Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Με τα παιδάκια θα πας για πρωτάθλημα;»

μπορμπόκης-610x385
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης. Μίλησε μεταξύ άλλων για τον “Δικέφαλο” και τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσθήκες έμπειρων, καθώς μια ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει μόνο με νεαρούς.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Μπορμπόκης:
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη:
“Στην Κω έχει πάρα πολλά παιδιά από την Θεσσαλονίκη και συζητάμε. Ο Αναστασιάδης είναι μια λύση καλή αλλά πρέπει να τον δεις κιόλας. Ξέρω πως η ομάδα δεν έχει πάρει τίποτα. Με τα παιδάκια θα πας να πάρεις πρωτάθλημα; Από ότι ξέρω δεν έχουν γίνει μεταγραφές. Τα συμβόλαιο που ήταν να ανανεωθούν τι έγιναν; Φυσικά όταν παίρνει 15 άτομα και τους έχεις για έναν χρόνο ή για έξι μήνες δανεικούς θα έχει πρόβλημα. Αν αντί για τα 15 άτομα έκανες συμβόλαια με οκτώ και μπάλωνες και κάποια κενά με νεαρούς θα είχες κάποια τύχη. Όταν όμως φεύγουν 15 άτομα και πρέπει να πάρεις άλλα 15 άτομα τότε την ίδια τύχη θα έχεις. Πιστεύω πως δεν θα κάνεις κάτι καλό. Πρέπει μια ομάδα να έχει έναν κορμό και να εξοικειωθεί ο ένας με τον άλλον. Αλλιώς έχεις πρόβλημα”.
Για το γεγονός πως ο Ιβάν Σαββίδης λείπει συχνά από την Θεσσαλονίκη:
” Πιστεύω πως πρέπει να δώσει τα ηνία σε κάποιον γιατί έτσι δεν γίνεται. Να έρχεσαι δύο μέρες και να παίρνεις αποφάσεις δεν είναι σωστό. Ας πει για παράδειγμα πει “Ζήση έχεις αυτό το μπάτζετ πάρε παίκτες. Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ”. Πρέπει να εμπιστευτεί κάποιον και ο Ζήσης είναι η καλύτερη περίπτωση. Όταν ο Ζήσης ήταν τεχνικός διευθυντής έφερνε πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει όμως να δοθούν και λεφτά για μεταγραφές”.
Για το μοντέλο που θα επιλέξει ο ΠΑΟΚ:
“Το να πεις στους ΠΑΟΚτσήδες να περιμένουν πέντε χρόνια είναι δύσκολο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εύκολα στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να περιμένει ο κόσμος να κάνεις ομάδα. Όταν υπάρχει ένας επιχειρηματίας σαν τον Σαββίδη έχεις και κάποιες ελπίδες. Επίσης, ακόμα και να πεις πως θα συνεχίσω με τα πιτσιρίκια και αυτά θέλουν βοήθεια στο παιχνίδι του από κάποιους έμπειρους. Το έχω ζήσει αυτό. Εγώ είχα δίπλα μου τον Σκαρτάδο, τον Αλαβάντα, τον Μπανιώτη και ανθρώπους που μπορούσαν να με βοηθήσουν. Δεν λέω πως δεν είναι καλοί παίκτες και πως δεν μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ, αλλά θέλουν και βοήθεια. Η βοήθεια έρχεται από την ώθηση που δίνουν οι έμπειροι ώστε να καταφέρουν να βγάλουν το ταλέντο που έχουν οι νέοι. Μια ομάδα με 10 μικρούς δεν θα πετύχει τίποτα. Πρέπει να πάρεις κάποιους έμπειρους και να βάλεις μερικά παιδιά μέσα που θα ανταποκριθούν και θα βγάλουν το ταλέντο τους”.
Για τους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν κορμό της ομάδας:
“Υπάρχουν κάποιοι παίκτες με εμπειρία όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Κλάους και άλλοι όπως ο Τζαβέλας που μπορεί να μπουν κάποια νέα παιδιά και να χτιστεί μια ομάδα. Αυτοί που έχουν εμπειρία πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά. Πρέπει να πάρεις όμως και άλλους τρεις, τέσσερις έμπειρους. Πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα του περσινού Παναθηναϊκού. Θυμούνται όλοι πως ξεκίνησε και σιγά -σιγά πήρε παίκτες καλούς. Είχε κάποιους για να χτίσει. Όλη την δουλειά βέβαια την έκανε ο Αναστασίου και του βγάζω το καπέλο. Είχε μεγάλες δυσκολίες για να φτιάξει ομάδα και έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα”.
Για το ιστορικό γκολ που είχε πετύχει το 1991 με την Μαλίν:
” Ήταν σπουδαία η ομάδα του Βελγίου. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες στιγμές μου και θυμάμαι κάποια πράγματα που με συγκινούν”.
Για την πορεία της Εθνικής:
“Η πορεία της Εθνικής ήταν πάρα πολύ καλή. Το γεγονός πως δεν περάσαμε ήταν καθαρά θέμα τύχης”.
Για το αν βλέπουν Μουντιάλ οι τουρίστες στην Κω:
“Βλέπουν Μουντιάλ οι τουρίστες και είναι… άρρωστοι με το ποδόσφαιρο. Οι Άγγλοι ήταν για κλάματα αφού αποκλείστηκαν. Μετά υποστήριζαν Ελλάδα”.
Για το Γαλλία – Γερμανία:
” Εγώ πιστεύω θα περάσουν οι Γάλλοι. Είναι δυνατή ομάδα”.
Για το Βραζιλία – Κολομβία:
“Η Βραζιλία είναι πολύ αργή ομάδα. Μοιάζει σαν την πιο αργή ομάδα του Μουντιάλ. Μου φαίνεται απίστευτο πόσο αργή ανάπτυξη έχει και για να κάνει ευκαιρία πρέπει να περάσει ένα ημίχρονο. Στηρίζονται στον Νειμάρ που δεν είναι φορ. Βάζουν τον Φρέντ και μετά τον άλλον τον Τζο. Εγώ έβλεπα την Βραζιλία από παιδάκι με Ζίκο, Φαλκάο και άλλους. Αυτό δεν είναι Βραζιλία. Σήμερα κινδυνεύει να αποκλειστεί επειδή η Κολομβία είναι μεγάλη ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: