Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αλλο ο Λαφαγιέτ και άλλο ο παίκτης τύπου Ντιλέινι!

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Λαφαγιέτ και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν πλέον χωράει ένας Ντιλέινι στην περιφέρεια των «ερυθρολεύκων» ή η ομάδα του Πειραιά συμπλήρωσε το παζλ στα γκαρντ.

Αλλο ο Λαφαγιέτ και άλλο ο παίκτης τύπου Ντιλέινι
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, έδωσε το Οκ και ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ολιβερ Λαφαγιέτ και πλέον η κουβέντα που γίνεται αφορά το εάν χωράει ή όχι στο ρόστερ ένας σκόρερ σαν τον παίκτη την Μπάγερν Μονάχου.
Φυσικά και χωράει είναι η απάντηση καθώς ο Ντιλέινι (ή ένας γκαρντ σαν κι αυτόν) είναι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον Λαφαγιέτ. Για να το πούμε πιο απλά και με ένα χειροπιαστό παράδειγμα, εάν ο Λαφαγιέτ είναι πιο πολύ Μάντζαρης, τότε ο Ντιλέινι είναι περισσότερο Σπανούλης.
Οι δύο παίκτες είναι κατά βάση διαφορετικοί. Έχουν κάποια κοινά στοιχεία όπως το γεγονός πως είναι αθλητικοί, πιέζουν εξαιρετικά τη μπάλα, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα διαφέρουν αρκετά. Για να καταλάβει κάποιος καλύτερα το πόσο διαφορετικοί είναι, μπορούν να παίξουν στην ίδια πεντάδα και με ευκολία να αλληλοσυμπληρώνονται.
Συνεπώς, ο Ολυμπιακός όχι απλά να κινηθεί για τον γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου, αλλά να. φουλάρει για την απόκτηση του ώστε να «κουμπώσει» στην περιφέρεια της ομάδας του Πειραιά. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι κοιτάζει μόνο τον Ντιλέινι για τη συγκεκριμένη θέση. Κοιτάζει και τον Χίκμαν και άλλους γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα. Γιατί αν ο «Βαυαρός» συνεχίσει να καθυστερεί για να περιμένει πρόταση από το ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να βάλει σε προτεραιότητα τους επόμενους που βρίσκονται στη λίστα του…

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: