Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Λαφαγιέτ, ο γκαρντ, που θα λατρέψει ο Σπανούλης!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για το πρώτο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει αρκετά τον Βασίλη Σπανούλη!

Λαφαγιέτ, ο γκαρντ, που θα λατρέψει ο Σπανούλης
Είχαμε γράψει προ ημερών ότι ο Μάλκολμ Ντιλέινι ετοιμάζεται να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού. Και κάναμε ολόκληρη ανάλυση για το αγωνιστικό "ποιόν" του Αμερικάνου. Ώσπου, μάς πρόλαβε ο Όλιβερ Λαφαγιέτ. Ο Αμερικάνος πλέι-μέικερ, που έπαιζε μέχρι πρότινος στην Βαλένθια, είναι επίσημα πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και οι πολλοί ρωτάνε αν θα προστεθεί δίπλα του ο Ντιλέινι.

Κατ' αρχάς να αναφέρουμε και πάλι ότι ο Ντιλέινι έχει συμφωνήσει προφορικά με τους Πειραιώτες. Από το ότι έχει συμφωνήσει προφορικά μέχρι το να υπογραφεί συμβόλαιο, υπάρχει απόσταση. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει και τον Αμερικάνο της Μπάγερν. Γενικά θέλει δύο Αμερικάνους γκαρντ, γιατί έτσι είναι το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα για την επόμενη σεζόν. Το μπάσκετ αρχίζει (και μήπως τελειώνει;) στους γκαρντ και ο Ολυμπιακός θέλει να θωρακιστεί πολύ. Φέτος την πάτησε, από τη στιγμή, που του χτύπησε ο Λο, ο Κόλινς προσπάθησε, αλλά δεν είναι αυτού του επιπέδου, και ο Σλούκας (κομβικός σε άλλες σεζόν) στην τελική ευθεία της χρονιάς δεν ήταν αυτός, που έπρεπε (προσθέστε και το ότι ο Σπανούλης δεν ήταν αυτός, που έπρεπε στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, κάτι, που παραδέχθηκε και ο ίδιος). Και αφού την πάτησε η ομάδα του Πειραιά, θέλει να δυναμώσει, ώστε να πάει με μεγαλύτερη ασφάλεια τη χρονιά, που μας έρχεται.

Όχι αδικαιολόγητα, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που λένε ότι "πολύ καλός ο Ντιλέινι, πολύ καλός κι ο Λαφαγιέτ, αλλά στις θέσεις 1 και 2 μαζεύονται πολλοί. Μήπως φεύγει ο Μάντζαρης;". Όχι, το πλάνο του Ολυμπιακού με τους δύο Αμερικάνους γκαρντ έχει μέσα και τον Μάντζαρη, ασχέτως του τι θα γίνει τελικά με τον Περιστεριώτη παίκτη. Και Λάφαγιετ, δηλαδή, και Ντιλέινι (αν αποκτηθεί), και Σπανούλης, και Μάντζαρης και Σλούκας. Είπαμε: οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να είναι πάνοπλοι την επόμενη σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη τους τραυματισμούς, που μπορούν να προκύψουν, όπως, βεβαίως, και το ότι στο σύγχρονο μπάσκετ μπορούν να συνυπάρξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη πεντάδα τρεις κοντοί. Δείτε τον Παναθηναϊκό: δεν έπαιζαν μαζί και Διαμαντίδης και Ούκιτς και Ράιτ; Αλλά και σε άλλες ομάδες συμβαίνει αυτό.

Αν πάλι δεν προχωρήσει του Ντιλέινι, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να πάει στη περίπτωση του Λούκας Γκόρντον της Εφές (και πρώην δικού του) ή εν πάσει περιπτώσει σε άλλον παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά, που να είναι, δηλαδή, κόμπο γκαρντ (Χίκμαν).

Στο μυαλό του Μπαρτζώκα, πάντως, "παίζει" και το ενδεχόμενο να μην πάρει κόμπο γκαρντ, αλλά παίκτη, που να αγωνίζεται στις θέσεις "2" και "3". Αν βρει τέτοιο παίκτη, που να μπορεί να παίζει και στο "1" για λίγο (και κυρίως να μαρκάρει στον "άσο"), τότε ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να πάει σε μία τέτοια επιλογή (και αν στο μεταξύ δεν έχει υπογράψει ο Ντιλέινι). Κάτι σαν τον Κρούνοσλαβ Σίμον της Λοκομοτίβ, αλλά σε πιο αθλητικό.
Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε ότι Λοτζέσκι κυρίως αλλά και Παπαπέτρου (κάτι, που είναι αυτονόητο) μένουν στις θέσεις τους. Και κάπως έτσι κλείνει η περιφέρεια με τον όγδοο παίκτη να είναι προφανώς κάποιος ταλαντούχος πιτσιρικάς, που θα προστεθεί (ή ο Χριστοδούλου αν δεν δοθεί δανεικός).

Όσον αφορά στον Λαφαγιέτ, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό παίκτης. Είναι ένας γκαρντ, που θα λατρέψει πάνω από όλα ο Σπανούλης. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από ένας ρολίστας πολυτελείας, βάζει το εγώ κάτω από την ομάδα και έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα. Παίζει άμυνα, πιέζει στην μπάλα, δεν είναι ο Αμερικάνος, που θα περιμένει το τέλος του αγώνα να δει πόσους πόντους έχει βάλει. Δεν τον ενδιαφέρει αυτό, είναι παίκτης ομάδας και ο Ολυμπιακός έκανε σωστή επιλογή.
Μένει να δούμε και τις υπόλοιπες επιλογές, κάποιες από τις οποίες δεν θα αργήσουν. Και περιμένουμε να δούμε αν αυτή η ησυχία, που υπάρχει, όσον αφορά σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες (Βεζένκοφ, Μποχωρίδης και σία) είναι πραγματική ή όχι. Μάλλον δεν είναι πραγματική πιστεύουμε και οι Πειραιώτες θα κινηθούν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη...) για να ενισχύσουν τη ποιότητά τους και να κατεβάσουν ακόμη περισσότερο το μέσο όρο ηλικίας τους.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: