Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γαλανός: «Κλεισμένος ο Κόκε, δεν αφήνω τον Άρη»

Για όλους και για όλα μίλησε ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη Γιώργος Γαλανός! Διαβάστε τι είπε για τον Κόκε, για την σχέση του με τους παίκτες, για τους αντίπαλους του, όπως και για την πολιτική του σχετικά με υποψήφιους επενδυτές.


Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα είπε ο Γιώργος Γαλανός στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στο «Κλ. Βικελίδης». Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη μεταξύ άλλων τόνισε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Σέρχιο Κόκε, κλεισμένος θα πρέπει να θεωρείται και ο Φίλιππος Δάρλας. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα ειπώθηκαν τόσο από τον Γιώργο Γαλανό όσο και από τον συνεργάτη του Περικλή Τράϊο.

Toν λόγο έχει ο Περικλής Τράϊος που κάνει την εισαγωγή της συνέντευξης τύπου

«27 και 28 θα διοργανωθεί το τουρνουά στην τιμή του Άγγελου Τσιπούρα, του ποδοσφαιριστή μας. Να το στηρίξει ο κόσμος.»

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όταν είσαι Άρης απαγορεύεται να αδιαφορεί. Δεν μπορεί να είσαι παρατηρητής ακόμα και τώρα στα δύσκολα. Από τη νέα χρονιά έχουμε να πούμε πράγματα και μία πρόταση.Ο Α΄ρης πρέπει να έχει θέσεις, προτάσεις και παρουσία. Παίξαμε ένα θεσμό του κυπέλλου γ εθνικής. Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη. Η διοργάνωση του Κυπέλλυ πρέπει να έχει την Α την Β΄ και την Γ΄Εθνική. Στηρίξτε τα σωματεία Η καρδιά του ποδοσφαίρου είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2011. Κανείς δεν έκανε το παραμικρό όταν δεν πήρε άδεια ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Άρης δεν κυνήγησε το αυτονόητο. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τον Μάϊο της επόμενης χρονιάς εξηγήθηκε γιατί δεν το κυνήγησε ο Άρης τότε. Τον Μάρτιο του 2012 όλοι άρχισαν να πηδάνε από το καράβι. Ο Άρης δεν πήρε άδεια. Με χρέη 20 εκ. και το καθεστώς τιμωρίας την περίοδο 2012/13 σώθηκε την τελευταία στιγμή. Πέρσι ο Άρης έπεσε από τον Μάρτιο. Δεν κουνήθηκε φύλο. Η σιωπή των αμνών σε αυτό το σωματείο! Η ομάδα διασύρθηκε και δεν έγινε τίποτα από κανέναν. Ο Άρης έπεσε και δεν κουνιόταν φύλο. Ήταν μονόδρομος η Γ΄Εθνική. Να μην εξακολουθούν ορισμένοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Όταν παρουσιάστηκε η πρόταση άρχισαν να ξυπνάνε όλοι. Χάσαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Υπάρχουν ευθύνες. Σε κάποιους από εσάς. Να ασχολούμαστε με τα τερτίπια του Στεφανίδη. Διέλυσαν την ομάδα. την Κ17, Κ20. Έφτιαξαν μια ομάδα 15 ποδοσφαιριστών και την έστειλαν για προετοιμασία. 15 παίκτες προετοιμασία! Ο Άρης δεν συμπλήρωνε δύο ενδεκάδες για διπλό στην Βουγλαρία! Υπήρχε ποτέ περίοδος προετοιμασίας χωρίς φιλικό η ομάδα; Συγγνώμη έκανε ένα! Πόση ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, ματαιοδοξία. Μήπως υπήρχε τίποτα άλλο πίσω … από την κουρτίνα. Ξαφνικά έξω από την κουρτίνα πετάχτηκε ένα Ψηφίδης και το είπε. Μιλάμε για το ΑΦΜ, δεν κρύβομαι. Από όταν αναλάβαμε αρχίζει η μία μαχαιριά πίσω από την άλλη. Μία άρρωστη νοοτροπία. Από τον δύσκολο και οδυνηρό δρόμο της γ΄Εθνικής θα βγει ένα Άρης καθαρός, χωρίς προβλήματα αδειοδότησης και φυσικά να μπορεί να κάνει μεταγραφές. Το τέλος αυτού του δρόμου οδηγεί σε έναν Άρη καθαρό, υγιή, αξιόπιστο και πρωταγωνιστή.  Δεν έχουμε να κάνει με έναν επικεφαλής διαχειριστή. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Πρέπει να το ξεχάσουμε γιατί πολλά ακούμε. Γίνεται μία επένδυση».

Η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Γαλανού: «Είναι τιμή που είμαι σε αυτό το πόστο. H καρέκλα που κάθομαι είναι ηλεκτρική.Ξέρω ότι άργησαν να πληρώσω 8 μέρες και έχουν πει διάφορα.Με έχει εκνευρίσει πάρα πολύ η παραφιμολογία. Είμαστε πρώτοι και κάθε μέρα βλέπουμε και διαβάζουμε (ο Γαλανός διαβάζει πρωτοσέλιδα). Μέχρι τέλη Οκτωβρίου οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν πάρει το 1/3 των μισθών τους. Σήμερα αν θεωρείται τις πληρωμές… γιοκ είστε λάθος τότε. Αν το γράφει ο δημοσιογράφος αυτός θα τον ρωτήσω. Είναι πληρωμένος; Η ομάδα πηγαίνει πίσω με τέτοιες καταστάσεις. Εχω ενα χαρτί από τον προηγούμενο προπονητή που λέει για 154.000 ερώ ότι κοστίζει το τότε ρόστερ. Ο Άρης δεν έχει έσοδα από πουθενά, μόνο από την NOVA. Όλοι να βοηθήσουμε, Όλοι ζημιωμένοι θα βγούμε αν δεν βγει ο Άρης. Ζητάω δικαιοσύνη και όχι αβάντα! Όχι τοσο σκληρά πράγματα. Συν εκκαθάριση, συν 38 έμμισθοι στην ΠΑΕ , συν και τα τμήματα υποδομής».

Για τις πληρωμές: » Αύριο οι ποδοσφαιριστές θα πληρωθούν στις 14:00. Θα γίνει και δεύτερη πληρωμή μέχρι τις 10 του μήνα. Και οι υπάλληλοι από εβδομάδα».

Για όσους ενδιαφέρονται για επένδυση στην ομάδα: «Λοιπόν, δίνουμε τα κλειδιά στον ΆΣ. Όποιος θέλει μέχρι τις 22 του μήνα μπορεί να έρθει και να καταθέσει την πρόταση του στον ΑΣ και να πάρει την ομάδα.Περιμένουμε όποιον έχει πρόταση κι εμείς θα είμαστε δίπλα του. Αν δεν έρθει μέχρι τις 22 εμείς συνεχίζουμε με ότι είχαμε πει. Εγώ τον Άρη δεν τον αφήνω.Οικονομικά τα έχουμε βρει με τον Δάρλα και υπογράφουμε σε λίγη ώρα, αλλά και με τον Κόκε. Όποιος θέλει να πάρει το σωματείο τους παίκτες τους δύο τους κάνω εγώ δώρο».

Για τα συμφωνητικά: «Στην Γ ΕΘνική υπάρχει απεργία πείνας. Όχι απεργία. Ακόμα και στα συμφωνητικά προτοτυπήσαμε. Ακόμα περιμένω τους παίκτες να φέρουν συμφωνητικά αλλά δεύτερη εβδομάδα και δεν έχουν φέρει. Θέλουμε συμφωνητικά και θα τα κάνουμε άσχετα τώρα αν δεν θέλουν. Άρης είμαστε και φροντίσαμε και για την ασφάλιση τους. Κάναμε κάποιες κινήσεις, άρα δεν είμαστε τόσο άχρηστοι όπως λένε κάποιοι. Όπως ο κ. Τοπαλίδης κτλ.».

Για την παρουσία του κόσμου: «Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αν θέλει να έρθει κάποιος μεγαλύτερου βεληνεκούς ας έρθει. Μπορεί ο κόσμος να έχει άλλες φιλοδοξίες. Το τι επέλεξα εγώ φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Χάσαμε από τον Καμπανιακό. Εφερα Τοπαλίδη, Κάμπος και φαίνεται στο γήπεδο η επιλογή μου. Εγώ ευθύνομαι, εγώ ήμουν πρόεδρος».

Για το ποιοι στέκονται εναντίον του: «Πολλοί αγαπάνε μάλλον αυτή την καρέκλα. Πολλά έξοδα και λίγα έσοδα. Αυτό που μ άρεσε πάντα ήταν η ενότητα. Μου αρέσει όπως την πρώτη αγωνιστική το γήπεδο γεμάτο. Πρέπει να είναι γεμάτο το γήπεδο».

Για το ότι πριν καιρό είχε απαξιώσει τους Ισπανούς και τώρα είχε ραντεβού μαζί τους: «Δεν είπα τους Ισπανούς αναξιόπιστους αλλά το τότε σύστημα του ΑΣ που με απαξίωσε. Μου ζήτησαν ραντεβού και το δέχτηκα. Ας μου φέρουν εγγυητικές και βλέπουμε. Αν μου αποδείξει ότι έχει τα χρήματα τότε θα συζητήσουμε. Μου είπα να μου δώσουν τα λεφτά που έβαλα και τους είπα ότι δεν θέλω… φράγκο! Ο Άρης δεν είναι δικός μου,ούτε των Ισπανών. Ακούω όσους θέλουν να μου πουν κάτι και κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

Για το αν υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης παικτών με τον ίδιο: «Καλώς ή κακώς ήρθαν πριν έρθω εγώ. Οι περισσότεροι. Αυτό με το συμφωνητικό ήταν μεγάλο λάθος. Μας βολεύει εμάς αλλά όχι τους παίκτες. Κάποιος ίσως τους έβαζε λόγια. Δεν είναι άριστη η σχέση γι αυτό και φέραμε τον κ. Τοπαλίδη για να το φέρει αυτό το θέμα στην εντέλεια.

Για τα πόσα χρήματα έχει βάλει στο περίπου στον Άρη: «Εχω βάλει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ με 190.000 ευρώ έσοδα!

Για τον Κόκε: «Οικονομικά τα έχουμε βρει. 3 με 4 του μήνα έρχεται απ΄όσο ξέρω. Ανεβήκαμε την προσφορά μας, απλά μιλάμε με πολλούς ξένους και δεν μπορούμε να μιλάμε με όλους. Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν πρέπει να τα αναλύουμε».

Για την εκκαθάριση: «Καθυστερήσαμε πάρα πολύ. Επί της ουσίας αργήσαμε. Ούτε ο νόμος μας πτοεί, ούτε τίποτα. Τον Μάϊο θέτουμε ως ημερομηνία. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Από τη στιγμή που μπήκαν οι υπογραφές το τρέχουμε. Είναι ένα στοίχημα για μένα».

Για την ημερομηνία που έθεσε για ενδιαφέρον από επενδυτές: «Θέλω κάποιοι άνθρωποι να το βγάλουν από το μυαλό τους. Εγώ τον Άρη δεν τον αφήνω. Θα τον πληρώσω. Βάζουμε 22 του μήνα για το καλό του Άρη, για να γίνουν οι μεταγραφές.Με τον Ζαμπέτα δεν έχω μιλήσει ποτέ. Ας μ φέρει τον επενδυτή και θα κάνουμε… παρτι! Τιμή μου να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής. Δεν χρειάζεται να του δώσω εξουδιοδότηση. Ας τον βρει».

Για την αλλαγή των αρχηγών: «Ειπώθηκαν κάποια πράγματα από τους αρχηγούς. Με πρόσβαλαν, το συγχώρεσα. Πιο μικροί αυτοί, πιο μεγάλος εγώ Επίσης η απεργία με ενόχλησε. Προτιμούσα να βάλω κάποιον πιο ώριμο σε ηλικία να μπορούμε να συννενοηθούμε».

Για τον Ψυχογιό: «Πιο πολύ αγωνιστικοί οι λόγοι της διακοπής της συνεργασίας. Δεν ήταν τόσο οικονομικοί. Δεν ήταν και από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Λειτουργήσαμε έντιμα στην απόφαση μας»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: