Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ξάνθη - Κέρκυρα 2-1

Σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες θέλανε τη νίκη για να αυξήσουν τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, η Ξάνθη πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 σε ένα φινάλε που έσπασε καρδιές. Τραγικός ο διαιτητής της αναμέτρησης, έκανε το ματς άνω κάτω.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό έως και το τελευταίο και στο φινάλε δικαιώθηκε με το χρυσό γκολ του Βάλλα στο 95'!Από την άλλη μεριά, η Κέρκυρα κατέβηκε στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς και σε αρκετές φάσεις στάθηκε τυχερή, όπως και στο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε και το οποίο ήταν ανακάλυψη του διαιτητή Κουκουλάκη.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Scoda Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δ. Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Α. Σίπκας (Φλώρινας)

Καιρός: Πολλά σύννεφα και χαμηλή υγρασία (αναλυτικά εδώ)

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Αντεφέμι (Βασιλακάκης 70'), Κατόνγκο (Σουάνης 56'), Κομεσίδης, Πόι (Κιντάνα 87'), Καζάκης

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτη, Στολτίδης, Καλαντζής, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (Χαμπλ 71'), Επστάιν (83'), Γραμμόζης (Ιωάννου 87'), Ιωάννου, Μακρής

Σκορερ: Αντεφέμι (σουτ 31'), Βάλας (σουτ 95') - Επσταίν (πέναλτι 41')

Καρτες: Τζάγκι 8', Κομεσίδης 51' - Καλατζής 56', Στολτίδης 59', Μακρής 73', Ιωάννου (75'-92' κοκ.), Μαϊστόροβιτς 77', Βενέτης (78'-91' κοκ.), Κοντοδήμος 97'


Το πρώτο ημίχρονο...

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την πρώτη καλή φάση για την Ξάνθη στο 7' με τον Καζάκη, όταν δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, μετά από κόντρες, έκανε ντρίμπλα και σούταρε σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Βενέτης έκανε την προβολή και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και την προσπάθεια για το γκολ, με την Κέρκυρα να έχει πιο παθητικό ρόλο. Φυσικά το αμυντικό στήσιμο της ομάδας του Μπάντοβιτς, ήταν άριστο με αποτέλεσμα οι Ξανθιώτες να μην βρίσκουν την τελική πάσα.

Αντεφέμι και γκολ:
Τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη πίεζε και η Κέρκυρα κράταγε καλά, αλλά στο 31' δέχτηκε το γκολ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μέσα στην περιοχή, έγιναν κάποιες κόντρες, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Καζάκη, που έσπασε πλάγια στον Αντεφέμι από τα δεξιά, ο τελευταίος έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τα δίχτυα, 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, και βγήκαν από την περιοχή τους στα τελευταία 15 λεπτά που πρώτου μέρους. Πίεση υπήρχε, αλλά όχι και ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Πέναλτι είδε ο Κουκουλάκης:
Ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν ο παίκτες του Μπάντοβιτς, το κατάφερε ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κουκουλάκης, που είδε πέναλτι σε ανατροπή του Γραμμόζη.

Φυσικά η κάμερα δεν δικαιώνει τον ρέφερι της αναμέτρησης, καθώς δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ των Φαιάκων, Ντένις Επστάιν και στο 41', έφερε το ματς στα ίσα, 1-1.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δεν δημιουργήθηκε καμία φάση, με τον διαιτητή να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια και τους γηπεδούχους δικαίως να διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι.


Το δεύτερο ημίχρονο...

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με σκοπό τη νίκη και μόνο. Μόλις στο 47ο λεπτό οι γηπεδούχοι χάσανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Αντεφέμι, έβγαλε από τα δεξιά, ο Μαρσελίνιο στην άλλη άκρη της περιοχής, στόπαρε τη μπάλα με το στήθος, έκανε το σουτ, η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα, αλλά ως από μηχανής θεός ο Βενέτης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Οι ακρίτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να κυνηγούν το γκολ και στην κυριολεξία το ματς παιζόταν μόνο στην περιοχή της Κέρκυρας. Πόι και Μαρσελίνιο πήραν την ομάδα στην πλάτη τους και γύριζαν τη μπάλα συνέχεια γύρω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου. Η μεγάλη φάση όμως δεν ερχόταν, πλην ακίνδυνων σουτ που κατέληγαν άουτ. Ο Μπάντοβιτς διάβασε πολύ καλά τα ατού των γηπεδούχων και έκλεισε όλους του χώρους προκειμένου να φυλάξει την εστία του. Κάτι τα νεύρα, κάτι το άγχος για το γκολ, η Ξάνθη ναι μεν είχε το έλεγχο του ματς και πίεζε συνέχεια, αλλά στην τελική ενέργεια δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Τελικά στο 94' ο Καζάκης κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Ιωάννου.

Βάλλας ο λυτρωτής:
Ο Κουκουλάκης έδωσε την εσχάτη των ποινών και ο Μπόατενγκ ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Κωνσταντόπουλος έπεσε σωστά και έδιωξε πλάγια, ο Σουάνης γύρισε παράλληλα με το τέρμα και με προβολή ο Βάλλας έκανε το 2-1 με τον πάγκο των γηπεδούχων να μπαίνει στο γήπεδο να πανηγυρίσει.

Το παιχνίδι έληξε με νικήτρια την Ξάνθη, αλλά δυστυχώς σε ακόμα ένα ματς πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν το λυτρωτικό γκολ των γηπεδούχων ο κ. Κουκουλάκης άφησε την Κέρκυρα με 9 παίκτες καθώς απέβαλε με δεύτερες κίτρινες κάρτες τους Ιωάννου και Βενέτη σε διάστημα ενός λεπτού.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος
















Πολυβόλος...

Συνέχεια στην τρελή πορεία του στην Superleague έδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου που συνέτριψε 3-0 τον καταδικασμένο, Πανσερραϊκό, πέρασε στο Νο3 και παραμένει σε θέσεις πλέι οφ. Σκόρερ οι Νέμεθ, Μπρέσκα, Τομάς.

Man of the match: Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ηταν αυτός που με ωραίο πλασέ σφράγισε με το 2-0 τη νίκη των γηπεδούχων πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, αλλά και η γενικότερη παρουσία του δίνει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Ειδικά στο πρώτο μέρος, είχε μεγάλη όρεξη και ήταν πολύ κινητικός, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι ήταν μέσα τουλάχιστον στις μισές φάσεις του έβγαλε η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανσερραϊκός, με μόνο μία εξαίτερη. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν ούτε να αντέξουν στην άμυνα, ούτε να κρατήσουν μπάλα στο κέντρο, ούτε να βγουν επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις. Μία απόλυτη μετριότητα χωρίς πάθος και ρυθμό χαρακτήρισε το παιχνίδι τους με το 3-0 να έρχεται μοιραία. Χαρακτηριστικό το ότι μόνο στο πρώτο μέρος, ο Βόλος είχε φτιάξει περισσότερες από δέκα φάσεις.

Στο ύψος του: Μπέλιτς, ο οποίος ήταν ο μοναδικός από πλευράς Πανσερραϊκού, ο οποίος έκανε κάτι μέσα στο γήπεδο. Ξεζώριζε εύκολα από τους συμπάικτες του, έπαιρνε όταν μπορούσε πρωτοβουλία, απέφευγε αντιπάλους, όμως ποτέ δεν βρήκε στήριγμα για να απειλήσει ουσιαστικά. Εξαίρεση η φάση του 25' όταν από φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, έστειλε τη μπάλα κοντά στη συμβολή των δοκαριών του Γιακούποβιτς και παραλίγο να κάνει το 1-1. Θετικό πρόσημο και την παρουσία του Νέμεθ, ο οποίος αν και δεν φάνηκε πολύ, στο πρώτο ματς στο οποίο ξεκίνησε βασικός πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε φάση στην οποία κάποιος παίκτης να κάνει γκέλα την οποία να πληρώσει η ομάδα του, όπως επίσης δεν είδαμε ανότητη συμπεριφορά από οποιονδήποτε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το στραγάλι: Πολύ χαλαρό απόγευμα πέρασε ο Ζαχαριάδης, ο οποίος δεν χρεάστηκε να πάρει τη μεγάλη απόφαση και δεν έκανε κάποιο λάθος. Ο ρέφερι από την Μακεδονία ήταν ανέτος και δεν προκάλεσε παράπονα με τις αποφάσεις του.


Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος, Μπρέσκα, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτίν, Ρόκας (68' Ακόστα), Σέλεζι, Νέμεθ (79' Μπερτόλντι), Σολάκης (55' Τομάς).

Πανσερραϊκός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Φερνάντες, Μπέλιτς, Κις, Νταλέ, Παπάζογλου, Πάρκερ, Ανάκογλου, Τριανταφύλλου, Σίντιτς, Κέρλα, Κάστρο (46' Ντιόγο).

Διατητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος











Καντονά: "Καλύτερη στιγμή της καριέρας μου η κλοτσιά"

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο σπουδαίος και συνάμα ιδιόρρυθμος Ερίκ Καντονά κατάφερε εκ νέου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, με μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση στην ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ σε συνέντευξή του, τόνισε ότι η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η κλοτσιά κουνγκ-φου που έριξε σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας πριν από 16 χρόνια.






"Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έκανα το χτύπημα κουνγκ-φου στον χούλιγκαν, επειδή τέτοιους είδους άτομα δεν έχουν θέση στο γήπεδο. Για μερικούς μάλιστα είναι όνειρο να χτυπήσουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Το έκανα λοιπόν για αυτούς για να τους δώσω χαρά", ήταν η εκπληκτική δήλωση του Ερίκ Καντονά στην εκπομπή Football Focus του BBC.

Η... κορυφαία στιγμή της καριέρας του διαδραματίστηκε στις 25 Ιανουαρίου 1995, στο ματς Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ο οπαδός Ρίτσαρντ Σον, τον έβρισε την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, μετά από κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί. Η ενέργεια αλά... Μπρους Λι, κόστισε 30.000 λίρες στον Καντονά και οκτάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

"Είναι ένα είδος απελευθέρωσης για αυτούς, καθώς μιλούν για το συγκεκριμένο περιστατικό λες και ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ήταν σπουδαίο το συναίσθημα για αυτούς και σίγουρα διαφορετικό. Έχω δει τόσους πολλούς παίκτες να σκοράρουν και ξέρουν ποια είναι η αίσθηση του να πετυχαίνεις γκολ αλλά αυτό -ένας παίκτης να απογειώνεται και να ρίχνει κλωτσιά σε χούλιγκαν- δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα. Ήταν λάθος αλλά αυτά έχει η ζωή, αυτός είμαι εγώ. Είτε το δέχεσαι είτε όχι. Ήμουν δυνατός χαρακτήρας και επέστρεψα",τόνισε ο Καντονά για το περιστατικό με τον Άγγλο οπαδό.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος




Τριάδα ο στόχος της Μπάγερν

Ο Ούλι Χένες ανέφερε πως στόχος της Μπάγερν Μονάχου είναι να τερματίσει στην πρώτη τριάδα της Μπουντεσλίγκα ώστε να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου. Ο Χένες, πάντως, θέλει και την πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τη νίκη επί της Ιντερ στο Μιλάνο: «Πρέπει να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα της Μπουντεσλίγκα για να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή. Έχουμε αρκετές πιθανότητες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το Αννόβερο αυτή την αγωνιστική, κάτι που δεν θα είναι εύκολο. Άλλωστε βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έχουμε καλές πιθανότητες να περάσουμε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, διότι έχουμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Μιλάνο, αλλά ακόμη κι αν κερδίσουμε το δεύτερο παιχνίδι θα είναι ακόμη άλλες επτά πολύ καλές ομάδες που θα μας περιμένουν».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









Ίμπρα: «Δεν θέλω να γίνω φυλαχτό»

Κατά της παραμονής σε έναν σύλλογο για πολλά χρόνια είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός τόνισε ότι δεν θα ήθελε να γίνει σαν τον Φραντσέσκο Τότι ή τον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο.

«Δεν θα ήθελα να γίνω φυλαχτό σε μια ομάδα. Είναι καλύτερα να αλλάζεις και όχι να παραμένεις σε έναν σύλλογο για μεγάλο διάστημα. Μπορείς να μάθεις πολλά μέσα από μια αλλαγή και ένας μεγάλος παίκτης πρέπει να είναι καθοριστικός σε πολλές ομάδες. Χρειάζεται κίνητρο για να γίνεσαι καλύτερος. Η Μίλαν, πάντως, θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας μου. Πιστεύω ότι θα σταματήσω στα 33 μου. Δεν θέλω να μείνω και να φτύνω αίμα ως το τέλος», τόνισε ο Σουηδός επιθετικός των «ροσονέρι».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Κράσιτς: «Δεν είμαι βουτηχτής»

Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Ιταλίας ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μίλαν, ο Μίλος Κράσιτς ξεκαθάρισε ότι δεν του αρέσει να «βουτάει», όπως έχει κατηγορηθεί.

«Οι διαιτητές κάνουν καλά τη δουλειά τους και εγώ τη δική μου. Θα ήθελα να τους πως ότι δεν μου αρέσει να "βουτάω" και πραγματικά με στενοχωρεί όταν έχουν αυτή τη γνώμη για μένα», ανέφερε ο άσος της «γηραιάς κυρίας», ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τη Μίλαν.
«Πρόκειται για παιχνίδι ψυχολογίας και είμαι βέβαιος ότι θα την έχουμε αν μείνουμε ενωμένοι. Έχουμε την τάση να ξεκινάμε καλά και μετά αντιδρούμε λάθος. Χάνουμε τη συγκέντρωση και την ηρεμία μας. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα και πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας», κατέληξε.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Οι σκέψεις του Μπλάνκο

Η ΑΕΚ κατέθεσε την πρότασή της στον Μπλάνκο και πλέον περιμένει την απάντηση του Αργεντινού επιθετικού. Μπορεί η απάντηση των εκπροσώπων του «Ζορό» να μην ήταν αρνητική όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ναι είναι κοντά. Ο Μπλάνκο, είναι η αλήθεια, δεν τρελάθηκε με την πρόταση που του έγινε. Και αυτό διότι θεωρεί την πρόταση χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στην προσφορά του στον σύλλογο τα χρόνια αυτά. Άλλωστε, φήμες ήθελαν στην προηγούμενη επαφή των δύο πλευρών να είχε μειώσει τις απαιτήσεις του στις 700.000 ευρώ ετησίως, ενώ η τωρινή πρόταση είναι 600.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους.

Από την άλλη πλευρά, όμως, στο μυαλό του Αργεντινού επιθετικού υπάρχει πάντα ο κόσμος της «Ένωσης» και η λατρεία προς το πρόσωπό του, αλλά και το δέσιμο που έχει με την ομάδα. Η απάντηση του 28χρονου επιθετικού αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα και όλοι στην «Ένωση» ελπίζουν ότι θα είναι θετική παρότι οι ενδείξεις δεν είναι και τόσο θετικές.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ψάχνει νίκη μετά το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Επιστροφή στις επιτυχίες είναι το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό, που αγνοεί τη νίκη εδώ και δύο αγωνιστικές. Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι πράσινοι φιλοδοξούν να πάρουν τους τρεις βαθμούς στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ.

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση στο "AEL FC Arena" έμειναν οι τραυματίες Xριστοδουλόπουλος, Μπουμσόνγκ και Καρνέζης, ο τιμωρημένος Κατσουράνης και ο Πλεσί που είναι άρρωστος. Για ακόμη ένα ματς έμεινε εκτός αποστολής για λόγους τακτικής ο Λουίς Γκαρσία. Πιθανή ενδεκάδα: Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού, Λέτο.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος





Ο Μουρίνιο έλυσε το μυστήριο: "Δεν έγινε τίποτα, δεν θέλω να ξέρω τίποτα"!

Μπορεί να έχει προκληθεί παγκόσμιος σάλος από την απόπειρα κατά του Ζοσέ Μουρίνιο, ο ίδιος ωστόσο, τοποθετήθηκε επί του θέματος και ξεκαθάρισε την ιστορία. "Δεν θέλω να ξέρω τίποτα", τόνισε ο Special One.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser ανέφερε πως υπήρξε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, με τον σωματοφύλακά του να πληγώνεται από αιχμηρό αντικείμενο, ο Μουρίνιο όμως είπε: «Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν είδα τίποτα να συμβαίνει. Έφτασα, πήγα στο ξενοδοχείο, παίξαμε τον αγώνα, γύρισα στη Μαδρίτη. Για μένα, δεν υπάρχει ιστορία». Ο προπονητής της Ρεάλ είναι ξεκάθαρος και, επί της ουσίας, οδηγείται στο συμπέρασμα που κι εκεί κατανοήσαμε, πως δηλαδή, κάτι υπήρξε αλλά όχι τόσο σημαντικό αφού και ο σωματοφύλακας του, εκ των υστέρων ανακάλυψε το τραύμα. «Είχαμε την προστασία που έχουμε πάντα ως ομάδα, η οποία δεν είναι εκεί με σκοπό να σταματήσει μία επίθεση, αλλά να μας προστατεύσει από το πάθος των οπαδών. Δεν γνωρίζω τίποτα και δεν θέλω να γνωρίζω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει», ανέφερε ο Μουρίνιο.

Κι αυτό είναι απόλυτα λογικό, έστω κι αν ο Πορτογάλος θα όφειλε να γνωρίζει πως το παιχνίδι με τη φήμη που παίζει, και στο οποίο έχει στηρίξει πολλά ο ίδιος για να ανελκυθεί στον πλέον περιζήτητο προπονητή, μπορεί να περιλαμβάνει και τέτοιου είδους επιθέσεις, από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο απευθύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας...

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος







Μόνο νίκη στο «Κλ. Βικελίδης»

Με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς ο Ηρακλής θα κυνηγήσει το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για να «κλειδώσει» την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Τα σενάρια παραμονής πολλά. Το γήπεδο όμως είναι ο καθρέφτης για όλα. Ο Ηρακλής σήμερα θέλει αποκλειστικά και μόνο τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη, προκειμένου να «καθαρίσει» με την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι αποφασισμένη για θετικό αποτέλεσμα και σήμερα το ματς έχει χαρακτήρα «τελικού» για τους Κυανόλευκους.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο «Γηραιός» θα παραταχθεί με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ενώ το «καρέ» της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Καϊτά, Κανακούδη, Χοσέμι και Κυριαζή. Στα χαφ θα βρίσκονται ο Ντάνι και ο Παπαστεριανός. Στη δεξιά πλευρά θα είναι ο Μάρα και αριστερά αντίστοιχα θα βρίσκεται ο Γκαρσία. Το δίδυμο της επιθετικής γραμμής θα απαρτίζουν οι Ζερκά και Επαλέ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος











Με Νέρι για... πλέι οφ!

Με όλα του τα βαριά όπλα ο Άρης υποδέχεται σήμερα τον Ηρακλή και θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει για τα πλέι οφ (7:30 μ.μ, NS2). Οι «κίτρινοι» υποδέχονται τον Ηρακλή και επιθυμούν να πάρουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει σε τροχιά πλέι οφ και δεν θα... σβήσει το δικαίωμα της ευρωπαικής παρουσίας της επόμενης σεζόν.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο σημερινό ντέρμπι με τον συμπολίτη «Γηραιό». Για πρώτη φορά μάλιστα στο βασικό σχήμα θα ξεκινήσει ο Νέρι Καστίγιο και θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Στα της ενδεκάδας, το σχήμα θα απαρτίζεται από τους:
Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Το καρέ της άμυνας θα είναι οι Βαγγέλη, Λαζαρίδης, Γκιάρο και Μίσελ. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Πρίττας και Περέιρα ενώ μπροστά τους θα είναι ο Σέρχιο Κόκε. Στα άκρα θα είναι οι Καστίγιο και Νέτο, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ραούλ Μπομπαντίγια.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Τσάβι: «Μπορούμε το τρεμπλ»

Πεπεισμένος πως η Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει μία ακόμη φορά το «τρεμπλ» εμφανίστηκε με τοποθέτησή του ο Τσάβι. Τι είπε για το ματς με την Άρσεναλ.

«Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε το τρεμπλ! Προφανώς όμως είναι πολύ δύσκολο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε την ήττα από την Άρσεναλ και μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή γιατί έχουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι δύσκολος, επειδή θα παίξουμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρωτάθλημα τώρα φαίνεται να έχουμε μια καλύτερη θέση, αλλά δεν το έχουμε κατακτήσει ακόμα».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









Σενάριο με Πατέρα και ξένο επενδυτή

Ο Νίκος Πατέρας τόνισε ότι θέλει να παρευρεθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και αν βρίσκεται στην Ελλάδα θα το κάνει. Ο Τζίγκερ έχει βρει ξένο επενδυτή και συζητά την παραχώρηση του 25%.


Ο Νίκος Πατέρας δεν είναι πλέον μέλος του Δ.Σ., αφού έχει παραιτηθεί, και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα Δ.Σ. Με δηλώσεις του όμως στη Sportday παραδέχτηκε ότι έχει σκοπό να παρευρεθεί στο επόμενο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει τέλος Μαρτίου.

«Αν είμαι στην Ελλάδα όταν θα προγραμματιστεί το επόμενο Δ.Σ. θα πάω», τόνισε χαρακτηριστικά, αν και όπως παραδέχεται έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στο εξωτερικό την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Ο Γόντικας όμως ίσως προτείνει να γίνει αρχές Απριλίου το Δ.Σ., ώστε να είναι όλοι παρόντες και να συζητηθούν τα οικονομικά που… «καίνε», για να δουν πώς θα βγει η νέα σεζόν.
Πάντως, τελευταία υπάρχουν φήμες, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη εφημερίδα, ότι ο Πατέρας έχει σκοπό να κάνει δυναμικό come back αγοράζοντας περισσότερες μετοχές, ενώ και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ετοιμάζει τις δικές του εκπλήξεις αφού ακούγεται ότι έχει βρει ξένο επενδυτή και είναι σε συζητήσεις μαζί του για την παραχώρηση του 25% των μετοχών του.
Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

«Βρήκα τον εαυτό μου»

Την αυτοκριτική του κάνει ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος τόνισε πως τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι όταν αγωνιζόταν στη Λιόν.

«Έχω προσπαθήσει πολύ τους τελευταίους μήνες και τώρα ανταμείβομαι. Η φυσική μου κατάσταση είναι πολύ καλή και κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο γίνομαι ακόμη καλύτερος και όλοι μπορούν να το δουν αυτό. Βρήκα τον εαυτό μου ο Καρίμ που έφυγε από τη Λυόν είναι πολύ καλύτερος. Έχω μάθει πολλά από τότε που είμαι στη Ρεάλ Μαδρίτη», ανέφερε ο επιθετικός της «Βασίλισσας».

Ο 23χρονος φορ έγραψε και το δικό του όνομα και μάλιστα δις, στη μεγάλη επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάλαγα με σκορ (7-0),

«Με τον Εμάνουελ συνεννοούμαστε πολύ καλά. Δεν έχει να κάνει σε πια θέση θα είμαι, αρκεί να βρίσκομαι στο γήπεδο», συμπλήρωσε ο Μπενζεμά, ο οποίος στις 42 συμμετοχές συνολικά έχει σκοράρει 19 φορές.

Με… νέα πρόσωπα στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος συμπεριέλαβε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές για τον αυριανό αγώνα (19:30 Live από το Αθλητικό Metropolis 95,5) πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά o Έλληνας τεχνικός, άφησε εκτός μόνο τους τιμωρημένους και τους τραυματίες.
Συγκεκριμένα, στην αποστολή μετά από καιρό και αφού ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους επιστρέφουν οι Βίκτορ Βιτόλο, Κώστας Χαλκιάς, αλλά και ο Γιώργος Φωτάκης, ενώ μετά από καιρό σε αυτήν βρίσκονται και οι Σακελλαρίου και Γεωργίου.
Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο και οι τραυματίες Βιεϊρίνια, Σαβίνι, Σταφυλλίδης, Φιλομένο.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους:
Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Γεωργίου, Κουτσιανικούλη, Μαλεζάς, Μπαλάφα, Μωυσιάδη, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη, Τσουκαλά, Φωτάκη, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Ετό, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο.

Καντονά: «Καλύτερη στιγμή της καριέρας μου το χτύπημα κουνγκ-φου»

Για ακόμα φορά ο Ερίκ Καντονά προκάλεσε με δηλώσεις που έκανε και έστρεψε όλα τα βλέματα πάνω του. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που έκανε μεγάλη καριέρα με την Μάντσεστερ Γ. αλλά σίγουρα ήταν αρκετά ιδιόρυθμος, δήλωσε πώς η κορυφαία στιγμή στα 16 χρόνια της καριέρας του, ήταν η κλωτσιά που έριξε στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.
Μπορεί να έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους ο Ερίκ Καντονά, ειδικά με την Μάντσεστερ Γ., όμως το περίεργο ήταν πως θεωρεί πως η κορυφαία του στιγμή ήταν η κλωτσιά αυτή. Η ενέργεια αυτή είχε κοστίσει στον Γάλλο ποδοσφαιριστή 30.000 λίρες και οκτάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
Ήταν 25 Ιανουαρίου του 1995 όταν η Μάντσεστερ Γ. έπαιζε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα ένας οπαδός της Πάλας έβριζε συνέχεια τον Καντονά και αυτός την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια γιατί είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα με μια ενέργεια που θα την ζήλευε και ο καλύτερος αθλητής του καράτε χτύπησε τον οπαδό της Πάλας.
Ο Ερίκ Καντονά δήλωσε στην Football Focus του BBC για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έκανα το χτύπημα κουνγκ-φου στον χούλιγκαν, επειδή τέτοιους είδους άτομα δεν έχουν θέση στο γήπεδο. Για μερικούς μάλιστα είναι όνειρο να χτυπήσουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Το έκανα λοιπόν για αυτούς για να τους δώσω χαρά».
«Είναι ένας είδος απελευθέρωσης για αυτούς, καθώς μιλούν για το συγκεκριμένο περιστατικό λες και ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ήταν σπουδαίο το συναίσθημα για αυτούς και σίγουρα διαφορετικό. Έχω δει τόσους πολλούς παίκτες να σκοράρουν και ξέρουν ποια είναι η αίσθηση του να πετυχαίνεις γκολ αλλά αυτό δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα. Ήταν λάθος αλλά αυτά έχει η ζωή, αυτός είμαι εγώ. Είτε το δέχεσαι είτε όχι. Ήμουν δυνατός χαρακτήρας και επέστρεψα».
Δείτε το βίντεο και τι συνέβει:

Ο Παπαζαχαρίας, ο… Σελάντερ και οι «εντιμότατοι φίλοι» τους

«Ναι, θα είναι το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη πρώην ομάδα μου, αλλά πλέον είμαι παίκτης του Άρη και θέλω οπωσδήποτε να κερδίσουμε! Θα κάνω τα πάντα, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση»… Με τα λόγια αυτά ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας περιέγραψε την ξεχωριστή δική του παρουσία στο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα στον Άρη και τον Ηρακλή.

Είναι ένας από τους αρκετούς ποδοσφαιριστές που έκαναν την τελευταία πενταετία τη διαδρομή Καυταντζόγλειο-Χαριλάου και αντίστροφα. Ο 26χρονος αμυντικός από την Επανομή ήταν μέχρι το καλοκαίρι ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, αν και δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθεια του ως… φίλαθλος στον Άρη. 

Υπάρχουν άλλοι επτά ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια στη θέση του Παπαζαχαρία, ενώ πριν από αυτά υπάρχει και μια ξεχωριστή περίπτωση που άναψε τα… αίματα, αυτή του Σελάντερ… 

Έχουμε και λέμε για τους… εντιμότατους «φίλους» του Γρηγόρη Παπαζαχαρία:

ΣΑΚΗΣ ΠΡΙΤΤΑΣ

Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σήμερα υπάρχουν οι περιπτώσεις του Σάκη Πρίττα, του Ζοέλ Επαλέ και του Πίτου Γκαρσία. Ο 32χρονος Θεσσαλονικιός φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή την περίοδο 2005-07, αν και αυτός δεν έκρυψε ποτέ ότι ως φίλαθλος συμπαθούσε τον Άρη. Το καλοκαίρι του 2007 μετακόμισε στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά, φτάνοντας μέχρι την Εθνική κα έγινε μέλος της αποστολής στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής!

ΖΟΕΛ ΕΠΑΛΕ

Ξεχωριστή η περίπτωση του Ζοέλ Επαλέ. Ο Καμερουνέζος διεθνής (31 συμμετοχές) τον Ιανουάριο του 2002 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του (όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε τότε…) παίρνοντας μεταγραφή από την Παναχαϊκή στον Άρη. Αγωνίστηκε σε 36 αγώνες, ήταν παρών στον τελικό της Τούμπας την επόμενη χρονιά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Η καλύτερη περίοδος στην καριέρα του, όμως, ήταν από το 2005-07 με τη φανέλα του Ηρακλή (54 αγώνες-25 γκολ), όταν και κίνησε το ενδιαφέρον της Μπόχουμ για να μετακομίσει τελικά στη Γερμανία. 
Επέστρεψε τον φετινό Ιανουάριο στους κυανόλευκους σε μια ομάδα, με την οποία όπως λέει δέθηκε περισσότερο.

ΠΙΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Μήπως η παρουσία του Πίτου Γκαρσία δεν είναι ξεχωριστή; Τον Αργεντινό έφερε στην Ευρώπη ο Ηρακλής. Έπαιξε με επιτυχία την περίοδο 2007-09, οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν και το καλοκαίρι του 2009 ντύθηκε στα κίτρινα. Με τον Άρη έκανε λίγα πράγματα, δεν ήταν στα πλάνα του Κούπερ και τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στο Καυταντζόγλειο! Μοναδική διαδρομή…

ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ

Αυτά από τους παρόντες… Από τους απόντες ιδιαίτερη είναι η παρουσία του Κώστα Νεμπεγλέρα. Ο 36χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου διετέλεσε αρχηγός και του Ηρακλή και του Άρη. Φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα από το 2001 έως το 2005 σε 97 παιχνίδια και του Άρη στη συνέχεια μέχρι το 2009 σε 108. Γεμάτες χρονιές… 

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Τη φανέλα και των δυο ομάδων σχεδόν σε… ισάριθμα παιχνίδια φόρεσε και ο Κώστας Χαλκιάς. Σε 50 παιχνίδια αγωνίστηκε με τον Ηρακλή την περίοδο 2001-03 και σε 46 με τον Άρη (2006-08) για να μετακομίσει και στην τρίτη ομάδα της Θεσσαλονίκης τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο αγωνίζεται σήμερα! 

ΦΑΝΗΣ ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ένας άλλος τερματοφύλακας, ο Φάνης Κατεργιαννάκης ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη 1994-2002, ενώ ανήκε στο δυναμικό του Ηρακλή από το 2005 έως το 2007, αγωνιζόμενος, όμως, μόλις σε τρία παιχνίδια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ

Από τον Άρη ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης (2004-07) για να ντυθεί στα κυανόλευκα (τα χρώματα που συμπαθούσε από μικρός ως φίλαθλος) το 2006 μετά από μια μεγάλη καριέρα με τίτλους και επιτυχίες στον Ολυμπιακό. Στο Καυταντζόγλειο έμεινε μέχρι το 2008 παίζονται σε 46 αγώνες…

ΜΑΓΚΝΟΥΣ ΣΕΛΑΝΤΕΡ

Αυτά σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές που κινήθηκαν την τελευταία πενταετία ανάμεσα σε Χαριλάου και Καυταντζόγλειο. Παλαιότερα, πάντως, ξεχωρίζει η ιστορία του Μάγκνους Σελάντερ. Την περίοδο 2003-04 ήρθε στην Ελλάδα για τον Άρη έπαιξε σε 14 αγώνες, αλλά τον Δεκέμβριο θεωρήθηκε από τους κίτρινους «ένοχος για εσχάτη προδοσία». Σύμφωνα με τις καταγγελίες της τότε διοίκησης, ο Σουηδός μέσος αρνήθηκε την είσπραξη των οφειλόμενων, έκανε προσφυγή και κατέληξε στον Ηρακλή, με τον οποίο αγωνίστηκε σε δέκα αγώνες…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει φυσικά και στον Γιώργο Παράσχο. Ο νυν προπονητής του Ηρακλή από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στον πάγκο των κυανόλευκων και την περίοδο 1997-98. Στον πάγκο του Άρη κάθισε την περίοδο 1998-99, αλλά δεν έβγαλε τη χρονιά, ενώ έχει καθίσει και στον πάγκο του ΠΑΟΚ, στην… πρό-Σάντος εποχή το 2006.Πηγη  the player.gr


Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Χθες μας τα χαλασε η Αντερλεχτ στο over 2,5 καθως ηρθε 1-1, επειδη ειδα το ματς και θελω να πω οτι ειχαν πολλες ευκαιριες και οι δυο ομαδες. Θελω να πω οτι για σημερα ειμαι πολλυ ζεστος και πυστευω να παμε καλα...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΑΝΝΟΒΕΡΟ : OVER 2,5 (1,57)
ΑΤΛΕΤ.ΜΑΔΡ : OVER 2,5 (1,75)
ΒΕΤ 150€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,75)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΜΠΟΧΟΥΜ : OVER 2,5 (1,65)
ΜΑΓΙΟΡΚΑ : G-G (1,62)
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ : G-G (1,65)
ΒΕΤ 50€
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 4,41)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ)
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ : 1 (2,10)
ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ : Χ (3,25)
ΞΑΝΘΗ : G-G (1,95)
ΑΤΛΕΤ.ΜΑΔΡ : OVER 3,5 (3,00)
ΑΤΛΑΝΤΕ : Χ (3,20)
ΒΕΤ 24€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5, επι 5 φορες)
Καλη τυχη σε ολους, τα ξανα λεμε αυριο...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ -134,72€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -132,20€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ -30,00€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -69,00€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ +42,50€)
(ΣΚΟΡΑΚΙ -10,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -333,42€"

Εκτός ομάδας ο Κακά!

Είναι αλήθεια ότι ο Κακά όσες φορές και εάν έχει αγωνιστεί  φέτος, έχει δείξει ότι δεν έχει επιστρέψει στο 100%. Έτσι ο Βραζιλιάνος σταρ σε μια κίνηση που αποτελεί παράδειγμα της επαγγελματικής συμπεριφοράς του, συμφώνησε με τον Μουρίνιο να τεθεί εκτός ομάδας μέχρι νεωτέρας!

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η «Marca» λοιπόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον Κακά. Οι δύο τους φαίνεται να έχουν συμφωνήσει, ο Βραζιλιάνος να μείνει εκτός ομάδας προκειμένου να δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις και να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κακά θα παραγκωνιστεί μέχρι νεωτέρας, μια κίνηση βέβαια που δείχνει ότι ο παίκτης είναι παράδειγμα επαγγελματικής συμπεριφοράς και βάζει την ομάδα πάνω απο το εγώ του.

Πλέον ο Βραζιλιάνος δεν θα παίξει φυσικά στον αγώνα με την Σανταντέρ και μάλιστα παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει...

«Μόνο η Άρσεναλ μπορεί να σταματήσει τη Γιουνάιτεντ»

Κούρσα για δύο έχει εξελιχθεί το αγγλικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Σεμπαστιάν Σκιλασί. Ο αμυντικός της Άρσεναλ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των «κανονιέρηδων» τονίζοντας πως μόνο αυτοί μπορούν να ξεπεράσουν το σύνολο του Άλεξ Φέργκιουσον και να τερματίσουν πρώτοι.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του Γάλλου σέντερ μπακ που περιλαμβάνονται στο matchday programme του σημερινού αγώνα των Λονδρέζων με τη Σάντερλαντ:

«Πιστεύω ότι πρωταθλητής φέτος θα είναι ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή εμείς. Με την Τσέλσι να βρίσκεται δέκα βαθμούς από την κορυφή και την Τσέλσι δώδεκα, η Άρσεναλ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να σταματήσει τη Γιουνάιτεντ από το να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Βρισκόμαστε μόνο μερικούς πόντους πίσω από την Μάντσεστερ, οπότε δεν έχουμε περιθώρια λάθους, ιδίως στην έδρα μας κόντρα σε ομάδες που είναι θεωρητικά πιο αδύναμες.

Όλα τα ματς είναι δύσκολα και θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος, ωστόσο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μαζεύουμε τρίποντα για να πιέσουμε την κορυφή. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

Προς το παρόν είμαστε πίσω αλλά θα προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε
».

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ αιώνια αφοσίωση»

Την πεποίθησή του πως κανένας παίκτης δεν μπορεί να δηλώσει «αιώνια» αφοσίωση σε μια ομάδα, εξέφρασε ο Πέπε Ρέινα. Ωστόσο, ο Ισπανός γκολκίπερ που έχει συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ μέχρι το 2016, τόνισε πως καθήκον του παίκτη είναι να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του.

«Δεν ανακοινώνω την αποχώρηση μου. Έχω πει πολλές φορές πως είμαι χαρούμενος στην Αγγλία και άνετος στη Λίβερπουλ. Αλλά δεν είμαι έτοιμος να υποσχεθώ αιώνια αφοσίωση σε οποιονδήποτε. Αυτό είναι αδύνατο, όποιος παίκτης λέει κάτι τέτοιο, λέει ψέματα», ανέφερε ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, ο οποίος συμπλήρωσε,

«Δεν μπορώ να πω πολλά επειδή έχω συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά δεν υπάρχει «αιώνια αγάπη». Όταν παίζεις σε μια ομάδα πρέπει να δίνεις τα πάντα, αυτό είναι το μόνο που μπορούν να σου ζητήσουν», πρόσθεσε.

«Δεν είναι ο… άστοχος δίδυμος αδερφός του Γκέκα»

Επτά ματς και συνολικά 633 λεπτά χωρίς γκολ στην Bundesliga έχει συμπληρώσει η Άιντραχτ και ο Φάνης Γκέκας, που στον πρώτο γύρο είχε πετύχει 14 γκολ, έχει «σιγήσει». Πάντως ο 30χρονος επιθετικός δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Μίχαελ Σκίμπε. Ερωτηθείς από την «Bild» αν μετά τις γιορτές στη Φρανκφούρτη εμφανίστηκε ο… άστοχος δίδυμος αδερφός του Έλληνα στράικερ, ο Γερμανός τεχνικός υπερασπίστηκε τον παίκτη του.

«Όχι, αυτός είναι ο πραγματικός Φάνης. Ακόμη και ο Ρούντι Φέλερ, ο Γκερντ Μίλερ και ο Γιούργκεν Κλίνσμαν είχαν δύσκολες περιόδους. Ο Γκέκας κάνει αυτό που πρέπει στο γήπεδο, αλλά το πρόβλημα είναι πως τώρα τα δοκάρια ή οι αντίπαλοι τερματοφύλακες σταματούν την μπάλα, ενώ στον πρώτο γύρο όλα έμπαιναν μέσα», τόνισε.

Γκαρσία: «Ήθελαν να χάσουμε»

Τα «βέλη» του στον διαιτητή του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου ΟΠΑΠ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έριξε ο Πάμπλο Γκαρσία από τη Μαδρίτη, όπου βρίσκεται για να ανανεώσει το διαβατήριό του. Ο μέσος του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, υπογραμμίζοντας ότι οι οπαδοί τους ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Ουρουγουανός χαφ στην εφημερίδα “ΣΠΟΡ του Βορρά”:΅

«Προσπάθησαν να μας κλέψουν στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ήθελαν να χάσουμε, αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί δείξαμε χαρακτήρα. Δεν είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μας, αλλά μην ξεχνάτε ότι φτάσαμε να παίζουμε με 9 παίκτες. Είμαι ικανοποιημένος απλά για την ισοπαλία, που πήραμε και με τον τρόπο, που ήρθε».

Για τον διαιτητή του πρώτου ημιτελικού στο Κύπελλο ΟΠΑΠ:
«Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν, να βλέπω στα ΜΜΕ ότι ο διαιτητής αυτός έχει τόσο καλές σχέσεις με εκπροσώπους της ΑΕΚ και να παίζει σ΄ ένα παιχνίδι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ».

Για τις δύο αποβολές:
«Η αποβολή του Λίνο δεν ήταν άδικη, αλλά η δεύτερη κίτρινη ήταν οριακή. Θα μπορούσε ο διαιτητής να μην δείξει την δεύτερη κίτρινη, ήταν ουσιαστικά παρόμοια φάση με τη φάση του Ελ Ζαρ με τον Γκαλίνοβιτς στο παιχνίδι μας με την Καβάλα.

Η αποβολή του Ίβιτς είναι 100% άδικη, ο παίκτης της ΑΕΚ του έκανε φάουλ. Απορώ πως ο διαιτητής απέβαλε τον Ίβιτς, λέγοντας ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα, ενώ αυτός είναι 50 μέτρα από τη φάση».

Για την πρόκριση:
«Είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ κι αυτό θα το δείξουμε στη ρεβάνς στην Τούμπα. Είμαστε συνηθισμένη σ΄ αυτά, που γίνονται, εμείς θέλουμε να περάσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Για τις δηλώσεις Τσιρίλο:
«Συμφωνώ μ΄ αυτά που είπε ο Τσιρίλο, ότι πρέπει οι φίλαθλοί μας να γεμίσουν την Τούμπα και να δημιουργήσουν μία καυτή ατμόσφαιρα, αν και δεν είμαι εγώ αυτός, που θα τους πει τι πρέπει να κάνουν. Το ξέρουν οι ίδιοι».

Για την επιθετική δυστοκία της ομάδας:
«Τελευταία έχουμε μία δυσκολία να πετύχουμε γκολ. Όλη η ομάδα προσπαθεί, το γκολ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Έχουμε πάρα πολύ ικανούς επιθετικούς στον ΠΑΟΚ, όπως για παράδειγμα ο Σαλπιγγίδης και ο Μουσλίμοβιτς, και σ΄ αυτή την περίοδο, που δεν έρχεται το γκολ, πρέπει να τους στηρίξουμε».

Έγινε Τούμπα …το Καστελόριζο

ΠΑΟΚ και πάσης Ελλάδος , μπορούν να λένε δικαιολογημένα οι φίλαθλοι του Δικεφάλου, αφού πλέον και το ακριτικό νησί Κατσελοριζο , βάφτηκε στα ασπρόμαυρα.
Ο δάσκαλος του νησιού είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ  και έχει πλέον «μυήσει» όλα τα παιδιά των σχολικών τάξεων στις ασπρόμαυρες ιδέες.

Μάλιστα είχαν ζητήσει από συνδέσμους του ΠΑΟΚ να στείλουν κασκολ και σημαίες και πρόσφατα ανταποκρίθηκε ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Ιερισσού Χαλκιδικής, όπου έστειλε πολλές σημαίες και άλλα λάβαρα του ΠΑΟΚ.

Τα αποτελέσματα φαίνονται στις φωτογραφίες, όπου όλοι οι μαθητές είναι με την σημαία του Δικεφάλου,

Νταλγκλίς: «Δεν είναι μόνο ο Ρούνεϊ»

Δεν σκοπεύει να ασχοληθεί μόνο με το μαρκάρισμα του Γουέιν Ρούνεϊ, ο Κένι Νταλγκλίς όπως αποκάλυψε σε αγγλίκά μέσα.



Ο Σκοτσέζος τεχνικός αναγνωρίζει το ταλέντο του Αγγλου επιθετικού αλλά αυτό που πρέπει να προσέχει η ομάδα του περισσότερο, είναι η Γιουνάιτεντ σαν ομάδα και όχι κάποια μεμονωμένη μονάδα της, όπως τόνισε.


«Δεν είναι μόνο ο Ρούνεϊ που θα πρέπει να ανησυχούμε, αλλά η ίδια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι κορυφαία ομάδα και για αυτό άλλωστε βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Λίβερπουλ και συνέχισε:


«Δε νομίζω ότι ο Ρούνεϊ έχει να αποδείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες σε κανέναν. Οποιοσδήποτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι πρόκειται για παγκόσμιας κλάσης παίκτη. Έχει την ικανότητα να κάνει σπουδαία πράγματα, τα οποία εύχομαι να μην κάνει την Κυριακή».

Επιστρέφει στα γήπεδα ο Μότζι

Τον πρώτο του αγώνα ύστερα από πέντε χρόνια τιμωρίας, θα παρακολουθήσει από τις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου του Τορίνου ο Λουτσιάνο Μότζι.

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για το σκάνδαλο Calciopoli και το τελευταίο ματς που βρέθηκε στο γήπεδο ήταν στις 7 Μαρτίου το 2006, με τους «μπιανκονέρι» να αντιμετωπίζουν την Παλέρμο.

Ο Ιταλός πρώην παράγοντας της «Γηραιάς Κυρίας» τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή πως έχει αγοράσει εισιτήριο για το ντέρμπι Γιουβέντους-Μίλαν, με αποτέλεσμα να απαντήσει ο Λουίτζι Ντελ Νέρι: «Δεν μας απασχολεί το ποιος θα είναι στις εξέδρες. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο».

Γιατί να περιμένουν ως τις 14 Μαΐου;

Περίμεναν εννέα χρόνια, αλλά δεν δείχνουν διάθεση να κάνουν υπομονή για άλλους τρεις μήνες! Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ νιώθουν ήδη πρωταθλητές και το δείχνουν. Στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση με την Κολωνία (1-0) αρκετοί από τους 80.720 θεατές εμφανίστηκαν με τη φανέλα της ομάδας και τη λέξη «Meisters» (δηλαδή πρωταθλητές) τυπωμένη στο πίσω μέρος της.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χρειάζεται άλλες πέντε νίκες για να εξασφαλίσει-ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αντιπάλων της-και μαθηματικά τον τίτλο στην Bundesliga.

Η Ντόρτμουντ κυνηγά το ρεκόρ της ταχύτερης εξασφάλισης του τίτλου, που κατέχει η Μπάγερν Μονάχου από το 1973, όταν ακόμη με σύστημα βαθμολόγησης που έδινε δύο βαθμούς στη νίκη, είχε πάρει το πρωτάθλημα από την 30η αγωνιστική.

«Μπορούμε να νικήσουμε τη Μίλαν»

Την πίστη του στις δυνάμεις της Γιουβέντους εξέφρασε ο Λούκα Τόνι, ενόψει του σημερινού ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν. Ο φορ των «μπιανκονέρι» επεσήμανε ότι όνειρό του είναι να κερδίσει έναν τίτλο με την ομάδα του, ώστε να «κλείσει» ιδανικά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

«Έχω μεγαλώσει στην Εμίλια, στη γη της Γιουβέντους. Στο σπίτι μου πιστεύαμε μόνο σε ένα πράγμα, τους “μπιανκονέρι”. Το να κερδίσω τίτλους με τη Γιουβέντους θα ήταν ιδανικό. Όταν το επιτύχω αυτό, θα ολοκληρώσω την καριέρα μου» δήλωσε στην Corriere dello Sport ο Ιταλός επιθετικός.

Αναφερόμενος στα τελευταία παιχνίδια της “Γηραιάς Κυρίας” πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Κόντρα στη Λέτσε δεν παίξαμε καλά και αξίζαμε να χάσουμε. Αλλά στον αγώνα με την Μπολόνια ήμασταν καλύτεροι, αλλά και πάλι ηττηθήκαμε».

Σχολιάζοντας το ντέρμπι με τη Μίλαν, τόνισε: «Την παρούσα χρονική στιγμή η Μίλαν είναι πολύ δυνατή, όμως μπορούμε να τους νικήσουμε. Θα δώσουμε το 110%».

Φωτο ημερας

Η 29χρονη σέρβα πλέι μέικερ Μίλιτσα Ντάμποβιτς

Πληρώστε και... πάρτε τον

Πολλά ακούγονται για ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων του εξωτερικού για την  απόκτηση του Σωτήρη Νίνη από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, γιατί για να πουληθεί ο νεαρός άσος, θα πρέπει πρώτα να δοθεί η ρήτρα των 10εκ. ευρώ.
«Η ρήτρα του είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Καταθέστε την και πάρτε τον. Με λιγότερα δεν φεύγει», είναι τα λόγια των «πρασίνων».
Όσον αφορά με τις φήμες που ακούγονται για τον Ίσμαελ Μπλάνκο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα. Ο μάνατζερ του παίκτη θα βρεθεί στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα, με τους «πράσινους» να κάνουν κάποια προσπάθεια για την απόκτηση του. ο Αργεντίνος δεν είναι ο μόνος στόχος του Παναθηναϊκού, μια και θα κινηθεί και για την απόκτηση των Αμπντούν, Ντουγκλάο της Καβάλας.
Για την ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα, οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει πρόταση στον Έλληνα αμυντικό και περιμένουν την απάντηση του. Ωστόσο, ο Βύντρα δεν βιάζεται να απαντήσει, μια και θέλει να εξετάσει και περιπτώσεις του εξωτερικού.

Ούτε καλημέρα..από εδώ και πέρα!

Ότι ο Σαμίρ Νασρί και ο Ουίλιαμ Γκαλάς δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις όσο αγωνίζονταν μαζί στην Άρσεναλ, δεν είναι καινούργιο. Αυτό όμως που αρκετοί δε γνώριζαν ήταν ότι δεν έλεγαν ούτε καλημέρα!
Ο 23χρονος μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε πως δεν αντάλλαζαν λέξη τη χρονική περίοδο που ήταν συμπαίκτες στους «κανονιέρηδες».
«Τι κι αν ήταν συμπαίκτης μου; Την τελευταία μας κοινή χρονιά δεν αλλάζαμε ούτε βλέμμα» δήλωσε στην «Daily Mail» ο Νασρί.
Ο λόγος της έχθρας τους είναι η αυτοβιογραφία του Γκαλάς , στην οποία ο στόπερ της Τότεναμ-πλέον- θεωρούσε υπεύθυνο για την αποτυχία της Γαλλίας στο Euro του 2008 τον παίκτη της Άρσεναλ.

«Μην ...πυροβολείτε τον Κόουλ»

Την υπεράσπιση του Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος δέχεται τα «πυρά» του αγγλικού Τύπου για το συμβάν στο προπονητήριο της Τσέλσι, ανέλαβε ο Άβραμ Γκραντ. Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ υποστήριξε πως ήταν απλά ένα ατυχές γεγονός, το οποίο μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, ενώ εξήρε τον χαρακτήρα του Άγγλου αμυντικού.

«Με τον Άσλεϊ μπορείς να συνεννοηθείς πολύ εύκολα. Είναι ένας επαγγελματίας και προσωπικά δεν θυμάμαι να είχα ούτε ένα πρόβλημα μαζί του, όταν ήμουν στην Τσέλσι. Πάντα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και προπονείται σκληρά» δήλωσε στο “Press Association” ο πρώην τεχνικός των «μπλε».

Αναφερόμενος στο περιστατικό του πυροβολισμού, πρόσθεσε: «Εκτός γηπέδου είναι ένας συζητήσιμος άνθρωπος. Μερικά πράγματα, όπως το συγκεκριμένο, μπορούν να συμβούν στον οποιονδήποτε, είναι απροσδόκητα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ωστόσο, ότι ο Άσλεϊ είναι ένα από τα καλύτερα άτομα στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Συνέτριψαν τους Χιτ οι Σπερς

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς που επικράτησαν με 125-95 το Μαϊάμι δίνοντας ένα καλό μάθημα σε Λεμπρόν Τζέιμς και Ουέιντ. Κορυφαίος από τους Σπερς ήταν ο Μανού Τζινόμπιλι που πέτυχε 20 πόντους, ενώ οχτώ παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η όγδοη σερί νίκη των Ντάλας Μάβερικς επί των Πέισερς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νοβίτσκι με 29 πόντους, ενώ οι Λέικερς χάρη στους 27 πόντους του Κόμπε Μπράιαντ και τους 20 του Γκασόλ επικράτησαν με 92-84 των Μπόμπκατς.
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχαν οι Σικάγο Μπουλς μέσα στο Ορλάντο με 89-81 με πρωταγωνιστή για τους ταύρους ποιον άλλον τον Ντέρικ Ρόουζ που είχε 24 πόντους. Τον αγώνα παρακολούθησε ο αριθμός ρεκόρ για αγώνα της Μάτζικ των 19.207 θεατών. Τέλος ο Αντρέ Ιγκουοντάλα κατάφερε να κάνει το δεύτερο του τριπλ νταμπλ με 22 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ και να βοηθήσει τα μέγιστα στην νίκη της Φιλαδέλφιας επί της Μινεσότα με 111-100.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα
Σαν Αντόνιο Σπερς-Μαϊάμι Χιτ 125-95
(Τζινόμπιλι 20, Μπόνερ 18 – Τζέιμς 26, Ουέιντ 19)
Ορλάντο Μάτζικ-Σικάγο Μπουλς 81-89
(Χάουαρντ 20 (10 ριμπ.), Μπας 16 – Ρόουζ 24, Ντενγκ 16)
Φιλαδέλφεια 76ερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 111-100
(Ιγκουοντάλα 22 (13 ασίστ, 10 ριμπ.), Μπραντ 21 – Λοβ 21, Πέκοβιτς 16)
Ατλάντα Χοκς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 104-111
(Τζόνσον 24, Χάινριχ 21 – Ντουράντ 29, Γουέστμπρουκ 28)
Μπόστον Σέλτικς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 107-103
(Πιρς 27, Άλεν 27 – Έλις 41, Λι 26)
Νιου Γιορκ Νικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 115-119
(Στούντεμαϊρ 41, Άντονι 29 – Χίκσον 23, Ντέιβις 18, Χαρανγκόντι 18)
Μέμφις Γκρίζλις-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 91-98
(Ράντολφ 20 (11 ριμπ.), Μέιο 13 – Πολ 23 (14 ασίστ), Τζακ 19)
Ντάλας Μάβερικς-Ιντιάνα Πέισερς 116-108
(Νοβίτσκι 29, Τέρι 21 – Γκρέιντζερ 22, Κόλισον 17)
Μιλγουόκι Μπακς-Φίνιξ Σανς 88-102
(Μαγκέτι 21, Τζένινγκς 16 – Φράι 20, Πιετρούς 20, Χιλ 14)
Λος Άντζελες Λέικερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 92-84
(Μπράιαντ 27, Γκασόλ 20 (10 ριμπ.) – Όγκουστιν 22, Λίβινγκστον 12)

Κόψε κάτι…

Με την Μπαρτσελόνα παρομοίασε τον Ολυμπιακό ο Χαβίτο σε συνέντευξή του.
Κόψε κάτι…
«Αν λάβουμε υπόψη μας τα τελευταία χρόνια που κυριαρχεί στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα, τότε ναι, ο Ολυμπιακός είναι η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας και σε αυτήν την ομάδα ξέρω πως έρχομαι. Αν μιλήσουμε συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι η Ρεάλ που έχει περισσότερους τίτλους», τόνισε μέσα σε άλλα ο Ισπανός μιλώντας στον "Πρωταθλητή".

Η Τζούλια φλερτάρει με πασίγνωστο ποδοσφαιριστή!

Η Τζούλια Αλεξανδράτου έχει πολλούς λόγους να ανεβαίνει στην συμπρωτεύουσα και δεν είναι όλοι επαγγελματικοί...
Η Τζούλια φλερτάρει με πασίγνωστο ποδοσφαιριστή!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Τζούλια σε πρόσφατη επίσκεψη της στην Θεσσαλονίκη γοητεύτηκε από πασίγνωστο ποδοσφαιριστή, που παίζει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της πόλης και έκανε τα πάντα για να τον γνωρίσει από κοντά και τα κατάφερε.
Γείτονες του πολύ γοητευτικού ποδοσφαιριστή ισχυρίζονται ότι είδαν την ξανθιά περσόνα να φεύγει από το σπίτι του. Η ίδια σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της για να το επιβεβαιώσει μας είπε "ουδέν σχόλιο" .
Όμως άτομα του περιβάλλοντος της λένε πως η ίδια είναι τόσο ενθουσιασμένη μαζί του που πλέον σκέφτεται να γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης .
Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η τεράστια επιτυχία που έχουν οι εμφανίσεις της στην πόλη, και το Club North που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες είναι γεμάτο από reserve από την πρώτη στιγμή...
Η Τζούλια δέχτηκε πρόταση να συμμετέχει στο σχήμα του νυχτερινού κέντρου Λεωφόρος Live στο πλευρό του Βασίλη Τερλέγκα.
Η ίδια από την επόμενη εβδομάδα αναλαμβάνει τον ρόλο της πρωταγωνίστριας στο Live Στέκι , μέχρι και τις 26 Μαρτίου που θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα με τον Τερλέγκα.
Έτσι στην Θεσσαλονίκη βρήκε και τον μεγάλο έρωτα, αλλά και την μεγάλη επαγγελματική επιτυχία.
Πηγή: news-piper.blogspot.com

Βαρδ-Αρης για πλέι οφ

Το ντέρμπι Αρη-Ηρακλή ξεχωρίζει από τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής. Οι δυο ομάδες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για είσοδο στα πλέι, με τους «κίτρινους» να έχουν προβάδισμα λόγω έδρας. Στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ντέρμπι είναι αήττητοι με τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Σε όλους τους αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δυο αστυνομικών που έπεσαν θύματα της εγκληματικής ενέργειας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΞΑΝΘΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ 17:15  NET

ΓΗΠΕΔΟ: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA
Προϊστορία: 0-2-0
Α’ Γύρος: Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Ραντεβού… ισοπαλιών αποτελούν τα παιχνίδια της Ξάνθης με την Κέρκυρα. Οι δυο ομάδες στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί συνολικά έξι φορές στη μεγάλη κατηγορία, οι Φαίακες κέρδισαν μόνο το πρώτο και από τότε αναζητείται… νικητής. Βέβαια στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Ξάνθη σκόραρε στο 89’, πλησιάζοντας κοντά στην πρώτη της νίκη, όμως η Κέρκυρα… απάντησε στο 90’ με γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Θρακιώτες και φυσικά είχαν δίκιο. Οι αντίπαλοι δεν δείχνουν να έχουν βαθμολογικό πρόβλημα, με την Ξάνθη να προέρχεται από δυο ισοπαλίες με Λάρισα (εντός) και Ηρακλή (εκτός). Παρότι η Κέρκυρα δεν σκοράρει εύκολα μακριά από το νησί, δεν σημαίνει ότι δεν κάνει ζημιές (τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες).
 

ΟΛΥΜΠIAKOΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 17:15  NOVASPORTS 2

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Προϊστορία: 15-2-1
Α’ Γύρος: Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης)

Την ευκαιρία να εδραιώσει την παραμονή του στη ζώνη των πλέι οφ έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού υποδέχεται έναν αντίπαλο που δείχνει να έχει καταθέσει τα όπλα, καθώς η τελευταία φορά που κέρδισε ο Πανσερραϊκός ήταν στις 28 Νοεμβρίου 2010, όταν πέτυχε εντός έδρας νίκη επί του Αρη. Παράλληλα τα «λιοντάρια» δεν έχουν καλή παράδοση στο Βόλο, όπου πέτυχαν τη μοναδική τους νίκη το 1970 και την τελευταία ισοπαλία το 1974. Όλα δείχνουν ότι ο Κατσαβάκης που κάνει εντός έδρας ντεμπούτο πάει για δυο στα δυο, καθώς προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο κύπελλο σε νοκ άουτ αγώνα, στο οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με εντός έδρας 2-0.


ΑΡΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 19:30  NOVASPORTS 2

ΓΗΠΕΔΟ: «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»
Προϊστορία: 21-20-9
Α’ Γύρος: Ηρακλής-Αρης 1-0
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Ντέρμπι όχι με θέα το Λευκό Πύργο αλλά τα πλέι οφ. Οι δυο ομάδες ήδη έχουν χάσει αρκετό έδαφος και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, με προβάδισμα του Αρη λόγω έδρας, προκειμένου να διεκδικήσουν στο τέλος ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάντως, οι πιθανότητες και για τους δυο είναι ελάχιστες αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η τελευταία νίκη του «γηραιού» στην έδρα των «κιτρίνων», με εξαίρεση το ματς του 2005 που επικυρώθηκε στα «χαρτιά», αν και την ώρα της διακοπής κέρδιζε (2-1), ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2005 για το κύπελλο. Πάντως, στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς ο Αρης είναι αήττητος με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν νίκη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τρεις σερί ισοπαλίες.

«Θέλω να είμαι στο επόμενο ΔΣ»

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να έχει κάνει ο Νικόλας Πατέρας ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Sportday πως επιθυμεί να παραστεί στο επόμενο ΔΣ του Παναθηναϊκού. «Θέλω να πάω αν είμαι στην Ελλάδα», είπε ο πρώην πρόεδρος των «πρασίνων» ο οποίος είχε τις κρατήσει αποστάσεις  στις τελευταίες συναντήσεις των μελών του πολυμετοχικού.

Η «μάχη» της Γουέστ Χαμ

Αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να καταφέρουν να κρατήσουν στην Premier League την Γουέστ Χαμ είναι άπαντες στον σύλλογο. Αυτό φαίνεται και απο τα λόγια του Άβρααμ Γκραντ...


Ο Ισραηλινός προπονητής των «Σφυριών» είπε σχετικά με την «μάχη» που δίνει η ομάδα του κάθε αγωνισιστική: «Κάποιοι άνθρωποι, ορισμένες φορές, χάνουν την πίστη τους, όταν η ομάδα τους βρίσκεται στα τελευταία στρώματα της βαθμολογίας, όμως εμείς δεν τη χάσαμε ποτέ! Πάντα προσπαθούμε να παλέψουμε με τον δικό μας τρόπο. Έχουμε ακόμη αρκετά παιχνίδια μπροστά μας για να πετύχουμε τον στόχο. Πρέπει να πάρουμε βαθμούς στις αναμετρήσεις με τις ομάδες που βρίσκονται κοντά μας στη βαθμολογία και εννοείται ότι δεν θα παρατήσουμε κανένα παιχνίδι. Δείξαμε κόντρα στη Λίβερπουλ ότι είμαστε ομάδα με ποιότητα, όπως ακριβώς κάναμε στις αρχές της σεζόν απέναντι στην Τότεναμ, αλλά και στο Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είμαστε ομάδα που θα νικηθεί εύκολα».

Clausura: Πέρασε στην κορυφή η Σαν Λορέντζο

Συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία η Σαν Λορέντζο στο πρωτάθλημα Clausura της Αργεντινής αφού νίκησε εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική και την Ολ Μπόις με 3-0.


Πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς όσους έχουν βέβαια και οι: Ολίμπο, Ρίβερ Πλέιτ. Για την Σαν Λορέντζο σκόραραν οι: 69’ Μενσέγκες, 89’ Βελάσκες, 93’ Σαλγκουέιρο. Να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι απο το 67’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπαριέντος.

Τσάβι: «Τρεμπλ ; Μπορούμε, αλλά είναι δύσκολο»

Την άποψη του πως η Μπαρτσελόνα έχει τις δυνατότητες να κάνει τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο), αλλά σίγουρα είναι κάτι δύσκολο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Τσάβι.

Ο Καταλανός μέσος των «Μπλαουγκράνα» δήλωσε: «Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε το τρεμπλ! Προφανώς όμως  είναι πολύ δύσκολο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε την ήττα απο την Άρσεναλ και μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή γιατί έχουμε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Ο τελικός  του Κυπέλλου θα είναι δύσκολος, επειδή θα παίξουμε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρωτάθλημα τώρα  φαίνεται να έχουμε μια καλύτερη θέση αλλά δεν το έχουμε κατακτήσει ακόμα».

«Σας χρειαζόμαστε όλους»

Να βρίσκονται σε εγρήγορση μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ ζήτησε από τους παίκτες του ο Μάκης Χάβος στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στους ποδοσφαιριστές του επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό μέχρι το τέλος της σεζόν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Μεγάλη αναφορά έγινε αρχικά στον αγώνα του Κυπέλλου ΟΠΑΠ… «Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ειδικά από την στιγμή που μείναμε με εννέα παίκτες και μετά, κάνατε πραγματικά μια πολύ καλή προσπάθεια. Λέγαμε πριν από το παιχνίδι ότι θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση και θεωρώ ότι με το αποτέλεσμα που πήραμε αυτό κάναμε», τόνισε ο Μάκης Χάβος για το παιχνίδι και συνέχισε αναφερόμενος στα άλλα παιχνίδια:

«Επειδή έρχονται δύσκολα και συνεχή παιχνίδια πρέπει όλοι σας να είστε έτοιμοι γιατί θα χρειαστείτε. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας αυτός της Κυριακής –πάλι με την ΑΕΚ- και η προσοχή μας θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στραμμένη εκεί», κατέληξε.

Σήμερα δείχνει 11άδα
Χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες όσοι αγωνιστήκαν κατά της ΑΕΚ για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Για τον λόγο αυτό ο Μάκης Χάβος δεν έβαλε τους παίκτες του να παίξουν οικογενειακό διπλό από το οποίο θα έβγαιναν κάποια συμπεράσματα για την 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει στο δεύτερο σερί παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί σήμερα, ημέρα στην οποία θα ανακοινώσει και την αποστολή για το παιχνίδι.

Οι εικασίες μπορούν να γίνουν –πάντως- για το σχήμα που θα παρατάξει είναι πολλές. Πιθανότερο σχήμα είναι το 4-3-3 με τον Αρίας να ξεκινά για πρώτη φορά στην 11άδα. Βέβαια, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Μάκης Χάβος ενδέχεται να επιλέξει ένα σχήμα 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδη.

Ραούλ: «Ήθελα να τελειώσω στη Ρεάλ, αλλά…»

Πικραμένος που έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά αιώνια πιστός φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ο Ραούλ. Ο 33χρονος επιθετικός, που πλέον αγωνίζεται στη Σάλκε, δήλωσε:

«Ήταν όνειρό μου να τελειώσω την καριέρα μου αγωνιζόμενος στη Ρεάλ, αλλά κάποια στιγμή οι συνθήκες άλλαξαν και έπρεπε να φύγω. Ήταν δύσκολο για μένα να αποχωρήσω και να αφήσω πίσω μου τόσους φίλους και τόσα όμορφα πράγματα. Πάντως εξακολουθώ να είμαι οπαδός της Ρεάλ και παρακολουθώ την πορεία της από τη Γερμανία».

Δυσκολεύει η αποχή

Δύο πολύ σημαντικά εμπόδια καλείται να ξεπεράσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για να «περάσει» την αποχή των μελών για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. «Κάναμε όλοι υπομονή μέχρι στιγμής, στα κρούσμα βίας που έχουν σημειωθεί τη φετινή χρονιά, αλλά πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» υπογράμμισε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στη συνάντηση της Παρασκευής των μελών του ΠΣΑΠ.

Μέχρι στιγμής Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής και Πανσερραϊκός έχουν συναινέσει στην αποχή, ενώ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης είναι κατά. Τα μεγαλύτερα εμπόδια που παρουσιάζονται είναι δύο.

Πρώτον οι αντιδράσεις των διοικήσεων, οι οποίες είναι αντίθετες στην αποχή και πιέζουν τους ποδοσφαιριστές τους να μην συμμετάσχουν και δεύτερον, το ρίσκο μια διχαστικής λύσης. Να κατέβει για παράδειγμα μία ομάδα που δεν συμμετέχει στην αποχή στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσει στα χαρτιά τους βαθμούς της νίκης από μία ομάδα που απέχουν οι ποδοσφαιριστές της.

Η λύση στο όλο θέμα είναι είτε να ψηφίσουν υπέρ όλες οι ομάδες, είτε να αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκας να αναβάλει την αγωνιστική, με το δεύτερο σενάριο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Tenorio ...Στοίχημα

Επιμέλεια - Tenorio


Την καλημέρα μου σε όλη την παρέα.


 Καταρχήν ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά στην υγεία σας.Δεν έχω διάθεση γιά πολλά λόγια καί προλόγους, άλλωστε όπως λέει καί ο σοφός λαός τα λόγια είναι περιτά πολλές φορές.

Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι υπάρχει γιά σήμερα.



Grasshoppers - Young Boys  (2)

Αμφότερες καί οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν μεσοβδόμαδα γιά το θεσμό τού κυπέλλου.Τούς βαθμούς έχουν ανάγκη καί οι δύο αντίπαλοι για διαφορερτικούς λόγους.Η  γηπεδούχοι για να ξεκολήσουν από τα χαμηλά, καί οι φιλοξενούμενοι γιά να πλησειάσουν αν είναι δυνατόν στο κόλπο της θέσης πού οδηγεί στο Champions League.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το ξεκίνημα της σαιζόν η Young Boys πού η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζεται πιό αξιόπιστη σε σχέση με την αντιπαλό της.Ναί μέν καί οι δύο ομάδες έχουν στα πόδια τους κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά νομίζω τα προβλήματα της Grasshoppers ίσως τελικά να μετρήσουν υπέρ της πιό ποιοτικής Young Boys.

Θα ρισκάρω στο διπλό των Young Boys σε απόδοση (2,35)



Albacete - Elche  (1)

Θα λερώσουμε τα χέρια, τουλάχιστον για εμένα ομιλώ, με την ανώμαλη την Albacete.Εδώ τώρα όπως είναι τα πράμματα το παιχνίδι είναι χωρίς αύριο γιά τούς γηπεδούχους, αν θέλουν να αντικρίσουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία  την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία.

Θα μου πεί κάποιος, εμείς ρε φίλε θα της σώσουμε όλες την ανίκανες; ε, κάποιος δεν πρέπει να το κάνει κι΄αυτό; Δόξα το Θεό έχουμε σώσει πολλά μπάζα με το στυλό !!

Σαφώς καί είναι πολύ δύσκολο το μάτς , τα έχουμε ξαναπεί βέβαια αυτά, το στοίχημα είναι πολλά πράμματα μαζί καί όλα παίζουν το ρόλο τους.

Παιχνίδι επιβίωσης γιά την Albacete.Θα την προτιμήσω σε απόδοση (2,65)



Wacker - Austria Wien   (2)

Oύτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω κοιτά η Wacker.Θα την χαρακτίριζα βαθμολογικά βολεμένη.Χαρακτήρα έδειξε την προηγούμενη αγωνιστική η Austria καθώς έχανε με 0-2 από την Sturm, αλλά εν τούτοις στο τέλος κατάφερε καί έφερε το παιχνίδι στα ίσα καθώς ισοφάρισε σε 2-2 πού ήταν καί το τελικό αποτέλεσμα τού παιχνιδιού.

Σε πολύ καλή κατάσταση η Austria η οποία θέλει να παραμέιμει στην κορυφή της βαθμολογίας.Σαφώς ανώτερη καί πιό ποιοτηκή σε σχέση με την Wacker, θεωρώ πως έχει μεγάλη τύχη να περάσει με νίκη.

Στις επιλογές μου το διπλό της πρωτοπόρου Austria  σε απόδοση (2,10)


Gimnasia La Plata - Estudiantes La Plata   (2)

Το παιχνίδι διεξάγεται στο «Σιουδάδ ντε Λα Πλάτα», στο μεγάλο στάδιο της πόλης και όχι στη φυσική έδρα της Gimnasia. Το στάδιο που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα χρησιμοποιείται από την ομάδα της Estudiantes.

Ντέρμπι το παιχνίδι στην περιοχή της La Plata. Μόνο με φιλάθλους της Gimnasia στο γήπεδο.Είναι ανώτερο σύνολο η Estudiantes, δεν παύει όμως αγωνιστικά καί στοιχηματικά να είναι φοβερά δύσκολη η επαλήθευση στο διπλό , καθώς δεν είναι καί σε πολύ ιδιαίτερα μεγάλη φόρμα.Koινή έδρα χωρίς φιλάθλους η Estudiantes όντως γενικά ζόρικο σημειάκι.

Επιλογή το διπλό της Estudiantes σε απόδοση (2,05)



Chivas Guadalajara - Tigres   (1)

Αυτό πού λέγαμε προχθές, ότι η Chivas εμφανίζει πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο εντός σε σχέση με τα εκτός εδρας.Κάτι παρόμοιο συνέβη καί την περασμένη αγωνιστική όπου ηττήθηκε μέσα στην έδρα της Jaguares, δύσκολα μέν , αλλά έχασε με σκόρ 1-0.Πολύ δυνατή καί σε καλή κατάσταση η Tigres με πολύ καλή συμπεριφορά σε άμυνα καί επίθεση.

Ο φίλος μού ο Ροτρίγκο από το Μεξικό πού μού έδωσε τον άσο την περασμένη φορά με την Pachuca, μού είπε πως δεν είναι το ίδιο εύκολο ο άσος σήμερα επειδή είναι καί σε καλή κατάσταση η Tigres.Αλλά έχει μεγάλη τύχη να έρθει άσος με την δύναμη της έδρας καί της καλής παράδοσης.

Λόγω καλής αγωνιστικής συμπεριφοράς στα εντός, παράδοσης συμπάθειας καί στήριξης πρός την Chivas, θα επιλέξω τον άσο στην πολύ ωραία απόδοση τού (2,45)



Στη σούμα ..σε σύστημα με ζητούμενα : Young Boys - Albacete - Austria Wien - Estudiantes - Chivas Guadalajara.


Καλά να είστε, καλά να περνάτε, τα σέβη μου ...

Ιστορική βραδιά στο Λονδίνο

Στην ιστορία θα μείνει η 4η Μαρτίου του 2011, καθώς διεξήχθη για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος αγώνας της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ. Οι Νετς επικράτησαν 1116-103 των Ράπτορς στην κατάμεστη από 18.500 θεατές «O2 Arena» του Λονδίνου, στο πρώτο από τα δύο ραντεβού των δύο ομάδων στην αγγλική πρωτεύουσα.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και μεταξύ του πλήθους βρίσκονταν μεταξύ άλλων οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Νταβίντ Λουίς (βλ. φωτό).

Οι Νετς με ένα ξέσπασμα με επί μέρους σκορ 20-6 στο τέταρτο δωδεκάλεπτο έφτασαν στη νίκη έχοντας κορυφαίους τους δύο ψηλούς τους, τον Μπρουκ Λόπεζ με 25 πόντους και τον Κρις Χάμφρις με 18 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ ο νεοαποκτηθείς Ντερόν Ουίλιαμς είχε 16 πόντους και 11 ασίστ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από έξι διαδοχικές ήττες για τους Νετς. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και ο Αντρέα Μπαρνιάνι με 30 και 23 πόντους αντίστοιχα προσπάθησαν περισσότερο από τους Ράπτορς.

Νετς (18-43): Λόπεζ 25, Χάμφρις 18 (17 ριμπ.), Ουίλιαμς 16 (11 ασίστ), Τζέιμς 15, Βούγιατσιτς 12, Άουτλο 8, Γκέινς 7, Μόροου 6, Φάρμαρ 6, Πετρό 3.

Ράπτορς (17-45): ΝτεΡόζαν 30, Μπαρνιάνι 23, Ντέιβις 12, Καλντερόν 6 (12 ασίστ), Αμίρ Τζόνσον 8, Μπαρμπόσα 8, Γουίμς 7, Αζίνκα 4, Μπέιλες 3, Τζέιμς Τζόνσον 2.

Ο Νταλάρας, οι οπαδοί και ο Άρης…

Ο Κώστας Καίσαρης μέσα από το blog του σχολιάζει τις απαιτήσεις των Ελλήνων οπαδών από τις ομάδες του και εξηγεί γιατί τα βλέπουν όλα σαν… ερωτευμένοι.
Ο Νταλάρας, οι οπαδοί και ο Άρης…
Συζήτηση και προβληματισμός μεταξύ φίλων, που θα πάμε για να διασκεδάσουμε.. "Στον Νταλάρα" πετάγεται, ο πρώτος, για να πάρει αμέσως την απάντηση από τον θυμόσοφο της παρέας:
"Εγώ όταν βγαίνω έξω θέλω να περνάω καλά. Αν είναι να ακούω τον Νταλάρα να λέει "δεν φταις εσύ η φαντασία μου τα φταίει" και να βλέπω τη Μαρία απέναντι να σε κοιτάει, κάθομαι και σπίτι".
ΕΤΣΙ είναι. Ο ερωτευμένος είναι τυφλός. Αν δεν βλέπει τίποτα, τα βλέπει όπως θέλει αυτός. Ούτε αδυναμίες μπορεί να διακρίνει, ούτε ελαττώματα μπορεί να διαπιστώσει, ούτε τον ενοχλούν οι παραξενιές. Μόνο, όταν ξενερώσει και φύγει η καψούρα, βλέπει τη πραγματικότητα, και προσγειώνεται ανώμαλα.
Με δεδομένο, ότι η καψούρα για την ομάδα δεν φεύγει ποτέ, ο οπαδός είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Το τελεσίγραφο των οπαδών του Άρη, προς τους ποδοσφαιριστές, ήταν ρητό και κατηγορηματικό: "Βγάλτε την ομάδα στην Ευρώπη. Δεν θα ανεχτούμε, φαινόμενα αδιαφορίας, γιατί διαφορετικά, θ' αναγκασθούμε να πάρουμε άλλα μέτρα".
Δε γίνεται σου λέει, η ομάδα που κέρδισε δύο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι 8η στο πρωτάθλημα. Τα παλιόπαιδα, οι ποδοσφαιριστές φταίνε, που διαλέγουνε παιχνίδια. Ακόμα περισσότερο όμως διαλέγουνε παιχνίδια, οι οπαδοί. Θέλουν να θυμούνται και να θεωρούν σαν αληθινά, μόνο αυτά που η ομάδα τους, είχε καλή απόδοση. Όλα τα άλλα τα ξεχνάνε ή δεν τα θεωρούν αντιπροσωπευτικά.
Το γεγονός, ότι ο Άρης, δεν είχε το ρόστερ, για να βγάλει τρεις διοργανώσεις, το αγνοούν. Όπως αγνοούν ότι η ομάδα τους, με 16 γκολ, ενεργητικό, έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος μετά τον Αστέρα Τρίπολης των 15 γκολ. Επίσης, δεν θέλουν να βλέπουν, ότι ο Άρης (με 16-21 γκολ) έχει αρνητικό συντελεστή τερμάτων.
Σ' ένα σύνολο αγώνων μέσα στη σεζόν, η κάθε ομάδα βγάζει αυτό που έχει. Δεν είναι θέμα διάθεσης, αλλά δυνατοτήτων. Ο συγκεκριμένος Άρης, είχε τον προπονητή και το υλικό για να διαχειρισθεί σωστά τα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στα θεωρητικά εύκολα για το πρωτάθλημα, δεν είχε τους παίκτες για να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να σκοράρει.
Κι οι άλλοι τα ίδια κάνουν
ΔΕΝ είναι όμως μόνο οι οπαδοί του Άρη. Με τους ποδοσφαιριστές τα έχουν βάλει και οι οπαδοί της Λάρισας, και με άσχημο μάλιστα τρόπο. Όπως και του Πανσερραϊκού. Λες και ο Πανσερραϊκός, είχε το ρόστερ για να μείνει στη κατηγορία. Λες και φταίνε οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας για τις επιλογές του Πηλαδάκη.
Επίθεση στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έγινε από την Ορίτζιναλ, του Ηρακλείου, στην άφιξή τους, στην Κρήτη για το ματς με τον Εργοτέλη. Έντονη κριτική ασκείται στον Χιμένεθ μετά το πρόσφατο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου: "Έχουμε ξεχάσει, πότε έχουμε κερδίσει για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ".
Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς την υποχρέωση των προπονητών, να παίρνουν το 100% αν είναι δυνατόν από τους ποδοσφαιριστές τους και να τους αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. Όλα όμως έχουν και τα όριά τους. Σίγουρα έχει κάνει λάθη ο Χιμένεθ, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίαρχο στην ΑΕΚ.
Δεν φταίει ο προπονητής, αν ο Σκόκο σέρνεται κι αν τα καλύτερα εργαλεία που είχε είναι οι ποδοσφαιρικά υπερήλικες, Δέλλας και Λυμπερόπουλος. Λαϊκά δικαστήρια και στην Τούμπα με το 0-2 από τη Καβάλα. Είπαμε: Όταν ο οπαδός είναι τυφλός δεν μπορεί να δει, ότι οι ποδοσφαιριστές των 30+ του ΠΑΟΚ, έχουν σκάσει από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και πίσω απ' αυτούς δεν υπάρχουν άλλοι.
ΤΟΣΟ απλό λοιπόν όσο και οι στίχοι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Κακώς φταίνε στους οπαδούς οι ποδοσφαιριστές. Η φαντασία τους τα φταίε
Πηγή: sport24.gr

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ντόρτμουντ

Χωρίς αντίπαλο συνεχίζει στη Bundesliga η Ντόρτμουντ, που επικράτησε 1-0 της Κολωνίας στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής.
Καταιγιστική η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο πρώτο μέρος, μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες, άνοιξε το σκορ στο 43΄με τον Λεβαντόφσκι. Στο 57΄ο Νοβάκοβιτς σε τετ α τετ με τον Βάιντενφέλερ πλάσαρε άουτ, χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Στο 79΄ η Ντόρτμουντ είχε δοκάρι σε σουτ του Μπάριος, ενώ στο 85΄ και πάλι αυτή την φορά σε πλασέ του Σαχίν η μπάλα χτύπησε εκ νέου στο δοκάρι.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαιντενφέλερ, Πίζτσεκ, Σούμποτιτς, Φελίπε Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Σαχίν (89′ Κελ), Γκέτσε (92′ Ντα Σίλβα), Γκρόσκροιτς (73′ Μπλατσικόφσκι), Λεβαντόφσκι, Μπάριος.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Ρένσινγκ, Μπρέτσκο, Μοχαμάντ, Πετσόνι, Άιχνερ, Λάνιγκ, Πετίτ (76′ Ιονίτα), Ζάζαλο, Ποντόλσκι (53′ Εχρέτ), Κλέμενς (81′ Φρέις), Νοβάκοβιτς.

Επιτέλους τυχερή!

Την προηγούμενη αγωνιστική η Ρόμα κατάφερε να μην πάρει τη νίκη απέναντι στη Λάτσιο αν και είχε βρεθεί να προηγείται με 2-0. Οι μνήμες αναβίωσαν για λίγα λεπτά στο παιχνίδι με τη Λέτσε, αλλά χάρη σε έναν αμυντικό των γηπεδούχων που θέλησε να το παίξει… σούπερμαν, και τον διαιτητή, που έδωσε το πέναλτι ο Πιζάρο έδωσε τη νίκη 2-1 στην ομάδα της «αιώνιας πόλης», στο 90ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Βούτσινιτς και φάνταζε το φαβορί για την νίκη. Στο 75ο λεπτό όμως, όλα άλλαξαν. Ο Τσιακομάτζι με μια άπιαστη κεφαλιά έφερε το χαμόγελο στα χείλη των γηπεδούχων, καθώς νίκησε τον τερματοφύλακα της Ρόμα και ισοφάρισε.

Στα επόμενα 15 λεπτά οι «Ρωμαίοι» καλούνταν να πιέσουν για να πετύχουν ένα γκολ. Προσπάθησαν το έκαναν, αλλά χωρίς να δείχνουν ικανοί για να πάρουν την νίκη.

Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ένας αμυντικός της Λέτσε πηδάει με το χέρι τεντωμένο στον αέρα και η μπάλα μετά από μια κεφαλιά προς την μεγάλη περιοχή βρίσκει πάνω του.

Ο διαιτητής δείχνει το σημείο του πέναλτι και ο Πιζάρο ευστοχεί δίνοντας τη νίκη.

Έτσι η Λέτσε έμεινε σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις του υποβιβασμού. Αντίθετα η Ρόμα πήγε στους έξι βαθμούς από την Γιουβέντους με ένα παιχνίδι περισσότερο, και βρίσκεται στο όριο του βαθμολογικού πίνακα που δίνει έξοδο στην Ευρώπη.