Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Για πάντα στο Ντάλας ο Νοβίτσκι!!

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι συμφώνησε για νέο τριετές συμβόλαιο με τους Μάβερικς και θα κλείσει την καριέρα του στο Ντάλας.

Για πάντα στο Ντάλας ο Νοβίτσκι
Σχεδόν εικοσαετία στους Μάβερικς θα κλείσει ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο 36χρονος φόργουορντ συμφώνησε για νέο τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά περίπου 30 εκατ. δολάρια, ενώ στη συμφωνία υπάρχει όρος που απαγορεύει το trade και δίνει την ευκαιρία στον παίκτη να μείνει ελεύθερος αν το επιθυμεί το καλοκαίρι του 2016.

Ο Γερμανός σούπερ σταρ είχε εκφράσει εξ αρχής την επιθυμία να παραμείνει στο Ντάλας όπου παίζει από το 1998 και μάλιστα προσφέρθηκε να έχει ένα πολύ μικρότερο συμβόλαιο από το προηγούμενο (εισέπραξε περίπου 80 εκατ. δολάρια την τελευταία τετραετία), προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα του να έχει χώρο στο salary cap για να τον πλαισιώσει με κάποιον αστέρα πρώτου μεγέθους.

Οι «Μαβς» έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Καρμέλο Άντονι, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα περιοριστούν σε ένα μικρότερου μεγέθους όνομα, όπως τον Λούολ Ντενγκ.

Ο Νοβίτσκι, που το 2011 οδήγησε το Ντάλας στον τίτλο, είχε φέτος 19,1 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ κατά μέσο όρο στα play offs, ενώ στην κανονική περίοδο είχε 21,7 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ ανά αγώνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: