Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Σήμερα τον πιάνουν στα κύπελλα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta τον αποψινό τελικό κάτω από ένα άλλο πρίσμα, σε σχέση με τον Ολυμπιακό! 
Να λοιπόν που έφτασε η ώρα και απόψε οι υπόλοιπες ομάδες της Α’ Εθνικής θα «πιάσουν» τον Ολυμπιακό στις κατακτήσεις κυπέλλου Ελλάδας. Εννοώ όλες οι άλλες μαζί.
Ο Ολυμπιακός, ως γνωστόν, έχει πάρει το τρόπαιο 26 φορές. Ε, οι άλλες 17 ομάδες της φετινής Α΄Εθνικής του ελληνικού ποδοσφαίρου το έχουν πάρει συνολικά 25! Άρα, είτε το πάρει απόψε ο ΠΑΟ, είτε ο ΠΑΟΚ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν κι αυτές 26 κύπελλα.
Να θυμίσω ότι ο ΠΑΟ είναι αυτός που στις κατακτήσεις κυπέλλων τα καταφέρνει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα. Κι ακόμη και σε σχέση με τον Ολυμπιακό, δεν έχει τέτοια διαφορά στις κούπες, συγκριτικά με τα πρωταθλήματα, όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν 41 κι οι πράσινοι λιγότερα από τα μισά, 20. Ο ΠΑΟ έχει 17 κύπελλα κι άρα η απόσταση από τον Ολυμπιακό είναι 9-μεγάλη, αλλά πολύ μικρότερη δηλαδή σε σχέση με τους τίτλους στα πρωταθλήματα.
Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ έχει 4 κύπελλα, ο Πανιώνιος 2, ο Άρης 1 κι ο ΟΦΗ άλλο 1 από τις άλλες ομάδες. Κι έτσι, μαζί με τα 17 του ΠΑΟ, φτάνουμε στο νούμερο 25, έναντι των 26 του Ολυμπιακού. Κι έτσι σήμερα θα είναι 26 κύπελλα ο Ολυμπιακός και 26 οι άλλες 17 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
Κύπελλα έχουν πάρει κι άλλοι σύλλογοι, που όμως τώρα βρίσκονται στις πιο χαμηλές κατηγορίες. Έχουν από 1 Ηρακλής, Καστοριά κι Εθνικός, 2 η Λάρισα και βέβαια 14 η ΑΕΚ, που κοντράρει τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη θέση και λογικά σε δύο χρόνια θα είναι πίσω στην Α΄ Εθνική. Και μακάρι να είναι κι η Λάρισα ξανά στην μεγάλη κατηγορία, όπως κι ο Ηρακλής-και να γυρίσει ασφαλώς σύντομα κι ο Άρης-, γιατί όπως και να το κάνουμε έχει άλλο γούστο ένα πρωτάθλημα με όλες τις παραδοσιακά ισχυρές ομάδες (παρεμπιπτόντως, τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι περισσότερα απ΄όσα όλων των άλλων ομάδων ανεξαρτήτως κατηγορίας που βρίσκονται αυτή την στιγμή).
Εγώ δεν κρύβω ότι θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν ο Ολυμπιακός απόψε στη θέση του ΠΑΟΚ. Να βλέπαμε ένα τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Απλά, για να είμαι δίκαιος απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι τη μεγάλη σημασία είχε η επίτευξη των δύο πρώτων και βασικότερων στόχων, δηλαδή του πρωταθλήματος και της πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί κατακτήθηκαν, και μάλιστα σε πάρα πολλά παιχνίδια τους με μοντέρνο κι επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε η σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη κι αυτό είναι το κυριότερο που μετράει.
Απλά όταν έχεις πάρει το πρωτάθλημα, το νταμπλ είναι το κερασάκι στην τούρτα. Και θα το ήθελα και το κερασάκι…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: