Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αγκαλιά Σαββίδης-Αλαφούζος!!

Το καλό κλίμα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό επιβεβαιώθηκε λίγο πριν τη σέντρα του τελικού, όταν Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος βγήκαν αγκαλιά στο ΟΑΚΑ. Τι είπαν οι δυο άνδρες.

Αγκαλιά Σαββίδης-Αλαφούζος
Σε ακόμα μια επιβεβαίωση των πολύ καλών σχέσεων που έχουν μεταξύ τους προχώρησαν οι διοικήσεις του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Περίπου 45 λεπτά πριν τη σέντρα του μεγάλου τελικού, οι Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος βγήκαν αγκαλιά απ’ τα αποδυτήρια και έκαναν μια μικρή βόλτα στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου.

Οι δύο άνδρες προχώρησαν λίγα μέτρα, γελώντας και διατηρώντας το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσά τους, ενώ στη συνέχεια έκαναν και δηλώσεις στην κάμερα του OTE Sport, θέλοντας να δώσουν το στίγμα τους για το αποψινό ματς και να περάσουν το μήνυμα στον κόσμο.

Ο ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ τόνισε: «Εγώ πιστεύω πως όλα θα γίνουν πολύ καλά και αθλητικά. Ελπίζω με τον φίλο μου τον κύριο Αλαφούζο να ικανοποιηθούμε με το αποτέλεσμα».

Απ’ την άλλη, ο πρόεδρος του τριφυλλιού ανέφερε: «Είμαστε φίλοι με τον κύριο Σαββίδη. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Ο καλύτερος να κερδίσει το τρόπαιο».

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Οι ενδεκάδες του τελικού!

Δίχως μεγάλες εκπλήξεις και λίγο πολύ όπως αναμενόταν παρατάσσονται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου με στόχο το τρόπαιο!

Οι ενδεκάδες του τελικού
Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα! Οι δύο προπονητές του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αποφάσισαν το πώς θα κατεβάσουν τις ομάδες τους στον τελικό με φόντο το τρόπαιο!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει στον πάγκο τον Γλύκο, δεξί μπακ τον Σκόνδρα, αριστερά τον Τζαβέλλα και τους Βίτορ, Ινσαουράλδε ως στόπερ. Η τριάδα στον άξονα αποτελείται απ' τους Λάζαρ, Κάτσε και Κίτσιου, με τον Λούκας ως αριστερό χαφ, τον Στοχ δεξί και τον Σαλπιγγίδη καθαρόαιμο φορ.

Απ' την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει τον Κοτσόλη (όπως σε όλα τα ματς Κυπέλλου) κάτω απ' την εστία, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξιά στην άμυνα, τον Νάνο αριστερά και τους Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή δίδυμο στα στόπερ. Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες και Αμπέντ θα είναι στο κέντρο, με τους Μπεργκ, Καρέλη να είναι στην επίθεση.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ, Κάτσε, Σκόνδρας, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέντ, Ζέκα, Μπεργκ, Καρέλης
Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασε η Μπάγερν, έ«Χ»ασε η Βόλφσμπουργκ!!

Η Βέρντερ έκανε το λάθος να προηγηθεί δύο φορές στο Μόναχο και η Μπάγερν την φιλοδώρησε με πέντε τέρματα, παίρνοντας ψυχολογία ενόψει του «τελικού» με την Ρεάλ Μαδρίτης. «Αυτοκτόνησε» η Βόλφσμπουργκ.

Ξέσπασε η Μπάγερν, έ«Χ»ασε η Βόλφσμπουργκ! (videos)
Η ήττα, αλλά κυρίως η εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», προκάλεσε αρκετά σχόλια, μερικά εκ των οποίων ήρθαν εκ των έσω. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, αλλά οι παίκτες του φρόντισαν να τον… καλύψουν στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε.

Στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Μπουντσελίγκα και τρεις μέρες πριν τον επαναληπτικό ημιτελικό με την «βασίλισσα», οι Βαυαροί έδειξαν του τι μπορούν να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Η Βέρντερ Βρέμης έκανε το λάθος να προηγηθεί δύο φορές μέσα στην «Αλιάνζ Αρένα» και το «πλήρωσε». Μέσα σε οχτώ λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπάγερν πέτυχε τρία γκολ και όλα πήραν το δρόμο τους, με τελικό σκορ 5-2. Η νίκη και κυρίως το μέγεθος αυτής ήταν μια καλή «ένεση» ενόψει του «τελικού» της Τρίτης (29/04).



Από εκεί και πέρα, στη μάχη του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League, η Βόλφσμπουργκ «αυτοκτόνησε». Οι «λύκοι» αν και προηγήθηκαν δύο φορές επί της Φράιμπουργκ, εντούτοις απώλεσαν ισάριθμες φορές αυτό το προβάδισμα και με το 2-2, απλά «έπιασαν» στη βαθμολογία την Λεβερκούζεν, η οποία σε πιθανή ισοβαθμία υπερτερεί αυτή τη στιγμή στη διαφορά τερμάτων.



Στη μάχη της παραμονής, η Φράιμπουργκ με το 2-2 κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που επίσης πήρε ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Χόφενχαϊμ, ουσιαστικά ξεμπέρδεψαν, ενώ τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για τις Νυρεμβέργη και Μπραουνσβάιγκ. Μετά τις εκτός έδρας ήττες τους με το ίδιο σκορ 2-0 από Μάιντζ και Χέρτα αντίστοιχα, παρέμειναν στις δύο τελευταίες θέσεις και μπορούν να ελπίζουν μόνο στο μπαράζ, αφού η απευθείας παραμονή είναι ανέφικτη.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική

Παρασκευή 25/4
Ανόβερο-Στουτγκάρδη 0-0

Σάββατο 26/4
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 5-2
(20’ Ριμπερί, 53’, 57’ Πιζάρο, 61’ Σβαϊνστάιγκερ, 74’ Ρόμπεν - 10’ Γκέμπρε Σελασιέ, 36’ Χαντ)

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 2-2
(3’, 70’ Πέρισιτς - 61’ Μεχμεντί, 83’ Τεραζίνο)

Μάιντς-Νυρεμβέργη 2-0
(30’ Οκαζάκι, 44’ Μόριτζ)

Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 2-0
(61’ Μπρουκς, 77’ Αλαγκουί)

Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 27/4
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο (16:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο 3/5 (16:30)
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ
Γκλάντμπαχ-Μάιντς
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου
Νυρεμβέργη-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Σάλκε
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν
Πηγή: sport-fm.gr

Ένταση στο ΟΑΚΑ με οπαδούς του Παναθηναϊκού!

«Άναψαν» τα αίματα στο ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ρίχνουν φωτοβολίδες και στη συνέχεια επενέβησαν τα ΜΑΤ.

Ένταση στο ΟΑΚΑ με οπαδούς του Παναθηναϊκού
Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στα ΜΑΤ και φίλους του Παναθηναϊκού περίπου μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου.

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» που βρισκόντουσαν κοντά στις «νεκρές» ζώνες έριξαν φωτοβολίδες και οι Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να προλάβουν τα χειρότερα. Πηγή: sport-fm.gr

Έκαψαν περιπολικό στο ΟΑΚΑ!!!

Στις φλόγες τυλίχθηκε περιπολικό της Αστυνομίας, έπειτα από βόμβα μολότοφ που εκτόξευσαν οπαδοί (χωρίς διακριτικά) κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Έκαψαν περιπολικό στο ΟΑΚΑ!
(Φώτο αρχείου)
Επεισόδιο απ’ αυτά που δυστυχώς δεν προκαλούν έκπληξη στο πλαίσιο τελικών Κυπέλλου σημειώθηκε έξω απ’ το ΟΑΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αγνώστων πλησίασε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο επί της λεωφόρου Κηφισίας (στο ύψος της Αττικής οδού) και εκτόξευσε μια βόμβα μολότοφ.

Ευτυχώς η πράξη των ανεγκέφαλων (που δεν έφεραν διακριτικά κάποιας ομάδας) δεν είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κανενός. Έκαψε ωστόσο το αυτοκίνητο, με τη φωτιά να σβήνεται τελικά απ' τους αστυνομικούς. Πηγή: sport-fm.gr

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (pics)

Δυναμικό είναι το παρών των φίλων του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ -όπως αναμενόταν- καθώς σημαντικό τους μέρος βρίσκεται ήδη στο Ολυμπιακό Στάδιο λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού με τον Παναθηναϊκό.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (pics)
Δείτε τις πρώτες εικόνες από την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ εντός και εκτός του ΟΑΚΑ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Απίστευτο πανό των ΠΑΟΚτζήδων (pic)

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα «απωθημένα» των οπαδών του ΠΑΟΚ ήταν ν’ απαντήσουν στη μετακίνηση αυτών του Άρη το 2010 στην Αθήνα. Και σήμερα το έκαναν μ’ ένα απίστευτο πανό που κρέμασαν στο ΟΑΚΑ.

Απίστευτο πανό των ΠΑΟΚτζήδων (pic)
Από το 2010 -όταν στον τελικό Κυπέλλου έπαιξε ο Άρης- οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άκουγαν τους μεγάλους αντιπάλους τους να «καυχιώνται» για τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα.

Και σήμερα, που η δική τους ομάδα βρίσκεται στον τελικό και κατέβηκαν οι ίδιοι κατά χιλιάδες, βρήκαν έναν τουλάχιστον αμφιλεγόμενο τρόπο να απαντήσουν.

Με ένα πανό που προκαλεί γέλιο -αλλά και απορίες σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να κρεμαστεί…

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Με το Κύπελλο στον Λευκό Πύργο»

Καλή επιτυχία στην ποδοσφαιρική ομάδα ευχήθηκε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει του τελικού με τον Παναθηναϊκό, ελπίζοντας πως η αποστολή θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη με το τρόπαιο!

«Με το Κύπελλο στον Λευκό Πύργο»
Η ανακοίνωση:

«Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση και έναν ακόμη σημαντικό σταθμό της πολύχρονης ιστορίας του είναι ο μεγάλος Π.Α.Ο.Κ. Η διοίκηση της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και όλα τα μέλη της ομάδας μπάσκετ, ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη στην ομάδα ποδοσφαίρου στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή την φορά, οι ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο.Κ. θα παρουσιάσουν στο γήπεδο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν υπερήφανους ως ΠΑΟΚτσήδες. Ευχόμαστε επίσης ασφαλή επιστροφή στους χιλιάδες φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. που θα βρεθούν στο Ο.Α.Κ.Α. για τον τελικό του Κυπέλλου και φυσικά πίσω στη Θεσσαλονίκη με το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»

Έβγαλε τα… μάτια της η Έβερτον!!

Με δύο αυτογκόλ των παικτών της η Έβερτον γνώρισε την ήττα 2-0 από την Σαουθάμπτον στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 36ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Έβγαλε τα… μάτια της η Έβερτον!
Μπορεί να θέλει να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν αλλά υπολόγιζε χωρίς τους… παίκτες της!

Στο παιχνίδι το οποίο άνοιξε την αυλαία της 36ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ η Έβερτον στάθηκε άτυχη καθώς γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Σαουθάμπτον με δύο αυτογκόλ!

Οι γηπεδούχοι βρέθηκε απρόσμενα μπροστά στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αλκαραθ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του.

Η Σαουθάμπτον διπλασίασε τα τέρματα της στο 31ο λεπτό με τον Κόουλμαν να πετυχαίνει το δεύτερο αυτογκόλ της ημέρας, και να διαμορφώνει το 2-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Με την ήττα αυτή η Έβερτον παρέμεινε στην 5η θέση η οποία της δίνει ένα εισιτήριο για το Europa League της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ωστόσο, το εάν η Τότεναμ επικρατήσει της Στόουκ στο μεταξύ τους παιχνίδι τότε θα μειώσει τη διαφορά με τα «ζαχαρωτά» στους τρεις πόντους.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Σάββατο 26 Απριλίου 2014 (17:00)

Σάουθάμπτον-Έβερτον 2-0
(2’ Αλκαραθ αυτ., 31’ Κόουλμαν αυτ.)

Φούλαμ-Χαλ Σίτι
Στόουκ Σίτι-Τότεναμ
Σουόνσι-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νόριτς

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σάντερλαντ-Κάρντιφ (14:00)
Λίβερπουλ-Τσέλσι (16:05)
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι (18:10)

Δευτέρα 28 Απιρλίου 2014

Άρσεναλ-Νιούκαστλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο, 3/5 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ (14:45)
Άστον Βίλα-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Κάρντιφ
Στόουκ-Φούλαμ
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 4/5

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ (15:30)
Τσέλσι-Νόριτς (18:00)

Δευτέρα, 5/5

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Οπλοστάσιο» σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ!

Μια μικρή… γκάμα πολεμοφοδίων εντοπίστηκε απ’ την Αστυνομία σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Σε δυο συλλήψεις -των υπευθύνων του χώρου- προχώρησαν οι Αρχές.

«Οπλοστάσιο» σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ
Η προσοχή και τα μέτρα των Αρχών ενόψει του τελικού Κυπέλλου είναι στραμμένα στην κάθοδο των εκδρομέων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα ωστόσο προληπτικά μέτρα της Αστυνομίας λαμβάνονται γενικότερα στην Αττική.

Στο πλαίσιο τους λοιπόν -και κατόπιν σχετικής έρευνας- εντοπίστηκαν «πολεμοφόδια» σε σύνδεσμο φιλάθλων του «δικεφάλου» στην Αθήνα, ενώ συνελήφθησαν και δυο εξ αυτών ως υπεύθυνοι των γραφείων.

Πιο συγκεκριμένα, το αστυνομικό δελτίο αναφέρει

«Σήμερα (26.04.2014) το πρωί, διενεργήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. επί της οδού Πειραιώς 4, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων, στο κλιμακοστάσιο και σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας:

-δεκαπέντε (15) βεγγαλικά

-τρεις (3) μεταλλικές ράβδοι, εκ των οποίων οι δύο πτυσσόμενες

-τέσσερα (4) διάφανα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό

-δύο (2) μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα πτυσσόμενο

-μπαστούνι μπέιζμπολ και πτυσσόμενο νουντσάκου.

-Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 37 ετών - υπεύθυνοι των γραφείων, οι οποίοι θα μεταχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα»
.

Στην Αθήνα ο Σαββίδης!

Με τη σύζυγο και τους δύο γιους του έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα ο Ιβάν Σαββίδης εν όψει του τελικού Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Στην Αθήνα ο Σαββίδης
Οικογενειακώς έφτασε στην Αθήνα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ταξίδεψε από τη Ρωσία, με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού (20:00,NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται τις επόμενες ώρες να επισκεφτεί το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά» για να μιλήσει με τους παίκτες πριν το κρίσιμο παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

«Αποχαιρετούν» τον Βιλανόβα!! (pics/video)

Την ώρα που η κηδεία του Τίτο Βιλανόβα είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, ήδη σύσσωμη η Μπαρτσελόνα και ο απλός κόσμος λένε το δικό τους «αντίο» τον εκλιπόντα, μέσα στο «Καμπ Νου».

«Αποχαιρετούν» τον Βιλανόβα (pics/video)
Όλη η Μπαρτσελόνα ήταν παρούσα. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι παίκτες, η διοίκηση, το προσωπικό των «μπλαουγκράνα» απέτισαν το δικό τους φόρο τιμής στον Τίτο Βιβαλόβα που έφυγε τόσο πρόωρα και σε ηλικία μόλις 45 ετών απ’ τη ζωή.

Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν μπροστά από μια μεγάλη φωτογραφία του εκλιπόντος μέσα στο «Καμπ Νου» κι αφού έγραψαν σε ένα βιβλίο συλλυπητηρίων, στη συνέχεια κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Καταλανού τεχνικού.

Φυσικά απ’ το πρωί απλός κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο της Μπάρτσα και αφήνει ένα λουλούδι ή οποιοδήποτε άλλο αναμνηστικό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον Βιλανόβα. Άλλωστε, σήμερα γι αυτό το λόγο θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 23:00 στο στάδιο, ενώ κι αύριο θα συμβεί κάτι ανάλογο.

inner

inner

inner

Τα δάκρυα του Ινιέστα...

inner

Τα λουλούδια του κόσμου...

inner

Όπως κι έξω απ’ το προπονητικό κέντρο της ομάδας, έτσι και στη γενέτειρα του 45χρονου, στο Μπελκέρ Ντ’ Εμπορδά, η καταλανική σημαία κυματίζει μεσίστια, ως ένδειξη πένθους.

inner

Υπενθυμίζεται πως η κηδεία του άλλοτε τεχνικού της Μπαρτσελόνα θα γίνει την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα κι ενώ σε όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια της Ισπανίας αυτό το σαββατοκύριακο θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.


Πηγή: sport-fm.gr

Βονόρτας: «Θα το πάρουμε»

Την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας εξέφρασε ο Γιάννης Βονόρτας.

Βονόρτας: «Θα το πάρουμε»
Μπορεί στον Παναθηναϊκό να κρατούν χαμηλούς τόνους ενόψει του αποψινού τελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αλλά η αισιοδοξία είναι φανερή. Ο Γιάννης Βονόρτας, εκ των βοηθών του Γιάννη Αναστασίου, μιλώντας στη Nova, το έδειξε...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε
Γνωρίζετε πολύ καλά και την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή πριν από σπουδαία παιχνίδια, αλλά και την αγωνία του προπονητή. Πως βίωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτές τις ημέρες που προηγήθηκαν του τελικού Κυπέλλου;
Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους. Είναι μια πολύ σπουδαία στιγμή για τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και για όλους. Ένας πολύ σπουδαίος αγώνας και όλοι περιμένουν πως και πως να έρθει αυτό το παιχνίδι. Το τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και όλοι περιμένουν με προσμονή για να το κατακτήσουν.

Είναι επιβράβευση γι” αυτή τη νεανική ομάδα και το τεχνικό τιμ που έχει δουλέψει πολύ, η παρουσία στον τελικό;
Φυσικά και είναι μεγάλη επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες και όλα αυτά που έχουμε πετύχει είναι αντίθετα απ” ότι πίστευαν οι περισσότεροι στην αρχή της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες, ενώ ο Παναθηναϊκός στηρίζει κυρίως στο νεανικό στοιχείο. Που γέρνει η ζυγαριά;
Έχουμε κι εμείς την εμπειρία μας. Έχουμε ασφαλώς πάθος και νεανική φρεσκάδα, αλλά έχουμε και εμπειρία. Δεν υστερούμε σε αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι το θέλουμε πολύ το Κύπελλο, έχουμε τη δυνατότητα και τα φόντα για να το κατακτήσουμε και πιστεύω ότι θα το πάρουμε.

Έχετε μεγάλη εμπειρία από σημαντικά ματς. Που μπορεί να κριθεί αυτός ο τελικός;
Οπωσδήποτε χρειάζεται η προσωπικότητα και θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Γερά νεύρα και υπομονή στο παιχνίδι.

Εικοσιοκτώ τελικοί Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό και δεκαεπτά τρόπαια. Υπάρχει κάποιος τελικός που είναι «κολλημένος» στο μυαλό;
Φυσικά και θυμάμαι από τα χρόνια που συμμετείχα στην ομάδα. Νομίζω συγκλονιστικός ήταν ο τελικός με τον Ολυμπιακό (1988), με τα πέναλτι, τις ανατροπές στο σκορ και την ένταση που υπήρχε, η οποία οφειλόταν στη δυναμική των δύο ομάδων, καθώς έπαιζαν δύο μεγάλοι αντίπαλοι. Βέβαια υπήρχε και το άλλο. Υπήρχε πάρα πολύ κόσμος στο γήπεδο και από τις δύο ομάδες, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ έντονη, φανατισμένη, αλλά μέχρι εκεί.

Φοβάστε κάτι σε αυτόν τον τελικό;
Δεν έχουμε κανένα φόβο, γιατί δεν έχουμε τέτοια προηγούμενα με τον ΠΑΟΚ. Αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να προσέξουμε, ο κόσμος και από τις δύο πλευρές να προσέξει και να μην παρασυρθεί, γιατί είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και θα πρέπει να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Να μείνει στο μυαλό όλων και να συνεχίσουμε την ποδοσφαιρική μας ζωή έτσι.

Σε έναν τελικό, παίζει ρόλο και η φανέλα;
Οπωσδήποτε. Είναι δύο μεγάλες ομάδες.

Τα προγνωστικά σας για τον τελικό;
Το θέλουμε και πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Καφές: «Ο ΠΑΟΚ έχει τα προσόντα για να πάρει το Κύπελλο»

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο στον αποψινό τελικό (26/4) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Παντελής Καφές (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Καφές: «Ο ΠΑΟΚ έχει τα προσόντα για να πάρει το Κύπελλο»
Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας στον αποψινό τελικό (26/4) κόντρα στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Παντελής Καφές. (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ τόνισε πως θα είναι μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση του Κυπέλλου, δεδομένου ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» έχει να πανηγυρίσει τίτλο έντεκα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παντελής Καφές:

«Θεωρώ ότι τα 11 χρόνια είναι πάρα πολλά εύχομαι καλή επιτυχία έχει τα προσόντα για να κερδίσει τον τελικό και όλοι όσοι είναι μέλη της ομάδας θα δώσουν τη ψυχή τους. Υπάρχει μεγάλο πάθος το είδαμε και στους ημιτελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό. Αν πάρει το Κύπελλο θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και ελπίζω να αποτελέσει την αφετηρία και για άλλες επιτυχίες».



Πηγή: sport-fm.gr

Βίοι αντίθετοι, στόχος ίδιος!!

Εντελώς διαφορετική είναι η πορεία του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, με τις δύο ομάδες να φτάνουν στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Βίοι αντίθετοι, στόχος ίδιος!
Κοντά στο τέλος της φτάνει η φετινή σεζόν, με τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων είναι στραμέννα στον τελικό της πρώτης διοργάνωσης, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να διεκδικούν (εκτός από το «εισιτήριο» στα προκριματικά του Champions Leaegue και) την κατάκτηση ενός τροπαίου μετά από αρκετά χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχουν να γευτούν την κατάκτηση ενός τίτλου εδώ και 11 χρόνια, όταν ο τωρινός προπονητής τους, Γιώργος Γεωργιάδης είχε πετύχει το νικητήριο τελικό στον τελικό με τον Άρη.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο τώρα η σεζόν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αφού η ομάδα έμεινε σχετικά νωρίς μακριά από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.
Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» είχαν κατακτήσει για τελευταία φορά το Κύπελλο το 2010 μαζί με το πρωτάθλημα και από τότε τους πήρε η κάτω βόλτα μέχρι φέτος.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, όπου με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη το χρήματα ρέει άφθονο στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, στον Παναθηναϊκό χρειάστηκε να ξεκινήσουν από το μηδέν μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να θέσουν τις βάσεις για μία ομάδα που θα έχει μέλλον.

Και τελικά ο Γιάννης Αναστασίου, με την βοήθεια των συνεργατών και την προσφορά των παικτών του, κατάφερε να κερδίσει αυτό το στοίχημα.

Και οι δύο ομάδες θέλουν το Κύπελλο για να αποτελέσει την αφετηρία για τους στόχους που ελπίζουν να πετύχουν τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας ένα σερί από νέες κατακτήσεις τίτλων.
Πηγή: sport-fm.gr

Επίθεση με πέτρες και μολότοφ σε πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ!

Yπήρξε ελαφρύς τραυματισμός ενός οπαδού

Επίθεση με πέτρες και μολότοφ σε πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ
Επίθεση με πέτρες και μολότοφ, δέχτηκε πούλμαν με φίλους του ΠΑΟΚ που αναχωρούσε για τον μεγάλο τελικό στο ΟΑΚΑ, από τη Ν. Κρήνη.

Όπως μεταδίδουν Μέσα της Βορείου Ελλάδας, 15 – 20 άτομα που βρισκόταν κρυμμένα πίσω από εκκλησία της περιοχής μόλις αντίκρυσαν το λεωφορείο με τους οπαδούς του δικέφαλου άρχισαν να πετούν πέτρες ενώ πετάχτηκε και μια μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ελαφρύς τραυματισμός ενός οπαδού από τα θραύσματα των τζαμιών του λεωφορείου.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε στο λεωφορείο να συνεχίσει το ταξίδι του και οι φίλαθλοι αναζήτησαν άλλο τρόπο μετακίνησής τους από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Πηγή: protothema.gr

Η μόνη λύση του Άρη!!

Θολό παραμένει το τοπίο στον Άρη, με τη διοίκηση Στεφανίδη να «ψάχνεται» για την εκκαθάριση της ΠΑΕ εν λειτουργία μέσω του άρθρου 106 που πρότεινε ο Αργύρης Αργυριάδης.

Η μόνη λύση του Άρη
Άγνωστο παραμένει το «αύριο» Άρη, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό του στη Football League.

Η διοίκηση Στεφανίδη αν και έχει πάρει το «Ο.Κ.» από το Πρωτοδικείο, ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα και φυσικά δεν έχει αποκτήσει νομιμότητα.

Όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με την άντληση κεφαλαίων να αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Αυτή τη στιγμή το μοναδικό πλάνο που φαίνεται να προωθείται είναι εκείνο της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία που έχει προτείνει ο Αργύρης Αργυριάδης, νομικός που χειρίστηκε την πρώτη αίτηση του 99.

Για αυτή τη λύση χρειάζεται να βρεθεί ένας αξιόχρεος επενδυτής, αφού - με βάση το άρθρο 106 - βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα στοιχεία του ενεργητικού και όλη η ακίνητη περιουσία του Αρη μεταβιβάζεται σε όποιον δώσει τα περισσότερα (δηλαδή τον αξιόχρεο επενδυτή), περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ και τα χρέη μένουν στα φυσικά πρόσωπα.

Το αξιόχρεο του επενδυτή θα πρέπει να βεβαιώνεται από τράπεζα ή ΕΠΕΥ. «Αρα ο Αρης θα μπορούσε να είναι στη Β' Εθνική μόνο με 1,5 εκατ., χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ και τα χρέη δεν θα επανέλθουν ποτέ» όπως λέει χαρακτηριστικά στη SportDay ο γνωστός νομικός.

Πηγή: sport-fm.gr

Εργομετρικά στην Ξάνθη!!

Από εργομετρικές εξετάσεις πέρασαν χτες οι παίκτες της Ξάνθης στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους εν όψει των μπαράζ παραμονής στην κατηγορία.

Εργομετρικά στην Ξάνθη
Την προετοιμασία τους εν όψει του μπαράζ για να παραμείνουν στην κατηγορία συνεχίζουν στην Ξάνθη, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν γνωρίζουν τον αντίπαλό τους.

Οι παίκτες της ακριτικής ομάδας την Παρασκευή (25/4) πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις, δεδομένου ότι ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Κεχαγιάς, να αποφασίσει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Το σημερινό πρόγραμμα της Ξάνθης περιλαμβάνει αερόβια προπόνηση με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει ρεπό αύριο (Κυριακή) στους παίκτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Καραμπόλα πέντε λεωφορείων που μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά δεν υπάρχουν τραυματισμοί

Καραμπόλα πέντε λεωφορείων που μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ
Καραμπόλα πέντε λεωφορείων με οπαδούς του ΠΑΟΚ που ξεκίνησαν τη νύχτα από τη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί έξω από το Βελεστίνο στο Βόλο.

Ευτυχώς σημειώθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόνο υλικές ζημιές και τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν δεξιά του δρόμου μέχρι να διαπιστωθεί ποια και πόσα θα μπορέσουν, εάν αυτό είναι εφικτό, να συνεχίσουν προς την Αθήνα.

Πηγή: protothema.gr

Μετά το Μουντιάλ για Πουλίδο, Κάμπελ!

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στο Μεξικό που θέλουν τον Ολυμπιακό ως πρώτο προορισμό για την επόμενη ομάδα του Άλαν Πουλίδο. «Μετά το Μουντιάλ», δηλώνει ο Κάμπελ.

Μετά το Μουντιάλ για Πουλίδο, Κάμπελ
Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Άλαν Πουλίδο.

Ο διεθνής άσος της Τίγκρες ανακοινώθηκε πως θα είναι στην προεπιλογή του Μεξικού για το Μουντιάλ στη Βραζιλία και μαζί με αυτό τα τοπικά Μέσα αναφέρθηκαν στις ομάδες που εξετάζουν την περίπτωσή του μεταξύ αυτών και οι Πειραιώτες.

Εκτός από τους πρωταθλητές Ελλάδας ο 23χρονος παίκτης φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο συλλόγων από την Ισπανία (Βαλένθια, Σεβίλλη), την Ιταλία και την Αγγλία.

Πριν από κάποιο διάστημα είχε γίνει γνωστό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ενώ υπήρχε φημολογία που ήθελε τον μάνατζερ του Πουλίδο να έχει έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει με τη διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην πατρίδα του και τόνισε πως μετά το Μουντιάλ θα πρέπει να γυρίσει στην Άρσεναλ και τότε οι Λονδρέζοι θα αποφασίσουν για το μέλλον του.

Όπως και να ’χει η υπόθεση του Κοσταρικανού μεσοεπιθετικού παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, αφού φέτος κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον εντός και εκτός από το Νησί. Πηγή: sport-fm.gr

Staying alive!

Ρόκετς και Μπουλς έχουν σφυγμό και απάντησαν στο διπλό break κερδίζοντας Μπλέιζερς και Ουίζαρντς εκτός έδρας. Προβάδισμα 2-1 για Νετς.

Staying alive
Ο Τζέιμς Χάρντεν μπορεί να πέτυχε 37 πόντους και ο Ντουάιτ Χάουαρντ 24, αλλά οι Ρόκετς χρωστούν τη νίκη τους στο Όρεγκον επί των Μπλέιζερς στον Τρόι Ντάνιελς. Ο ρούκι ευστόχησε σε ένα καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε της παράτασης και η ομάδα του Κέβιν ΜακΧέιλ επικράτησε 121-116 μειώνοντας σε 2-1 στη σειρά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +9 (93-102) πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος, αλλά με τρίποντο του Μπατούμ στα 42’’ το ματς ήρθε στα ίσα (110-110) και ο Χάρντεν δις με τον Λίλαρντ μια φορά εκατέρωθεν έχασαν την ευκαιρία να χαρίσουν στην ομάδα τους τη νίκη πριν την παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 116-112, αλλά οι «ρουκέτες» απάντησαν με ένα σερί 9-0, με τον Ντάνιελς να πετυχαίνει το καθοριστικό τρίποντο στα 11,9’’ πριν το τέλος (φωτο) και έφτασαν στη νίκη αφού ο Μπατούμ αστόχησε σε τρίποντο και ο Χάρντεν «καθάρισε» από τη βολή. Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει ξημερώματα Δευτέρας και πάλι στην έδρα των Μπλέιζερς.

Δωδεκάλεπτα: 24-35, 55-54, 88-91, 110-110, (πρτ.) 116-121.

Μπλέιζερς: Λίλαρντ 30, Μπατούμ 26, Όλντριτζ 23, Ουίλιαμς 17, Λόπεζ 11, Μάθιους 5, Ρόμπινσον 2, Ράιτ 2, Φρίλαντ.

Ρόκετς: Χάρντεν 37, Χάουαρντ 24 (14 ριμπ.), Μπέβερλι 16, Πάρσονς 15, Λιν 13, Ντάνιελς 9, Ασίκ 7, Τζόουνς.

Οι Μπουλς είναι εδώ. Μετά τις δύο ήττες τους στο Σικάγο, δεν είχαν πολλά περιθώρια για απώλειες και ανέκτησαν κατά το ήμισυ το πλεονέκτημα έδρας νικώντας τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον με 100-97 και μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά. Ο Μάικ Ντανλίβι με 35 πόντους και 8/10 τρίποντα ήταν ο κρυφός άσος στο μανίκι του Τομ Τιμποντό, αλλά το καθοριστικό τρίποντο ήρθε από τον Τζίμι Μπάτλερ στα 25’’ πριν το τέλος (91-94). Ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 25 και ο Τζον Γουόλ με 23 πόντους πάλεψαν για τους «μάγους», που είδαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο τον Νενέ Ιλάριο να αποβάλλεται όταν μετά από «κοκορομαχία» με τον Μπάτλερ τον έπιασε από το λαιμό. Ο Βραζιλιάνος σέντερ είναι πιθανό να τιμωρηθεί και να λείψει από τον τέταρτο αγώνα της σειράς, που θα γίνει και πάλι στην πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής.

Δωδεκάλεπτα: 30-28, 51-48, 69-72, 97-100.

Ουίζαρντς: Μπιλ 25, Γουόλ 23, Αρίζα 16 (11 ριμπ.), Γκορτάτ 13 (11 ριμπ.), Νενέ 10, Γουέμπστερ 6, Μπούκερ 2, Μίλερ 2, Χάρινγκτον, Γκούντεν, Τεμπλ.

Μπουλς: Ντανλίβι 35, Μπάτλερ 15, Μπούζερ 14, Γκίμπσον 13, Όγκουστιν 13, Νοά 6, Χάινριχ 4, Σνελ.

Η κλάση των μεγάλων ονομάτων των Νετς «μίλησε» και η ομάδα του Μπρούκλιν εκμεταλλευόμενη τη δύναμη της έδρας επικράτησε 102-98 των Ράπτορς παίρνοντας κεφάλι με 2-1 στη σειρά. Ο Τζο Τζόνσον είχε 29, ο Ντερόν Ουίλιαμς 22 και ο Πολ Πιρς 18 πόντους για την ομάδα του Τζέισον Κιντ, που προηγήθηκε με +15 στην τέταρτη περίοδο, αλλά λίγο έλειψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα στο τέλος. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με 30 πόντους δεν μπορούσε να αποτρέψει τη 13η σερί εκτός έδρας ήττα των Ράπτορς στα play offs, αλλά θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Δωδεκάλεπτα: 19-23, 49-45, 77-66, 102-98.

Νετς: Τζόνσον 29, Ουίλιαμς 22, Πιρς 18, Μπλατς 12, Θόρντον 6, Τελέτοβιτς 5, Πλάμλι 4, Λίβινγκστον 3, Γκαρνέτ 2, Άντερσον 1, Κιριλένκο.

Ράπτορς: ΝτεΡόζαν 30, Πάτερσον 17, Λάουρι 15, Βαλαντσιούνας 10 (10 ριμπ.), Βάσκες 7, Τζόνσον 7, Ρος 5, Σάλμονς 4, Χάνσμπρο 3, Φιλντς, Νόβακ. Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει τα «μέτωπα»

Τις διαδικασίες για την έκδοση των αδειών για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» προχωρούν στην ΑΕΚ, με τον μεταγραφικό σχεδιασμό παράλληλα να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Κλείνει τα «μέτωπα»
Τις ημέρες του Πάσχα συνηθίζεται οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού να υπολειτουργούν, από τη Δευτέρα όμως ξεκινά ένας νέος κύκλος επαφών που αφορά το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης – με τη βοήθεια των συνεργατών του – έχουν καταστρώσει τα επόμενα βήματα και έχουν ως στόχο να εκδοθούν οι τελικές άδειες για να ξεκινήσουν τα έργα για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς».

Το μόνο που έχει απομείνει για να μπουν οι μπουλντόζες είναι η νομοθετική ρύθμιση και, βάσει των διαβεβαιώσεων που έχει πάρει ο διοικητικός ηγέτης του «Δικεφάλου» από κυβερνητικούς εκπροσώπους, όλα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές.

Επιφυλάξεις υπάρχουν, ωστόσο στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως επιτέλους η ρύθμιση θα μπει στη Βουλή άμεσα και θα ψηφιστεί -χωρίς απρόοπτα- από το Κοινοβούλιο, ώστε τον Ιούνιο να μπουν μπουλντόζες στο οικόπεδο της Φιλαδέλφειας.

Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ ασχολούνται και με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, με τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού επιτελείου να βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με παίκτες και μάνατζερ.

Οι επόμενες 4-5 κινήσεις που απομένουν για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ δεν θα γίνουν βιαστικά και θα γίνουν πολύ προσεκτικές επαφές.

Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρίσκεται στη Σερβία για να παρακολουθήσει το ντέρμπι ανάμεσα την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου θέλει να «τσεκάρει» από κοντά τους Ντάνκο Λάζοβιτς (31 φορ της Παρτίζαν), Ντάρκο Λάζοβιτς (24χρονος ακραίος του Ερυθρού Αστέρα) και τον Ντράγκαν Μρτζα (έμπειρος φορ των φιλοξενούμενων).

Επίσης, στην «Ένωση» φέρονται να έχουν καλές συστάσεις και για τον Πέταρ Σκούλετιτς (23χρονος επιθετικός των γηπεδούχων). Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή στα τρόπαια!

Μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια ο ΠΑΟΚ διεκδικεί ξανά το Κύπελλο Ελλάδας, με τους παίκτες του Γεωργιάδη να παρουσιάζονται αποφασισμένοι για νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Επιστροφή στα τρόπαια
Το 2001 ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στους τίτλους μετά από διάστημα 16 ετών!

Δύο χρόνια αργότερα, το 2003, ο «Δικέφαλος του Βορρά» με σκόρερ τον σημερινό του προπονητή, Γιώργο Γεωργιάδη, κατάφερε να σηκώσει ξανά το Κύπελλο Ελλάδας.

Από τότε πέρασαν έντεκα χρόνια και οι Θεσσαλονικείς θεωρούν πως έφτασε η ώρα να επιστρέψουν στους τίτλους!

Απόψε με οδηγό τον Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ επιστρέφει ξανά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με έναν και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στον Παναθηναϊκό (20:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στα αγωνιστικά, ο Έλληνας προπονητής έχει ένα ακόμη ερωτηματικό εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραταχθεί με 4-3-3 με ένα εξάρι και δύο οκτάρια, τότε ο Κίτσιου θα συμπληρώσει το δίδυμο Κάτσε-Λάζαρ. Διαφορετικά είναι πιθανό να αγωνιστεί με 4-2-3-1 με τον Σωτήρη Νίνη πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Από εκεί και πέρα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα είναι η εξής: Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός – λόγω τιμωρίας – είναι οι Αθανασιάδης, Κατσουράνης και Νάτχο, ενώ ο Μαντούρο είναι τραυματίας και δεν υπολογίζεται.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Γιακουμή, Λίνο, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Νίνης, Μάρτενς, Πόζογλου, Βούκιτς, Χούσεν και Κουλούρης.Πηγή: sport-fm.gr

Να γίνει η αρχή!!

Η φετινή σεζόν ήταν μεταβατική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται απόψε να κάνει το πρώτο βήμα για το μέλλον του με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Να γίνει η αρχή
Το περασμένο καλοκαίρι, όταν «χτιζόταν» ο φετινός Παναθηναϊκός, ελάχιστοι θα περίμεναν πως τώρα έφτανε στο σημείο να διεκδικεί κάποιο τρόπαιο.

Ο Γιάννης Αναστασίου, με τη βοήθεια των συνεργατών και την προσφορά των ποδοσφαιριστών του, ήρθε να διαψεύσει όσους αμφισβητούσαν τους «πράσινους», οι οποίοι απόψε παλεύουν για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (20:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η ανάδειξη του «τριφυλλιού» σε Κυπελλούχο θα αποτελέσει την καλύτερη επιβράβευση για τη δουλειά όλων φέτος στην ομάδα και θα αποτελέσει την αφετηρία για το μέλλον, με βάση τα φετινά δείγματα γραφής που θα είναι καλύτερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όλα δείχνουν ότι είχε ένα δίλημμα για τον παρτενέρ του Μπεργκ στην επίθεση ανάμεσα στον Καρέλη και τον Πέτριτς, με τον Έλληνα φορ να «κερδίζει» τον Κροάτη άσο.

Συγκεκριμένα, την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κοτσόλης, έχοντας μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με τους Πράνιτς και Ζέκα ως εσωτερικούς μέσους. Πίσω από τους δύο επιθετικούς (Μπεργκ – Καρέλη) θα είναι ο Αμπέντ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ταμπάκης, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Δώνης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Πέτριτς. Εκτός αποστολής έμειναν ο Μπαϊράμι, ο ανέτοιμο Ντίνας και οι νεαροί Ρισβάνης, Μαρινάκης.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει στον ΟΦΗ ο Νιόπλιας!!

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για την παραμονή του Ρικάρντο Σα Πίντο στον ΟΦΗ, με τη SportDay να αποκαλύπτει σήμερα πως ο επόμενος προπονητής των Κρητικών θα είναι ο Νίκος Νιόπλιας!

Επιστρέφει στον ΟΦΗ ο Νιόπλιας!
Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο του ΟΦΗ ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Οι Κρητικοί έχουν σε προτεραιότητα το θέμα της αδειοδότησης και οι επαφές με τον Πορτογάλο τεχνικό πήραν παράταση για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η υπάρχουσα κατάσταση, όμως, δύσκολα θα ανατραπεί, αφού οι διοικούντες παρουσιάζονται ενοχλημένοι από τις δηλώσεις που έκανε ο 42χρονος προπονητής μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού αγώνα του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Για αυτό τον λόγο έκαναν τις σχετικές επαφές για τον επόμενο κόουτς της ομάδας και, σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, αυτός θα είναι ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Νέων, του Παναθηναϊκού και της εθνικής Κύπρου, απείχε συνειδητά από τους πάγκους όλο αυτό το διάστημα και όταν του έγινε η σχετική πρόταση από τον ΟΦΗ, απάντησε θετικά και θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος.
Πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησε πολλά ο Τιμούρ…!

Επαφή της ΑΕΚ με τον Τιμούρ Κετσάγπια αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, όμως οι απαιτήσεις του Γεωργιανού τεχνικού κρίθηκαν υπερβολικές. Συζητήθηκε και το όνομα του Φερνάντο Σάντος.

Ζήτησε πολλά ο Τιμούρ…
Καμία απόφαση δεν θα παρθεί για τον επόμενο – αν υπάρξει – προπονητή της ΑΕΚ πριν από την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Μέχρι τότε η «Ένωση» πορεύεται με τον Τραϊανό Δέλλα και δεν υπάρχει βιασύνη για να δοθούν τα ηνία σε άλλον τεχνικό.

Ωστόσο, η SportDay αποκαλύπτει σήμερα πως υπήρξε επαφή με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Γεωργιανός κόουτς χαίρει της εκτίμησης του Δημήτρη Μελισσανίδη, όμως σε επαφή που υπήρξε μαζί του οι απαιτήσεις που προέβαλε κρίθηκαν υπερβολικές.

Για αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη συζήτηση με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Εν τω μεταξύ, η στήλη «Τρελός του χωριού» αναφέρει πως πολύ ψηλά στην ΑΕΚ συζητήθηκε και το όνομα του Φερνάντο Σάντος.

Αλλά από ό,τι φαίνεται δεν «παίζει» δυνατά η περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος το καλοκαίρι αποχωρεί από την Εθνική Ελλάδας για να εργαστεί σε κάποιον σύλλογο. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Μίτσελ ήθελε να φύγω»!

Απόφαση του Μίτσελ ήταν η αποχώρηση του Βίκτορ Σάντσεθ από το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην βοηθός του Ισπανού τεχνικού στους παίκτες της ομάδας.

«Ο Μίτσελ ήθελε να φύγω»!
Την έκπληξη των ποδοσφαιριστών – και όχι μόνο – του Ολυμπιακού προκάλεσε η αποχώρηση του Βίκτορ Σάντσεθ από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας. Σύμφωνα με όσα είπε ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μίτσελ, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να διακόψουν τη συνεργασία τους!

«Ήταν απόφαση του Μίτσελ να φύγουμε κι εγώ κι ο Κάρλος (Μοράλες)», είπε χαρακτηριστικά ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος αναμένεται να εργαστεί σε ομάδα της Segunda Division.

Εν τω μεταξύ, οι Πειραιώτες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την επιστροφή του Αντώνη Νικοπολίδη στο τεχνικό τιμ, με τον παλαίμαχο γκολκίπερ να παρακολουθεί την Παρασκευή το φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αποτελεί προσωπική επιλογή του Μίτσελ, ο οποίος εκτιμά πως θα έχει καλύτερη επιρροή στους Έλληνες παίκτες της ομάδας.

Άλλη προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο δεν θα υπάρξει, παρότι η δουλειά που έκανε ο Μοράλες (βιντεοσκοπούσε κι ανέλυε τους αντιπάλους) ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Πηγή: sport-fm.gr

Άρωμα… αιωνίων στο Top 5!! (video)

Τρεις φάσεις από τους «αιώνιους» υπάρχουν στο Top 5 των πέμπτων αγώνων των προημιτελικών της Ευρωλίγκας.

Άρωμα… αιωνίων στο Top 5 (video)
Τριπλή «ελληνική» παρουσία υπάρχει στις πέντε καλύτερες φάσεις των τελευταίων αγώνων των play offs της Ευρωλίγκας.

Στο «5» ο Σίμονς καρφώνει και παίρνει φάουλ στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, στο «4» Διαμαντίδης και Λάσμε συνεργάζονται για ένα alley-hoop στη συντριβή του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, ενώ στο «2» ο Ράιτ κόβει εντυπωσιακά τον Τζάκσον στο ίδιο παιχνίδι.

Στο νούμερο «1» βρίσκεται το κάρφωμα του Ντάρντεν από την πάσα του Ρούντι.


Πηγή: sport-fm.gr

Σήμερα τον πιάνουν στα κύπελλα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta τον αποψινό τελικό κάτω από ένα άλλο πρίσμα, σε σχέση με τον Ολυμπιακό! 
Να λοιπόν που έφτασε η ώρα και απόψε οι υπόλοιπες ομάδες της Α’ Εθνικής θα «πιάσουν» τον Ολυμπιακό στις κατακτήσεις κυπέλλου Ελλάδας. Εννοώ όλες οι άλλες μαζί.
Ο Ολυμπιακός, ως γνωστόν, έχει πάρει το τρόπαιο 26 φορές. Ε, οι άλλες 17 ομάδες της φετινής Α΄Εθνικής του ελληνικού ποδοσφαίρου το έχουν πάρει συνολικά 25! Άρα, είτε το πάρει απόψε ο ΠΑΟ, είτε ο ΠΑΟΚ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν κι αυτές 26 κύπελλα.
Να θυμίσω ότι ο ΠΑΟ είναι αυτός που στις κατακτήσεις κυπέλλων τα καταφέρνει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα. Κι ακόμη και σε σχέση με τον Ολυμπιακό, δεν έχει τέτοια διαφορά στις κούπες, συγκριτικά με τα πρωταθλήματα, όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν 41 κι οι πράσινοι λιγότερα από τα μισά, 20. Ο ΠΑΟ έχει 17 κύπελλα κι άρα η απόσταση από τον Ολυμπιακό είναι 9-μεγάλη, αλλά πολύ μικρότερη δηλαδή σε σχέση με τους τίτλους στα πρωταθλήματα.
Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ έχει 4 κύπελλα, ο Πανιώνιος 2, ο Άρης 1 κι ο ΟΦΗ άλλο 1 από τις άλλες ομάδες. Κι έτσι, μαζί με τα 17 του ΠΑΟ, φτάνουμε στο νούμερο 25, έναντι των 26 του Ολυμπιακού. Κι έτσι σήμερα θα είναι 26 κύπελλα ο Ολυμπιακός και 26 οι άλλες 17 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
Κύπελλα έχουν πάρει κι άλλοι σύλλογοι, που όμως τώρα βρίσκονται στις πιο χαμηλές κατηγορίες. Έχουν από 1 Ηρακλής, Καστοριά κι Εθνικός, 2 η Λάρισα και βέβαια 14 η ΑΕΚ, που κοντράρει τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη θέση και λογικά σε δύο χρόνια θα είναι πίσω στην Α΄ Εθνική. Και μακάρι να είναι κι η Λάρισα ξανά στην μεγάλη κατηγορία, όπως κι ο Ηρακλής-και να γυρίσει ασφαλώς σύντομα κι ο Άρης-, γιατί όπως και να το κάνουμε έχει άλλο γούστο ένα πρωτάθλημα με όλες τις παραδοσιακά ισχυρές ομάδες (παρεμπιπτόντως, τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι περισσότερα απ΄όσα όλων των άλλων ομάδων ανεξαρτήτως κατηγορίας που βρίσκονται αυτή την στιγμή).
Εγώ δεν κρύβω ότι θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν ο Ολυμπιακός απόψε στη θέση του ΠΑΟΚ. Να βλέπαμε ένα τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Απλά, για να είμαι δίκαιος απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι τη μεγάλη σημασία είχε η επίτευξη των δύο πρώτων και βασικότερων στόχων, δηλαδή του πρωταθλήματος και της πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί κατακτήθηκαν, και μάλιστα σε πάρα πολλά παιχνίδια τους με μοντέρνο κι επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε η σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη κι αυτό είναι το κυριότερο που μετράει.
Απλά όταν έχεις πάρει το πρωτάθλημα, το νταμπλ είναι το κερασάκι στην τούρτα. Και θα το ήθελα και το κερασάκι…
Πηγή: gazzetta.gr

Με την αύρα του Μητσάρα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον αποψινό τελικό Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και την αύρα του Δημήτρη Σαραβάκου.
Είναι αυτό, που λέμε το «καλό άγχος», η γλυκιά προσμονή, η λαχτάρα , η δίψα για να δεις την ομάδα σου να σηκώνει την κούπα. Αυτό νοιώθω σήμερα ενόψει του αποψινού τελικού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
Αισθάνθηκα υπέροχα χθες στη συνέντευξη Τύπου βλέποντας τον Αναστασίου να κάνουν πλάκα με τον Γεωργιάδη, τον Κοτσόλη με τον Σαλπιγγίδη (κόσμημα και οι δύο για τις ομάδες τους) να κάνουν μία χαλαρή συζήτηση και εύχομαι και ελπίζω να κυλήσουν ομαλά όλα απόψε και μετά το ματς να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο.
Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε χθες ότι σε αυτά τα ματς οι τακτικές πάνε περίπατο. Έχοντας ζήσει τόσους τελικούς κυπέλλου από κοντά δεν θα διαφωνήσω. Στην αρχή του αγώνα μπορεί οι τακτικές να παίζουν ρόλο, αλλά στην πορεία και όσο περνάει ο χρόνος οι παίκτες παίζουν με την προσωπικότητά τους, με το ένστικτό τους, με την δίψα και την κάψα τους για να πάρουν την κούπα.
Εκεί οι παίκτες κάνουν ίσως και κάποια πράγματα ….εκτός προγράμματος, εκτός πλάνου. Σε άλλους βγαίνει και παίρνουν κύπελλα, σε άλλους δεν βγαίνει και γίνονται οι …μοιραίοι. Ελπίζω για τον Παναθηναϊκό σήμερα μετά το ματς να μιλάμε για την ενέργεια του Μπέργκ, του Πράνιτς, του Πέτριτς, του Μέντες, του Αμπέντ που έκρινε το ματς.
Φυσικά με τον Δημήτρη Σαραβάκο σε πόστο στην ομάδα φέτος νοιώθω πολύ καλύτερα. Διότι ο Μητσάρας είναι γεννημένος νικητής, στους τελικούς με την πράσινη φανέλα ήταν συνήθως ο πρωταγωνιστής. Και στο 4-0 επί του Ολυμπιακού το 1986 και στη νίκη επί του Ολυμπιακού στα πέναλτι δύο χρόνια αργότερα το 1988.
Για να μην  πω τις χρυσές ευρωπαϊκές σελίδες, που έχει γράψει ο Μητσάρας σε αυτό το γήπεδο, που θα γίνει ο αποψινός τελικός. Άντε καλή επιτυχία στην ομάδα και «Σήμερα έχουμε γιορτή...».

Πηγή: gazzetta.gr

O Γιώργος Κούδας στο gazzetta.gr!

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε στο gazzetta.gr για τον μεγάλο τελικό, δίνοντας συγχαρητήρια στους δύο προπονητές, καυτηρίασε το πολεμικό κλίμα, αναφέρθηκε στις απουσίες, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το τρόπαιο. 
Ο Μεγαλέξανδρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου με δηλώσεις του στο gazzetta αρχικά μίλησε για το ποιος είναι το φαβορί, αλλά και για τους Γεωργιάδη και Αναστασίου!
«Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν σ’ ένα παιχνίδι που θα κρίνει έναν τίτλο. Το παιχνίδι είναι 50-50 και θα κερδίσει η ομάδα που θέλει περισσότερο το Κύπελλο. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι δύο νέοι προπονητές οι Γεωργιάδης και Αναστασίου έχουν στα χέρια τους τις τύχες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους δύο ιδιαίτερα στον τεχνικό του Παναθηναϊκού καθώς με τόσα προβλήματα στο ξεκίνημα της χρονιάς κατάφερε να στήσει μια ομάδα που μάχεται και βρίσκεται στον τελικό».
-Ο ΠΑΟΚ έχει απουσίες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για το προπονητικό τιμ;
«Είναι σοβαρές απουσίες καθώς πρόκειται για τρεις παίκτες που ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας. Όμως όποιοι παίκτες κι αν επιλεγούν το θεωρώ δεδομένο πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα γίνει ένα συγκρατημένο παιχνίδι και θα εξαρτηθεί σε τι μέρα θα βρεθούν οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ εκτός από τον Αθανασιάδη έχει κι άλλους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν όπως οι Σαλπιγγίδης, Στοχ και Λούκας. Το γκολ προέρχεται από συλλογική προσπάθεια. Για να φτάσει η μπάλα στον επιθετικό θα πρέπει κάποιος άλλος παίκτης να ‘σερβίρει’ την κατάλληλη στιγμή την μπάλα».
-Ποια ομάδα δείχνει ότι θέλει περισσότερο το Κύπελλο;
«Και οι δύο ομάδες διψάνε για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ μετά από 11χρόνια που πήρε τον τελευταίο του τίτλο, αλλά και ο Παναθηναϊκός θέλουν πολύ αυτό το Κύπελλο. Όποια ομάδα το κατακτήσει τότε θα πάει με άλλο αέρα στην διαδικασία των play off».
-Ποια είναι η άποψή σας για όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί; Φρούριο το ΟΑΚΑ, ελικόπτερο να πετάει την στιγμής της μετακίνησης της ομάδας του ΠΑΟΚ, χιλιάδες αστυνομικοί εντός και εκτός γηπέδου. Πως ηχούν όλα αυτά τα αυτιά σας;
«Θα πρέπει κάποια στιγμή όλα αυτά να σταματήσουν. Είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορούν να μετακινηθούν φίλαθλοι από την μια μέρα της Ελλάδας στην άλλη. Δεν μπορούν πλέον οικογένειες να πάνε στο γήπεδο γιατί υπάρχει πολεμικό κλίμα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν συρματοπλέγματα στο γήπεδο και ελικόπτερα να πετάνε;
Αυτά εμείς δεν τα είχαμε. Υπήρχε η αντιπαλότητα όμως μέχρι εκεί. Έχουμε παίξει τόσους τελικούς και όλους στην Αθήνα ποτέ δεν είχαμε επεισόδια. Δεν λέω ότι θα γίνουν τώρα, απλά δεν ηχούν καλά στα αυτιά τα δικά μου να κινητοποιείται ένας τόσο μεγάλος μηχανισμός για να προστατεύσει φιλάθλους που θα πάνε στο γήπεδο. Είτε από την Θεσσαλονίκη είτε από την Αθήνα. Δεν θα ξεχάσω πως όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ερχόντουσαν οι φίλαθλοι και μας έδιναν συγχαρητήρια και μάλιστα δεν ήταν υποστηρικτές του ΠΑΟΚ».
-Τι ευχή κάνει ο Γιώργος Κούδας ενόψει του τελικού κι αν θα βρεθεί στο Ολυμπιακό στάδιο;
«Αυτό που θέλω είναι να κερδίσει το ποδόσφαιρο χωρίς βία και φυσικά το Κύπελλο να το πάρει ΠΑΟΚ. Το ποθώ αυτό το τρόπαιο και θέλω να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να βρεθώ στο γήπεδο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων»
Πηγή: gazzetta.gr

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει ήδη τον τελικό!!

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού είναι οι αντίπαλοι στον αποψινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ποιοι ποδοσφαιριστές; O Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog...

Ο αγνός και ηρωικός κόσμος στην εξέδρα θα δώσει το μεγάλο αγώνα. Και πριν ακόμα σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού το κοράκι.
Η ομάδα μας είναι μεγάλη, σου λένε, διότι υπάρχουμε εμείς. Οι φανατικοί. Οι πιστοί. Και επειδή είμαστε πολλοί. Κι αυτό θα φανεί για μια άλλη φορά στο γήπεδο. Είναι η χουλιγκάνικη αντίληψη όπως διαμορφώθηκε, εδώ και 35 χρόνια, όπου στο ελληνικό ποδόσφαιρο κυκλοφορεί σαν πρωταγωνιστής ο οργανωμένος “φίλαθλος”.
Δεν είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ επειδή πρωταγωνιστεί, ψευτοπρωταγωνιστεί, έχει κάποιες διακρίσεις, κάποιες αξιοσημείωτες νίκες. Όχι, βέβαια. Είναι παοκάρα διότι εμείς την νοιώθουμε σαν την πρώτη ομάδα. Επειδή χωρίς εμάς ο ΠΑΟΚ θα ήταν ορφανός. Επειδή χωρίς εμάς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αντισταθεί στο παρασκήνιο.
Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κερδίσει τον τελικό. Τόσος κόσμος από Θεσσαλλονίκη στο ΟΑΚΑ θα είναι παρών. Και μαχητικός. Αυτή είναι η νίκη! Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που θα ανταγωνιστεί τους παοκτσήδες σε ενθουσιασμό.
Είπαμε. Παοκτσήδες και παναθηναϊκοί έχουν το δικό τους ντέρμπυ. Και δεν θα νοιώσουν “σύμμαχοι” επειδή και οι δύο πλευρές δεν θα βρίζουν η μία την άλλη αλλά θα τα βάζουν με τον π...στη τον Ολυμπιακό.
Στον αγωνιστικό χώρο. Η εξέδρα θέλει να βγουν τα μαχαίρια ανάμεσα στον φονηά και τον γιο του σκοτωμένου. Έτσι φαντασιώνονται την αναμέτρηση του τελικού. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, ούτε κανονισμοί που οφείλει να εφαρμόσει ο διαιτητής. Υπάρχει το Φάτε τους και η κουφάλα ο ρέφερυ, τα κοπρόσκυλα οι μπάτσοι, τα τσουτσέκια οι δικαστές, όλοι αυτοί είναι υπηρέτες του κατεστημένου. Κι εμείς, ο κόσμος, οι αδικημένοι, οι αιώνιοι αντιαστασιακοί.
Πέναλτυ, ρε, πουλημένε!..., σφύρα, ρε!

ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ και μπίζνες επιπέδου γλάστρας, γράφει ο apodytiriakias.gr

Κοινωνικό αγαθό είναι το ποδόσφαιρο. Ένα θέαμα, μια λαϊκή διασκέδαση για όλον τον κόσμο. Για όλες τις τάξεις. Πλούσιους και φτωχούς. Το Νο1 “φάρμακο” που σε κάνει να δραπετεύεις, για λίγες ώρες, από το μαγγανοπήγαδο της καθημερινότητας είναι το αθώο ποδόσφαιρο.
Στην γραφική ακόμα Ελλάδα το ποδόσφαιρο, σα μια οργανωμένη ιδιωτικού χαρακτήρα εκδήλωση, δεν έχει ενταχθεί κοινωνικά με τον πρέποντα, με τον πολιτισμένο τρόπο. Η αδυναμία του κράτους να παρέμβει, σα μηχανισμός αστυνομίας και δικαιοσύνης, για να προστατεύσει το εν λόγω κοινωνικό αγαθό, εκδηλώνεται πανηγυρικά στα γήπεδα.
Η μπάλλα δεν είναι αθλητισμός. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν αθλητές, ούτε καν αθλούμενοι. Στην πραγματικότητα το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανία θεάματος. Και όποια χώρα δεν το αντιμετωπίζει σαν υπόθεση μπίζνες, σαν έναν τομέα της εθνικής οικονομίας, χαρακτηρίζεται από νοσηρότητα.
Τι γίνεται στην Ελλάδα; Αυτό που θα δούμε στον τελικό του κυπέλλου, αυτό γίνεται. Επίπεδο γλάστρας, τόσο χαμηλά, καμμία σχέση με το κυπαρίσι. Πάνω απ' όλα η ομαδάρα μας. Στην Ευρώπη, απεναντίας, υπεράνω της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Και υπεράνω του πρωταθλήματος είναι το ποδόσφαιρο.

Πηγή: sportdog.gr

Οι δύο σούπερ περιπτώσεις για την ΑΕΚ και ο... Κάκος!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τον τελικό Κυπέλλου και τον Κάκο, αλλά και για τους δύο παίκτες που κοιτάει η Ένωση από την Σερβία και τη μεταγραφή του καλοκαιριού που ετοιμάζει. Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε. Να πάρει την μεγάλη νίκη σε λίγη ώρα η Βασίλισσα για να βρεθούμε αγκαλιά με την επιστροφή, να γίνει κι ένας τελικός ήσυχος και χωρίς προβλήματα για όσους πάνε στο γήπεδο.
Οποια ομάδα κι αν υποστηρίζουν, από όσο μακριά κι αν ήρθαν. Να πάνε όλοι καλά στα σπίτια τους, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα ας γίνει ότι είναι να γίνει.
Θεωρώ ευτυχή συγκυρία το ότι διαιτητής θα είναι ο Τάσος Κάκος. Πιστεύω πως είναι ο μοναδικός Ελληνας διαιτητής που ακόμη κι αν κάνει τρομερά λάθη και οι δύο ομάδες θα είναι βέβαιες πως... απλά έκανε τρομερά λάθη. Ισως δεν είναι ο καλύτερος Ελληνας διαιτητής, σε πολλούς μπορεί να είναι αντιπαθής και λόγω του προσωπικού του στιλ αλλά σίγουρα είναι ένας διαιτητής που σφύριζε πάντα για τον... εαυτό του. Μπορεί να έχει αδικήσει πάρα πολλές ομάδες, σίγουρα και την ΑΕΚ σε αρκετά παιχνίδια (τελευταίο το περυσινό με τον Αρη στο Χαριλάου) αλλά δεν μπήκε ποτέ στο σύστημα.
Και για να είμαστε σωστοί πλήρωσε και το ότι έληξε εκείνο τον τελικό με τον Ατρόμητο και δεν έδωσε το κύπελλο στον... Δώνη, στον κατηγορούμενο για λαθρεμπόριο Σπανό και σε εκείνον που του μίλαγε στο... τηλέφωνο στα αποδυτήρια όταν κρινόταν το τι θα γίνει με τα 2-3 λεπτά των καθυστερήσεων που απέμεναν σε ένα ματς που ήταν στο 3-0. Αν είχε αφαιρέσει το κύπελλο από την ΑΕΚ σίγουρα θα έκανε καλύτερη καριέρα σαν τον... Τριτσώνη που έβαλε το χεράκι του για να πέσει η ΑΕΚ, έδωσε και τον κύπελλο μαζί με τον Γιάχο στον Ολυμπιακό και το μέλλον του είναι... λαμπρό. Με τον Κάκο λοιπόν είναι δεδομένο πως ο τελικός δεν θα λήξει με ρήξη ΠΑΟΚ και ΠΑΟ εξαιτίας της διαιτησίας ακόμη κι αν κάνει λάθη. Η αλήθεια είναι πως ήταν αυτό που πίστευα πως θα μπορούσε να μεθοδευτεί στον σημερινό τελικό. Για να δούμε λοιπόν. Ενδιαφέρον θα έχει.
Πάμε στα δικά μας. Την ώρα του τελικού ο Λύμπε θα βλέπει το μεγάλο ντέρμπι της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα. Τέσσερις είναι οι παίκτες αλλά δύο είναι οι περιπτώσεις. Πάνω από όλους ο Λάζοβιτς και μετά ο Σκούλετιτς. Από συγκυρίες βρέθηκε στην Παρτιζάν ο Λάζοβιτς με την σπουδαία καριέρα στην Αϊντόβεν, στην Ζενίτ και όχι μόνο. Είναι ακόμη σε μια καλή ηλικία και δεν το συζητάμε πως αν κατάφερνε η ΑΕΚ να τον φέρει θα ήταν κορυφαία μεταγραφή. Μπορεί και η καλύτερη του καλοκαιριού κι ας είμαστε Β Εθνική.
Σίγουρα ο Λύμπε δεν πάει να δει αν κάνει για την ΑΕΚ ο Λάζοβιτς. Εκεί παίζει ρόλο αν είναι καλά στην υγεία του κι αν μπορεί να τον πείσει η ΑΕΚ να έρθει αν αποφασίσει να κινηθεί. Το ότι είναι παίκτης επιπέδου ΑΕΚ, είναι και για τον πρωταθλητισμό στην Α Εθνική. Δεν το συζητάμε καν. Επίσης το ότι η ΑΕΚ του Μελισσανίδη μπορεί να τον πληρώσει αν κρίνει ότι πρέπει να το κάνει είναι δεδομένο. Μην ξεχνάμε πως την διαφορά θα την κάνουν οι ξένοι και δεύτερον πως η ΑΕΚ φιλοδοξεί αυτή την σαιζόν στη Β Εθνική να κάνει μαγιά για την επιστροφή.
Μαγιά πρωταθλητισμού Α ΕΘνικής. Ο Λάζοβιτς χωρίς προβλήματα τραυματισμού είναι τέτοιος παίκτης. Παίζει στην κορυφή, παίζει με άνεση και αριστερά όπως έδειξε στην Ζενίτ, είναι παικτάρα. Τέλος. Ενδιαφέρον σίγουρα υπάρχει και για τον Σκούλετιτς. Τον πανήψυλο σέντερ φορ που η ΑΕΚ τον έχει παρακολουθήσει ξανά και το ταξίδι σήμερα από την... κατασκοπευτική πλευρά είναι κυρίως για αυτόν. Τέτοιους παίκτες βλέπει η ΑΕΚ πλέον. Ψάχνει για τους παίκτες διαφοράς στο κέντρο και την επίθεση. Και θα τους πάρει.Πηγή: sportdog.gr

Μόνο γυμνός δεν είναι ο βασιλιάς!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την ηρωική, μαγκιόρικη πτώση του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη, τις αντιξοότητες που αντιπαρήλθε κόντρα στα πολλαπλά «miss match» του με τη Ρεάλ, αλλά και για το τι φοβάται και τι προβλέπει για τον τελικό Κυπέλλου! Στην πέμπτη παρτίδα σκάκι, η «ρένα» υπερίσχυσε του «ρουά», αλλά όμως ο βασιλιάς Ολυμπιακός δεν είναι… γυμνός.
Είναι υπερήφανος, ένας σπουδαίος αγωνιστής, κατ’ εξοχήν εγωιστής αντίπαλος και, φυσικά, παραμένει κραταιός.
Σε αυτή την ομάδα, για την οποία η λέξη «υπέρβαση» είναι φτωχή και ανίκανη να περικλείσει τα επιτεύγματα της υπερβολής εαυτού της τις δύο τελευταίες χρονιές με τις αλλεπάλληλες κατακτήσεις της Ευρωλίγκας, αρμόζουν η υπερηφάνεια, ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη.
Όχι μόνο από τους οπαδούς της, αλλά από το σύνολο του ελληνικού μια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για όλα όσα του έχει προσφέρει και θα του προσφέρει.
Ξαποσταίνει μοναχά για φέτος και ξανά προς τη δόξα θα τραβήξει.
Άφησε υποσχέσεις ο Ολυμπιακός. Δεν επιτρέπει να χωρέσουν αμφιβολίες ότι φετινή μεγάλη απουσία του από την τελική διεκδίκηση του ευρώ-τροπαίου στο Μιλάνο είναι απλά μια παρένθεση.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει στη μέση την ιστορία τους στην Ευρωλίγκα και θα επιστρέψουν του χρόνου για να τη συνεχίσουν. Να ξανασηκώσουν το βαρύτιμο έπαθλο.
Παρά τις ελλείψεις του, συγκριτικά με το «βαρύ πυροβολικό» του έμψυχου υλικού της «κατάλευκης βασίλισσας», ο Ολυμπιακός πολέμησε, αντιπαρατέθηκε σκληρά.
Πήγε «ακομπλεξάρισος» για την 5η αναμέτρηση με τη Ρεάλ. Για να παίξει το μπάσκετ που ξέρει, για να διεκδικήσει όσες πιθανότητες προβλέπονταν από τη φύση του αουτσάιντερ που δεν έπαψε ποτέ να τον συνοδεύει.
Και δεν… γρατζουνίστηκε μόνο, ίδρωσε και μάτωσε. Και παραλίγο να αναγκάσει τους «μερένγκες» να ζήσουν έναν τρίτο – ύστερα από τους δύο «κολλητούς» στο ΣΕΦ - και το χειρότερό τους εφιάλτη.
Πρωταθλήτρια Ευρώπης με… προεδρικό διάταγμα
Αν γινόταν, η αλήθεια είναι ότι δεν θα… χρειαζόταν καν το φετινό final four. Έτσι, εν τάχει, με συνοπτικές διαδικασίες, με κάτι σαν «προεδρικό διάταγμα» των διοργανωτών, θα προβίβαζαν στο θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης τη «βασίλισσα». Αυτή την «υπερταχεία των νικών». Την πληρέστερη ομάδα στη διοργάνωση.
Την άχαστη αρχόντισσα της Μαδρίτης. Που με… θράσος, πολλή καρδιά και πίστη, οι Πειραιώτες απείλησαν σοβαρά να της καταστρέψουν το φετινό επιτυχημένο σερί. Να της «κλείσουν» το σπίτι.
Για τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός περιόρισε τους γηπεδούχους σε χαμηλό – για τα δεδομένα και τις συνήθειές τους – σκοράρισμα και για τρίτο σερί παιχνίδι φάνηκε πως αυτός αποφασίζει για το επιθετικό της εκτόπισμα.
Στην τελευταία περίοδο όμως σαν να του έπεσε από τα χέρια το “manual” για το σωστό μάζεμα των ριμπάουντ.
Σαν να δέθηκαν με τη βαριά σιδερένια μπάλα του αποκλεισμού τα πόδια των «ερυθρολεύκων» και αδυνατούσαν να πηδήξουν όπως πρέπει στο μάζεμα των αμυντικών (κυρίως) ριμπάουντ.
Οπότε, όσο και να αστοχούσαν οι Μαδριλένοι εξαιτίας της πιεστικής άμυνας έξω από τη ρακέτα και τη γραμμή του τρίποντου, ανανέωναν… εκνευριστικά τις επιθέσεις τους, έχοντας διαρκώς, μια δεύτερη και τρίτη ευκαιρία να βάλουν το καλάθι. Κάτι που συνέβαινε μοιραία για τον Ολυμπιακό με τις πολλαπλές προσπάθειες.
Αυτή η καθοριστικά τέταρτη χαμένη περίοδος για τον Ολυμπιακό, αποκάλυψε με τον πλέον πασιφανή τρόπο και την ανωτερότητα της Ρεάλ στις επιλογές παικτών από τον πάγκο, στο εξαντλητικό φρεσκάρισμα στο παρκέ, στο πολυτελές βάθος στο ρόστερ της.
Εκεί λοιπόν, στο σημείο που δεν πρωταγωνιστούσαν ούτε ο Ρούντι, ούτε ο Ροντρίγκεζ, ούτε ο Γιούλ ή ο Μπουρούσης, είχε σημάνει η ώρα του Ρέγιες.
Έναν τέτοιο δεν διέθετε ο Ολυμπιακός, στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θυμήθηκε στιγμές από Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο. Εκείνο τον αξεπέραστο εαυτό, την τεράστια κλάση του.
Ο αρχηγός έμοιαζε κάποιες στιγμές να είναι μόνος εναντίον όλων. Να παίρνει τον Ολυμπιακό στον ώμο και μια τόσο βαριά φανέλα να την κουβαλάει σαν… πούπουλο.
Λίγο ο Πέντγουεϊ, άλλο λίγο ο Λοτζέσκι, ακόμα λιγότερο οι Ντάνστον, Σλούκας, Σίμονς και κάπου εκεί… πάπαλα.
Ο Περπέρογλου υπήρχε αυτή τη φορά στην αποστολή, αλλά ήτανε σαν να… μην ήτανε και μια από τα ίδια πάνω-κάτω και ο Γιώργος Πρίντεζης.
Οι δύο από τους τελευταίους τραυματίες αυτής της σεζόν, τους οποίους μαζί με τον Λο, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο «βασιλιάς» των δύο τελευταίων χρόνων, τους στερήθηκε. Άλλον περισσότερο και άλλον λιγότερο.
Που έτσι κι αλλιώς ήταν μεγάλα πλήγματα.
Όπως είπε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο post game της Δ.Τ.: «Δεν στενοχωριόμαστε και πάμε τώρα για το βασικό στόχο της χρονιάς: Να πάρουμε το πρωτάθλημα».
Μα, δεν χωράνε δάκρυα γι’ αυτή την ομάδα. Μόνο υπερηφάνεια, σύμφωνα και με τα «μπράβο» που μοίραζε ο κόουτς Μπαρτζώκας αργότερα στα αποδυτήρια.
Και του χρόνου καλύτερα (πάλι) Θρύλε!
Για τον ποδοσφαιρικό τελικό η πρώτη ευχή είναι: ‘Όχι άλλα επεισόδια, όχι άλλα έκτροπα. Αφού συμφωνούμε ότι για όλο τον κόσμο, σε όλο τον πλανήτη, ένα τέτοιο ματς, το τελευταίο του Κυπέλλου, που κρίνει τίτλο, τρόπαιο, είναι χαρά, είναι διασκέδαση, είναι γιορτή, γιατί να μην ισχύσει και για εμάς, εδώ στην Ελλάδα, δηλαδή;
Γιατί να είμαστε… Ουγκάντα; Γιατί να περνιόμαστε για… τριτοκοσμικός λαός όταν θέλουμε να νιώθουμε και να παραμένουμε Ευρωπαίοι;
Αγαπάς, αγαπάμε το ποδόσφαιρο; Α-Π-ΟΔ-Ε-Ι-Ξ-Η!
Κι αφού ας πούμε ότι ξεπερνάμε τον σκόπελο της βίας, στα προγνωστικά η γνώμη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα ελαφρύ, ανεπαίσθητο προβάδισμα.
Έχει διανύσει εξαιρετικό β’ γύρο, απίστευτο για το ταβάνι των δυνατοτήτων των παικτών που διαθέτει και βγάζει υγεία μέσα στο γήπεδο σαν ομάδα. Με τρεξίματα και απλό, αποδοτικό ποδόσφαιρο.
Ο ΠΑΟΚ αν δεν γινόταν της… Κορέας στην Τούμπα, δεν θα τον είχε βέβαια περάσει τον Ολυμπιακό.
Είναι κάπως βελτιωμένος από την εποχή εκείνου του ανεκδιήγητου του Στέφενς, ωστόσο συνολικά, σαν ομάδα δεν πείθει όσο ο ΠΑΟ.
Και επιπλέον οι απουσίες των Νάτχο, Αθανασιάδη, αλλά και Κατσουράνη, νομίζω ότι είναι ηχηρές και θα του γίνουν ιδιαίτερα αισθητές.
Ξαναλέω βέβαια: Το προβάδισμα είναι ελαφρύ για τους «πράσινους».
Πηγή: sportdog.gr

Έτσι ξεκίνησε στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός!!

«Σκυλίσια Μέρα» με το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πότε έγινε, με ποια αντίπαλο και πόσο ήρθε; Ήταν 26 Απριλίου 1925 όταν ο Παναθηναϊκός έδινε σαν σήμερα το πρώτο του διεθνές παιχνίδι στην ιστορία του. Το ματς ήταν φιλικό, έγινε στην Λεωφόρο κι έληξε 1-1 με αντίπαλο την γιουγκοσλαβική Βιτόρια Ζάγκρεμπ.
Η Λεωφόρος ήταν ασφυκτικά γεμάτη και ο Τύπος της εποχής έγραφε:
«Εις το ωραίον γυμναστήριον του Παναθηναϊκού έλαβε χώρα την 26 Απριλίου ένα υπέροχον ποδοσφαιρικόν ματς μεταξύ της Σερβικής Ομάδος Ζάγκρεμπ και της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Και οι Έλληνες και οι Σέρβοι διεκρίθησαν εις τέχνην, ταχύτητα και συνδυασμόν κινήσεων, δι’ ο και ανεδείχθησαν ισόπαλαι με τέρματα 1-1».
Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τους: Καλογερόπουλο, Νικολαΐδη, Περαντάκο, Ανδρίτσο, Τριανταφυλλίδη, Θ. Ασπρογέρακα, Πανά, Παντερμανλή, Σ. Ασπρογέρακα, Πανουργιά και Γεωργιάδη.
Για την ιστορία διαιτητής ήταν ο Στ. Χατζόπουλος.
Οι δυο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται στο α’ μέρος.
Πηγή: sportdog.gr

Αργεντινή: Γκολάρα για Μπανέγα! (video)

Χάρη σε τρομερό σουτ του Έβερ Μπανέγα, οι Νιούελς Ολντ Μπόις κατέβαλαν την Τίγκρε με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του Final της Αργεντινής.
Ο πρώην μέσος των Μπόκα Τζούνιορς, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια μετά βίας πέρασε το κέντρο του γηπέδου, ζύγισε το πόδι του και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 62ο λεπτό. Στο 55ο ο Εζεκιέλ Πόνσε των «λεπρών» ισοφάρισε το πέναλτι του Αριέλ Ναχουελπάν στο 50ό και με την άμεση αντίδρασή τους οι Ολντ Μπόις πήραν τη σημαντική νίκη ρίχνοντας την Τίγκρε κοντά στη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
15
27
Ρίβερ Πλέιτ
15
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
26
Κολόν Σάντα Φε
15
26
Γοδόι Κρουζ
15
25
Ροζάριο Σεντράλ
15
23
Σαν Λορένζο
15
23
Ολίμπο
15
22
Λανούς
14
22
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
21
Μπόκα Τζούνιορς
15
20
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
20
Μπελγκράνο
15
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
16
Τίγκρε
15
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
15
Κίλμες
15
15
Αρχεντίνος Τζούνιορς
15
15
Άρσεναλ Σαραντί
15
14
Ολ Μπόις
15
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
34
53
Χιμνάσια Λα Πλάτα
34
53
Γοδόι Κρουζ
34
49
Μπόκα Τζούνιορς
34
49
Ροζάριο Σεντράλ
34
49
Ρίβερ Πλέιτ
34
48
Μπελγκράνο
34
46
Ολίμπο
34
45
Ατλέτικο Ραφαέλα
34
44
Τίγκρε
34
41
Αρχεντίνος Τζούνιορς
34
40
Ολ Μπόις
34
36
Κίλμες
34
36
Κολόν Σάντα Φε
34
32
Ρασίνγκ Κλουμπ
34
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Λανούς
1.61
Μπόκα Τζούνιορς
1.60
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.57
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.56
Ρίβερ Πλέιτ
1.56
Άρσεναλ Σαραντί
1.51
Μπελγκράνο
1.45
Ροζάριο Σεντράλ
1.44
Σαν Λορένζο
1.44
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.37
Ολίμπο
1.32
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Τίγκρε
1.25
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.25
Γοδόι Κρουζ
1.24
Κίλμες
1.19
Ολ Μπόις
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.15
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.




Πηγή: onsports.gr

Μπορεί η φετινή Ατλέτικο να κάνει την έκπληξη της δεκαετίας;




Όντας ποδοσφαιρικός αναλυτής και πάνω απ’όλα ποδοσφαιρόφιλος, πριν λίγες μέρες μου δόθηκε η ανάγκη να σχολιάσω την πορεία της φετινής - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ εντός και εκτός συνόρων – Ατλέτικο που κάθε βδομάδα αφήνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη άφωνη με τα κατορθώματά της. Κυρίως όμως θα ασχοληθώ με την πορεία της στο φετινό Champions League  αναφέροντας παρεμφερή παραδείγματα ομάδων περίπου ίσης δυναμικότητας με την Ατλέτικο που έφτασαν στην πηγή, ή και λίγο πριν απ’αυτή, της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης την τελευταία πενταετία και δεν ήπιαν νερό.

Από το Champions League του 2009-2010 και μετά – με εξαίρεση το 2012 – μέχρι και τα ημιτελικά του θεσμού φτάνουν ομάδες που ανήκουν στα μικρομεσαία στρώματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα στα ημιτελικά του Champions League του ’10 το πρώτο ζευγάρι ήταν ανάμεσα στη Λυών και την Μπάγερν Μονάχου. Φυσικά η εξέλιξη γνωστή, η Μπάγερν συνέτριψε τη Λυών και πέρασε <<αεράτη>> στον τελικό ως φαβορί που όμως εκεί την περίμενε η Ίντερ του μεγάλου, κατ’εμέ, Μουρίνιο. Champions League 2009-2010 νικήτρια μια ομάδα από το πάνω ράφι της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Τη θέση της Λυών ως τρανταχτό αουτσάιντερ το 2011 την πήρε η Σάλκε του <<δικού>> μας Κυριάκου Παπαδόπουλου. Η γερμανική ομάδα με μπροστάρη τον μεγάλου Ραούλ στα ημιτελικά της διοργάνωσης αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – στα high της τότε η αγγλική ομάδα – η οποία δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην προσπάθεια της να προκριθεί στον τελικό.
0/2 δηλαδή μέχρι τώρα αφού καμία σταχτοπούτα δεν μπήκε σφήνα στους μεγάλους με αποτέλεσμα η κούπα να καταλήξει στην τροπαιοθήκη μιας ομάδας που ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης.
Ας αφήσουμε στην άκρη το 2012 – αν και η Τσέλσι ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ των ημιτελικών παρότι στη συνέχεια κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της- μιας και είπαμε πως θα ασχοληθούμε με ομάδες τύπου Λυών και Σάλκε. Δεν πάμε πολύ μακριά, για την ακρίβεια πέρυσι τέτοια εποχή η Μπορούσια Ντόρτμουντ έριχνε τεσσάρα στη Ρεάλ και έκανε την έκπληξη της χρόνιας. Ο τελικός θα εξελισσόταν σε γερμανική υπόθεση. Η Μπάγερν σαφώς το μεγάλο φαβορί και η Ντόρτμουντ η βέβαιη χαμένη. Παρ’όλα αυτά οι κιτρινόμαυροι το πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης και αν δεν έπαιρνε το όπλο του ο –μέχρι τότε λούζερ- Άριεν Ρόμπεν ο τελικός θα είχε αναμφίβολα <<χιτσκοκικό>> φινάλε. Champions League 2012-2013: Μπάγερν Μονάχου
Κάνοντας λοιπόν μια αναδρομή στην ημιτελική φάση του Champions League την τελευταία πενταετία βλέπουμε πως τα αουτσάιντερ δύσκολα φτάνουν μέχρι τον τελικό και αν φτάσουν (βλέπε Ντόρτμουντ) χάνουν κυρίως λόγω εμπειρίας. Τελευταία φορά που η κούπα με τα μεγάλα αυτιά κατέληξε σε σύλλογο από το μεσαίο ράφι της Ευρώπης ήταν το 2004 με την Πόρτο του Μουρίνιο να τρελαίνει κόσμο. Δέκα χρόνια μετά μια άλλη ομάδα περίπου ίσης δυναμικής με την τότε Πόρτο, η Ατλέτικο του Σιμεόνε φιλοδοξεί να φτάσει στον τελικό αποκλείοντας την Τσέλσι και να διεκδικήσει το τρόπαιο με μια εκ των Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης. Δύσκολο; ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ναι και οι πιθανότητες να αποκλειστεί πριν καν φτάσει στον τελικό μεγάλες. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η Ατλέτικο μπορεί να κάνει την έκπληξη της δεκαετίας

ASSOS (Άγγελος Τσεβάς)