Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Τα έδωσα όλα και με χλευάζουν»

mathaiou-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Νικήτας Ματθαίου. Μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση του με τον Λάμπρο Σκόρδα και τόνισε πως υπάρχει μια κοινή γραμμή πλεύσης καθώς και των δύο οι περιουσίες κινδυνεύουν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νικήτας Ματθαίου:
Για την συζήτηση που έγινε:
“Εγώ παρουσιάστηκα χθες και δεν πήγα να απολογηθώ. Η Κοινωνία Μελών μου εξήγησε για δύο παραγράφους, η μία αφορούσε τον κ. Σκόρδα για την σεκιούριτι που έχει την προσωπική και μια άλλη παράγραφο για την πτώση δυο φορές στην Β’ εθνική. Όποιος και να το διάβαζε καταλάβαινε πως αφορούσε και τους δύο. Έγινε μια συζήτηση σε ένα πολύ καλό κλίμα. Δεν υπήρχε θέμα απολογίας. Από εκεί και πέρα τελείωσε η συζήτηση και αυτό ήταν όλο. Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει είναι ο Άρης και το πώς θα σωθεί. Το αν έχω μερικές φορές παράλληλη γραμμή με τον κ. Σκόρδα είναι πολύ λογικό γιατί οι περιουσίες μας δεσμευμένες. Αυτό που λέει ο κ. Σκόρδας πως ο Άρης να κάνει ενέργειες ώστε να έχει προστασία από το κράτος, ώστε να κινηθεί, να μπορεί να κάνει μεταγραφές και να μπορέσει να ανέβει από την Β’ εθνική είναι πάρα πολύ λογικό. Όποιος και να ναι πρόεδρος πρέπει να κάνει αυτές τις κινήσεις. Από ότι έμαθα μάλλον θα κατευθύνουν σε αυτό που είπε ο κ. Σκόρδας προ πολλού. Πως θα κάνουν αίτηση για το 99 ώστε να υπαχθεί η ομάδα. Έχουν ομολογίες σε πολλές εταιρίες  ενώ δεν άνοιξε η υπόθεση του 99 μετά την έφεση άνοιξε. Αφορά και πολλές ομάδες όπως είναι η Λάρισα. Το κράτος θέλει να πάρει τα λεφτά του. Δεν εξυπηρετεί κανέναν να τα χάσει ούτε να αφανίσει μια ομάδα. Τα χρέη ρυθμισμένα είναι στα 8.000.000 – 9.000.000 εκκ. ευρώ για οκτώ χρόνια αν μπει στην ρύθμιση. Μόνο τα έσοδα μια χρονιάς είναι 7.000.000 – 8.000.000 εκκ. ευρώ από τα τηλεοπτικά στην Α’. Αν βγει άρση και έχει έναν χρόνο την προστασία από εκεί και περά θα είναι πού εύκολο να ξεπεράσει τα προβλήματα του. Τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί να κινηθούν οι σωστές διαδικασίες και να μην γίνουν λάθη νομικά”.
Για τους λόγους που θέλει να επιστρέψει η διοίκηση Σκόρδα:
” Είναι δυνατόν να υπάρχει Ματθαίου και να συνδέεται με Γ’ εθνική; Τώρα μιλάω ως Ματθαίου, το τι λέει ο κ. Σκόρδας μπορεί να το πει μόνος του. Δεν νομίζω ότι ο Σκόρδας θέλει τον Άρη ούτε καν στην Β’ εθνική και φυσικά ούτε στην Γ’. Ένας αληθινός Αρειανός που για αυτόν ο Άρης είναι ιδέα δεν το θέλει σε χαμηλότερη κατηγορία. Η φυσική θέση του Άρη είναι στην Σούπερ Λιγκ. Ο κ. Μώραλης σε κάτι δηλώσεις που έκανε τόνισε πως είναι ατυχία που χάσανε τον Άρη από Σούπερ Λιγκ. Είναι κάτι ομάδες που προβάλλονται τα στιγμιότυπα τους στην Σούπερ Λιγκ και είναι αραιοκατοικημένες ο κερκίδες και αυτό είναι τραγικό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ με τον κ. Στεφανίδη μίλησα και μιλάω και με όλο τον κόσμο. Εμένα με ενδιαφέρει το πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα στην ομάδα. Εμένα μου είπε πως έχει κάποιες υποσχέσεις αλλά τίποτα χειροπιαστό. Κάτι παραπλήσιο με αυτό που έλεγε ο Ηλιάδης. Ο κ. Στεφανίδης μπορεί να γυρίσει από την Αθήνα με μια, δύο η τέσσερις χορηγίες.  Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Όταν όμως μου λέει ότι έχει υποσχέσεις και όχι κάτι χειροπιαστό και όταν ζητά μια αναβολή μέχρι τις 25 του μηνός που εγώ ψήφισα όχι σε αυτήν και όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Σε μια δύσκολη φάση που βρίσκεσαι κοιτάς να μπεις στις διαδικασίες χθες. Ο χρόνος είναι χρήμα. Όσο περνάει ο χρόνος είναι εις βάρος όλων. Αν αυτή η αναβολή φέρει κάποια αποτελέσματα θα είναι ευεργετική για τον Άρη. Αυτό όμως θα το μάθουμε από τον κ. Στεφανίδη”.
Για το αν είναι μαζί με τον Λάμπρο Σκόρδα:
“Δεν μπορώ να μιλήσω για τον κ. Σκόρδα. Έχουμε κάποιες ίδιες απόψεις σε κάποια θέματα γιατί έχουμε δεσμευμένες περιουσίες. Αν καταστραφεί ο Άρης θα καταστραφούμε και εμείς. Το ότι έχει υψηλό IQ και το ότι γνωρίζει τα ποδοσφαιρικά δρώμενα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Από εκεί και πέρα ο κόσμος κρίνει”.
Για το γεγονός πως ο Άρης έπεσε δύο φορές κατηγορία με τον Λάμπρο Σκόρδα:
” Δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Όταν πήραμε την πρώτη φορά τον Άρη με τον κ. Σκόρδα είχε δύο δελτία, του Κυζερίδη και του Κολτσίδα. Δεν υπήρχε συνεργείο στην ΠΑΕ, κρεμόταν τα καλώδια, δεν υπήρχε τηλέφωνο και δεν είχαμε ομάδα. Χάσαμε τη κατηγορία αλλά επιτύχαμε την εξυγίανση την οικονομική με το άρθρο 44. Χάσαμε αλλά και κερδίσαμε κάτι. Μετά μεσολάβησαν 10 χρόνια με κακοδιαχειρίσεις, ένα πόρισμα, ένα κενό μεταξύ 200-2011 στα 3.800.000 εκκ. ευρώ που δεν υπάρχουν παραστατικά, η περίπτωση Σιστόν που από την μια ήταν να μείνει ελεύθερος και μετά  εμφανίστηκε ένα χαρτί πληρώθηκε και μια επιταγή στην Αθήνα. Ύστερα ανέλαβε ο κ. Σκόρδας μια ομάδα και είχε παραδεχτεί πως έκανε λάθος γιατί ήταν αποδεκατισμένη. Με το που ανέλαβε έφυγε ο πρώτος σκόρερ. Όσες μεταγραφές είχαν γίνει με τον Ηλιάδη έφυγαν. Επίσης, δεν ανανεώθηκε και κανείς. Έφυγε ο Παπαζαχαρίας και ο Παπαστεριανός, έφυγε ο Ουντόντζι, ο Πουλίδο και ο Έλσνερ. Σε μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι να προσαρμοστεί ο Μπέιλ είδαμε όλοι τι απόδοση είχε. Σε μια ομάδα με ένα σχετικά μέτριο ρόστερ να φύγουν περίπου οκτώ παίκτες σε βοήθησαν. Λαϊκίζουμε αν του χρεώνουμε μόνο στον Σκόρδα την δεύτερη πτώση. Προσπάθησε με κάθε μέσω και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να κρατήσει την ομάδα. Υπήρχαν συμμαχίες στην Σούπερ Λιγκ και ακόμα και ο μεγαλύτερος παράγοντας στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Μπόρεσε ο κ. Κομπότσης, ο κ. Αρβανιτίδης και κάποιοι άλλοι κύριοι σε κάποια άλλα χωριά. Μπόρεσε ο Πλατανιάς να βάλει γκολ στον Άρη ενώ η μπάλα δεν πέρασε ποτέ η γραμμή. Υπήρχαν συμφωνίες στημένες που δεν χαλάνε. Μετά τα είπε αυτά ο κ. Μώραλης κατόπιν εορτής. Έχουν γίνει πάρα πολλά που εγώ τα γνωρίζω. Είναι άδικο να χρεώνουμε την δεύτερη πτώση στον Σκόρδα όταν πήρε ένα μαγαζί διαλυμένο. Όταν πήρε παίκτες που είχαν φύγει. Είχαν φύγει και αυτοί από την προηγούμενοι σεζόν αλλά και αυτοί που είχαν έρθει. Το καλύτερο όπλο να έχεις τον ,κόσμο, αν δεν έχεις σφαίρα τότε είναι άχρηστο”.
Για τις διαμάχες που είχε ο Λάμπρος Σκόρδας:
“Εγώ θέλω ο κόσμος του Άρη να είναι ενωμένος και όποιος κάνει προσπάθεια να αναγνωρίζεται. Όταν ο Σκόρδας μάλωσε στα γραφεία και ήταν εκεί πέρα για να πάρει τα δελτία πρώτη φορά η ομάδα κινδύνευε επειδή δεν είχε ρόστερ να παίξει. Ήταν πρώτη φορά που η ΕΠΟ ενώ ο Άρης είχε προσωρινή διαταγή δεν εξέδωσε δελτία και το φαξ ζήτησε το πρωτότυπο. Αν αγαπάς τον Άρη και θες να τον σώσεις θα ερχόσουν αναγκαστικά σε διαμάχη. Δεν υπάρχει ισονομία. Γινόταν μια πράξη για να χάσει ο Άρης την κατηγορία. Παρά τα προβλήματα, του Άρη του έκλεψαν 12 βαθμούς. Όλη η Ελλάδα ξέρει πως του Άρη του εκλάπησαν 12 βαθμοί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, οι συμμαχίες υπάρχουν, έφυγαν και κάποιοι παίκτες. Όταν πέφτει μια ομάδα την ευθύνη την παίρνει ο πρόεδρος πάνω του. Αλλά όταν ανέλαβε μια ομάδα που παραδέχθηκε πως ήταν λάθος του επειδή είχα φύγει τόσοι παίκτες, μετά έφυγαν άλλοι τέσσερις και δύο δεν έπαιζαν επειδή ήταν συνεχώς τραυματισμένοι. Προσπάθησε να σώσει την ομάδα ο Σκόρδας. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, όλοι από το προπερασμένο πρωτάθλημα παντού διατυμπανούσαν σώσε την ομάδα για να φύγεις. Μόλις ανέλαβε πάλι υπήρχαν παντού υβριστικά συνθήματα. Όταν ο κόσμος κυνηγάει τον πρόεδρο από την πρώτη μέρα, όταν έχουν φύγει πόσοι παίκτες άμεσα, όταν δεν έχει όπλα να χρησιμοποιήσεις για να κινηθείς και όταν η διαιτησία σου πάει κόντρα και έχεις χάσει 12 καραμπινάτους βαθμούς έχεις ευθύνη αλλά δεν φταις μόνο εσύ που έπεσε η ομάδα. Έγιναν πολλά από πολλούς”.
Για τον πόλεμο που δέχθηκε όταν έφυγε από τον Άρη:
“Δεν τα ξεχνάω και πικραίνομαι όσο τα θυμάμαι. Εγώ είπα ότι συμφωνώ με τον Σκόρδα σε ορισμένα πράγματα όσο αναφορά την προστασία, την Β’ εθνική, να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις και να μην μπούνε άνθρωποι φυλακή και χάσουν τις περιουσίες τους. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω χρεώσει ποτέ την ομάδα, έβαλα 12 ακίνητα και μέχρι το 2011 έστελνα στον Παπαλάκη στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου το Ε9 για να λειτουργήσει η ομάδα, έφυγα χωρίς να έχω καρτέλα ούτε ένα ευρώ παρόλο που έκανα ταμειακές διευκολύνσεις 600.000 χιλ. ευρώ που φαίνονται, στέρησα από την εταιρεία μου κάποια λεφτά και πήρα χρήματα από το ταμείο μου και όλα αυτά για να διευκολύνω τον Άρη. Δεν χρέωσα την ομάδα με ένα ευρώ. Εμένα με πληγώνει. Εγώ έπαιξα και αγωνίστηκα”.
Για την διαχείριση που έγινε στον Άρη:
” Η διαχείριση που έγινε στον Άρη ήταν τραγική και κατακριτέα. Δυστυχώς σε όλες τις ομάδες το ίδιο συμβαίνει .Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό υπάρχει πολύ μεγάλο χρήμα. Όταν η αποστολή κατέβηκε να παίξει με τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση χρέωσε την ΠΑΕ με 200.000 χιλ .ευρώ. Το πόρισμα θα το κρίνει ο οικονομικός εισαγγελέας. Το σημαντικό είναι πως όταν η ομάδα απέκτησε πλούτο εγώ απείχα, έκανα το καθήκον μου σαν Αρειανός και ήταν τιμή να γίνω πρόεδρος στον Άρη. Αρχικά είχα αρνηθεί να γίνω αλλά επειδή ήμουν στον Ερασιτέχνη και είχε μείνει ακέφαλη η ομάδα είχε γίνει διοίκηση πρωτοδικείου. Ο Ματθαίου κατάφερε με το διοικητικό συμβούλιο και την σκληρή δουλειά του Σκόρδα να μπούμε στο 44. Μετά η ομάδα απέκτησε πλούτο και έκανε κακοδιαχείριση και τώρα κινδυνεύω να χάσω εγώ ακίνητα για κάτι που δεν ευθύνομαι. Εγώ δεν θέλω να ξαναμιλήσω για τον Άρη. Με αυτά που θα πω άλλοι θα με χλευάσουν και άλλοι θα με ακούσουν. Στον Άρη επικρατεί η τεχνική της στημένης λεμονόκουπας. Σε στύβουν όσο μπορούνε και μετά σε πατάνε. Με τον Σκόρδα βγαίνουμε για ένα κοινό συμφέρον. Να προστατευτεί η ομάδα με κάθε νόμιμη διαδικασία και να μην χάσει κανείς την περιουσία του. Την περιουσία μου την έχω πριν εμπλακώ στον Άρη από την οικογένεια μου και την δουλειά μου. Μετά από δύο χρόνια που έφυγα από τον Άρη αγόρασα ένα ακίνητο και το δέσμευσαν και αυτό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να κλείσει χορηγίες ο Στεφανίδης και γίνει αυτό που πρέπει. Θεωρώ όμως τον εαυτό μου ηλίθιο που τα έδωσα όλα και με χλευάζουν. Στην Παπαναστασίου υπήρχαν τρία ονόματα που τα έγραφε ως κλέφτες και είχε και το δικό μου μέσα. Γιατί είχα πει πως όποια διοίκηση και να ήταν θα βοηθούσα για να σωθεί η ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: