Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η...Κ20 του Αναστασίου και ο ΑΡΗΣ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr τι συνδέει Αναστασίου, Κ20, τελικό του ΟΑΚΑ πριν 4 χρόνια και αύριο
Δεν είναι η πρώτη φορά που το αναφέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το επαναλάβω. Το πρωί στο τέλος της εκπομπής μου στο LIBERO 107,4, συνέπεσε η έναρξη της συνέντευξης Τύπου του τελικού ανάμεσα στον Παναθηναικό και τον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο και την ίδια στιγμή κατά την διάρκεια των λόγων του, ένας φίλος του ΑΡΗ έστειλε μήνυμα από τα... συνηθισμένα όταν αναφέρεται σε ένα άνθρωπο που έστω και στην πρώτη του χρονιά, δείχνει ότι μπορεί να πετύχει πολλά.
Ο φίλος του ΑΡΗ μου έγραψε: “Εμείς ένα τέτοιο προπονητή, πόσο μάλλον αφού τα δυο τελευταία χρόνια στηριζόμασταν σε νέα ελληνάκια δεν μπορούσαμε να βρούμε;”
Η απάντηση είναι... φυσικά. Όχι μάλιστα ένα τέτοιο προπονητή, αλλά αυτόν τον ίδιο τον προπονητή. Ο ΑΡΗΣ πέρσι δυο φορές είχε έρθει σε συμφωνία με τον Γιάννη Αναστασίου. Για την ακρίβεια όχι ο ΑΡΗΣ, αλλά ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αντώνης Ζαμπέτας. Αμέσως μετά την μη αδειοδότηση το κλίμα ήταν όμως πολύ βαρύ για να μπορέσει να περάσει ο... προτεινόμενος του Ζαμπέτα και στα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής και ο ΑΡΗΣ απέρριψε τον Αναστασίου με την λογική της έλλειψης εμπειρίας. Την ομάδα ανέλαβε ο  Νίκος Πασσιαλής προπονητής της Κ20 που λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε εκ νέου από τον Λούκας Αλκαράθ να υπερισχύει και πάλι του Αναστασίου γιατί δεν είχε εμπειρία ως πρώτος προπονητής.
Σήμερα βλέποντας την εξέλιξη του Αναστασίου, αλλά κυρίως τον τρόπο δουλειάς του, ορισμένοι χτυπάνε το κεφάλι τους, γιατί βλέπουν ότι όσα καταστροφικά ακολούθησαν φέτος θα μπορούσαν να αποφευχθούν με συγκεκριμένο πλάνο, αλλά... Παναθηναικού. Θα σημειώσει σωστά κάποιος ότι η επιτυχία στον Παναθηναικό δεν συνεπάγεται ότι θα συνέβαινε το ίδιο και στον ΑΡΗ συν ότι οι πράσινοι φέτος ενώ κόπηκαν από την ΟΥΕΦΑ, πήραν άδεια από την ΕΠΟ.
Αυτό που πρέπει να αξιολογηθεί είναι η δουλειά του Αναστασίου με πολλούς νέους ταλαντούχους παίκτες από την δεύτερη και τρίτη ομάδα του Παναθηναικού. Παίκτες που οι αντίστοιχοι του ΑΡΗ τα προηγούμενα χρόνια τους έβαζαν μέσα στα δίχτυα, όπως άλλωστε φανερώνει και το πρωτάθλημα της Κ20 και της Κ17 του ΑΡΗ.
Ο Αναστασίου μπορεί να πήρε τον Μπέργκ δαπανώντας ένα σημαντικό ποσό, αλλά προώθησε και καθιέρωσε πολλά νέα παιδιά από τις Ακαδημίες του Παναθηναικού σε συνδυασμό με σωστές επιλογές ξένων παικτών με χαμηλό κόστος από τον Αρειανό Νταμπίζα.
