Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Έδωσε και την τελευταία ικμάδα της ψυχής του!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες είναι περήφανος για την προσπάθεια αυτής της ομάδας η οποία δε σταματάει εδώ ενώ αναλύει και τις αιτίες της ήττας στο πέμπτο ματς στην Μαδρίτη.
Αν δεν το απαγόρευαν οι... κανονισμοί της δημοσιογραφίας θα έβαζα τον ίδιο τίτλο με το προηγούμενο blog. «Ολυμπιακός σημαίνει να ονειρεύεσαι» ακόμη και σε στιγμές σαν κι αυτές. Ίσως μάλιστα περισσότερο. Ο αποκλεισμός από το Final 4 στεναχώρησε άπαντες, αλλά λογικά δε θα κρατήσει πολύ. Η συνέχεια εξάλλου ανήκει σε αυτή την ομάδα.
Έτσι κι αλλιώς δε γίνεται κάθε χρόνο να κατακτά την Ευρωλίγκα, ούτε φυσικά να έχει παρουσία στο Final 4.
Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και κατάφερε να πάει σε πέντε ματς την καλύτερη ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.
Η Ρεάλ ήθελε να αποφύγει σαν τον διάολο το λιβάνι πέμπτο παιχνίδι, αλλά ο Πρωταθλητής Ευρώπης (είναι ακόμη για λίγες μέρες) αποδείχτηκε πολύ σκληρός. Την δυσκόλεψε όσο δε πήγαινε, την στρίμωξε, την άγχωσε, αλλά στο τέλος υπέκυψε στην ενέργεια που έβγαζε το Palacios De Deportes.
Κάθε χρόνος που περνάει αυτό το πλεονέκτημα έδρας όλο και πιο μεγάλη σημασία έχει.
ΣΤΑ… ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε γιατί κομβικοί του παίκτες στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι εμφανίστηκαν κουρασμένοι. Απόλυτα λογικό αφού το πρόγραμμα ήταν εξαντλητικό.
Φυσικά το ίδιο ίσχυε και για τους γηπεδούχους, αλλά οι φωνές 15000 ανθρώπων επί δύο ώρες ήταν ικανές να δίνουν μπόνους ενέργειας στους παίκτες του Πάμπλο Λάσο.
Η κούραση έφερε και έλλειψη επικοινωνίας στα αμυντικά καθήκοντα και τις φημισμένες πλέον, αλλαγές στα σκριν. Παίκτες ξεχνιόντουσαν να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη οδηγία, άλλες φορές δεν έκαναν block out και η Ρεάλ διαθέτει την προσωπικότητα να τα τιμωρήσει όλα αυτά. Και το έκανε.
Από το 30’ μέχρι το 35’ πρέπει να μην έβγαλε άμυνα ο Ολυμπιακός αφού κι όταν το έκανε θα σκόραρε η Ρεάλ με δεύτερη ευκαιρία.
Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα θα έχουμε μέρες να την αναλύσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και πολύ καθαρό μυαλό.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η παρέα ανθρώπων δεν τελειώνει εδώ. Μία απουσία από το Final 4 δε θα της κόψει τον δρόμο. Θα την δυναμώσει.
Μπαίνοντας στο τέλος του ματς στα αποδυτήρια δεν είχε κανένας το κουράγιο να περπατήσει. Δεν ήταν από τη στεναχώρια. Από την κούραση ήταν. Τα είχαν δώσει όλα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς.
Μέχρι τον τελικό στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής Ευρώπης και που ξέρετε ίσως απλά είναι μία διακοπή ενεός χρόνου.
ΥΓ: Το άγχος έπρεπε να το έχουν οι Μαδριλένοι, αλλά με το τζάμπολ φάνηκε πως αρκετά «ερυθρόλευκα» χέρια ήταν βαριά χωρίς κανέναν λόγο. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να είναι πιο απελευθερωμένοι.
ΥΓ 2: Οι Ισπανοί νομίζω πως μας ξεφτίλισαν. Οι άνθρωποι της Ρεάλ απέδωσαν φόρο τιμής στον  τέως προπονητή της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα. Κανένα μίσος. Καμία αντιπάθεια. Μόνο σεβασμός. Ας συνεχίζουμε να ζούμε εμείς στην Ελλάδα στο «σκοτάδι» μας σε τέτοια θέματα.
ΥΓ 3: Στο gazzetta.gr αρθρογραφώ κατά κύριο λόγο για θέματα Ολυμπιακού. Σέβομαι αφάνταστα το χρόνο που ξοδεύετε για να διαβάσετε και να σχολιάσετε. Σεβαστείτε κι εσείς το χώρο.
ΥΓ 4: Ολυμπιακός σημαίνει να ονειρεύεσαι (και τώρα ακόμη περισσότερο). Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες φωτογραφίες σαν και αυτήν στο κείμενο. 
ΥΓ 5: Ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι και τη νύχτα της 18ης Μαΐου.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: