Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή!!

Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι μετά την πρώτη ήττα της Τσέλσι από το 1979 απέναντι στην Γουέστ Μπρόμιτς, ήττα που την άφησε στην 5η θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις νίκες σε 12 ματς.
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας ακροβάτησε για πολύ μεγάλο διάστημα σε τεντωμένο σχοινί και έχοντας για πρόεδρο τον άνθρωπο που καταπίνει προπονητές, τελείωσε πριν καν συμπληρώσει 9 μήνες στον πάγκο της Τσέλσι. Τα στατιστικά του σε 40 παιχνίδια με απολογισμός 19 νίκες-11 ισοπαλίες-10 ήττες, έδειχναν από μακριά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει τη χρονιά όταν σε αυτή τη θέση δεν μακροημέρευσε ο Αντσελότι που πήρε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της Τσέλσι ακόμα και ο Μουρίνιο που οδήγησε το σύλλογο σε πρωταθλήματα μετά από μισό αιώνα ανομβρίας.
Πρόκειται σίγουρα για το πιο ακριβό ποδοσφαιρικό διαζύγιο της ιστορίας αφού το καλοκαίρι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δαπάνησε  15 εκατομμύρια για να τον αποδεσμεύσει από την Πόρτο και σίγουρα θα χρειαστεί άλλα τόσα για να τερματίσει τώρα, πρόωρα τη συνεργασία μαζί του.
Το ερωτηματικό είναι αν η Τσέλσι χωρίς πλέον Βίλας-Μπόας στον πάγκο και με προσωρινό τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο ή όποιον τέλος πάντων έρθει, είτε αυτός  λέγεται Μπενίτεθ είτε ακόμα και Μουρίνιο, μπορεί με το ρόστερ που διαθέτει να κάνει κάτι παραπάνω. Διότι η πικρή αλήθεια είναι ότι παρά τα πολλά λάθη του Πορτογάλου και παρά το νεαρόν της ηλικίας του που δεν του έδωσε την ευκαιρία να επιβληθεί στα αποδυτήρια, η αγωνιστική εικόνα των περισσοτέρων από τους σταρ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν απογοητευτική.
Η Τσέλσι θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Με πολλά ερωτηματικά πάνω από το μέλλον ακόμα και όλων των αναντικατάστατων για χρόνια όπως ο Τσεχ ο Λαμπάρντ, ο Ντρογκμπά, ο Εσιέν, με πιθανή εξαίρεση ίσως τον τέρι.
Από την άλλη, αν τυχόν ξαφνικά όλοι αυτοί κερδίζουν τα ματς το ένα μετά το άλλο, κανονικά ο Αμπράμοβιτς θα πρέπει να τους φωνάξει κα να τους αρχίσει στα χαστούκια. Γιατί τότε θα αποδειχθεί πως επέλεγαν να χάνουν παιχνίδια για τα οποία ακριβοπληρώνονται, επειδή σαν κακομαθημένα παιδιά δεν γούσταραν τον προπονητή τους.
Και στη μία κα στην άλλη περίπτωση, το κακό για τον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι είναι πως η ομάδα του έτσι όπως την ήξερε έχει τελειώσει. Το καλό για αυτόν είναι ότι πιθανότατα  έχει δεκάδες εκατομμύρια για πέταμα. Αν αυτό είναι αρκετό για να ξανακάνει την Τσέλσι την ομάδα που έφτιαξε ο Μουρίνιο, απομένει μόνο να το δούμε.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: