Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μπαρτζώκας: «Ήμασταν εξαντλημένοι»

Στην έλλειψη δυνάμεων και καθαρού μυαλού στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Είμαι περήφανος για τα παιδιά», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Μπαρτζώκας: «Ήμασταν εξαντλημένοι»
Στην κούραση, τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο απέδωσε την ήττα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στη λάθος διαχείριση της ομάδας του στα φάουλ, τα χαμένα ριμπάουντ αλλά και στα πολλά λάθη.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της Ρεάλ για την πρόκρισή τους στο final-4, ενώ δήλωσε και περήφανος για τους παίκτες του Ολυμπιακού για την προσπάθεια που έκαναν σε όλη τη σειρά απέναντι στη «βασίλισσα».

Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στη Ρεάλ για την πρόκριση της στο Final Four. Όπως ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα δύο χρόνια απέδειξε πως ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Νιώθω ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας και τις πιθανότητες μας και σήμερα για να κερδίσουμε χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν ήταν πνευματικό ή σωματικό, αλλά όταν κάνουμε 13 λάθη και δίνουμε 17 επιθετικά ριμπάοουντ, ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε αυτό το ματς. Λάθος διαχείριση των φάουλ κάναμε, έπρεπε να κάνουμε πιο σωστή διαχείριση των φάουλ. Και έτσι η εξέλιξη του ματς ήταν αυτή που ήταν για τη Ρεάλ. Μας μένει πως κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τη Ρεάλ. Αλλά αυτό που μας στοίχισε δεν ήταν κάτι λάθος που κάναμε με τη Ρεάλ, αλλά αυτό που μας στοίχισε ήταν πως δεν είχαμε πλεονέκτημα έδρας.

Πιστεύω πως μας στοίχισε πολύ ο τραυματισμός 3 διεθνών Ελλήνων στο TOP-16 και έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας όταν και κάναμε κάποιες συνεχόμενες ήττες. Θέλω να πω ότι είμαι υπερήφανος για τα παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν».

Σε ερώτηση για τους τραυματισμούς: «Διαταράχθηκε πάρα πολύ η χημεία μας μετά τους τραυματισμούς του Πρίντεζη, του Περπέρογλου και του Σπανούλη. Ακόμη και σήμερα ο Στράτος δεν έπαιξε, ο Πρίντεζης μπορούσε 10-12 λεπτά και ο Σπανούλης έκανε συντήρηση από τον δικό του τραυματισμό. Επαναλαμβάνω πως μας μένει η πίκρα που δεν πήγαμε στο Final Four».

Για το εάν υπάρχει φαβορί για το Final Four: «Πέρσι και πρόπερσι ο Ολυμπιακός απέδειξε πως δεν υπάρχουν φαβορί στο Final Four. Έχει σχέση με το τακτικό και το ψυχολογικό πλάνο που έχει κάθε ομάδα, έχει σχέση με το μομέντουμ και τους τραυματισμούς και πολλές φορές δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα έχει μεγαλύτερο ταλέντο. Στην Ευρωλίγκα υπάρχει αξιοκρατία, στο Final Four πηγαίνουν πάντα οι καλύτερες ομάδες και το κατακτά η πιο έτοιμη. Και οι τέσσερις ομάδες που είναι στο Final Four το αξίζουν 100%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: