Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οι πιστοί οπαδοί της εθνικής!!

Παρά την οικονομική κρίση τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι τον προσεχή Ιούνιο στην Πολωνία θα ταξιδέψουν αρκετοί φίλαθλοι για να σταθούν στο πλευρό της εθνικής στο EURO 2012. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Οι πιστοί οπαδοί της εθνικής
Άλλοι μεμονωμένοι, άλλοι οργανωμένοι με τις παρέες τους ή με γκρουπ από το Τράβελ Πλαν, τον επίσημο χορηγό των εθνικών ομάδων και άλλοι σαν μέλη του "Γαλανόλευκου Φάρου", έχουν δρομολογήσει ήδη την παρουσία τους εκεί και προσπαθούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τους τρεις αγώνες της Εθνικής, στις 8, 12 και 16 Ιουνίου μέσα από την πλατφόρμα της UEFA και της ΕΠΟ.
Και αυτή την φορά οι διεθνείς δεν θα είναι μόνοι τους. Βέβαια δεν περιμένουμε να γίνει η κοσμοσυρροή της Αυστρίας του 2008 ή η τρέλα της Πορτογαλίας το 2004. Οι πληροφορίες από την Πολωνία αναφέρουν πως πολλοί ομογενείς, από την Γερμανία κυρίως, έχουν καπαρώσει εισιτήρια και η ελληνική κερκίδα θα είναι αξιοπρεπέστατη. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως στο γεγονός πως ακόμη και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με την οικοδέσποινα Πολωνία, οι ελληνικές σημαίες θα είναι εκατοντάδες στο νεότευκτο στάδιο της Βαρσοβίας.
Το προπονητικό κέντρο της εθνικής στη λίμνη Γιαχράνκα, 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Σοπέν, θα κατακλυστεί από Έλληνες εκδρομείς που θα συνδυάσουν τους αγώνες της εθνικής με ένα διάλειμμα διακοπών στο παραθεριστικό αυτό θέρετρο της Πολωνίας. Οι τιμές είναι προσιτές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη αν και όπως συμβαίνει πάντα οι Πολωνοί ανέβασαν τις τιμές δύο και τρεις φορές για να εκμεταλλευτούν την έλευση των φιλάθλων.
Το ζητούμενο είναι στους τρεις μήνες που απομένουν να μην υπάρχουν τραυματισμοί, οι υπεύθυνοι να "διαβάσουν" καλά την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία και η εθνική να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση που θα την φέρει πιθανότατα αντίπαλη της Γερμανίας ή της Ολλανδίας / Πορτογαλίας, εκτός αν η Δανία κάνει την μεγάλη έκπληξη στο δεύτερο όμιλο.
Το καλό είναι πως αν η εθνική πάρει μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις στον όμιλο της (τον πρώτο) θα συνεχίσει να παίζει στην Πολωνία, Βαρσοβία ή Γκντανσκ, χωρίς πολλές μετακινήσεις και αλλαγές ξενοδοχείων ή προπονητικών κέντρων.
Αν μάλιστα είναι δεύτερη στον όμιλο της (δεν είναι απίθανο να βρεθεί πίσω από την Ρωσία) και αποκλείσει τον αντίπαλο της στην φάση των "οκτώ", τότε θα παίξει πάλι στην Βαρσοβία στον ημιτελικό. Όνειρα εαρινής νυκτός θα μου πείτε, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Το 1992 και το 2004 με τις εκπλήξεις της Δανίας και της Ελλάδος, δίδαξε πολλά σε όλο τον κόσμο...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: