Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Όλη η πόλη ζει και αναπνέει για τον τελικό»

kermanidis
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για τον μεγάλο αυριανό(26/4) τελικό κυπέλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τόνισε ότι ο «δικέφαλος» έχει την δυνατότητα αλλά και την εμπειρία να κερδίσει το τρόπαιο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Όλοι συζητάμε για αυτό το παιχνίδι κυρίως μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακό. Όλη η πόλη ζει και αναπνέει για αυτό το παιχνίδι και νομίζω ότι ήρθε ο ώρα μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ να γράψει ιστορία. Οι παίκτες πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να πετύχουν την μεγάλη αυτή κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Για μένα ο «δικέφαλος» έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του κυπέλου.
Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές ενώ ο Παναθηναϊκός σε αυτόν τον τομέα δεν διαθέτει ανάλογη εμπειρία. Έχει όμως τον ενθουσιασμό και το πάθος των νέων παικτών . Αυτοί όμως μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν το λάθος. Ο έμπειρος παίκτης ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα υπερτερεί ο ΠΑΟΚ και θα παίξει καθοριστικό ρόλο».
Για τον Παναθηναϊκό: «Έχει αρκετά ευάλωτα σημεία κυρίως στην άμυνα, το έχουμε δει σε όλο το πρωτάθλημα, η άμυνα του δεν ήταν καθόλου σταθερή. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ, και να εκμεταλλευτεί τα κενά που έχει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του.
Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η διάρκεια των δυο ομάδων αλλά και ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Αυτό πάντως που θα κρίνει το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από το ποια ομάδα θα δείξει ότι το θέλει περισσότερο».
Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ αλλά και στις προτιμήσεις του: «Έχει σοβαρές ελλείψεις, η απουσία του Κατσουράνη αλλά και του Αθανασιάδη κυρίως στην επίθεση είναι πάρα πολύ σημαντικές. Επίσης ο Νάτχο  ο οποίος είναι βαρόμετρο του ΠΑΟΚ στο τελευταίο διάστημα, είναι ακόμα μια μεγάλη απουσία. Είναι τρομερές απουσίες και θα μπορούν να αναπληρωθούν. Ο Αθανασιάδης ήταν ο παίκτης που έκρινε την πρόκριση και λυπάμαι πολύ που δεν παίζει, αλλά ευθύνεται ο ίδιος και κανένας άλλος. Θα μπορούσε να αποφύγει την κάρτα και να παίξει στον τελικό. Στα  άκρα υπάρχει ο Λούκας και ο Στοχ, που είναι γρήγοροι και ειδικά με την μπάλα στα πόδια έχουν δείξει ότι μπορεί να κάνουν πολλά πράγματα. Μαζί με τον Σαλπιγγίδη κάνουν μια τριάδα η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Το μεγάλο πρόβλημα που διακρίνω στον ΠΑΟΚ είναι στην μεσαία γραμμή. Στο δημιουργικό κομμάτι πρέπει να βρει λύσεις.
Θα προτιμούσα ο Λίνο να παίζει στα αριστερά σε αυτό το παιχνίδι, χρειαζόμαστε έναν δημιουργικό παίκτη από πίσω και οι μπαλιές που βγάζει ο Βραζιλιάνος είναι χρήσιμες και απαραίτητες».
Για τον Βούκιτς: «Εξαιρετικός και έμπειρος ποδοσφαιριστής αλλά θα τον προτιμούσα σαν αλλαγή. Θα ήθελα να τον έχω και να τον βάλω εκεί στο 70ο λεπτό άμα χρειαστεί».
Για τον Κίτσιου: «Εγώ θα τον χρησιμοποιούσα σαν δεξί χαφ, να έπαιζε μπροστά από τον Σκόνδρα. Είναι γρήγορος, διεισδυτικός παίκτης, καλός με την μπάλα και είναι καλός στον επιθετικό τομέα, νομίζω θα ήταν καλύτερος σε αυτή την θέση».
Για το αν θα προτιμούσε κύπελλο ή δεύτερη θέση: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να έχει σαν στόχο να κατακτάει τα πάντα. Παίρνεις το κύπελλο, τελειώνεις και μετά πας για την δεύτερη θέση για βγεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: