Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο Ερικσον στο gazzetta.gr για το Ακτή Ελεφαντοστού - Ελλάδα!!

Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον μιλά στο gazzetta.gr για τον Τελικό της Τρίτης, το πλεονέκτημα της Ακτής και την τακτική της Ελλάδας. Ποιο είναι το φαβορί του Μουντιάλ...

Στο Μουντιάλ του 2010 η Ακτή Ελεφαντοστού με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον στον πάγκο της έχανε στις λεπτομέρειες την πρόκριση για τη νοκ άουτ φάση. Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι «Ελέφαντες» βρίσκονται στην ίδια μοίρα, όμως αντί για Πορτογαλία, θα βρουν στον δρόμο τους την Ελλάδα. Ο Σουηδός τεχνικός στον πάγκο της Γκουάνγκζου πλέον αναλύει από την Κίνα για το Gazzetta.gr τον τελικό της Τρίτης!
Θα ήθελα ένα αρχικό σχόλιο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας
«Είναι εξαιρετική διοργάνωση, βλέπουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πολλές δυνατές ομάδες. Είναι ένα συναρπαστικό Μουντιάλ, θεαματικό και ελπίζω να συνεχιστεί. Επιθετική φιλοσοφία που αρέσει στον κόσμο»
«Τελικός» την Τρίτη ανάμεσα στην Ακτή και την Ελλάδα...
«Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς και με αρκετό ενδιαφέρον. Ηταν ένας δύσκολος όμιλος, με ομάδες που δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Η Ακτή Ελεφαντοστού θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα πράγματα από την αναμέτρηση με την Κολομβία, ενώ η Ελλάδα κάλυψε τα κενά της πρεμιέρας στο ματς με την Ιαπωνία».
Που πιστεύετε πως θα κριθεί η αναμέτρηση;
«Στο γκολ και την ψυχή... Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ακτή Ελεφαντοστού πρέπει να σκοράρουν για να πετύχουν το στόχο τους. Η πρώην ομάδα μου έχει ένα προβάδισμα σε αυτό, έχει βρει ρυθμό, δημιουργεί φάσεις και έχει παίκτες που μπορούν να βρουν δίχτυα. Σίγουρα έχει το πάνω χέρι, αλλά για να σκοράρει πρέπει να λυγίσει την άμυνα της Ελλάδας και γνωρίζουμε καλά πόσο καλή είναι. Θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά οι ισορροπίες τόσο εύθραυστες»
Πως σας φάνηκε η εικόνα της Ελλάδας;
«Δεν ξέρω τι σχολιάζουν στη Βραζιλία για την Ελλάδα, όμως δεν είναι κακή ομάδα. Είχε προβλήματα στην πρεμιέρα, αλλά τα πήγε πολύ καλά με την Ιαπωνία. Κράτησε την ισοπαλία και έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Αυτή είναι η τακτική της, η φιλοσοφία της και το κάνει καλά... Με μια νίκη εξάλλου είναι πιθανό να προκριθεί»
Το δικό σας προγνωστικό για τον νικητή του Μουντιάλ;
«Να δούμε και τη νοκ άουτ φάση... Πιστεύω όμως πως η Βραζιλία είναι το μεγάλο φαβορί. Είμαι σίγουρος πως θα δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο στην επόμενη φάση...»

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: