Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μήπως τελικά να… κυνηγήσει την ΑΕΚ!!

Στο ποδόσφαιρο ο παράγοντας τύχη παίζει τον δικό του ρόλο. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.
Συναλλαγές ETF στο Plus500™. Δωρεάν Live Τιμές, 200€ Μπόνους!
Μήπως τελικά να… κυνηγήσει την ΑΕΚ
Με την ΑΕΚ, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, οι κίτρινοι τον είχαν με το μέρος τους. Κάνοντας ουσιαστικά μια ευκαιρία γκολ, πήραν το δεύτερο φετινό τους ντέρμπι και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι μιας θέσης στα πλει-οφ.
Ευτυχώς μάλιστα που έγινε έτσι και δεν …κάηκε το χαρτί που λ.εγεται Μασάδο γιατί με τον τρόπο που κατέβασε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, σε περίπτωση που ο Άρης έχανε, και μαζί και τις ελπίδες του για τα πλει-οφ, ένας θεός ξέρει τι θα άκουγε σήμερα ο Πορτογάλος.
Ο 56χρονος τεχνικός, κάνοντας και τη δική του αυτοκριτική μετά τον αγώνα, θα πρέπει να κατάλαβε ότι τώρα που η μπάλα «καίει» και κάθε απώλεια δεν αναπληρώνεται, επιλέγεις την πετυχημένη συνταγή. Την πεπατημένη. Αυτή που σε έχει οδηγήσει σε αήττητο ρεκόρ εννιά αγώνων στο πρωτάθλημα. Αφήνεις κατά μέρος τους αυτοσχεδιασμούς και τα πειράματα. Η επιλογή του ρόμβου στο πρώτο ημίχρονο (περίπου ως τα μισά) με την ταυτόχρονη επιλογή κάποιων προσώπων, αποδείχθηκε το λιγότερο ατυχής έμπνευση. Τέτοιο Αρη, ασύνδετο και σκορποχώρι, είχαμε να δούμε από την εποχή των πειραμάτων του Τσιώλη.
Ευτυχώς, και αφού στο πρώτο ημίχρονο ο πορτογάλος έπεσε από τον Λευκό Πυργο και βρήκε και πορτοφόλι, το άλλαξε και στη σκακιέρα της τακτικής, πήρε το αίμα του πίσω στην επανάληψη. Οι αλλαγές προσώπων και συστήματος του έδωσαν και πάλιν τον έλεγχο και στο τέλος και το ματς.
Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, τα εναπομείναντα παιχνίδια αλλά και τη συνολική εικόνα των ομάδων που θα δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους για την είσοδο στα πλει-οφ, αναρωτιέμαι αν ο ΑΡΗΣ στις επτά αγωνιστικές που απομένουν, είναι καλύτερο να κυνηγήσει την ΑΕΚ και όχι τον Ατρόμητο για παράδειγμα. Όχι μόνο γιατί η ομάδα του Περιστερίου έχει και ένα ματς λιγότερο, αυτό με την Δόξα που αν το κερδίσει αυξάνει το πλεονέκτημα που ούτως ή άλλως έχει.
Κυρίως γιατί ο Ατρόμητος είναι σαφώς… πιο ομάδα αυτή τη στιγμή από την ΑΕΚ. Έχει καλό προπονητή, βατό πρόγραμμα, δουλεμένη ομάδα και ιδιοκτήτη που πληρώνει στην ώρα του. Η ΑΕΚ από την άλλη έχει τα δικά της σοβαρά προβλήματα να επιλύσει, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη, εφόσον παραμείνει σε θέση εντός της πεντάδας.
Μετά την νίκη επί της ΑΕΚ η ομάδα του Μασάδο ολοκληρώνει την επόμενη Κυριακή τον κύκλο των ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη. Χωρίς άγχος, με καλή ψυχολογία και απέναντι στον λογικά πιο κουρασμένο αντίπαλό του που την Πέμπτη δίνει δύσκολο αγώνα στην Ουκρανία, έχει τη μεγάλη του ευκαιρία να κάνει την νίκη-πάταγο του φετινού πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιες νίκες άλλωστε είναι αυτές που σε βγάζουν Ευρώπη….

πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: