Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ-Αγιαξ 3-3


Μια δική του πρόκριση… χάρισε ο ΠΑΟΚ, λόγω ενός εφιαλτικού 8λεπτου που δέχθηκε 3 γκολ! Ο «δικέφαλος» που προηγήθηκε, αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Άγιαξ αλλά έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε πέναλτι ο Ίβιτς.1': Αρχίζει το ματς

6': Ατομική ενέργεια του Βιερίνια, θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα βρει στα σώματα.

9': Μακρινό σουτ του Λίντγκρεν, ο Κρέσιτς δύσκολα θα διώξει σε κόρνερ.

13': Μόνος του ο Σουάρεζ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν θα πιάσει καλά την κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει άουτ.

15': Ο Σαλπιγγίδης τετ-α-τετ με τον Στεκέλενμπουργκ, θα πλασάρει, ο Ολλανδός πορτιέρο θα αποκρούσει και λίγο πριν περάσει την γραμμή θα την μπλοκάρει. Τεράστια χαμένη ευκαιρία.

17': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Βιερίνια μετά από εκτέλεση φάουλ του Σορλέν θα πεταχθεί στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά θα αφήσει... άγαλμα τον Στεκέλενμπουργκ.

26':
Ο Βιερίνια κάνει... μαγική ενέργεια, αδειάζει τον Ανίτα αλλά το σουτ του θα αποκρούσει ο Στέκελενμπουργκ!

39': Σουτ του Ντε Ζέου έξω από την περιοχή θα μπλοκάρει ο Κρέσιτς.

41': Σουλεϊμάνι μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

45': Λήξη του πρώτου μέρους.

46': Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο.

48': ΓΚΟΛ! 1-1 ο Άγιαξ! Ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Σουάρες ανάμεσα σε τρεις θα κατεβάσει με το στήθος και θα... εκτελέσει τον Κρέσιτς.

49': ΓΚΟΛ! 2-1 ο Άγιαξ! Απίστευτο ξεκίνημα στην επανάληψη! Ο Σουάρες θα μπει από αριστερά, θα γυρίσει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Ντε Γιόνγκ με προβολή θα βάλει μπροστά τους Ολλανδούς. Τραγική η άμυνα του «δικεφάλου».


55': ΓΚΟΛ! 3-1 ο Άγιαξ! Ο Βερτόγκεν με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα νικήσει τον Κρέσιτς και θα ολοκληρώσει τον... εφιάλτη του ΠΑΟΚ!

56΄: ΓΚΟΛ! 3-2 ο ΠΑΟΚ! Τρομερά πράγματα στην Τούμπα, με τον Σαλπιγγίδη έπειτα από γύρισμα του Σορλέν να μειώνει στα... καπάκια για τους γηπεδούχους.

64': Μουσλίμοβιτς αντό Βιτόλο.

68': Σουάρες απέναντι από τον Κρέσιτς, η μπάλα άουτ.

70': Ο Σουάρες από κοντά θα πλασάρει, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι!

78': Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ έπειτα από ανατροπή του Μπουσαϊντί από τον Ανίτα. Εκτελεί ο Ίβιτς θα αποκρούσει με τα πόδια ο Στέκελενμπουργκ!

80': Έρικσεν αντί Σουλεϊμανί.

84':
Φιλομένο αντί Σνάουτσερ.

85'
: Σουτ του Ίβιτς η μπάλα λίγο άουτ.

88': Ο Σαλπιγγίδης απέναντι από τον Στέκελεμπουργκ θα νικηθεί από τον Ολλανδό πορτιέρο!

90': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! 3-3 Ο ΠΑΟΚ! Μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη ο Ίβιτς σε κενό τέρμα θα ισοφαρίσει.

92': Ολεγκέρ αντί του Σουάρες.Oι συνθέσεις των δύο ομάδων: ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαιντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Σορλέν, Κοντρέρας, Βιερίνια, Σνάουτσερ, Ίβιτς. Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντε Βιλ, Βερτόχεν, Σουλεϊμάνι, Άλντερβαιρελντ, Ανίτα, Ντε Γιόνγκ, Εμάνουελσον, Σουάρες, Ντε Ζέου, Λίντγκερ

Πρόμπιερτς: «Πάμε για… 0-2″!


Μπορεί να είπε ότι φαβορί είναι ο Άρης, αλλά το τελείωμα των δηλώσεων του προπονητή της Γιαγκελόνια, κ. Πρόμπιερτς, ήταν προκλητικό:
«Το γεγονός ότι πήραμε το Super Cup της χώρας μας με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Πολωνίας, Λεχ Πόζναν, μας έδωσε ψυχολογία. Θέλουμε να φέρουμε 0-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης»!
Είπε ακόμη ο Πολωνός: «Αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών και ξέρουμε ότι όταν υπάρχει αυτή η κατάσταση οι πιθανότητες για νίκη είναι μικρότερες. Είμαι σίγουρος όμως ότι όσοι αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μπορούμε να παίξουμε σε ένα τόσο ωραίο γήπεδο με τόσο καλό κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις για τους Χαβίτο, Τσέζαρεκ και Κάλβο. Πιστεύουμε ότι ο Άρης θα αγωνιστεί δίκαια και θα μας αφήσει να σκοράρουμε δυο γκολ μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (γέλια).

Περίπατος της Εθνικής


Η Εθνική στο πρώτο της φιλικό πραγματοποίησε υγιεινό περίπατο απέναντι στην αδύναμη Κύπρο, η οποία σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το σύνολο του Γιόνας Καζλάουσκας επιβλήθηκε της αντιπάλου του με 76-41.

Τα πρώτα λεπτά ήταν τα «δύσκολα» για την Εθνική Ανδρών, αλλά όταν βρέθηκε ο ρυθμός ήταν δύσκολο η Κύπρος να τον ανακόψει ή να βρει λύσεις απέναντι στους Έλληνες παίκτες. Κι αυτό παρά το ότι σχετικά νωρίς, από το δεύτερο κιόλας δεκάλεπτο, ο Γιόνας Καζλάουσκας ήταν εμφανές ότι είχε αρχίσει να κάνει τις δικές του δοκιμές.

Η Κύπρος προηγήθηκε 7-6 στο 4'10'', αλλά από εκεί και μετά το παιχνίδι πήγε στα χέρια της Εθνικής Ελλάδας. Ένα σερί 10-0 με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη κύριο εκφραστή των επιθέσεων οδήγησε στο 16-7 (9'), καθώς οι Κύπριοι ήταν αδύνατον να ευστοχήσουν σε σουτ δύο πόντων, ενώ και η υπεροπλία στα ριμπάουντ και τη δημιουργία ανήκε στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Τα σχήματα άλλαξαν πολλές φορές, με τρεις κοντούς, με τον Πρίντεζη στη θέση τρία, με τους Παπανικολάου - Παππά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής με τον δεύτερο να κάνει και το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών.

Η Ελλάδα έφτασε στο 22-9 (11'), στο 30-15 (18'), στο 35-19 (ημίχρονο), πριν η διαφορά περάσει και τους 20 πόντους με την επιστροφή στο παρκέ (42-22, 22'). Ο Κώστας Τσαρτσαρής ανέλαβε να μεταφράσει σε πόντους τις προσπάθειες των συμπαικτών του στο διάστημα αυτό. Με έξι συνεχόμενους δικούς του πόντους, διαμορφώθηκε το 51-26, με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η διαφορά με τον Κώστα Παπανικολάου να καταγράφει πέντε συνεχόμενους πόντους έφτασε στο +32 (64-32, 35'15''), ο Κώστας Καϊμακόγλου έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 67-34 (36'20''), ο Πρίντεζης τον ακολούθησε για το 70-34 (37'15''), λίγο πριν η αυλαία κλείσει με το τελικό 76-41.

Εκτός 12άδας βρέθηκαν οι Γιάννης Μπουρούσης, Στράτος Περπέρογλου, Ίαν Βουγιούκας, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιους μικροτραυματισμούς και προληπτικά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Και οι τρεις αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στο τουρνουά «Love Cyprus Βasketball».

Τα δεκάλεπτα: 9-20, 19-35, 26-51, 41-76

Ελλάδα (Γιόνας Καζλάουσκας): Βασιλειάδης, Ζήσης, Σπανούλης 9 (2), Καλάθης 9 (1), Φώτσης 3 (1), Πρίντεζης 7, Τσαρτσαρής 16, Διαμαντίδης 2, Σχορτσανίτης 14, Παππάς 4, Παπανικολάου 5, Καϊμακόγλου 7 (1)
Κύπρος (Χρήστος Στυλιανίδης): Γιαννάς, Ραζής 2, Πιλαβάς 4, Τρισόκκας 8, Λιάτσος 2, Σιζόπουλος 2, Παλάλας 8, Κορωνίδης 4, Κούνας 6, Γκαρσία 2, Κασκίρης 3, Θεοχαρίδης, Κουτσολούκας 2

Μιλάει με Λίβερπουλ ο Πόουλσεν


Σε συζυτήσεις με τη Λίβερπουλ φέρεται να βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του δανέζικου Τύπου ο Κρίστιαν Πόουλσεν. Ο εκπρόσωπος του Δανού διεθνή αμυντικού μέσου, Γιορν Μπόνεσεν, βρέθηκε στην Αγγλία προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους "κόκκινους" το ενδεχόμενο μεταγραφής του 30χρονου άσου από τη Γιουβέντους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ekstra Bladet" το ποσό που είναι διατεθειμένη να δώσει η αγγλική ομάδα κυμαίνεται στα 6 εκ. ευρώ.

Ο Πόουλσεν έχει 77 συμμετοχές με την εθνική Δανίας και μπορεί να καλύψει το κενό του Αργεντινού μέσου, Χαβιέ Μασεράνο, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιντερ.

Μπέος: "Βγάλτε όλοι διαβατήρια!"


Η ομάδα της Σούπερ Λίγκας που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από όλες στα φιλικά προετοιμασίας είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι "ερυθρόλευκοι" της Θεσσαλίας, παρότι νεοφώτιστοι, δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους όπως δήλωσε και ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Αχιλλέας Μπέος, στην εφημερίδα "Sportday".

Για την ομάδα: «Έχουμε ένα βασικό κορμό, δώσαμε όλες τις δυνατότητες στον προπονητή και στο επιτελείο του να δουλέψουν σωστά και είμαστε σε καλό δρόμο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας. Στόχος μας είναι η καθιέρωση. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήρθε στη Σούπερ Λίγκα για να κινδυνεύσει και να φύγει γρήγορα. Αν ο κόσμος μας στηρίξει, σε δύο-τρία χρόνια θα πρέπει να πάνε να βγάλουν διαβατήρια, γιατί θα διεκδικούμε τέτοιες διακρίσεις».

Για τον κόσμο και το γήπεδο: «Τη δυναμική μας θα τη δημιουργήσει ο κόσμος. Αυτός φέρνει χορηγούς και σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις το μπάτζετ. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν έχουμε σε κάθε ματς 7.000 με 8.000 κόσμο. Στο ΕΑΚ δεν είναι εύκολο να επιστρέψουμε, γιατί επί 25 χρόνια η Πολιτεία δεν βοηθάει. Αν γίνουν έργα, θα έχουν πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες».

Για το παρασκήνιο: «Το παρασκήνιο υπάρχει στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όλοι ευνοούνται ή αδικούνται. Ωστόσο πιστεύω ότι πολλά λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα και όχι σκοπιμότητας, ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος καταβάλει προσπάθεια για να αποβάλει τα κακώς κείμενα. Το θέμα με το στοίχημα είναι ένα τεράστιο παραμύθι. Καλώ τον οποιονδήποτε έχει έστω μια απλή ένδειξη για εμένα να βγει να το πει. Δεν θα απολογηθώ ποτέ γιατί η ομάδα μου κέρδισε. Δεν θα βρεθεί ούτε ένας ποδοσφαιριστής που να σας πει ότι του ζήτησα να έχει μειωμένη απόδοση».

Αναστασίου: «Θέλω πρόκριση Άγιαξ»


Υπέρ της πρόκρισης του Άγιαξ στην… μάχη με τον ΠΑΟΚ τάχθηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο πρώην βοηθός του Τεν Κάτε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε πως ο Αίαντας παραμένει η ομάδα της καρδιάς του, ενώ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει πρώτος προπονητής. Ο Γιάννης Αναστασίου φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άγιαξ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όταν ήρθα στον Άγιαξ υπήρχαν στην επίθεση παίκτες όπως ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Σονκ και ο Μίντο. Στα 32 μου δεν μπορούσα να διεκδικήσω θέση βασικού. Ωστόσο θεωρώ ότι βοήθησα πολύ στα αποδυτήρια».

Για τα σχέδιά του αναφορικά με την πρπονητική ο πρώην βοηθός του Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό τόνισε: «Πρόσφατα απέκτησα δίπλωμα προπονητή. Από 18 αιτούντες το πήραμε οι 5. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ελπίζω να αναλάβω κάποιο σύλλογο. Νιώθω έτοιμος για αυτό».

Για το ματς της Τούμπας: «η δύναμη του ΠΑΟΚ αυξάνεται στην έδρα του. Στο γήπεδό τους οι παίκτες του μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Η ατμόσφαιρα θα είναι κολασμένη. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Εγώ προσωπικά προτιμώ να προκριθεί ο Άγιαξ. Δεν αγωνίστηκα ποτέ στην καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, αντιθέτως έπαιζα πάντα αντίπαλός του, ενώ ο Άγιαξ παραμένει η ομάδα της καρδιάς μου».

Ανανεώνει με Μπάγερν ο Μίλερ


Έτοιμος να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Μπάγερν Μονάχου για ακόμη δύο χρόνια και να παραμείνει στην ομάδα έως το 2015 είναι ο Τόμας Μίλερ, όπως αναφέρει την Τετάρτη η Bild. Το τρέχον συμβόλαιο του 20χρονου μεσοεπιθετικού λήγει το 2013, ωστόσο οι διοικούντες τους Βαυαρούς του προσφέρουν μεγαλύτερες αποδοχές, προκειμένου να δεχθεί να παραμείνει στην «Αλιάντς Αρένα».

Ο νεαρός άσος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στη διάρκεια της παρελθούσας σεζόν. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου κι εκείνος την άρπαξε από τα... μαλλιά. Έγινε βασικός στέλεχος των Βαυαρών, εξασφάλισε μία θέση στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας στην τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ, με τα πέντε γκολ που σημείωσε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Eλευθερόπουλος: "Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπώ"


Διψασμένος για ποδόσφαιρο, παρότι το Σάββατο γίνεται 34 ετών, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. "Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο είναι αυτή που με κρατάει, αισθάνομαι τυχερός επειδή μέσα από το ποδόσφαιρο κέρδισα πολλά πράγματα", τόνισε ο έμπειρος τερματοφύλακας.

Για τη μεταγραφή του στον Ηρακλή: «Μαζί με τον Αραμπατζή και τον Λίμα προπονούμαστε με έναν γυμναστή και πιθανότατα θα πάμε να βρούμε τα υπόλοιπα στην Ιταλία. Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο να έρθουν τα παιδιά πιο νωρίς».

Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Είμαι αρκετά καλά, πήγα στην Αμβέρσα και δούλεψα αρκετό στην ενδυνάμωση. Από εκεί και πέρα, επειδή εδώ οι άνθρωποι είχαν τις επιφυλάξεις τους και το κατανοώ - καθώς γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με αγάπη στον Ηρακλή - κάναμε μια συμφωνία, αφού το συμβόλαιο είναι με τις συμμετοχές. Είναι κάτι που το ήθελα εγώ αυτό. Είμαι επαγγελματίας από 15 ετών και το Σάββατο γίνομαι 34 ετών. Μου αρέσει κάθε μέρα να πηγαίνω στην προπόνηση και δεν έχω λείψει ποτέ από αυτή. Δεν αισθάνομαι ότι πηγαίνω στη δουλειά μου, είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ. Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν έχω πει ότι βαριέμαι ή ότι δεν έχω διάθεση. Σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι παίζω έπαιξε ο ειδικός γιατρός που συνεργάζομαι στο Βέλγιο. Δούλεψα πολύ, όμως χρειάζομαι μια περίοδο προσαρμογής περίπου 15-20 μέρες. Πιστεύω ότι τέλη Αυγούστου θα είμαι απολύτως έτοιμος».

Για τους λόγους που επέλεξε τον Ηρακλή και τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν: «Από την πρώτη κουβέντα που κάναμε με τον κ. Τάκη (τον πρόεδρο της ΠΑΕ) του εξήγησα ότι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο είναι αυτή που με κρατάει, αισθάνομαι πολύ τυχερός επειδή μέσα από το ποδόσφαιρο κέρδισα πολλά πράγματα, οπότε δεν ήταν το οικονομικό πρωταρχικός μου στόχος. Κάναμε αυτή τη συμφωνία και αν καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα, θα πάρω όσα χρήματα μου αναλογούν. Διαφορετικά, θα χαρώ να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια με κάποιον άλλον τρόπο

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, δυστυχώς είναι δεδομένο ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να εξασφαλίσει το συντομότερο την παραμονή και στη συνέχεια να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Εδώ στη Θεσσαλονίκη λατρεύουν το ποδόσφαιρο και έχω πει κάποια στιγμή ότι ο Βορράς πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημά μας».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Εκείνο που θέλω είναι να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Θέλω να συνεχίζω να απολαμβάνω το άθλημα και να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια, επειδή είναι μια αξιέπαινη κίνηση. Είχαν καταδικάσει τον Ηρακλή και έλεγαν πως θα πέσει, όμως ο κόσμος κατάφερε να σώσει την ομάδα. Όταν βλέπεις 15.000 Ηρακληδείς να κατεβαίνουν στους δρόμους, είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε και έδειξαν την αγάπη τους για την ομάδα. Είναι σαν μια παλιά ιστορία, λίγο πιο ρομαντική που έχει ξεφύγει από τον απόλυτο επαγγελματισμό».

Για τον σημαντικό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Aγιαξ: «Χρειάζεται να διαφυλάξει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο πρώτο ματς στάθηκε τυχερός στην Ολλανδία. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα».

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι: «Δεν έχει εύκολο έργο στο Ισραήλ, όμως έχει την ποιότητα να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Europa League».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ πιθανό να έχουμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, επειδή ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κάνει πολύ καλές μεταγραφές και έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα το φετινό καλοκαίρι».

Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος έγινε παίκτης της Μίλαν: «Η Μίλαν είναι το ταβάνι του ποδοσφαίρου από όλες τις απόψεις, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει το πρωτάθλημα και τι πορεία θα έχει στην Ευρώπη. Ο Σωκράτης είναι πολύ μεγάλο ταλέντο, έχει δυνατότητες και νομίζω ότι με τη δουλειά που θα κάνει στη Μίλαν θα καταφέρει να παίξει. Η Τζένοα είναι πολύ μεγάλη πιάτσα, όπως και η Τορίνο. Η Τζένοα είναι ιστορική ομάδα, με μεγάλο γήπεδο και είχε δώσει τον Μιλίτο στην Ίντερ. Όταν έφυγα από την Ιταλία, μου κακοφάνηκαν πολλά πράγματα. Ωστόσο, η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με έφερε εδώ».

Ο Γκοντίν στην Ατλέτικο Μαδρίτης


Και τυπικά παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ο Ντιέγκο Γκοντίν, καθώς η διοίκηση της Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε την Τετάρτη την παραχώρηση του Ουρουγουανού αμυντικού στους «ροχιμπλάνκος». Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, οι Μαδριλένοι θα καταβάλουν ένα ποσό της τάξης των 8-10 εκατ. ευρώ για τον 24χρονο, ο οποίος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με την «τσελέστε» στο πρόσφατο Μουντιάλ.

Μάλιστα, ο παίκτης πέρασε με επιτυχία από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει το συμβόλαιό του, το οποίο θα έχει πενταετή διάρκεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιγιαρεάλ έχει ήδη αποκτήσει τον Κάρλος Μαρτσένα από τη Βαλένθια για να καλύψει το κενό του Γκοντίν, ο οποίος μεταπήδησε το 2007 στο «κίτρινο υποβρύχιο», προερχόμενος παό τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο.

"Βέλη" Αντσελότι σε Τζο Κόουλ


Έντονη κριτική στον Τζο Κόουλ, για το διάστημα κατά το οποίο συνεργάστηκαν στην Τσέλσι, ασκεί ο Κάρλο Αντσελότι. Και αυτό γιατί, με δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο, ο Ιταλός προπονητής τονίζει ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ δεν καταλάβαινε τις οδηγίες που του έδινε.

Ο Αντσελότι κάλυψε το κενό του Κόουλ με τον Γιόσι Μπεναγιούν και δεν κρύβει πως ο Ισραηλινός καταλαβαίνει πολύ καλύτερα τις οδηγίες που του δίνει, σε σχέση με τον ’γγλο διεθνή.

«Ο Τζο Κόουλ είναι ίσως πιο γρήγορος, αλλά ο Γιόσι είναι πολύ καλύτερος στον τομέα της τακτικής. Και καταλαβαίνει αυτό το οποίο του λέω. Ο Γιόσι είναι ένας παίκτης πολύ έξυπνος, ξέρει τέλεια το παιχνίδι. Είναι δύο παίκτες πολύ διαφορετικοί, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τον Γιόσι εδώ στην Τσέλσι» τόνισε ο Αντσελότι.

Κούπερ: "Πανέτοιμοι για την πρόκριση"


"Nα κοιτάξουμε μεμονωμένα το παιχνίδι", ανέφερε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου πριν την ρεβάνς με την Γιαγκελόνια, που θα γίνει την Πέμπτη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". "Είμαστε πανέτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση και να βρεθούμε στην επόμενη φάση", πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κούπερ...

«Είναι σημαντικό να αφήσουμε πίσω μας το αποτέλεσμα του πρώτου μας ευρωπαϊκού αγώνα και να κοιτάξουμε μεμονωμένα το αυριανό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε για να προκριθούμε. Η ομάδα οφείλει να εμφανιστεί με οργάνωση και τάξη στον αγωνιστικό χώρο γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο που έχει ταχύτητα στην επίθεσή του, σημείο φυσικά που πρέπει να προσέξουμε. Δεν θα εμπιστευτούμε το αποτέλεσμα πρώτου παιχνιδιού. Με όρεξη θα κατακτήσουμε τον στόχο μας».

«Δουλέψαμε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας, κομμάτι στο οποίο κατά τη δική μου άποψη υστερούσαμε. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για να προσθέσεις καινούρια στοιχεία στην ομάδα σου. Έτσι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να υπάρχουν γερές βάσεις ώστε να στηρίζεσαι πάνω τους. Δεν μου αρέσει η αναρχία. Εστιάζουμε και μελετάμε τον αντίπαλο όμως το ίδιο κάνει και αυτός. Εκεί λοιπόν χρειάζεται να κάνουμε τη διαφορά ώστε να ξαφνιάσουμε τον αντίπαλο. Οι αλλαγές θα πρέπει να είναι συνεχόμενες και να συνάδουν με τη ροη του παιχνιδιού».

«Ας κρατήσουμε μια έκπληξη προς τους αντίπαλους. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας που σημαίνει ότι θα υπάρξει λίγο διαφορετική τεχνική. Αλλά όταν τα πράγματα έχουν πάει θετικά για σένα τότε δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε μεγάλες αλλαγές».

«Η ομάδα μου βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι προσαρμόστηκε γρήγορα. Είμαστε πανέτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση και να βρεθούμε στην επόμενη φάση».

Μουρίνιο: "Αμυντικό αλλά και έναν επιθετικό"


Δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο φιλοξενεί την Τετάρτη η ισπανική εφημερίδα "Αs". O Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε πως η ομάδα του εκτός από την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού θα πρέπει να κινηθεί για πάρει και έναν επιθετικό αξίας καθώς υπάρχει κενό και σε αυτή τη θέση, μετά τη φυγή του Ραούλ.

"Εκτός από αμυντικό θα ήθελα να προσθέσω στο ρόστερ έναν ακόμα επιθετικό. Χρειάζομαι μια ακόμα λύση για την κορυφή της επίθεσης γιατί διαθέτουμε μόνο τους Ιγκουαΐν και Μπενζεμά. Φυσικά υπάρχει και ο Ρονάλντο, ο οποίος μπορεί να παίξει στη θέση αλλά προτιμώ να του δώσω περισσότερη ελευθερία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ ταλαντούχος για να παίζει μόνο μέσα στην περιοχή.

Ο Πέδρο Λεόν και ο Ανχελ Ντι Μαρία είναι παίκτες διαφορετικού τύπου. Η Ρεάλ έπαιζε πολύ από τον άξονα την περυσινή περίοδο, αλλά πλέον διαθέτουμε δύο τεχνίτες εξτρέμ για να αναπτυχθούμε από τα πλάγια και αυτό θα βοηθήσει πολύ την ομάδα"
, ήταν τα λόγια του Μουρίνιο.

Παραμένει στον Αρη ο Χατζηβρέττας


Στο δυναμικό του Αρη θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν ο Νίκος Χατζηβρέττας. Και αυτό γιατί ο έμπειρος γκαρντ αποδέχθηκε την πρόταση, την οποία του είχε κάνει η διοίκηση, για μείωση αποδοχών στον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο 33χρονος πήγε την Τετάρτη το πρωί στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ για να συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας, στους οποίους ανακοίνωσε την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση για μείωση αποδοχών. Έτσι, ο Χατζηβρέττας θα φοράει και τη νέα αγωνιστική περίοδο τη φανέλα των Θεσσαλονικέων.

Θύματα ληστείας φίλαθλοι του Αγιαξ!


Φίλαθλοι του Αγιαξ που ταξίδεψαν από την Ολλανδία στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας με τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν τα θύματα της ληστείας, που έγινε την Τρίτη το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, τέσσερις Ολλανδοί φίλοι του Αγιαξ, που έκαναν βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από πέντε άγνωστους δράστες στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Οι άγνωστοι με τη χρήση σωματικής βίας άρπαξαν από τους εκδρομείς ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Όπως έγινε γνωστό, κάποιοι εκ των δραστών φορούσαν διακριτικά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Οι Ολλανδοί τραυματίστηκαν αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών αρχών δεν κατέστη έως στιγμής εφικτό να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες. Πηγη novasport.gr

Στην αναμονή ο Μαϊκόν


Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με την υπόθεση της μεταγραφής του Μαϊκόν από την Ίντερ στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο Βραζιλιάνος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη που θα αγωνίζεται την νέα χρονιά.Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πλήροφορίες φέρεται να έχει μειώσει τις οικονομικές του απαιτήσεις και πλέον οι διαπραγματεύσεις μπήκαν στο τελικό στάδιο.

"Πραγματικά δεν ξέρω που βρίσκομαι. Όταν αρχίζεις να παίζεις, δεν ξέρεις την τιμή. Κάποιοι λένε ότι η τιμή μου είναι πολύ υψηλή αλλά προσπαθώ να αγνοήσω αυτές τις συζητήσεις και να συγκεντρωθώ στο ποδόσφαιρο.

Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου και να δώσω αποδείξεις στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα είναι σημαντικό το τι κάνω στο γήπεδο"
, δήλωσε ο Μαϊκόν.

Ο μάνατζερ του παίκτη, Αντόνιο Καλιέντο εξάλλου τόνισε:"Το θέμα με τον Μαϊκόν θα λυθεί τις επόμενες δύο ή τρεις μέρες. Τώρα είναι στο χέρι του Μάσιμο Μοράτι. Όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα καταλήξει καλά".

Ο Μαϊκόν έμεινε εκτός του φιλικού με τον Παναθηναϊκό στο Τορόντο για να ξεκουραστεί.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET


γεια σας αδερφια.....
σημερα εχει τσου-λου και εχω κρατησει 4 επιλογες.
ΖΕΝΙΤ-2 ΕΩΣ 3 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΠΕΧΓΑΓΗ-ΑΝΤΕΡ ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΑΥΤΗ

ΚΑΙ ΠΑΟΚ-ΑΝΤΕΡ,ΣΕΛΤΙΚ-ΑΝΤΕΡ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ χαιρετω μαγκες!

Πλήρης ο Αρης με Γιαγκελόνια


Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί ο Αρης απέναντι στην Πολωνική Γιαγκελόνια στον αγώνα ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ προσανατολίζεται να παρατάξει την ίδια ομάδα με αυτήν της περασμένης Πέμπτης στην Πολωνία.

Έτσι, εφόσον επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο πλάνο, ο Αργεντινός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τους Μιχάλη Σηφάκη κάτω από τα γκολπόστ, Νέτο και Μίσελ στα άκρα της άμυνας, Λαζαρίδη και Ρονάλντο ως στόπερ, Ναφτί και Τόχα ως κεντρικούς χαφ, Χαβίτο και Κάλβο στα δύο άκρα και τους Τσέζαρεκ, Κόκε ως επιθετικό δίδυμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παραθέσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενώ ο προπονητής των Πολωνών, Μίκαλ Πρόμπιερζ, στις 20:00 στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης». Η προπόνηση της Γιαγκελόνια θα ξεκινήσει στις 20:45.

Με καθυστέρηση δυόμιση ωρών έφθασε την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη η αποστολή της πολωνικής ομάδας. Ενδεικτικό της κούρασης που υπήρχε ήταν το γεγονός ότι κανένα μέλος της αποστολής δεν έκανε την παραμικρή δήλωση.

Στον τελικό η Σίβας Γουαδαλαχάρα


Η Σίβας Γουαδαλαχάρα εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, επικράτησε εκτός έδρας την Ουνιβερσιδάδ από την Χιλή με 2-0. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Σαντιάγο και οι Χιλιανοί ήταν το φαβορί μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, όμως τα τέρματα των Μπάες (21') και Μαγκαλιόν (54') έδωσαν την πρόκριση στους Μεξικανούς.

Εφάμιλλο με το αβγό και την κότα


Ο ΠΑΟΚ δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας του, με τη ρεβάνς με τον Αγιαξ. Πρόωρος αποκλεισμός είναι και οικονομική καταστροφή, πρόκριση ισούται με βέβαιη παρουσία στην Ευρώπη, έστω και στο Europa League.

Δεν ξέρω τινός ήταν ο ΠΑΟΚ του Αμστερνταμ: του Μπερέτα που έκανε, όσο τον άφησαν, προετοιμασία, του προκατόχου του Σάντος ή του Δερμιτζάκη, νομίζω κανενός εκ των τριών. Ηταν των παικτών.

Και συνήθως οι παίκτες έχουν τα δίκια τους αλλά, μακροπρόθεσμα, σε κόντρες με τον εκάστοτε προπονητή, εκτίθενται.

Παράδειγμα υπέρ; Η μουντιαλική Γαλλία. Ο Ζιντάν είχε βάλει τους top διεθνείς να πρήξουν τα αρχ… του Ντομενέκ να αλλάξει το 4-2-3-1 με ένα 4-4-2 που ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα. Ο Ραϊμούνδος δεν το έκανε και οι «τρικολόρ» αποκλείστηκαν πρόωρα και ατιμασμένοι. Προφανώς σε αυτή την περίπτωση οι παίκτες είχαν δίκιο, όχι πως αλλαγή συστήματος η Γαλλία θα ήταν πολύ καλύτερη αλλά θα είχε γίνει πράξη το αίτημά τους.

Παραδείγματα κατά, υπάρχουν πολλά. Θυμάμαι παλιότερα παίκτη μεγάλης αθηναϊκής ομάδας να διαρρέει στον Τύπο γκρίνια των συμπαικτών του επειδή ο προπονητής (Ελληνας ήταν) προσάρμοσε την ομάδα στο σύστημα της αντιπάλου (αυστριακή ήταν) και έχασαν 2-1. Η πρόκριση ήρθε μεν στη ρεβάνς χάρη στη μαεστρική καθοδήγησε του προπονητή και ο εν λόγω παίκτης, μαζί με την υπόλοιπη κλίκα, έκανε καιρό να ξαναπαίξει.

Το ποιος έχει δίκιο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εφάμιλλο με το αβγό και την κότα και ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Αγιαξ με προπονητή δέκα ημερών στον πάγκο, καθόλα άπειρο σε τέτοια ματς. Και στα δύσκολα, όσο καλούς παίκτες κι αν έχεις, θα χρειαστεί η συμβολή του προπονητή.

Αν λοιπόν ο Δερμιτζάκης δεν πάει με τα νερά τους, τι θα γίνει; Θα τον φάνε κι αυτό για να έρθει ο επόμενος, τώρα ή σε ένα μήνα ή σε πέντε μήνες;

Μακάρι να περάσει ο ΠΑΟΚ και τα ξαναλέμε… Επιμελεια Koubanezos

Χωρίς Ρόμπεν για δύο μήνες η Μπάγερν Μονάχου


Ο Αριεν Ρόμπεν θα χάσει τις πρώτες εβδομάδες της νέας σεζόν, λόγω θλάσης στον αριστερό μηρό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου. Ο γιατρός των Βαυαρών, Χανς-Βίλχελμ Μίλερ-Βόλφαρτ, δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ότι ο τραυματισμός αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ιατρικού ελέγχου ρουτίνας πριν από τη νέα σεζόν και πως ο Ολλανδός μέσος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες.

«Φυσικά αυτή η διάγνωση είναι ένα σοκ» δήλωσε ο διεθνής μέσος, ο οποίος βοήθησε την περυσινή σεζόν την Μπάγερν να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια την εθνική Ολλανδίας να φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόμπεν τραυματίστηκε στο μηρό πριν από την έναρξη του Μουντιάλ και έκανε θεραπεία στη διάρκεια της διοργάνωσης, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει τους «οράνιε» στην πορεία τους προς τον τελικό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, επέρριψε ευθύνες στην ολλανδική ομοσπονδία, καθώς, σε δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα «Muenchner Merkur», υπογράμμισε: «Δεν είμαστε μόνο απογοητευμένοι, είμαστε πολύ ενοχλημένοι. Γι΄ άλλη μια φορά πρέπει να πληρώσουμε για έναν παίκτη, τον οποίο παραδώσαμε σε κάποιον άλλο. Έχω ζητήσει από τη FIFA να διαμεσολαβήσει στο ζήτημα».

Μέσι: "Δεν ξέρω πού είμαι και τί ώρα είναι"


Μετά από ολιγοήμερες διακοπές, ο Λιονέλ Μέσι ενσωματώθηκε στην αποστολή της Μπαρτσελόνα που κάνει περιοδεία στην Νότια Κορέα όμως δείχνει να βρίσκεται... εκτός τόπου και χρόνου. Μάλιστα τις ελπίδες των ασιατών θαυμαστών να τον απολαύσουν από κοντά εξανέμισε ο Γκουαρντιόλα που απέκλεισε ενδεχόμενο συμμετοχής του στο φιλικό με επίλεκτους της πόλης.

"Δεν έχω δει πολλά πράγματα. Δεν ξέρω πού είμαι και τί ώρα είναι. Είμαι πολύ κουρασμένος, εξουθενωμένος θα έλεγα", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μέσι όταν πάτησε το πόδι του στην ασιατική χώρα.

Πηρούνιας για Σουμπίνιο: Τον δίνω για να ενισχύσω την προσπάθεια Μαρινάκη. Toν ήθελε πολύ ο ΠΑΟ


Για το γεγονός ότι θέλει να δώσει τον Σουμπίνιο στον Ολυμπιακό προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη στους 'ερυθρόλευκους', μίλησε ο Νίκος Πηρούνιας.Ο πρόεδρος του Εθνικού σχολίασε μέσω της εφημερίδας 'ΦΩΣ' ότι και ο Παναθηναϊκός ήθελε πολύ τον παίκτη, παρόλα αυτά έχει πρόβλημα με τις θέσεις ξένων και δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

«Η πρόταση της συνέχισης της καριέρας του ποδοσφαιριστή Σουμπίνιο προς τον Ολυμπιακό με οποιαδήποτε μορφή είναι μία κίνηση από μέρους μου για την ενίσχυση στην προσπάθεια του νέου ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη στη νέα σελίδα του Ολυμπιακού», είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Πηρούνιας, για να συμπληρώσει αναφορικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού:

«Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τον παναθηναϊκό. Πολλαπλό μάλιστα, όχι μόνο από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά και από τον προπονητή Νιόπλια. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα με τις θέσεις ξένων».

Έμεινε ο Τζάκσον στους Λέικερς


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Espn ο Φιλ Τζάκσον επέστρεψε για την τελευταία του παράσταση στα γήπεδα, αλλά πήρε καιρό στους ιθύνοντες των Λέικερς να τον πείσουν να υπογράψει το συμβόλαιό του. Οι Λέικερς προτίμησαν την σίγουρη λύση του Τζάκσον ο οποίος θέλει να επαναλάβει τη νέα σεζόν το τέταρτο "θρι πιτ" της καριέρας του, ολοκληρώνοντας μία καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις.

Ο καλύτερος ίσως προπονητής που αναδείχθηκε ποτέ στο ΝΒΑ, έχει κατακτήσει 11 φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και έχει βάλει ως στόχο του, να το επαναλάβει.

Από την στιγμή που ο Τζάκσον πάντως είπε το "ΟΚ" και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια ανανεώνοντας τη συνεργασία τους, ήταν εύκολο για τους Λέικερς να κλείσουν τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ. Οι Σο, Χάμπλεν και Κλίμονς έμειναν στην ομάδα, ενώ προστέθηκε επίσης ο Τσακ Πέρσον.

Σουάζο: «Θέλω Παναθηναϊκό»


Ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό για την θέση του επιθετικού, είναι αυτό του Νταβίντ Σουάζο. Ο ίδιος με δηλώσεις εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα και το «τριφύλλι». Ο 30χρονος επιθετικός μίλησε στην «SportDay» και ανέφερε ότι θα ήταν τιμή γι αυτόν να αγωνιστεί στους πρωταθλητές Ελλάδος. «Βρίσκομαι με την ομάδα μου την Ίντερ στον Καναδά και δεν με έχει ενημερώσει ο μάνατζέρ μου για κάτι. Αν συνέβαινε κάτι ουσιαστικό, θα μου το έλεγε. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Ίντερ. Αύριο δεν ξέρω τι θα συμβεί. Αν, πάντως, υπάρχει όντως ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, θα με ενδιέφερε η προοπτική να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας που να διεκδικεί τίτλους και να παίζει στην Ευρώπη. Είναι τιμή μου να με θέλει ένας μεγάλος ελληνικός σύλλογος».

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Σουάζο δύκολα θα παραμείνει στην Ίντερ, αφού στην επίθεση υπάρχουν οι Μιλίτο, Ετό, Πάντεφ, καθώς και ο Μπαλοτέλι που δεν έχει αποχωρήσει ακόμα. Ο ίδιος μίλησε για το θέμα αυτό στην πατρίδα του τονίζοντας: «Οι πιθανότητες να φύγω από την Ίντερ υπάρχουν. Σ' αυτή την περίοδο έρχονται πολλές προτάσεις, έχουν φτάσει στ' αυτιά μου διάφορα, αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο».

Φωτο Ημερας


Με τέτοια ζέστη όλοι αναζητούν λίγες στιγμές δροσιάς...

Ειπε...................


"Θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούμε από μία ομάδα κατώτερης ποιότητας"

Μάρτιν Γιόλ

(...παρά το 1-1 στο Αμστερνταμ ο τεχνικός του Αγιαξ, συνεχίζει να υποτιμά τον ΠΑΟΚ)

Ψιθυροι..........

  • Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Πρέβελη, λίγο πιο έξω από το Ρέθυμνο περνάει τις διακοπές του μαζί με την οικογένειά του ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης...
  • Απαγορευτικό στη μουσική πριν και μετά τους αγώνες της Λιόν! Ο τεχνικός των "Λιονέ", Κλοντ Πιέλ, ακολούθησε το δρόμο που χάραξαν οι προπονητές της Μαρσέιγ και της Μπρεστ, απαγορεύοντας από τους παίκτες να ακούν μουσική μέσω των μεγάλων ακουστικών που συνηθίζουν να φορούν πριν και μετά από τους αγώνες της γαλλικής ομάδας!
  • "Δυστυχώς για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Λουτσιάνο Γκαλέτι, σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα", αναφέρει το "football365", τονίζοντας ότι ο αργεντίνος θα λείψει πολύ...
  • Χαζομπαμπάς έγινε την Δευτέρα (2/8) ο τερματοφύλακας του Αστέρα Νίκος Αναστασόπουλος! Η σύζυγός του Αντωνία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3 κιλών και 600 γραμμαριων, που θα πάρει το όνομα Παναγιώτης...

Και το σερί του Άρη συνεχίζεται…


Ο Άρης υποδέχεται την Γιαγκελόνια στο παιχνίδι της Πέμπτης για τα προκριματικά του Europa League, σε μια έδρα, που είναι αήττητη επί 20 συνεχόμενα παιχνίδια. Ας θυμηθούμε το εκπληκτικό αυτό σερί των «κιτρίνων»:

17/09/1969 Εκθέσεων ΑΡΗΣ – ΚΑΛΙΑΡΙ 1 – 1
16/09/1970 Κυπελλούχων ΑΡΗΣ – ΤΣΕΛΣΙ 1 – 1
02/10/1974 UEFA ΑΡΗΣ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ 1 – 0
19/09/1979 UEFA ΑΡΗΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 3 – 1
24/10/1979 UEFA ΑΡΗΣ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ 1 – 1
12/12/1979 UEFA ΑΡΗΣ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 3 – 3
01/10/1980 UEFA ΑΡΗΣ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ 3 – 1
16/09/1981 UEFA ΑΡΗΣ – ΣΛΙΕΜΑ 4 – 0
21/10/1981 UEFA ΑΡΗΣ – ΛΟΚΕΡΕΝ 1 – 1
10/08/1994 UEFA ΑΡΗΣ – ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡΣΕΒΑ 3 – 1
28/09/1994 UEFA ΑΡΗΣ – ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ 1 – 0
16/09/1999 UEFA ΑΡΗΣ – ΣΕΡΒΕΤ 1 – 1
19/10/1999 UEFA ΑΡΗΣ – ΘΕΛΤΑ 2 – 2
15/10/2003 UEFA ΑΡΗΣ – ΖΙΜΠΡΟΥ 2 – 1
27/11/2003 UEFA ΑΡΗΣ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ 1 – 1
29/09/2005 UEFA ΑΡΗΣ – ΡΟΜΑ 0 – 0
20/09/2007 UEFA ΑΡΗΣ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ 1 – 0
08/11/2007 UEFA ΟΜΙΛΟΙ ΑΡΗΣ – ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3 – 0
06/12/2007 UEFA ΟΜΙΛΟΙ ΑΡΗΣ – ΜΠΡΑΓΚΑ 1 – 1
14/08/2008 UEFA ΑΡΗΣ – ΣΛΑΒΕΝ 1 – 0

Π.Α.Ο.Κ-Ετοιμοι για το ραντεβού με την ιστορία


Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα στον ΠΑΟΚ για το μεγάλο παιχνίδι με τον Αγιαξ σημερα το βράδυ. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει καταλήξει στους έντεκα που θα παρατάξει απέναντι στον "Αίαντα", ενώ και οι φίλαθλοι για ακόμα μία φορά θα αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη για το "δικέφαλο".

Ο ΠΑΟΚ με το 1-1 του πρώτου αγώνα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση και δεν θέλει να το χάσει σε καμία στιγμή του παιχνιδιού, γι αυτό και ο Δερμιτζάκης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά και με ποδοσφαιριστές που μπορούν να φύγουν ταχύτατα στις αντεπιθέσεις για να κάνουν τη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα προβεί σε δύο αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στο Αμστερνταμ. Ο Κρέσιτς θα πάρει τη θέση του τραυματία Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Κοντρέρας θα τοποθετηθεί δίπλα στον Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, με τον Μαλεζά να μένει στον πάγκο. Μπουσαϊντί και Σνάουτσνερ θα είναι πίσω στα άκρα, ενώ τη θέση των αμυντικών χαφ έχουν καπαρώσει οι Γκαρσία, Βιτόλο. Πιο μπροστά τους θα είναι ο Ιβιτς, με τον Σορλέν να βρίσκεται αριστερά από τον Σέρβο και τον Βιεϊρίνια στο άλλο άκρο. Αιχμή του δόρατος θα είναι και πάλι ο Σαλπιγγίδης.

Ο τεχνικός της ομάδας δεν επέλεξε 18 για την αποστολή αλλά κάλεσε όλη την ομάδα στο ξενοδοχείο, ώστε την Τετάρτη πριν την έναρξη να επιλέξει τους 18 που θα δηλωθούν στο φύλλο αγώνα.

Στην διάθεση του προπονητή του θα είναι και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που απουσίασε από τον πρώτο αγώνα, όπως και ο Ζουέλα, που χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω κόπωσης.

Aραμπατζής: "Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο"


Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Νίκος Αραμπατζής, μίλησε στον NovaΣπορ FM για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή, για τους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα, για το "κεφάλαιο" ΠΑΟΚ που έκλεισε και τον επαναληπτικό του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να έχει μια καλή χρονιά. Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Τάκης μου είπε κάποια πράγματα ξεκάθαρα, ενώ ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Αυτοί ήταν από τους βασικούς λόγους που τον επέλεξα για να συνεχίσω την καριέρα μου».

-τους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής δεν είχε την πορεία που όλοι ήθελαν, το αντίθετο μάλιστα, αφού μάχεται για την παραμονή. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνουμε μια καλή ομάδα και θα κάνουμε μια καλή πορεία. Ελπίζω να μην είναι μια αγχωτική χρονιά στο τέλος, που θα μας βρει να παλεύουμε για τη σωτηρία στη Σούπερ Λίγκα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

-το «κεφάλαιο» ΠΑΟΚ που έκλεισε: «Εκεί που είχα πάρει θέση βασικού στην ομάδα, είχα την ατυχία να τραυματιστώ και να μείνω ένα χρόνο εκτός δράσης. Δεν έχω πίκρα, αλλά μπορούσα να πετύχω περισσότερα πράγματα. Πλέον, κοιτάζω μπροστά. Θέλω να είμαι υγιής και να διακριθώ με τον Ηρακλή».

-τον επαναληπτικό του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχει πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία, αλλά σε αυτό το επίπεδο όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές και δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά του αγώνα».

Kαζλάουσκας: "Ευκαιρία να αποκτήσουμε ρυθμό"


Αναχώρησε για την Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σειρά φιλικών αγώνων η Εθνική ομάδα μπάσκετ. Σαν μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουν οι παίκτες του ρυθμό χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γίονας Καζλάουσκας. "Να φανεί η όρεξη για δουλειά στο γήπεδο", δήλωσε ο Αντώνης Φώτσης.

Γιόνας Καζλάουσκας: "Πάμε στην Κύπρο να ξεμουδιάσουμε. Να αποκτήσουμε ρυθμό. Να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Η ομάδα είναι καλύτερη από πέρυσι με την επιστροφή του Διαμαντίδη και του Τσαρτσαρή. Η αλήθεια είναι ότι θα κρύψουμε κάποια πράγματα στα φιλικά. Πέρυσι είχαμε πρόβλημα στη θέση "τρία", όμως φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη του Παπά. Περιμένω περισσότερα από τον Παπανικολάου, ωστόσο λαμβάνω υπόψη μου ότι λόγω του ότι αγωνίζεται στον Ολυμπιακό ο χρόνος συμμετοχής του είναι περιορισμένος. Πάντως σε σύγκριση με πέρυσι, έχουμε μεγαλύτερη πληρότητα σε όλες τις θέσεις".

Αντώνης Φώτσης: "Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Αυτό ελπίζουμε να φανεί στο γήπεδο. Υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι είναι ότι γνωριζόμαστε όλοι και μεταξύ μας και με τον κόουτς. Κρατάμε τα θετικά της περυσινής πορείας και διορθώνουμε τα λάθη".

Μικρή η διαφορά με Αρεβάλο


Μικρή είναι η διαφορά που χωρίζει τον Ολυμπιακό με τον Αρεβάλο και υπάρχει αισιοδοξία πως τις επόμενες ημέρες θα έχει καλυφθεί ακόμα μία τρύπα στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε συζητήσεις με την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του Ουρουγουανό, ωστόσο ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Ολυμπιακός προσφέρει 1,5 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Αρεβάλο, την ώρα που οι ατζέντηδες του (αυτοί έχουν τα δικαιώματα του) ζητούν δύο εκατομμύρια ευρώ. Οι 500.000 ευρώ δεν είναι διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί από τους "ερυθρόλευκους". Οσο για τις αποδοχές του διεθνούς ποδοσφαιριστή; Αυτές ανέρχονται στα 800.000 ευρώ ετησίως, ποσό που συμφωνεί να δώσει ο Ολυμπιακός.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται και αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, τότε ο Αρεβάλο σύντομα θα φοράει τα "ερυθρόλευκα".

Περιμένει ο Τζιόλης

Η περίπτωση Αρεβάλο επηρεάζει αυτή του Τζιόλη. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Ουρουγουανό και μετά θα πάρουν την οριστική τους απόφαση για τον διεθνή Ελληνας μέσο. Αν το θελήσουν οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορέσουν άμεσα να ολοκληρώσουν την απόκτηση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, με τον οποίο τα έχουν βρει σε όλα για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Μπάγεβιτς: "Είμαι αισιόδοξος..."


Η καλή δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ οφείλεται στο καλό κλίμα που υπάρχει φέτος στην ομάδα, όπως επισήμανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με δηλώσεις του στο "Sentra 103.3". Ο τεχνικός της Ενωσης έθεσε το στόχο για τη νέα σεζόν, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μην παραχωρηθεί κανένας παίκτης.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στους μικρούς της ομάδας, αλλά και στους πιο έμπειρους, ενώ επεσήμανε πως η σχέσεις του με τον Στάυρο Αδαμίδη είναι πολύ καλές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Για την εικόνα που έχει δείξει η ΑΕΚ ως τώρα: "Το διάστημα που ήμασταν στην προετοιμασία και στην Αυστραλία είχαμε πάρα πολύ καλή συμπεριφορά αγωνιστική όλων των παικτών και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά όλο αυτό το διάστημα. Είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι, κάθε μέρα προπόνηση, κάθε τρίτη μέρα παιχνίδι και μαζί με τη βροχή ήταν δύσκολες οι συνθήκες.

Είχαμε τα τρία παιχνίδια στην Αυστρία, που δεν ήταν τόσο δυνατά όσο στην Αυστραλία, αλλά θέλαμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, όπως η Μπλάκμπερν και οι Ρέιντζερς, και παίξαμε πολύ καλά. Δεν θέλω να λέω μετά από αυτά τα παιχνίδια ότι είμαστε έτοιμοι... Είμαστε ακόμη στο διάστημα της προετοιμασίας, έχουμε ακόμη χρόνο, να δείξουμε πράγματα στο πρωτάθλημα. Δεν θέλω να λέω από αυτά τα παιχνίδια μεγάλα λόγια. Εχουμε δείξει στοιχεία πολύ καλά, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά. Περιμένουμε να είμαστε αυτοί που θέλουμε και αυτό που περιμένει ο κόσμος.

Είμαι αισιόδοξος, αυτό είναι αλήθεια. Καθένας στην ομάδα έδειξε σοβαρότητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα παιχνίδια, στην προπόνηση, εκτός ξενοδοχείου. Τέτοιο κλίμα, τέτοια θέληση χρειάζεται για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Η ΑΕΚ είναι οικογένεια και θα συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό".

Για τους Σκόκο και Τζιμπούρ: "Πιστεύω σε όλους τους παίκτες, όχι μόνο σε Σκόκο και Τζιμπούρ. Για μένα είναι σημαντικός κάθε παίκτης. Αφήσαμε πίσω μια πολύ δύσκολη χρονιά, που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί, γι' αυτό και κάναμε συζητήσεις και έχουμε πει ορισμένα πράγματα από την αρχή και συμφωνήσαμε όλοι".

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα: "Πρέπει πάντα να έχεις υψηλούς στόχους. Είμαστε σε ένα δρόμο πάρα πολύ καλό, δε θυμάμαι να ήταν τόσο καλά η ομάδα ξανά στα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να χαλάσει τίποτα. Τώρα αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα τίτλο, φυσικά το θέλουμε πολύ και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε. Ολοι αυτό ζητούν, και ο πρόεδρος και εμείς οι ίδιοι. Η τωρινή ΑΕΚ μου θυμίζει πολύ την ΑΕΚ της δεκαετίας του '90 και την πιστεύω πάρα πολύ".

Για μεταγραφικές κινήσεις: "Δεν έχω ακόμη μιλήσει με τον κύριο Αδαμίδη για τα μεταγραφικά. Θα συζητήσουμε αύριο, μεθαύριο και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει. Θα είναι πολύ καλό για εμάς να μείνουμε έτσι, ξέρουμε τις δυνατότητες που έχουμε. Αν προκύψει κάτι που μας αναγκάζει να κάνουμε κάποια αλλαγή, αυτό το ξέρει ο πρόεδρος".

Για Μπλάνκο: "Εχω πει ότι ο κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Εχουμε περάσει πολλά, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που κρατά κακίες. Δεν μου επιτρέπεται στη δουλειά μου".

Για παρουσία Λυμπερόπουλου και Δέλλα στα αποδυτήρια: "Και οι δύο, όπως και ο Καφές και άλλοι έμπειροι παίκτες έχουν την πείρα με όσα έχουν περάσει. Ολοι έχουν καταλάβει ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να αλλάξει αυτό το κλίμα".

Για τον Μπερνς: "Τη συζήτηση αυτή (σ.σ. αν θα μείνει ή όχι) θα κάνω με τον πρόεδρο. Σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξε ήταν πολύ καλός και πιστεύω ότι πρέπει να μείνει. Θα δούμε...".

Για τον Ντιόπ: "Είναι πολύ πίσω, δύο μήνες δεν έχει κάνει τίποτα και τώρα είναι τραυματίας. Ομως είναι ένας παίκτης που τον πιστεύουμε όλοι και με αυτόν θα πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί".

Για τους Μάκο και Λεονάρντο: "Είναι δυο παίκτες που θα δείξουν πράγματα, έχουν περιθώρια πολλά...".

Για την άμυνα της ΑΕΚ φέτος: "Προσπαθούμε να γίνουμε πιο σωστοί, πιο καλοί, πιο δυνατοί. Τώρα δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να μην προσπαθεί. Εχουμε συζητήσει και ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει. Εχει γίνει προσπάθεια, αλλά δεν είμαστε τελείως έτοιμοι. Εχουν γίνει λάθη και πρέπει να διορθώσουμε πράγματα".

Για τους Γκέντσογλου, Μανωλά: "Είναι παιδιά που είναι πολύ καλοί παίκτες, έχουν δείξει την αξία τους και μας κάνουν όλους περήφανους που είναι στην Εθνική ομάδα".

Για τις σχέσεις του με τον Αδαμίδη: "Είναι πολύ καλές, όλοι μαζί προσπαθούμε. Ενωμένοι όλοι για την ΑΕΚ. Δε γίνεται αλλιώς. Συζητάμε και ο καθένας από το δικό του πόστο προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Θέλουμε ησυχία και συνθήκες που θα μας δίνουν αποτελέσματα, για να φτιάξουμε την πιο δυνατή ομάδα".

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: "Για μένα δεν υπάρχει πουθενά αλλού. ΑΕΚ σημαίνει Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν υπάρχει άλλο μέρος, πρέπει η ΑΕΚ να έχει σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια".

Μήνυμα στον κόσμο: "Η βοήθεια ξέρουν ποια πρέπει να είναι, τους θέλουμε κοντά μας. Υπομονή όλοι θέλουμε".

Για την αποχώρηση από τους Θρακομακεδόνες: "Είναι πολύ σημαντικό γεγονός, αλλάζουν οι συνθήκες και αυτό κάνει τη δουλειά καλύτερη".

Για τον κόσμο στην Αυστραλία: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ΕΛληνες που μας περίμεναν στην Αυστραλία, γιατί περάσαμε 10 μέρες πολύ όμορφα. Ηταν πολύ συγκινητικό. Ηρθαν όλοι οι Ελληνες, ακόμη και φίλαθλοι άλλων ομάδων. Οι στιγμές που περάσαμε ήταν πολύ ωραίες. Ηταν μεγάλη η χαρά που τους δώσαμε και αυτοί σ' εμάς".

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 3-2 ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ,


Εξαιρετικό δείγμα γραφής κατέθεσε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ίντερ στο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στο «Ρότζερς Σέντερ» του Τορόντο. Οι «πράσινοι» πήραν την νίκη γοήτρου με 3-2 απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης, δείχνοντας πολλές αρετές από την μέση και μπροστά αλλά και αδυναμίες στα μετόπισθεν. Δύο γκολ από τον Τζιμπρίλ Σισέ, ένα από τον ασταμάτητο Λέτο, σπουδαία εμφάνιση από Νίνη. Άρεσαν και οι Σιμάο, Μαρίνος.

"Μαγικό" τρίο

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο, βάσει σκορ και μόνο, δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Τρία γκολ εναντίον μιας εν δυνάμει Πρωταθλήτριας Ευρώπης, ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι εν μέσω καλοκαιρινής προετοιμασίας, δεν είναι και λίγο. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να «μασκαρέψουν» τις αδυναμίες τους, να επιβάλλουν απόλυτα το παιχνίδι τους, παρά μόνο να δείξουν πως η συσσωρευμένη ποιότητα που υπάρχει από την μέση και μπροστά θα είναι και φέτος το μεγάλο τους όπλο. Σισέ, Λέτο και Νίνης, υπό οποιαδήποτε σειρά επιθυμεί κανείς, έκαναν όντως την διαφορά απέναντι σε έναν αντίπαλο τοπ επιπέδου, έστω σε φιλικό, έστω απέναντι σε μια Ίντερ που ακόμα ψάχνεται με τον Μπενίτεθ και είχε τρανταχτές απουσίες (Μιλίτο, Σνάιντερ, κ.λ.π).

Τα γκολ

Την διαφορά την έκανε η ποιότητα αλλά και η ομοιογένεια της ομάδας του Νιόπλια που πλην του Γκοβού δεν είχε κάποιον άλλο «νέο» στην ενδεκάδα. Ο Γάλλος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του (δίχως να είναι «παραφωνία») και πέρα από 1-2 κινήσεις σαν κρυφός φορ, έμεινε σε «ρηχά νερά». Οι «πράσινοι» δεν ήταν απόλυτα συμπαγείς, αφού αμυντικά υπήρξαν προβλήματα, είχαν όμως προσανατολισμό στο παιχνίδι τους. Το πρώτο γκολ του Σισέ (13’), ήρθε από ωραία κίνηση των Σπυρόπουλου και Λέτο από αριστερά, με τον τελευταλια να βρίσκει τον Γάλλο εντελώς ξεχασμένο μέσα στην ιταλική περιοχή. Το δεύτερο (23’) και το τρίτο (42’) ήταν προϊόντα καλής αμυντικής πίεσης ψηλά. Στην πρώτη περίπτωση, ο Σιμάο έδωσε στον Σισέ και αυτός ανέλαβε τα υπόλοιπα (κούρσα λίγων μέτρων, αλλαγή πορείας και δεξί σουτ που δεν άφηνε περιθώρια). Στην δεύτερη, ο Βύντρα μοίρασε στον Νίνη και αυτός «έσπρωξε» την αντεπίθεση και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Λέτο που πλάσαρε ιδανικά τον Ορλαντόνι.

Της αμύνης τα παιδιά...

Ο Αργεντινός ήταν τρομερά δραστήριος από αριστερά και παρότι σε κάποιες περιπτώσεις επέλεγε το πολύπλοκο από το απλό, ήταν σίγουρα ο παίκτης που ταλαιπώρησε περισσότερο την άμυνα των «νερατζούρι». Τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκο ήλθαν όταν χρειάστηκε εκείνος να αμυνθεί. Το δίδυμο των Καντέ-Σαριέγκι αποδείχτηκε αρκετά «σοφτ» και αμφότεροι φέρουν ευθύνη στο γκολ με το οποίο μείωσε η Ίντερ στο 33’, έχοντας σαν σκόρερ τον Ετό. Ούτε ο Τζόρβας φαινόταν πολύ έτοιμος, ενώ μετά το μισάωρο «νερά» έκανε και ο Σπυρόπουλος που μέχρι τότε τα πήγαινε περίφημα. Οι παίκτες του Μπενίτεθ βρήκαν πολλά ακάλυπτα σουτ από πλεονεκτικά σημεία και οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να το πληρώσουν αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η εικόνα τους στο πρώτο 45λεπτο ήταν άκρως ενθαρρυντική.

Οι αλλαγές φρέναραν το θέαμα

Το δεύτερο κομμάτι του αγώνα είχε ένα γκολ που μέτρησε (αυτό που πέτυχε στο 86’ ο Κουτίνιο μετά από ωραία πάσα του Μαϊκόν), ένα που δεν μέτρησε (εκείνο που θα ήταν το τρίτο του Σισέ αλλά ακυρώθηκε από τον διαιτητή Μορίς Ναβάρο που είδε κάτι… περισσότερο σε ένα γύρισμα του Νίνη από την γραμμή του άουτ) και… αμέτρητες αλλαγές που σαφέστατα επηρέασαν την μορφή του. Τις περισσότερες τις έκανε ο Μπενίτεθ, ο οποίος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του, κάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και «αλλαγή στην αλλαγή». Ο Νιόπλιας κράτησε απαράλλαχτη την ομάδα του για περίπου 60 λεπτά αλλά η Ίντερ ήταν εκείνη που πίεσε στο πρώτο τέταρτο, με τους Μπιαμπιανί και Μαντσίνι να μπαίνουν καλύτερα από τους υπόλοιπους «καινούργιους» στο ματς.

Το επεισόδιο Σισέ-Λούσιο

Πάντως ο Παναθηναϊκός κράτησε την συνοχή του για αρκετό διάστημα. Θα μπορούσε να ισοφαριστεί στο τέλος, με μια τρομερή χαμένη ευκαιρία του Μιλίτο που αστόχησε εξ’ επαφής με κεφαλιά, ωστόσο αυτό δεν θα μείωνε την θετική εικόνα που άφησαν απόψε οι «πράσινοι». Ο Σιμάο έκανε τρομακτική δουλειά που φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και ο Νίνης, απολαμβάνοντας έναν ελεύθερο ρόλο στο κέντρο του γηπέδου, συνέχιζε να προσφέρει εκείνες τις επαφές με την μπάλα για τις οποίες αξίζει να πληρώνει κανείς εισιτήριο. Το επιθετικό κομμάτι δεν πήγε τόσο καλά όσο στο πρώτο μέρος καθώς ο Σισέ απομονώθηκε και προς την λήξη άνοιξε μια «βεντέτα» με τον Λούσιο που πάντως έληξε φιλικά.

Μαρίνος και Ιωαννίδης

Οι Ιταλοί έδειχναν εκνευρισμένοι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, έψαξαν εναγωνίως τον τρόπο για να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη των «πράσινων», όση σημασία και αν έχει μια νίκη σε φιλικό παιχνίδι. Ο Νιόπλιας θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος και από τον Στέργο Μαρίνο που ανέβασε τις στροφές στην μεσαία γραμμή ενώ στο τέλος πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Ιωαννίδης. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή μπήκε αντί του Λέτο και έπαιξε ακριβώς στην θέση που καλύπτει ο Αργεντινός, γεγονός που ίσως λέει κάτι για τον τρόπο με τον οποίο θα τον χρησιμοποιήσει στο εξής ο τεχνικός των «πράσινων».