Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Να γίνει ο Ηρακλής πρωταγωνιστής»

papatha
Oλοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Σπύρος Παπαθανασάκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο Καναδός επιχειρηματίας, γνωστοποίησε τις σκέψεις που έχει για τον Ηρακλή, αλλά και γιατα πλάνα του για τη συνέχεια του συλλόγου.

Αναλυτικά:
Το αγωνιστικό σε πρώτο πλάνο: «Εγώ ήμουν προπονητής και ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα.  Αν δεν βρούμε κάποιο μεγάλο πρόβλημα από τον οικονομικό έλεγχο που πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί θα χρειαστούμε προπονητή, παίκτες και γήπεδα. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε για να είμαστε πρώτοι. Και αυτά πρέπει να γίνουν τώρα. Όχι σε έναν μήνα. Αγαπάω τον Ηρακλή και στο Τορόντο έχω έναν φίλο που φωνάζει συνέχεια 1000 χρόνια Ηρακλής».
Για τους στόχους που πρέπει να έχει ο σύλλογος: «Θέλω η ομάδα να είναι βιώσιμη . Αν πάθω εγώ κάτι ή αλλάξουν τα πράγματα να είναι βιώσιμη. Να υπάρχει καλή διαχείριση και να είμαι ανταγωνιστικοί και να παίζουμε ωραία μπάλα. Όχι να την κλοτσάμε και να την χάνουμε. Όλοι μου λένε μην το πεις ακόμα γιατί πρέπει να πάμε σιγά-σιγά. Αλλά θέλω την Σούπερλιγκ. Και όχι μόνο απλά να ανέβουμε αλλά να είμαστε πολύ ψηλά. Να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Η ομάδα αυτή όσο ήμουν στον Καναδά όλοι μιλούσαν για την ομάδα και τώρα ξέρω και εγώ ο ίδιος. Έχει πλούσια ιστορία. Είναι στην πιο ωραία πόλη που έχω δει. Επίσης δεν έχω ξαναδεί τόσο πάθος από τον κόσμο. Θέλω να είμαι στην οικογένεια του Ηρακλή και να βοηθάω. Πάντως να ξέρετε ότι όσα πω θα τα κάνω».
Αν τον ενδιέφερε και στο παρελθόν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Σας είπα ότι ήμουν προπονητής. Έχω σταματήσει την μπάλα αρκετά χρόνια. Μου άρεσε ο Ηρακλής ως ομάδα. Ένας φίλος μου ο Μάκης και ένα άλλο παιδί από τον Καναδά μου μίλησαν για τον Ηρακλή. Σιγά-σιγά είμαστε εδώ. Δεν ήθελα να πάω σε άλλη ομάδα. Μιλάω μόνο με τον Ηρακλή. Υπήρξαν κάποιοι άλλοι που ήθελαν να μιλήσουμε αλλά δεν το έκανα»
Για το επιχειρηματικό προφίλ του ιδίου: «Και η μάνα μου λέει δεν ξέρει τι κάνω (γέλια). Έχω ένα σχολείο και μία εταιρία έρευνας και ανάπτυξης κατά του καρκίνου. Έχω μία φιλανθρωπική εταιρία στον Καναδά και σύντομα θα πάω για να μαζέψουμε λεφτά για τα παιδιά. Κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα. Ούτε εγώ ξέρω τι κάνω μερικές φορές. Αν μου αρέσει κάτι το κάνω. Σιγά-σιγά θα κόψω πολλά πράγματα από την ζωή μου για να ασχολούμαι περισσότερο με τον Ηρακλή. Θα προσπαθήσω να αποδεσμευτώ από κάποιες επιχειρήσεις στον Καναδά».
Αν θα ασχοληθεί και με άλλες εταιρίες στην Ελλάδα πέρα από τον Ηρακλή: «Όχι».
Τι σκοπεύει να κάνει όσο θα απουσιάζει από την Θεσσαλονίκη: «Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Ο κύριος Μπέζας ξέρει τι να κάνει. Ο προπονητής μιλάει με τους παίκτες και τους ετοιμάζει. Έχω έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ για να είναι τα μάτια μου στην ομάδα. Είναι ο κύριος Σεντελίδης. Δεν τους αρέσουν οι φωτογραφίες αλλά ξέρει μπάλα και τον εμπιστεύομαι».
Αν τον έχουν πλησιάσει φίλαθλοι του Ηρακλή ή κάποιοι άλλοι όσο διάστημα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη: «Πήγαμε να πάρουμε κάτι σεντόνια και ένας άνθρωπος μου είπε ότι χρειάζεσαι για τον Ηρακλή είμαι εδώ. Όπου πάμε οι άνθρωποι μου λένε ότι χρειάζεσαι είμαι εδώ. Και ένας κύριος εδώ στο κέντρο με τους λουκουμάδες μου είπε το ίδιο. Είναι απίστευτο. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πάθος».
Τι θα γίνει αν δεν υπογραφεί η συμφωνία: «Θα κάνω ότι κάνω τον τελευταίο μήνα. Δεν θα ακούσω κανέναν δικηγόρο. Μπορεί να μην είμαι και επίσημα πρόεδρος στα χαρτιά αλλά θα κάνω ότι χρειαστεί για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».
Αν είναι διατεθειμένος να βάλει αρκετά λεφτά για να κινηθεί η ομάδα: «Επί του παρόντος κινούμε με βάση έναν προϋπολογισμό. Ξέρω τι χρειάζεται και κινούμε με βάση αυτό τον προϋπολογισμό».
Αν μπορεί να διαχειριστεί το χρέος και αν έχει την οικονομική του δυνατότητα να επαναφέρει τον Ηρακλή στην Σούπερλιγκ: «Ναι. Αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ».
Για τα άτομα της προηγούμενης διοίκησης: «Για τα άτομα της προηγούμενης διοίκησης που βρίσκονται ακόμα τους έχω εμπιστοσύνη».
Αν ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και η άμεση επιστροφή στην Σούπερλιγκ: «Φυσικά και θα ήθελα να συμβεί αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που με παρακινούν να μην απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις αλλά ναι. Αυτό θέλω».
Αν υπάρχει κάτι που να τον ανησυχεί ή να τον προβληματίζει από αυτά που συνάντησε στην Μίκρα: «Πρώτο μέλημα μου είναι η σωστή οργάνωση αλλά δεν θεωρώ κανένα εμπόδιο ανυπέρβλητο».
Αν σκέφτεται να ασχοληθεί και με τον ΓΣ και την περιουσία: «Εχω ζητήσει από τον πρόεδρο του ΓΣ να συναντηθούμε».
Για τις συζητήσεις με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο: «Όλα κυλούν ομάδα μέχρι στιγμής».
Αν έχει κλείσει ποδοσφαιριστές από τώρα. Σε αυτό το σημείο πήρε τον λόγο ο δικηγόρος του λέγοντας: «Υπάρχουν πλάνα. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Αλλά ο κύριος Παπαθανασάκης δεν μπορεί να τοποθετηθεί. Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι η τωρινή διοίκηση».
Πότε υπολογίζει να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Θοδωρή Παπαδόπουλο: «Η απάντηση είναι το ταχύτερο δυνατό. Η ελπίδα μου είναι εντός του Ιουλίου. Γνωρίζω τα προβλήματα και αναλαμβάνω δράσεις για να καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία».
Τι είδε στα άτομα της προηγούμενης διοίκησης που τον έκανε να τα εμπιστευτεί«Το βασικό κριτήριο ήταν η πίστη στην ομάδα και η εργατικότητα. Όλα τα άλλα διορθώνονται».
Μέχρι να τελειώσει το ντιλ η διοίκηση Παπαδόπουλο θα πληρώνει με τα χρήματα του κύριου Παπαθανασάκη: «Η διαχείριση των χρημάτων γίνεται με σύνεση. Είμαστε σε στενή επαφή. Σε αυτό το στάδιο δεν γίνεται κάτι άλλο».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: