Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ξέσπασμα Σκολάρι!!

scolari
Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι επιτέθηκε στους επικριτές του, ενώ τόνισε πως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το ρόστερ, που έχει στη διάθεσή του.
«Δεν γίνεται να μιλάω με όλους. Αυτούς που δεν κάλεσα, είναι γιατί ίσως δεν τους συμπαθώ τόσο πολύ ή αυτή την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλω να τους μιλήσω. Είναι αυτό που έκανα και το 2002 και θα συνεχίσω να το κάνω. Οι άντρες δεν γίνεται να ζηλεύουν. Όχι, παρακαλώ. Αν σου αρέσει, σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, δεν σου αρέσει. Απλά πήγαινε στον διάολο. Είναι λάθος ο τρόπος που ερμηνεύεται», δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας.
Ενώ, συμπλήρωσε: «Είπα ότι σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης θα μπορούσα να προσθέσω έναν παίκτη για τους διαφορετικούς αγώνες. Όλοι οι προπονητές θα ήθελαν να προσθέσουν κάποιον. Θα ήθελαν να προσθέσουν εξαιτίας των χαρακτηριστικών του επόμενου αντιπάλου, αλλά έχεις μόνο 23. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας πάνε στη νίκη και ξέρουμε ποιους είχαμε επιλέξει καιρό πριν».
Πηγή: arenafm.gr

«Είμαστε αποφασισμένοι»

afe
Για τον σημερινό (04/7) αγώνα με την Βραζιλία, μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν, ο οποίος τόνισε ότι οι παίκτες του έχουν την ψυχολογία να πάρουν την πρόκριση στους “4″ κόντρα στους Βραζιλιάνους. 
“H πρόκριση στα ημιτελικά θα είναι σημαντικό γεγονός για την ομάδα μου. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Το ματς θα είναι ενδιαφέρον και ισοδύναμο”, ανέφερε αρχικά ενώ προσέθεσε: “Για την Κολομβία κάθε ματς είναι πρόκληση. Το σημαντικό είναι να μην πιστέψουν ότι είναι φαβορί. Θα αντιμετωπίσουμε το ματς όπως τα προηγούμενα. Πάντα η Κολομβία είχε ταλαντούχους παίκτες αλλά δεν είχε συνέπεια”.
Για το αν πιστεύουν ότι είναι σε θέση να κόψουν την πορεία της Βραζιλίας που έχει σαν στόχο την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είπε: “Έχουμε αποκτήσει ψυχολογία νικητή κυρίως λόγω του ταλέντου που διαθέτουμε και μετά λόγω της δουλειάς που έχει γίνει. Οι παίκτες μου είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι να παίξουν σε ανώτερο επίπεδο”.
Πηγή: arenafm.gr

Πληρωμές και ανανεώσεις !!

mpoukouvalas2
Σήμερα (04/07) το πρωί με εντολή του κ. Σπύρου Παπαθανασάκη πληρώθηκαν τα οφειλόμενα από την περσινή σεζόν στους Πουρτουλίδη, Σιατραβάνη, Τσιλιανίδη και Μπουκουβάλα οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά στον Ηρακλή καθώς έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν ενώ έλαβε τα οφειλόμενα και ανανέωσε την συνεργασία του με την ΠΑΕ Ηρακλής 1908 ο Λευτέρης Ιντζόγλου.
Πηγή: arenafm.gr

«Τα έδωσα όλα και με χλευάζουν»

mathaiou-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Νικήτας Ματθαίου. Μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση του με τον Λάμπρο Σκόρδα και τόνισε πως υπάρχει μια κοινή γραμμή πλεύσης καθώς και των δύο οι περιουσίες κινδυνεύουν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νικήτας Ματθαίου:
Για την συζήτηση που έγινε:
“Εγώ παρουσιάστηκα χθες και δεν πήγα να απολογηθώ. Η Κοινωνία Μελών μου εξήγησε για δύο παραγράφους, η μία αφορούσε τον κ. Σκόρδα για την σεκιούριτι που έχει την προσωπική και μια άλλη παράγραφο για την πτώση δυο φορές στην Β’ εθνική. Όποιος και να το διάβαζε καταλάβαινε πως αφορούσε και τους δύο. Έγινε μια συζήτηση σε ένα πολύ καλό κλίμα. Δεν υπήρχε θέμα απολογίας. Από εκεί και πέρα τελείωσε η συζήτηση και αυτό ήταν όλο. Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει είναι ο Άρης και το πώς θα σωθεί. Το αν έχω μερικές φορές παράλληλη γραμμή με τον κ. Σκόρδα είναι πολύ λογικό γιατί οι περιουσίες μας δεσμευμένες. Αυτό που λέει ο κ. Σκόρδας πως ο Άρης να κάνει ενέργειες ώστε να έχει προστασία από το κράτος, ώστε να κινηθεί, να μπορεί να κάνει μεταγραφές και να μπορέσει να ανέβει από την Β’ εθνική είναι πάρα πολύ λογικό. Όποιος και να ναι πρόεδρος πρέπει να κάνει αυτές τις κινήσεις. Από ότι έμαθα μάλλον θα κατευθύνουν σε αυτό που είπε ο κ. Σκόρδας προ πολλού. Πως θα κάνουν αίτηση για το 99 ώστε να υπαχθεί η ομάδα. Έχουν ομολογίες σε πολλές εταιρίες  ενώ δεν άνοιξε η υπόθεση του 99 μετά την έφεση άνοιξε. Αφορά και πολλές ομάδες όπως είναι η Λάρισα. Το κράτος θέλει να πάρει τα λεφτά του. Δεν εξυπηρετεί κανέναν να τα χάσει ούτε να αφανίσει μια ομάδα. Τα χρέη ρυθμισμένα είναι στα 8.000.000 – 9.000.000 εκκ. ευρώ για οκτώ χρόνια αν μπει στην ρύθμιση. Μόνο τα έσοδα μια χρονιάς είναι 7.000.000 – 8.000.000 εκκ. ευρώ από τα τηλεοπτικά στην Α’. Αν βγει άρση και έχει έναν χρόνο την προστασία από εκεί και περά θα είναι πού εύκολο να ξεπεράσει τα προβλήματα του. Τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί να κινηθούν οι σωστές διαδικασίες και να μην γίνουν λάθη νομικά”.
Για τους λόγους που θέλει να επιστρέψει η διοίκηση Σκόρδα:
” Είναι δυνατόν να υπάρχει Ματθαίου και να συνδέεται με Γ’ εθνική; Τώρα μιλάω ως Ματθαίου, το τι λέει ο κ. Σκόρδας μπορεί να το πει μόνος του. Δεν νομίζω ότι ο Σκόρδας θέλει τον Άρη ούτε καν στην Β’ εθνική και φυσικά ούτε στην Γ’. Ένας αληθινός Αρειανός που για αυτόν ο Άρης είναι ιδέα δεν το θέλει σε χαμηλότερη κατηγορία. Η φυσική θέση του Άρη είναι στην Σούπερ Λιγκ. Ο κ. Μώραλης σε κάτι δηλώσεις που έκανε τόνισε πως είναι ατυχία που χάσανε τον Άρη από Σούπερ Λιγκ. Είναι κάτι ομάδες που προβάλλονται τα στιγμιότυπα τους στην Σούπερ Λιγκ και είναι αραιοκατοικημένες ο κερκίδες και αυτό είναι τραγικό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ με τον κ. Στεφανίδη μίλησα και μιλάω και με όλο τον κόσμο. Εμένα με ενδιαφέρει το πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα στην ομάδα. Εμένα μου είπε πως έχει κάποιες υποσχέσεις αλλά τίποτα χειροπιαστό. Κάτι παραπλήσιο με αυτό που έλεγε ο Ηλιάδης. Ο κ. Στεφανίδης μπορεί να γυρίσει από την Αθήνα με μια, δύο η τέσσερις χορηγίες.  Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Όταν όμως μου λέει ότι έχει υποσχέσεις και όχι κάτι χειροπιαστό και όταν ζητά μια αναβολή μέχρι τις 25 του μηνός που εγώ ψήφισα όχι σε αυτήν και όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Σε μια δύσκολη φάση που βρίσκεσαι κοιτάς να μπεις στις διαδικασίες χθες. Ο χρόνος είναι χρήμα. Όσο περνάει ο χρόνος είναι εις βάρος όλων. Αν αυτή η αναβολή φέρει κάποια αποτελέσματα θα είναι ευεργετική για τον Άρη. Αυτό όμως θα το μάθουμε από τον κ. Στεφανίδη”.
Για το αν είναι μαζί με τον Λάμπρο Σκόρδα:
“Δεν μπορώ να μιλήσω για τον κ. Σκόρδα. Έχουμε κάποιες ίδιες απόψεις σε κάποια θέματα γιατί έχουμε δεσμευμένες περιουσίες. Αν καταστραφεί ο Άρης θα καταστραφούμε και εμείς. Το ότι έχει υψηλό IQ και το ότι γνωρίζει τα ποδοσφαιρικά δρώμενα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Από εκεί και πέρα ο κόσμος κρίνει”.
Για το γεγονός πως ο Άρης έπεσε δύο φορές κατηγορία με τον Λάμπρο Σκόρδα:
” Δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Όταν πήραμε την πρώτη φορά τον Άρη με τον κ. Σκόρδα είχε δύο δελτία, του Κυζερίδη και του Κολτσίδα. Δεν υπήρχε συνεργείο στην ΠΑΕ, κρεμόταν τα καλώδια, δεν υπήρχε τηλέφωνο και δεν είχαμε ομάδα. Χάσαμε τη κατηγορία αλλά επιτύχαμε την εξυγίανση την οικονομική με το άρθρο 44. Χάσαμε αλλά και κερδίσαμε κάτι. Μετά μεσολάβησαν 10 χρόνια με κακοδιαχειρίσεις, ένα πόρισμα, ένα κενό μεταξύ 200-2011 στα 3.800.000 εκκ. ευρώ που δεν υπάρχουν παραστατικά, η περίπτωση Σιστόν που από την μια ήταν να μείνει ελεύθερος και μετά  εμφανίστηκε ένα χαρτί πληρώθηκε και μια επιταγή στην Αθήνα. Ύστερα ανέλαβε ο κ. Σκόρδας μια ομάδα και είχε παραδεχτεί πως έκανε λάθος γιατί ήταν αποδεκατισμένη. Με το που ανέλαβε έφυγε ο πρώτος σκόρερ. Όσες μεταγραφές είχαν γίνει με τον Ηλιάδη έφυγαν. Επίσης, δεν ανανεώθηκε και κανείς. Έφυγε ο Παπαζαχαρίας και ο Παπαστεριανός, έφυγε ο Ουντόντζι, ο Πουλίδο και ο Έλσνερ. Σε μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι να προσαρμοστεί ο Μπέιλ είδαμε όλοι τι απόδοση είχε. Σε μια ομάδα με ένα σχετικά μέτριο ρόστερ να φύγουν περίπου οκτώ παίκτες σε βοήθησαν. Λαϊκίζουμε αν του χρεώνουμε μόνο στον Σκόρδα την δεύτερη πτώση. Προσπάθησε με κάθε μέσω και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να κρατήσει την ομάδα. Υπήρχαν συμμαχίες στην Σούπερ Λιγκ και ακόμα και ο μεγαλύτερος παράγοντας στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Μπόρεσε ο κ. Κομπότσης, ο κ. Αρβανιτίδης και κάποιοι άλλοι κύριοι σε κάποια άλλα χωριά. Μπόρεσε ο Πλατανιάς να βάλει γκολ στον Άρη ενώ η μπάλα δεν πέρασε ποτέ η γραμμή. Υπήρχαν συμφωνίες στημένες που δεν χαλάνε. Μετά τα είπε αυτά ο κ. Μώραλης κατόπιν εορτής. Έχουν γίνει πάρα πολλά που εγώ τα γνωρίζω. Είναι άδικο να χρεώνουμε την δεύτερη πτώση στον Σκόρδα όταν πήρε ένα μαγαζί διαλυμένο. Όταν πήρε παίκτες που είχαν φύγει. Είχαν φύγει και αυτοί από την προηγούμενοι σεζόν αλλά και αυτοί που είχαν έρθει. Το καλύτερο όπλο να έχεις τον ,κόσμο, αν δεν έχεις σφαίρα τότε είναι άχρηστο”.
Για τις διαμάχες που είχε ο Λάμπρος Σκόρδας:
“Εγώ θέλω ο κόσμος του Άρη να είναι ενωμένος και όποιος κάνει προσπάθεια να αναγνωρίζεται. Όταν ο Σκόρδας μάλωσε στα γραφεία και ήταν εκεί πέρα για να πάρει τα δελτία πρώτη φορά η ομάδα κινδύνευε επειδή δεν είχε ρόστερ να παίξει. Ήταν πρώτη φορά που η ΕΠΟ ενώ ο Άρης είχε προσωρινή διαταγή δεν εξέδωσε δελτία και το φαξ ζήτησε το πρωτότυπο. Αν αγαπάς τον Άρη και θες να τον σώσεις θα ερχόσουν αναγκαστικά σε διαμάχη. Δεν υπάρχει ισονομία. Γινόταν μια πράξη για να χάσει ο Άρης την κατηγορία. Παρά τα προβλήματα, του Άρη του έκλεψαν 12 βαθμούς. Όλη η Ελλάδα ξέρει πως του Άρη του εκλάπησαν 12 βαθμοί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, οι συμμαχίες υπάρχουν, έφυγαν και κάποιοι παίκτες. Όταν πέφτει μια ομάδα την ευθύνη την παίρνει ο πρόεδρος πάνω του. Αλλά όταν ανέλαβε μια ομάδα που παραδέχθηκε πως ήταν λάθος του επειδή είχα φύγει τόσοι παίκτες, μετά έφυγαν άλλοι τέσσερις και δύο δεν έπαιζαν επειδή ήταν συνεχώς τραυματισμένοι. Προσπάθησε να σώσει την ομάδα ο Σκόρδας. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, όλοι από το προπερασμένο πρωτάθλημα παντού διατυμπανούσαν σώσε την ομάδα για να φύγεις. Μόλις ανέλαβε πάλι υπήρχαν παντού υβριστικά συνθήματα. Όταν ο κόσμος κυνηγάει τον πρόεδρο από την πρώτη μέρα, όταν έχουν φύγει πόσοι παίκτες άμεσα, όταν δεν έχει όπλα να χρησιμοποιήσεις για να κινηθείς και όταν η διαιτησία σου πάει κόντρα και έχεις χάσει 12 καραμπινάτους βαθμούς έχεις ευθύνη αλλά δεν φταις μόνο εσύ που έπεσε η ομάδα. Έγιναν πολλά από πολλούς”.
Για τον πόλεμο που δέχθηκε όταν έφυγε από τον Άρη:
“Δεν τα ξεχνάω και πικραίνομαι όσο τα θυμάμαι. Εγώ είπα ότι συμφωνώ με τον Σκόρδα σε ορισμένα πράγματα όσο αναφορά την προστασία, την Β’ εθνική, να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις και να μην μπούνε άνθρωποι φυλακή και χάσουν τις περιουσίες τους. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω χρεώσει ποτέ την ομάδα, έβαλα 12 ακίνητα και μέχρι το 2011 έστελνα στον Παπαλάκη στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου το Ε9 για να λειτουργήσει η ομάδα, έφυγα χωρίς να έχω καρτέλα ούτε ένα ευρώ παρόλο που έκανα ταμειακές διευκολύνσεις 600.000 χιλ. ευρώ που φαίνονται, στέρησα από την εταιρεία μου κάποια λεφτά και πήρα χρήματα από το ταμείο μου και όλα αυτά για να διευκολύνω τον Άρη. Δεν χρέωσα την ομάδα με ένα ευρώ. Εμένα με πληγώνει. Εγώ έπαιξα και αγωνίστηκα”.
Για την διαχείριση που έγινε στον Άρη:
” Η διαχείριση που έγινε στον Άρη ήταν τραγική και κατακριτέα. Δυστυχώς σε όλες τις ομάδες το ίδιο συμβαίνει .Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό υπάρχει πολύ μεγάλο χρήμα. Όταν η αποστολή κατέβηκε να παίξει με τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση χρέωσε την ΠΑΕ με 200.000 χιλ .ευρώ. Το πόρισμα θα το κρίνει ο οικονομικός εισαγγελέας. Το σημαντικό είναι πως όταν η ομάδα απέκτησε πλούτο εγώ απείχα, έκανα το καθήκον μου σαν Αρειανός και ήταν τιμή να γίνω πρόεδρος στον Άρη. Αρχικά είχα αρνηθεί να γίνω αλλά επειδή ήμουν στον Ερασιτέχνη και είχε μείνει ακέφαλη η ομάδα είχε γίνει διοίκηση πρωτοδικείου. Ο Ματθαίου κατάφερε με το διοικητικό συμβούλιο και την σκληρή δουλειά του Σκόρδα να μπούμε στο 44. Μετά η ομάδα απέκτησε πλούτο και έκανε κακοδιαχείριση και τώρα κινδυνεύω να χάσω εγώ ακίνητα για κάτι που δεν ευθύνομαι. Εγώ δεν θέλω να ξαναμιλήσω για τον Άρη. Με αυτά που θα πω άλλοι θα με χλευάσουν και άλλοι θα με ακούσουν. Στον Άρη επικρατεί η τεχνική της στημένης λεμονόκουπας. Σε στύβουν όσο μπορούνε και μετά σε πατάνε. Με τον Σκόρδα βγαίνουμε για ένα κοινό συμφέρον. Να προστατευτεί η ομάδα με κάθε νόμιμη διαδικασία και να μην χάσει κανείς την περιουσία του. Την περιουσία μου την έχω πριν εμπλακώ στον Άρη από την οικογένεια μου και την δουλειά μου. Μετά από δύο χρόνια που έφυγα από τον Άρη αγόρασα ένα ακίνητο και το δέσμευσαν και αυτό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να κλείσει χορηγίες ο Στεφανίδης και γίνει αυτό που πρέπει. Θεωρώ όμως τον εαυτό μου ηλίθιο που τα έδωσα όλα και με χλευάζουν. Στην Παπαναστασίου υπήρχαν τρία ονόματα που τα έγραφε ως κλέφτες και είχε και το δικό μου μέσα. Γιατί είχα πει πως όποια διοίκηση και να ήταν θα βοηθούσα για να σωθεί η ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Με τα παιδάκια θα πας για πρωτάθλημα;»

μπορμπόκης-610x385
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης. Μίλησε μεταξύ άλλων για τον “Δικέφαλο” και τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσθήκες έμπειρων, καθώς μια ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει μόνο με νεαρούς.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Μπορμπόκης:
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη:
“Στην Κω έχει πάρα πολλά παιδιά από την Θεσσαλονίκη και συζητάμε. Ο Αναστασιάδης είναι μια λύση καλή αλλά πρέπει να τον δεις κιόλας. Ξέρω πως η ομάδα δεν έχει πάρει τίποτα. Με τα παιδάκια θα πας να πάρεις πρωτάθλημα; Από ότι ξέρω δεν έχουν γίνει μεταγραφές. Τα συμβόλαιο που ήταν να ανανεωθούν τι έγιναν; Φυσικά όταν παίρνει 15 άτομα και τους έχεις για έναν χρόνο ή για έξι μήνες δανεικούς θα έχει πρόβλημα. Αν αντί για τα 15 άτομα έκανες συμβόλαια με οκτώ και μπάλωνες και κάποια κενά με νεαρούς θα είχες κάποια τύχη. Όταν όμως φεύγουν 15 άτομα και πρέπει να πάρεις άλλα 15 άτομα τότε την ίδια τύχη θα έχεις. Πιστεύω πως δεν θα κάνεις κάτι καλό. Πρέπει μια ομάδα να έχει έναν κορμό και να εξοικειωθεί ο ένας με τον άλλον. Αλλιώς έχεις πρόβλημα”.
Για το γεγονός πως ο Ιβάν Σαββίδης λείπει συχνά από την Θεσσαλονίκη:
” Πιστεύω πως πρέπει να δώσει τα ηνία σε κάποιον γιατί έτσι δεν γίνεται. Να έρχεσαι δύο μέρες και να παίρνεις αποφάσεις δεν είναι σωστό. Ας πει για παράδειγμα πει “Ζήση έχεις αυτό το μπάτζετ πάρε παίκτες. Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ”. Πρέπει να εμπιστευτεί κάποιον και ο Ζήσης είναι η καλύτερη περίπτωση. Όταν ο Ζήσης ήταν τεχνικός διευθυντής έφερνε πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει όμως να δοθούν και λεφτά για μεταγραφές”.
Για το μοντέλο που θα επιλέξει ο ΠΑΟΚ:
“Το να πεις στους ΠΑΟΚτσήδες να περιμένουν πέντε χρόνια είναι δύσκολο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εύκολα στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να περιμένει ο κόσμος να κάνεις ομάδα. Όταν υπάρχει ένας επιχειρηματίας σαν τον Σαββίδη έχεις και κάποιες ελπίδες. Επίσης, ακόμα και να πεις πως θα συνεχίσω με τα πιτσιρίκια και αυτά θέλουν βοήθεια στο παιχνίδι του από κάποιους έμπειρους. Το έχω ζήσει αυτό. Εγώ είχα δίπλα μου τον Σκαρτάδο, τον Αλαβάντα, τον Μπανιώτη και ανθρώπους που μπορούσαν να με βοηθήσουν. Δεν λέω πως δεν είναι καλοί παίκτες και πως δεν μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ, αλλά θέλουν και βοήθεια. Η βοήθεια έρχεται από την ώθηση που δίνουν οι έμπειροι ώστε να καταφέρουν να βγάλουν το ταλέντο που έχουν οι νέοι. Μια ομάδα με 10 μικρούς δεν θα πετύχει τίποτα. Πρέπει να πάρεις κάποιους έμπειρους και να βάλεις μερικά παιδιά μέσα που θα ανταποκριθούν και θα βγάλουν το ταλέντο τους”.
Για τους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν κορμό της ομάδας:
“Υπάρχουν κάποιοι παίκτες με εμπειρία όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Κλάους και άλλοι όπως ο Τζαβέλας που μπορεί να μπουν κάποια νέα παιδιά και να χτιστεί μια ομάδα. Αυτοί που έχουν εμπειρία πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά. Πρέπει να πάρεις όμως και άλλους τρεις, τέσσερις έμπειρους. Πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα του περσινού Παναθηναϊκού. Θυμούνται όλοι πως ξεκίνησε και σιγά -σιγά πήρε παίκτες καλούς. Είχε κάποιους για να χτίσει. Όλη την δουλειά βέβαια την έκανε ο Αναστασίου και του βγάζω το καπέλο. Είχε μεγάλες δυσκολίες για να φτιάξει ομάδα και έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα”.
Για το ιστορικό γκολ που είχε πετύχει το 1991 με την Μαλίν:
” Ήταν σπουδαία η ομάδα του Βελγίου. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες στιγμές μου και θυμάμαι κάποια πράγματα που με συγκινούν”.
Για την πορεία της Εθνικής:
“Η πορεία της Εθνικής ήταν πάρα πολύ καλή. Το γεγονός πως δεν περάσαμε ήταν καθαρά θέμα τύχης”.
Για το αν βλέπουν Μουντιάλ οι τουρίστες στην Κω:
“Βλέπουν Μουντιάλ οι τουρίστες και είναι… άρρωστοι με το ποδόσφαιρο. Οι Άγγλοι ήταν για κλάματα αφού αποκλείστηκαν. Μετά υποστήριζαν Ελλάδα”.
Για το Γαλλία – Γερμανία:
” Εγώ πιστεύω θα περάσουν οι Γάλλοι. Είναι δυνατή ομάδα”.
Για το Βραζιλία – Κολομβία:
“Η Βραζιλία είναι πολύ αργή ομάδα. Μοιάζει σαν την πιο αργή ομάδα του Μουντιάλ. Μου φαίνεται απίστευτο πόσο αργή ανάπτυξη έχει και για να κάνει ευκαιρία πρέπει να περάσει ένα ημίχρονο. Στηρίζονται στον Νειμάρ που δεν είναι φορ. Βάζουν τον Φρέντ και μετά τον άλλον τον Τζο. Εγώ έβλεπα την Βραζιλία από παιδάκι με Ζίκο, Φαλκάο και άλλους. Αυτό δεν είναι Βραζιλία. Σήμερα κινδυνεύει να αποκλειστεί επειδή η Κολομβία είναι μεγάλη ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Επίσημα πλέον ο Ελευθεριάδης!

39903_main
Και επίσημα πλέον, ο Κώστα Ελευθεριάδης είναι ο νέος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης.
Το Ειρηνοδικείο πριν από λίγο ενέκρινε τον ορισμό του νέου μέλους της διοίκησης, από την οποία είχε αποχωρήσει ο Γιάννης Ψηφίδης πριν από δύο εβδομάδες.
Πηγή: arenafm.gr

«Να γίνει ο Ηρακλής πρωταγωνιστής»

papatha
Oλοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Σπύρος Παπαθανασάκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο Καναδός επιχειρηματίας, γνωστοποίησε τις σκέψεις που έχει για τον Ηρακλή, αλλά και γιατα πλάνα του για τη συνέχεια του συλλόγου.

Αναλυτικά:
Το αγωνιστικό σε πρώτο πλάνο: «Εγώ ήμουν προπονητής και ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα.  Αν δεν βρούμε κάποιο μεγάλο πρόβλημα από τον οικονομικό έλεγχο που πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί θα χρειαστούμε προπονητή, παίκτες και γήπεδα. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε για να είμαστε πρώτοι. Και αυτά πρέπει να γίνουν τώρα. Όχι σε έναν μήνα. Αγαπάω τον Ηρακλή και στο Τορόντο έχω έναν φίλο που φωνάζει συνέχεια 1000 χρόνια Ηρακλής».
Για τους στόχους που πρέπει να έχει ο σύλλογος: «Θέλω η ομάδα να είναι βιώσιμη . Αν πάθω εγώ κάτι ή αλλάξουν τα πράγματα να είναι βιώσιμη. Να υπάρχει καλή διαχείριση και να είμαι ανταγωνιστικοί και να παίζουμε ωραία μπάλα. Όχι να την κλοτσάμε και να την χάνουμε. Όλοι μου λένε μην το πεις ακόμα γιατί πρέπει να πάμε σιγά-σιγά. Αλλά θέλω την Σούπερλιγκ. Και όχι μόνο απλά να ανέβουμε αλλά να είμαστε πολύ ψηλά. Να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Η ομάδα αυτή όσο ήμουν στον Καναδά όλοι μιλούσαν για την ομάδα και τώρα ξέρω και εγώ ο ίδιος. Έχει πλούσια ιστορία. Είναι στην πιο ωραία πόλη που έχω δει. Επίσης δεν έχω ξαναδεί τόσο πάθος από τον κόσμο. Θέλω να είμαι στην οικογένεια του Ηρακλή και να βοηθάω. Πάντως να ξέρετε ότι όσα πω θα τα κάνω».
Αν τον ενδιέφερε και στο παρελθόν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Σας είπα ότι ήμουν προπονητής. Έχω σταματήσει την μπάλα αρκετά χρόνια. Μου άρεσε ο Ηρακλής ως ομάδα. Ένας φίλος μου ο Μάκης και ένα άλλο παιδί από τον Καναδά μου μίλησαν για τον Ηρακλή. Σιγά-σιγά είμαστε εδώ. Δεν ήθελα να πάω σε άλλη ομάδα. Μιλάω μόνο με τον Ηρακλή. Υπήρξαν κάποιοι άλλοι που ήθελαν να μιλήσουμε αλλά δεν το έκανα»
Για το επιχειρηματικό προφίλ του ιδίου: «Και η μάνα μου λέει δεν ξέρει τι κάνω (γέλια). Έχω ένα σχολείο και μία εταιρία έρευνας και ανάπτυξης κατά του καρκίνου. Έχω μία φιλανθρωπική εταιρία στον Καναδά και σύντομα θα πάω για να μαζέψουμε λεφτά για τα παιδιά. Κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα. Ούτε εγώ ξέρω τι κάνω μερικές φορές. Αν μου αρέσει κάτι το κάνω. Σιγά-σιγά θα κόψω πολλά πράγματα από την ζωή μου για να ασχολούμαι περισσότερο με τον Ηρακλή. Θα προσπαθήσω να αποδεσμευτώ από κάποιες επιχειρήσεις στον Καναδά».
Αν θα ασχοληθεί και με άλλες εταιρίες στην Ελλάδα πέρα από τον Ηρακλή: «Όχι».
Τι σκοπεύει να κάνει όσο θα απουσιάζει από την Θεσσαλονίκη: «Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Ο κύριος Μπέζας ξέρει τι να κάνει. Ο προπονητής μιλάει με τους παίκτες και τους ετοιμάζει. Έχω έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ για να είναι τα μάτια μου στην ομάδα. Είναι ο κύριος Σεντελίδης. Δεν τους αρέσουν οι φωτογραφίες αλλά ξέρει μπάλα και τον εμπιστεύομαι».
Αν τον έχουν πλησιάσει φίλαθλοι του Ηρακλή ή κάποιοι άλλοι όσο διάστημα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη: «Πήγαμε να πάρουμε κάτι σεντόνια και ένας άνθρωπος μου είπε ότι χρειάζεσαι για τον Ηρακλή είμαι εδώ. Όπου πάμε οι άνθρωποι μου λένε ότι χρειάζεσαι είμαι εδώ. Και ένας κύριος εδώ στο κέντρο με τους λουκουμάδες μου είπε το ίδιο. Είναι απίστευτο. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πάθος».
Τι θα γίνει αν δεν υπογραφεί η συμφωνία: «Θα κάνω ότι κάνω τον τελευταίο μήνα. Δεν θα ακούσω κανέναν δικηγόρο. Μπορεί να μην είμαι και επίσημα πρόεδρος στα χαρτιά αλλά θα κάνω ότι χρειαστεί για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».
Αν είναι διατεθειμένος να βάλει αρκετά λεφτά για να κινηθεί η ομάδα: «Επί του παρόντος κινούμε με βάση έναν προϋπολογισμό. Ξέρω τι χρειάζεται και κινούμε με βάση αυτό τον προϋπολογισμό».
Αν μπορεί να διαχειριστεί το χρέος και αν έχει την οικονομική του δυνατότητα να επαναφέρει τον Ηρακλή στην Σούπερλιγκ: «Ναι. Αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ».
Για τα άτομα της προηγούμενης διοίκησης: «Για τα άτομα της προηγούμενης διοίκησης που βρίσκονται ακόμα τους έχω εμπιστοσύνη».
Αν ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και η άμεση επιστροφή στην Σούπερλιγκ: «Φυσικά και θα ήθελα να συμβεί αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που με παρακινούν να μην απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις αλλά ναι. Αυτό θέλω».
Αν υπάρχει κάτι που να τον ανησυχεί ή να τον προβληματίζει από αυτά που συνάντησε στην Μίκρα: «Πρώτο μέλημα μου είναι η σωστή οργάνωση αλλά δεν θεωρώ κανένα εμπόδιο ανυπέρβλητο».
Αν σκέφτεται να ασχοληθεί και με τον ΓΣ και την περιουσία: «Εχω ζητήσει από τον πρόεδρο του ΓΣ να συναντηθούμε».
Για τις συζητήσεις με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο: «Όλα κυλούν ομάδα μέχρι στιγμής».
Αν έχει κλείσει ποδοσφαιριστές από τώρα. Σε αυτό το σημείο πήρε τον λόγο ο δικηγόρος του λέγοντας: «Υπάρχουν πλάνα. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Αλλά ο κύριος Παπαθανασάκης δεν μπορεί να τοποθετηθεί. Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι η τωρινή διοίκηση».
Πότε υπολογίζει να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Θοδωρή Παπαδόπουλο: «Η απάντηση είναι το ταχύτερο δυνατό. Η ελπίδα μου είναι εντός του Ιουλίου. Γνωρίζω τα προβλήματα και αναλαμβάνω δράσεις για να καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία».
Τι είδε στα άτομα της προηγούμενης διοίκησης που τον έκανε να τα εμπιστευτεί«Το βασικό κριτήριο ήταν η πίστη στην ομάδα και η εργατικότητα. Όλα τα άλλα διορθώνονται».
Μέχρι να τελειώσει το ντιλ η διοίκηση Παπαδόπουλο θα πληρώνει με τα χρήματα του κύριου Παπαθανασάκη: «Η διαχείριση των χρημάτων γίνεται με σύνεση. Είμαστε σε στενή επαφή. Σε αυτό το στάδιο δεν γίνεται κάτι άλλο».
Πηγή: arenafm.gr

Αυτός είναι ο Τζόκοβιτς!!

Δυσκολεύτηκε πολύ είναι η αλήθεια, αλλά αποστολή εξετελέσθη! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκαμψε την αντίσταση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και την Κυριακή θα διεκδικήσει το δεύτερο Wimbledon της καριέρας του.

Αυτός είναι ο Τζόκοβιτς!
Θα είναι ξανά στο τελευταίο «σκαλοπάτι»! Ύστερα από κάτι παραπάνω από τρεις ώρες κι αφού χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέτυχε το στόχο του.

Ο Σέρβος επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6, 7-6) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Wimbledon, ελπίζοντας να διπλασιάσει τα τρόπαιά του στο All England Club, αγωνιζόμενος την Κυριακή με έναν εκ των Φέντερερ-Ράονιτς.

Αν και η εκκίνηση ήταν καλή για τον Νόλε, στη συνέχεια ο Βούλγαρος ανέβασε πολύ την απόδοσή του και έβαλε πολύ δύσκολα στον αντίπαλό του, ισοφαρίζοντας τα σετ. O Τζόκοβιτς πήρε εκ νέου προβάδισμα, κατακτώντας με κόπο το tie break στο τρίτο, ενώ στο τέταρτο… έσπασαν καρδιές.

Διότι οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν ξανά στη… ρώσικη ρουλέτα, με τον Ντιμιτρόφ να ‘χει τέσσερις (οι τρεις συνεχόμενες) ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα και να το οδηγήσει σε πέμπτο σετ, να τις χάνει όλες και το νούμερο δύο στον κόσμο να παίρνει την πρόκριση στο δεύτερο match point του.

Ο μεγάλος νικητής έδειξε ξανά πως είναι φτιαγμένος από… ατσάλι, στοχεύοντας πλέον στον έβδομο grand slam τίτλο του και δεύτερο στο λονδρέζικο τουρνουά. Απ’ την άλλη, ο Βούλγαρος μπορεί να ηττήθηκε, αλλά για πρώτη φορά έφτασε τόσο ψηλά σε ένα «μεγάλο» τουρνουά, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει, με την σύντροφό του, Μαρία Σαράποβα να αποχωρεί λυπημένη (και περήφανη) απ’ το κορτ. Πηγή: sport-fm.gr

«Πιστεύω στη Γερμανία»

Τις σκέψεις του για τα σημερινά ματς των προημιτελικών του Μουντιάλ, ανάμεσα στα ζευγάρια Γαλλία-Γερμανία και Βραζιλία-Κολομβία ανέλυσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Μαχλάς.

«Πιστεύω στη Γερμανία»
Τα ζευγάρια των πρώτων προημιτελικών του Μουντιάλ σχολίασε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Μαχλάς.

Ο παλαίμαχος επιθετικός έθεσε τη Γερμανία ως φαβορί για το ματς με τη Γαλλία, ενώ επεσήμανε τους «κινδύνους» που κρύβει για τη Βραζιλία το ματς με τη Κολομβία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στους Μπαμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:
Για το φαβορί του Γαλλία-Γερμανία: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Γερμανία έχει πολύ καλή ομάδα. Οι Γάλλοι έχουν δυσκολευτεί μέχρι τώρα και πιστεύω πως το ίδιο θα γίνει και σήμερα. Πολλοί λένε πως η Γαλλία έχει την ποιότητα, είναι πιο δυνατή είναι πιο δυνατή τακτικά και με καλύτερους παίκτες, όμως πιστεύω πως σήμερα η Γερμανία είναι το φαβορί.

Το λέω παίρνοντας μεγάλο ρίσκο, γιατί σε τόσο αμφίρροπα παιχνίδια δεν μπορεί να πάρεις ξεκάθαρα θέση. Και οι δύο ομάδες έχουν παίξει καλά μέχρι τώρα, έδειξαν ότι θέλουν να φτάσουν μακριά, όμως πιστεύω στην Γερμανία.

Μπορεί στο ματς με την Ελβετία η Γάλλοι να έδειξαν μεγάλη δυναμική, όμως η Γερμανία υπερτερεί στα σημεία
Βέβαια, θα είναι και μεσημέρι εκεί, οπότε ενδέχεται να επηρεάσουν οι καιρικές συνθήκες,. Έδειξαν πως είναι δύο ομάδες που τρέχουν πολύ κι αυτό ενδέχεται να αλλάξει, λόγω του καιρού
».

Για τις αδυναμίες της Γαλλίας: «Οι αδυναμίες στην άμυνα της Γαλλίας φάνηκαν στο ματς με την Αλγερία, αλλά ευθύνονται οι γρήγοροι Αλγερινοί. Έχουν τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο, κράτησε μόνος του την άμυνα. Η Γαλλία δεν είναι τόσο γρήγορη μπροστά. Θα γίνει πολύ καλό ματς γιατί και οι δυο θέλουν τη νίκη. Εκεί θα φανεί η ποιότητα των ποδοσφαιριστών τους».

Για την πιθανότητα παράτασης: «Υπάρχει και η πιθανότητα παράτασης γιατί κανένας απ’ τους δύο δεν θα παραιτηθεί. Μοιάζει πολύ το παιχνίδι τους. Αν μπουν φοβισμένοι θα μείνει στο 0-0 το παιχνίδι».

Για το φαβορί στο Βραζιλία Κολομβία: «Δύσκολο και αυτό το παιχνίδι. Φαβορί είναι σίγουρα η Βραζιλία, όμως η Κολομβία έδειξε ότι είναι ομάδα. Έχει καλούς παίκτες και σύνολο. Φαίνεται ότι η Κολομβία έχει το βάρος, αλλά ουσιαστικά το έχει η Βραζιλία.

Μετά τη διοργανώτρια, η Κολομβία είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους φιλάθλου στη Βραζιλία. Έχει πολύ ζεστό κοινό που θα τους βοηθήσει πολύ
».

Για τις παγίδες που κρύβει το ματς για τη Βραζιλία: «Δεν μπορώ με τίποτα να πω ότι η Βραζιλία έχει περάσει ήδη. Οι Κολομβιανοί έδειξαν πως έχουν καρδιά και παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία από την άλλη, έδειξε πως δεν τους φοβάται και ενδέχεται να το πληρώσει».

«Χρυσάφι» από Μουντιάλ για Μπάγερν!!

Περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η Μπάγερν για την παρουσία των παικτών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Χρυσάφι» από Μουντιάλ για Μπάγερν
Ένα ευσεβέστατο ποσό θα βάλει στα ταμεία της η Μπάγερν από τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάθε ομάδα αποζημιώνεται για την παρουσία των παικτών της στα γήπεδα της Βραζιλίας και η Μπάγερν έχοντας 14 παίκτες από την αρχή της διοργάνωσης και δέκα στα προημιτελικά, έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα 1.082.400, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί όσο οι ομάδες τους προχωρούν στο Μουντιάλ.

Η FIFA αποζημιώνει με 2.050 ευρώ τη μέρα κάθε ομάδα για την παρουσία καθενός παίκτη της στη διοργάνωση. Συνολικά για τους 736 ποδοσφαιριστές των 32 ομάδων έχει προβλεφθεί να διανεμηθούν 51,5 εκατ. ευρώ, ποσό κατά 22 εκατ. ευρώ αυξημένο σε σχέση με τη διοργάνωση του 2010.
Πηγή: sport-fm.gr

Το βάρος στην τακτική!!

Με δουλειά στο κομμάτι της τακτικής συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Γκνιέβινο της Πολωνίας.

Το βάρος στην τακτική

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ομιλία από τον Γιάννη Αναστασίου και στη συνέχεια με το καθιερωμένο ζέσταμα. Ακολούθως, το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα και στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στην τακτική.

Ανάπτυξη από τα πλάγια αφού η μπάλα περάσει από τον άξονα και τελειώματα, περιλάμβανε το πρώτο κομμάτι της τακτικής με τον Αναστασίου να …ζορίζει τους παίκτες του, κάνοντας τους παρατηρήσεις συνεχώς για τις θέσεις που θέλει να παίρνουν στο γήπεδο.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με διπλό ανάμεσα στους γκρι και τους πορτοκαλί, με τον βοηθό του Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, να διακόπτει συνεχώς τη ροή, εξηγώντας στους ποδοσφαιριστές του τι πρέπει να κάνουν.

Η ομάδα αμέσως μετά μαζεύτηκε στο κέντρο του γήπεδο όπου έκανε ασκήσεις αποθεραπείας και μετά αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις αποχώρησης από τον Γιαννακόπουλο!!

Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε ποινή απαγόρευσης εισόδου δέκα μηνών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Εξοργισμένος ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο οποίος σκέφτεται να σταματήσει την ενασχόλησή του.

Σκέψεις αποχώρησης από τον Γιαννακόπουλο!
Βαρύτατη "καμπάνα" στον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο επέβαλλε ο αθλητικός δικαστής.

Έγινε γνωστό απαγορεύει στον κ.Γιαννακόπουλο την είσοδο του στα γήπεδα για το διάστημα των δέκα μηνών για "πράξεις του οι οποίες δυσφημούν το άθλημα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή του Αθλητικού Δικαστή έχει εξοργίσει τον πρόεδρο της ΚΑΕ ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- σκέφτεται περισσότερο σοβαρά από ποτέ την αποχώρησή του από τον αθλητισμό, άρα και το τριφύλλι.

Μάλιστα, σκέφτεται να δώσει τα "κλειδιά" της ομάδας για δέκα μήνες στον ΕΣΑΚΕ. Φυσικά, και η πλευρά του Παναθηναϊκού θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή όπως ενημερώνουν οι πράσινοι.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή:

"Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή Πρωταθλήματος 2013-14

1. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για πράξεις του Προέδρου της κ. Δ. Γιαννακόπουλου, που δυσφημούν το άθλημα της καλαθόσφαιρας, πρόστιμο 12.000,00€, μετά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. που διεξήχθη στις 29-5-2014 και κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 4-6-2014.

2. Επιβάλλει στον κ. Δ. Γιαννακόπουλο Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για πράξεις του που δυσφημούν το άθλημα της καλαθόσφαιρας, συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά διάρκειας δέκα (10) μηνών για τους ως άνω αγώνες".

Σενάριο για «Μπάρτσα» και Μάντζαρη!!

Σύμφωνα με ισπανό δημοσιογράφο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Σενάριο για «Μπάρτσα» και Μάντζαρη
Τον Βαγγέλη Μάντζαρη έχει βάλει στο μάτι η Μπαρτσελόνα, αν τουλάχιστον πιστέψουμε το tweet Ισπανού δημοσιογράφου.

Οι Καταλανοί δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Βίκτορ Σάδα κι αναζητούν έναν γκαρντ που θα είναι ικανός αμυντικός, αλλά καλύτερος οργανωτής και σουτέρ από τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο 24χρονος άσος του Ολυμπιακού συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία.

Βέβαια, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και εκκρεμεί το δεύτερο ραντεβού με τη διοίκηση της ΚΑΕ για την επέκταση της συνεργασίας τους. Από την άλλη, η «Μπάρτσα» έχει… ψωνίσει ξανά από τους Πειραιώτες, μόλις το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε αγοράσει τον Κώστα Παπανικολάου.

Πηγή: sport-fm.gr

Ταχύτερος ο Ρόσμπεργκ, ατύχημα ο Μάσα!! (video)

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν βάζοντας τα γυαλιά στον «γηπεδούχο» Λιούις Χάμιλτον. Ατύχημα για τον Φελίπε Μάσα.

Ταχύτερος ο Ρόσμπεργκ, ατύχημα ο Μάσα (video)
Σε μια επεισοδιακή διαδικασία, που είχε κόκκινη και κίτρινη σημαία, ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν. Ο Γερμανός πιλότος με Mercedes ξεπέρασε τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, που έπαιζε… εντός έδρας και έμεινε δεύτερος.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν τρίτος με Ferrari, τέταρτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull και πέμπτος ο Κίμι Ραϊκόνεν με το δεύτερο μονοθέσιο της «σκουντερία».

Μεγάλος άτυχος της διαδικασίας ήταν ο Φελίπε Μάσα, που σε μια στροφή βγήκε εκτός πίστας και κατέληξε με δύναμη στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να καταστραφεί το τμήμα της Williams μπροστά και αριστερά. Ο Βραζιλιάνος πιλότος βγήκε σώος, αλλά θα χρειαστεί πολλή δουλειά στο μονοθέσιό του.



Η Σούζι Βολφ, από την άλλη, με την άλλη Williams, αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα και σταμάτησε νωρίς. Ο Παστόρ Μαλδονάδο με Lotus αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και δεν κατέγραψε χρόνο.

Στις 16:00 θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος ελεύθερων δοκιμών, ενώ το Σάββατο ο τρίτος και οι κατατακτήριες πριν από τον αγώνα της Κυριακής.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes 1:35.424
2. Χάμιλτον, Mercedes + 0.731
3. Αλόνσο, Ferrari +0.839
4. Ρικιάρντο, Red Bull +1.199
5. Ραϊκόνεν, Ferrari +1.279
6. Φέτελ, Red Bull +1.497
7. Μπάτον, McLaren +1.539
8. Κβίατ, Toro Rosso +1.751
9. Βερνιέ, Toro Rosso +1.803
10. Μάγκνουσεν, McLaren +1.807
11. Πέρες, Force India +2.296
12. Γκροσάν, Lotus +2.486
13. Γκουτιέρες, Sauber +2.632
14. Χουκαντέλα, Force India +2.659
15. Φαν ντερ Γκάρντε, Sauber +2.904
16. Μπιανκί, Marussia +3.493
17. Μάσα, Williams +4.037
18. Τσίλτον, Marussia +4.390
19. Έρικσον, Caterham +5.173
20. Φριτζινς, Caterham +6.837
21. Βολφ, Williams +8.788
22. Μαλδονάδο, Lotus Πηγή: sport-fm.gr

Η μάχη... της Σάμπα με την Κούμπια!!

Η Βραζιλία έχει τ’ όνομα και η Κολομβία τη χάρη, ή απλώς η Βραζιλία έχει και τα δύο. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Ένας αγώνας των τεσσάρων γραμμών αλλά και κερκίδας, απόψε, στις 23:00.

Η μάχη... της Σάμπα με την Κούμπια
Σε έναν ακόμη αγώνα η Βραζιλία θα κληθεί να αποδείξει, όσα απαιτούν οι οπαδοί της. Μία ομάδα που σε τέσσερις αγώνες έχει δείξει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του μεγάλου φαβορί και του γηπεδούχου.

Δεν παύει όμως να αποτελεί μια ιστορική δύναμη του θεσμού και να διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα σύνολα της διοργάνωσης.

Ένα γεμάτο γήπεδο λοιπόν θα αποζητά σήμερα το βράδυ, ό,τι η «σελεσάο» δεν κατάφερε να κάνει με την Χιλή. Ενώ θα πρέπει να δούμε τι «κουσούρια» άφησε η πρόκριση επί των Χιλιανών, που μόνο εύκολη δεν ήταν.

Στις κερκίδες του γηπέδου αν και όλοι θα είναι βαμμένοι στα κίτρινα, δεν σημαίνει πως θα φωνάζουν για την ίδια ομάδα. Η «απόβαση» των Κολομβιανών είναι γιγαντιώδης και το μόνο σίγουρο είναι πως θα παρακολουθήσουμε ντέρμπι «οπαδικό».

Οι «καφετέρος» όπως έχουν αποδείξει είναι αρκετά φιλόδοξοι, έχοντας 4 στις 4 νίκες και κοιτούν τελικό. Για να πάνε ως εκεί οι Κολομβιανοί θα πρέπει να σπάσουν ένα κακό προηγούμενο, που τους θέλει να μη νικούν τη «σελεσάο». Οι 15 νίκες και οι 8 ισοπαλίες έχουν δώσει στους -τυπικά- γηπεδούχους τη ψυχολογία του νικητή, με μόλις 2 ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στα περισσότερα από τα μέχρι τώρα ματς του τουρνουά οι μεγάλες προσωπικότητες και οι ηγέτες των ομάδων είναι αυτοί που έχουν ξεχωρίσει. Χάμες Ροντρίγκες και Νεϊμάρ είναι αυτοί που ενσαρκώνουν τους ηγέτες, αν και ο πρώτος έχει πάρει κυριολεκτικά από το χεράκι την Κολομβία, με πέντε γκολ και την οδηγεί… όπου φτάσει. Το ζήτημα είναι και ο Βραζιλιάνος να κλείσει τα στόματα όσων τον αμφισβητούν.

Μόνο ένας Λατίνος θα μείνει απόψε στο Στάδιο Καστελάο της Φορταλέζα (23:00),και αυτός θα έχει βάλει πλώρη τελικού.

Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία(Λουίς Φελίπε): Σέζαρ, Άλβες, Λουίζ, Σίλβα, Μαρσέλο, Φερναντίνιο ,Παουλίνιο, Όσκαρ, Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ

Κολομβία(Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Ζούνιγκα, Σάντσες, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Γκουτιέρεζ, Μαρτίνεζ

Διαιτητής: Βελάσκο Καρμπάγιο Πηγή: sport-fm.gr

Για την τιμή των… Ευρωπαίων!!

Τέσσερις εκ των οκτώ που έχουν μείνει στο Μουντιάλ, είναι ομάδες της «γηραιάς» ηπείρου ωστόσο την Παρασκευή στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), Γαλλία ή Γερμανία θα μείνει εκτός. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Για την τιμή των… Ευρωπαίων
Δύο από τις κλασικές ευρωπαϊκές δυνάμεις θα κονταροχτυπηθούν σήμερα στις 19:00 στο «Μαρακανά» προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία. Ο λόγος φυσικά για το παιχνίδι της Γαλλίας με την Γερμανία.

Από την μια πλευρά, οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν που μπορεί να αγωνίζονται χωρίς τον Φρανκ Ριμπερί, ωστόσο χάρη στην ανανέωση που πραγματοποίησαν φέτος, είδαμε φρέσκα πρόσωπα και ελπιδοφόρους παίκτες που δίνουν μια διαφορετική πνοή στην ομάδα που τα τελευταία χρόνια πήγαινε από τη μια γκέλα στην άλλη. Η Γαλλία στην διοργάνωση στην χώρα του καφέ παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και σκοράρει με καλή συχνότητα (2 γκολ ανά αγώνα μέσο όρο). Μεγάλο μερίδιο ευθύνης βέβαια έχει ο σούπερ-σταρ της ομάδας, Καρίμ Μπενζεμά που εκτός των τριών τερμάτων που έχει πετύχει μέχρι στιγμής, έχει μοιράσει και δύο ασίστ, όντας ο κινητήριος μοχλός της εθνικής.

Από την άλλη, τα «πάντσερ» του Χόακιμ Λεβ που φαντάζουν ως η δυνατότερη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει παραμείνει στον θεσμό του Μουντιάλ. Έχοντας εφτά παίκτες της Μπάγερν Μονάχου στο δυναμικό της, η εθνικής Γερμανίας έχει αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού των Βαυαρών (με την ανάπτυξη από τα άκρα) που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους, δεν θυμίζει και τόσο… Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Επιπλέον, ως γνωστόν οι Γερμανοί δεν σταματούν ποτέ και αυτό φαίνεται και από τα 2.3 γκολ που έχουν μέσο όρο. Το στατιστικό της χρονιάς μπορεί να το έκανε ο Μίροσλαβ Κλόζε, ωστόσο για ακόμα μια διοργάνωση, όλα τα λεφτά είναι ο Τόμας Μίλερ που με τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ σε δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο. Επιπλέον έχει και δύο ασίστ.

Σε αντιπαράθεση, τα στατιστικά των δύο ομάδων δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στην Γερμανία. Ένα γκολ περισσότερο σε περίπου τρεις λιγότερες φάσεις, δέκα χιλιόμετρα παραπάνω (117.2-107) και μεγαλύτερη ομαδικότητα (2560 πάσες -1807 πάσες) τα «πάντσερ» εν αντιθέσει με τους «τρικολόρ». Η προϊστορία όμως δείχνει Γαλλία που σε 25 αγώνες έχει 11 νίκες και 8 ήττες, ενώ 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Πολλά γκολ μπαίνουν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (83) και άξιος αναφοράς αριθμός είναι πως 41 έχει πετύχει η Γαλλία και 42 η Γερμανία.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακχό, Εβρά, Πογκμπά, Καμπάιγ, Ματουιντί, Βαλμπουενά, Γκριεζμάν, Μπενζέμα.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Μερτεσάκερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Γκέτσε, Οζίλ, Κρόος, Μίλερ.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνια (Αργεντινή)
Πηγή: sport-fm.gr

Εικόνες μιας στιγμής, εικόνες μιας ζωής!!!

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου με την κατάκτηση του Euro. Δείτε φωτογραφίες από τη μαγική βραδιά.

Εικόνες μιας στιγμής, εικόνες μιας ζωής!
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: sport-fm.gr

«Ξηλώνεται» για Ροντρίγκες η Ρεάλ!!

Έτοιμη να προσφέρει 75 εκατ. ευρώ και πρωτοκλασάτους παίκτες της ως έμψυχα ανταλλάγματα στη Μονακό για την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες μοιάζει να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με την «MARCA».

«Ξηλώνεται» για Ροντρίγκες η Ρεάλ
Ποιος να το φανταζόταν πριν το Μουντιάλ, πως ο παίκτης που θα συγκέντρωνε πάνω του όλα τα βλέμματα θα ήταν κάποιος άλλος από τους Μέσι, Ρονάλντο ή Νεϊμάρ. Η αλήθεια όμως είναι πως οι εμφανίσεις του Χάμες Ροντρίγκες μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, δικαιολογούν απολύτως το ντόρο που έχει δημιουργηθεί.

Με 5 γκολ και 2 ασίστ με την εθνική Κολομβίας, πολύ λογικά ο 23χρονος εξτρέμ είναι περιζήτητος. Τα σενάρια όσο περνάει ο καιρός ολοένα και φουντώνουν, με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησής του.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «MARCA», η «βασίλισσα» θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 75 εκατ. ευρώ στην διοίκηση της Μονακό προκειμένου να εντάξει τον νεαρό άσο στο δυναμικό της, παραχωρώντας μάλιστα ως έμψυχα ανταλλάγματα κάποιον εκ των Ανχέλ Ντι Μαρία, Άλβαρο Μοράτα, Σάμι Κεντίρα, Φάμπιο Κοεντράο και Ασιέρ Ιγιαραμέντι.

Να θυμίσουμε πως από την πλευρά του, ο Ροντρίγκες είχε δηλώσει προς τα τέλη του Ιουνίου πως είναι όνειρό του να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ εκτός των άλλων έχρισε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως το ποδοσφαιρικό του είδωλο.

Βεβαίως μπορεί ο ατζέντης του να είναι ο Χορχέ Μέντες που έχει στενές επαφές με τον σύλλογο της Μαδρίτης, ωστόσο η Μονακό δύσκολα θα παραχωρήσει τον υπέρ-ταλαντούχο παίκτη της που δεσμεύεται έτσι κι αλλιώς με συμβόλαιο μέχρι το 2018.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ για Σουάρες στα 90 εκατ.!!

Τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα φοράει ο Λουίς Σουάρες τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο ραδιοφωνικός σταθμός “Cadena Ser” μετέδωσε ότι Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ συμφώνησαν στο ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ για Σουάρες στα 90 εκατ.
Την φανέλα της Μπαρτσελόνα θα φοράει ο Λουίς Σουάρες από την νέα αγωνιστική σεζόν. Ο ραδιοφωνικός σταθμός “Cadena Ser” μετέδωσε ότι Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ συμφώνησαν για την μεταγραφή του παίκτη για το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη σχετική πληροφορία μετέφερε στον «αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού ο ισπανός δημοσιογράφος, Χοσέ Ραμόν ντε λα Μορένα.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την μεταγραφή του Λουίς Σουάρες, τον οποίο η αγγλική ομάδα δεν «καιγόταν» να τον κρατήσει μετά το περιστατικό που είχε με τον Κιελίνι.

Μετά το σχετικό δημοσίευμα ακολούθησαν και άλλα από τη Μεγάλη Βρετανία τα οποία έκαναν λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων στο ποσό των 70 εκατομμυρίων λιρών… Πηγή: sport-fm.gr

Μεχία για τα χαφ!!

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανθρακικού βρίσκεται ο 24χρονος μέσος, Αλφρέδο Μεχία που έχει περάσει κα από την Ιταλία.

Μεχία για τα χαφ
Κράτησε Τζάνη, κλείνει για Μεχία.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του 24χρονου μέσου από την Ονδούρα βρίσκεται ο Πανθρακικός. Η ομάδα της Κομοτηνής έφερε στην Ελλάδα Αλφρέδο Μεχία, που έχει αρκετά ενδιαφέρον προφίλ.

Πρόκειται για παίκτη που έχει φορέσει 18 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, ενώ έχει περάσει και από τα μικρά κλιμάκια της εθνικής του ομάδας, ενώ πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Έχει περάσει από τη δεύτερη ομάδα της Ουντινέζε, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στη Μάραθον της πατρίδας του.
Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Μπράουν, κοιτάζει Τζέιμς!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κάρλον Μπράουν για την ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Στη λίστα για τη θέση του σέντερ ο Σον Τζέιμς, όπως γράφει η SportDay.

Κοντά σε Μπράουν, κοιτάζει Τζέιμς
Ο Κάρλον Μπράουν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο παίκτης που θα αποτελέσει το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού. Μετά την απώλεια του Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος κατέληξε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, οι «ερυθρόλευκοι» ενήργησαν άμεσα και «χτύπησαν την πόρτα» του έτερου στόχου τους, που εντυπωσίασε την περυσινή σεζόν με τη φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός της ημέρας να έχουμε οριστικές εξελίξεις με τον Αμερικανό γκαρντ και ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στη λίστα ο Τζέιμς

Παράλληλα, με την υπόθεση του γκαρντ, οι Πειραιώτες «τρέχουν» και το θέμα του σέντερ, που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Μπράιαν Ντάνστον κάτω από τη ρακέτα. Η περίπτωση του Οθέλο Χάντερ της Σιένα φαίνεται ότι έχει ατονήσει και σύμφωνα με δημοσίευμα της SportDay, ο παίκτης που εξετάζεται είναι ο Σον Τζέιμς.

Ο 31 ετών σέντερ αποχώρησε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι μεταξύ των υποψηφίων. Πάντως, εκτός από τον Ολυμπιακό, για τον παίκτη ενδιαφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Αρμάνι Μιλάνο, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Γκάνι Λαουάλ.
Πηγή: sport-fm.gr

Υπολογίζει σε Ιτάνζ, ανανεώνει με Λούκας;


Ο μάνατζερ του Σαρλ Ιτάνζ ειδοποιήθηκε από τον ΠΑΟΚ ότι ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας υπολογίζεται. Σενάρια για ανανέωση του συμβολαίου του Λούκας.

Υπολογίζει σε Ιτάνζ, ανανεώνει με Λούκας;
Έντονη κινητικότητα υπάρχει στον ΠΑΟΚ για τη θέση του τερματοφύλακα.

Το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Αλέξανδρο Τζόρβα, που δεν θα συνεχίσει στον Απόλλωνα Σμύρνης που υποβιβάστηκε, την ώρα που στο ρόστερ υπάρχει ο Παναγιώτης Γλύκος και προς το παρόν ο Σανθ Χακόμπο, ο οποίος δεν υπολογίζεται, αλλά και ο Σαρλ Ιτάνζ.

Ο τελευταίος ενημερώθηκε από τον «Δικέφαλο του Βορρά» μέσω του μάνατζερ του ότι υπολογίζεται για τη φετινή σεζόν. Ο 31χρονος τερματοφύλακας, που έπαιξε με την εθνική Καμερούν στο Μουντιάλ της Βραζιλιάς, είχε δοθεί δανεικός στην Κόνιασπορ τη σεζόν που έφυγε και έκανε 33 συμμετοχές.

Ο πρώην πορτιέρο του Ατρόμητο είχε παραχωρηθεί στην τούρκικη ομάδα, διότι είχε «χαλαστεί» μαζί του ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έριξε «νερό στο κρασί του».

Ανανεώνει;

Ραντεβού με τον Λούκας θα έχει σήμερα ο Ζήσης Βρύζας, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα, καθώς είναι φανερό ότι ο παίκτης θέλει να πάει στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα. Πάντως, ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες ότι οι δύο πλευρές θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους, ώστε να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ και όχι μόνο ο Ισπανός μεσοεπιθετικός.Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα οι ανακοινώσεις!!

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε ο Παναγιώτης Στεφανίδης μετά από δύο ημέρες στην Αθήνα όπου είχε κρίσιμες επαφές, με στόχο τα έσοδα και συνολικά την προοπτική να αγωνιστεί ο Αρης στη Football League.

Και τώρα οι ανακοινώσεις
Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε ο Παναγιώτης Στεφανίδης μετά από δύο ημέρες στην Αθήνα όπου είχε κρίσιμες επαφές, που στόχο είχαν τα έσοδα και συνολικά την προοπτική να αγωνιστεί ο Αρης στη Football League.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατά την παρουσία του στην πρωτεύουσα είχε σειρά επαφών που αφορούσαν από το κλείσιμο χορηγιών, μέχρι τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων με πρώην αλλά και νυν ποδοσφαιριστές, ενώ έγινε προσπάθεια να προχωρήσει και το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου, οι επαφές κύλησαν σε πολύ καλό επίπεδο και στις περισσότερες των περιπτώσεων έγιναν σημαντικά βήματα προόδου και με την επιστροφή του θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματά τους, τουλάχιστον εκείνα που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Συναντήσεις με τους... τέσσερις
Τελικά, σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Σουνά, Σταυρόπουλο, Γιαννίτση και Ψυχογιό.

Στόχος της διοίκησης είναι να επιτευχθούν άμεσα συμφωνίες με παίκτες τους οποίους υπολογίζει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, προκειμένου να υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός και να λυθούν τα χέρια του προπονητή.

Πέραν των τεσσάρων παικτών, ο Στεφανίδης θα επιδιώξει να συναντηθεί σήμερα και με τον Νίκο Αγγελούδη, σε μια τελευταία προσπάθεια για να παραμείνει στην ομάδα, βελτιώνοντας ίσως την αρχική πρόταση που δεν ικανοποίησε τον 23χρονο επιθετικό.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε και με τον Δέλλα!!

Λεπτομερώς ενημέρωσε τον Μπάγεβιτς για τα μεταγραφικά ζητήματα ο Μιλοβανοβιτς, στην πολύωρη συνάντηση που είχαν, ενώ σήμερα θα υπάρξει συνάντηση και με τον Δέλλα. Πάει για επιθετικό, εξτρέμ η ΑΕΚ.

Τα λένε και με τον Δέλλα
Με κάθε λεπτομέρεια για το που βρίσκονται τα μεταγραφικά ενημέρωσε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς την Πέμπτη.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα και το πρωί συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ένωσης στα Σπάτα, κάνοντας μια πρώτη κουβέντα για όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Οι δυο τους πάντως ήταν επικοινώνησαν αρκετές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Μιλοβάνοβιτς είχε επαφή με τους μεταγραφικούς στόχους όλες αυτές τις ημέρες, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ και ενός επιθετικού που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα και στη συνάντηση που θα έχουν θα δώσει το «παρών» όπως και ο Τραΐανός Δέλλας, ο οποίος επιστρέφει από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε για α σεμινάρια UEFA Pro. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του 38χρονου τεχνικό στη σύσκεψη, διότι μπορεί να είναι στην Αθήνα το βράδυ και να μην προλάβει.Πηγή: sport-fm.gr

Φέρνει… Μέγι ο Εργοτέλης!

Την πρώτη του μεταγραφική προσθήκη είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί στο πρόσωπο του Μέγι, βρήκαν τον αντικαταστάτη του Μεχία για το κέντρο της άμυνάς τους.

Φέρνει… Μέγι ο Εργοτέλης
Την πρώτη του μεταγραφή είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Εργοτέλης.

Οι Κρητικοί στο πρόσωπο του Χουάν Αλμπέρο Αμπρέου Αλβαράντο ή απλώς Μέγι, βρήκαν τον αντικαταστάτη του Αλβαρο Μεχία για το κέντρο της άμυνάς τους.

Ο 30χρονος στόπερ θα έρθει στο Ηράκλειο ως πρωταθλητής, καθώς πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο με τη Σέριφ Τίρασπολ, στην οποία είχε για προπονητή τον Χουάν Φεράντο.

Ποιος είναι ο Μεγί…
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπέτις και στην ομάδα της Ανδαλουσίας αγωνίστηκε μέχρι το 2011, με μόνη εξαίρεση μία χρονιά που ήταν δανεικός στην Πόλι Εχίδο.

Κατέκτησε το Κύπελλο, έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και το 2003 ήταν ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας Κ-20, που αναδείχθηκε δεύτερη στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο με συμπαίκτες όπως ο Ινιέστα.

Το 2010 συνέχισε στην Τενερίφη, το 2011 βρέθηκε στο Βέλγιο και τη Γάνδη και πέρυσι το καλοκαίρι στη Μολδαβία.
Πηγή: sport-fm.gr

Γιατί δεν επιστρέφει ο Καραγκούνης!!

Οι... πληγές του παρελθόντος στάθηκαν εμπόδιο για την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε ποιες είναι αυτές...

Γιατί δεν επιστρέφει ο Καραγκούνης
Με σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα γίνουν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους –τελικά- ο Γιώργος Καραγκούνης δεν θα φορέσει και πάλι την πράσινη φανέλα.

Ωστόσο, λίγο – πολύ αυτοί (οι λόγοι) είναι γνωστοί εδώ και καιρό αν και προς στιγμήν κάποιοι πίστεψαν ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα.

Όπως αναφέρει η Sportday, μεγάλο ρόλο έπαιξε η κόντρα που ξέσπασε πέρσι μεταξύ Αλαφούζου – Καραγκούνη για την έλευση του Νταμπίζα στην ομάδα.

Επίσης, η απόφαση του «Κάρα» να αγωνιστεί και πάλι στη Φούλαμ την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε ένα νέο ξεκίνημα σαν ομάδα και του είχε ζητήσει τη βοήθειά του με την παρουσία του στο ρόστερ. Αυτό ενόχλησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο χρόνος δεν ήταν ικανός να γιατρέψει τις πληγές.

Υπάρχει επίσης και μία άποψη εντός Παναθηναϊκού ότι ο Καραγκούνης δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας που έχει χτιστεί κι ότι ενδεχομένως η επιστροφή του θα διαταράξει αγωνιστικά τις ισορροπίες.

Όπως και να έχει, σήμερα αναμένεται η θέση της ΠΑΕ για το θέμα. Περίπτωση ανατροπής φυσικά δεν υπάρχει.Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει αντεπίθεση!!

Φορτσάρει για να κλείσει άμεσα τον στόπερ ή τον χαφ ο Παναθηναϊκός, αναμένοντας τις οριστικές εξελίξεις με Σίλντενφελντ, Αμπέντ. «Αν δεν με θέλουν με την καρδιά τους...», το μήνυμα Καραγκούνη.

Ετοιμάζει αντεπίθεση

Στόχος του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» είναι να τελειώσει το θέμα του στόπερ ή του μέσου άμεσα, ώστε να ενσωματωθεί ο παίκτης μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη στην υπόλοιπη ομάδα, που βρίσκεται στην Πολωνία, ενώ δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το ποιος κλείσει νωρίτερα.

Για τον στόπερ βρίσκονται ψηλά στη λίστα δύο παίκτες, με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή ο Νίκος Νταμπίζας, την ώρα που δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη με τον Σίλντενφελντ, που πήγε στην Αυστρία, έπαιξε στο φιλικό της Ντιναμό Μόσχας και στη συνέχεια του δόθηκε άδεια. Όπως έχει προκύψει από την περασμένη εβδομάδα υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με τον έναν κεντρικό αμυντικό και του δεύτερου η ομάδα αξιώνει χρήματα για να τον αποδεσμεύσει και οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν, καθώς θεωρείται απίθανο να πληρώσει σύλλογο ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Τη δεδομένη στιγμή το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ο Αλγερινός, αλλά αφού δεν υπάρχουν οριστικές εξελίξεις, ο Νίκος Νταμπίζας τρέχει και την υπόθεση απόκτησης ενός μέσου. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Χρήστου Μπούρμπου, διότι ο ΟΦΗ έκανε έφεση στην απόφαση που εκδόθηκε μετά την προσφυγή του έμπειρου δεξιού μπακ. Ανησυχία δεν υπάρχει για θέμα. Απλά θα καθυστερήσει ο παίκτης να πάει στην Πολωνία.

Στο μέτωπο Καραγκούνη, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού συζήτησε το βράδυ της Τετάρτης με τον 37χρονο μέσο και τον ενημέρωσε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αρνητικός για τη συγκεκριμένη μεταγραφή, ζητώντας του να γίνει συνάντηση την Πέμπτη, μήπως και προκύψει ανατροπή. Όμως, δεν θέλησε ο «Κάρα»… «Δεν υπάρχει λόγος για συνάντηση. Αν δεν με θέλουν με την καρδιά τους…», έλεγε ο πρώην αρχηγός της ομάδας, εμφανώς πικραμένος.

Φαίνεται, πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ πήρε υπ’ όψιν του τα όσα είχαν συμβεί πέρυσι, όταν ο Καραγκούνης διέψευσε το ότι ήταν δική του πρόταση η πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα.Πηγή: sport-fm.gr

Τα… χέρια του Ρανιέρι!!

Με βοηθό προπονητή και γυμναστή θα έρθει στην Ελλάδα ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Παραχώρηση έκτασης στο Σχιστό η πρόταση της Πολιτείας στην ΕΠΟ.

Τα… χέρια του Ρανιέρι
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα. Ο Ιταλός τεχνικός θα λύσει το συμβόλαιο του με τη Μονακό στις 15 Ιουλίου και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί από την ΕΠΟ ως ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της «γαλανόλευκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει ήδη πάρει τις πρώτες αποφάσεις του σχετικά με την στελέχωση του τεχνικού επιτελείου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο έμπειρος τεχνικός θα έχει σίγουρα στον πάγκο της Εθνικής δύο Ιταλούς συνεργάτες. Ο ένας θα είναι ο βοηθός του και ο άλλος ο γυμναστής της ομάδας.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Νεκτάριος Πανταζής δεν θα συνεχίσει την εκγύμναση των διεθνών. Σχετικά με τον Λεωνίδα Βόκολο όλα τα σενάρια παίζουν... Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος περιμένει την πρόταση της ομοσπονδίας και είναι ανοικτός σε συζήτηση που αφορά το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής.

Άγνωστο παραμένει και το μέλλον του τεχνικού διευθυντή της «γαλανόλευκης», Τάκη Φύσσα παρά την επιτυχημένη θητεία του. Η ΕΠΟ δεν έχει πάρει θέση και με την τωρινή κατάσταση όλα είναι πιθανά και για τους δύο. Πάντως, η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο 20ήμερο.

Πρόταση για το Σχιστό

Όσον αφορά το προπονητικό κέντρο της Εθνικής, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει συνάντηση επί του θέματος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

Η Πολιτεία θα κάνει δύο ολοκληρωμένες προτάσεις. Η πρώτη και κύρια θα είναι η παραχώρηση περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού στον Κορυδαλλό. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια αναξιοποίητη συνολική έκταση 110 στρεμμάτων, μέρος της οποίας είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει η Πολιτεία στην ομοσπονδία.

Η δεύτερη, αλλά πιο σύνθετη πρόταση αφορά την περίπτωση συγκεκριμένης έκτασης πλησίον του Ολυμπιακού Σταδίου και συγκεκριμένα κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό «Ειρήνη». Βέβαια, το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση της κυβέρνησης με την ΕΠΟ.
Πηγή: sport-fm.gr

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…!!

Όποιος πει ότι δεν θυμάται λεπτομερώς το έπος του 2004 και δεν ανατριχιάζει, λέει ψέματα. Κι ας έχουν περάσει δέκα χρόνια από την πιο «χρυσή» σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το sport-fm.gr θυμάται…

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…
Ρε πως περνάει ο καιρός… Πάνε δέκα χρόνια από τότε που το «πειρατικό» έκανε… πλιάτσικο στα γήπεδα της Πορτογαλίας και η Ελλάδα σκαρφάλωνε στην κορυφή της Ευρώπης. Σαν παραμύθι μοιάζει ακόμη και τώρα αυτό που συνέβη!

Τι μήνας κι εκείνος του Euro… Για τριάρες και τεσσάρες μας είχαν οι ξένοι, για μια αξιοπρεπή παρουσία λέγαμε ότι πάμε εμείς και τελικά πέσαμε όλοι έξω. Το πλήρωμα με τους 23 διεθνείς και καπετάνιο τον Ότο Ρεχάγκελ άφησε άφωνους όχι μόνο εμάς, αλλά όλη την υφήλιο. Και δικαιολογημένα. Γιατί αυτό που πέτυχαν είναι ανεπανάληπτο. Όμως ήταν αρκετό για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Στην πρεμιέρα, «πιάσαμε κότσο» τους οικοδεσπότες Πορτογάλους. Καραγκούνης και Μπασινάς τους «κόλλησαν» δύο… μπαλάκια και η νίκη με 2-1 ήταν γεγονός. Οι Ισπανοί δεν… ταρακουνήθηκαν και το «πλήρωσαν». 1-1 το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στο γκολ του Χαριστέα, με την Ελλάδα να βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση. Στην αυλαία με τη Ρωσία, μπορεί να ήρθε η πρώτη ήττα με 2-1, αλλά το γκολ του Βρύζα ήταν αρκετό για να μας στείλει στα προημιτελικά. Ακόμη κι αυτό ήταν άθλος, αλλά τα καλύτερα θα ακολουθούσαν.

Στον προημιτελικό με τη Γαλλία, ο Ζαγοράκης πέρασε σαν… σταματημένο τον Λιζαραζού, έκανε τη σέντρα και ο Χαριστέας έγραψε το τελικό 1-0, που μας έστελνε στην τετράδα. Που να το πεις και να σε πιστέψουν; Η Ελλάδα στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σαν ανέκδοτο έμοιαζε. Με την Τσεχία είδαμε τον Χάρο με τα μάτια μας, αλλά μάλλον ο Θεός ήταν μαζί μας. Ήθελε να περάσουμε… Και ο Δέλλας με το «silver» γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, μας έστειλε στα ουράνια. Κεφαλιά, 1-0 και πρόκριση στον τελικό…

Εκεί, στη Λισσαβόνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας εκείνο τον αξέχαστο μήνα, θα βρίσκαμε μπροστά μας, όπως και στην πρεμιέρα, την Πορτογαλία. Παρά τις τόσες… κηδείες που κάναμε, οι περισσότεροι μιλούσαν για ρεβάνς και εκδίκηση της οικοδέσποινας. Σιγά μην τους φοβόμασταν… Αφού τους κερδίσαμε μια φορά, γιατί να μην το ξανακάνουμε; Όπως και έγινε. Ο Μπασινάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χαριστέας πήρε αμπάριζα όλη την άμυνα και η Ελλάδα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2004.

Το γράφω και ανατριχιάζω, ακόμη και τώρα. Δέκα χρόνια μετά…. Το παραμύθι που ζήσαμε δεν είχε «δράκο» και η Ελλάδα κατέκτησε την Ευρώπη. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα είναι το ίδιο. Η μέρα αυτή δεν ξεχνιέται. Ποτέ και από κανέναν. Τελεία και παύλα…

Οι συνθέσεις του τελικού

Πορτογαλία (Σκολάρι): Ρικάρντο, Νούνο Βαλέντε, Ανδράδε, Καρβάλιο, Μιγκέλ (Π. Φερέιρα), Κοστίνια (60’ Ρουί Κόστα), Μανίς, Κ. Ρονάλντο, Φίγκο, Ντέκο, Παουλέτα (74’ Γκόμες).

Στον πάγκο έμειναν οι Κιμ, Μορέιρα, Ρουί Ζορζ, Κόουτο, Πετίτ, Σιμάο, Μπέτο, Τιάγκο, Πόστιγκα.

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76’ Βενετίδης), Χαριστέας, Βρύζας (81’ Παπαδόπουλος).

Στον πάγκο έμεινα οι: Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Νταμπίζας, Τσιάρτας, Καφές, ΓΧ. Γεωργιάδης, Γκούμας, Λάκης, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών.




Τα γκολ σε περιγραφή του Γιώργου Χελάκη…






Η πορεία



Τα MME για τον θρίαμβο






Οι δηλώσεις



Οι πανηγυρισμοί κατά την άφιξη της αποστολής



Τα πρωτοσέλιδα της κατάκτησης του Euro 2004



Πηγή: sport-fm.gr

Τσάμπα… παιχταράδες!!

Μπορείς να φτιάξεις ομαδάρα χωρίς λεφτά; Να κάνεις λεζάντα ως πρόεδρος χωρίς να πληρώσεις; Μπορείς! Γιατί -θεωρητικά τουλάχιστον- υπάρχει μια ενδεκάδα παιχταράδων που μπορείς να πάρεις… τσάμπα!

Τσάμπα… παιχταράδες!
Δεν είναι λύσεις για το μέλλον. Άλλωστε ο μικρότερος είναι 28 και ο αμέσως νεαρότερος… 33.

Είναι όμως παιχταράδες. Σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση ο καθένας, όλοι τους αναγνωρισμένοι. Και σίγουρα λόγος για να ενθουσιαστεί ο οπαδός της ομάδας που θα τους επιλέξει.

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν 11 μεγάλοι παίκτες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Με την υποθετική ενδεκάδα που σχηματίζουν (σε σχηματισμό 4-3-3) να φωνάζει… «διαλέχτεεεεεε»!

Τερματοφύλακας λοιπόν ο (εκπληκτικός στο Μουντιάλ και διαθέσιμος μετά την αποχώρηση απ’ την Αζαξιό) Οτσόα. Στο αριστερό άκρο ο Άσλεϊ Κόουλ (33) που δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μουρίνιο στην Τσέλσι. Στο δεξί ο Ρεβεγιέρ (34) που βρέθηκε στη Νάπολι στο δεύτερο μισό της σεζόν που τελείωσε.

Δίδυμο στα στόπερ οι Λουγκάνο (33) και Φέρντιναντ (35), με τον πρώτο να μη συνεχίζει στη Γουέστ Μπρομ και τον δεύτερο να πέφτει θύμα της ανανέωσης που θα κάνει ο Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Καθαρό αμυντικό χαφ ο Καμπιάσο (33), που έφυγε από την Ίντερ και ήδη πολλές ομάδες (όπως η Τότεναμ) έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Μπροστά του οι Τιάγκο (33) και Λάμπαρντ (36), με τον Πορτογάλο να φεύγει από την Ατλέτικο -πιθανότατα για την Τσέλσι- και τον μεγάλο αρχηγό των Λονδρέζων να βρίσκεται μια ανάσα απ’ το να μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη.

Όσο για την επίθεση, εκεί κι αν έχει… ψωμί. Με Ανελκά (35) διαθέσιμο έπειτα από μια καλή σεζόν με τη Γουέστ Μπρομ. Τον Ετό (33), να πηγαίνει σχετικά καλά στην Τσέλσι αλλά να τα «σπάει» με τον Μουρίνιο. Και τον μεγάλο Ντρογκμπά (36), να φεύγει από τη Γαλατασαράι και να έχει ήδη «γυαλίσει» στη Γιουβέντους.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Εγώ σας λέω ότι θα τους ξεκ@λιάσει!!

Ρεσιτάλ Αλέφαντου στον sportdog για τον ποδοσφαιριστή-"διάολο", τον "κοντό με τα μαγουλάκια" και τον "στραβομουτσουνιασμένο"! Τι προβλέπει για τον τελικό Mundial;
Η Αργεντινή δεν πείθει πολύ κόσμο, όμως εγώ ψήνομαι μαζί της λόγω Μέσι. Είναι όλα τα λεφτά αυτός. Αν την παίξεις ανοικτά την Αργεντινή σε καθάρισε ο Μέσι, θα χωθεί μεσ΄ την περιοχή και τέλειωσες. Ο Χίτφελντ την έπαιξε έξυπνα την Αργεντινή με διπλές ζώνες άμυνας, ήταν πολύ καλοί οι Ελβετοί, από το πρώτο ματς που τους είδα στο Μουντιάλ είπα ότι μου άρεσαν πολύ. Καλά στημένοι, ένας επιθετικός μεγάλης κλάσης μόνο τους έλειπε για να προχωρήσουν. Αν είχαν έναν Ρόμπεν θα προχώραγαν κι άλλο. Μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά στην Αργεντινή η Ελβετία.
Η Αργεντινή είναι σκληροτράχηλη πάντως, και αν πάρει μπρος, δεν αποκλείω να το πάρει το Μουντιάλ. Λόγω Μέσι. Είναι διάολος. Μόνος του τραβάει την ομάδα αυτή, οι άλλοι καλοί παίκτες δεν έχουν φορτσάρει. Με εξαίρεση τον Ντι Μαρία. Ο Μέσι είτε σκοράρει, είτε μαζεύει πάνω του αντίπαλους απελευθερώνοντας συμπαίκτη για το γκολ όπως έγινε με τον Ντι Μαρία που ο Ελβετός μπακ είχε πάει για βοήθεια στο μαρκάρισμα του Μέσι που μπουκάριζε.
Αργεντινή-Βέλγιο, βλέπω Αργεντινή πιο πολύ, αν παίξει ανοικτά το Βέλγιο ο Μέσι θα τους ξεκωλιάσει! Χρειάζεται διπλό μαρκάρισμα πάνω του και αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Βέλγους. Το Βέλγιο έχει παικταράδες. Μου άρεσε το Βέλγιο με τις ΗΠΑ που ήταν επίσης καλές.
Τις ΗΠΑ τις σχολίασα κι αυτές από το πρώτο ματς που τις είδα και είχα πει ότι ήταν εξαιρετικές με το 4-4-2 του Κλίσμαν. Μου άφησε πολύ καλή εντύπωση η Αμερική σε αυτό το Μουντιάλ. Μαθαίνει μπάλα η Αμερική, προοδεύει. Μπορεί να τους έσωσε ο τερματοφύλακας με το Βέλγιο, όμως στο τελευταίο τέταρτο ήταν εκπληκτικές οι ΗΠΑ και λίγο έλειψε να στείλουν το ματς στα πέναλτι από το 2-0 που έχαναν.
ΣΟΚ! Τσίτσιδη πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος - Δείτε την ΟΛΟγυμνή φωτογράφιση εδώ!
Ο Μιραλάς είναι γνωστό ότι του έχω αδυναμία αλλά δεν τον βλέπω στην εθνική του μέχρι τώρα να πατάει τόσο γερά όσο στον Ολυμπιακό και στην Έβερτον. Ο Λουκάκου ήταν τρομερός και ο Αζάρ είναι αέρας, ταχύτατος. Στο τέλος πάντως κώλωσε το Βέλγιο, κάθισαν στην περιοχή αντί να χτυπήσουν τις ΗΠΑ στην κόντρα και λίγο έλειψε να πάθει μεγάλη ζημιά.
Εγώ θέλω τελικό Αργεντινή-Βραζιλία, να εξηγούμαστε. Παρ΄ ότι τη Βραζιλία την έχω θάψει στην κριτική από το πρώτο ματς που νίκησε 3-0, και σε κάθε ματς της κάνω κριτική, θέλω τελικό Μέσι-Νεϊμάρ. Ή θέλω Ρόμπεν με Ολλανδία. Δεν θέλω στον τελικό δευτεράντζες.
Η Γερμανία ας νίκησε 4-0 στην πρεμιέρα την Πορτογαλία, την έκραξα κόντρα στο ρεύμα, και φάνηκαν πραγματικά έπειτα οι αδυναμίες της, ζορίστηκε πάρα πολύ με κάτι Γκάνες και Αλγερίες. Δεν με πείθουν ο Γκέτσε ο κοντός με τα μαγουλάκια, ο Μίλερ ο άτεχνος σέντερ φορ κ.λ.π.. Δεν είναι ο Μίλερ ο φορ που θα ήθελα, δεν έχει ντρίμπλα φαντεζί, πιάνεται εύκολα. Θα γίνει μάχη με τη Γαλλία.
Οι Ολλανδοί πιστεύω θα την περάσουν την Κόστα Ρίκα με το 5-3-2 του Φαν Χάαλ που το γυρίζει σε 4-4-2 όταν χρειαστεί.
Οι Κολομβιανοί αν εξαιρέσεις τον Ροντρίγκες, δεν μου δείχνουν ομάδα που θα αποκλείσει τη Βραζιλία, εφόσον όμως ο Σκολάρι κάνει αυτά που έχω πει. Για να δούμε, θα τα κάνει; Να παίξει 5-3-2 με Νεϊμάρ και Χουλκ μπροστά, ή να παίξει με τριάδα μπροστινή Νεϊμάρ-Γουίλιαν στα άκρα και σέντερ φορ τον Χουλκ. Κάτι Φρεντ και κάτι Ζο σαν ζώο, όξω γρήγορα.
Το ορμητήριο της Κολομβίας πρέπει να είναι η άμυνα κα τα χαφ, να βγαίνει με τέσσερις στην αντεπίθεση. Αν ανοιχτεί η Κολομβία, θα έχει πρόβλημα ακόμα και με αυτή τη Βραζιλία που ως τώρα δεν πείθει. Οι Κολομβιανοί δεν κλείνουν καλά πίσω, μπορεί να βρει χώρο ο Χουλκ και ο Νεϊμάρ.
Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί στημένου Καμερούν, πριν βγουν στη φόρα βγήκα στη στήλη και είπα από την αρχή ότι το Καμερούν ήταν τραγέλαφος, το χειρότερο Καμερούν που έχω δει στη ζωή μου, ότι ήθελε ο καθένας έκανε, γελοία κατάσταση. Δεν ξέρω αν αληθεύουν αυτά περί στησίματος, δεν τα γνωρίζω.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου για το θέμα του Σάντος. Ο Σάντος τα ήθελε και τα έπαθε. Ενώ ήταν αγαπητός, με αυτά τα καραγκιοζιλίκια στο τέλος κοντεύει να γίνει μισητός. Ήταν στραβομουτσουνιασμένος σε όλο το Μουντιάλ, εγώ πιστεύω ότι δεν περίμενε τη χυλόπιτα από την ΕΠΟ, νόμιζε ότι θα του έδιναν τα λεφτά που ζήταγε. Δεν περίμενε ότι θα έφερνε η ΕΠΟ μεγαλύτερο όνομα από εκείνον. Και καλά ξηγήθηκε η ΕΠΟ, ένα χρόνο τον περίμενε να απαντήσει.
Σαν μωρά παιδιά στο τέλος, "εσύ μου έβγαλες τα εισιτήρια", "όχι εσύ τα έβγαλες τα εισιτήρια" και έφυγε ο καθένας χώρια, άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη, δεν γύρισε μαζί με την ομάδα. Για να τελείωνε αυτή η ιστορία έπρεπε να τον έχουνε σουτάρει από την αρχή όταν τους είπε "φεύγω". Να του έλεγαν "στο καλό".
Πήγε στην Πορτογαλία και τα έριξε στους παίκτες. Είπε ότι κάποιοι παίκτες ήθελαν να πάρουνε τη δόξα και να βάλουνε το γκολ. Καλά έκαναν αυτοί οι παίκτες λέω εγώ!  Τέτοιους παίκτες θέλω, να έχουνε τα κότσια στην κρίσιμη στιγμή που καίει η μπάλα να θέλουνε να κυνηγήσουνε το γκολ, όχι να είναι Τιτίκες. Θέλω παίκτες με προσωπικότητα να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.
Ο Σάντος να κοιτάξει τα δικά του λάθη που σε ένα ματς με ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες 1 ώρα, με ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες και έβγαλε 120 λεπτά με παράταση, εκείνος είχε παρατάξει στα χαφ δύο παίκτες 70 χρονών! Δύο παίκτες που και οι δύο μαζί φτάνουν συνολικά τα 70 χρόνια…
Και αν κύριε δεν μπορείς να επιβληθείς στα αποδυτήρια και κάνουν οι παίκτες του κεφαλιού τους, και το ρίχνουν στις σέντρες -που όντως κακώς το έριχναν στις σέντρες- τότε δικαιώνεις αυτό που έλεγα ότι έπρεπε η ΕΠΟ να σε έχει απομακρύνει με το που της απάντησε αρνητικά. Διότι αν πήγαινε η Εθνική με τον Ρανιέρι στο Μουντιάλ και ήξεραν οι παίκτες ότι θα έχουν τον Ρανιέρι και μετά το Μουντιάλ, δεν θα τολμούσαν να κάνουν του κεφαλιού τους. Όταν όμως σε βλέπουν ως τελειωμένο, όταν γνωρίζουν ότι δεν θα σε έχουν στη συνέχεια, τότε σε γράφουν…

Πηγή: sportdog.gr

Δέκα χρόνια μετά το Euro2004, πολλά άλλαξαν...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν συμφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι δεν άλλαξε τίποτα μετά το 2004 στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει δεκάρα για το τι άλλαξε σε επίπεδο παραγόντων και βλέπει τις αλλαγές σε επίπεδο παικτών και Εθνικής... 
Το έχω διαβάσει εκατοντάδες φορές το σχόλιο “και τι έγινε που πήραμε το Euro 2004, τίποτα δεν άλλαξε την επόμενη ημέρα”. Το πιστεύουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι φίλαθλοι και σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι.

Μέχρι κάποιο σημείο, πριν από μερικά χρόνια, σχεδόν το πίστευα κι' εγώ. Ισως γιατί αντιμετώπιζα όλη αυτή την κατάσταση πολύ ρομαντικά, πολύ διαφορετικά. Πίστευα ότι το 2004 θα άλλαζε το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό δεν ήταν παρά κάτι ουτοπικό.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από εκείνο το βράδυ που ήμουν στο στάδιο “Ντα Λουζ” στη Λισσαβώνα και ζούσα το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Εβλεπα τον Θοδωρή Ζαγοράκη να σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. Τότε όντας σχεδόν νέος στο χώρο και νέος και στην ηλικία φαντασιωνόμουν πράγματα που επί της ουσίας σήμερα ξέρω ότι δεν θα συμβούν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο, ήταν πάντα στην Ελλάδα, και φυσικά παραμένει τέτοιο, ποδόσφαιρο συμφερόντων.

Σήμερα όμως, 10 χρόνια μετά από εκείνη την βραδιά στη Λισσαβώνα δεν συμφωνώ ότι δεν άλλαξαν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ισα ίσα που με μία ψύχραιμη και κρύα ματιά βρίσκω ότι πολλά άλλαξαν. Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πρώτα και πάνω από όλα οι σύλλογοι και οι παράγοντες. Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πρώτα και πάνω από όλα ο Ελληνας ποδοσφαιριστής. Και αυτός σήμερα, 10 χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το πώς ήταν πριν από το 2004.

Σήμερα τα σύνορα για τον Ελληνα ποδοσφαιριστή έχουν ανοίξει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σήμερα το ταλέντο του Ελληνα ποδοσφαιριστή αναγνωρίζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σήμερα η μεταγραφή ενός Ελληνα ποδοσφαιριστή με ποσό πολλών εκατ. ευρώ είναι σχεδόν φαινόμενο κάθε μεταγραφικής περιόδου. Είτε λέγεται Παπασταθόπουλος, είτε Φετφατζίδης, είτε Μήτρογλου, είτε Κονέ, είτε ακόμη και Μαυρίας με μία δύο εμφανίσεις στην Εθνική αντρών, τα club των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων επενδύουν και πιστεύουν όλο και περισσότερο τον Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το επίπεδο των ακαδημιών στην Ελλάδα σήμερα ναι μεν δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά σε σχέση με μία δεκαετία πριν, απέχει πολύ. Σήμερα τα ελληνικά club ως ένα βαθμό έχουν καταλάβει την σημασία των Ακαδημιών. Πλέον ο Ελληνας ποδοσφαιριστής μαθαίνει τουλάχιστον τα βασικά στις περισσότερες περιπτώσεις και για αυτό ακριβώς όλοι και περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ρίχνουν το βλέμμα τους στον 18χρονο ή τον 19χρονο Ελληνα.


Και βέβαια ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός κι' αν μπορεί να διεξαχθεί όπως όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ντέρμπι στον κόσμο. Οχι δεν μπορεί να διεξαχθεί ούτε αυτό, ούτε τα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ούτε κανένα ματς που οι παράγοντες φροντίζουν (με την χρήση και των media) να το μετατρέψουν σε πόλεμο...

Οπως προανέφερα όμως ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτό. Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η Εθνική ομάδα και αυτή δεν έχει καμία σχέση σήμερα, 10 χρόνια μετά, με το πώς ήταν πριν το Euro 2004. Σήμερα η Εθνική Ελλάδας αποκλείεται στους 16 του Μουντιάλ και όλοι έχουμε μείνει με την πίκρα ότι δεν πήγε ψηλότερα. Πριν το 2004 το να πάει σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν όνειρο απατηλό που είχε συμβεί μία φορά στα πάνω από 70 χρόνια ιστορίας της. Σήμερα είναι το δεδομένο. Η Εθνική ομάδα τότε, εκείνα τα χρόνια που μοιάζουν τόσο μακρινά, αλλά είναι μόλις μία δεκαετία πριν, δεν θα μπορούσε καν να ονειρευτεί ότι ένας προπονητής του επιπέδου του Κλαούντιο Ρανιέρι θα δέχονταν να την αναλάβει. Σήμερα όχι απλώς συμβαίνει, αλλά εκτός από τιμή για την Εθνική είναι μεγάλη τιμή και για τον ίδιο τον Ρανιέρι.

Σήμερα 10 χρόνια μετά από εκείνη τη νύχτα που ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό της Λισσαβώνας εν τέλει έχουν αλλάξει πολλά. Δεν άλλαξαν μόνο εκείνα που δεν τα άφησαν και δεν τα αφήνουν να αλλάξουν...
Πηγή: gazzetta.gr

Το «θέλω» του Πρίντεζη, ο «Τάκι» και ο Βαγγέλης που ακολουθεί!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες υποκλίνεται στον Γιώργο Πρίντεζη, θυμάται μία ιστορία με τον Τάρλατς και τον Κόκκαλη και θεωρεί ανοήτους όσους βρίζουν τον Μάντζαρη
Ο κόσμος διψά για μεταγραφές ξεχνώντας παράλληλα τη σημασία της παραμονής του βασικού κορμού σε μία ομάδα. Θεωρώ πολύ πιο σημαντικό την ανανέωση παικτών και μάλιστα γηγενών παρά οποιαδήποτε μεταγραφή.
Σίγουρα ο Ολυμπιακός «πονάει» σε κάποιες θέσεις, αλλά φανταστείτε πόσο θα πόναγε αν έχανε και παίκτες που έχουν συμβόλαιο και τους οποίους λιμπίζονταν απλώνοντας εκατομμύρια ευρώ στα πόδια τους, ξένες ομάδες.
Η συζήτηση με τον Γιώργο Πρίντεζη κράτησε ελάχιστη ώρα. Συζητήθηκαν πράγματα απλά, κατανοητά και κυρίως εκτιμήθηκαν τα όσα ΔΕΝ ειπώθηκαν.
Ο Πρίντεζης απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο αγαπά και πόσο σέβεται τον Ολυμπιακό. Ας μη ξεχνάμε πως πριν δύο χρόνια γύρισε την πλάτη στα πολλά περισσότερα λεφτά της Φενέρμπαχτσε, κάτι το οποίο οι Αγγελόπουλοι δε θα ξεχάσουν ποτέ. Νομίζω ότι φάνηκε και πριν λίγες ώρες αυτό. Γνωρίζει καλά και ο «Πριντ» ποιος τον κράτησε στον Πειραιά το καλοκαίρι μετά το δίμηνο συμβόλαιό που ακολούθησε την επιστροφή του από την Ουνικάχα Μάλαγα.
Βέβαια και οι Αγγελόπουλοι απέδειξαν πως δε ξεχνούν και ξέρουν να αποζημιώνουν αυτούς που προσφέρουν. Άνθρωποι που τους αρέσουν τα απλά λόγια και θέλουν να ακούν αυτό που ο άλλος σκέφτεται όχι κάνοντας κύκλους, αλλά απευθείας.
Σε μία εποχή άκρατου επαγγελματισμού, σε μία εποχή που παίκτες επιλέγουν τις ομάδες τους με μοναδικό γνώμονα τα χρήματα και προτιμούν να παίζουν στο Eurocup, υπάρχουν ακόμη κάποιοι λίγοι που λειτουργούν με το συναίσθημα. Αυτός είναι ο Γιώργος Πρίντεζης.
ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ
Οι δύο υποθέσεις δε μπορούν να συγκριθούν ως προς την ουσία παρά μόνο ως προς την διαδικασία. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι αρκετά νεότερος και ουσιαστικά κλήθηκε να συζητήσει το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο. Λογικό ήταν να υποπέσει σε κάποια λάθη (όπως ήταν οι αρχικές του απαιτήσεις), αλλά πιστεύω πως όλα θα φτιάξουν και στη δική του περίπτωση και θα ανανεώσει και αυτός.
Το γεγονός πως αυτός δεν ανανέωσε σε λίγα λεπτά όπως ο «Πριντ» τον έκανε ξαφνικά μισητό στους κύκλους των οπαδών. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Και ο Βαγγέλης θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό όσο και ο Πρίντεζης. Τα λάθη διορθώνονται και έτσι θα γίνει.
Κάποτε ο Τάρλατς είχε πάει στο γραφείο του Σωκράτη Κόκκαλη για να ανανεώσει. Ο «Τάκι» σκεφτόταν να του ζητήσει 250.000.000 δραχμές, αλλά όταν τον ρώτησε ο Κόκκαλης «πόσα θες», ο Τάρλατς απάντησε, «πρόεδρε θέλω να μείνω. Δε με ενδιαφέρουν τα χρήματα». Τότε ο Κόκκαλης του είπε «με 350.000.000 είσαι ικανοποιημένος;». Ο Τάρλατς χαμογέλασε και έβαλε την υπογραφή του.
Αν ο Μάντζαρης είχε πάει στη διοίκηση του Ολυμπιακού και τους έλεγε, «με πιστέψατε όταν ήμουν μικρός, με κάνατε πρωταγωνιστή, δεν πήρατε παίκτη στη θέση μου όταν έπαθα χιαστό, δώστε μου όσα νομίζετε», πιστεύω πως αυτή τη στιγμή θα είχε υπογράψει πριν 20 μέρες νέο τριετές συμβόλαιο γύρω στο 1.500.000.
ΥΓ: Μέχρι την Κυριακή το αργότερο θα υπάρξει κι άλλη ανακοίνωση.
ΥΓ 2: Το μεγαλύτερο προσόν ενός παίκτη πέραν του ταλέντου του είναι το κίνητρο. Αν δεν έχει κίνητρο δεν μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου, όλα όσα θα μπορούσες.
Δεν κακίζω τον Ντιλέινι που προτίμησε να διεκδικήσει το Eurocup από την Ευρωλίγκα. Το δικό του κίνητρο ήταν ο τραπεζικός του λογαριασμός και μόνο. Κακίζω όμως τον τρόπο που χειρίστηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.
ΥΓ 3: Όποιος βρίζει τον Μάντζαρη προφανώς και ξεχνάει εύκολα τα όσα έχει προσφέρει ο παίκτης στην τριετία. Κριτική ναι, βρίσιμο όχι.
Πηγή: gazzetta.gr