Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι μικροί με ταλέντο, αλλά ακόμα ανέτοιμοι!!

Η Λιθουανία θα είναι δυσκολότερος αντίπαλος από τη Λετονία - δεν χωρά αμφιβολία. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Οι μικροί με ταλέντο, αλλά ακόμα ανέτοιμοι
Δεν τους ξέρουμε καλά τους Λιθουανούς, δεν έχουμε δώσει πολλά ματς μαζί τους, δεν τους βάζει πάντα γκολ ο Φάνης Γκέκας. Απόψε θα είναι μεγαλύτερη η απουσία του Καραγκούνη γιατί το ματς είναι εντός έδρας: θα λείψουν οι γνωστές δέκα δεκαπέντε περιπτώσεις επίθεσης που ο «Κάρα» δημιουργεί κερδίζοντας φάουλ. Θα λείψουν και τα καλά του στημένα.

Εκτός από τον «Κάρα» απόψε κόντρα στη Λιθουανία θα λείψει ο άνθρωπος που άλλαξε το ματς στη Λετονία, δηλαδή ο Γιώργος Σαμαράς, ο μοναδικός κυνηγός που έχουμε που μπορεί στη βραδιά του να τρομοκρατήσει την αντίπαλη άμυνα και να τραβήξει την ομάδα στην επίθεση. Θα λείψει και ο Σαλπιγγίδης, σκόρερ όλων σχεδόν των σημαντικών γκολ τα τελευταία χρόνια. Απόψε θα είναι πιο μόνος ο Κώστας Κατσουράνης, που έχει αρχίσει μουδιασμένα τη χρονιά αλλά που στη Λετονία έδειξε πως με μια μπαλιά μπορεί να γυρίσει το ματς: μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτός και οι άλλοι -που ανέφερα- είναι οι σημαντικοί και οι στυλοβάτες της Εθνικής. Δεν είναι τέτοιοι για την ώρα, ούτε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ούτε ο Παπασταθόπουλος, ούτε ο Φορτούνης ούτε ο Νίνης ούτε ο Μήτρογλου ούτε ο Φετφατζίδης, που δεν είναι καν στην αποστολή.

Υπερβολή
Η τελευταία υπερβολή στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η υπερτίμηση, το φούσκωμα, το υπερβολικό κανάκεμα των μικρών. Δεν αντιλέγω ότι ο Παπαδόπουλος και ο Παπασταθόπουλος είναι μια χαρά εξελίξιμοι παίκτες. Βλέπω επίσης κι εγώ ότι ο Φορτούνης έχει κάτι: η κλάση του δεν συζητιέται, μολονότι στιγμές στιγμές η αγωνιστική συμπεριφορά του μοιάζει με αυτή που είχαν οι παίκτες της δεκαετίας του '80, που ήταν περισσότερο επιδειξίες παρά μαχητές. Δεν έχω επίσης αντίρρηση ότι ο Μήτρογλου είναι γκολτζής και ο Φέτφα μπορεί να τρελάνει άνθρωπο και σίγουρα οι Ιταλοί που πήραν τον Νίνη κάτι πάνω του ξεχώρισαν. Ομως προσοχή: κανένα από αυτά τα παιδιά δεν είναι για την ώρα παίκτης που μπορεί να πάρει πάνω του την Εθνική ομάδα. Καλά καλά κανείς από όλους τους δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένος.

Στόπερ

Λένε ότι οι Ρώσοι έδιναν στη Σάλκε 18 εκατομμύρια ευρώ για τον Παπαδόπουλο και η μεταγραφή χάλασε γιατί δεν έδωσαν 20. Ας μου επιτραπεί να αμφιβάλω: το πιθανότερο είναι ότι οι Γερμανοί προσπάθησαν να τους πιάσουν κορόιδο, αλλά οι Ρώσοι δεν τσίμπησαν! Μπορεί κάποιος να δώσει πολλά για τον Κυριάκο: το νεανικό της ηλικίας του και μια πρωτοφανής έλλειψη κεντρικών αμυντικών, το επιτρέπει. Από αυτό όμως μέχρι να τον θεωρούμε νέο Μπεκενμπάουερ ή Νέστα ή Τιάγκο Σίλβα ή δεν ξέρω τι άλλο, πάει πολύ! Εγώ βλέπω ένα σοβαρό παίκτη, ικανό και επιθετικά στις στημένες φάσεις, αλλά ακόμα μάλλον ανήμπορο να κατεβάσει μπάλα παρά τη μεγάλη τεχνική του βελτίωση στη Γερμανία. Για να γίνει ο στόπερ των 20 εκατ. ευρώ πρέπει να αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες, και να γίνει ακόμα πιο μυαλωμένος στο παιχνίδι του: το πέναλτι π.χ. στη Λετονία είναι μια διπλή κουταμάρα, αφού και την προσποίηση έφαγε σαν πρωτάρης και δεν έκανε φάουλ εκτός περιοχής, ενώ μπορούσε. Ο Παπασταθόπουλος, που παίζει γράφοντας στη φανέλα το αρχαιοπρεπές «Σωκράτης», είναι συχνά περισσότερο εκρηκτικός από όσο πρέπει: αν ο Κυριάκος πρέπει να βάλει ενέργεια στο παιχνίδι του, αυτός πρέπει να κουλάρει! Δεν λέω ότι δεν είναι καλοί: λέω ότι έχουν να μάθουν ακόμα πολλά.

Επιθετικοί

Το ίδιο φυσικά και οι επιθετικοί. Ο Φορτούνης για να κάνει καριέρα στη θέση που παίζει πρέπει να γίνει ηγέτης, δηλαδή να παίζει πιο πολύ με την μπάλα, να ρισκάρει περισσότερο, να παίζει πιο πολύ κάθετα: αν φτάσουμε κάποτε να περιμένουμε από αυτόν την μπαλιά που έκανε ο Κατσουράνης στον Γκέκα στη Ρίγα, τότε θα 'χει κάνει ένα άλμα στην καριέρα του! Ο Μήτρογλου πρέπει να αποφασίσει ότι για να κάνει μεγάλη καριέρα πρέπει να πρεσάρει: δεν αρκεί η εκτελεστική δεινότητα – πρέπει η αντίπαλη άμυνα να σε νιώθει κι όταν δεν έχεις την μπάλα. Ο Νίνης πρέπει να μάθει να αγωνίζεται. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τα χαϊλάιτς των αθλητικών εκπομπών: θέλει δουλειά, νεύρο, μαχητικότητα, παρουσία. Δεν φταίει αυτός, αλλά τον κάναμε σταρ πριν γίνει ποδοσφαιριστής. Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και ο Φετφατζίδης: παίζει λες και κάθε του ενέργεια με την μπάλα θα μπει σε dvd.

Ευκαιρίες

Ο Σάντος θα δώσει ευκαιρίες στους μικρούς. Στο τέλος της διαδρομής των προκριματικών θα ξέρουμε αν κάποιοι είναι πρωταθλητές ή αν μας έδειξαν ήδη όσα μπορούσαν. Τα οποία δεν είναι λίγα, αλλά καλό είναι αντί για μπράβο, να τους υπενθυμίζουμε ότι μπορούν περισσότερα...

Μια απάντηση

Έγραψα το Σάββατο κάποιες απλές παρατηρήσεις για τη δίωξη του Θοδωρή Ζαγοράκη: κυρίως προσπάθησα να κάνω κατανοητό ότι πρέπει να γίνει μια διάκριση ανάμεσα στο θέμα των σχέσεων του ΠΑΟΚ με τον επιχειρηματία Ηλία Βιολίδη και στο θέμα των ποσών που εμφανίζονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ ως έξοδα της ΠΑΕ χωρίς αποδείξεις. Έγραψα ότι οι δοσοληψίες με τον Βιολίδη πρέπει να εξεταστούν προσεχτικά ώστε να δούμε γιατί υπήρξαν και αν συνιστούν κάποιου τύπου παρανομία. Έγραψα και επαναλαμβάνω ότι το ποσό των 320 χιλιάδων ευρώ για το οποίο το ΣΔΟΕ δεν έχει βρει αποδείξεις, από τη στιγμή που αντιπροσωπεύει έξοδα πέντε χρόνων, το θεωρώ ανάξιο συζήτησης: άλλωστε το ίδιο το Δ.Σ. του ΠΑΟΚ το έχει χαρακτηρίσει ως «οδοιπορικά του Ζαγοράκη» αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για χρήματα που ξοδεύτηκαν για ανάγκες της ΠΑΕ. Η θέση σκανδάλισε αρκετούς που μου έστειλαν διάφορα mail αρκετά επικριτικά. Εριξα μια ματιά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και διαπίστωσα ότι αρκετοί από αυτούς που με κακίζουν για τη θέση μου, θεωρώντας την πολύ κυνική ή ακόμα και ύποπτη, ήταν οι ίδιοι που χρόνια πριν με βομβάρδιζαν με ανάλογες επικρίσεις γιατί επεσήμανα ότι π.χ. το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ του Σάντος ήταν βαρετό και ανυπόφορο. Τότε οι ίδιοι άνθρωποι προσεύχονταν στον Ζαγοράκη – υπερασπιζόμενοι ένα περίεργο αλάθητο των κρίσεών του. Τώρα οι ίδιοι τον βρίζουν. Και μαζί με αυτόν και μένα, γιατί τολμάω να επισημάνω πράγματα αυτονόητα για όποιον έχει δουλέψει λίγο σε οργανισμούς τόσο μεγάλους όσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ομολογώ ότι το πιο ενδιαφέρον στην ιστορία αυτή είναι πως οι ίδιοι που κάποτε τον αποθέωναν, σήμερα τον βρίζουν. Απαντάω σε όλους ότι παραμένω αμετακίνητος στη θέση μου: και όταν τον αποθέωναν και τώρα που τον βρίζουν το κάνουν για λάθος λόγους…

Ανόρθωση

Μπορεί να μην είχαμε ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο, αλλά φρόντισε η εγχώρια πολιτική σκηνή να καλύψει το κενό. Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για το ευρωπαϊκό και ιδιαίτερα για το κυπριακό ποδόσφαιρο: το λέω με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση». Περιμένω σύντομα τον δεύτερο τόμο για το Νέο Ελληνικό ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια, την ΑΕΛ, τον Εθνικό Αχνας κ.λπ.

ΠΗΓΗ:  Sportday

Μικραίνει ο Παναθηναϊκός με τη Λεωφόρο!!

Τον τελευταίο καιρό όλος ο Παναθηναϊκός κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει στην ιστορική του έδρα. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Μικραίνει ο Παναθηναϊκός με τη Λεωφόρο
Ένα επικοινωνιακό μπαράζ παρουσιάζει το γήπεδο πλήρως ανακαινισμένο κι έτοιμο να δεχτεί, στο μέλλον, αγώνες της Superleague.
Σχεδόν κανείς όμως δεν λέει ότι η επιστροφή στη Λεωφόρο είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τα μέτρα του εφετινού Παναθηναϊκού. Η ομάδα δεν μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο του Ολυμπιακού Σταδίου. Για να μην μπαίνει μέσα στο ΟΑΚΑ πρέπει να κόβει μίνιμουμ 15.000 εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Κι ο στόχος αυτός δεν φαίνεται να είναι εφικτός.
Πιστεύουν στον Παναθηναϊκό ότι παίζοντας στη Λεωφόρο θα αποκτήσουν ένα γήπεδο «κλουβί» που θα γίνει έδρα και θα βοηθά την ομάδα στην προσπάθειά της να φτάσει στη νίκη.
Η πρόσφατη ιστορία βέβαια έχει αποδείξει το ακριβώς αντίθετο. Όσες φορές ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην ιστορική του έδρα είχε αναπάντεχες αποτυχίες. Το γιατί μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας.
Οι αντίπαλες ομάδες, ιδιαίτερα όταν είναι κατώτερης δυναμικότητας κλείνονται στην άμυνα και περιμένουν τον αντίπαλο. Το γήπεδο είναι μικρό και μπορούν αποτελεσματικά να παίξουν το… καταστροφικό τους παιχνίδι. Από την άλλη οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να κάνουν παιχνίδι. Έτσι οι «πράσινοι» ιδρώνουν να βάλουν γκολ.
Βέβαια από την αλλαγή της έδρας προκύπτουν και κάποια άλλα προβλήματα που προφανώς δεν ενδιαφέρουν τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα όσοι αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας το έκαναν ΚΑΙ για το Ολυμπιακό Στάδιο. Ο καθένας επέλεξε την θύρα στην οποία θα αγοράσει το διαρκείας, γνώριζε τις διευκολύνσεις που θα έχει (πάρκινγκ, κυλικείο, πρόσβαση στο γήπεδο). Ξαφνικά όλα αυτά ανατρέπονται. Θα πρέπει να τρέχει στα στενά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να βρει «ελεύθερο χώρο», να κάνει συνδυασμούς με το μετρό και η ζωή της πόλης σε ένα από τα πιο κεντρικά της σημεία θα ανατρέπεται όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό παιχνίδι.
Παράλληλα αυτή η ιστορία με την αναζήτηση έδρας για τους «πράσινους» ανέδειξε και κάποια άλλα προβλήματα που θα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις. Το Παμπελλοπονσιακό γήπεδο έχει αφεθεί στη τύχη του. Ένα «στολίδι» των Ολυμπιακών Αγώνων ρημάζει, όπως προφανώς ρημάζουν και άλλα Ολυμπιακά Ακίνητα. Η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν ανίκανοι να διαχειριστούν τη περιουσία του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα που η κρίση μαστίζει όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Πηγή: pamesports.gr

Κεφάλαια εξ Ανατολών στην ΑΕΚ;

Ούτε απευθείας από τον Κιθ Χάρις και πολύ περισσότερο ούτε από τον Δημήτρη Βιντιάδη, θα έρθει η πολυπόθητη λύση (χρηματοδότησης) για την ΑΕΚ.
Κεφάλαια εξ Ανατολών στην ΑΕΚ;
Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, το τελευταίο διάστημα, από τους ανθρώπους της ΠΑΕ εκφράζεται η αισιοδοξία πως σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση αλλαγής σελίδας στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Με αιχμή του δόρατος την Seymour Pierce, αλλά τα κεφάλαια να προέρχονται πιθανότατα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία, Καζακστάν, ίσως και Αζερμπαϊτζάν).
Ελπιδοφόρα χαρακτηρίζονται τα μηνύματα και από το περιβάλλον του Δημήτρη Βιντιάδη, παρότι ο γιος του ιδιοκτήτη της Niva Shipping Ltd, αποφεύγει επιμελώς να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας όπως ο… διάολος το λιβάνι. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και 25 μέρες που έχει δημοσιοποιηθεί η ιστορία, δεν κυκλοφορεί ούτε μια φωτογραφία του Βιντιάδη junior. Και μονάχα ένα κεφαλάκι του πατέρα Βασίλη Βιντιάδη.
Πως έχουν όμως μέχρι στιγμής τα δεδομένα; Πάμε να τα καταμετρήσουμε:
1) Η πρόθεση του Δημήτρη Βιντιάδη, ο οποίος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Σταύρο Αδαμίδη και με μέλος των Supporters που είναι και στο ΔΣ της ΠΑΕ, είναι να μπει στην ΑΕΚ και να τη βοηθήσει να «ανασάνει». Ωστόσο μόνος του αδυνατεί να το πράξει και για αυτό περιμένει να του… τείνει ο Κιθ Χάρις χείρα βοηθείας, είτε μέσω της «Seymour Pierce», είτε μέσω ενός άλλου επενδυτή από το εξωτερικό.
2) Από τις συζητήσεις που έκανε με τον Δημήτρη Βιντιάδη τον Απρίλιο ο Γιάννης Βούρος, προέκυπτε σαφέστατα ότι από μόνος του ο 30χρονος εφοπλιστής δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ για την ΑΕΚ.
3) Ο Κιθ Χάρις από την πλευρά του βρίσκεται στη μέση ενός μεγάλου deal. Μπορεί στην Ελλάδα αρκετά μέσα να αναφέρουν ότι ασχολείται καθημερινά με την ΑΕΚ, όμως δυστυχώς για τους «κιτρινόμαυρους» η «Ένωση» δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητά του.
4) Το deal το οποίο απασχολεί τον πρόεδρο της ανεξάρτητης επενδυτικής τράπεζας που εδρεύει στην Αγγλία ενδεχομένως να είναι η υπόθεση πώλησής της. Αξίζει να αναφέρουμε πως τις τελευταίες μέρες ο Χάρις δεν είναι στα γραφεία της εταιρείας και βρίσκεται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου!
5) Για τη «Seymour Pierce», υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες που έχουν έδρα την Ουκρανία και το Καζακστάν (μάλιστα προ καιρού η Telegraph είχε σχετικό ρεπορτάζ). Στην Ελλάδα υπάρχει έντονη φημολογία πως τα… λυτρωτικά κεφάλαια θα έρθουν από το Αζερμπαϊτζάν!
6) Τα στοιχεία του «δικεφάλου» βρίσκονται και στα χέρια του Χάρις, ωστόσο εξετάζονται από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της «Seymour Pierce», τα οποία πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να περιμένουν πρώτα την απόφαση του μεγάλου αφεντικού. Όταν αυτό επιστρέψει στη βάση του…

«Όχι» με μια φωνή από την Πλατεία στον ΠΑΟ!

Ο Πανιώνιος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως η απάντηση στο αίτημα της Σούπερ Λιγκ για παραχώρηση του γηπέδου της Νέας Σμύρνης στον Παναθηναϊκό για το ματς με τον Ατρόμητο είναι αρνητική. Μάλιστα, αναφέρει πως αυτή πάρθηκε ομόφωνα και εξηγεί τους λόγους...
«Όχι» με μια φωνή από την Πλατεία στον ΠΑΟ!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Nέα Σμύρνη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Θέμα: Αίτημα της Super League για παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Πανιωνίου, για τη διενέργεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Το
ΔΣ του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης αποφάσισε ομοφώνως να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση της Super League για παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Νέας Σμύρνης, για τη διεξαγωγή του αγώνος της 24ης Σεπτεμβρίου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ατρομήτου για τους παρακάτω λόγους:

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ στην προσπάθεια του να ξαναφέρει τις οικογένειες στο γήπεδο δεν διαθέτει, εδώ και 5 χρόνια, εισιτήρια σε
οργανωμένους οπαδούς άλλων ομάδων. Ταυτόχρονα δημιούργησε, με μεγάλη επιτυχία, Θύρα Μαθητών και Αθλητών στην οποία φιλοξενούνται οι νεαροί φίλαθλοι  και οι γονείς τους, σε περιβάλλον φιλάθλου πνεύματος και κυρίως ασφαλές.

Η τακτική μας αυτή επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα ήρεμο κλίμα, τόσο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας, η οποία είχε ταλαιπωρηθεί από τις αψιμαχίες, τις εντάσεις και το πολεμικό κλίμα το οποίο, δυστυχώς, χαρακτηρίζει πολλές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι από την αστυνομία υπάρχει εκδηλωμένη αδυναμία να αστυνομεύσει τους δρόμους της πόλης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή από την μετακίνηση 10.000 οπαδών.

Με γνώμονα αυτό και έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία της πόλης και των κατοίκων της Νέας Σμύρνης από τυχόν προβλήματα,
δεν επιθυμούμε να φιλοξενήσουμε στο γήπεδο μας τον προαναφερθέντα αγώνα.
 

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Πανιωνίου ΓΣΣ

"Πιστεύω δεν θα είναι η τελευταία φορά"

Ο Ισπανός μέσος του Αστέρα Τρίπολης, Ρούμπεν Ράγιος, αναδείχθηκε ο MVP της 2ης αγωνιστικής και την Τρίτη πήρε το βραβείο του από τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Μποροβήλο, ενώ ευχήθηκε να μην είναι η τελευταία φορά που θα πάρει το βραβείο...
"Πιστεύω δεν θα είναι η τελευταία φορά"
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου στο γήπεδο του Αστέρα από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Super League και πρόεδρο του Αστέρα Γιώργο Μποροβήλο.
Ο Ράγιος είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής του Αστέρα που κερδίζει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της αγωνιστικής, μετά τους Χακόμπο και τους Περόνε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και ο πρώτος τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Μετά τη βράβευση του ο Ράγιος δήλωσε: «Πρώτα θα αφιερώσω στους συμπαίκτες μου τη διάκριση αυτή, που αξίζουν και αυτοί ένα κομμάτι από αυτή την επιτυχία, γιατί με βοήθησαν να το πετύχω και κατά δεύτερο λόγο στην οικογένεια μου στην Ισπανία.
Μου δίνει μεγάλη χαρά αυτός ο τίτλος του MVP, για την προσπάθεια που καταβάλλω στο γήπεδο και μεγαλύτερη χαρά για να συνεχίσω. Είναι μεγάλη ικανοποίηση και ενθάρρυνση για να συνεχίσω ακόμα περισσότερο στους αγώνες. Θέλω να πιστεύω πώς δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα κερδίσω αυτό το βραβείο.
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολύ αυτοθυσία και μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο, να ξεπεράσω τον εαυτό μου, να βελτιωθώ σαν ποδοσφαιριστής, να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία, να βγούμε για άλλη μία χρονιά στην Ευρώπη, να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου φέτος που δεν καταφέραμε να παίξουμε πέρσι από μία άτυχη στιγμή. Πάνω από όλα, να έχουμε μία καλύτερη χρονιά φέτος.
Όλη μου η σκέψη είναι συγκεντρωμένη στο πώς θα βοηθήσω 100% την ομάδα μου καλύτερα, προκειμένου να έχουμε μία καλύτερη χρονιά. Η μόνη μου συγκέντρωση είναι στην ομάδα που βρίσκομαι.»

"Από πού και ως πού αποφασίζει ο Παναθηναϊκός;"

Ο Παναθηναϊκός φερόταν να συζητά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Τρίπολη κόντρα στον Ατρόμητο, δίχως απ' ότι φαίνεται η ομάδα της Αρκαδίας να είναι ενήμερη, όπως τουλάχιστον τόνισε ο εκ των μεγαλομετόχων του συλλόγου, Γιάννης Καυμενάκης...
"Από πού και ως πού αποφασίζει ο Παναθηναϊκός;"
«Από πού και ως πού αποφασίζει ο Παναθηναϊκός για το γήπεδο του Αστέρα; Κάποιος αποφασίζει για κάτι δικό του και όχι για κάτι ξένο, για κάτι που δεν του ανήκει.
Εμείς σαν Αστέρας ούτε έχουμε ερωτηθεί αν παραχωρούμε το γήπεδο, ούτε έχουμε και τη διάθεση να το παραχωρήσουμε. Το γήπεδο μας το παραχωρούμε μόνο στις εθνικές ομάδες. Είναι αδιανόητο κάποιος να αποφασίζει για κάτι που δεν του ανήκει» είπε ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Αστέρας, στο arcadia-sports.

Ετοιμάζεται η αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99...!

Νέα συνάντηση απόψε το βράδυ των νομικών που έχουν εξουσιοδοτηθεί να συντάξουν την αίτηση που θα κατατεθεί για την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99. Συγκεκριμένα, τρέχουν να προλάβουν τις απεργίες των δικαστικών που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, οι νομικοί που έχουν εξουσιοδοτηθεί από την ΚΜΑ να ετοιμάσουν το κείμενο που θα κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για υπαγωγή στο άρθρο 99.
Ετοιμάζεται η αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99...
Το βράδυ σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει μια νέα συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων ώστε να καθοριστεί το τελικό κείμενο της αίτησης αλλά και ο όγκος των οικονομικών στοιχείων που απαιτούνται και τα οποία θα δοθούν τελικά το βράδυ.
Πρόθεση των νομικών και της ΚΜΑ είναι η αίτηση να κατατεθεί ως την Πέμπτη ώστε την Παρασκευή να ξέρουν αν το δικαστήριο θα χορηγήσει την προσωρινή διαταγή αναστολής που θα δώσει ανάσα στη διοικούσα για το επόμενο δίμηνο, μέχρι δηλαδή να οριστεί δικάσιμος.
Πηγή: allaboutaris.com

Τι είναι το... "άρθρο 99"

Από το άρθρο 44... στο άρθρο 99. Οκτώ χρόνια μετά την σωτήρια υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 44, ένα άλλο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα αυτή τη φορά, έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και φαντάζει ως το σωσίβιο από το οποίο μπορεί να πιαστεί ο Αρης και να βρει μια έστω και προσωρινή λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τους πιστωτές του. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Οι ενστάσεις επίσης. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος
Τι είναι το... "άρθρο 99"
Εμείς θα επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε με συνοπτικό τρόπο, τι εστί υπαγωγή στο άρθρο 99, ποιες είναι οι προυποθέσεις και τι θα σηματοδοτήσει ενδεχόμενη υπαγωγή του ΑΡΗ σε αυτό
Η «προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης», ρυθμιζόμενη υπό τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007), θα μπορούσε να οριστεί ως η συλλογική προπτωχευτική διαδικασία που αποσκοπεί στη διατήρηση, αξιοποίηση, αναδιάρθρωση και ανόρθωση της επιχείρησης που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αρκεί βεβαίως η επιχείρηση να έχει τους τρόπους και τις προοπτικές για να εξυγιανθεί. Η όλη διαδικασία διαρθρώνεται γύρω από την σύναψη και δικαστική επικύρωση μιας συμφωνίας περί ρύθμισης οφειλών μεταξύ της προβληματικής επιχείρησης και των πιστωτών που διαθέτουν την πλειοψηφία των εις βάρος της απαιτήσεων.
Για την υπαγωγή στο καθεστώς του άρθρου 99 απαιτείται να υποβληθεί από τον οφειλέτη αίτηση για το άνοιγμα της διαδικασίας, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά η επιχείρησή του, το μέγεθός της, το προσωπικό που απασχολεί, τα περιουσιακά της στοιχεία, οι οφειλές της, με ειδική μνεία των οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι προοπτικές ανασυγκρότησής της. Η αίτηση προς το δικαστήριο συνοδεύεται από έκθεση εμπειρογνώμονα και γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους, για τις ανώνυμες εταιρίες, 7.000 ευρώ. Μόνο εφόσον το Δικαστήριο πιθανολογήσει ότι υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες επιτυχίας της προτεινόμενης εξυγίανσης, αποφασίζει το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης και ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος έχει ως αποστολή τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του οφειλέτη και των πιστωτών του. Εντός 2 μηνών από την έκδοση της απόφασης πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία εξυγίανσης και να υποβληθεί προς επικύρωση στο Δικαστήριο. Ο οφειλέτης, ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να παρακάμψει την προπεριγραφείσα διαδικασία υποβολής αιτήσεως στο δικαστήριο για το άνοιγμα της διαδικασίας, εφόσον καταφέρει, μέσω εμπιστευτικών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές του, να καταλήξει στην υπογραφή της συμφωνίας με αυτούς («άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης»).
Το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι ευρύ και μπορεί να περιλαμβάνει την μείωση των απαιτήσεων, την παράταση του ληξιπρόθεσμου, την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων κλπ. Ωστόσο, για να υπάρξει έγκυρη συμφωνία, πρέπει αυτή να υπογράφεται, δηλαδή να συναινούν πιστωτές που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 60% του συνόλου των απαιτήσεων, στο οποίο ποσοστό πρέπει να περιλαμβάνεται και το 40% των εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή με προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων πιστωτών. Τα ποσοστό αυτά πρέπει να υπάρχουν για την έγκυρη σύναψη της συμφωνίας, ακόμη και στην περίπτωση της άμεσης επικύρωσής της, δηλαδή όταν αυτή υποβληθεί απευθείας στο δικαστήριο προς επικύρωση, χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση για το άνοιγμα της διαδικασίας. Ας σημειωθεί εξάλλου ότι για τον υπολογισμό των παραπάνω ποσοστών του 60% και του 40% των απαιτήσεων λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις όλων των πιστωτών, άρα και του Δημοσίου, γεγονός που στην περίπτωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ συνιστά ανυπέρβλητο εμπόδιο για την υπαγωγή της στην εξυγιαντική διαδικασία, δεδομένων των υπέρογκων οφειλών της προς την Εφορία και το ΙΚΑ.
Εάν εν τέλει συναφθεί η συμφωνία, υποβάλλεται προς επικύρωση στο Δικαστήριο, το οποίο ωστόσο δύναται να μην την επικυρώσει, εάν πιθανολογήσει ότι η επιχείρηση δεν είναι, παρά τα όσα συμφωνήθηκαν, βιώσιμη ή ότι παραβλάπτεται η συλλογική ικανοποίηση των μη συμβληθέντων στη συμφωνία πιστωτών. Από τη στιγμή που το Δικαστήριο επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης, δεσμεύεται από τους όρους της το σύνολο των πιστωτών, δηλαδή δεσμεύονται και αυτοί που δεν ήταν συμβαλλόμενοι ή δεν ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας. Ας σημειωθεί ωστόσο ότι οι μη συμβαλλόμενοι πιστωτές, 3 μήνες μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, μπορούν να λάβουν μέτρα ατομικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του οφειλέτη, λ.χ. κατάσχοντας την περιουσία του. Με άλλα λόγια, ακόμη και αν έχει συμφωνηθεί η αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών κατά του οφειλέτη, αυτή δεν δεσμεύει τους μη συμβαλλόμενους πιστωτές για διάστημα πέραν των 3 μηνών από την επικύρωση της συμφωνίας.
Η δικαστική απόφαση που επικυρώνει τη συμφωνία εξυγίανσης αποτελεί τίτλο εκτελεστό ως προς τις αναλαμβανόμενες με αυτήν υποχρεώσεις.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα που αφορά τις υποχρέωσεις προς πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές αφού η ΕΠΟ για του νομικού της συμβούλου κ. Κουρίδη δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, με το αιτιολογικό ότι αποτελούν ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Πηγή: allaboutaris.com

"Σας ...χορεύει ο Μέσι!"

Στη δυσκολία που υπάρχει στο μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι αναφέρθηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ενόψει του αγώνα του Περού με την Αργεντινή.
"Σας ...χορεύει ο Μέσι!"
«Εχουμε σκεφτεί να βάλουμε προσωπικό μαρκάρισμα πάνω του. Ολος ο κόσμος αγωνίζεται με άμυνα ζώνης και αυτό το παιδί τους… χορεύει όλους. Το Περού συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις να παίξει ανταγωνιστικά κόντρα στην Αργεντινή.
Είναι σημαντικό να διαλέξουμε τη σωστή στρατηγική και να την εφαρμόσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Περισσότερο από το να παίξουμε καλά, έχει σημασία να είμαστε αποτελεσματικοί», σχολίσε ο γνωστός μας από τη θητεία του σε Παναθηναϊκό, Ιωνικό και Ηρακλή...

Το υγιές μέσα στο αρρωστημένο!!

Η νέα Εθνική, οι παλιές ...κακές συνήθειες των επωνύμων - γκλαμουράτων και η ομάδα που στο πρόσωπο του Σάντος βρήκε τον ιδανικό συνεχιστή της μετά Ρεχάγκελ εποχής.
Το υγιές μέσα στο αρρωστημένο
Γράφει ο Γιάννης Ντάλλας.
Η εθνική ομάδα "έφυγε" από τη μόδα, παραμένοντας όμως στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Οι "επώνυμοι" και "γκλαμουράτοι", όπως αυτοί που δήλωναν μικρότερα εισοδήματα από έναν συνταξιούχο του ΟΓΑ, κάποτε γέμιζαν το Καραϊσκάκη και τα τσάρτερ στις μετα Euro 2004 εποχές.
Σήμερα, έχουν αφήσει... ήσυχη την εθνική. Πλέον, το κοινό της Ελλάδας είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό και με σύνθεση που αποτελεί το πιο υγιές κομμάτι του οικοδομήματος ενός κατά τα άλλα αρρωστημένου περιβάλλοντος που περικλείει το ποδόσφαιρο της χώρας μας.
Ευτυχώς υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας...
Οι εκτιμήσεις για τον κόσμο που θα βρεθεί το βράδυ της Τρίτης (11/09, 21:45) στον Πειραιά, για να παρακολουθήσει τον αγώνα με τη Λιθουανία, κάνουν λόγο για 15 με 20 χιλιάδες θεατές. Μια χαρά είναι για Ελλάδα. Όχι για την εθνική, αλλά για τη νοοτροπία μιας χώρας που αναλώνεται στην αντιπαράθεση, στη διαιτητολογία, στην "αδικία" και στο φτηνό χουλιγκανισμό.
Η εθνική, σε μια τέτοια ατμόσφαιρα που ζει, έχει καταφέρει -ως εκ του θαύματος- να μείνει ανεπηρέαστη και ανέγγιχτη από τον καρκίνο που χρόνια τώρα σαπίζει την εσωτερική και την εξωτερική όψη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Συμφέρον είναι η ενότητα...
Τρανό παράδειγμα τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών στις δραστηριότητες της εθνικής ομάδας. Χαμογελαστά και ήρεμα, μακριά από την αδιέξοδη αντιπαράθεση που τους οδηγούν οι παράγοντες στις ομάδες τους. Αυτοί ξέρουν ότι το συμφέρον τους είναι η ενότητα. Κάτι το οποίο φαίνεται πως αγνοούν τα αφεντικά τους.
Το πιο υγιές, λοιπόν, κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη Λιθουανία. Φυσικά και στόχος είναι η νίκη. Το "δύο στα δύο" θα αποτελέσει ιδανικό ξεκίνημα για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, αν και όλα θα κριθούν στο τετραήμερο του Οκτώβρη με τους αγώνες κόντρα σε Βοσνία (εντός) και Σλοβακία (εκτός).
Όπως με τον Ρεχάγκελ
Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η νίκη. Και για τον Σάντος ισχύει το ίδιο, μόνο που ο Πορτογάλος θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει και ποδόσφαιρο ευκαιριών, οργάνωσης και καλής ανάπτυξης. Για τον κόσμο αυτό είναι ευχής έργον. Η εθνική ομάδα στο πρόσωπο του Σάντος βρήκε τον ιδανικό συνεχιστή της μετά Ρεχάγκελ εποχής που -ορθώς σε ένα βαθμό- όλα περιστρέφονταν γύρω από το αποτέλεσμα. Νίκη και ας έρθει και με μισό μηδέν.
Πλέον, αφού η ομάδα αφού έχτισε χαρακτήρα νικητή, είναι η ώρα να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Δεν είπαμε να δούμε μια μικρογραφία της Μπαρτσελόνα ή της Βραζιλίας. Μας αρκεί και μια εμφάνιση όπως αυτή στη Λετονία με ευκαιρίες, γκολ, ατομική ποιότητα και ομαδική ανάπτυξη σε οργανωμένο τέμπο.
Πηγή: contra.gr

Μουσαφίρης στου Κομπότη!!

Στο γήπεδο του Λεβαδειακού θέλει να δώσει τελικά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, λόγω της συναυλίας του Φοίβου στο ΟΑΚΑ.
Μουσαφίρης στου Κομπότη!
Οι "πράσινοι" επέλεξαν το συγκεκριμένο γήπεδο επειδή είναι κοντά στην Αθήνα και θα είναι πιο εύκολο για μεγάλο αριθμό οπαδών τους να ταξιδέψουν στη Βοιωτία.
Αλλά και επειδή ο Φερέιρα προτιμούσε το γήπεδο του Λεβαδειακού, επειδή πρόσφατα ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε εκεί (στη νίκη την πρώτη αγωνιστική επί της ομάδας του Παράσχου) και έφυγε με χαμόγελο στα χείλη!
Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι προγραμματισμένο για τις 24 Σεπτεμβρίου και η διεξαγωγή του στο ΟΑΚΑ δεν ήταν δυνατή λόγω της συναυλίας που θα γίνει εκεί από τον μουσικοσυνθέτη Φοίβο...
Το "τριφύλλι" θα στείλει αίτημα στη Σούπερ Λίγκα για μετατεθεί ο αγώνας του Λεβαδειακού, καθώς μια μέρα νωρίτερα οι Βοιωτοί φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει ο αγώνας να γίνει Σάββατο.


πηγή: sportdog.gr   

"Ποτέ στη Ρεάλ!". Στον Ολυμπιακό;

Ούτε σαν σκέψη δεν έχει περάσει από το μυαλό του να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι το καλοκαίρι υπήρξαν σχετικά τηλεφωνήματα. Ποιος το δήλωσε; Μα, φυσικά, ο Σάρας...
"Ποτέ στη Ρεάλ!". Στον Ολυμπιακό;
"Το καλοκαίρι δέχθηκα και μερικά τηλεφωνήματα από τη Ρεάλ. Αλλά όταν είσαι ερωτευμένος με την Μπαρτσελόνα, είναι δύσκολο να παίξεις εκεί. Σέβομαι τη Ρεάλ, είναι μεγάλη ομάδα αλλά ποτέ δεν θα πήγαινα εκεί.
Ετσι και αλλιώς είμαι μέλος της Μπαρτσελόνα και στο ποδόσφαιρο" σχολίασε αρχικά ο Λιθουανός άσος και συμπλήρωσε:
"Ηταν κρίμα που το 2003 ο Ρενέσες δεν ήθελε να συνεχίσω εδώ. Πότε δεν ξέχασα τις στιγμές που πέρασα και τους τίτλους που κατέκτησα. Θέλω να στείλω μήνυμα στον κόσμο μας. Γεμίστε το Παλάου. Εχουμε μία ομάδα πολύ ελκυστική".

Μην παίξει και ποδόσφαιρο της απελπισίας...!!