Αρειανό μάλιστα που το δήλωσε την μέρα που πήγε να παίξει στον Ολυμπιακό και όχι σαν αυτούς που προχθές μου το έπαιζαν παοκάρχες και αντιολυμπιακοί και στο πρωτοσέλιδο του Φωτός δήλωναν ότι γουστάρουν τον Ολυμπιακό!
Ο ΑΡΗΣ όμως απέρριψε τους δυο ανθρώπους και το καλοκαίρι για... Νταμπίζα είχε τον... Μούτα που δέχθηκε να του...φέρουν όπως είπε τον Έλσνερ και στην συνέχεια επέλεξαν μετά από μεγαλη προσπάθεια και αναζήτηση τον Ίμπε!
Τα παραπάνω δεν συνεπάγεται ότι θα πετύχαιναν και στον ΑΡΗ, αλλά είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης και λειτουργίας στον σύλλογο που να σημειώσω και κάτι ακόμα. Στο αντίστοιχο 3-0 του Πανιωνίου ο Αναστασίου που έμεινε στον Παναθηναικό θα είχε φύγει από τον ΑΡΗ ως άσχετος και ανίκανος. Ή μήπως όχι;
Αύριο πάντως ο Αναστασίου με την ομάδα Κ20 του Παναθηναικού ( ή μήπως όχι) μαζί με τον Μπέργκ και κανά δυο ακόμα είναι το φαβορί για το τρόπαιο σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ (2.30 έναντι 2.85 του ΠΑΟΚ που έχει πενταπλάσιο μπάτζετ). Δεν έχει όμως Γιόσεφ Βος που είναι ο γυμναστής και στενός συνεργάτης του Αναστασίου που στον Παναθηναικό πετυχαίνει γιατί είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο που δούλεψε από το καλοκαίρι. Στον ΑΡΗ το πλάνο αδιαμορφώνεται ανάλογα με τους φίλους και γνωστούς και πολύ συχνά και τους φίλους των... άλλων που μπαίνουν σε μαύρη λίστα.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν απλά...αναμνήσεις-διαπιστώσεις. Καλές οι επαφές, οι συναντήσεις, οι αναζητήσεις για χρήματα-επενδυτή που αν δεν δρομολογηθούν ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Β εθνική και θα ακολουθήσει τον δρόμο της ΑΕΚ. Όπου και αν παίξει, αυτή την φορά πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές στο αγωνιστικό γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη μή ανόδου κατηγορίας. Το θέμα είναι ποιος θα αποφασίσει και θα έχει και τις γνώσεις να πάρει μία τέτοια απόφαση,όταν άπαντες οι συμμετέχοντες έχουν αποτύχει παταγωδώς;  Και σωστά βέβαια θα πεταχτεί και κάποιος άλλος για να μου πει, ότι πρώτα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στο διοικητικό κομμάτι. Μαζί του, αλλά για αυτά τα είπαμε, τα ξαναείπαμε και από λόγια χορτάσαμε. Πράξεις κύριοι...
ΥΓ1 Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωσε sold των 23480 εισιτηρίων της και των 2000 προσκλήσεων που παρέλαβε επίσημα από την ΕΠΟ, τρεις μέρες πριν τον τελικό. Η ΠΑΕ Παναθηναικός ανακοίνωσε επίσημα ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της για τον φετινό τελικό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρέλαβε 21300 εισιτήρια και 100 προσκλήσεις, αλλά εισιτήρια μπορείς να βρεις να μοιράζονται παντού και sold out να μην ανακοινώνεται απόγευμα Παρασκευής. Σίγουρα όμως αύριο το βράδυ θα ακούμε για καμιά 50αρια χιλιάδες που βούλιαξαν την Αθήνα. Ντροπή και αίσχος σε όσους οδήγησαν στην  κατάργηση του μία πόλη, μια εφημερίδα. Αλλά τουλάχιστον σε αυτή την πόλη υπάρχουν πολλοί τρόποι να μένει για πάντα η προπαγάνδα!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: