Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Χάρες... δεν κάνει!!

Χάρες... δεν κάνει!
Σιγά που θα έκανε το χατίρι στη Σίτι! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν καταλαβαίνει ούτε από ντέρμπι και ήταν η νικήτρια ενός ακόμη τέτοιου στο Λονδίνο! «Θύμα» αυτή τη φορά η Τότεναμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με σκορ 3-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και άφησαν τους «πολίτες» με τη… γλύκα , αφού περίμεναν στη γωνία για «γκέλα» των Πρωταθλητών Αγγλίας!

Το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ που άνοιξε το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού επέτρεψε στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να εμφανιστεί στην επανάληψη με περισσότερη ελευθερία και να σκοράρει ακόμη δυο φορές με τον Άσλεϊ Γιάνγκ. Ο Ντεφό το γκολ των Λονδρέζων. Στο -2 και πάλι η διαφορά από την κορυφή.

Α’ ημίχρονο:

Εντυπωσιακό παιχνίδι δεν ήταν ποτέ. Ο χαρακτηρισμός του ντέρμπι, δεν επιβεβαιώθηκε επίσης ποτέ. Αυτό που συγκέντρωνε όμως αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης, ήταν το σενάριο να αποδειχθεί το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» μια μεγάλη… παγίδα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν κατάφεραν να κρατήσουν όσο θα ήθελαν τη μπάλα στα πόδια τους, σε αντίθεση με τους παίκτες της Τότεναμ που πίεσαν, έκαναν το παιχνίδι τους και είχαν το πάνω χέρι. Σημαντικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν, αλλά στο 16ο λεπτό τα «σπιρούνια» έφτασαν στο γκολ, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν. Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ σκόραρε με τακουνάκι έχοντας προηγουμένως… σταματήσει πάνω στη γραμμή το σουτ του Σαχά, ωστόσο το χέρι που έκανε ο Τονγκολέζος άσος ακύρωσε την προσπάθειά του. Η Γιουνάιτεντ θα έβρισκε τρόπο να μπει σε ρόλο οδηγού έστω και κόντρα στη ροή του αγώνα και το έκανε με την κεφαλιά του Ρούνεϊ στο 45ο λεπτό για το 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Το ξεκίνημα της επανάληψης εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ντε Χέα βροντοφώναξε «όχι» στον Λίβερμορ που σούταρε δυνατά και παραλίγο να εκμεταλλευτεί την κόντρα της μπάλας στο τακούνι του Σαχά για να πανηγυρίσει το γκολ της ισοφάρισης. Και πάλι όμως και αυτή τη φορά ακόμη πιο φανερά, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους! Ο Άσλεϊ Γιάνγκ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και με γυριστό αριστερό σουτ έκανε το 2-0, ενώ ο Άγγλος χαφ «καθάρισε» το ντέρμπι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, «εκτελώντας» τον Φρίντελ για το 3-0! Όση δυσκολία αντιμετώπισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο εύκολα κατάφερε να εξασφαλίσει το πολύτιμο «τρίποντο» και να δώσει στη Σίτι να καταλάβει ότι η φετινή υπόθεση του τίτλου θα τραβήξει μέχρι τέλους. Ο Ντεφό πέτυχε το γκολ της τιμής για τα «σπιρούνια» δύο λεπτά πριν το φινάλε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Φρίντελ, Καμπούλ, Κινγκ, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Λένον (84’ Ρόους), Μόντριτς, Λίβερμορ, Σάντρο (80’ Κράνιτσαρ), Αντεμπαγιόρ, Σαχά (80’ Ντεφό)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Κάρικ, Νάνι (79’ Παρκ), Γιάνγκ, Σκόουλς (61’ Γκιγκς), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: