Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η "πονεμένη" αριστερή πλευρά!!

Από τις αρχές Ιανουαρίου και μετά, όταν και ο Βιεϊρίνια αναχώρησε για τη Βόλφσμπουργκ, το πλέον ακλόνητο δίδυμο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ έσπασε.
Η "πονεμένη" αριστερή πλευρά
Ο λόγος για τους δυο παίκτες που αγωνίζονταν στα αριστερά, καθώς ο Πορτογάλος είχε στην πλάτη του τον Αλβες Λίνο.
Οι δυο τους είχαν μετατρέψει την αριστερή πλευρά σε δύναμη πυρός για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Βραζιλιάνος μπακ ανέβαινε συχνά, επιχειρώντας πολλά γεμίσματα, ενώ ο Πορτογάλος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον αντίπαλο τερματοφύλακα, είτε βρισκόταν εντός είτε εκτός περιοχής.
Η μεταγραφή του Βιεϊρίνια επηρέασε και τον Λίνο, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν έχει καταφέρει να «δέσει» με κάποιον από τους επίδοξους αντικαταστάτες (όσον αφορά τη θέση και όχι το ταλέντο) του Πορτογάλου.
Ο «δικέφαλος» έχει δώσει 13 επίσημα παιχνίδια χωρίς τον Βιεϊρίνια, με τον Λάσλο Μπόλονι να μην έχει καταφέρει να βρει μια μόνιμη λύση, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχρισε ως βασικό για το αριστερό άκρο της επίθεσης τον Γιώργο Γεωργιάδη, όμως τον είδε να τραυματίζεται και να μένει εκτός δράσης για έναν μήνα, αμέσως μετά τη φυγή του Βιεϊρίνια.
Ο Μπόλονι προβληματίστηκε αρκετά και αυτό φάνηκε από τις κινήσεις του μέσα στον Ιανουάριο, όταν και δοκίμασε να ξαναδώσει φανέλα βασικού στον Μπερτράν Ρομπέρ, ενώ σκέφτηκε ακόμα να παίξει με τους Σταφυλίδη και Λίνο.
Η απόκτηση παίκτη που θα μπορούσε να προσφέρει στη συγκεκριμένη θέση έγινε επιτακτική με τον ΠΑΟΚ να δανείζεται για έξι μήνες τον Φρεντερίκ Νιμανί. Ο απολογισμός όσον αφορά τις συμμετοχές των παικτών που μπορούν να παίξουν στα αριστερά δείχνει ως ένα βαθμό και την προσπάθεια του Μπόλονι να βρει την κατάλληλη χημεία μέσα από το κενό που δημιουργήθηκε αλλά και τους τραυματισμούς που προέκυψαν. Ο Αλβες Λίνο έχει αγωνιστεί και στα 13 παιχνίδια, σε 12 ως βασικός και ένα ως αλλαγή.
Ο Κώστας Σταφυλίδης μετρά έξι συμμετοχές, παίζοντας από τα αριστερά, τέσσερις ως βασικός και δυο ως αλλαγή. Ο Μπερτράν Ρομπέρ έγραψε επτά συμμετοχές εκ των οποίων τρεις ως βασικός και τέσσερις ως αλλαγή. Ο Γιώργος Γεωργιάδης «ενεργοποιήθηκε» από τα τέλη Ιανουαρίου και έκτοτε έχει έξι συμμετοχές εκ των οποίων οι πέντε ως βασικός.
Τέλος, ο Φρεντερίκ Νιμανί έχει προλάβει να γράψει τρεις συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, με τον χρόνο του μάλιστα να αυξάνεται σταδιακά (19 λεπτά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, 21 λεπτά στο ντέρμπι με τον Αρη και 27 λεπτά στο παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στην Ουντινέζε).
Εν όψει του σημερινού αγώνα ο Μπόλονι έδειξε μέσα από τις προπονήσεις τον προβληματισμό του, καθώς κανείς από τους Λίνο, Σταφυλίδη (που προορίζονται για μπακ), Γεωργιάδη και Νιμανί (που προορίζονται ως εξτρέμ) δεν νιώθουν σίγουροι για την ενδεκάδα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: