Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το μαύρο σερί της Ελλάδας…!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το αρνητικό ρεκόρ της εθνικής μας στα Μουντιάλ, ενώ παράλληλα είναι μια από τις τέσσερις που ακόμη δεν έχουν σκοράρει στη φετινή διοργάνωση!

Το μαύρο σερί της Ελλάδας…
Το άγχος μεγάλο. Η πρόκριση είναι εφικτή, αλλά παράλληλα και δύσκολη. Ένα γκολ. Ποιος θα το βάλει; Η εθνική δεν έχει σκοράρει στο φετινό Μουντιάλ. Από τις 32 που έχουν πάει Βραζιλία, μόνο η «γαλανόλευκη» και άλλες τρεις ομάδες δεν έχουν στείλει ακόμη τη μπάλα στα δίχτυα.

Ελλάδα, Καμερούν, Ιράν (σε δυο ματς) και Πορτογαλία (σε ένα, ενώ παίζει το δεύτερο σήμερα Κυριακή) είναι άσφαιρες. Οι άλλες 28 έχουν ήδη στείλει τουλάχιστον μια φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Ισπανία και Αγγλία που έχουν βάλει γκολ, έχουν ήδη αποκλεισθεί.

Αν όμως η Ελλάδα δεν βάλει γκολ (και νικήσει φυσικά) πάει κι αυτή σπίτι της. Όπως και να το κάνουμε πάντως δεν είναι τιμητικό από τις 32 της διοργάνωσης να μην σκοράρεις μόνο εσύ. Θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία. Ομοίως και το Καμερούν με το Ιράν, ενώ οι Πορτογάλοι έχουν δυο αγώνες.

Το 1994 τερματίσαμε με 0-10 συντελεστή. Τότε δεν είχαμε βάλει γκολ. Θα μας συμβεί το ίδιο και τώρα; Ο γενικός συντελεστής πάντως δεν είναι καλός. Σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια που έχουμε παίξει σε παγκόσμιο κύπελλο μετράμε 2-18 τέρματα. Είναι από τους χειρότερους στην ιστορία αυτό το -16. Το Ελ Σαλβαδόρ (με δυο συμμετοχές) έχει -21, η Β. Κορέα -15 σε δυο, η Βολιβία έχει -19 σε τρεις και το Ζαϊρ -14 σε μια.
Οι αριθμοί για πολλούς δεν έχουν σημασία. Μπορεί να είναι κι έτσι. Η επίθεση μας όμως καταγράφεται ως μια από τις χειρότερες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με τρεις συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουμε στείλει μόλις δυο φορές τη μπάλα στα δίχτυα. Η Βολιβία είναι χειρότερη με 1 γκολ σε 3 συμμετοχές. Η Ονδούρα σκόραρε κατά του Εκουαδόρ κι έφτασε τα 3.

Αν δεν σκοράρουμε μαζί με τους Βολιβιανούς θα γίνουμε οι πρώτοι με δυο (στα 3) Μουντιάλ με μηδενικό απολογισμό στην επίθεση. Ελπίζουμε την Τρίτη όλα αυτά να πάψουν να ισχύουν και να μιλάμε μόνο για την πρόκριση μας στους 16 της διοργάνωσης… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: