Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η FIBA για παίκτες του Άρη!!

boxoridis -vezenkov
Η FIBA Europe γράφει πολύ καλά λόγια για δυο παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Άρη, στο αφιέρωμά της για το προσεχές πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στη Κρήτη (8-20 Ιουλίου).
Μιλάμε για Μποχωρίδη-Βεζένκοφ, τους οποίους τοποθετεί στην αρχική πεντάδα!
Για τον Μποχωρίδη έγραψαν στη FIBA Europe πως “ο αριστερόχειρας κόμπο γκαρντ τράβηξε την προσοχή ως ο ηγέτης μιας πολύ καλής Εθνικής ομάδας που πήρε την πέμπτη θέση πέρυσι στην Εσθονία. Έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Άρη και τον συγκρίνουν με τον θρύλο Δημήτρη Διαμαντίδη, κυρίως για την ικανότητά του στην πάσα και το ντράιβ. Ο ίδιος ψάχνει την «έκρηξη» είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο και αυτή μπορεί να είναι ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νέων”.
Για τον Βεζένκοφ αναφέρεται πως “λίγοι παίκτες προκάλεσαν όσο θόρυβο προκάλεσε ο Βεζένκοφ τα τελευταία χρόνια και, πιστέψτε μας, το ταλέντο του είναι πέρα για πέρα αληθινό. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο το 2010 στο Ευρωπαϊκό U16, σε ηλικία μόλις 14 ετών και ένα χρόνο αργότερα… έκανε την έκρηξή του στην ίδια διοργάνωση, με έξι νταμπλ νταμπλ σε 9 ματς. Ο χαρισματικός, ύψους 2.03μ. φόργουορντ είναι ο ηγέτης των βουλγαρικών ομάδων από τότε και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Εφήβων είχε 22.4 πόντους και 10.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Γεννήθηκε στην Κύπρο και μετά τον ΑΠΟΕΛ, το 2009 πήγε στον Άρη και τα τελευταία δύο χρόνια αναδείχτηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος”.
Οι άλλοι τρεις παίκτες που θα στρέψουν τα βλέμματα πάνω τους είναι ο Λιουκ Νέλσον από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Νίκολα Γιάνκοβιτς από τη Σερβία και ο Μουχαμαντού Τζαϊτέ από τη Γαλλία.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: