Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η μάχη... της Σάμπα με την Κούμπια!!

Η Βραζιλία έχει τ’ όνομα και η Κολομβία τη χάρη, ή απλώς η Βραζιλία έχει και τα δύο. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Ένας αγώνας των τεσσάρων γραμμών αλλά και κερκίδας, απόψε, στις 23:00.

Η μάχη... της Σάμπα με την Κούμπια
Σε έναν ακόμη αγώνα η Βραζιλία θα κληθεί να αποδείξει, όσα απαιτούν οι οπαδοί της. Μία ομάδα που σε τέσσερις αγώνες έχει δείξει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του μεγάλου φαβορί και του γηπεδούχου.

Δεν παύει όμως να αποτελεί μια ιστορική δύναμη του θεσμού και να διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα σύνολα της διοργάνωσης.

Ένα γεμάτο γήπεδο λοιπόν θα αποζητά σήμερα το βράδυ, ό,τι η «σελεσάο» δεν κατάφερε να κάνει με την Χιλή. Ενώ θα πρέπει να δούμε τι «κουσούρια» άφησε η πρόκριση επί των Χιλιανών, που μόνο εύκολη δεν ήταν.

Στις κερκίδες του γηπέδου αν και όλοι θα είναι βαμμένοι στα κίτρινα, δεν σημαίνει πως θα φωνάζουν για την ίδια ομάδα. Η «απόβαση» των Κολομβιανών είναι γιγαντιώδης και το μόνο σίγουρο είναι πως θα παρακολουθήσουμε ντέρμπι «οπαδικό».

Οι «καφετέρος» όπως έχουν αποδείξει είναι αρκετά φιλόδοξοι, έχοντας 4 στις 4 νίκες και κοιτούν τελικό. Για να πάνε ως εκεί οι Κολομβιανοί θα πρέπει να σπάσουν ένα κακό προηγούμενο, που τους θέλει να μη νικούν τη «σελεσάο». Οι 15 νίκες και οι 8 ισοπαλίες έχουν δώσει στους -τυπικά- γηπεδούχους τη ψυχολογία του νικητή, με μόλις 2 ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στα περισσότερα από τα μέχρι τώρα ματς του τουρνουά οι μεγάλες προσωπικότητες και οι ηγέτες των ομάδων είναι αυτοί που έχουν ξεχωρίσει. Χάμες Ροντρίγκες και Νεϊμάρ είναι αυτοί που ενσαρκώνουν τους ηγέτες, αν και ο πρώτος έχει πάρει κυριολεκτικά από το χεράκι την Κολομβία, με πέντε γκολ και την οδηγεί… όπου φτάσει. Το ζήτημα είναι και ο Βραζιλιάνος να κλείσει τα στόματα όσων τον αμφισβητούν.

Μόνο ένας Λατίνος θα μείνει απόψε στο Στάδιο Καστελάο της Φορταλέζα (23:00),και αυτός θα έχει βάλει πλώρη τελικού.

Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία(Λουίς Φελίπε): Σέζαρ, Άλβες, Λουίζ, Σίλβα, Μαρσέλο, Φερναντίνιο ,Παουλίνιο, Όσκαρ, Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ

Κολομβία(Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Ζούνιγκα, Σάντσες, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Γκουτιέρεζ, Μαρτίνεζ

Διαιτητής: Βελάσκο Καρμπάγιο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: