Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Παραιτήθηκε ο Ψηφίδης!!

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» ήχησε στα αυτιά της υπόλοιπης διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, η επιστολή που απέστειλε στον Ερασιτέχνη ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης, με την οποία γνωστοποιεί την παραίτηση από τα καθήκοντά του.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πλέον δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας, ακόμη και... υπόστασης της ΠΑΕ Άρης, μιας και ο Ψηφίδης, ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στο συμβούλιο που είχε δικαίωμα υπογραφής. Αυτό που απομένει, είναι η αντίδραση του Παναγιώτη Στεφανίδη, ο οποίος επρόκειτο σήμερα και αύριο να βρίσκεται στην Αθήνα.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Ψηφίδη:

«Προς: τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Άρης

Όπως γνωρίζετε δέχθηκα την πρόταση των μετόχων της ΠΑΕ Άρης να αναλάβω εκ νέου ως διευθύνων σύμβουλος, στοχεύοντας αποκλειστικά στην εξυγίανση και σωτηρία της ιστορικής μας ομάδας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο χρόνος που μου δόθηκε ήταν  ελάχιστος, ενώ οι θεσμικοί φορείς του Άρη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζουν αδιαλείπτως να στέλνουν αμφίσημα μηνύματα. Δεν πίστευα ούτε πιστεύω σε μεσσίες και σωτήρες που υπόσχονται εκατομμύρια ενώ δεν μπορούν να πάρουν ούτε μια εγγυητική επιστολή τραπέζης. Δεν μπορώ, όμως, και να πιστεύσω ούτε εκείνους που αρνούνται να τοποθετηθούν με ξεκάθαρο τρόπο απέναντι στα προβλήματα του Άρη μας. Οι θεσμικοί  φορείς όφειλαν να πάρουν θέση και να επιχειρηματολογήσουν δημόσια – με ειλικρίνεια και ρεαλισμό - για την επόμενη ημέρα. Πετάνε το μπαλάκι στον κόσμο που δεν έχει ούτε τη γνώση ούτε την απαιτούμενη πληροφόρηση για να αποφασίσει για περίπλοκα νομικά ζητήματα εντός ολίγων ωρών. Ζητούμε για άλλη μια φορά να συζητήσουν 1.000, να αποφασίσουν 100, να διοικήσει 1 και να μην αναλάβει την ευθύνη κανείς...

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που μου δώσατε την ευκαιρία να προσπαθήσω για άλλη μια φορά. Ελπίζω να ξέρετε τι κάνετε από εδώ και πέρα. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου έχουν ανοίξει οι πύλες της κολάσεως και ο Άρης οδηγείται σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Προσωπικά δεν δύναμαι να συνεχίσω ως διευθύνων σύμβουλος και ως μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Άρης, καθόσον έχουν οριστικά εκλείψει οι προϋποθέσεις που επέβαλαν τη συμμετοχή μου.

ΥΓ. Ελπίζω κάποιος εκ των υποψήφιων πρωταγωνιστών της επόμενης ημέρας (και όχι μόνον τεχνοκράτες) να έχει το θάρρος να εξηγήσει στη συνέλευση της Τετάρτης ότι ο Άρης είτε υπαχθεί στο άρθρο 106ΙΑ είτε εκουσίως υποβιβαστεί στη Γ ́ εθνική είτε εξαγοράσει (δια του ΑΣ) άλλη ομάδα ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΜ»

Αυτός είναι ο Παγδατής!!

Δυναμική εκκίνηση για τον Μάρκο Παγδατή στο Wimbledon! Ο Κύπριος τενίστας έδειξε αποφασισμένος για όλα και έκανε μια… χαψιά τον ανερχόμενο Ντάστιν Μπράουν.

Αυτός είναι ο Παγδατής!
Ιδανική πρεμιέρα στο φετινό Wimbledon για τον Μάρκο Παγδατή! Ο Κύπριος τενίστας αν και τον τελευταίο χρόνο έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, έδειξε τα δόντια του στο Λονδίνο! Επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 7-5, 2-6, 7-6) του Ντάστιν Μπράουν για τον πρώτο γύρο του αγγλικού major και πέρασε στην επόμενη φάση!

Το νούμερο 119 στον κόσμο πήρε με δυσκολία, αλλά και πολύ πείσμα τα δύο πρώτα σετ, αλλά στη συνέχεια έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του και ο Γερμανός (Νο 79) παραλίγο να ισοφαρίσει. Σέρβιρε για να κατακτήσει το τέταρτο σετ, αλλά ο Παγδατής τον… έσπασε και στο tie break πήρε τη νίκη ύστερα από 2 ώρες και 21 λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος για τον τενίστα απ’ την Μεγαλόνησο ο Αργεντινός, Λεονάρντο Μάγερ (Νο 64) που χθες ξεπέρασε το εμπόδιο του Αντρέα Σέπι. Πηγή: sport-fm.gr

Ποιοί θα περάσουν στους 16...!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία πρώτη εκτίμηση για τις ομάδες που θα περάσουν στους 16 του Μουντιάλ: 8 της Αμερικής, 6 της Ευρώπης και 2 της Αφρικής...

Ποιοί θα περάσουν στους 16...
***Αν θέλουμε να κάνουμε ένα απολογισμό του Μουντιάλ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές θα διαπιστώσουμε κάποια πράγματα.

***Ένα ότι οι ομάδες της Νότιας Αμερικής θα περάσουν όλες. Αργεντινή, Χιλή και Κολομβία έχουν από 6 πόντους, η Βραζιλία 4 κι η Ουρουγουάη 3 και διεκδικεί την πρόκριση με την ισόβαθμή της Ιταλία.. Από κοντά κι οι ομάδες της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής: Η Κόστα Ρίκα έχει 6 πόντους, το Μεξικό και οι ΗΠΑ έχουν 4 πόντους και το Εκουαδόρ έχει 3 και διεκδικεί στα ίσα την πρόκριση με την Ελβετία. Από τις 16 δηλαδή της επόμενης φάσης, μπορεί από 7 έως 9 να είναι ομάδες της Αμερικής! Μόνο οι Ονδούρες είναι έξω.

***Δύο ότι οι ομάδες της Ευρώπης έχουν πολύ αντίθετες πορείες. Είναι στους 6 πόντους Ολλανδία, Γαλλία, όπως και το Βέλγιο και στους μηδέν πόντους οι Ισπανία, Αγγλία, όπως κι η Βοσνία. Στους τέσσερις πόντους η Γερμανία, στους τρεις πόντους είναι Ιταλία, Ελβετία και Κροατία, με τις δύο πρώτες να είναι πιο κοντά στην πρόκριση. Η Ελλάδα, όπως και η Ρωσία κι η Πορτογαλία έχουν από ένα πόντο, με τις πιθανότητες πρόκρισης να μην είναι υπέρ τους.

***Τρία οι ομάδες της Αφρικής έχουν ακόμη κάποιες ελπίδες. Η Νιγηρία έχει τέσσερις πόντους, η Αλγερία κι η Ακτή Ελεφαντόδοντος έχουν τρεις πόντους και λογικά τουλάχιστον οι δύο, μπορείς κι οι τρεις, θα περάσουν. Η Γκάνα έχει ένα πόντο και το Καμερούν μηδέν.

***Τέσσερα οι ομάδες της Ασίας μοιάζουν να αποτελούν τον φτωχό συγγενή, με τις Ιαπωνία, Κορέα κι Ιράν να έχουν ένα πόντο. Και τέλος η Αυστραλία είναι στους μηδέν πόντους. Λογικά θα αποκλειστούν όλες, ενώ στο προηγούμενο Παγκόσμιο κύπελλο είχαν προκριθεί στους 16 Ιαπωνία και Κορέα… Πηγή: sport-fm.gr

Στη Φορταλέσα η Ακτή Ελεφαντοστού!!

Η αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού μετά από αρκετή ταλαιπωρία έφτασε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στη Φορταλέσα, όπου θα γίνει ο αγώνας με την Ελλάδα την Τρίτη.

Στη Φορταλέσα η Ακτή Ελεφαντοστού
Στην πόλη που θα φιλοξενήσει τον κρίσιμο αγώνα της Τρίτης με την Ελλάδα (23:00), τη Φορταλέσα, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η ομάδα του Σάμπρι Λαμουσί έφτασε με αρκετή ταλαιπωρία στον προορισμό της, αφού από το Άγκουας ντε Λιντόια, που αποτέλεσε το ορμητήριό της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάστηκε να ταξιδέψει οδικώς για δύο ώρες μέχρι το Σάο Πάουλο, ενώ ακολούθησε πτήση τριάμισι ωρών μέχρι τη Φορταλέσα.

Με την άφιξή της, η αποστολή πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο, ενώ σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει προπόνηση και συνέντευξη Τύπου.




Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Σουάρες λέει ναι στην Μπαρτσελόνα»

Ο Λουίς Σουάρες είναι αποφασισμένος να μετακομίσει στην Μπαρτσελόνα αφήνοντας τη Λίβερπουλ, όπως αναφέρει η El Mundo Deportivo.

«Ο Σουάρες λέει ναι στην Μπαρτσελόνα»
Για μία ακόμη μέρα ο Λουίς Σουάρες είναι πρωτοσέλιδο στην El Mundo Deportivo. Ο σημερινός τίτλος είναι το μεγάλο «ναι», που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας έχει πει ήδη ο Ουρουγουανός φορ στην Μπαρτσελόνα.

Ο 27χρονος άσος φέρεται να το έχει πάρει απόφαση να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, που αναμένεται να πάρει σαν αντάλλαγμα τον Αλέξις Σάντσες με το κόστος μεταγραφής να φτάνει στα 85 εκατ. ευρώ συνολικά.

Την ίδια ώρα, η αγγλική ομάδα τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος, χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα σενάρια, ούτε καν και τις φήμες πως υπάρχει χαμηλή ρήτρα για μετακίνηση του Λουίς Σουάρες εκτός Νησιού.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Νέο κάλεσμα από Μπάνε!

prelevic
Νέο μήνυμα έστειλε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο facebook, ο Μπάνε Πρέλεβιτς.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε και πάλι πως η ομάδα χρειάζεται την στήριξη του κόσμου!
«Καλή εβδομάδα παιδιά και μην ξεχνάτε, η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται. Πάμε όλοι μαζί να δυναμώσουμε την ομάδα!», έγραψε.
Πηγή: arenafm.gr

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ινιέστα!!

1654935_FULL-LND
Ο Αντρές Ινιέστα όπου θα ξεκινήσει σήμερα (23/06) βασικός κόντρα στην Αυστραλία θα ανήκει στους ποδοσφαιριστές με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην εθνική Ισπανίας.
Συγκεκριμένα, ο μέσος της Μπαρτσελόνα θα γίνει ο ένατος παίκτης που θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας. Παρακάτω, παρουσιάζονται οι πρώτοι της λίστας:
1 Ίκερ Κασίγιας (156)
2 Τσάβι (133)
3 Άντονι Θουμπιθαρέτα (126)
4 Σέρχιο Ράμος (119)
5 Τσάμπι Αλόνσο (113)
6 Φερνάντο Τόρες (109)
7 Ραούλ (102)
8 Κάρλες Πουγιόλ (100)
9 Αντρές Ινιέστα (99)
Πηγή: arenafm.gr

“Ήταν άσχημο αποτέλεσμα…”

portugal
Για το 2-2 με τις ΗΠΑ μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Πάουλο Μπέντο.
Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει όσο μπορεί το τελευταίο παιχνίδι με την Γκάνα.
«Ξεκάθαρα δεν είναι καλό το αποτέλεσμα για εμάς. Το 2-2 δεν μας αφήνει εκτός Μουντιάλ μαθηματικά αλλά μας βάζει σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Όχι επειδή πρέπει να κερδίσουμε την Γκάνα, αλλά επειδή χρειαζόμαστε παράλληλα ευνοϊκό αποτέλεσμα από το παιχνίδι της Γερμανίας με τις ΗΠΑ. Ήμασταν άτυχοι στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως η φοβερή προσπάθεια μας έδωσε την ισοπαλία. Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τα πάντα στο τελευταίο παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα μέγιστα από τις ελάχιστες πιθανότητες που μας έχουν μείνει».
Πηγή: arenafm.gr

«Είμαστε “μεσαία” ομάδα»

Portugal's Ronaldo reacts during their 2014 World Cup Group G soccer match against the U.S. at the Amazonia arena in Manaus
Και όμως έγινε και αυτό… Για πρώτη φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έβγαλε απογοήτευση στις δηλώσεις του όπου τόνισε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ πως η Εθνική της χώρας του θα μπορούσε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, λέγοντας πως ίσως είναι μια μεσαία ομάδα!
«Μάλλον είμαστε μια μεσαία ομάδα. Θα ήταν ψέμα να πω ότι είμαστε μια κορυφαία ομάδα. Έχουμε πολλούς περιορισμούς, είχαμε τραυματισμούς και τον Πέπε και τον Κοεντράο να είναι τιμωρημένοι. Αυτό μας περιορίζει πολύ. Δεν γίνονται θαύματα. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα ήμασταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να ξέρουμε το επίπεδο μας. Δεν είμαι υποκριτής και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορούμε να νικήσουμε το τουρνουά», τόνισε αρχικά.
Όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το γόνατο του: «Δεν θέλω να δίνω λόγο για τον εαυτό μου μιλώντας για τα προβλήματα μου, αυτό είναι “νερό κάτω από την γέφυρα’. Κάθε μέρα γράφεται κάτι καινούργιο για το γόνατο μου στις εφημερίδες και για το ένα και για το άλλο. Για αυτό δεν θέλω να δίνω λόγο για μένα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα, με ψυχή και σώμα»
Πηγή: arenafm.gr

Ψάχνει ομάδα ο Φορτούνης!!

fortounis
Στην πρώτη προπόνηση της Καϊζερσλάουτερν σήμερα δεν εμφανίσθηκε ο Κώστας Φορτούνης.
Η επίσημη ενημέρωση της γερμανικής ομάδας αναφέρει ότι ο νεαρός επιθετικός μαζί με τρεις άλλους συμπαίκτες του βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας για την συνέχεια της καριέρας του.
Συνεπώς, ανοίγει ακόμα περισσότερο ο δρόμος για τον ερχομό του στη Τούμπα.
Πηγή: arenafm.gr

Πέρασε τα ιατρικά ο Γκολάσα!!

42955_front
Ο Εγιάλ Γκολάσα πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.
Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής πέρασε από λεπτομερείς αθλητιατρικά τεστ και εντυπωσίασε καθώς παρά την αποχή του από τα γήπεδα εξαιτίας της διαμάχης του με την Μακάμπι, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πλέον, είναι θέμα χρόνου είναι να “πέσουν” οι υπογραφές και βγει επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

«Μακριά από ΑΦΜ»

AS
Στον Arena FM 89,4 μίλησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Α.Σ Άρης, Γιώργος Πλαγάκος για το θέμα του ΑΦΜ αλλά και την περίπτωση να παίξει η ομάδα στην Γ’ Εθνική.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Μακριά από το ΑΦΜ, για μένα δεν υπάρχει καν σαν σκέψη. Θεωρώ ότι είναι μια σκέψη που βάζει λουκέτο στον ποδοσφαιρικό Άρη. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν Αρειανοί που κάνουν τέτοιες συζητήσεις. Αυτό το θέμα βρέθηκε σαν πρόταση στην γενική συνέλευση και είναι σοβαρό θέμα. Δεν αφορά τους μετόχους της Ανωνύμου Εταιρίας. Το σήμα και η ονομασία ανήκουν στον Ερασιτέχνη και σε όλους τους Αρειανούς. Άμα είναι να συζητηθεί κάπου πρέπει να συζητηθεί στα πλαίσια του Α.Σ.».
Για την παραίτηση του κ.Ψηφίδη: «Πρέπει να βρούμε λύση σε πολλά θέματα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να βρούμε λύση για να επιβιώσει ο σύλλογος και όχι για να κλείσει ο σύλλογος».
Για το ενδεχόμενο να πάει η ομάδα στην Γ’ Εθνική: «Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για να παραμείνει η ομάδα στην Β’ Εθνική. Αν χάσουμε την μάχη δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τον ποδοσφαιρικό Άρη. Πρέπει να δώσουμε την μάχη μας και να παίξει η ομάδα στην Β’ Εθνική. Άμα βρεθεί επενδυτής αλλάζουν τα πράγματα, αλλά τώρα μιλάμε για τα τωρινά δεδομένα».
Πηγή: arenafm.gr

Θετική εξέλιξη για Θέρμη!

proponitiko+thermi
Ένα  σημαντικό βήμα  για την δημιουργία του προπονητικού κέντρου στην Θέρμη, πραγματοποιήθηκε   σήμερα στην Βουλή. Συγκεκριμένα κατατέθηκε  τροπολογία στο θερινό τμήμα της Βουλής για να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια που δεν επέτρεπαν την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την προτεινόμενη διάταξη, η παράγραφος 8 του άρθρου 178 του ν 3463/ 2006 αντικαθίσταται ως εξής: “Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, επιτρέπεται η εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων με μειωμένο μίσθωμα για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι πέντε (25) έτη, υπό τον όρο ότι ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου και θα προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ειδικότερα στους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας. Επιτρέπεται επίσης, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος, η μακροχρόνια μίσθωση για τουριστικούς σκοπούς, καθώς και για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση σε αυτό επιχειρήσεων αθλητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως και υποστηρικτικών προς αυτές υπηρεσιών ακινήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) για διάρκεια μέχρι 99 χρόνια, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 610 του Α.Κ.

Η ανωτέρω σύμβαση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή δικαίωμα Δημοσίου ή τρίτων. Τα δικαιώματα και οι αμοιβές συμβολαιογράφων, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών και υποθηκοφυλάκων για τη σύμβαση και κάθε άλλη προς πραγμάτωση αυτής πράξη περιορίζονται στο 10% αυτών. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθορίζονται πρόσθετοι όροι και προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας παραγράφου.”
Πηγή: arenafm.gr

Τέλος στα σενάρια!

metalleia-xrysou
Η εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” διέψευσε κατηγορηματικά τα περί συνεργασίας με την  ΠΑΕ Άρης.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας:
«Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σπουδή στα αθλητικά δρώμενα – και όχι μόνο – σχετικά με την εμπλοκή της Ελληνικός Χρυσός σε χρηματοδότηση, χορηγία ή ό,τι άλλο προς αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.
Διακινούνται μάλιστα ποσά, προτάσεις, διαπραγματεύσεις, διαφωνούντες, νικητές, ηττημένοι και ό,τι άλλο συνθέτει πλασματικές εικόνες σαν αυτές που χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα εναντίον της εταιρείας.
Άπαξ και διαπαντός: Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα  υπάρξει πρόταση για χορηγία ή χρηματοδότηση σε κανένα αθλητικό σωματείο της Θεσσαλονίκης. Ούτε, βεβαίως, θα μπούμε στη λογική του ποιος μας αναζήτησε, γιατί μας αναζήτησε και τι αυτό σημαίνει.
Η μόνη μας εμπλοκή με αθλητικά δρώμενα μπορεί να διαμορφωθεί αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια της δικής μας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς».

Πού είσαι, ρε Ζινεντίν;

"Σκυλίσια Μέρα" για τον μεγάλο παικταρά που σαν σήμερα ήρθε στη ζωή. Είναι δυνατόν να βλέπουμε Γαλλία, έστω και καλή όπως η φετινή στο Μουντιάλ, και να μη σκεφτούμε κάποια στιγμή "πού είσαι, ρε Ζινεντίν;".
Ο Ζιντάν ήρθε σαν σήμερα στη ζωή, το 1972, κι έχει γράψει μια τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο. Έστω κι αν αμαυρώθηκε από την …κουτουλιά στον τελευταίο του αγώνα στον τελικό του Μουντιάλ του 2006.
Ξεκίνησε την καριέρα του από το γαλλικό πρωτάθλημα κι αναδείχθηκε στην Μπορντό για να πάει το 1996 στη Γιουβέντους και το 2001 στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ήταν από τους πρωταγωνιστές της Γαλλίας του 1998 και του 2000 όταν πήρε Μουντιάλ και Γιούρο.
Στην καριέρα του πήρε δυο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Μουντιάλ κι ένα Γιούρο.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών…Πηγή: sportdog.gr

Υπογράφει και πληρώνει!

papathanasakis55

Σήμερα (23/6) το απόγευμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο αναφορικά με την συμφωνία με τον Καναδό επιχειρηματία Σπύρο Παπαθανασάκη.
Από την στιγμή που το προσύμφωνο έφυγε υπογεγραμμένο απομένει να αποσταλεί σήμερα  το συμβόλαιο από την μεριά του ομογενή και ταυτόχρονα να αποσταλούν 250 χιλιάδες δολάρια.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλάζουν τα δεδομένα στον Ηρακλή που θα κληθεί άμεσα να ξεκινήσει τον προγραμματισμό του για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ήδη οι παίκτες είναι σε αναμονή και περιμένουν τις εξελίξεις ώστε να ηρεμήσουν και αυτοί και να γνωρίζουν ότι στην επόμενη σεζόν θα υπάρχουν προϋποθέσεις στην ομάδα.
Πηγή: arenafm.gr

«Πίσω στη Θεσσαλονίκη»

maduro_0
Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται και πάλι ο Χέντβιγκες Μαντούρο, ο οποίος αρχίζει την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν.
Μάλιστα, φρόντισε να ενημερώσει και ο ίδιος μέσω του facebook,όπου ανέφερε: «Πίσω στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνημα μίας νέας σεζόν. Χρόνια πολλά στον καλύτερό μου φίλο, Ντάριλ Μόρμον, ελπίζω σήμερα το βράδυ να κερδίσουμε τη Χιλή. Να έχετε μία όμορφη μέρα».
Πηγή: arenafm.gr

“Ντροπή είναι να ξεχνάς ποιος είσαι”

ar
Ανακοίνωση εξέδωσε το Aris Athens Club όπου παίρνει θέση στα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο στρατόπεδο των “κιτρίνων”.
Αναλυτικά:
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να ξεχνάς ποιος είσαι. Και εμείς δεν το ξεχνάμε ποτέ. Είμαστε ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Τίποτα λιγότερο. Δεν σημαίνει πολλά πράγματα αυτό.
Λίγα αλλα σημαντικά. Το όνομα, το σήμα, τα χρώματα και η ιστορία της ομάδας μας δεν αλλάζουν και δεν είναι για πούλημα. Απλές κουβέντες χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες και δεύτερες αναγνώσεις. Μην προσπαθείτε να μας «φοβήσετε» με απειλές για Γ΄ εθνική και αφανισμό.
Εμείς ειδικά σαν Αθηναίοι Αρειανοί δεν δώσαμε ποτέ σημασία στις νίκες, τις επιτυχίες, την κατηγορία που παίζαμε. Από τα σαλόνια του Μονάχου και της Μαδρίτης μέχρι την τελευταία κουκίδα του χάρτη ήμασταν πάντοτε εκεί. Και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε «όπου παίζει ο Θεός». Όχι όπου παίζει ο «χρυσός»…
Μην προσπαθείτε να μας βάλετε πονηρά ψευτοδιλήμματα του τύπου «αφού δεν θέλετε αυτό προτείνετε κάτι άλλο». Ποτέ δεν ζητήσαμε να συνδιοικήσουμε. Η διοίκηση μας αηδιάζει. Η θέση μας είναι στην κερκίδα και εκεί θα μείνει. Εσείς που με τόσο πάθος ζητήσατε τις καρέκλες θα βρείτε και τις λύσεις. Λύσεις αντρίκειες και παντελονάτες που ταιριάζουν στην εκατοντάχρονη ιστορία του ΑΡΗ. Για λύσεις – τραβεστί ούτε να το σκέφτεστε.
Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Υποσχόμαστε ότι όποιος παλέψει για έναν ΑΡΗ τίμιο και καθαρό θα μας έχει δίπλα του. Υποσχομαστε επίσης ότι όποιος προσπαθήσει να παραχαράξει την ιστορία και της αρχές της ομάδας μας θα μας βρει απέναντι του.
ΥΓ Τους θερμούς μας χαιρετισμούς στα αδέρφια μας και σε όλο τον αγωνιζόμενο λαό της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής
ARIS ATHΕNS CLUB – SINCE 1984

Γενική συνέλευση με μεγάλο ενδιαφέρον!

gs-iraklis
Γενική συνέλευση  που αφορά το μέλλον του  Γ.Σ.  Ηρακλή και  τα προβλήματα του, θα υπάρξει  σήμερα το απόγευμα(23/6),  θα ξεκινήσει στις 19.00 και σε περίπτωση μη απαρτίας θα μεταφερθεί μια ώρα αργότερα.
Κατά την διάρκεια της αναμένεται να συζητηθούν κρίσιμα θέματα που αφορούν τα τμήματα του συλλόγου και το μέλλον τους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και κουβέντα για τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που έχει εκδώσει η διοικούσα επιτροπή του ΓΣ έχει ως εξής:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Καλούνται τα μέλη του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ σε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στο Κατσάνειο και ώρα 19:00 και σε περίπτωση μη απαρτίας 20:00 την ίδια μέρα.
Θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1)     Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης.
2)     Σύσταση επιτροπής διαχείρισης θεμάτων του συλλόγου.
3)   Ψήφος εμπιστοσύνης στους εφόρους για τη λειτουργία των τμημάτων.
4)   Έγκριση οικονομικών θεμάτων όλων των τμημάτων από την επιτροπή.
Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου να δώσουν το παρόν διότι το μέλλον του Συλλόγου αφορά όλους μας.
Η διοικούσα επιτροπή του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ

H ΠΑΕ για τον θρίαμβο της Κ15!

panigiriki_gipedo
Δείτε το αφιέρωμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τον θρίαμβο της Κ15 στο φημισμένο Rimini Cup.
Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της:
“Είναι ένα από τα κορυφαία τουρνουά στην Ευρώπη στην ηλικία των 15 ετών. Στους αγώνες του έχουν διακριθεί ποδοσφαιριστές όπως ο Φίλιπ Λαμ, ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ, ο Σάμι Κεντίρα, ο Μάριο Γκόμεζ, ο Νούρι Σαχίν, ο Μάσιμο Αμπροζίνι, ο Ματς Χιούμελς και πάρα πολλοί άλλοι που διαπρέπουν στα γήπεδα της Ευρώπης.  Ελπίδα όλων μας είναι σε λίγα χρόνια στα ονόματα αυτά να συμπεριλαμβάνονται και ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.
Ο Δικέφαλος κάνοντας συνεχή βήματα προόδου αρχικά κλήθηκε να συμμετάσχει στο Rimini Cup. Πριν από τέσσερα χρόνια. Και πλέον ήρθε η στιγμή να το κατακτήσει. Με χαρακτηριστική ευκολία οι ποδοσφαιριστές τουΑλέξη Τασούλη και του Μιχάλη Χριστάρα πανηγύρισαν το Rimini Cup προκαλώντας αίσθηση στους Γερμανούς που δίνουν μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη διοργάνωση και κάθε χρόνο στέλνουν εκεί τις κορυφαίες ομάδες τους.
Καμία, όμως, δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στον ΠΑΟΚ που πήρε τον τίτλο μόνο με νίκες και το κυριότερο με το επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που διδάσκονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές στα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου. Γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους παρατηρητές, οι οποίοι περίμεναν να δουν μια ομάδα να παίζει αμυντικά και με αντεπιθέσεις.
Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πάρουν ανάσα. Στον τελικό κόντρα στην περσινή κάτοχο του τίτλου Χόφενχαϊμ ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός. Το ημίχρονο τελείωσε 3-0 και τελικά ο Δικέφαλος σταμάτησε στο 5-2. Από δύο γκολ έβαλαν οι ΥφαντίδηςΧατζηδίμπας κι ένα ο Χατζηστραβός.
Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει 1-0 της Νυρεμβέργης με γκολ του Χατζηδίμπα, ενώ στον όμιλο είχε κερδίσει κατά σειρά 1-0 τη Μικτή Βαυαρίας (μετέχουν οι καλύτεροι παίκτες από τη Μπάγερν και τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής), 1-0 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και 4-0 τη Σβάινφουρτ.
Τον τελικό παρακολούθησαν και περίπου 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν οδικώς από το Ντίσελντορφ για να στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας”.



Πηγή: arenafm.gr

«Θα πετύχει στον ΠΑΟΚ ο Γκολάσα»

dd4bb4f510c8273a9dfd17740876e17a_L
O πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά και της Μακάμπι Χάιφα, Γιτζάκ Σουμ μίλησε για τον Εγιάλ Γκολάσα και τόνισε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο gazzeta.gr:
«Ο Γκολάσα είναι ένας μέσος που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στον προπονητή του. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει να έχει τη μπάλα στα πόδια, να δημιουργεί παιχνίδι και να παίρνει πρωτοβουλίες. Είναι είναι ένας παίκτης με πολλές επιθετικές και οργανωτικές αρετές, νέος, με περιθώρια βελτίωσης».
Όσον αφορά τις αδυναμίες του, ο Σουμ τόνισε: «Δεν είναι τόσο καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά σε αυτό παίζει ρόλο και η σημαντική λειτουργία της ομάδας. Επίσης τους τελευταίους μήνες δεν έπαιξε πολύ και έτσι δεν έχει παιχνίδια. Επειδή δεν είχε ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με το συμβόλαιό του έμεινε εκτός σε πολλά ματς. Αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είχε συμφωνήσει με τη Λάτσιο και γενικώς έχει ακουστεί για αρκετές ομάδες. Έχει πολλές δυνατότητες, αλλά πρέπει να δουλέψει και ο ίδιος. Έχει το περιθώριο».
Για το αν μπορεί να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο, ο Σουμ είπε: «Η Μακάμπι Χάιφα θεωρείται μια μεγάλη ομάδα και έπαιζε εκεί όλο αυτόν τον καιρό, εκτός από το τελευταίο διάστημα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ καλός σύλλογος και νομίζω ότι αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να βοηθηθεί και ο ίδιος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχει».

Εντυπωσίασε η Κ15!!

BquJU25IcAA_7RR
Τα παιδιά του ΠΑΟΚ της Κ15 κατέκτησαν το ευρωπαϊκό τουρνουά Rimini Cup και εντυπωσίασαν όλη την Ευρώπη.
Τα παιδιά του ΠΑΟΚ έκαναν περήφανη όλη την ομάδα κερδίζοντας πολύ σπουδαίους συλλόγους.  Στον ημιτελικό η ομάδα του “Δικέφαλου” κέρδισε την Νυρεμβέργη ενώ στον τελικό εντυπωσίασε αφού νίκησε και την Χόφενχαιμ με το εντυπωσιακό 2-5. Αξίζει να σημειωθεί πως η Χόφενχαιμ είναι η κορυφαία ομάδα σε αυτή την κατηγορία στην Γερμανία αλλά και η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στο συγκεκριμένο τουρνουά!
Πηγή: arenafm.gr

Χαμός στο Ρεσίφε!!

Κροατία και Μεξικό διεκδικούν στο Ρεσίφε την πρόκριση από τον πρώτο όμιλο και πιθανότατα θέση στους «16» θα υπάρχει μόνο για μία από τις δύο.

Χαμός στο Ρεσίφε
Δύσκολα η Βραζιλία θα κάνει… δώρα απέναντι στο Καμερούν. Γι’ αυτό και ο αγώνας στο Ρεσίφε μεταξύ Κροατίας και Μεξικού (23:00) είναι «τελικός» για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον πρώτο όμιλο.

Η Κροατία μετά το επιβλητικό 4-0 επί του Καμερούν γνωρίζει πως με νίκη προκρίνεται σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι ως πρώτη (εφόσον στραβοπατήσει η Βραζιλία απέναντι στο αποκλεισμένο Καμερούν), ενώ ακραίο σενάριο πρόκρισης είναι αυτό που τη φέρνει στην επόμενη φάση με ισοπαλία και ταυτόχρονα ήττα της «σελεσάο». Αντίθετα, η «χρβάτσκα» αποκλείεται με ήττα ή αν έρθει ισόπαλη και η Βραζιλία δεν χάσει. Ο Νίκο Κόβατς αναμένεται να προτιμήσει και πάλι τον Ντάνιελ Πράνιτς σε θέση αριστερού μπακ.

Στον αντίποδα, το Μεξικό μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Βραζιλία προκρίνεται σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία. Αν, δε, έχει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βραζιλία ή με νίκη υπερκαλύψει τη διαφορά τερμάτων από τους οικοδεσπότες (έχει +1 έχουν +2) σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε παίρνει και την πρώτη θέση. Το Μεξικό αποκλείεται με ήττα, εκτός κι αν η Βραζιλία χάσει επίσης και έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων. Ο Μιγκέλ Ερέρα δήλωσε πως η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη.

Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με την Κροατία να μετρά δύο νίκες και το Μεξικό. Στη μοναδική τους συνάντηση σε τελικά Μουντιάλ, το 2002 στην Ιαπωνία για τους ομίλους, το Μεξικό είχε επικρατήσει 1-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Κροατία (4-2-3-1, Κόβατς): Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Σρνα, Πράνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς, Όλιτς, Μάντζουκιτς.

Μεξικό (5-3-2, Ερέρα): Οτσόα, Μορένο, Μάσα, Αγκιλάρ, Λαγιούν, Μάρκες, Ερέρα, Βάσκες, Γουαρδάδο, Περάλτα, Ντος Σάντος.

Διαιτησία: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν).

Βαθμολογία

1. Βραζιλία 4 (3-1)
2. Μεξικό 4 (1-0)
3. Κροατία 3 (5-3)
4. Καμερούν 0 (0-5)
Πηγή: sport-fm.gr

Ο στόχος και ο… τρόμος!!

Με στόχο την πρωτιά και μόνο ένα ακραίο σενάριο να την αφήνει εκτός, η Βραζιλία αντιμετωπίζει απόψε το αδιάφορο Καμερούν για τον πρώτο όμιλο.

Ο στόχος και ο… τρόμος
Ματς με έναν μόνο ενδιαφερόμενο γίνεται στην Μπραζίλια, με την οικοδέσποινα του Μουντιάλ να υποδέχεται το Καμερούν (23:00).

Η «σελεσάο» συγκατοικεί στην κορυφή του ομίλου με το Μεξικό έχοντας τέσσερις βαθμούς και ελαφρώς καλύτερη διαφορά τερμάτων (3-1 έναντι 1-0). Οι διοργανωτές εξασφαλίζουν την πρωτιά με νίκη εφόσον το Μεξικό στραβοπατήσει ή εφόσον διατηρήσουν το προβάδισμα στη συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, όπως επίσης και με δύο ισοπαλίες στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Για να μείνει εκτός συνέχειας η Βραζιλία θα πρέπει να χάσει και το Μεξικό να έρθει ισόπαλο με την Κροατία ή να ηττηθεί, η Κροατία να κερδίσει το Μεξικό, αλλά το τελευταίο να έχει καλύτερο συντελεστή γκολ.

Στο 100ο παιχνίδι για τη «σελεσάο» σε Μουντιάλ ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι αναμένεται να αφήσει εκτός του Ραμίρες και να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Χουλκ. Στον αντίποδα, από τα «λιοντάρια» που έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά θα λείψει ο τιμωρημένος Άλεξ Σονγκ και τη θέση του θα πάρει ο Ζαν Μακούν, ενώ επανέρχεται ο Σαμουέλ Ετό.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τη Βραζιλία να μετρά τρεις νίκες, ανάμεσά τους και στη μοναδική τους συνάντηση σε Μουντιάλ, στη φάση των ομίλων του 1994 (3-0). Το Καμερούν είχε επικρατήσει στην πιο πρόσφατη μονομαχία, για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2003 στη Γαλλία (1-0).

Πιθανές συνθέσεις:

Καμερούν (4-1-4-1, Φίνκε): Ιτάνζ, Ενκουλού, Σετζού, Ασού-Εκοτό, Εμπιά, Ματίπ, Μακούν, Ενόχ, Μουκάντζο, Τσούπο-Μοτίνγκ, Ετό.

Βραζιλία (4-2-3-1, Σκολάρι): Σέζαρ, Άλβες, Μαρσέλο, Λουίς, Σίλβα, Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία).

Βαθμολογία

1. Βραζιλία 4 (3-1)
2. Μεξικό 4 (1-0)
3. Κροατία 3 (5-3)
4. Καμερούν 0 (0-5)Πηγή: sport-fm.gr

Βρήκε άκρη με FIBA ο Άρης!

Η ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε τη FIBA πως ήρθε σε συμφωνία για διακανονισμό με τέσσερις πιστωτές του κι αν η παγκόσμια ομοσπονδία πει το «ναι» θα αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών ξένων.

Βρήκε άκρη με FIBA ο Άρης
Σε συμφωνία με τους Ντάνστον, Σκορδίλη, Μάιλς και Ματσόν για την τμηματική καταβολή των οφειλομένων απέναντί τους ήρθε η ΚΑΕ Άρης, όπως ενημέρωσε εγγράφως τη FIBA και πλέον αναμένει την έγκριση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να απαλλαγεί από το βραχνά της απαγόρευσης απόκτησης ξένων παικτών.

Οι «κίτρινοι» θα καταβάλουν στους τρεις παίκτες και τον προπονητή άμεσα το 40% των χρημάτων που τους οφείλονταν και τα υπόλοιπα θα τα λάβουν μέσα σε μια διετία.Πηγή: sport-fm.gr

Δύο για πρώτοι, δύο για… σπίτι!!

Ολλανδία και Χιλή μονομαχούν για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο, ενώ Ισπανία και Αυστραλία παίζουν στον αγώνα της παρηγοριάς.

Δύο για πρώτοι, δύο για… σπίτι
Ένα ματς με τεράστιο κι ένα με… μηδαμινό ενδιαφέρον περιλαμβάνει ο δεύτερος όμιλος απόψε (19:00).

Η Ολλανδία αναμετράται με τη Χιλή στο Σάο Πάουλο με έπαθλο την πρώτη θέση στον όμιλο, που πιθανότατα συνεπάγεται αποφυγή της Βραζιλίας στη φάση των «16». Οι «οράνιε» έχουν το πάνω χέρι, καθώς τους αρκεί και η ισοπαλία για να τερματίσουν πρώτοι έχοντας καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων (8-3, δηλαδή +5, έναντι 5-1, δηλαδή +4 της Χιλής).

Ο τραυματίας Μπρούνο Μάρτινς Ίντι και ο τιμωρημένος Ρόμπιν Φαν Πέρσι θα λείψουν από την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, ενώ στον αντίποδα ο Χόρχε Σαμπάολι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικούς πονοκεφάλους.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά το 1928 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τελικό σκορ 2-2 και την Ολλανδία νικήτρια μετά από κλήρωση.

Πιθανές συνθέσεις:

Ολλανδία (4-3-3, Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Βράι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκουζμάν, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι, Χούντελααρ.

Χιλή (3-4-1-2, Σαμπάολι): Μπράβο, Σίλβα, Μεντέλ, Χάρα, Ίσλα, Ντίας, Αρανγκίς, Μένα, Βιδάλ, Σάντσες, Βάργκας.

Διαιτητής: Μπακαρί Γκασάμα (Γκάμπια).
Πηγή: sport-fm.gr

Αγγαρεία για δύο!!

Για το γόητρο και μόνο Αυστραλία και Ισπανία αναμετρώνται για τον δεύτερο όμιλο και αποχαιρετούν το Μουντιάλ.

Αγγαρεία για δύο
Στην Κουριτίμπα, Αυστραλία και Ισπανία παίζουν (19:00) για το γόητρο και μόνο, καθώς δεν έχουν καμία πιθανότητα πρόκρισης μετά τις δύο ήττες τους στα προηγούμενα ματς. Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωπες. Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πλέον στην επόμενη μέρα της «φούρια ρόχα», ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα παρατάξει τους παγκόσμιους πρωταθλητές με αρκετές αλλαγές, ενώ το ίδιο θα κάνει και ο Άγγελος Ποστέκογλου για την Αυστραλία.

Πιθανές συνθέσεις:

Αυστραλία (4-2-3-1, Ποστέκογλου): Ράιαν, ΜακΓκόουαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντέιβιντσον, Γέντινακ, ΜακΚέι, Λέκι, Χάλοραν, Όαρ, Τάγκαρτ.

Ισπανία (4-3-3, Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Μαρτίνεθ, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Κόκε, Τσάβι, Μάτα, Καθόρλα, Βίγια.

Διαιτητής: Ναγουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν).
Πηγή: sport-fm.gr

Χορταίνουμε μπάλα!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες είναι το καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι αριθμοί…

Χορταίνουμε μπάλα
Ιδανικά για τους φίλους του ποδοσφαίρου εξελίσσεται το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ανεξάρτητα από εθνικότητες ή λοιπές προτιμήσεις, το θέαμα είναι αυτό που κερδίζει μέχρι τώρα και μεγαλύτερη απόδειξη από τον αριθμό των γκολ που έχουν σημειωθεί δεν υπάρχει.

Στα 32 πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης έχουν σημειωθεί 94 γκολ, ήτοι 2,9 κατά μέσο όρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκομιδή τερμάτων στη διοργάνωση μετά από τον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων μετά το 1982, όταν είχαν σημειωθεί 96 γκολ (χάρη, κυρίως, στο 10-1 της Ουγγαρίας επί του Ελ Σαλβαδόρ). Μόνο άλλες δύο φορές, πλην του 1982, είχαν σημειωθεί περισσότερα γκολ σε 32 ματς Μουντιάλ: τα 106 του 1958 και τα 95 του 1970. Ενδεικτικό είναι πως μετά από 32 ματς το 2010 είχαν επιτευχθεί μόλις 67 γκολ, το 2006 μόνο 75, 81 το 2002, 80 το 1998 και 75 το 1994, 76 το 1996, 77 το 1998, 85 το 1974, ενώ 89 το 1962 και το 1996.

Τα πιο παραγωγικά παιχνίδια της τρέχουσας διοργάνωσης ήταν τα Γαλλία-Ελβετία 5-2, Ολλανδία-Ισπανία 5-1 και Αλγερία-Νότιος Κορέα 4-2. «Άσφαιρα» (0-0) ήταν μόλις τρία παιχνίδια: Ιράν-Νιγηρία, Βραζιλία-Μεξικό και Ελλάδα-Ιαπωνία.

Ο φετινός μέσος όρος γκολ είναι ο υψηλότερος από το 1970. Δείτε τον πίνακα με τον μέσο όρο γκολ ανά διοργάνωση (στο σύνολο των αγώνων):

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Αποθέωση για Ιβοριανούς, ερωτηματικά οι σταρ!!

Η αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού αποθεώθηκε από τους κατοίκους της πόλης που τη φιλοξένησε για το Μουντιάλ. Ερωτηματικά για την ετοιμότητα των Γιάγια Τουρέ και Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Αποθέωση για Ιβοριανούς, ερωτηματικά οι σταρ
Να ευχαριστήσει τους φιλόξενους κατοίκους της πόλης Άγκουας ντε Λιντόια, που αποτέλεσε το ορμητήριό της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλησε η αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού. Για περίπου 30 λεπτά οι αστέρες της ομάδας έγιναν ένα με τον κόσμο, μοιράζοντας αυτόγραφα και βγάζοντας φωτογραφίες.

Τα βλέμματα συγκέντρωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που είναι ο πιο διάσημος παίκτης της ομάδας. Πάντως η παρουσία του στην ενδεκάδα του αγώνα της Τρίτης με την Ελλάδα είναι αμφίβολη, αφού δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ εκτός προγράμματος έμεινε και ο Γιάγια Τουρέ, που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα φυσικής κατάστασης. Αντίθετα, ο Κόλο Τουρέ (που επίσης πενθεί για το θάνατο του μικρότερου αδερφού της οικογένειας, Ιμπραΐμ) αναμένεται να παίξει βασικός στη θέση του τιμωρημένου Ντιντιέ Ζοκορά.


Πηγή: sport-fm.gr

Παπασταθόπουλος: «Θα καταθέσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο»

Των 100% των δυνάμεων τους θα δώσουν οι παίκτες της Εθνικής κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Παπασταθόπουλος: «Θα καταθέσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο»
Η δύναμη είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής στο Μουντιάλ, Ακτή Ελεφαντοστού, σύμφωνα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο 26χρονος στόπερ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» και τόνισε πως οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα καταθέσουν την ψυχή τους στο ματς της Τρίτης (24/6, 23:00) και πως αυτό που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα είναι τα τελειώματα των φάσεων.

Αναφερόμενος στο «καυτό» θέμα των ημερών, δηλαδή τις σχέσεις μεταξύ των παικτών, τόνισε ότι μέσα στο γήπεδο είναι όλοι αδέρφια.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ποια είναι η άποψη σου για την ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού;

«Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν είναι πως οι παίκτες της είναι δυνατοί στο ένας εναντίον ενός. Το στυλ της είναι ίδιο περίπου με αυτό που αντιμετωπίσαμε στο φιλικό με τη Νιγηρία. Απλά πιστεύω ότι η Ακτή Ελεφαντοστού διαθέτει καλύτερες μονάδες. Σεβόμαστε τον Ντρογμπά και τον Τουρέ, οι οποίοι είναι δύο παίκτες ο παγκόσμιας κλάσης, αλλά όπως αυτοί θέλουν τη νίκη, έτσι και εμείς θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Ποια στοιχεία πρέπει να βγάλει η Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού για να κερδίσει;

«Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο τελείωμα των φάσεων που δημιουργούμε. Και στα δύο παιχνίδια που δώσαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο βγάλαμε καλές φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Νομίζω πως μας έλειψε και η τύχη. Και εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα πιστεύουμε ότι αν συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ευκαιρίες, θα έρθει και το γκολ. Από εκεί και πέρα η φήμη που μας ακολουθεί είναι ότι διαθέτουμε ψυχή και πως είμαστε μαχητές και με αυτά τα προσόντα θα αντιμετωπίσουμε την Ακτή Ελεφαντοστού».

Συμμερίζεσαι την άποψη πως στο ματς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα;

«Είναι αλήθεια πως ξεκινήσαμε άσχημα στον αγώνα με την Κολομβία. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από φθηνά λάθη. Αυτά τα δύο γκολ δεν τα δεχόμασταν ποτέ σαν ομάδα. Ναι, πιστεύω πως ήταν και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης».

Τι μπορείς να υποσχεθείς στους Έλληνες ενόψει της αυριανής αναμέτρησης;

«Ότι όλοι θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να μην είναι αυτό το τελευταίο μας ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο, εκτός από το να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Αυτό να περιμένει από εμάς ο κόσμος, ότι θα καταθέσουμε στο γήπεδο και την ψυχή μας».

Σας επηρεάζει το γεγονός πως αν δεν κερδίσουμε στη Φορταλέζα θα έχει φτάσει η ώρα του αποχαιρετιστήριου με τον Φερνάντο Σάντος και ενδεχομένως με κάποιους συμπαίκτες;

«Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Εμένα τουλάχιστον δεν με απασχολεί. Πάντως, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και εγώ να σταματήσω από την Εθνική ομάδα με τέτοιο τρόπο, δηλαδή μετά από μια μεγάλη διοργάνωση, όπως θα συμβεί και με τον προπονητή και με κάποιους από τους συμπαίκτες μου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν καθοριστική η συμβολή σου στην εξομάλυνση της κατάστασης μετά τα όσα συνέβησαν ανάμεσα σε Τζαβέλλα και Μανιάτη. Πως σχολιάζεις αυτά τα γεγονότα;

«Το συμβάν δεν επηρέασε το αγωνιστικό κομμάτι. Σε καμιά ομάδα δεν μπορούν και οι 23 ή οι 25 ή οι 30 ποδοσφαιριστές να είναι κολλητοί. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε κάτι δεν πάει καλά. Αυτό που πιστεύω προσωπικά είναι ότι μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα και οι 23 είμαστε αδέρφια».

Ποια ομάδα σε έχει αιφνιδιάσει ευχάριστα και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και ποια σε έχει απογοητεύσει;

Είναι τρεις ομάδες που αποτελούν ευχάριστη έκπληξη. Η Κόστα Ρίκα, η Χιλή και το Μεξικό. Όσον αφορά τις ομάδες που με απογοήτευσαν είναι η Αγγλία και η Ισπανία. Ειδικά η τελευταία θα ήθελα να συνεχίσει, διότι διαθέτει μεγάλους παίκτες που θα λείψουν από το Μουντιάλ». Πηγή: sport-fm.gr

Προχωρά για Μποχωρίδη!!

Την ώρα που ακόμη περιμένει την απάντηση του Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός προχωρά και για την απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη. Τι γίνεται με Βεζένκοφ. Φήμες για Μπάρατς. Ανακοινώνεται ο Λούντζης.

Προχωρά για Μποχωρίδη
Ο Νικ Καλάθης εξακολουθεί να μην έχει αποφασίσει για το μέλλον του. Η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τον θέλουν, όπως και ο Παναθηναϊκός που του έχει κάνει πρόταση 7,5 εκατ. δολαρίων για τριετές συμβόλαιο.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι «πράσινοι» δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια και προχωρούν για την απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη. Η περίπτωση του 20χρονου γκαρντ μοιάζει ανεξάρτητη από αυτή του Καλάθη. Η κίνησή του να αλλάξει μάνατζερ (εκπροσωπείται από τον κ. Λώτσο, που δεν έχει καλές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό) λέει πολλά, αλλά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά και ο Άρης. Αυτό θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, καθώς δεν υπάρχει buy out στο συμβόλαιό του.

Όσον αφορά στον συμπαίκτη του στους «κίτρινους», Σάσα Βεζένκοφ, από τη στιγμή που δεν απάντησε εγκαίρως στην πρόταση του Παναθηναϊκού, έχει πάψει να απασχολεί.

Για τη θέση του σέντερ, από τη στιγμή που ο Στεφάν Λάσμε μετακόμισε στην Αναντολού Εφές, δεν υπάρχει για την ώρα κάτι συγκεκριμένο. Κάποιες φήμες έκαναν λόγο πως ο Παναθηναϊκός ίσως ασχοληθεί με τον Κροάτη Στάνκο Μπάρατς (27χρ., 2,17μ.), που αποχωρεί από την τουρκική ομάδα και είχε συνεργαστεί με επιτυχία στη Λαμποράλ Κούτσα με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Όλα τα μεταγραφικά ζητήματα θα ξεκαθαρίσουν με την άφιξη του νέου προπονητή την Τρίτη στην Ελλάδα.

Τέλος, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Μιχάλη Λούντζη. Ο 16χρονος γκαρντ, που αγωνιζόταν στον Κρόνο, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

*Για τρίτη συνεχή χρονιά θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι.Πηγή: sport-fm.gr

Επιμένει για Στοχ!!

Ο ΠΑΟΚ πιέζει τη Φενέρμπαχτσέ για εκ νέου δανεισμό του Μίρολαβ Στοχ, προσπαθώντας να βάλει και ρήτρα στο συμβόλαιο. Το σκέφτονται οι Τούρκοι, αλλά δεν εμφανίζεται «ζεστός» ο παίκτης. Η ώρα του Κλάους.

Επιμένει για Στοχ
Ο ΠΑΟΚ θέλει πολύ να κρατήσει στο ρόστερ του τον Μίροσλαβ Στοχ και κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να το καταφέρει. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέθεσε πρόταση για να πάρει δανεικό και πάλι τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, αλλά επιθυμεί να μπει και ρήτρα αγοράς και σύμφωνα με τις ενδείξεις οι δύο ομάδες μπορούν να τα βρουν με ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Από την πλευρά του ο παίκτης, μεταξύ των δύο ομάδων προτιμά να αγωνιστεί στην τούρκικη, ευελπιστώντας ότι θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί εφόσον δει η «Φενέρ» ότι θα ικανοποιηθεί οικονομικά.

«Έκανα λάθη στη Φενέρ με αποτέλεσμα να φύγω. Έμαθα από τα λάθη μου και έχω μεγαλώσει. Όσο ανήκω εδώ, δεν θέλω να παίξω σε άλλη ομάδα», δήλωσε χθες σε τούρκικο Μέσο ο διεθνής ποδοσφαιριστής.

Υπάρχει ενδιαφέρον και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον Στοχ, αλλά ο ίδιος στο συγκεκριμένο δίλημμα επιλέγει ΠΑΟΚ. Φαίνεται πως οριστικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα έχουμε αρχές Ιουλίου.

Τα λένε

Συζητήσεις με τον Στέφανο-Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος επιστρέφει από τις διακοπές του, θα έχει σήμερα (23-6) ή αύριο ο ΠΑΟΚ για να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Το συμβόλαιο του 25χρονου φορ λήγει το επόμενο καλοκαίρι και μέχρι στιγμής τα έχει πει κάποιες φορές με τον σύλλογο, αλλά αυτή τη φορά οι επαφές θα έχουν πιο επίσημη μορφή.

Έτοιμος να υπογράψει

Άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Εγιάλ Γκολάσα, που θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Η Μακάμπι Χαίφα θα πάρει και ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ, το οποίο θα τις επιδικάσει η FIFA. Ο σύλλογος από το Ισραήλ έχει από τις ακαδημίες τον 23χρονο μεσοεπιθετικό και δικαιούται τροφεία. Πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί για Ντιλέινι!!

Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι. Ποια τα «όπλα» του για τον Αμερικανό γκαρντ. Οι ενδοιασμοί για Μενσά-Μπονσού. Το… ντόμινο για Μπράμο. Νέα επαφή με Μάντζαρη.

Φαβορί για Ντιλέινι
Ο Ολυμπιακός δεν μένει στον Όλιβερ Λαφαγέτ (που χθες υπέγραψε για 1+1 χρόνια) για την ενίσχυση στα γκαρντ του. Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης του Βαγγέλη Μάντζαρη, οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται και για τον Μάλκολμ Ντιλέινι, καθώς θέλουν να έχουν γεμάτη τη φαρέτρα τους στην περιφέρεια για την ερχόμενη σεζόν.

Στον 25χρονο γκαρντ έχει γίνει συγκεκριμένη και πολύ καλή πρόταση, που καθιστά τους Πειραιώτες φαβορί για την απόκτησή του. Κι αυτό γιατί παρότι ο ίδιος θα ήθελε να παίξει στο ΝΒΑ, είναι πολύ δύσκολο για γκαρντ που έπαιζε στην Ευρώπη και δεν έχει καν επιλεγεί στο ντραφτ προ τριών ετών να βρει καλά χρήματα εκεί. Παράλληλα, η Μπάγερν θέλει μεν να τον κρατήσει, αλλά ο Ντιλέινι ξέρει καλά πως όσο ανερχόμενη δύναμη κι αν είναι οι Βαυαροί, ο Ολυμπιακός τού προσφέρει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Από εκεί κι έπειτα, φαβορί για τη θέση του ψηλού είναι ο Ποπς Μενσά Μπονσού. Ο Βρετανός (που φέτος ήρθε στα χέρια με τον Μίρζα Μπέγκιτς στο ΣΕΦ) μπορεί να παίξει πίσω από τον Ντάνστον, αλλά ακόμη και στη θέση «4». Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί με τους συχνούς τραυματισμούς του, αλλά αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα και στην παρούσα φάση είναι το πρώτο φαβορί για τη θέση του δεύτερου ψηλού, με τον Βασίλη Καββαδά να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αναβαθμιστεί σε τρίτο.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε φέτος με τον αριθμό ξένων παικτών και έχει κάνει ήδη τις σχετικές κινήσεις. Αυτή τη στιγμή θέση μη κοινοτικών κατέχει μόνο ο Ντάνστον, ενώ εκκρεμεί το μέλλον του Πέτγουεϊ. Ο Λοτζέσκι έχει βελγικό διαβατήριο, ενώ ο Λαφαγέτ αναμένεται να αποκτήσει σύντομα κροατικό (μάλιστα ίσως παίξει στο Μουντομπάσκετ με την Κροατία, που είναι και αντίπαλος της Ελλάδας), ενώ ο Ποπς Μενσά Μπονσού είναι Βρετανός.

Δεδομένου ότι στην Α1 επιτρέπονται έξι ξένοι (μέχρι τέσσερις μη κοινοτικοί), αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι Έλληνας ο σμολ φόργουορντ που θα αποκτηθεί, με τον Μάικ Μπράμο να παραμένει στα υπόψη, χωρίς να αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί με τον Κώστα Καϊμακόγλου ή και τελικά να μην πάρει κανένα «τριάρι», αλλά να δώσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στον Παπαπέτρου.

Τέλος, σύντομα θα υπάρξει νέα επαφή με τον Βαγγέλη Μάντζαρη για την επέκταση του συμβολαίου του. Σε αυτή προτίθενται να δώσουν το «παρών» ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, κάτι που μπορεί να παίξει το ρόλο του. Ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει την προσφορά του (στο 1,2 εκατ. ευρώ, ίσως και παραπάνω, για τριετές συμβόλαιο), αλλά θα χρειαστεί να μειώσει αρκετά τις απαιτήσεις του ο 24χρονος γκαρντ για να βρεθεί η χρυσή τομή. Αφού κλείσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το θέμα του Μάντζαρη, θα ασχοληθούν στον Πειραιά και με τους Πρίντεζη και Σλούκα. Πηγή: sport-fm.gr

Και στόπερ και… Χέρντερ!!

Προχωρημένες επαφές με δύο στόπερ εκ των οποίων τουλάχιστον ένας θα αποκτηθεί έχει ο Παναθηναϊκός. Ανακοινώνεται ο Μπούρμπος. Ποια τα καθήκοντα του Χενκ Χέρντερ.

Και στόπερ και… Χέρντερ
Σε επαφές όχι με έναν, αλλά με δύο κεντρικούς αμυντικούς βρίσκεται ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει ξεχωρίσει στόχους και εκφράζεται η αισιοδοξία πως με τουλάχιστον έναν εκ των δύο θα υπάρξουν πιθανώς και μέσα στην εβδομάδα θετικές εξελίξεις. Οι «πράσινοι» θέλουν να έχουν τον βασικό τους στόπερ το αργότερο για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία (αρχίζει 3 Ιουλίου), ενώ η δεύτερη κίνηση για αμυντικό είναι στην αναμονή, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Αν τελικά μείνει ο Κροάτης, άλλωστε, δεν θα γίνει παρά μόνο μία προσθήκη στα μετόπισθεν.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του χαφ, που φαίνεται πως είναι ανεξάρτητη από αυτές των Αμπέντ (τις επόμενες μέρες θα έχει ο ίδιος και ο μάνατζέρ του επαφές με τη διοίκηση της Νιούκαστλ) και Καραγκούνη (μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική θα ξεκαθαρίσει αν θα επιστρέψει, με τα πιθανότητες να είναι υπέρ του «τριφυλλιού»), υπάρχουν προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστή, το όνομα ή τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν διαρρεύσει.

Ανακοινώνει Μπούρμπο

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Χρήστου Μπούρμπου. Ο 31χρονος μπακ εκτός σοβαρού απροόπτου θα κερδίσει την ελευθερία του από τον ΟΦΗ στη σημερινή εκδίκαση της προσφυγής του και έχοντας ήδη συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό θα ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Χέρντερ με… εντολή Σαμαρά

Ο Χενκ Χέρντερ έρχεται να προστεθεί στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός προπονητής, που αποτελεί εισήγηση του Γιάννη Σαμαρά ο οποίος τον γνωρίζει από τη χώρα της τουλίπας, θα αναλάβει τη θέση του συντονιστή των τμημάτων υποδομής, αλλά θα έχει παράλληλα και την ευθύνη ατομικής βελτίωσης των παικτών της πρώτης ομάδας. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει περίτρανα πως όχι μόνο δεν θα υπάρξουν περικοπές στις ακαδημίες, αλλά γίνονται και κινήσεις που δείχνουν πόση μεγάλη έμφαση δίνει η ΠΑΕ σε αυτές.

*Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να βρεθεί στις 25 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και τη χοροεσπερίδα του συνδέσμου «Panatha USA», τον οποίο προχθές επισκέφτηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.Πηγή: sport-fm.gr

Θρίλερ για Φινμπόγκασον!!

Σημαντικές εξελίξεις εν όψει για Φινμπόγκασον στον Ολυμπιακό. Πιέζει για μεταγραφή ο Ισλανδός φορ, προβάδισμα οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι σε Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι εναλλακτικές λύσεις για επίθεση.

Θρίλερ για Φινμπόγκασον
Κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα για την απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον από τον Ολυμπιακό και το σίριαλ φτάνει στο τέλος του. Ο Ισλανδός φορ επιστρέφει αύριο από άδεια και θα πιέσει τη Χέρενφεϊν για μεταγραφή. Ο ίδιος τα έχει βρει σε όλα με τους «ερυθρόλευκους», αλλά η ολλανδική ομάδα έχει μεγαλύτερες αξιώσεις από την προσφορά των Πειραιωτών (δεν ανεβαίνουν πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ) και προσπαθεί να ανεβάσει την τιμή του. Υποστηρίζει πως έχει πρόταση από όχι πρωτοκλασάτη γερμανική ομάδα, ενώ φήμες θέλουν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να ετοιμάζει προσφορά. Όμως οι Βάσκοι, που ήδη διέθεσαν 16 εκατ. ευρώ για τον Κάρλος Βέλα για τη θέση του σέντερ φορ, λέγεται πως δίνουν στον Φινμπόγκασον μόλις 800.000 ευρώ ετησίως κι αν αυτό ισχύει ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα.

Εφόσον «χαλάσει» του Ισλανδού, οι πρωταθλητές έχουν εναλλακτικές λύσεις. Ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, καθώς έχει γίνει ήδη επαφή του παίκτη με τον Πιέρ Ισά. Η λύση του Όλα Τοϊβόνεν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς αναζητείται ένας πιο κλασικός φορ από τον Σουηδό. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δεκάδες προτάσεις επιθετικών (Νιάνγκ, Ριέρα, Τσούπο Μοτίνγκ), αλλά για την ώρα τίποτα ουσιαστικό.

Στο μεταξύ, τυπικό θέμα είναι η ανακοίνωση της απόκτησης του Άλαν Πουλίδο. Ακόμη μια ένδειξη ότι η Τίγκρες έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με την αποχώρηση του 23χρονου φορ, είναι ότι έδωσε τον αριθμό «17» σε άλλον παίκτη, κάτι που σχολιάστηκε στο Μεξικό.

Σε ό,τι αφορά τον Παϊτίμ Κασάμι, τα πράγματα έχουν πάρει θετική τροπή τις τελευταίες μέρες και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα ο Ελβετός εξτρέμ να υπογράψει. Τέλος, αναφορικά με τις φήμες περί κρούσης στην Μπολόνια για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, από τον Ολυμπιακό δήλωναν άγνοια επί του θέματος.Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Μπράνκο, ίσως και ο Κρισάντους!!

Μέσα στην εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για τις τελικές συζητήσεις με την ΑΕΚ. Ίσως τον ακολουθήσει Νιγηριανός φορ Κρισάντους από τη Λας Πάλμας. Σκέψεις «επέκτασης» στα Σπάτα.

Έρχεται ο Μπράνκο, ίσως και ο Κρισάντους
Ακόμη πιο κοντά στην ΑΕΚ βρίσκεται ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Η Λας Πάλμας έχασε χθες στις καθυστερήσεις από την Κόρδοβα την άνοδο στην Primera Division και ο Σέρβος, που σε κάθε περίπτωση θα αποχωρούσε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις με την «Ένωση».

Όλα δείχνουν πως απομένουν λεπτομέρειες για να πιάσει δουλειά στη θέση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ενώ δεν αποκλείεται να μην έρθει μόνος του από την Ισπανία. Ο Ντράγκαν Μρτζα παραμένει πρώτος στόχος για την επίθεση (καθώς του έχει γίνει επίσημη πρόταση) και ο Ράφικ Τζεμπούρ δεν αφήνει αδιάφορη την «Ένωση» (αρκεί να αποδειχτεί πως είναι ελεύθερος), αλλά εξετάζονται κι άλλες λύσεις. Όπως για παράδειγμα αυτή του Μακόλεϊ Κρισάντους, κάτι που αναφέρει σήμερα η «Ώρα των Σπορ». Ο 23χρονος επιθετικός αποχωρεί από τη Λας Πάλμας, αφού δεν τα βρήκαν για την ανανέωση του συμβολαίου του και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Ο Νιγηριανός άσος, που υπήρξε διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας του, έχει περάσει από Αμβούργο, Καρλσρούη και Φρανκφούρτη, έχει ύψος 1,83μ. και διακρίνεται για την ταχύτητά του. Φέτος είχε 9 γκολ σε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρσι είχε 13 γκολ σε 41 εμφανίσεις. Στο πέρασμά του από τη Γερμανία σκόραρε 23 φορές σε 77 ματς.



*Το ενδεχόμενο να γίνουν δύο ακόμη γήπεδα στο προπονητικό κέντρο των Σπατών, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό, εξετάζουν στην ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κλίνσμαν: «Τρίποντο με Γερμανία»

Την πρωτιά στον όμιλο, θα χτυπήσει η ομάδα των Η.Π.Α την τελευταία αγωνιστική, θέλοντας νίκη με την Γερμανία στην αναμέτρηση που θα γίνει στο Ρεσίφε

Κλίνσμαν: «Τρίποντο με Γερμανία»
Ποιος θα το έλεγε πως η μοίρα θα έφερνε τον Κλίνσμαν να διεκδικεί πρόκριση, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, που ο ίδιος υπηρέτησε για πολλά χρόνια. Ο «Κλίνσι» μετά το τέλος του αγώνα, είχε κι εκείνος την πικρία της ισοφάρισης στο τέλος, ωστόσο δήλωσε: «Θα πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα και να πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Γερμανία, για να φτάσουμε τους επτά. Ασφαλώς είναι λίγο πιο δύσκολο τώρα, αφού δεχτήκαμε αυτό το γκολ στο φινάλε. Είμαι βέβαιος πως σε τέσσερις μέρες, θα δούμε ένα συναρπαστικό ματς στο Ρεσίφε». Πηγή: sport-fm.gr

Aπειλεί τα ρεκόρ του Μexico 1970, αυτό το Μουντιάλ!!

Η καταιγίδα των γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια του προγράμματος της Κυριακής, ανέβασαν τον συνολικό απολογισμό στα 94 γκολ, μετά από 32 ματς που είναι και τα μισά της διοργάνωσης

Aπειλεί τα ρεκόρ του Μexico 1970, αυτό το Μουντιάλ
Διανύσαμε πλέον τα μισά του φετινού Μουντιάλ κι ένα γκολ ακόμα, θα έφερνε σε αυτό το σημείο, ισοφάριση του ρεκόρ του 1970, όταν σε 32 παιχνίδια (στο σύνολο του τουρνουά) είχαν σημειωθεί 95 τέρματα. Το γκολ του Βαρέλα, στο φινάλε του αγώνα της Πορτογαλίας με τις Η.Π.Α έφερε τον απολογισμό μέχρι τώρα στα 94 γκολ σε 32 παιχνίδια, δηλαδή έναν μέσο όρο 2.94 τερμάτων ανά αγώνα, ελάχιστα μακριά από το 2.96 που ήταν ο μέσος όρος στο Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της FIFA, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έκανε μια ανάρτηση σχετική με το θέμα αναφέροντας: ΗΜΙΧΡΟΝΟ (εννοώντας πως τελείωσαν τα 32 από τα 64 ματς):32 παιχνίδια, 94 γκολ (2.94 ανά παιχνίδι, το καλύτερο ρεκόρ από το 1970), μεγάλα πλήθη στα γήπεδα και γιορτές φιλάθλων. Υπέροχο Παγκόσμιο Κύπελλο.
View image on Twitter
Half-time. 32 games, 94 goals (2.94 per game; best since 1970), big crowds in stadia & Fan Fests. Wonderful


Πηγή: sport-fm.gr

Βαριά καμπάνα σε Σονγκ!!

Ο αμυντικός χαφ που αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι, εισέπραξε μια αρκετά βαριά ποινή για το αντιαθλητικό χτύπημα στον Μάριο Μάντζουκιτς

Βαριά καμπάνα σε Σονγκ
Η ομάδα του εκείνη τη στιγμή ήταν πίσω στο σκορ με 1-0, αλλά έδειχνε πως κάτι θα μπορούσε να πάρει απ' αυτό το παιχνίδι. Η αψυχολόγητη και ακατανόητη ενέργεια του, να χτυπήσει τον Κροάτη φορ με τον αγκώνα στην πλάτη, τον οδήγησε στα αποδυτήρια μετά την κόκκινη κάρτα και καταδίκασε την ομάδα. Ο Καμερουνέζος μέσος, τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών, από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, όπως ανακοίνωσε μέσω του σάιτ της κι ασφαλώς δεν θα είναι παρών στο τελευταίο ματς της ομάδας του, απέναντι στη Βραζιλία. Πηγή: sport-fm.gr

Στο «ραντάρ» της Ρεάλ ο Στέρλινγκ!

Η καταπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε ο 19χρονος διεθνής άσος, με τη φανέλα της Λίβερπουλ, δεν αφήνει αδιάφορη τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αναφέρει η Μarca

Στο «ραντάρ» της Ρεάλ ο Στέρλινγκ
Η ισπανική εφημερίδα, επικαλούμενη με την σειρά της, δημοσίευμα της Daily Mirror, αναφέρει πως αν και δεν πρόκειται να γίνει κάποια μεταγραφική κίνηση, μέχρι να τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, μάλλον έχει βάλει στο "μικροσκόπιο", την περίπτωση του Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ακόμα το ρεπορτάζ αναφέρει πως παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της Αγγλίας, ο νεαρός ξεχώρισε και προσθέτει πως η περίπτωση του Στέρλινγκ, έχει άμεση συνάρτηση με το μέλλον του Άνχελ Ντι Μαρία στη "βασίλισσα" και πως αν ο Αργεντινός μέσος, τελικά δεν παραμείνει στην ομάδα, τότε ο Στέρλινγκ θα είναι ένας πιθανός μεταγραφικός στόχος και παραμένει μια περίπτωση που η Ρεάλ, παρακολουθεί στενά. Πηγή: sport-fm.gr

Xoνγκ Μπο: «Ανώτερη η Αλγερία»

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας, παραδέχτηκε πως η Αλγερία ήταν καλύτερη στο μεταξύ τους παιχνίδι και δίκαια πήρε το τρίποντο

Xoνγκ Μπο: «Ανώτερη η Αλγερία»
Ο Νοτιοκορεάτης Χονγκ Μιούνγκ Μπο, επισήμανε πως η ομάδα του δεν προετοιμάστηκε σωστά για την αναμέτρηση με την αφρικανική ομάδα και πρόσθεσε πως έκανε πολλά λάθη, κατά την διάρκεια του αγώνα: «Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Κάναμε λάθη στην προετοιμασία του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά. Λάθη τα οποία οφείλονται στην έλλειψη συγκέντρωσης, ιδίως όταν αμυνόμασταν και δεν παίξαμε στα στάνταρ μας, ωστόσο αυτό δεν υποτιμά την Αλγερία».

Μάλιστα έδειξε ξαφνιασμένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε η Αλγερία, επισημαίνοντας: «Σήμερα η Αλγερία έπαιξε εντελώς διαφορετικά απ' ό,τι με το Βέλγιο. Ήταν πολύ καλύτεροι κι άξιζαν τη νίκη. Τώρα θα πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ως το τέλος»
Πηγή: sport-fm.gr

Χάουαρντ: «Σκληρό το ποδόσφαιρο»

O πορτιέρο των Η.Π.Α, ήταν ψύχραιμος, μετά το γκολ που στέρησε τη νίκη από την ομάδα του που θα σήμαινε και άμεση πρόκριση, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε

Χάουαρντ: «Σκληρό το ποδόσφαιρο»
Ο Τιμ Χάουαρντ, παίζοντας σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, είναι μπαρουτοκαπνισμένος ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις. Οι Η.Π.Α, είχαν την πρόκριση εξασφαλισμένη, αν κρατούσαν κάποια δευτερόλεπτα ακόμα το 2-1, ωστόσο το γκολ του Βαρέλα, τους στέρησε ένα σπουδαίο τρίποντο και πλέον θ' αγωνιστούν και την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση. Μετά το τέλος του ματς, ο πολύπειρος πορτιέρο, επισήμανε:«Το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές σκληρό κι έχει σκαμπανεβάσματα. Εμείς προσπαθούμε να παίρνουμε τα αποτελέσματα όπως έρχονται. Θ’ αφήσουμε να περάσουν 12 ώρες για να το χωνέψουμε, αλλά έχουμε ακόμα την ευκαιρία μας, στον όμιλο του θανάτου. Είμαστε τέτοια ομάδα, μαχητική, δεν χάνουμε ποτέ το πνεύμα μας κι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε δώσει μια ευκαιρία στους εαυτούς μας».
Πηγή: sport-fm.gr

Επίθεση Φαν Χάαλ στην FIFA!

O τεχνικός της Εθνική Ολλανδίας, έκανε σκληρή κριτική για το γεγονός πως το ματς της Βραζιλίας, ακολουθεί αυτό της ομάδας του, κατηγορώντας την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Επίθεση Φαν Χάαλ στην FIFA
Παρά το γεγονός πως ο 1ος όμιλος, σύμφωνα με τη λογική, θα έπρεπε να τελειώσει πρώτος και ο 2ος το βράδυ της Δευτέρας με τα ματς να έχουν σέντρα στις 23:00, συμβαίνει το αντίθετο. Κάτι που έχει κάνει έξαλλο τον Λουίς Φαν Χάαλ, που ήταν λάβρος εναντίον της FIFA, κατηγορώντας την, πως προστατεύει την Βραζιλία, που παίζοντας αργότερα, θα έχει πιθανότατα και το δικαίωμα επιλογής αντιπάλου.

Ο Ολλανδός τα "έχωσε" χοντρά στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας: «Η FIFA μας παρουσιάζει συνέχεια τηλεοπτικά σποτάκια για το Fair Play, αλλά με τον τρόπο που κάνει αυτά τα τρικ και προγραμματίζει ανάλογα τα ματς της Βραζιλίας, δεν πρόκειται πλέον για Fair Play. Εμείς θα παίξουμε για τη νίκη απέναντι στη Χιλή και δε νομίζω το αποτέλεσμα μας, να επηρεάσει την Βραζιλία που παίζει μετά από εμάς. Θεωρώ πως θα κάνουν το αθλητικό τους καθήκον».

Ο τεχνικός των «οράνιε» τα «έχωσε» και στην διαιτησία που είχε μέχρι τώρα η ομάδα του. «Δόθηκαν σε βάρος μας, δύο άσχημα πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει την πρόκριση μας από τον όμιλο. Είναι απίστευτο, αυτό που κατάφερε η ομάδα μου, έχοντας ανατρέψει τα ματς, μετά από γκολ που προήλθαν από λανθασμένες αποφάσεις σε βάρος μας». Πηγή: sport-fm.gr