Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Ανάσταση» και «κόλαση» μαζί!!

«Ανάσταση» και «κόλαση» μαζί!
Από τον «παράδεισο» στην κόλαση και τούμπαλιν! Νιούκαστλ και Σάντερλαντ έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις και τις «μαυρόγατες» να κρατούν την ικανοποίηση για την απόδοσή τους. Νεύρα, αποβολή, χαμένο πέναλτι και ένταση στους πάγκους τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι!

Εάν κάποιος αναρωτηθεί πως είναι ένα ντέρμπι στη Β. Αγγλία, τότε το …dvd με την αναμέτρηση των δύο ομάδων θα δώσει την απάντηση.

Νιούκαστλ και Σάντερλαντ μοίρασαν τάκλιν εκατέρωθεν, θέαμα –σχετικά- ικανοποιητικό, και –πολύ- ξύλο, με τις «μαυρόγατες» να είναι αυτές που κρατούσαν τη νίκη, έως τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Α’ Ημίχρονο

Διαθέσεις κοινές, παρονομαστής κοινός. Νίκη έψαχναν και οι δύο ομάδες και για να γίνει αυτό κάποια έπρεπε να επικρατήσει στο γήπεδο. Κυρίως στο πάθος, τη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες. Ο αγώνας είχε ρυθμό, με τη Νιούκαστλ να πιέζει αρκετά στη μεσαία γραμμή και να μην επιτρέπει στη Σάντερλαντ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα γνωστά προβλήματα στην αμυντική τετράδα των «καρακαξών» και με κάθετο παιχνίδι έφερναν τον Νίκλας Μπέντνερ σε θέση βολής.

Όποια συστήματα και όποιες σκέψεις για τακτική κράτησαν έως τα 17 πρώτα λεπτά, όταν ο Τζέιμς ΜακΛιν έκανε ιδιαίτερα σκληρό τάκλιν στον Ντάνι Σίμσον και οι 22 ποδοσφαιριστές λίγο έλειψαν να πιαστούν στα χέρια. Η ένταση μεταφέρθηκε και στους πάγκους, με το παιχνίδι να διακόπτεται για περισσότερο από 5 λεπτά. Στο 23’, η Σάντερλαντ κέρδισε πέναλτι, με το διαιτητή να εξαντλεί την αυστηρότητά του στο τράβηγμα του Γουίλιαμσον, πάνω στον Τέρνερ.

Ο Νίκλας Μπέντνερ εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στη Σάντερλαντ, με τη Νιούκαστλ να προσπαθεί για την ισοφάριση και να φτάνει κοντά σε αυτή, στο 44’ με την κεφαλιά του Ντεμπά Μπα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι!

Β’ Ημίχρονο

Η Σάντερλαντ ήξερε ότι η Νιούκαστλ θα αυξήσει την πίεσή της και έτσι έγινε. Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου, με τους γηπεδούχους να έχουν συνεχώς την μπάλα στην κατοχή τους και να πιέζουν για την ισοφάριση. Οι «μαυρόγατες» προσπάθησαν με δυνατά μαρκαρίσματα και προσωπικές μονομαχίες να «κόψουν τα φτερά» των «καρακαξών», ωστόσο η επιμονή των γηπεδούχων έκανε τον Μινολέ να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις.

Η είσοδος του Χατέμ Μπεν Αρφά στον αγώνα άλλαξε τις ισορροπίες και η Νιούκαστλ έγινε πιο απειλητική. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει με το πέναλτι που εκτέλεσε στο 83’ ο Μπα, αλλά ο Μινολέ απέκρουσε θεαματικά. Ότι δεν έγινε σε όλο το ματς, έγινε στο 91΄με τον Σόλα Αμπεόμπι να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γουέιν Μπριτζ, να ισοφαρίζει και να στέλνει τους οπαδούς της ομάδας του στα «ουράνια».

Η Νιούκαστλ δεν περιορίστηκε εκεί και προσπάθησε στον υπόλοιπο χρόνο να σκοράρει και πάλι. Το τελικό σκορ δεν άλλαξε, με τους Άλαν Πάρντιου και Μάρτιν Ο΄Νιλ να δίνουν στο τέλος τα χέρια, μετά τον έντονο διαπληκτισμό που είχαν, μετά την εκτέλεση του πέναλτι.

Οι ενδεκάδες του αγώνα

Νιούκαστλ: Κρολ – Σίμσον, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν – Τέιλορ, Καμπάιγ, Τιοτέ, Γκουτιέρες – Σισέ, Μπα

Σάντερλαντ: Μινολέ – Μπάρντσλεϊ, Ο΄Σέι, Τέρνερ, Ρίτσαρσον – Λάρσον, Κάτερμολ, Γκάρντνερ, ΜακΛιν – Σεσενιό - Μπέντνερ

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: