Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Χαμός στο Ρεσίφε!!

Κροατία και Μεξικό διεκδικούν στο Ρεσίφε την πρόκριση από τον πρώτο όμιλο και πιθανότατα θέση στους «16» θα υπάρχει μόνο για μία από τις δύο.

Χαμός στο Ρεσίφε
Δύσκολα η Βραζιλία θα κάνει… δώρα απέναντι στο Καμερούν. Γι’ αυτό και ο αγώνας στο Ρεσίφε μεταξύ Κροατίας και Μεξικού (23:00) είναι «τελικός» για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον πρώτο όμιλο.

Η Κροατία μετά το επιβλητικό 4-0 επί του Καμερούν γνωρίζει πως με νίκη προκρίνεται σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι ως πρώτη (εφόσον στραβοπατήσει η Βραζιλία απέναντι στο αποκλεισμένο Καμερούν), ενώ ακραίο σενάριο πρόκρισης είναι αυτό που τη φέρνει στην επόμενη φάση με ισοπαλία και ταυτόχρονα ήττα της «σελεσάο». Αντίθετα, η «χρβάτσκα» αποκλείεται με ήττα ή αν έρθει ισόπαλη και η Βραζιλία δεν χάσει. Ο Νίκο Κόβατς αναμένεται να προτιμήσει και πάλι τον Ντάνιελ Πράνιτς σε θέση αριστερού μπακ.

Στον αντίποδα, το Μεξικό μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Βραζιλία προκρίνεται σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία. Αν, δε, έχει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βραζιλία ή με νίκη υπερκαλύψει τη διαφορά τερμάτων από τους οικοδεσπότες (έχει +1 έχουν +2) σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε παίρνει και την πρώτη θέση. Το Μεξικό αποκλείεται με ήττα, εκτός κι αν η Βραζιλία χάσει επίσης και έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων. Ο Μιγκέλ Ερέρα δήλωσε πως η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη.

Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με την Κροατία να μετρά δύο νίκες και το Μεξικό. Στη μοναδική τους συνάντηση σε τελικά Μουντιάλ, το 2002 στην Ιαπωνία για τους ομίλους, το Μεξικό είχε επικρατήσει 1-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Κροατία (4-2-3-1, Κόβατς): Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Σρνα, Πράνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς, Όλιτς, Μάντζουκιτς.

Μεξικό (5-3-2, Ερέρα): Οτσόα, Μορένο, Μάσα, Αγκιλάρ, Λαγιούν, Μάρκες, Ερέρα, Βάσκες, Γουαρδάδο, Περάλτα, Ντος Σάντος.

Διαιτησία: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν).

Βαθμολογία

1. Βραζιλία 4 (3-1)
2. Μεξικό 4 (1-0)
3. Κροατία 3 (5-3)
4. Καμερούν 0 (0-5)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: