Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η Δόξα του Λεωνίδα!!

Η Δόξα του Λεωνίδα!
Ένα γκολ μόλις στο 7ο λεπτό ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει ο Λεωνίδας Κυβελίδης το… ένδοξο όνομά του και η Δόξα Δράμας το δικό της. Οι «μαυραετοί» επικράτησαν έτσι 1-0 του ΠΑΣ στο Καυτανζόγλειο και αν επαναλάβουν το ίδιο σε τρεις μέρες στους «Ζωσιμάδες», θα πιάσουν τους Γιαννιώτες στη βαθμολογία. Έκανε τη διαφορά ο 26χρονος επιθετικός των γηπεδούχων που πανηγύρισε το τρίτο του γκολ στα 8 ματς που έχει αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα.

Με «νύχια και με δόντια» κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους η Δόξα, που ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς και στη συνέχεια είχε απαντήσεις στον επιθετικό μονόλογο των φιλοξενούμενων. Πέταξαν ένα ημίχρονο οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, αναγκάζοντάς τον να κλείσει τις αλλαγές του από το 46’!



Μία ευκαιρία να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα έψαχνε ο Λεωνίδας Κυβελίδης και την πήρε στη Δόξα Δράμας. Μία ευκαιρία επίσης χρειάστηκε να σπαταλήσει πριν μετατρέψει τη δεύτερη σε γκολ θυμίζοντας σε όλους γιατί πριν μερικά χρόνια είχε χαρακτηριστεί «Σισέ της Γ’ Εθνικής» αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Ο 26χρονος επιθετικός κατάφερε να «χτυπήσει» στο 7’ και σημαδεύοντας σωστά στο πλασέ του, σημάδεψε τελικά ανεξίτηλα και την εικόνα του ματς. Μετά από αυτό το γκολ, οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που τους έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα ματς της φετινής Σούπερ Λίγκας. Διατηρώντας μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και τους Λίμα και Ρούτση να ελέγχουν το κέντρο δεν ένοιωσαν καμιά στιγμή απειλή από τον ΠΑΣ, του οποίου οι ποδοσφαιριστές απλά κράταγαν την μπάλα στα πόδια (64% κατοχή) χωρίς αυτό να μετουσιωθεί σε κάποια ευκαιρία με εξαίρεση εκείνη του Μπεσέρα ένα λεπτό πριν η ομάδα του βρεθεί πίσω στο σκορ.

Η φανερή αδυναμία των φιλοξενούμενων να δημιουργήσουν φάσεις εξόργισε τον Άγγελο Αναστασιάδη για τον εκνευρισμό του οποίου βεβαιώθηκαν όλοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο προπονητής των Γιαννιωτών –που είχαν ήδη πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή όταν αποχώρησε ο Βάντερσον- αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας Τζημόπουλο και Κυριάκο αντί των Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου και «κλείνοντας» τις αλλαγές του στο 46’! Το ρίσκο του 59χρονου τεχνικού θα μπορούσε να είχε αποδώσει καρπούς, πέντε λεπτά αργότερα, όμως ο Λίλα πέταξε στα σκουπίδια μοναδική ευκαιρία πλασάροντας από το ύψος της μικρής περιοχής άουτ και παράλληλα την ελπίδα του ΠΑΣ να πάρει κάτι από αυτό το ματς.

Οι Γιαννιώτες είχαν ένα καλό 20λεπτο, όμως πέρα από τη δική τους αστοχία, πλήρωσαν και τη σταθερότητα του Ρόκα, που φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, τουλάχιστον μέχρι να αποχωρήσει τραυματίας στο 75’, οπότε έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Κώστα Δαύκο να καταγράψει και αυτός συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα και μια σπουδαία απόκρουση στο ενεργητικό του δέκα λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Μπεσέρα.



ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Ρόκα (75’ Δαύκος) , Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Κάπελ (46’ Παπαδόπουλος), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Ψυχογιός, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης (87’ Αμπουμπακαρι).

Στον πάγκο: Γελαδάρης, Γκαρακλίδης, Μπριλλάκης, Στεργιανός-Μιχαηλίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Βάντερσον (26’ Μιχαήλ), Πατσατζόγλου (46’ Τζημόπουλος), Πάντος, Κώτσιος, Λίλα, Γεωργίου, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Μπακαγιόκο (46’ Κυριάκος).

Στον πάγκο: Φεγκρούς, Ντάσιος, Ανδράλας, Τζάνης.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργαράκος (Αθηνών).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: