Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Έδειξε... Μέταλιστ πρωταθλητή!!

Νικηφόρα πέρασε από το Γεντί Κουλέ ο Ολυμπιακός που επικράτησε 0-2 του ΟΦΗ και βλέπει πλέον τον αγώνα με την Μέταλιστ στο Χάρκοβο για τους “16” του Europa League. Χολέμπας (45') και Καζίμ (54') οι “ερυθρόλευκοι” σκόρερ
Έδειξε... Μέταλιστ πρωταθλητή!
Δεν στάθηκε εμπόδιο στον Ολυμπιακό ο ΟΦΗ! Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 0-2 των Κρητικών στο Γεντί Κουλέ με τον Χολέμπας (45') και Καζίμ (54') να βρίσκουν για πρώτη φορά δίχτυα τη φετινή σεζόν και έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή! Πλέον η προσοχή των παικτων του Ερνέστο Βαλβέρδε στρέφεται στο παιχνίδι με την ουκρανική Μέταλιστ την Πέμπτη για τους “16” του Europa League.
Οι εκπλήξεις του Ερνέστο
Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσον αφορά την 11άδα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο Βάσκος τεχνικός άφησε εκτός 11άδας τον Μαρκάνο τοποθετώντας στη θέση του τον Χολέμπας, ενω στα χαφ ο Μακούν πήρε τη θέση του Μανιάτη. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μιραλάς, με στηρίγματα από τις πτέρυγες τον Καζίμ και τον Αμπντούν.
Κατέβασε ρολά ο Βεζυρίδης
Ο Ολυμπιακός έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις του παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν από την αρχή τον ΟΦΗ στα καρέ του και πραγματοποίησε πάρα πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, βρήκε μπροστά του έναν καταπληκτικό Βεζυρίδη(5', 13', 25', 38', 44'), ο οποίος για μία ακόμα αγωνιστική έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για τους Κρητικούς. Η μοναδική φάση που απείλησαν οι γηπεδούχοι τον Μέγερι ήταν στο 6' όταν το σουτ του Σίσιτς πέρασε άουτ.
Το κόλλησε ο Χολέμπας
Ο Ολυμπιακός έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη στο πρώτο ημίχρονο. Στο 44' μάλιστα ο Βεζυρίδης απέκρουσε την κεφαλιά του Τοροσίδη και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι το πρώτο μέρος θα λήξει 0-0. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Χολέμπας, ο οποίος με τρομερό σουτ εκτός περιοχής κόλλησε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του γκολκίπερ των Κρητικών και άνοιξε το σκορ!
Άνοιξε λογαριασμό ο Καζίμ!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να πετύχει γρήγορα ένα δεύτερο γκολ και να... ξεαγχωθεί όσον αφορά την υπόθεση νίκη. Ο Καζίμ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Αμπντούν και με σουτ από κοντά σημείωσε το 0-2, ανοίγοντας για πρώτη φορά λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ του Τούρκου ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο σκόρερ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Αυτή πάντως δεν ήταν η μοναδική φορά που φώναξαν οι Κρητικοί. Στο 56' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Παπουλή, ο οποίος πήρε κίτρινη κάρτα για θέατρο και δύο λεπτά αργότερα για παρόμοιο λόγο στον Σίσιτς.
Οι “ασπρόμαυροι” ήταν και άτυχοι αφού θα μπορούσαν να μειώσουν γρήγορα σε 2-1 αλλά το σουτ του Λόπεζ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από παρέμβαση του Μέγερι στο 65'. Από εκείνο το σημείο, ο ΟΦΗ δεν έκανε καμία άλλη ευκαιρία για γκολ και ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ρελαντί μέχρι το τέλος. Έφτιαξε όμως αρκετές φάσεις, τις οποίες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τρίτο γκολ. Έτσι έμεινε το 0-2 μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παππά.
90'+3' Λήξη αγωνα
90 Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
88' -Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Φουστέρ αντί του Αμπντούν.
83' Σουτ του Μιραλάς από το ύψος της περιοχής άουτ.
80' Ο Βεζυρίδης αποκρούει το γυριστό σουτ του Μιραλάς!
79' -Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ: Έξω ο Παπουλής, μέσα ο Μποντόρ.
76' -Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Μοντεστό στη θέση του Ιμπαγάσα.
71' -Αλλαγές για τον ΟΦΗ: Ο Γαλανόπουλος αντί του Μπούρμπου και ο Ζορμπάς αντί του Καμπάνταη.
70' Ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ.
69' Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Αμπντούν να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του ήταν πολύ δυνατό και πέρασε άουτ.
65' Δοκάρι για τον ΟΦΗ! Ύστερα από δυνατό σουτ του Λόπεθ εκτός περιοχής ο Μέγερι ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα, η οποία προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ξανά στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και κατέληξε κόρνερ.
58' Πέναλτι ζητά ο Μίρνες Σίσιτς σε μαρκάρισμά του στην μικρή περιοχή.
55' Κίτρινη στον Παπουλή για θέατρο, μετά από πτώση του στην περιοχή του Ολυμπιακού. Διαμαρτυρία των παικτών του ΟΦΗ.
54' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ύστερα από ασίστ του Αμπντούν ο Καζίμ σουταρε από κοντά για το 0-2. Φωνές για οφσάιντ από τους γηπεδούχους.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
Λήξη πρώτου μέρους.
45' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ο Χολέμπας με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Βεζυρίδη για το 0-1!
44' Ο Βεζυρίδης αποκρούει σε κόρνερ την κεφαλιά του Τοροσίδη.
44' Κίτρινη στον Βεζυρίδη.
39' Το σουτ του Ιμπαγάσα κοντραρίστηκε...
38' Ο Βεζυρίδης διώχνει σε πλάγιο προ του Μιραλάς.
33' Κίτρινη στον Μπούρμπο.
32' Κεφαλιά του Τοροσίδη άουτ.
31' Ο Σόουζα θα κόψει έγκαιρα τον Μιραλάς που έβγαινε μόνος του με τον Βεζυρίδη.
25' Διαγώνιο σουτ του Καζίμ από δεξιά, μπλόκαρε ο Βεζυρίδης.
21' Η κεφαλιά του Μακούν μετά το κόρνερ του Ιμπαγάσα θα περάσει αρκετά άουτ.
15' Γύρισμα του Καζίμ αλλά κακό σουτ του Μιραλάς.
13' Ο Αμπντούν θα βρεθεί απέναντι στον Βεζυρίδη αλλά θα... νικηθεί από τον πορτιέρο του ΟΦΗ.
10' Ωραίο σουτ στην κίνηση του Αμπντούν η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη.
6' Σουτ του Σίσιτς από καλή θέση η μπάλα έφυγε άουτ περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι.
5΄ Μακρινό σουτ του Μιραλάς, μπλοκάρει ο Βεζυρίδης
3' Σουτ του Τοροσίδη άουτ.
1' Έναρξη αγώνα
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος, Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Παπουλής, Σίσιτς, Καμπάνταης.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Καζίμ, Μιραλάς.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: