Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ας το πάρει και κάποιος άλλος!

Για πρώτη φορά μετά το 2008 κι ύστερα από 4 κατακτήσεις, δεν θα υπάρχει ελληνική παρουσία σε Final-4. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πάλεψαν με τα «θηρία», αλλά Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ αποδείχθηκαν υψηλά εμπόδια.

Ας το πάρει και κάποιος άλλος
Είχαν τη δυνατότητα να γράψουν ιστορία. Να γίνουν οι πρώτες ομάδες που ανατρέπουν το εις βάρος τους 0-2 και προκρίνονται στο Final-4. Στο τέλος, όμως, η διαφορά δυναμικότητας αποδείχθηκε καθοριστική, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μην μπορούν να κάνουν την ολική «επιστροφή» και τις Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιστοίχως να τους παίρνουν τα εισιτήρια για Μιλάνο.

Οι back to back πρωταθλητές Ευρώπης παρέδωσαν το στέμμα τους στην Μαδρίτη. Στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τη «βασίλισσα» πλήρωσαν την κούραση, τα αρκετά χαμένα ριμπάουντ, το βάθος του ρόστερ και με την ήττα τους 83-69 έμειναν εκτός συνέχειας.
Απ’ την άλλη, ο Εξάστερος βρέθηκε σε κάκιστη επιθετική βραδιά (σαν το δεύτερο ματς της σειράς και χειρότερα), κυνηγούσε από νωρίς το σκορ και δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να απειλήσει και να αγχώσει τους Ρώσους που με το 77-44 πήραν το εισιτήριο για το Final-4.

Το όνειρο δεν πήρε σάρκα και οστά για τους δύο «αιώνιους». Κανείς όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να απογοητευτεί. Απέδειξαν άλλωστε πως το ελληνικό… αίμα ουδείς μπορεί να το υποτιμήσει. Τα εκατομμύρια των αντιπάλων τους… ίδρωσαν και μόχθησαν πολύ για να μην πάθουν κάποιο «κάζο».

Για πρώτη φορά απ’ το 2008, η τετράδα της Ευρωλίγκας δεν θα έχει ελληνική εκπροσώπηση. Τότε, στην Μαδρίτη, υπήρχαν οι Σιένα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ταού. Έκτοτε, οι δύο ομάδες μας έχουν πανηγυρίσει από δύο φορές το τρόπαιο, 2009 και 2011 ο Παναθηναϊκός, 2012, 2013 ο Ολυμπιακός, ενώ και το 2010 συμμετείχαν στο Final-4 οι «ερυθρόλευκοι». Κάτι που δείχνει περίτρανα τι εστί το μπάσκετ της χώρας μας στον ευρωπαϊκό χάρτη…

Βέβαια, ακόμα κι έτσι θα υπάρχει ελληνική νότα στο Μιλάνο. Κι αυτό γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης έχει στο ρόστερ της τον Μπουρούση, η Μπαρτσελόνα τον Κώστα Παπανικολάου και η Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Σχορτσανίτη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: