Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Για την τιμή των… Ευρωπαίων!!

Τέσσερις εκ των οκτώ που έχουν μείνει στο Μουντιάλ, είναι ομάδες της «γηραιάς» ηπείρου ωστόσο την Παρασκευή στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), Γαλλία ή Γερμανία θα μείνει εκτός. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Για την τιμή των… Ευρωπαίων
Δύο από τις κλασικές ευρωπαϊκές δυνάμεις θα κονταροχτυπηθούν σήμερα στις 19:00 στο «Μαρακανά» προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία. Ο λόγος φυσικά για το παιχνίδι της Γαλλίας με την Γερμανία.

Από την μια πλευρά, οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν που μπορεί να αγωνίζονται χωρίς τον Φρανκ Ριμπερί, ωστόσο χάρη στην ανανέωση που πραγματοποίησαν φέτος, είδαμε φρέσκα πρόσωπα και ελπιδοφόρους παίκτες που δίνουν μια διαφορετική πνοή στην ομάδα που τα τελευταία χρόνια πήγαινε από τη μια γκέλα στην άλλη. Η Γαλλία στην διοργάνωση στην χώρα του καφέ παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και σκοράρει με καλή συχνότητα (2 γκολ ανά αγώνα μέσο όρο). Μεγάλο μερίδιο ευθύνης βέβαια έχει ο σούπερ-σταρ της ομάδας, Καρίμ Μπενζεμά που εκτός των τριών τερμάτων που έχει πετύχει μέχρι στιγμής, έχει μοιράσει και δύο ασίστ, όντας ο κινητήριος μοχλός της εθνικής.

Από την άλλη, τα «πάντσερ» του Χόακιμ Λεβ που φαντάζουν ως η δυνατότερη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει παραμείνει στον θεσμό του Μουντιάλ. Έχοντας εφτά παίκτες της Μπάγερν Μονάχου στο δυναμικό της, η εθνικής Γερμανίας έχει αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού των Βαυαρών (με την ανάπτυξη από τα άκρα) που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους, δεν θυμίζει και τόσο… Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Επιπλέον, ως γνωστόν οι Γερμανοί δεν σταματούν ποτέ και αυτό φαίνεται και από τα 2.3 γκολ που έχουν μέσο όρο. Το στατιστικό της χρονιάς μπορεί να το έκανε ο Μίροσλαβ Κλόζε, ωστόσο για ακόμα μια διοργάνωση, όλα τα λεφτά είναι ο Τόμας Μίλερ που με τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ σε δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο. Επιπλέον έχει και δύο ασίστ.

Σε αντιπαράθεση, τα στατιστικά των δύο ομάδων δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στην Γερμανία. Ένα γκολ περισσότερο σε περίπου τρεις λιγότερες φάσεις, δέκα χιλιόμετρα παραπάνω (117.2-107) και μεγαλύτερη ομαδικότητα (2560 πάσες -1807 πάσες) τα «πάντσερ» εν αντιθέσει με τους «τρικολόρ». Η προϊστορία όμως δείχνει Γαλλία που σε 25 αγώνες έχει 11 νίκες και 8 ήττες, ενώ 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Πολλά γκολ μπαίνουν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (83) και άξιος αναφοράς αριθμός είναι πως 41 έχει πετύχει η Γαλλία και 42 η Γερμανία.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακχό, Εβρά, Πογκμπά, Καμπάιγ, Ματουιντί, Βαλμπουενά, Γκριεζμάν, Μπενζέμα.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Μερτεσάκερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Γκέτσε, Οζίλ, Κρόος, Μίλερ.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνια (Αργεντινή)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: