Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Εγώ σας λέω ότι θα τους ξεκ@λιάσει!!

Ρεσιτάλ Αλέφαντου στον sportdog για τον ποδοσφαιριστή-"διάολο", τον "κοντό με τα μαγουλάκια" και τον "στραβομουτσουνιασμένο"! Τι προβλέπει για τον τελικό Mundial;
Η Αργεντινή δεν πείθει πολύ κόσμο, όμως εγώ ψήνομαι μαζί της λόγω Μέσι. Είναι όλα τα λεφτά αυτός. Αν την παίξεις ανοικτά την Αργεντινή σε καθάρισε ο Μέσι, θα χωθεί μεσ΄ την περιοχή και τέλειωσες. Ο Χίτφελντ την έπαιξε έξυπνα την Αργεντινή με διπλές ζώνες άμυνας, ήταν πολύ καλοί οι Ελβετοί, από το πρώτο ματς που τους είδα στο Μουντιάλ είπα ότι μου άρεσαν πολύ. Καλά στημένοι, ένας επιθετικός μεγάλης κλάσης μόνο τους έλειπε για να προχωρήσουν. Αν είχαν έναν Ρόμπεν θα προχώραγαν κι άλλο. Μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά στην Αργεντινή η Ελβετία.
Η Αργεντινή είναι σκληροτράχηλη πάντως, και αν πάρει μπρος, δεν αποκλείω να το πάρει το Μουντιάλ. Λόγω Μέσι. Είναι διάολος. Μόνος του τραβάει την ομάδα αυτή, οι άλλοι καλοί παίκτες δεν έχουν φορτσάρει. Με εξαίρεση τον Ντι Μαρία. Ο Μέσι είτε σκοράρει, είτε μαζεύει πάνω του αντίπαλους απελευθερώνοντας συμπαίκτη για το γκολ όπως έγινε με τον Ντι Μαρία που ο Ελβετός μπακ είχε πάει για βοήθεια στο μαρκάρισμα του Μέσι που μπουκάριζε.
Αργεντινή-Βέλγιο, βλέπω Αργεντινή πιο πολύ, αν παίξει ανοικτά το Βέλγιο ο Μέσι θα τους ξεκωλιάσει! Χρειάζεται διπλό μαρκάρισμα πάνω του και αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Βέλγους. Το Βέλγιο έχει παικταράδες. Μου άρεσε το Βέλγιο με τις ΗΠΑ που ήταν επίσης καλές.
Τις ΗΠΑ τις σχολίασα κι αυτές από το πρώτο ματς που τις είδα και είχα πει ότι ήταν εξαιρετικές με το 4-4-2 του Κλίσμαν. Μου άφησε πολύ καλή εντύπωση η Αμερική σε αυτό το Μουντιάλ. Μαθαίνει μπάλα η Αμερική, προοδεύει. Μπορεί να τους έσωσε ο τερματοφύλακας με το Βέλγιο, όμως στο τελευταίο τέταρτο ήταν εκπληκτικές οι ΗΠΑ και λίγο έλειψε να στείλουν το ματς στα πέναλτι από το 2-0 που έχαναν.
ΣΟΚ! Τσίτσιδη πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος - Δείτε την ΟΛΟγυμνή φωτογράφιση εδώ!
Ο Μιραλάς είναι γνωστό ότι του έχω αδυναμία αλλά δεν τον βλέπω στην εθνική του μέχρι τώρα να πατάει τόσο γερά όσο στον Ολυμπιακό και στην Έβερτον. Ο Λουκάκου ήταν τρομερός και ο Αζάρ είναι αέρας, ταχύτατος. Στο τέλος πάντως κώλωσε το Βέλγιο, κάθισαν στην περιοχή αντί να χτυπήσουν τις ΗΠΑ στην κόντρα και λίγο έλειψε να πάθει μεγάλη ζημιά.
Εγώ θέλω τελικό Αργεντινή-Βραζιλία, να εξηγούμαστε. Παρ΄ ότι τη Βραζιλία την έχω θάψει στην κριτική από το πρώτο ματς που νίκησε 3-0, και σε κάθε ματς της κάνω κριτική, θέλω τελικό Μέσι-Νεϊμάρ. Ή θέλω Ρόμπεν με Ολλανδία. Δεν θέλω στον τελικό δευτεράντζες.
Η Γερμανία ας νίκησε 4-0 στην πρεμιέρα την Πορτογαλία, την έκραξα κόντρα στο ρεύμα, και φάνηκαν πραγματικά έπειτα οι αδυναμίες της, ζορίστηκε πάρα πολύ με κάτι Γκάνες και Αλγερίες. Δεν με πείθουν ο Γκέτσε ο κοντός με τα μαγουλάκια, ο Μίλερ ο άτεχνος σέντερ φορ κ.λ.π.. Δεν είναι ο Μίλερ ο φορ που θα ήθελα, δεν έχει ντρίμπλα φαντεζί, πιάνεται εύκολα. Θα γίνει μάχη με τη Γαλλία.
Οι Ολλανδοί πιστεύω θα την περάσουν την Κόστα Ρίκα με το 5-3-2 του Φαν Χάαλ που το γυρίζει σε 4-4-2 όταν χρειαστεί.
Οι Κολομβιανοί αν εξαιρέσεις τον Ροντρίγκες, δεν μου δείχνουν ομάδα που θα αποκλείσει τη Βραζιλία, εφόσον όμως ο Σκολάρι κάνει αυτά που έχω πει. Για να δούμε, θα τα κάνει; Να παίξει 5-3-2 με Νεϊμάρ και Χουλκ μπροστά, ή να παίξει με τριάδα μπροστινή Νεϊμάρ-Γουίλιαν στα άκρα και σέντερ φορ τον Χουλκ. Κάτι Φρεντ και κάτι Ζο σαν ζώο, όξω γρήγορα.
Το ορμητήριο της Κολομβίας πρέπει να είναι η άμυνα κα τα χαφ, να βγαίνει με τέσσερις στην αντεπίθεση. Αν ανοιχτεί η Κολομβία, θα έχει πρόβλημα ακόμα και με αυτή τη Βραζιλία που ως τώρα δεν πείθει. Οι Κολομβιανοί δεν κλείνουν καλά πίσω, μπορεί να βρει χώρο ο Χουλκ και ο Νεϊμάρ.
Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί στημένου Καμερούν, πριν βγουν στη φόρα βγήκα στη στήλη και είπα από την αρχή ότι το Καμερούν ήταν τραγέλαφος, το χειρότερο Καμερούν που έχω δει στη ζωή μου, ότι ήθελε ο καθένας έκανε, γελοία κατάσταση. Δεν ξέρω αν αληθεύουν αυτά περί στησίματος, δεν τα γνωρίζω.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου για το θέμα του Σάντος. Ο Σάντος τα ήθελε και τα έπαθε. Ενώ ήταν αγαπητός, με αυτά τα καραγκιοζιλίκια στο τέλος κοντεύει να γίνει μισητός. Ήταν στραβομουτσουνιασμένος σε όλο το Μουντιάλ, εγώ πιστεύω ότι δεν περίμενε τη χυλόπιτα από την ΕΠΟ, νόμιζε ότι θα του έδιναν τα λεφτά που ζήταγε. Δεν περίμενε ότι θα έφερνε η ΕΠΟ μεγαλύτερο όνομα από εκείνον. Και καλά ξηγήθηκε η ΕΠΟ, ένα χρόνο τον περίμενε να απαντήσει.
Σαν μωρά παιδιά στο τέλος, "εσύ μου έβγαλες τα εισιτήρια", "όχι εσύ τα έβγαλες τα εισιτήρια" και έφυγε ο καθένας χώρια, άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη, δεν γύρισε μαζί με την ομάδα. Για να τελείωνε αυτή η ιστορία έπρεπε να τον έχουνε σουτάρει από την αρχή όταν τους είπε "φεύγω". Να του έλεγαν "στο καλό".
Πήγε στην Πορτογαλία και τα έριξε στους παίκτες. Είπε ότι κάποιοι παίκτες ήθελαν να πάρουνε τη δόξα και να βάλουνε το γκολ. Καλά έκαναν αυτοί οι παίκτες λέω εγώ!  Τέτοιους παίκτες θέλω, να έχουνε τα κότσια στην κρίσιμη στιγμή που καίει η μπάλα να θέλουνε να κυνηγήσουνε το γκολ, όχι να είναι Τιτίκες. Θέλω παίκτες με προσωπικότητα να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.
Ο Σάντος να κοιτάξει τα δικά του λάθη που σε ένα ματς με ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες 1 ώρα, με ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες και έβγαλε 120 λεπτά με παράταση, εκείνος είχε παρατάξει στα χαφ δύο παίκτες 70 χρονών! Δύο παίκτες που και οι δύο μαζί φτάνουν συνολικά τα 70 χρόνια…
Και αν κύριε δεν μπορείς να επιβληθείς στα αποδυτήρια και κάνουν οι παίκτες του κεφαλιού τους, και το ρίχνουν στις σέντρες -που όντως κακώς το έριχναν στις σέντρες- τότε δικαιώνεις αυτό που έλεγα ότι έπρεπε η ΕΠΟ να σε έχει απομακρύνει με το που της απάντησε αρνητικά. Διότι αν πήγαινε η Εθνική με τον Ρανιέρι στο Μουντιάλ και ήξεραν οι παίκτες ότι θα έχουν τον Ρανιέρι και μετά το Μουντιάλ, δεν θα τολμούσαν να κάνουν του κεφαλιού τους. Όταν όμως σε βλέπουν ως τελειωμένο, όταν γνωρίζουν ότι δεν θα σε έχουν στη συνέχεια, τότε σε γράφουν…

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: