Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αναστασιάδης: «Δε γίνεται να βγαίνεις… σιδερωμένος από το γήπεδο»

Σαφείς αιχμές για παίκτες που αγωνίστηκαν με την Γκινγκάμπ άφησε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι δε γίνεται να μπαίνεις αλλαγή και να βγαίνεις… σιδερωμένος από το γήπεδο.

Αναστασιάδης: «Δε γίνεται να βγαίνεις… σιδερωμένος από το γήπεδο»
Απογοητευμένος από την παρουσία κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ (1-2) και έτοιμος να λάβει μέτρα γι’ αυτό, εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» χαρακτήρισε λάθος του που βασίστηκε στην εμπειρία μερικών από τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται κάποιοι να μπαίνουν στο γήπεδο και να βγαίνουν σιδερωμένοι ή έχοντας τρέξει λιγότερο από τους άλλους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ξεκαθάρισε ότι σχετικές αποφάσεις θα λάβει μετά τα κρίσιμα παιχνίδια, ενώ αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για μεταγραφές, τονίζοντας ότι μια τέτοια συζήτηση αποπροσανατολίζει ακόμα περισσότερο την ομάδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστασιάδης

Για το αν θα κριθούν παίκτες μετά τη σημερινή τους παρουσία: «Είναι λίγο πριν τη 1 τη νύχτα και θα παίξουμε 17:15 την Κυριακή. Θα προλάβει να κριθεί ο Κάτσε, ο Γκολάσα ή ο Τζανδάρης»;

Για παίκτες που μπήκαν και δε βοήθησαν: «Εγώ φταίω. Εγώ καθαρά. Τελείωσε τώρα το πανηγύρι. Το να χάσεις ένα παιχνίδι μπορεί να συμβεί. Να μπαίνεις όμως μέσα να βοηθήσεις και να τρέχεις λιγότερο από τους άλλους ή να βγαίνεις σιδερωμένος είναι άσχημο και για τον κόσμο που έρχεται να δει την ομάδα και για όλους μας».

Για το αν η ομάδα έχει μείνει στο διπλό επί του Ολυμπιακού: «Δε νομίζω ότι είναι αυτό. Περιμέναμε ότι μέσα στα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που είχαμε -σε βαριά γήπεδα και σε κρίσιμα ματς- θα υπάρχουν απώλειες. Αποδείχθηκε λάθος μου ότι βασίστηκα στην εμπειρία κάποιων σε ένα ματς που κρινόταν η Ευρώπη. Θα μπορούσα να μη βασιστώ σε αυτούς, αλλά σε κάποια άλλα παιδιά. Αυτό είναι 50-50. Μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Το αποτέλεσμα και η συμπεριφορά κάποιων δείχνει ότι τελικά έκανα λάθος. Αν καταλάβω όμως ότι κάνω λάθος, μετά τελειώνει. Έτσι έκανα στην καριέρα μου, οπότε τελειώσανε οι κύριοι».

Για το αν θα λάβει μέτρα: «Με ενδιαφέρουν τα τρία παιχνίδια που έρχονται. Εκείνο που με απασχολεί πρώτιστα είναι να μην πετάξουμε αυτά που έχουμε κάνει ως τώρα. Μετά θα ασχοληθούμε με άλλα πράγματα. Είναι τόσο κολλητά τα παιχνίδια που απαγορεύεται ν’ ασχοληθώ τώρα, γιατί θα αποπροσανατολιστώ κι εγώ και η ομάδα».

Για το ποιους παίκτες εννοεί: «Μη με βάζετε να λέω ονόματα, θα το δείτε στο δρόμο. Πρέπει να ξεκαθαρίσει και στ’ αποδυτήρια το θέμα, γιατί δημιουργούνται προβλήματα απ’ αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί ο ένας να ματώνει και ο άλλος να βγαίνει έτσι από το γήπεδο. Για μια μέρα το καταλαβαίνω, αλλά όχι συνέχεια. Είναι επίσης οι προπονήσεις, η συμπεριφορά και τα “πονάω εδώ, πονάω εκεί".

Γιατί να μη βάλουμε ένα παιδί δικό μας, που θα δώσει το πέντε που μπορεί ή θα το κάνει έξι; Από μικρός που έπαιζα έμαθα να ματώνω τη φανέλα. Το να κάθεσαι μέσα και να μην μπορείς να κουνηθείς είναι άλλη κατάσταση. Έχουμε παιδιά που δίνουν ψυχή. Παίζουν με ενέσεις, κουρασμένοι… Και δεν παραδειγματίζεται κανένας απ’ αυτούς. Θέλω να τελειώσουμε το Γολγοθά ως τις 21 και θα δούμε τι θα κάνουμε μετά».


Για την επόμενη μέρα: «Σήμερα είναι μια μέρα πολύ άσχημη για όλους. Είναι η τρίτη φορά που διώχνουμε τον κόσμο -τέταρτη αν υπολογίσουμε αυτούς που ήρθαν και στην Ξάνθη. Τον κόσμο θέλουμε μαζί μας, δε γίνεται να τον διώχνουμε. Πρέπει να βρούμε τα θετικά όμως και να προχωρήσει η ομάδα. Πρέπει να το κάνουμε απ’ αυτή τη στιγμή».

Για τα συνθήματα του κόσμου περί μεταγραφών: «Ο τελευταίος που θα μιλήσει για μεταγραφές αυτή τη στιγμή είμαι εγώ. Είναι μεγάλο λάθος αυτό και αποπροσανατολίζει την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: