Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Όχι, πάλι Θεέ μου!!

Όχι, πάλι Θεέ μου!
Ο Αλεσάντρε Πάτο τραυματίστηκε για 13η φορά μέσα σε δυο χρόνια και η… γρουσουζιά δεν τον σηκώνει άλλο στη Μίλαν.
Ηταν 13 Γενάρη του 2008 όταν πάτησε για πρώτη φορά στο «Σαν Σίρο». Εμφανίστηκε στα χέρια με τη φανέλα με το νούμερο «7» που φορούσε ο ένας και μοναδικός Αντρέι Σεβτσένκο.

Εφεξής, φόρεσε για 142 φορές τη φανέλα της Μίλαν, σημείωσε 61 γκολ, έγινε ο «εκλεκτός» της καρδιάς της θυγατέρας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το χαμογελαστό παιδί στα αποδυτήρια. Το «φαινόμενο» Αλεσάντρε Πάτο, όμως, την τελευταία διετία έχει προκαλέσει αμηχανία ακόμη και στο Milan Lab. Εκεί που τα χέρια του Βιντσέντσο Πινκολίνι (σ.σ.: κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της ιδέας για την κατασκευή του πληρέστερου κέντρου αποκατάστασης τραυματισμών στον κόσμο) κάνουν θαύματα, αποτελώντας ελιξήριο καριέρας για ποδοσφαιριστές που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Στον αγώνα με τη Γιουβέντους, το περασμένο Σάββατο, ο Πάτο έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Μέσα στην εβδομάδα δεν προπονήθηκε μέρα και προχθές η Μίλαν ενημέρωσε επίσημα πως λόγω μυϊκού προβλήματος θα απουσιάσει για τις επόμενες 15 ημέρες. Ο 13ος (για την ακρίβεια) τραυματισμός του Πάτο την τελευταία διετία. Χρονικό διάστημα που έχει απουσιάσει συνολικά από 50 ματς της Μίλαν. Χρονικό διάστημα που από το αγαπημένο παιδί της εξέδρας έχει μετατραπεί σε θαμώνα της Σκάλας του Μιλάνου και όχι του γηπέδου!  Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος έχει χορέψει μόλις μία φορά το αγαπημένο του τραγούδι (σ.σ.: «Ai se eu te pego…») με τον κολλητό του, Τιάγκο Σίλβα.
Την ημέρα που σημείωσε το μοναδικό του φετινό τέρμα στο Καμπιονάτο με την Κιέβο (27/11). Ακόμη και ο επίδοξος πεθερός του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει αποστασιοποιηθεί από την περίπτωση του Αλεσάντρε Πάτο. Δεν βάζει πια πλάτες. Ο «νονός» του, όπως τον αποκαλούν οι Ιταλοί, Αντριάνο Γκαλιάνι, μπορεί να σεβάστηκε την επιθυμία του τον Γενάρη να μην πάει στην Παρί Σ.Ζ., αλλά το καλοκαίρι δεν θα είναι το ίδιο γενναιόδωρος απέναντι στο βαφτιστήρι του. Αλεσάντρε, δε γίνεται να κάνεις άλλο την... πάπια (σ.σ.: όπως και σημαίνει στα ελληνικά το «Πάτο»).


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΟ
Αϊφελ και... Μπιγκ Μπεν

Με την υπομονή των διοικούντων τη Μίλαν να εξαντλείται, η επόμενη μέρα του Βραζιλιάνου δείχνει να βρίσκεται μακριά από την Ιταλία. Με 40 «χαρτιά» παραχωρείται πλέον ευχαρίστως και στην Παρί ίσως τα καταφέρουν με... τη δεύτερη. Τον Γενάρη η μεταγραφή ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, με τον Πάτο να επιλέγει να παραμείνει στο Μιλάνο. Ο Αντσελότι εξακολουθεί να τον θέλει στους Παριζιάνους, οικονομικό θέμα δεν τίθεται στον σύλλογο που ελέγχεται από τα πάμπλουτα αφεντικά από το Κατάρ κι έτσι μόνο τελειωμένη δεν είναι αυτή η υπόθεση. Ζεστό ενδιαφέρον, πάντως, υπάρχει και από κορυφαίους αγγλικούς συλλόγους.


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ
Ενας στους τρεις κερδίζει

Οι στόχοι για τον αντικαταστάτη του Πάτο έχουν ήδη βρεθεί και μεγαλύτερος όλων είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι (φωτό). Ο αντιπρόεδρος Γκαλιάνι τον γουστάρει σαν τρελός και ο ίδιος ο Ιμπραΐμοβιτς συμβούλευσε τον φορ της Αρσεναλ να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το Λονδίνο. Ο Κάρλος Τέβες της Μάντσεστερ Σίτι παραμένει στα υπ' όψιν και η καταρχήν συμφωνία που υπήρξε ίσως ενεργοποιηθεί με καθυστέρηση έξι μηνών. Το τελευταίο σενάριο έχει να κάνει με τον Μάριο Μπαλοτέλι, που δεν είχε διστάσει όταν έπαιζε στην Ιντερ να δηλώσει πως θα ήθελε να αγωνιστεί στη Μίλαν! Εχει και τον ίδιο ατζέντη με τον Ζλάταν (Μίνο Ραϊόλα).


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

50 αγώνες της Μίλαν έχει χάσει τα δύο τελευταία χρόνια ο Βραζιλιάνος!
18 οι φετινές του εμφανίσεις, σε σύνολο ακριβώς διπλάσιων ματς των «ροσονέρι».
1 γκολ έχει βάλει στην τρέχουσα σεζόν στη Serie A (δεν είχε πέσει από τα 12 επί 3 χρόνια).
22 εκατομμύρια ευρώ είχε κοστίσει το 2008 η αγορά του από την Ιντερνασιονάλ.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: