Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κόουτς, πες αλήθεια. Πλάκα έκανες, ε;

Έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της μεγάλης ανατροπής και της εισόδου στα πλέι οφ ο Άρης. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.
Κόουτς, πες αλήθεια. Πλάκα έκανες, ε;
Πήρε το δεύτερο ντέρμπι στη σεζόν και έδωσε τέλος και σε μια άσχημη παράδοση που ήθελε την ΑΕΚ αήττητη στο Χαριλάου μετά το 1999 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ίσως για πρώτη φορά φέτος, ο Άρης είχε την τύχη ανοιχτά με το μέρος του. Το σχήμα με το οποίο επέλεξε ο Μανουέλ Μασάδο να ξεκινήσει το ματς, θα μπορούσε να είναι και… κανονική φάρσα στους φίλους της ομάδας. Γιαννιώτας, Ακόστα, Φατί, ακόμη και Καζναφέρης εκτός ενδεκάδας και μεσαία γραμμή με Παπαζαχαρία, Παπαστεριανό, Καπετάνο και Ουμπίδες, είδαμε πρώτη φορά. Πιθανότατα και τελευταία.
Είναι κατανοητό ότι οι σκέφτηκε ότι δεν θα είχαν τις δυνάμεις για ενενήντα λεπτά υψηλής έντασης. Οι δυο πρώτοι είχαν προβλήματα τραυματισμών από το ματς με τον ΠΑΟΚ και ο μικρός επιπρόσθετα και ματς με την εθνική ελπίδων, ενώ ο Φατί δύσκολο ταξίδι στο Ντέρμπαν και γεμάτο ματς μεσοβδόμαδα.
Από εκεί βέβαια, το να μην είναι κανένας τους στην ενδεκάδα, ώστε να μοιραστούν το χρόνο του ματς και να μην εμφανιστεί ένα σχήμα με ανύπαρκτη συνοχή, που θύμισε την «πειραματική» περίοδο Τσιώλη, η απόσταση είναι χαώδης. Ο Άρης μαζί και ο Μασάδο, στάθηκαν τυχεροί απόψε. Με ένα 0-2 σκορ ημιχρόνου, άλλα πράγματα θα συζητούσαν τώρα άπαντες στους κίτρινους. Και η περίοδος είναι κρίσιμη και σε θέματα πέραν των αγωνιστικών.
Όταν έγιναν τα αυτονόητα, η ισορροπία ήρθε γρήγορα. Ο Φατί στον άξονα, ο Ακόστα αριστερά, ο Γιαννιώτας δεξιά και ο Ουμπίδες πίσω από τον Καστίγιο, έφτιαξαν έναν κανονικό Άρη του Μασάδο. Αφού η ΑΕΚ είχε αποτύχει να σκοράρει στις καθαρές της ευκαιρίες το ματς ήταν ανοιχτό και για τον Άρη. Σκόραρε στο στημένο με το Λαζαρίδη (και ευθύνη Αραμπατζή) και συνεχίζει να διεκδικεί τα πλέι οφ.
Η ΑΕΚ, εκτός από το ότι έμεινε στάσιμη με την ήττα αυτή, έχει και προβλήματα καρτών, φέτος έχει και θέματα τραυματισμών. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να γίνει μετά από τρεις – τέσσερις αγωνιστικές εκείνη ο στόχος του Άρη για την πεντάδα. Τα νεύρα που βγάζει στο γήπεδο, δείχνουν ότι δεν είναι καλά.
Ο Άρης πάει τώρα στον Ολυμπιακό. Ξέρει να παίζει εκτός έδρας, η συνταγή Μασάδο με τον «κόφτη» μπροστά από τους στόπερ τις γραμμές κοντά και την αναζήτηση της κόντρα επίθεσης ταιριάζει στο υλικό του, μην βιαστείτε να τον ξεγράψετε. Με δεδομένο φυσικά ότι το σχήμα του πρώτου μέρους, πρέπει να ήταν μια, κλασική, Πορτογαλική εκφορά ποδοσφαιρικού χιούμορ.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: