Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η δωδεκάδα, που ονειρεύονται οι Ολυμπιακοί!!

Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι είναι έτσι, αλλά θεωρώ ότι οι Ολυμπιακοί είναι λίγο παραπάνω από τους άλλους. Τι εννοούμε ότι είναι; Λάτρεις των μεταγραφών, της μεταγραφολογίας.

Η δωδεκάδα, που ονειρεύονται οι Ολυμπιακοί
«Ποιον παίρνουμε», «Ποιον πρέπει να πάρουμε» και τα λοιπά. Τα γνωστά. Επομένως, είναι η εποχή τους τώρα. Και μάλιστα ενώ όλοι ή εν πάσει περιπτώσει πολλοί περίμεναν την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι, προέκυψε εν τέλει Όλιβερ Λαφαγιέτ. Ο πλέι-μέικερ, που σήκωσε με την Βαλένθια το Εurocup, ένας παίκτης, που παίζει για την ομάδα και γενικώς πρόκειται για εύστοχη επιλογή.
Ο Ολυμπιακός θα πάει με δύο Αμερικάνους γκαρντ την επόμενη σεζόν και μένει να δούμε αν ο δεύτερος θα είναι ο Χίκμαν, ο Λούκας Γκόρντον, ο Ντιλέινι ή κάποιος άλλος, το όνομα του οποίου δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Με δεδομένο επίσης ότι ο Λοτζέσκι μένει στην θέση του, έχουμε στη περιφέρεια τρεις μη Ελληνες. Εχουμε, δηλαδή, Μάντζαρη, Σλούκα, Σπανούλη, Λαφαγιέτ, Ντιλέινι (ή άλλον), Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Χριστοδούλου (ή αν δοθεί δανεικός, έναν πιτσιρικά, που θα προστεθεί).
Αρα στις θέσεις των ψηλών, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τρεις μη Ελληνες παίκτες. Ο ένας είναι σίγουρα ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος εντυπωσίασε και συνεχίζει. Το μέλλον του Πετγουέι και του Σίμονς (οι οποίοι έχουν συμβόλαια με οψιόν για την επόμενη σεζόν) θα κριθεί από το τι θα βρουν οι Πειραιώτες στην αγορά τις επόμενες μέρες. “Η μάλλον από το πώς θα καρποφορήσουν οι επαφές με τους στόχους, που έχουν θέσει. Σίγουροι, πάντως, για τους ψηλούς είναι οι Ντάνστον, Πρίντεζης, Καββαδάς και Αγραβάνης. Αρα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν ακόμη 3-4 ψηλούς και από αυτούς, οι δύο να μην είναι Ελληνες. Αν θεωρήσουμε (που μάλλον πρέπει να θεωρήσουμε) ότι ο ένας μη Ελληνας θα είναι είτε ο Πετγουέι, είτε ένα «4άρι» πίσω από τον Πρίντεζη, ο άλλος θα είναι ο Μπονσού ή όποιος ξένος παίκτης αποκτηθεί αντί του Αγγλου. Το οποίο σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στο «4άρι» με Πρίντεζη, Πετγουέι (ή άλλον μη Ελληνα) και Αγραβάνη και στο «5άρι» με Ντάνστον, Μπονσού (ή άλλον μη Ελληνα), Καββαδά και έναν Ελληνα, που λογικά θα αποκτηθεί. Τη χρονιά, που μας πέρασε (στην τελική ευθεία αυτής), ο Ολυμπιακός είχε στο «5″ και Ντάνστον και Σίμονς και Σερμαντίνι, αλλά ο Αμερικάνος με βουλγαρικό διαβατήριο έπαιζε λίγο και ο Γεωργιανός σχεδόν καθόλου. Το πλάνο για την επόμενη χρονιά θα είναι δύο πρωτοκλασάτοι ψηλοί (Ντάνστον και Μπονσού ή άλλος) και ο Καββαδάς ως τρίτος.
Τα περισσότερα από αυτά είναι δικές μας εκτιμήσεις (απόρροια, βέβαια, του ρεπορτάζ), που εννοείται ότι στη πορεία μπορούν να αλλάξουν. Η φυγή του Περπέρογλου κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα στον σχηματισμό του ρόστερ, απόκτηση του Καϊμακόγλου θα αποτελούσε το καλύτερο «αντίδοτο» (το κασέ του Καϊμακόγλου, όμως, είναι αρκετά μακριά από τα τωρινά δεδομένα της ομάδας του Πειραιά).
Πάντως, πολλοί Ολυμπιακοί αλλιώς θα ονειρευόντουσαν την ομάδα της νέας χρονιάς. Ποια δωδεκάδα θα ήθελαν; Εχουμε και λέμε: Σπανούλης, Ντιλέινι, Σλούκας, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Μπογκντάνοβιτς (της Παρτίζαν ή της Φενέρ, ο ένας καλύτερος από τον άλλο είναι), Παπαπέτρου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Χάινς, Ντάνστον και Αντε Τόμιτς. Μία δωδεκάδα, που κοστίζει ένα καράβι χρήματα, τα οποία δεν δίνονται πλέον από τους Πειραιώτες (και όχι μόνο από αυτούς), ενώ, βεβαίως, ορισμένοι από τους προαναφερθέντες παίκτες, έχουν μοναδικό στόχο το ΝΒΑ και άλλοι δεν παραχωρούνται από τις ομάδες τους.
Η ουσία είναι ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού (όπως και του Παναθηναϊκού) κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί, σε ένα άθλημα, που όπως λέμε συνέχεια, πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε μία εποχή, όπου κόσμος διψάει και πεινάει μαζί, επομένως οι προκλήσεις δεν πρέπει να είναι αρεστές σε κανέναν.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: