Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Όλα Τούμπα!!

Όλα Τούμπα!
Όσοι νόμιζαν ότι ο ΠΑΟΚ θα αποτελούσε ένα ακόμη θύμα στην πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τίτλο «έσπασαν τα μούτρα τους»!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ (0-2) ρίχνοντας τους «πράσινους» από την κορυφή, με ήρωες δυο πρώην άσους του «τριφυλλιού»!

Ο Λίνο μπορεί να του προσέφερε το προβάδισμα, ωστόσο ο Σαλπιγγίδης (με το δεύτερο γκολ) και ο Χαλκιάς (με τις καθοριστικές επεμβάσεις του και το πέναλτι που έπιασε) ήταν εκείνοι που διασφάλισαν το τρίποντο!



Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το κλασσικό 4-4-1-1 και διατεθειμένος να πιέσει τον ΠΑΟΚ. Στα πρώτα δέκα λεπτά το κατάφερε αυτό, αλλά ο «δικέφαλος» έκλεινε τους χώρους καλά μια και σε όλες τις επιθέσεις των «πράσινων» είχε δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να προηγηθεί εάν ο Βοσκάκης έβλεπε το τράβηγμα του Τσιρίλο στον Σαριέγκι έπειτα από στημένη φάση και φάουλ που εκτέλεσε ο Κλέιτον.

Ο ΠΑΟΚ αμύνονταν σωστά και είχε στόχο να βγει στην κόντρα-επίθεση με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης περίμεναν τους Γκαρσία και Λάζαρ που έκαναν σωστά αυτή τη δουλειά, αλλά έπεσαν πάνω στα καλά άκρα του «τριφυλλιού» αφού οι Μαρίνος και Σπυρόπουλος ήταν προσεκτικοί και σε καλή μέρα.

Ο χρόνος κυλούσε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει με το πάσινγκ γκέιμ που εφάρμοζε, αλλά ευκαιρίες δεν δημιουργούσε. Η έλλειψη φορ ήταν εμφανής παρά τις καλές προσπάθειες του Κλείτον και του Χριστοδουλόπουλου. Φαίνονταν πως χρειάζονταν και φορ και ατομική ενέργεια. Τέτοια που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος στο 38’ αλλά το σουτ που έκανε το έβγαλε ο Χαλκιάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα έβαλε τον Τοτσέ στη θέση του Κλέιτον για να γεμίσει την περιοχή και αυτό απέδωσε καρπούς σε πρώτη φάση. Αφού τα πρώτα τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αλλά λίγο μετά, σε μία φάση που θα συζητηθεί, ο Αθανασιάδης πήρε το πέναλτι από τον Σαριέγκι… Ο Βοσκάκης, αντίθετα με την φάση του πρώτου ημιχρόνου, ήταν πιο ευαίσθητος τώρα και έδωσε το αυστηρό πέναλτι. Ο Λίνο το εκτέλεσε εύστοχα στο 51’ και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Ο Φερέιρα μετά από αυτή την εξέλιξη, έκανε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και να πιέσει περισσότερο. Έριξε στην μάχη τους Καραγκούνη και Μαυρία και έβγαλε τον Σαριέγκι και τον Ζέκα. Ο χρόνος πέρναγε, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναλώνονταν πολλές φορές στις διαμαρτυρίες τους στον Βοσκάκη και δεν απειλούσαν. Το έκανε ο Καραγκούνης στο 71’ που προσπάθησε με ένα απευθείας φάουλ να παραβιάσει την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς ήταν ο Man of the Match, αφού όποτε και να χρειάστηκε, έδειξε την εμπειρία του.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Παναθηναϊκός βγήκε όλος μπροστά αφού ήθελε να ισοφαρίσει. Έδωσε χώρους στον ΠΑΟΚ για να παίξει την κόντρα-επίθεση. Και ο «δικέφαλος» του Βορρά, το εκμεταλλεύτηκε, όταν ο Σαλπιγγίδης στο 84’ πάνω στην κίνηση εκτέλεσε τον Καρνέζη έπειτα από την σέντρα του Λίνο. Κάπου εκεί, η απογοήτευση κατέβαλλε τους «πράσινους» οι οποίοι φάνηκε να αποδέχονται την ήττα. Αλλά ο τραγικός Βοσκάκης, στο 92’ έδωσε πέναλτι-εφεύρεση στον Παναθηναϊκό, προφανώς επηρεασμένος από τις διαμαρτυρίες των «πράσινων», αλλά ο Χαλκιάς το έπιασε κι αυτό.



Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι (63’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63’ Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46' Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.

Στον πάγκο: Καπίνο, Καντέ, Νίνης, Βύντρα,

ΠΑΟΚ(Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί (67’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον παγκο: Γλυκός, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Παναγιωτούδης, Γιάννου.

πηγή: sportfm.gr

Το πιο σωστό... λάθος «κατασκεύασμα»

Το πιο σωστό... λάθος «κατασκεύασμα»
Η «έκρηξη» στη φήμη του Τζέρεμι Λιν μάλλον δεν συνάδει με την αγωνιστική του αξία. Ο κινεζικής καταγωγής γκαρντ είναι ταλαντούχος, αλλά (κι αυτό είναι προσωπική άποψη από το μικρό δείγμα που έχουμε από τις αρετές του) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά με τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ. Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι το star system στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου μπορεί να ανεβάζει-αλλά και να κατεβάζει-παίκτες εν μία νυκτί, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Στην περίπτωση του Λιν, ωστόσο, πρόκειται ίσως για μία από τις πολύ λίγες φορές που λέμε «χαλάλι» για ένα κατασκεύασμα της λίγκας και των ΜΜΕ. Αλήθεια, πόσοι έφηβοι στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό επειδή πίστευαν πως δεν ήταν αρκετά καλοί για να γίνουν επαγγελματίες ή υπό την πίεση γονέων για να... πάρουν ένα χαρτί γιατί αλλιώς θα πεινάσουν στη ζωή τους; Ο Τζέρεμι Λιν αποτελεί την απόδειξη πως όλα είναι πιθανά.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Σπούδασε στο Χάρβαρντ, αλλά γνωρίζοντας πως θα ασφυκτιά φορώντας ένα πανάκριβο κοστούμι, σε ένα γραφείο ουρανοξύστη μεγάλης επιχείρησης και κάνοντας κάτι που δεν τον «γεμίζει», άφησε τη «σιγουριά» μιας σχεδόν προσχεδιασμένης ζωής κι ακολούθησε το όνειρό του. Δεν είναι ο πρώτος που το τόλμησε και δυστυχώς δεν είναι πολλοί αυτοί που δικαιώνονται για την επιλογή τους. Ο Λιν ανήκει στη μειοψηφία που δικαιώθηκε.

Και μάλιστα πανηγυρικά. Από τα αζήτητα στο ΝΒΑ, από τις ομάδες της Ευρώπης στις οποίες προτάθηκε και δεν τις απασχόλησε καν, πιθανότατα από τη γκρίνια του περιβάλλοντός του για το ρίσκο που πήρε, βρέθηκε κυριολεκτικά εν μία νυκτί να είναι ο σταρ στην ομάδα της κορυφαίας μεγαλούπολης του κόσμου, να αποτελεί παράδειγμα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να βλέπει τις προτάσεις για εξώφυλλα, διαφημίσεις και προσεχώς... συμβόλαια να πέφτουν βροχή. Μία εξέλιξη που πιθανόν ούτε ο ίδιος να τολμούσε να ονειρευτεί όταν κοιμόταν στον καναπέ του αδερφού του ή του συμπαίκτη του Λάντρι Φιλντς.

Τι κι αν βάσει μπασκετικών αρετών ο Λιν δεν αξίζει όλη αυτή τη δόξα; Αυτό το «λάθος» του star system μοιάζει τόσο σωστό. Η ιστορία ενός ευφυή νεαρού, που συνδύασε τις σπουδές με την πραγματική του αγάπη και τόλμησε να ακολουθήσει το όνειρό του κόντρα στις φωνές της λογικής και ακούγοντας μόνο την καρδιά του, είναι σαφώς καλύτερο πρότυπο για τους νέους από κάποιους ικανότερους παίκτες μεν, που όμως αναλώνονται στο πώς θα γίνουν πλουσιότεροι, παίζουν για την πάρτη τους και τους αριθμούς τους, έχουν αλαζονική συμπεριφορά πριν καν πετύχουν οτιδήποτε, συχνά καταλήγουν σε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη και στο τέλος αυτοκαταστρέφονται.

Ασφαλώς θα είναι ουτοπικό και μάλλον αφελές να ισχυριστεί κανείς πως το ΝΒΑ θυμήθηκε ξαφνικά τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα. Περισσότερο από έναν «φωτεινό φάρο» για τη νεολαία, οι «εγκέφαλοι» της λίγκας είδαν στο πρόσωπο του Τζέρεμι Λιν έναν εύκολο τρόπο για να βγάλουν πολλά λεφτά. Μήπως δεν είναι τυχαίο που το άστρο του ανέτειλε πάνω που έδυσε αυτό του Γιάο Μινγκ; Γιατί ο Λιν λόγω και της καταγωγής του κάνει θραύση στην τεράστια αγορά της Ασίας...

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα έπρεπε περισσότερο να ζηλεύουμε παρά να κατηγορούμε την ικανότητα του ΝΒΑ να «φτιάχνει» σταρ. Στο πέρασμα των ετών ήρθαν κι έφυγαν αστέρες όπως ο Λάρι Μπερντ, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Μάικλ Τζόρνταν, που όμως η λίγκα και το «δαιμονιώδες» της μάρκετινγκ φρόντισε να αντικαταστήσει εγκαίρως-όχι αγωνιστικά αλλά εμπορικά-προετοιμάζοντας χρόνια πριν τη διάδοχη κατάσταση. Είναι προτιμότερο μία λίγκα να προωθεί το προϊόν της και να το ανεβάζει ακόμη και σε επίπεδα που ίσως δεν αξίζει, παρά να το υποβαθμίζει με πράξεις ή παραλήψεις του. Όπως γίνεται στα δικά μας μέρη...

πηγή: sportfm.gr

Παλικαρίσια… απόδραση!!

Παλικαρίσια… απόδραση!
Μεγάλη νίκη –την τέταρτη συνεχόμενη- με 77-76 πέτυχε ο ΑΓΟΡ επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη -όπου είχε νικήσει μόνο ο Ολυμπιακός- σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη για την 21η αγωνιστική της Α1.

Οι δύο ομάδες είχαν συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στις βολές στο τέλος, στις οποίες μέτρησε η ψυχραιμία των Κρητικών.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές που επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανάκαμψη οι Κρίστμας, Ράιτ και Λάτοβιτς, οι οποίοι είχαν 19, 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Από τους ηττημένους που υπέστησαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και παραμένουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ξεχώρισε ο Ντίμπλερ με 16 πόντους και 3/6 τρίποντα. Συγκινητική η προσπάθεια του Γιάνκοβιτς στο τέλος, χωρίς ωστόσο να έχει αποτέλεσμα.

Το ματς

Από την αρχή φάνηκε ότι η αναμέτρηση θα ήταν αμφίρροπη. Το 3-5 για τους φιλοξενούμενους με τρίποντο του Δορκοφίκη έγινε 14-9 με επιμέρους 11-4 για τους γηπεδούχους με γκολ φάουλ του Νάτζφεϊ. Οι δύο ομάδες έδιναν ρεσιτάλ τριπόντων σε εκείνο το σημείο για να οδηγηθούν στο 21-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι συνεχείς εναλλαγές στο σκορ εντάθηκαν στο δεύτερο. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να ξεφύγει πάνω από τρεις πόντους διαφορά. Το 32-29 για τους Νεοσμυρνιώτες με τρεις εύστοχες βολές του Νάτζφεϊ και το 36-39 με τρίποντο του Κρίστμας με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν 47-46 με λέι απ του Μπατή, αλλά οι Κρητικοί με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Λάτοβιτς και Παπανικολάου μπήκαν στην τέταρτη προηγούμενοι με διαφορά 7 πόντων (49-56) με επιμέρους 2-10.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντεπιτέθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα ένα επιμέρους 17-9, το οποίο προέκυψε μετά από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γιάνκοβιτς να του δώσει ξανά το προβάδισμα με 66-65 μετά από αρκετή ώρα. Ωστόσο, το Ρέθυμνο αποδείχθηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει και ήταν αυτό που πήρε τη νίκη στη ρουλέτα των βολών με 77-76.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 36-39, 49-56, 76-77

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος, Κιζ, Αθανασούλας, Στίβεσον, Ντίμπλερ, Μπατής, Γιάνκοβιτς, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Νάτζφεϊ, Μπόισα, Παραγιός.

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας, Κούμουλος, Μοτσενίγγος, Παπανιοκλάου, Ράιτ, Τσόχλας, Καλλινικίδης, Δορκοφίκης, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ, Δέδας, Κατσαρές.


πηγή: sportfm.gr

Και η Άντερλεχτ το βιολί της!!

Και η Άντερλεχτ το βιολί της!
Το αήττητο σερί της για ενδέκατη αγωνιστική συνεχίζει η Άντερλεχ, η οποία «διέλυσε» τη Σερκλ Μπριζ με σκορ 4-0 και παραμένει στην πρώτη θέση του βελγικού πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Κλαμπ Μπριζ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σταντάρ Λιέγης.

Εύκολο έργο είχε η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Άντερλεχτ, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε το σκορ στο 55΄με τον Ζιλε, ενώ δέκα λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Εμποκανί έκανε το 2-0. Ο ίδιος μόλις ένα λεπτό αργότερα 66', διεύρυνε το σκορ σε 3-0, ενώ ο Καμπάνγκου έκανε το τελικό 4-0 στο 72’.

Στην άλλη αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής η Κλάμπ Μπριζ πήρε το τρίποντο – που την ανέβασε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος- επικρατώντας με 1-0 της Σταντάρ Λιέγης. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 12’ με τον Ραφαέλωφ.

Η 28η αγωνιστική

Σάββατο, 3/3

Μαλίν-Γάνδη 0-2
(15’ Θις πεν., 87’ Κουλιμπαλί)

Κορτράικ-Γκενκ 3-2
(7’ Βεσελίνοβιτς, 31’ Πάβλβιτς, 93’ Ντετζάγκερε – 65’,91’ Βόσεν)

Λόκερεν-Βέστερλο 4-0
(19’ Φινμπογκασόν, 27’ Τάραβελ, 36’ Χαρμπάουι, 62’ Κόπα πεν.)

Μονς-Γκέρμιναλ 4-2
(25’ πεν., 39’, 76’ Πέρμπετ, 35’ Βαν Ίμσοτ – 18’ Ντε Ντέγκερ, 33’ Μακ Ντόναλντ)

Λέουβεν-Λιρς 0-0

Σιντ Τρούιντεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 1-0
(37’ Μένγκα)

Κυριακή, 4/3

Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης 1-0
(Ραφαέλωφ 12’)
Άντερλεχτ-Σερκλ Μπριζ 4-0
(Ζιλε 55’, Εμποκανί 65, Εμποκανί 66, Καμπάνγκο 72’)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Κυριακή, 18/3

Γκέρμιναλ-Λόκερεν (21:00)
Σερκλ Μπριζ-Κλαμπ Μπριζ
Γάνδη-Κορτράικ
Λιρς-Μονς
Σιντ Τρούιντεν-Άντερλεχτ
Σταντάρ Λιέγης-Λέουβεν
Βέστερλο-Γκενκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μαλίν

πηγή: sportfm.gr

Δεν απειλείται…!!

Δεν απειλείται…
Μόνο εάν επιδείξει τάσεις… αυτοχειρίας θα χάσει η Βαλένθια την 3η θέση και κατ’ επέκταση την απευθείας συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Οι «νυχτερίδες» συνήλθαν από την απώλεια βαθμών της περασμένης αγωνιστικής, νίκησαν 1-0 τη Γρανάδα εκτός έδρας και παρέμειναν έξι πόντους πάνω από την 4η θέση!

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Φεγκουλί!

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Σάββατο, 03 Μαρτίου
Μαγιόρκα - Οσασούνα 1-1
(71’ Ενσούε – 45’ Θεχούδο)

Χετάφε - Μάλαγα 1-3
(42’ Κάστρο – 57’ Ελιζέου, 82’ Τουλαλάν, 90’+1’ Καθόρλα)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Ρασίνγκ Σανταντέρ 4-2
(45’, 64’ Μίτσου, 67’ Ταμούδο, 73’ Πίτι – 9’ Τορεχόν, 28’ Κόλσα)

Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Χιχόν 3-1
(42’ Ινιέστα, 79’ Κεϊτά, 88’ Τσάβι – 49’ Μπαραλ)

Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(53' Μπάμπα-9' Σάλβιο)

Κυριακή, 04 Μαρτίου
Σαραγόσα - Βιγιαρεάλ 2-1
(85’ Γκαρσία, 90+3 Άμπρααμ – 16’ ΜΑρτινούτσιο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοσιεδάδ 2-0 (24’, 80’ Σουσαέτα)

Γρανάδα - Βαλένθια 0-1 (32' Φεγκουλί)

Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ (22:30)

Δευτέρα, 05 Μαρτίου
Λεβάντε - Μπέτις (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (27ης):
Σάββατο, 10 Μαρτίου
Σοσιεδάδ - Σαραγόσα (19:00)
Μάλαγα - Λεβάντε (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (21:00)
Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 11 Μαρτίου
Ατλέτικο Μαδρίτης - Γρανάδα (13:00)
Εσπανιόλ - Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Βαλένθια - Μαγιόρκα (17:00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ - Μπαρτσελόνα (19:00)
Οσασούνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

Δευτέρα, 12 Μαρτίου
Βιγιαρεάλ - Χετάφε (22:00)

πηγή: sportfm.gr

«Έχουμε δικαίωμα να αισιοδοξούμε»

«Έχουμε δικαίωμα να αισιοδοξούμε»
Ικανοποιημένος για τους τρεις βαθμούς της νίκης εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Κατσαβάκης μετά το 1-0 της Δόξας επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τεχνικός των «μαυραετών» τόνισε πως η ομάδα του δέχτηκε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο όπου έδωσε χώρο στον αντίπαλο και μετά από αυτήν τη νίκη μπορεί να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Κατσαβάκης:

«Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, μετά τη διακοπή που είχαμε. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα. Υπήρχαν περισσότερες επιλογές σήμερα. Μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όπως και ο ΠΑΣ μπορούσε να προηγηθεί πριν το δικό μας γκολ. Στην επανάληψη συντηρήσουμε το αποτέλεσμα. Μας πίεσε ο ΠΑΣ που έχει ποιότητα παικτών. Κρατήσαμε και με τον Ρόκα και με τον Δαύκο».

Για το αν συμφωνεί ότι ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, όπως ισχυρίστηκε ο Αναστασιάδης:
«Στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτερα τα Γιάννενα, στο πρώτο όμως, όχι. Εμείς συνειδητά δώσαμε χώρους κι έχασε ο αντίπαλος 2-3 καλές περιπτώσεις».

Για τη συνέχεια:

«Έχουμε δικαίωμα να αισιοδοξούμε με αυτή τη νίκη. Δεν νιώθω πίεση και προσπαθώ να το μεταφέρω και στα παιδιά. Υπάρχουν παιχνίδια στα μέτρα μας».

Για τον Ρόκα:
«Έπαθε ρήξη ορθού μηριαίου ο Ρόκα. Θα χρειαστεί ένα μήνα μέχρι να επιστρέψει».

«Δεν θα σκοτώσω τους παίκτες, ούτε θα πεθάνω κι εγώ»

«Δεν θα σκοτώσω τους παίκτες, ούτε θα πεθάνω κι εγώ»
Απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα και την ήττα από τη Δόξα Δράμας (1-0) ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά το τέλος του ματς. Ο τεχνικός της ομάδας, πάντως, επανέλαβε την πίστη του πως ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να σωθεί και τόνισε πως ενώ οι Γιαννιώτες έκαναν πολλές ευκαιρίες, έχασαν ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι δεν πέρασαν το κέντρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Άγγελος Αναστασιάδης:

Για το ματς κόντρα στη Δόξα:

«Έγινε ένα άσχημο παιχνίδι, κυρίως στο α' ημίχρονο, με πάρα πολλά λάθη, κυρίως από την αμυντική μας πλευρά. Δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο για εύκολο γκολ, χωρίς λόγο. Κάναμε παιδαριώδη λάθη, που τα πληρώσαμε. Κάναμε ευκαιρίες, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, που όμως μας κέρδισε. Κάθε πόντος που χάνεται σ' αυτό το χρονικό σημείο είναι και μια πληγή. Θα συνεχίσουμε όμως γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να κερδίσουμε στο εξ' αναβολής της Τετάρτης για να συνεχίσουμε το δρόμο μας. Μέχρι τέλους θα παίζεται η παραμονή. Θα μας ταλαιπωρήσει η Παναγιά. Με τα προβλήματα που έχει η ομάδα μόνο η Παναγιά θα μας σώσει. Θα σωθούμε όμως, έστω κι αν δεν το πιστεύουν μερικοί. Δεν φταίει η διακοπή, αυτά είναι δικαιολογίες. Αυτή είναι η Δόξα. Ξέρει να αμύνεται καλά, δύσκολα τις κάνεις γκολ, εμείς κάναμε 6 ευκαιρίες και δεν πήραμε πόντο. Θα είναι πιο δύσκολη η αναμέτρηση την Τετάρτη.

Για το πού αποδίδει την ήττα:

«Εγώ φταίω για την ήττα, αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα τα προβλήματα. Αν δεν σας καλύπτει, δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής. Είμαστε λίγοι στην ομάδα. Όσοι είναι μακριά δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Με το ζόρι συμπληρώνουμε 18άδα. Αν δεν θέλει να τα δει κάποιος, λέει που τα είδατε τα προβλήματα. Είμαστε 18 σήμερα, θα μείνουμε 16 την Τετάρτη, γιατί τραυματίστηκε ο Βάντερσον και ο Πατσατζόγλου θα είναι τιμωρημένος. Δεν τα βάζω ως δικαιολογίες ότι είχαμε ελλείψεις. Είναι η πραγματικότητα όμως αυτή. Την ευθύνη τη φέρω εγώ. Δεν ξέρω τι λέτε για τους άλλους, εγώ πάντα τις αναλαμβάνω. Πάντα ο προπονητής μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Δεν περιμένω να μου πείτε αν φταίω. Το ξέρω από μόνος. Δεν υπάρχει δικαιολογία για μένα».

Για το πού πιστεύει πως θα κριθεί η σωτηρία:

«Πιστεύω ότι θα πάει στους 32-33 βαθμούς η σωτηρία. Εμείς με 2 ήττες που κάναμε, άλλαξε αρνητικά το κλίμα στην ομάδα και πάλι. Θα κοιτάξω να διορθώσω ό,τι μπορώ σε αποδυτήρια, από συζήτηση, στον αγωνιστικό χώρο κτλ. Τελείωσε το σημερινό ματς, δεν θα πεθάνω. Αλίμονο αν πετάω στα σύννεφα μετά από νίκες και πεθαίνω μετά από ήττες. Έχουμε ακόμα αρκετά ματς. Μπορούμε να τα κερδίσουμε δεν το ξέρει κανένας».

Για τη συνέχεια:
«Μέχρι να υπάρχει ελπίδα ο Αναστασιάδης θα βρίσκεται στα Γιάννενα, αν δεν υπάρξει ελπίδα θα σηκωθώ και θα φύγω μόνος, δεν θα περιμένω να με διώξουν. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι τον τελευταίο φροντιστή να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να σωθούμε. Μόνο η Παναγιά θα μας φωτίσει να μην τρελαθούμε. Αλλιώς θα είμαστε ασανσέρ στην ψυχολογία. Τα παιδιά δουλεύουν, δεν έχω παράπονο. Στοιχίζουν τα λάθη και στοιχίζουν σ' αυτούς. Η Δόξα δεν πέρασε το κέντρο σήμερα, ενώ με τον Ολυμπιακό είχε και 3 ευκαιρίες. Δεν θα σκοτώσω τους παίκτες, ούτε θα πεθάνω κι εγώ. Ένα μήνυμα δίνω ότι μέχρι τέλους θα παλεύουμε, πρώτοι εμείς. Θα πετύχουμε, είναι άδικο για τα παιδιά να μην αντικατοπτρίζεται η προσπάθειά τους στο αποτέλεσμα».

Αναστόπουλος: «Είχαμε καλή απόδοση»

Αναστόπουλος: «Είχαμε καλή απόδοση»
Μπορεί ο ΟΦΗ να έχασε από τον Ολυμπιακό (0-2) αλλά ο Νίκος Αναστόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως τα πάντα κρίθηκαν τόσο στο τέρμα του Χολέμπας όσο και στο δοκάρι του Ζόρντι. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα του Στάθη Ταυλαρίδη.


Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

«Γνωρίζετε το περιστατικό με τον Στάθη Ταυλαρίδη και θεωρείται λήξαν. Είχε να κάνει με το εσωτερικό της ομάδας και όχι με οικονομικά. Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι και με δύναμη γιατί αυτή είναι που μας έχει φέρει εδώ σήμερα.

Ο Στάθης μου ζήτησε να παίξει, η δουλειά του προπονητή είναι να μπορεί να διαφυλάξει την ομάδα. Λοιπόν, το περιστατικό θεωρείται λήξαν. Και ο Στάθης αλλά και τα άλλα παιδιά έχουν ως προτεραιότητα στο πως θα προχωρήσει η ομάδα και μόνο. Έχουμε μια δύναμη στα αποδυτήρια που μας κρατάει ζωντανούς».

Όσο για το παιχνίδι, δύο ήταν τα καθοριστικά σημεία του. Ότι δεχτήκαμε το γκολ στο 45’ και η φάση του Τζόρντι που αν η μπάλα πήγαινε μέσα τότε θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε φάσεις και πιστεύω ότι ανάλογα με τον αντίπαλο είχαμε μια πολύ καλή απόδοση».

«Από εκεί και πέρα ξεχνάμε το παιχνίδι και σκεφτόμαστε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που ακολουθεί όπως είναι αυτό με τον Πανιώνιο όπου θέλουμε να πάρουμε μόνο τους τρεις βαθμούς».

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν δεχτήκαμε φάσεις. Ούτε εμείς κάναμε, ούτε ο Ολυμπιακός. Αν το ημίχρονο τελείωνε 0-0 τότε θα ήταν πολύ διαφορετικό. Στο δεύτερο παίξαμε, είχαμε ευκαιρίες και από εκεί και πέρα καταλυτικό σημείο ήταν το δοκάρι του Τζόρντι».

«Ήταν ο μοναδικός παίκτης που θα μπορούσε να δώσει μια καθετή πάσα. Στο δεύτερο μέρος βελτιώσαμε την εικόνα μας και απόδειξη είναι οι ευκαιρίες που δημιουργήσαμε».

«Η έδρα μας είναι εκρηκτική και δυναμική και δεν πιστεύω ότι συνέβη κάτι το μεμπτό».

Βαλβέρδε: «Δεν μπορώ να συνηθίσω σε αυτά που συμβαίνουν»!!

Βαλβέρδε: «Δεν μπορώ να συνηθίσω σε αυτά που συμβαίνουν»!
Την αδυναμία του να… εγκλιματιστεί στις συνθήκες που ενίοτε συναντά στα ελληνικά γήπεδα δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ερωτώμενος για την κακή του διάθεση και αναφερόμενος προφανώς στα επεισόδια που ακολούθησαν τη λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ (0-2), ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως δεν μπορεί να συνηθίσει σε αυτά που συμβαίνουν στο τέλος των παιχνιδιών.

Μιλώντας, δε, για το ματς, στάθηκε στη μεγάλη σημασία της νίκης και τη διαχώρισε από τα παιχνίδια Κυπέλλου που θα δώσουν προσεχώς οι δυο ομάδες.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βαλβέρδε

Για τη σημασία της νίκης ενόψει Μέταλιστ: «Την Μέταλιστ δεν την είχαμε στο μυαλό μας. Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό το σημερινό ματς. Ξέραμε ότι ήταν δυνατό και σε ένα περιβάλλον και μία ατμόσφαιρα δύσκολη. Είναι πολύ σημαντική η νίκη αυτή».

Για το αν τέτοιες νίκες δίνουν τίτλους: «Δεν ξέρω αν θα μας δώσει το πρωτάθλημα αυτή η νίκη. Αν χάναμε, θα μπορούσε να μας το στερήσει. Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες αγωνιστικές. Από ‘δω και πέρα, σε κάθε αγωνιστική παίζονται όλα και όλα τα ματς είναι σημαντικά».

Για το που κρίθηκε το ματς: «Το κλειδί του παιχνιδιού ήταν να το αντιμετωπίσουμε με δύναμη. Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ είναι δυνατός στο γήπεδο του. Είχαμε ευκαιρίες, τα καταφέραμε να σκοράρουμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το σημαντικό είναι ότι πήγαμε προηγούμενοι στα αποδυτήρια».

Για το ότι παρουσιάστηκε απογοητευμένος και δεν είχε μεγάλη διάθεση για δηλώσεις: «Απλώς δεν μπορώ να συνηθίσω αυτό που συμβαίνει στο τέλος των παιχνιδιών. Είχα μία μικρή εμπειρία από τέτοιες συνθήκες, αλλά δεν μπορώ να το συνηθίσω».

Για το αν περίμενε να παίξει αλλιώς ο ΟΦΗ: «Τον περίμενα πιο πολύ όπως ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο δεν δημιούργησε κινδύνους. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο δυνατοί. Στο δεύτερο μέρος είχε το δοκάρι, μας πίεσε αρκετά».

Για τα ματς των δύο ομάδων στο Κύπελλο: «Θα είναι ένας προκριματικός γύρος πολύ δύσκολος και ανοιχτός και για τους δύο. Ο ΟΦΗ έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει στην έδρα του το δεύτερο ματς. Για εμάς θα είναι δύσκολα, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια».

Για τα τρία μέτωπα του Ολυμπιακού και το εάν θα μπορέσει να τα διαχειριστεί: «Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε με επιτυχία και τις τρεις διοργανώσεις. Πάμε καλά, παλεύουμε και για τις τρεις. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε όνειρα όμως να πάμε καλά και στις τρεις διοργανώσεις».

Βαθμός-χρυσάφι από «Πόλντι»

Βαθμός-χρυσάφι από «Πόλντι»
Όχι με το θαυματουργό αριστερό του πόδι, αλλά με το κεφάλι, ο Λούκας Ποντόλσκι χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην Κολωνία. Οι «τράγοι» ισοφάρισαν με τον φυσικό τους ηγέτη τη γηπεδούχο Χόφενχαϊμ στο τελικό 1-1 και ανάσαναν βαθμολογικά στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική της Bundesliga.

Ο Κόμπερ με κεφαλιά είχε ανοίξει το σκορ στο 33’ για τους γηπεδούχους, που όμως στο 81’ δέχτηκαν την ισοφάριση από τον «Πόλντι» κι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν περισσότερο στις θέσεις της Ευρώπης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/3 (16:30)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-0
(79’ Κίσλινγκ, 90’ Μπελαράμπι)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 2-1
(18’ Φράι, 66’ πεν. Καλιγκιούρι-72’ Πούκι)

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(63’ Ρουκαβίτσια)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 0-4
(23’ Ιμπίσεβιτς, 31’ πεν., 47’ πεν. Κουζμάνοβιτς, 90’ Χάρνικ)

Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ 0-0

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-2
(33’ Χαγκουί, 69’ Ντιούφ-12’ Μπέλινγκχαουζεν, 89’ πεν. Κάλσεν-Μπράκερ)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 2-1
(26’ Μπλαστσικόφσκι, 77’ Καγκάουα-74’ Ζιντάν)

Κυριακή 4/3

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 1-0
(87’ Μπουνιάκου)

Χόφενχαϊμ-Κολωνία 1-1
(33’ Κόμπερ-81’ Ποντόλσκι)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9/3 (21:30)

Στουτγκάρδη-Καϊζερσλάουτερν 21:30

Σάββατο 10/3 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Μάιντς-Νυρεμβέργη
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 11/3

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 16:30
Σάλκε-Αμβούργο 18:30

πηγή: sportfm.gr

Χάρες... δεν κάνει!!

Χάρες... δεν κάνει!
Σιγά που θα έκανε το χατίρι στη Σίτι! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν καταλαβαίνει ούτε από ντέρμπι και ήταν η νικήτρια ενός ακόμη τέτοιου στο Λονδίνο! «Θύμα» αυτή τη φορά η Τότεναμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με σκορ 3-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και άφησαν τους «πολίτες» με τη… γλύκα , αφού περίμεναν στη γωνία για «γκέλα» των Πρωταθλητών Αγγλίας!

Το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ που άνοιξε το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού επέτρεψε στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να εμφανιστεί στην επανάληψη με περισσότερη ελευθερία και να σκοράρει ακόμη δυο φορές με τον Άσλεϊ Γιάνγκ. Ο Ντεφό το γκολ των Λονδρέζων. Στο -2 και πάλι η διαφορά από την κορυφή.

Α’ ημίχρονο:

Εντυπωσιακό παιχνίδι δεν ήταν ποτέ. Ο χαρακτηρισμός του ντέρμπι, δεν επιβεβαιώθηκε επίσης ποτέ. Αυτό που συγκέντρωνε όμως αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης, ήταν το σενάριο να αποδειχθεί το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» μια μεγάλη… παγίδα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν κατάφεραν να κρατήσουν όσο θα ήθελαν τη μπάλα στα πόδια τους, σε αντίθεση με τους παίκτες της Τότεναμ που πίεσαν, έκαναν το παιχνίδι τους και είχαν το πάνω χέρι. Σημαντικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν, αλλά στο 16ο λεπτό τα «σπιρούνια» έφτασαν στο γκολ, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν. Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ σκόραρε με τακουνάκι έχοντας προηγουμένως… σταματήσει πάνω στη γραμμή το σουτ του Σαχά, ωστόσο το χέρι που έκανε ο Τονγκολέζος άσος ακύρωσε την προσπάθειά του. Η Γιουνάιτεντ θα έβρισκε τρόπο να μπει σε ρόλο οδηγού έστω και κόντρα στη ροή του αγώνα και το έκανε με την κεφαλιά του Ρούνεϊ στο 45ο λεπτό για το 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Το ξεκίνημα της επανάληψης εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ντε Χέα βροντοφώναξε «όχι» στον Λίβερμορ που σούταρε δυνατά και παραλίγο να εκμεταλλευτεί την κόντρα της μπάλας στο τακούνι του Σαχά για να πανηγυρίσει το γκολ της ισοφάρισης. Και πάλι όμως και αυτή τη φορά ακόμη πιο φανερά, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους! Ο Άσλεϊ Γιάνγκ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και με γυριστό αριστερό σουτ έκανε το 2-0, ενώ ο Άγγλος χαφ «καθάρισε» το ντέρμπι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, «εκτελώντας» τον Φρίντελ για το 3-0! Όση δυσκολία αντιμετώπισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο εύκολα κατάφερε να εξασφαλίσει το πολύτιμο «τρίποντο» και να δώσει στη Σίτι να καταλάβει ότι η φετινή υπόθεση του τίτλου θα τραβήξει μέχρι τέλους. Ο Ντεφό πέτυχε το γκολ της τιμής για τα «σπιρούνια» δύο λεπτά πριν το φινάλε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Φρίντελ, Καμπούλ, Κινγκ, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Λένον (84’ Ρόους), Μόντριτς, Λίβερμορ, Σάντρο (80’ Κράνιτσαρ), Αντεμπαγιόρ, Σαχά (80’ Ντεφό)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Κάρικ, Νάνι (79’ Παρκ), Γιάνγκ, Σκόουλς (61’ Γκιγκς), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

πηγή: sportfm.gr

Δεν βλέπει βάθρο για τη Ferrari!!

Δεν βλέπει βάθρο για τη Ferrari
Απογοητευμένος από την απόδοση της Ferrari στις χειμερινές δοκιμές δηλώνει ο Πατ Φράι. Ο τεχνικός διευθυντής της σκουντερία, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του απαισιόδοξο, τόνισε πως δεν βλέπει βάθρο για την ιταλική ομάδα νωρίς στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν βλέπει τη Ferrari εκτός βάθρου, εκείνος απάντησε,

«Προς το παρόν, θα έλεγα ναι, αλλά είμαι πάντα απαισιόδοξος. Είμαι απογοητευμένος από την απόδοσή μας. Νομίζω πως ακόμη έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Η αλλαγή που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα στη θέση της εξάτμισης μας ανάγκασε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε.

Έχουμε αρκετή δουλειά, η οποία θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις μας και τα νέα τμήματα θα τα έχουμε στη Μελβούρνη
», ήταν τα λόγια του Πατ Φράι, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε.

«Στις δοκιμές πάντα είναι δύσκολο να κρίνεις σε τι κατάσταση βρίσκεσαι. Νομίζω ότι ακόμη έχουμε πολύ δουλειά», συμπλήρωσε.

πηγή: sportfm.gr

Στο +3 η ΑΕΛ!!

Στο +3 η ΑΕΛ!
Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά η ΑΕ Λεμεσού νίκησε 2-0 την ΑΕ Κιτίου και διεύρυνε το προβάδισμά της στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος εκμεταλλευόμενη την γκέλα της Ομόνοιας.

Οι γηπεδούχοι πάλευαν για 80 λεπτά να πετύχουν κάποιο τέρμα και τελικά ο Ντίξον ήταν εκείνος που στο 81’ «λύτρωσε» την ομάδα του, με τον Βουό απλά να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να στέλνει την ΑΕΛ στο +3.

Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων (!) γλίτωσε την ήττα η Ομόνοια, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Εθνικός Άχνας και έχασε έδαφος στη μάχη για την κορυφή. Ο Καρυπίδης ήταν εκείνος που χάρισε τον ένα βαθμό στην ομάδα του, ενώ ο Βαττής είχε ανοίξει το σκορ στο 31’.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός Λευκωσίας 2-3
(24’ Ζέλσον, 46’ Σόσιν – 19’ Μέρσιο, 26’ Τσίντι, 81’ Κενμόιν)

Ε.Ν. Παραλιμνίου-Νέα Σαλαμίνα 0-2
(21’ Όπερ, 85’ Χατζηπαντελίδης)

Ερμής Αραδίππου-ΑΠΟΕΛ 1-4
(84’ Παπαθανασίου – 6’, 53’ Σολάρι, 21’ Μοράις, 50’ Ζόρζε)

Αλκή Λάρνακας-Απόλλων Λεμεσού 2-1
(32' Τανάσα, 58' Βασκονσέλος - 65' Σισοκό)

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012
ΑΕΛ-ΑΕΚ Λάρνακας 2-0
(81’ Ντίξον, 90+2’ Βουό)

Ομόνοια-Εθνικός Άχνας 1-1
(90+8’ Καρυπίδης – 31’ Βαττής)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
Ανόρθωση-Αναγέννηση Δερύνειας (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Γκράθια: «Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου»

Γκράθια: «Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου»
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κέρκυρα είναι άσχημη, κάτι που δείχνουν και οι δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ακόμα ο Ισπανός τόνισε πως η ομάδα του δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το ματς, δεν είχαμε την υπευθυνότητα που θα έπρεπε.

Φάγαμε εύκολα γκολ και απειλήσαμε μόνο από στημένες φάσεις. Έχουμε άλλη μία ευκαιρία την Τετάρτη. Εγώ σαν προπονητής θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να σωθεί η ομάδα».

Ζουάν: «Τους λυπάμαι»

Ζουάν: «Τους λυπάμαι»
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης από μερίδα οπαδών της Λάτσιο έπεσε ο Ζουάν. Ο αμυντικός της Ρόμα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την πρωτόγνωρη για τον ίδιο εμπειρία.

«Είναι απογοητευτικό. Είμαι δέκα χρόνια στη Ρώμη και ποτέ δεν μου είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Ποτέ μου δεν έδειξα έλλειψη σεβασμού στη Λάτσιο. Τους λυπάμαι πραγματικά, αλλά είμαι αρκετά δυνατός για να αδιαφορήσω γι’ αυτά τα πράγματα και να μην επιτρέψω να με επηρεάσουν. Οι συμπαίκτες μου, αλλά και οι αντίπαλοι με αγκάλιασαν, καθώς κι εκείνοι αισθάνθηκαν ντροπή γι’ αυτό που συνέβη», τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός.

πηγή: sportfm.gr

Τι εξάρα ήταν αυτή!!

Τι εξάρα ήταν αυτή!
Το πίστεψε και το κατάφερε η Τβέντε, η οποία στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Ολλανδίας, διέλυσε την Αϊντχόφεν με 6-2 εκτός έδρας και πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, μόλις στο 8ο λεπτό με τον Τζον, ενώ έντεκα λεπτά αργότερα ο Γιάνσεν διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Η Τβέντε ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 35’ ο Βίσγκερχοφ, έκανε το 3-0 για να διευρύνει το σκορ (4-0) ο Ντε Γιόνγκ στο 40 λεπτό.

Την αριθμητική της υπεροχή εκμεταλλεύτηκε η Αϊντχόφεν στο δεύτερο ημίχρονο (από το 51 η Τβέντε έπαιζε με παίχτη λιγότερο), για να σκοράρει τα δύο γκολ της τιμής με τον Τοϊβόνεν στο 55’ και στο 82’.

Ωστόσο, ο καταιγισμός από την Τβέντε συνεχίστηκε ακόμη και με δέκα παίκτες, αφού στο 74’ ο Φερ σκόραρε το πέμπτο γκολ της ομάδας του, ενώ ο Γιάνσεν 13 λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 2-6.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Μαρτίου

Ντεν Χάαγκ-Χέρενφεν 0-0

Φένλο-Μπρέντα 2-1

Βάαλβικ-Εξέλσιορ 1-0

Άλκμααρ-Χέρακλες 3-1

Κυριακή 4 Μαρτίου

Φίτεσε-Ντε Γκράαφτσαπ 2-0
Άγιαξ-Ρόντα 4-1
Φέγενορντ-Γκρόνιγκεν 1-0
Ουτρέχτη-Ναιμέγκεν 0-0
Αϊντχόφεν-Τβέντε 2-6

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9 Μαρτίου

Ρόντα-Φένλο (21:00)

Σάββατο 10 Μαρτίου

Γκρόνιγκεν-Φίτεσε (19:45)
Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ (20:45)
Χέρενφεν-Εξέλσιορ (21:45)

Κυριακή 11 Μαρτίου

Μπρέντα-Αϊντχόφεν (13:30)
Άγιαξ-Βάαλβικ (15:30)
Φέγενορντ-Ουτρέχτη (15:30)
Ναιμέγκεν-Τβέντε (15:30)
Ντε Γκράαφτσαπ-Άλκμααρ (17:30)

πηγή: sportfm.gr

Απ' το καλό, στο καλύτερο!!

Απ' το καλό, στο καλύτερο
Ο ίδιος παίκτης που στο ξεκίνημα της σεζόν κινούταν μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, πλέον (έπειτα κι από την πρόσληψη του Μασάδο) αποτελεί ένα από τα σημαντικά γρανάζια του Αρη.

Ο λόγος για τον Νόε Ακόστα, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας κι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα ανταμειφθεί με ένα νέο συμβόλαιο.

Ο Ισπανός ήρθε το φθινόπωρο (μαζί με Ούμπιντες, Σανκαρέ και Γιακούποβιτς από τον Ολυμπιακό Βόλου) κι αθόρυβα εξελίχθηκε σε έναν από τους πρωταγωνιστές στην βαθμολογική αντεπίθεση των «κίτρινων» στο πρωτάθλημα.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ιθύνοντες του συλλόγου που περιμένουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον ξένο επενδυτικό όμιλο για να είναι σε θέση να καλέσουν τον ίδιο και τον εκπρόσωπό του σε συζητήσεις για επέκταση του συμβολαίου του με βελτιωμένους όρους (τώρα αμείβεται με 75.000 ευρώ).

Ασφαλώς προτεραιότητα αποτελεί η διευθέτηση των οφειλών που υπάρχουν προς τους παίκτες (και όχι μόνο). Ωστόσο πρόθεσή τους είναι η επιβράβευση των προσπαθειών του 28χρονου χαφ.

πηγή: sportfm.gr

Βλέπει "Σπυρό" η Βερόνα!!

Σκάουτερ της Βερόνα θα παρακολουθήσουν στο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ τον Νίκο Σπυρόπουλο.
Βλέπει "Σπυρό" η Βερόνα
Άνθρωποι της ιταλικής Βερόνα θα βρίσκονται στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση του «τριφυλλιού» κόντρα στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Νίκο Σπυρόπουλο. Το συμβόλαιο του 29χρονου, αριστεροπόδαρου μπακ, των «πρασίνων» λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και μολονότι δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη, ακόμα συγκεντρώνει τα βλέμματα ξένων συλλόγων.
Πηγή: Leoforos.gr

Έδειξε... Μέταλιστ πρωταθλητή!!

Νικηφόρα πέρασε από το Γεντί Κουλέ ο Ολυμπιακός που επικράτησε 0-2 του ΟΦΗ και βλέπει πλέον τον αγώνα με την Μέταλιστ στο Χάρκοβο για τους “16” του Europa League. Χολέμπας (45') και Καζίμ (54') οι “ερυθρόλευκοι” σκόρερ
Έδειξε... Μέταλιστ πρωταθλητή!
Δεν στάθηκε εμπόδιο στον Ολυμπιακό ο ΟΦΗ! Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 0-2 των Κρητικών στο Γεντί Κουλέ με τον Χολέμπας (45') και Καζίμ (54') να βρίσκουν για πρώτη φορά δίχτυα τη φετινή σεζόν και έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή! Πλέον η προσοχή των παικτων του Ερνέστο Βαλβέρδε στρέφεται στο παιχνίδι με την ουκρανική Μέταλιστ την Πέμπτη για τους “16” του Europa League.
Οι εκπλήξεις του Ερνέστο
Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσον αφορά την 11άδα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο Βάσκος τεχνικός άφησε εκτός 11άδας τον Μαρκάνο τοποθετώντας στη θέση του τον Χολέμπας, ενω στα χαφ ο Μακούν πήρε τη θέση του Μανιάτη. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μιραλάς, με στηρίγματα από τις πτέρυγες τον Καζίμ και τον Αμπντούν.
Κατέβασε ρολά ο Βεζυρίδης
Ο Ολυμπιακός έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις του παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν από την αρχή τον ΟΦΗ στα καρέ του και πραγματοποίησε πάρα πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, βρήκε μπροστά του έναν καταπληκτικό Βεζυρίδη(5', 13', 25', 38', 44'), ο οποίος για μία ακόμα αγωνιστική έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για τους Κρητικούς. Η μοναδική φάση που απείλησαν οι γηπεδούχοι τον Μέγερι ήταν στο 6' όταν το σουτ του Σίσιτς πέρασε άουτ.
Το κόλλησε ο Χολέμπας
Ο Ολυμπιακός έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη στο πρώτο ημίχρονο. Στο 44' μάλιστα ο Βεζυρίδης απέκρουσε την κεφαλιά του Τοροσίδη και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι το πρώτο μέρος θα λήξει 0-0. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Χολέμπας, ο οποίος με τρομερό σουτ εκτός περιοχής κόλλησε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του γκολκίπερ των Κρητικών και άνοιξε το σκορ!
Άνοιξε λογαριασμό ο Καζίμ!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να πετύχει γρήγορα ένα δεύτερο γκολ και να... ξεαγχωθεί όσον αφορά την υπόθεση νίκη. Ο Καζίμ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Αμπντούν και με σουτ από κοντά σημείωσε το 0-2, ανοίγοντας για πρώτη φορά λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ του Τούρκου ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο σκόρερ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Αυτή πάντως δεν ήταν η μοναδική φορά που φώναξαν οι Κρητικοί. Στο 56' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Παπουλή, ο οποίος πήρε κίτρινη κάρτα για θέατρο και δύο λεπτά αργότερα για παρόμοιο λόγο στον Σίσιτς.
Οι “ασπρόμαυροι” ήταν και άτυχοι αφού θα μπορούσαν να μειώσουν γρήγορα σε 2-1 αλλά το σουτ του Λόπεζ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από παρέμβαση του Μέγερι στο 65'. Από εκείνο το σημείο, ο ΟΦΗ δεν έκανε καμία άλλη ευκαιρία για γκολ και ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ρελαντί μέχρι το τέλος. Έφτιαξε όμως αρκετές φάσεις, τις οποίες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τρίτο γκολ. Έτσι έμεινε το 0-2 μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παππά.
90'+3' Λήξη αγωνα
90 Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
88' -Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Φουστέρ αντί του Αμπντούν.
83' Σουτ του Μιραλάς από το ύψος της περιοχής άουτ.
80' Ο Βεζυρίδης αποκρούει το γυριστό σουτ του Μιραλάς!
79' -Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ: Έξω ο Παπουλής, μέσα ο Μποντόρ.
76' -Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Μοντεστό στη θέση του Ιμπαγάσα.
71' -Αλλαγές για τον ΟΦΗ: Ο Γαλανόπουλος αντί του Μπούρμπου και ο Ζορμπάς αντί του Καμπάνταη.
70' Ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ.
69' Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Αμπντούν να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του ήταν πολύ δυνατό και πέρασε άουτ.
65' Δοκάρι για τον ΟΦΗ! Ύστερα από δυνατό σουτ του Λόπεθ εκτός περιοχής ο Μέγερι ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα, η οποία προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ξανά στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και κατέληξε κόρνερ.
58' Πέναλτι ζητά ο Μίρνες Σίσιτς σε μαρκάρισμά του στην μικρή περιοχή.
55' Κίτρινη στον Παπουλή για θέατρο, μετά από πτώση του στην περιοχή του Ολυμπιακού. Διαμαρτυρία των παικτών του ΟΦΗ.
54' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ύστερα από ασίστ του Αμπντούν ο Καζίμ σουταρε από κοντά για το 0-2. Φωνές για οφσάιντ από τους γηπεδούχους.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
Λήξη πρώτου μέρους.
45' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ο Χολέμπας με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Βεζυρίδη για το 0-1!
44' Ο Βεζυρίδης αποκρούει σε κόρνερ την κεφαλιά του Τοροσίδη.
44' Κίτρινη στον Βεζυρίδη.
39' Το σουτ του Ιμπαγάσα κοντραρίστηκε...
38' Ο Βεζυρίδης διώχνει σε πλάγιο προ του Μιραλάς.
33' Κίτρινη στον Μπούρμπο.
32' Κεφαλιά του Τοροσίδη άουτ.
31' Ο Σόουζα θα κόψει έγκαιρα τον Μιραλάς που έβγαινε μόνος του με τον Βεζυρίδη.
25' Διαγώνιο σουτ του Καζίμ από δεξιά, μπλόκαρε ο Βεζυρίδης.
21' Η κεφαλιά του Μακούν μετά το κόρνερ του Ιμπαγάσα θα περάσει αρκετά άουτ.
15' Γύρισμα του Καζίμ αλλά κακό σουτ του Μιραλάς.
13' Ο Αμπντούν θα βρεθεί απέναντι στον Βεζυρίδη αλλά θα... νικηθεί από τον πορτιέρο του ΟΦΗ.
10' Ωραίο σουτ στην κίνηση του Αμπντούν η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη.
6' Σουτ του Σίσιτς από καλή θέση η μπάλα έφυγε άουτ περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι.
5΄ Μακρινό σουτ του Μιραλάς, μπλοκάρει ο Βεζυρίδης
3' Σουτ του Τοροσίδη άουτ.
1' Έναρξη αγώνα
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος, Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Παπουλής, Σίσιτς, Καμπάνταης.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Καζίμ, Μιραλάς.

πηγή: sportdog.gr

Όχι, πάλι Θεέ μου!!

Όχι, πάλι Θεέ μου!
Ο Αλεσάντρε Πάτο τραυματίστηκε για 13η φορά μέσα σε δυο χρόνια και η… γρουσουζιά δεν τον σηκώνει άλλο στη Μίλαν.
Ηταν 13 Γενάρη του 2008 όταν πάτησε για πρώτη φορά στο «Σαν Σίρο». Εμφανίστηκε στα χέρια με τη φανέλα με το νούμερο «7» που φορούσε ο ένας και μοναδικός Αντρέι Σεβτσένκο.

Εφεξής, φόρεσε για 142 φορές τη φανέλα της Μίλαν, σημείωσε 61 γκολ, έγινε ο «εκλεκτός» της καρδιάς της θυγατέρας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το χαμογελαστό παιδί στα αποδυτήρια. Το «φαινόμενο» Αλεσάντρε Πάτο, όμως, την τελευταία διετία έχει προκαλέσει αμηχανία ακόμη και στο Milan Lab. Εκεί που τα χέρια του Βιντσέντσο Πινκολίνι (σ.σ.: κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της ιδέας για την κατασκευή του πληρέστερου κέντρου αποκατάστασης τραυματισμών στον κόσμο) κάνουν θαύματα, αποτελώντας ελιξήριο καριέρας για ποδοσφαιριστές που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Στον αγώνα με τη Γιουβέντους, το περασμένο Σάββατο, ο Πάτο έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Μέσα στην εβδομάδα δεν προπονήθηκε μέρα και προχθές η Μίλαν ενημέρωσε επίσημα πως λόγω μυϊκού προβλήματος θα απουσιάσει για τις επόμενες 15 ημέρες. Ο 13ος (για την ακρίβεια) τραυματισμός του Πάτο την τελευταία διετία. Χρονικό διάστημα που έχει απουσιάσει συνολικά από 50 ματς της Μίλαν. Χρονικό διάστημα που από το αγαπημένο παιδί της εξέδρας έχει μετατραπεί σε θαμώνα της Σκάλας του Μιλάνου και όχι του γηπέδου!  Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος έχει χορέψει μόλις μία φορά το αγαπημένο του τραγούδι (σ.σ.: «Ai se eu te pego…») με τον κολλητό του, Τιάγκο Σίλβα.
Την ημέρα που σημείωσε το μοναδικό του φετινό τέρμα στο Καμπιονάτο με την Κιέβο (27/11). Ακόμη και ο επίδοξος πεθερός του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει αποστασιοποιηθεί από την περίπτωση του Αλεσάντρε Πάτο. Δεν βάζει πια πλάτες. Ο «νονός» του, όπως τον αποκαλούν οι Ιταλοί, Αντριάνο Γκαλιάνι, μπορεί να σεβάστηκε την επιθυμία του τον Γενάρη να μην πάει στην Παρί Σ.Ζ., αλλά το καλοκαίρι δεν θα είναι το ίδιο γενναιόδωρος απέναντι στο βαφτιστήρι του. Αλεσάντρε, δε γίνεται να κάνεις άλλο την... πάπια (σ.σ.: όπως και σημαίνει στα ελληνικά το «Πάτο»).


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΟ
Αϊφελ και... Μπιγκ Μπεν

Με την υπομονή των διοικούντων τη Μίλαν να εξαντλείται, η επόμενη μέρα του Βραζιλιάνου δείχνει να βρίσκεται μακριά από την Ιταλία. Με 40 «χαρτιά» παραχωρείται πλέον ευχαρίστως και στην Παρί ίσως τα καταφέρουν με... τη δεύτερη. Τον Γενάρη η μεταγραφή ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, με τον Πάτο να επιλέγει να παραμείνει στο Μιλάνο. Ο Αντσελότι εξακολουθεί να τον θέλει στους Παριζιάνους, οικονομικό θέμα δεν τίθεται στον σύλλογο που ελέγχεται από τα πάμπλουτα αφεντικά από το Κατάρ κι έτσι μόνο τελειωμένη δεν είναι αυτή η υπόθεση. Ζεστό ενδιαφέρον, πάντως, υπάρχει και από κορυφαίους αγγλικούς συλλόγους.


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ
Ενας στους τρεις κερδίζει

Οι στόχοι για τον αντικαταστάτη του Πάτο έχουν ήδη βρεθεί και μεγαλύτερος όλων είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι (φωτό). Ο αντιπρόεδρος Γκαλιάνι τον γουστάρει σαν τρελός και ο ίδιος ο Ιμπραΐμοβιτς συμβούλευσε τον φορ της Αρσεναλ να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το Λονδίνο. Ο Κάρλος Τέβες της Μάντσεστερ Σίτι παραμένει στα υπ' όψιν και η καταρχήν συμφωνία που υπήρξε ίσως ενεργοποιηθεί με καθυστέρηση έξι μηνών. Το τελευταίο σενάριο έχει να κάνει με τον Μάριο Μπαλοτέλι, που δεν είχε διστάσει όταν έπαιζε στην Ιντερ να δηλώσει πως θα ήθελε να αγωνιστεί στη Μίλαν! Εχει και τον ίδιο ατζέντη με τον Ζλάταν (Μίνο Ραϊόλα).


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

50 αγώνες της Μίλαν έχει χάσει τα δύο τελευταία χρόνια ο Βραζιλιάνος!
18 οι φετινές του εμφανίσεις, σε σύνολο ακριβώς διπλάσιων ματς των «ροσονέρι».
1 γκολ έχει βάλει στην τρέχουσα σεζόν στη Serie A (δεν είχε πέσει από τα 12 επί 3 χρόνια).
22 εκατομμύρια ευρώ είχε κοστίσει το 2008 η αγορά του από την Ιντερνασιονάλ.
πηγή: sday.gr

Η Δόξα του Λεωνίδα!!

Η Δόξα του Λεωνίδα!
Ένα γκολ μόλις στο 7ο λεπτό ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει ο Λεωνίδας Κυβελίδης το… ένδοξο όνομά του και η Δόξα Δράμας το δικό της. Οι «μαυραετοί» επικράτησαν έτσι 1-0 του ΠΑΣ στο Καυτανζόγλειο και αν επαναλάβουν το ίδιο σε τρεις μέρες στους «Ζωσιμάδες», θα πιάσουν τους Γιαννιώτες στη βαθμολογία. Έκανε τη διαφορά ο 26χρονος επιθετικός των γηπεδούχων που πανηγύρισε το τρίτο του γκολ στα 8 ματς που έχει αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα.

Με «νύχια και με δόντια» κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους η Δόξα, που ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς και στη συνέχεια είχε απαντήσεις στον επιθετικό μονόλογο των φιλοξενούμενων. Πέταξαν ένα ημίχρονο οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, αναγκάζοντάς τον να κλείσει τις αλλαγές του από το 46’!



Μία ευκαιρία να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα έψαχνε ο Λεωνίδας Κυβελίδης και την πήρε στη Δόξα Δράμας. Μία ευκαιρία επίσης χρειάστηκε να σπαταλήσει πριν μετατρέψει τη δεύτερη σε γκολ θυμίζοντας σε όλους γιατί πριν μερικά χρόνια είχε χαρακτηριστεί «Σισέ της Γ’ Εθνικής» αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Ο 26χρονος επιθετικός κατάφερε να «χτυπήσει» στο 7’ και σημαδεύοντας σωστά στο πλασέ του, σημάδεψε τελικά ανεξίτηλα και την εικόνα του ματς. Μετά από αυτό το γκολ, οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που τους έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα ματς της φετινής Σούπερ Λίγκας. Διατηρώντας μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και τους Λίμα και Ρούτση να ελέγχουν το κέντρο δεν ένοιωσαν καμιά στιγμή απειλή από τον ΠΑΣ, του οποίου οι ποδοσφαιριστές απλά κράταγαν την μπάλα στα πόδια (64% κατοχή) χωρίς αυτό να μετουσιωθεί σε κάποια ευκαιρία με εξαίρεση εκείνη του Μπεσέρα ένα λεπτό πριν η ομάδα του βρεθεί πίσω στο σκορ.

Η φανερή αδυναμία των φιλοξενούμενων να δημιουργήσουν φάσεις εξόργισε τον Άγγελο Αναστασιάδη για τον εκνευρισμό του οποίου βεβαιώθηκαν όλοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο προπονητής των Γιαννιωτών –που είχαν ήδη πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή όταν αποχώρησε ο Βάντερσον- αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας Τζημόπουλο και Κυριάκο αντί των Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου και «κλείνοντας» τις αλλαγές του στο 46’! Το ρίσκο του 59χρονου τεχνικού θα μπορούσε να είχε αποδώσει καρπούς, πέντε λεπτά αργότερα, όμως ο Λίλα πέταξε στα σκουπίδια μοναδική ευκαιρία πλασάροντας από το ύψος της μικρής περιοχής άουτ και παράλληλα την ελπίδα του ΠΑΣ να πάρει κάτι από αυτό το ματς.

Οι Γιαννιώτες είχαν ένα καλό 20λεπτο, όμως πέρα από τη δική τους αστοχία, πλήρωσαν και τη σταθερότητα του Ρόκα, που φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, τουλάχιστον μέχρι να αποχωρήσει τραυματίας στο 75’, οπότε έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Κώστα Δαύκο να καταγράψει και αυτός συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα και μια σπουδαία απόκρουση στο ενεργητικό του δέκα λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Μπεσέρα.



ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Ρόκα (75’ Δαύκος) , Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Κάπελ (46’ Παπαδόπουλος), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Ψυχογιός, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης (87’ Αμπουμπακαρι).

Στον πάγκο: Γελαδάρης, Γκαρακλίδης, Μπριλλάκης, Στεργιανός-Μιχαηλίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Βάντερσον (26’ Μιχαήλ), Πατσατζόγλου (46’ Τζημόπουλος), Πάντος, Κώτσιος, Λίλα, Γεωργίου, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Μπακαγιόκο (46’ Κυριάκος).

Στον πάγκο: Φεγκρούς, Ντάσιος, Ανδράλας, Τζάνης.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργαράκος (Αθηνών).

πηγή: sportfm.gr

Ασταμάτητοι οι Βάσκοι!!

Ασταμάτητοι οι Βάσκοι!
Σε ευρωπαϊκή τροχιά παρέμεινε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, που νίκησε 2-0 τη Σοσιεδάδ και ανέβηκε έστω και προσωρινά στην 4η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν!

Οι Βάσκοι παρουσιάστηκαν σε ακόμη ένα παιχνίδι συνεπείς, προσηλωμένοι στον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη και την επόμενη περίοδο και «καθάρισαν» τους φιλοξενούμενους σχετικά εύκολα.

Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Σουσαέτα που σημείωσε και τα δύο γκολ! Αρχικά, άνοιξε το σκορ στο 24’, ενώ δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ «κλείδωσε» το πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του!

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Σάββατο, 03 Μαρτίου
Μαγιόρκα - Οσασούνα 1-1
(71’ Ενσούε – 45’ Θεχούδο)

Χετάφε - Μάλαγα 1-3
(42’ Κάστρο – 57’ Ελιζέου, 82’ Τουλαλάν, 90’+1’ Καθόρλα)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Ρασίνγκ Σανταντέρ 4-2
(45’, 64’ Μίτσου, 67’ Ταμούδο, 73’ Πίτι – 9’ Τορεχόν, 28’ Κόλσα)

Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Χιχόν 3-1
(42’ Ινιέστα, 79’ Κεϊτά, 88’ Τσάβι – 49’ Μπαραλ)

Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(53' Μπάμπα-9' Σάλβιο)

Κυριακή, 04 Μαρτίου

Σαραγόσα - Βιγιαρεάλ 2-1
(85’ Γκαρσία, 90+3 Άμπρααμ – 16’ ΜΑρτινούτσιο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοσιεδάδ 2-0 (24’, 80’ Σουσαέτα)

Γρανάδα - Βαλένθια (19:00)

Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ (22:30)

Δευτέρα, 05 Μαρτίου
Λεβάντε - Μπέτις (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (27ης):
Σάββατο, 10 Μαρτίου
Σοσιεδάδ - Σαραγόσα (19:00)
Μάλαγα - Λεβάντε (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (21:00)
Μπέτις - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 11 Μαρτίου
Ατλέτικο Μαδρίτης - Γρανάδα (13:00)
Εσπανιόλ - Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Βαλένθια - Μαγιόρκα (17:00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ - Μπαρτσελόνα (19:00)
Οσασούνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

Δευτέρα, 12 Μαρτίου
Βιγιαρεάλ - Χετάφε (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Τον Αγουέρο στη Ρεάλ Μαδρίτης θέλει ο Μέσι!!

Τον Αγουέρο στη Ρεάλ Μαδρίτης θέλει ο Μέσι
Την επιθυμία του να δει τον Σέρχιο Αγουέρο να φορά η φανέλα της Ρεάλ Μαδριτης, εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα τόνισε πως μία τέτοια μεταγραφή θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον καλό του φίλο, με τον οποίο συνδυάζεται πολύ καλά, όταν αγωνίζονται για λογαριασμό της Αργεντινής.

«Αν πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης είμαι σίγουρος πως θα χαρεί πάρα πολύ. Θα είναι ότι καλύτερο για αυτόν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος και εγώ, λόγω της φιλίας μας. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά με τον Σέρχιο και εκτός και εντός γηπέδου. Ωστόσο, στην εθνική ομάδα της Αργεντινής υπάρχουν πολλοί καλοί επιθετικοί», ήταν τα λόγια του Μέσι, ο οποίος όσον αφορά τους «μπιανκοσελέστε».

«Θα ήθελα να πανηγυρίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι το μόνο που θέλω, ωστόσο υπάρχει ακόμη χρόνος για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε», συμπλήρωσε ο 24χρονος επιθετικός.

πηγή: sportfm.gr

Παράσχος: «Μας βγήκε η ψυχή»

Παράσχος: «Μας βγήκε η ψυχή»
Προβληματισμένος από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι παίκτες του Λεβαδειακού το προβάδισμα τριών τερμάτων που είχαν πάρει απέναντι στη Κέρκυρα, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος.

Ο τεχνικός της ομάδας της Λιβαδειάς, είδε τους παίκτες να προηγούνται 4-1 αλλά τελικά να δέχονται δύο γκολ για να γίνει το τελικό 4-3 και η εικόνα αυτή δεν του άρεσε καθόλου.

«Το παιχνίδι κύλησε πολύ καλά για μας στην αρχή. Σκοράραμε νωρίς, δημιουργήσαμε φάσεις και θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει άνετα. Τελικά μας βγήκε η ψυχή για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ήμασταν πολύ ευάλωτοι στις στημένες φάσεις κάτι που ελπίζω να μην επαναληφθεί την Τετάρτη σ' ένα ματς που πρέπει να είμαστε πολύ πιο σοβαροί», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αφού δεν πετύχαμε και πέμπτο γκολ, αγχωθήκαμε. Το πέναλτι της Κέρκυρας δόθηκε με χαρακτηριστική ευκολία».

πηγή: sportfm.gr

Περίπατος στην Δράμα…!!

Περίπατος στην Δράμα…
Ένα ιδιαίτερα εύκολο απόγευμα είχε στην Δράμα ο Ολυμπιακός που νίκησε 73-55 τον ΚΑΟΔ για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν «φρέσκοι» παρά το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν έδωσαν ένα δύσκολο ματς για την Ευρωλίγκα. Κέρδος για την ομάδα του Ίβκοβιτς η εμφάνιση του Κέσελ που σημείωσε 13 πόντους.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν έδωσε περιθώρια στον ΚΑΟΔ. Με καλές επιλογές στην επίθεση και τον Ντόρσεϊ «ζεστό», πήραν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με τον Χαραλαμπίδη και τον Αθηναίου από την περιφέρεια να μείνουν κοντά στο σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν όλο και περισσότερο ρυθμό. Η επιθετική του πολυφωνία, δυσκόλευε τον ΚΑΟΔ στο αμυντικό κομμάτι. Την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν Άντιτς και Κέσελ με τον δεύτερο να κάνει πολύ παραγωγικό παιχνίδι και να σταματάει στους 13 πόντους (3 τρ).

Το τελικό 73-55 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα με έναν Ολυμπιακό να είναι σαφώς ανώτερος και χωρίς τους Γκετσεβίτσιους, Λο που λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 26-43, 37-57, 55-73


πηγή: sportfm.gr

Έβριζε μάνες, οικογένειες και την ΑΕΚ ο Καστίγιο!

Τη συμπεριφορά του Νέρι Καστίγιο κατήγγειλαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά τον αγώνα με τον Άρη.
Έβριζε μάνες, οικογένειες και την ΑΕΚ ο Καστίγιο!
Η εικόνα με τον Νέρι Καστίγιο να τρέχει προκλητικά προς το μέρος των παικτών της ΑΕΚ και να τους βρίζει για περισσότερο από μισή ώρα στην επανάληψη, σίγουρα προξένησε πολύ άσχημη εντύπωση σε όσους ήταν χθες βράδυ στο Χαριλάου. Ακόμα και στους ανθρώπους των γηπεδούχων που έβλεπαν ένα πρωτοφανές ξέσπασμα του Μεξικανού απέναντι στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά σε τέτοιο δυνατό ματς (τρεις φορές έβγαλαν την μπάλα έξω για fair play παρότι μπορούσαν να βγουν στην αντεπίθεση).
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του πάγκου της ΑΕΚ, ο Καστίγιο για περισσότερη από μισή ώρα πήγαινε μπροστά στους παίκτες της Ενωσης και έβριζε μάνες, οικογένειες και την ίδια την ΑΕΚ! Ήθελε με ένα τέτοιο τρόπο να φέρει τους παίκτες της ΑΕΚ στα όρια τους για να «κερδίσει» μια ακραία αντίδραση τους και να έχει όφελος μια αποβολή. Όλα αυτά υπό την ανοχή του Κάκου, που γυρνούσε επιδεικτικά την πλάτη κάθε φορά που έβριζε χυδαία ο Καστίγιο. Μάλιστα, ο Κερκυραίος ρέφερι στο διάστημα που ο Καστίγιο έκανε τα… δικά του έδειξε κίτρινη σε Λαγό, Γεωργέα, Δέλλα και Μάκο. Στον παίκτη του Άρη καμία.
Μάλιστα, ο Δέλλας κράτησε πολλές φορές την ψυχραιμία του αφού ο Καστίγιο πήγαινε μπροστά του συνέχεια για κανά δεκάλεπτο και του έβριζε την οικογένεια! Ο «Τράι» δεν αντέδρασε αφού ήξερε τι ήθελε να πετύχει ο αντίπαλος του. Στα 36 του έχει μάθει καλά τι γίνεται στα γήπεδα… Ο Γεωργέας, ο Καφές και ο Μάκος δεν μπορούσαν να τον ανεχτούν. Του ζήτησαν αρχικά να σταματήσει, αλλά εν συνεχεία αντέδρασαν και αυτοί πιο δυναμικά. Ο Κάκος συνέχιζε να σφυρίζει… αδιάφορα, ακόμα και όταν σκόραρε ο Άρης το γκολ και ο Καστίγιο πήγε στον Δέλλα τον έβριζε και μετά πήρε την μπάλα και έκανε χειρονομίες προς τους παίκτες της ΑΕΚ.
Το φινάλε του αγώνα έφερε την πλειοψηφία των παικτών της ΑΕΚ στην φυσούνα. Περίμεναν τον Καστίγιο για να δουν αν θα έλεγε τα ίδια και εκτός αγώνα. Ο παίκτης του Άρη έμεινε με τους συμπαίκτες του στο γήπεδο για να αποθεωθούν από τους φίλους των γηπεδούχων και οι σεκιούριτι του Άρη μέσα στην φυσούνα προσπαθήσουν να απωθήσουν τους παίκτες της ΑΕΚ. Υπήρξε αρκετή ένταση και με τον Κάκο που άκουσε τα εξ’ αμάξης, αλλά ο Μάκος το είχε βάλει… σκοπό να περιμένει τον Καστίγιο.
Τον περίμενε στην φυσούνα μαζί με κάποιους συμπαίκτες του και μόλις μπήκε εκεί, οι σεκιούριτι του Άρη τον φυγάδευσαν στα αποδυτήρια της ομάδας του. .Ο Μάκος εξερράγη και του ζητούσε να πάει μόνος του να πει τα ίδια πάλι στους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά ο Καστίγιο με γοργό βήμα έφυγε προστατευόμενος. Τότε ακούστηκε και η ατάκα από μέλος της αποστολής της ΑΕΚ «Πάντα… κοριτσάκι ήταν».
Κάπου εκεί έληξαν όλα με τον Δέλλα να ζητά από τους συμπαίκτες του να μην ασχολούνται με τον Καστίγιο γιατί αυτός έτσι έκανε και κάνει πάντα τόσα χρόνια στην Ελλάδα και τους ζήτησε να σκεφτούν γιατί δεν κέρδισε η ΑΕΚ πάλι ενώ ήταν (πολύ) καλύτερη από τον αντίπαλο της. Στο τέλος παίκτες του Αρη ζήτησαν συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για την συμπεριφορά του Καστίγιο και παραδέχθηκαν ότι αποτελεί πρόβλημα και για τους ίδιους στα αποδυτήρια…
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Όνειρο ήταν και πάει για Γκλάντμπαχ...

Η Γκλάντμπαχ έχασε με 0-1 στην Νυρεμβέργη και έτσι έμεινε 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή και οι ελπίδες τίτλου μειώθηκαν σημαντικά.
Όνειρο ήταν και πάει για Γκλάντμπαχ...
Με γκολ του Άλμπερτ Μπουνιάκου στο 87' η Νυρεμβέργη νίκησε με 1-0 την Γκλάντμπαχ και έβαλε τέλος στα όνειρά της για τίτλο.
Συγκεκριμένα η Γκλάντμπαχ έμεινε 8 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο, Ντόρτμουντ, χάνοντας την ευκαιρία να προσπεράσει την Μπάγερν και ανέβει δεύτερη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:
Σάββατο (3/3)
Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-0 (79' Κίσλινγκ, 90' Μπελαραμπί)
Φράιμπουργκ - Σάλκε 2-1 (18' Φράις, 66' Ντάνιελ Καλιγκιούρι / 72' Πούκι)
Χέρτα - Βέρντερ 1-0 (62' Ρουκαβίτσια)
Αμβούργο - Στουτγκάρδη 0-4 (23' Ιμπίσεβιτς, 31' πέν. και 47' πέν. Κουζμάνοβιτς, 90' Χάρνικ)
Κάιζερλαουτερν - Βόλφσμπουργκ 0-0
Ανόβερο - Άουγκσμπουργκ 2-2 (33' Χάγκουι, 69' Μαμ Ντιούφ / 12' Μπέλινχαουζεν, 89' Κάλσεν-Μπράκερ)
Ντόρτμουντ - Μάιντς 2-1 (26' Μπλαστσικόβσκι, 77' Καγκάουα / 74' Ζιντάν)
Κυριακή
Νυρεμβέργη - Γκλάντμπαχ 1-0 (87' Μπουνιάκου)
Χόφενχαϊμ - Κολωνία (18:30)
Πηγή: sport24.gr
 

«Ζεστάθηκε» η Λάτσιο!!

«Ζεστάθηκε» η Λάτσιο
Η αγωνιστική «ανάσταση» της Λάτσιο συνεχίζεται! Μετά την νίκη επί της Φιορεντίνα, οι «λατσιάλι» νίκησαν στο «Ολίμπικο» την τυπικά γηπεδούχο Ρόμα με σκορ 2-1 στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο και εκμεταλλευόμενοι το 0-0 της Ουντινέζε με την Αταλάντα, ανέβηκαν στην 3η θέση του πίνακα. Σημαντικές νίκες για Σιένα και Φιορεντίνα.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την Λάτσιο καθώς ο Στεκέλενμπουργκ αποβλήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό για ανατροπή. Ο Ερνάνες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0. Η Ρόμα όμως δεν έμεινε άπραγη. Ο Μπορίνι στο 16΄ ισοφάρισε και έδωσε ώθηση στην ομάδα του.

Το 1-1 έμενε μέχρι το 62ο λεπτό. Εκεί ο Μάουρι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έκανε το 2-1 και έδωσε στην Λάτσιο μία πολύ σημαντική νίκη.

Αντίθετα, στο «Φρίουλι» η Ουντινέζε δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην μαχητική Αταλάντα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στην 4η θέση του πίνακα.

Η 26η αγωνιστική:

Σάββατο, 03/03

Παλέρμο-Μίλαν 0-4
(21΄, 31΄, 35΄ Ιμπραΐμοβιτς, 58΄ Σίλβα)
Γιουβέντους-Κιέβο 1-1
(18΄Ντε Τσέλιε – 76΄Ντραμέ)

Κυριακή, 04/03

Πάρμα-Νάπολι 1-2
(77΄Ζακάρντο – 40΄Καβάνι, 86΄ Λαβέτσι)
Μπολόνια-Νοβάρα
Φιορεντίνα-Τσεζένα 2-0
(62΄ αυτογκόλ Μόρας, 74΄ Νάστασιτς)
Λέτσε-Τζένοα 2-2
(61΄ Μουριέλ, 81΄ Μπρίβιο - 21΄, 85΄ Σκούλι)
Ρόμα-Λάτσιο 1-2
(16΄Μπορίνι - 10΄Ερνάνες, 62΄Μάουρι)
Σιένα-Κάλιαρι 3-0
(41΄Μπογκντάνι, 80΄Καλάιο, 82΄Ντελ Γκρόσο)
Ουντινέζε-Αταλάντα 0-0
Ίντερ-Κατάνια

Η επόμενη αγωνιστική (27η):

Παρασκευή, 09/03 (21:45)

Κιέβο-Ίντερ
Νάπολι-Κάλιαρι

Σάββατο, 10/03 (21:45)

Παλέρμο-Ρόμα

Κυριακή, 11/03 (16:00)

Νοβάρα-Ουντινέζε (13:30)
Μίλαν-Λέτσε
Αταλάντα-Πάρμα
Κατάνια-Φιορεντίνα (21:45)
Τσεζένα-Σιένα
Τζένοα-Γιουβέντους
Λάτσιο-Μπολόνια

πηγή: sportfm.gr

Καραγεωργίου: «Δεν έχουμε ψυχολογία»

Καραγεωργίου: «Δεν έχουμε ψυχολογία»
Πίστη και θέληση ζήτησε να έχουν οι παίκτες του ο Νίκος Καραγεωργίου, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου. Ο Μακεδόνας τεχνικός, εμφανώς απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του από τον Αστέρα με το ευρύ 3-0 τόνισε πως δεν υπάρχει καλή ψυχολογία στην ομάδα του λόγω των πολλών αρνητικών αποτελεσμάτων και έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Αστέρα για την καλή εμφάνιση.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Καραγεωργίου:

Για τον αγώνα: «Ερχόμενοι σε αυτό το γήπεδο ήμασταν πολύ αισιόδοξοι ότι μπορούμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Ή έστω να πάρουμε έναν βαθμό σε αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή για την ομάδα. Όλη αυτή η αισιοδοξία εξανεμίστηκε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Μέχρι εκείνο το σημείο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Στη συνέχεια ήμασταν πολύ μέτριοι και έτσι ο αντίπαλος έκανε καλύτερο παιχνίδι και κέρδισε δίκαια.

Είναι μια δύσκολη χρονικά στιγμή να έρχεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Όταν δεν δικαιούσαι να πάρεις κάτι, τότε φεύγεις ηττημένος και στεναχωρημένος. Η χρονιά μας δεν είναι αυτή που θέλαμε. Για να αλλάξουν τα δεδομένα πρέπει να αλλάξουμε διάθεση, πνεύμα και όρεξη. Θα έρθουν δύσκολες μέρες αν δεν έχουμε πίστη και θέληση».

Για τους παίκτες του Εργοτέλη: «Οι μεγάλοι παίκτες μπορεί να έχουν φτάσει στη δύση της καριέρας τους αλλά σήμερα ο Τζούνιορ και ο Χίμπλινγκερ ήταν καλύτεροι από τους πιο νέους. Δεν υπάρχει καλή ψυχολογία λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων. Είχαμε και προβλήματα τραυματισμών που μας άφησαν πίσω και τώρα έχουμε άγχος και πίεση για να μαζέψουμε βαθμούς».

Για τον Αστέρα: «Ο Αστέρας είναι καλός φέτος και τελείως διαφορετικός από πέρυσι. Είναι πιο ποιοτικός και με καλύτερο πνεύμα. Εμείς είχαμε κακή απόδοση. Συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους προπονητές για την ωραία εικόνα που παρουσιάζει ο Αστέρας».

Ρωσικό πάρτι!!

Ρωσικό πάρτι!
Με… ολίγη από Αμερική! Ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ έγινε ήδη σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Φούλαμ! Στο τρίτο του παιχνίδι με τη νέα του ομάδα, ο Ρώσος επιθετικός πέτυχε χατ – τρικ και με τη βοήθεια του Κλιντ Ντέμπσεϊ που σκόραρε δις, οι «cottagers» διέλυσαν τη Γουλβς με σκορ 5-0!

Ο σύλλογος του Λονδίνου άφησε τους «λύκους» να… ακροβατούν μεταξύ σωτηρίας και υποβιβασμού, αφού στην ισοβαθμία με τη Μπλάκμπερν, η ομάδα του Κόνορ είναι αυτή που μένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη!

Εύστοχος σε ποσοστό 100% ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ που έχει σκοράρει στα 5 σουτ στην εστία, στη μέχρι στιγμής καριέρα του στη Φούλαμ!

Α’ ημίχρονο:

One man show! Ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη θητεία του στη Φούλαμ από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας! Οι «cottagers» δεν ήταν τόσο καλοί… οικοδεσπότες για τη Γουλβς, η οποία έχασε ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος και δεν αποκλείεται ο Τέρι Κόνορ να σκεφτόταν ήδη τα επόμενα κρίσιμα ματς την ώρα που εξελισσόταν η αναμέτρηση στο «Craven Cottage»! Ο Πογκρέμπνιακ άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό με κεφαλιά, ενώ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά της ομάδας του στο 43’ με δυνατό σουτ στη γωνία!

Β’ ημίχρονο:

Όσο κι αν οι συμπαίκτες του Πογκρέμπνιακ προσπάθησαν με καλή πρόθεση να του κλέψουν τη δόξα και να πάρουν κι εκείνοι λίγοι λάμψη και λίγες γραμμές στον Τύπο, δεν τα κατάφεραν! Με τη Γουλβς σχεδόν… διαλυμένη, η Φούλαμ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και ο Ντέμπσεϊ στο 55’ σκόραρε εύκολα για το 3-0 και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Λονδρέζων… ζήλεψε ακόμη περισσότερο. Μπροστά στο φάσμα της επίτευξης του χατ – τρικ, δεν άφησε το σενάριο να παραμείνει σε θεωρητικό επίπεδο και στο 60ο λεπτό το κατάφερε, δίνοντας στη Φούλαμ προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων! Ντεμπούτο είκοσι λεπτών και για τον Μαμαντού Ντιαρά που αποκτήθηκε από τη Φούλαμ την εβδομάδα που προηγήθηκε του παιχνιδιού. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Ντέμπσεϊ στο 82’!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Σεντέρος, Χιούς, Μέρφι (69’ Ντιαρά), Νταφ (80' Ντέιβις), Ντέμπσεϊ, Πογκρέμπνιακ (85' Φρέι), Τζόνσον, Ντεμπελέ

Γουλβς: Χένεσι, Στίρμαν, Γουόρντ, Μπέρα, Ζουμπάρ, Φόλεϊ (84' Χαντ), Κάιτλι (61’ Φλέτσερ), Χένρι (19’ Μιλίχιας), Τζάρβις, Ο’Χάρα, Ντόιλ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/2

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-2
(23’ αυτ. Κοσιελνί – 31’, 90’ + 2΄Φαν Πέρσι)

Μπλάκμπερν – Άστον Βίλα 1-1
(85’ Νταν – 24’ Ενζόγκμπια)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπόλτον 2-0
(23’ αυτ. Στέινσον, 69’ Μπαλοτέλι)

ΚΠΡ – Έβερτον 1-1
(36’ Ζαμόρα – 31’ Ντρέντε)

Στόουκ – Νόριτς 1-0
(72’ Εθέρινγκτον)

Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι 1-0
(82’ ΜακΌλεϊ)

Γουίγκαν – Σουόνσι 0-2
(45’ + 2’, 54’ Σίγκουρντσον, 61’ κοκ. Ντάιερ)

Κυριακή 4/2

Νιούκαστλ – Σάντερλαντ 1-1
(90’ + 1’ Αμεόμπι – 24’ πεν. Μπέντνερ, 58’ κοκ. Σεσενιό)

Φούλαμ – Γουλβς 5-0
(36’, 44’, 61’ Πογκρέμπνιακ, 56’, 83’ Ντέμπσεϊ)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:10)

πηγή: england365.gr

Τσιώλης: «Τους βαθμούς τους δίνει το μηδέν»

Τσιώλης: «Τους βαθμούς τους δίνει το μηδέν»
Στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας του στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τόνισε πως έγινε μια καλή εμφάνιση από τους παίκτες του, ενώ «κάλεσε» τον Φερνάντο Σάντος να «τσεκάρει τους Τσαμπούρη και Πιπίνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη:

Για τον αγώνα: «Το τελικό σκορ δεν δείχνει ακριβώς την εικόνα. Ο Εργοτέλης είναι μια έμπειρη ομάδα. Το δεύτερο γκολ έριξε τους ρυθμούς του Εργοτέλη και εμείς ήμασταν πιο άνετοι. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Εργοτέλη που τον έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είπα στα παιδιά συγχαρητήρια. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που ήταν να μαζέψουμε 34 βαθμούς. Απομένουν επτά παιχνίδια, είμαστε χωρίς άγχος, έχουμε ποιότητα και μπορούμε να περιμένουμε κάτι σημαντικό».

Για τον Τσαμπούρη και τον Πιπίνη: «Είναι δύο αξιοπρόσεκτα παιδιά. Γιατί να μην ρίξει και ο Σάντος το βλέμμα του προς τα εδώ…».

Για τις φήμες που υπήρχαν ότι ο Αστέρας θα έχανε τον αγώνα: «Η νοοτροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τέτοια. Πρέπει να δίνουμε πάντα απαντήσεις. Κοιτάμε τα παιχνίδια που έρχονται. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με όσα ακούγονται. Το ήθος των ιδιοκτητών του Αστέρα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Δεν έχουν ανάγκη τέτοια πράγματα».

Για τη λειτουργία της ομάδας: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και επίσης να σταθούμε στην αμυντική μας λειτουργία. Το μηδέν μας δίνει βαθμούς. Ποιότητα έχουμε αρκετή. Η ομάδα ήταν δουλεμένη στη φυσική κατάσταση. Με μένα βρήκε τα πατήματα στην τακτική».

Για το Ναβάρο: «Ο Χούλι είχε πάρει ευκαιρία στην αρχή. Να πούμε συγχαρητήρια στο Ναβάρο; Για πιο λόγο. Αποδεικνύει ότι έχει πολύ καλά στοιχεία. Για αυτό δεν έγινε μεταγραφή το Δεκέμβρη. Έχουμε πολλούς παίκτες και θέλουμε να τους δούμε. Είναι κι άλλα παιδιά που θα πάρουν ευκαιρία».

Για τον Χακόμπο: «Ο Χακόμπο είναι ο βασικός μας γκολκίπερ. Καλός τερματοφύλακας σήμερα είναι αυτός που ξέρει την τακτική. Ο Χακόμπο ήξερε καλά την τακτική της ομάδας και το πώς παίζαμε στην αντεπίθεση. Ο Μπαντής έδειξε ότι είναι συγκεντρωμένος και μας βοήθησε στα ματς που έπαιξε».

Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή!!

Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι μετά την πρώτη ήττα της Τσέλσι από το 1979 απέναντι στην Γουέστ Μπρόμιτς, ήττα που την άφησε στην 5η θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις νίκες σε 12 ματς.
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας ακροβάτησε για πολύ μεγάλο διάστημα σε τεντωμένο σχοινί και έχοντας για πρόεδρο τον άνθρωπο που καταπίνει προπονητές, τελείωσε πριν καν συμπληρώσει 9 μήνες στον πάγκο της Τσέλσι. Τα στατιστικά του σε 40 παιχνίδια με απολογισμός 19 νίκες-11 ισοπαλίες-10 ήττες, έδειχναν από μακριά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει τη χρονιά όταν σε αυτή τη θέση δεν μακροημέρευσε ο Αντσελότι που πήρε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της Τσέλσι ακόμα και ο Μουρίνιο που οδήγησε το σύλλογο σε πρωταθλήματα μετά από μισό αιώνα ανομβρίας.
Πρόκειται σίγουρα για το πιο ακριβό ποδοσφαιρικό διαζύγιο της ιστορίας αφού το καλοκαίρι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δαπάνησε  15 εκατομμύρια για να τον αποδεσμεύσει από την Πόρτο και σίγουρα θα χρειαστεί άλλα τόσα για να τερματίσει τώρα, πρόωρα τη συνεργασία μαζί του.
Το ερωτηματικό είναι αν η Τσέλσι χωρίς πλέον Βίλας-Μπόας στον πάγκο και με προσωρινό τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο ή όποιον τέλος πάντων έρθει, είτε αυτός  λέγεται Μπενίτεθ είτε ακόμα και Μουρίνιο, μπορεί με το ρόστερ που διαθέτει να κάνει κάτι παραπάνω. Διότι η πικρή αλήθεια είναι ότι παρά τα πολλά λάθη του Πορτογάλου και παρά το νεαρόν της ηλικίας του που δεν του έδωσε την ευκαιρία να επιβληθεί στα αποδυτήρια, η αγωνιστική εικόνα των περισσοτέρων από τους σταρ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν απογοητευτική.
Η Τσέλσι θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Με πολλά ερωτηματικά πάνω από το μέλλον ακόμα και όλων των αναντικατάστατων για χρόνια όπως ο Τσεχ ο Λαμπάρντ, ο Ντρογκμπά, ο Εσιέν, με πιθανή εξαίρεση ίσως τον τέρι.
Από την άλλη, αν τυχόν ξαφνικά όλοι αυτοί κερδίζουν τα ματς το ένα μετά το άλλο, κανονικά ο Αμπράμοβιτς θα πρέπει να τους φωνάξει κα να τους αρχίσει στα χαστούκια. Γιατί τότε θα αποδειχθεί πως επέλεγαν να χάνουν παιχνίδια για τα οποία ακριβοπληρώνονται, επειδή σαν κακομαθημένα παιδιά δεν γούσταραν τον προπονητή τους.
Και στη μία κα στην άλλη περίπτωση, το κακό για τον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι είναι πως η ομάδα του έτσι όπως την ήξερε έχει τελειώσει. Το καλό για αυτόν είναι ότι πιθανότατα  έχει δεκάδες εκατομμύρια για πέταμα. Αν αυτό είναι αρκετό για να ξανακάνει την Τσέλσι την ομάδα που έφτιαξε ο Μουρίνιο, απομένει μόνο να το δούμε.


πηγή: england365.gr

Κερδισμένος ο... Πανηλειακός!!

Κερδισμένος ο... Πανηλειακός!
Την «χρυσή» ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή του 1ου ομίλου της Football League 2 τον Πανηλειακό που είχε ρεπό έχασε ο Απόλλων Σμύρνης που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟ Ρουφ.

Η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου κινδύνευσε μέχρι και με ήττα, αφού αρχικά ο Αντωνόπουλος είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μακρυωνίτη στο 38’ και στο 83’ ο Ζουλιάν έβαλε με την πλάτη στον τοίχο την «ελαφρά ταξιαρχία», ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Την παρτίδα για τον Απόλλωνα έσωσε ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος στο 88’, χαρίζοντας ένα βαθμό στους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν στους δύο την ομάδα του Πύργου.

Την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή έχασε η Ζάκυνθος που έμεινε στο 0-0 με τον ουραγό Ηλυσιακό, με τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Απόλλωνα να διατηρείται.

Μεγάλη νίκη για τον Οικονόμο στο ντέρμπι του 2ου ομίλου που επικράτησε 1-0 της Καλαμαριάς και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Εθνικό Γαζώρου. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Μπανούσης στο 58’.

Εντυπωσιακή ανατροπή για τη Νίκη Βόλου, που κατάφερε να γυρίσει από 2-0 σε 3-2 το παιχνίδι κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο, παρότι έπαιζε από το 56’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κοντοχρήστου.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
1ος Όμιλος
Κυριακή 4/3
Χανιά-Γλυφάδα 1-1
(13’ Μπρατσιάνι – 43’ Ταραλίδης)

Ρούβας-Καλαμάτα 2-0
(5’ Ρουμπάκης, 62' Περογαμβράκης)

Ηλυσιακός-Ζάκυνθος 0-0

Προοδευτική-Αστέρας Μαγούλας 0-0

ΠΑΟ Ρουφ-Απόλλων Σμύρνης 1-1
(83' Ζουλιάν - 88' Ζαχαρόπουλος)

Ρεπό: Πανηλειακός

2ος Όμιλος
Κυριακή 4/3
Αετός Σκύδρας-Τύρναβος 1-3
(20’ Πασκόνης – 39’ πεν. Τζέκος, 72’, 87’ Κούβελας)

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Νίκη Βόλου 2-3
(10', 56' πεν. Μουτίδης – 80’ Μρκτσιάν, 87' Αναστασίου σουτ, 90+4' Πουλάκος)

Τηλυκράτης Λευκάδας-Οδυσσέας Αναγέννησης 1-0
(17’ Κατσίκης)

Οικονόμος-Απόλλων Καλαμαριάς 1-0
(58’ Μπανούσης)

Δόξα Κρανούλας-Βατανιακός 1-1
(20 Τσικαδέρης – 28 Γήττας)

Δευτέρα 5/3
ΑΕΠ Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου

Η επόμενη (12η) αγωνιστική:
1ος Όμιλος
Χανιά-Πανηλειακός
Γλυφάδα-Ηλυσιακός
Καλαμάτα-Προοδευτική
Ζάκυνθος-ΠΑΟ Ρουφ
Αστέρας Μαγούλας-Απόλλων Σμύρνης

Ρεπό: Ρούβας

2ος Όμιλος:
Αετός Σκύδρας-Εθνικός Γαζώρου
ΑΕΠ Ηρακλής-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Τύρναβος-Τηλυκράτης
Νίκη Βόλου-Οικονόμος
Οδυσσέας Αναγγένησης-Δόξα Κρανούλας
Απόλλων Καλαμαριάς-Βατανιακός

πηγή: sportfm.gr

Κι η Καλλιθέα το… χαβά της!!

Κι η Καλλιθέα το… χαβά της!
Συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα η Καλλιθέα.

Η ομάδα του Νίκου Παντέλη πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη, επικρατώντας 1-0 της Αναγέννησης Γιανιτσών στο «Ελ Πάσο», για την 17η αγωνιστική της Football League.

Στην τέταρτη θέση (28 π.) συγκατοικεί με τον Πιερικό, ο οποίος νίκησε με σκορ 1-0 τον Ηρακλή Ψαχνών.

Μέρα των γηπεδούχων η σημερινή, με τον Θρασύβουλο να παίρνει τους τρεις βαθμούς (2-1) στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Επανομής στη Φυλή.

Αγχωτικό τρίποντο (1-0) για την Παναχαϊκή επί του Βύζαντα Μεγάρων στην Πάτρα.

«Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Εθνικό Αστέρα και Αγροτικό Αστέρα.

Η αγωνιστική (17η):

Παρασκευή 2/3

Πλατανιάς-Καλλονή 3-0
(2’ Μιρτσέτα, 33’ Ναζλίδης, 63’ Μαραγκουδάκης)

Σάββατο 3/3

Λάρισα-Φωκικός 0-0

Κυριακή 4/3

Παναχαϊκή-Βύζας Μεγάρων 1-0
(85’ Μαπούκου)

Πιερικός-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(69’ Μοκάκε)

Καλλιθέα-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(37’ Μιχαλόπουλος)

Θρασύβουλος-Αναγέννηση Επανομής 2-1
(22’ Σύρος, 60’ Ντα Σίλβα-87’ Ναλμπάντης)

Εθνικός Αστέρας-Αγροτικός Αστέρας 0-0

Δευτέρα 5/3

Βέροια-Πανσερραϊκός 19:00

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Πλατανιάς-Παναχαϊκή
Βύζας Μεγάρων-Βέροια
Καλλονή-Πανθρακικός
Πανσερραϊκός-Πιερικός
Ηρακλής Ψαχνών-Λάρισα
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Θρασύβουλος
Φωκικός-Εθνικός Αστέρας
Αναγέννηση Επανομής-Αγροτικός Αστέρας

πηγή: sportfm.gr

Ισπανικός!!

Ισπανικός!
Ποιος είδε τους Ισπανούς του Αστέρα και δεν τους φοβήθηκε.

Τσίμο Ναβάρο και Ρούμπεν Ράγιος έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα του Εργοτέλη και οι Αρκάδες πήραν τη νίκη 3-0 απέναντι στους Κρητικούς.

Δύο γκολ από τον πρώτο και ένα από τον δεύτερο, έφεραν την ομάδα του Τσιώλη στην έκτη θέση της Σούπερ Λίγκας, ενώ από την άλλη πλευρά ο «λίγος» Εργοτέλης «μπλέκει» για τα καλά.



Θέλοντας να δείξει από την αρχή τις διαθέσεις του ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Εργοτέλη για να πάρει το τρίποντο που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να ελπίζει για τα πλει οφ. Η ομάδα του Τσιώλη μπήκε δυνατά, έψαξε το γκολ με τους Μπρέσκα, Σολάκη και Ουσέρο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης έδειχνε ανήμπορος να βγει στην επίθεση.

Έχοντας τον Λεάλ σε κακή μέρα και τον Κατσικοκέρη αγκυροβολημένο στα άκρα ο Εργοτέλης έμοιαζε ακίνδυνος, απέναντι στον Αστέρα, ο οποίος με τον Χουανίτο μπροστά από τα σέντερ μπακ τέλειωνε τις φάσεις πριν καν δημιουργηθούν. Σε φιλική εξέλιξη των πραγμάτων ήρθε και το γκολ με έναν περίεργο τρόπο και από ασυνήθιστο σκόρερ. Ο Χουανίτο σέντραρε και ο Ναβάρο, με κεφαλιά από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες, το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό για την ομάδα του Αστέρα, η οποία απέδωσε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο και με μπροστάρη, την… αποκάλυψη τον Ναβάρο, έφτασε και σε άλλες ευκαιρίες για γκολ. Σε μια από αυτές ο Σολάκης σούταρε, ο Πίρσον, ο οποίος βρισκόταν σε τραγική μέρα, έδιωξε άσχημα και ο Ράγιος πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 2-0.

Λίγο αργότερα, ήρθε και τρίτο τέρμα για την ομάδα του Αστέρα. Ο Ράγιος έκανε ωραία μπαλιά στην καρδιά της άμυνας των Αρκάδων, ο Ναβάρο, έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του.

Ο Εργοτέλης από την άλλη πλευρά ήταν ακόμα πιο κακός από το πρώτο ημίχρονο. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς ευκαιρίες και χωρίς καμία φαντασία στο παιχνίδι του δεν μπορούσε, καν, να φτάσει μπροστά στην εστία του Μπαντή.





Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (65’ Ροτζέριο), Σολάκης (74’ Περόνε), Ράγιος, Ναβάρο (75’ Φορμίκα).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Λαδάκης, Έγκον, Κουρμπέλης.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Λεάλ (72’ Καρέλης), Μπούντιμιρ, Μπέτο (53’ Ολίσε), Γιαλούσης, Κατσικοκέρης (53’ Κουτσιανικούλης), Τζούνιορ, Δάρλας, Φραγκουλάκης.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης, Κυριακίδης.

Διαιτητής: Ντίτσιος
Βοηθοί: Μαγιάννης, Δημόπουλος

πηγή: sportfm.gr