"Ημουν απελπισμένος, αλλά ευτυχώς ήρθε η Βέροια", δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της "Βασίλισσας του Βορρά", Κάρλο Κόστλι.
Μην παίξει και ποδόσφαιρο της απελπισίας...
Αναλυτικά η συνέντευξη στην εφημερίδα "La Prensa":

-Είσαι χαρούμενος που βρήκες ομάδα;
«Ναι, πάρα πολύ. Περίμενα αρκετό καιρό και τώρα ο Θεός μού έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου».

-Περίμενες ότι θα έπαιζες στην Ελλάδα;
«Όχι, γιατί όλα έγιναν ξαφνικά. Μου είπαν πως πρέπει να βρίσκομαι στην Ελλάδα την επόμενη μέρα κι έπρεπε να κάνω πολλές θυσίες. Όμως είμαι πολύ ικανοποιημένος».

-Είχες να αγωνιστείς δέκα μήνες. Είχες απελπιστεί;
«Ναι, ήμουν απελπισμένος να αγωνιστώ. Παρότι η μεταγραφική περίοδος είχε τελειώσει, είχα κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν τόσο καλές. Όμως είχα πίστη στο Θεό και τώρα ελπίζω να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε».

-Ποιος είναι τώρα ο στόχος σου;
«Δούλεψα τόσο καιρό σκληρά για να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή βρω ομάδα και να μπορώ να βοηθήσω. Θέλω να πετύχω πολλά γκολ. Η Βέροια μόλις ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

-Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από σένα με βάση τα βίντεο που σε έχουν δει. Αυτό σε φορτώνει πίεση;
«Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως είμαι καλός παίκτης. Ελπίζω να δείξω την αξία μου σε κάθε ευκαιρία που θα έχω».

-Σε τι κατάσταση είσαι;
«Έκανα ιατρικές εξετάσεις και τις πέρασα χωρίς πρόβλημα. Έτρεξα για 21 λεπτά. Με απέκτησαν γιατί είδαν ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Δεν είμαι ακόμη έτοιμος να παίξω για ολόκληρο παιχνίδι, αλλά για 30-35 λεπτά».

-Υπάρχει περίπτωση να παίξεις απέναντι στον Λεβαδειακό;
«Μου είπαν πως θα είμαι στην αποστολή».

-Τι σου είπε ο προπονητής σου;
«Είναι ικανοποιημένος με την απόκτησή μου. Ελπίζω να μην απογοητεύσω την ομάδα και να τη βοηθήσω να παραμείνει στην κατηγορία».

-Πίστεψες ποτέ ότι η καριέρα σου τελείωσε;
«Όταν έκλεισε η μεταγραφική περίοδος σχεδόν έκλαψα που δεν είχα βρει ομάδα. Αλλά πάντα πίστευα στο Θεό και όλα εξελίχθηκαν καλά. Ήθελα πολύ να παίξω στην Ευρώπη».

-Πόσα γκολ θέλεις να πετύχεις;
«Ποτέ δεν υπόσχομαι πως υα βάλω πολλά γκολ. Αυτό που υπόσχομαι είναι πως θα προσπαθώ και θα ιδρώνω τη φανέλα μου σε κάθε προπόνηση και αγώνα για να βοηθώ την ομάδα μου και να κάνω χαρούμενους τους φιλάθλους μας».

-Πώς θα συνεννοείσαι;
«Για την ώρα μένω σε ξενοδοχείο κι εδώ είναι ο μάνατζέρ μου, που μιλάει πέντε γλώσσες. Σύντομα θα μπορώ να συνεννοηθώ».

-Και πώς είναι ο καιρός;
«Αυτή την περίοδο έχει ζέστη, περίπου 30 βαθμούς. Είναι καλές οι συνθήκες για ποδόσφαιρο».

-Η πόλη πώς είναι;
«Είναι μία όμορφη πόλη, μικρή αλλά μοντέρνα και… ευρωπαϊκή. Είμαι σίγουρος πως θα περάσω καλά».

-Θες να γίνεις αγαπημένος της εξέδρας;
«Το θέλω, όχι να γίνω είδωλο, αλλά να έχει ο κόσμος μια καλή εικόνα για μένα. Θυσίασα πολλά για να έρθω και είμαι σίγουρος πως τα καλύτερα έρχονται».

-Η οικογένειά σου είναι μαζί σου;
«Για την ώρα όχι, είμαι μόνος μου. Γι’ αυτό και μιλάω για θυσία. Πιστεύω κάποια στιγμή θα έρθουν».

-Σε ενόχλησε όσα ειπώθηκαν στην Ονδούρα για σένα όλο αυτό τον καιρό;
«Δεν κρατώ κακία, αλλά είμαι λίγο ενοχλημένος γιατί έλεγαν διάφορα και κάποιοι με έβριζαν στο Twitter επειδή δεν έβρισκα ομάδα. Μου έλεγαν πως παίζω για τα λεφτά και τέτοια. Προσπάθησα να τους αγνοήσω. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά κάθε θυσία έχει την επιβράβευσή της. Τώρα θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

-Ο Τάισον Νούνιες έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα πήγε τόσο καλά. Εσύ σκοπεύεις να τα πας καλύτερα…
«Ελπίζω να τα πάω καλά για να ανοίξω την πόρτα και σε άλλους παίκτες από την Ονδούρα».

-Η επιστροφή στην Εθνική είναι πιθανή;
«Αν με καλέσουν και είμαι σε θέση να προσφέρω, θα το κάνω. Για να παίξεις στην Εθνική πρέπει να είσαι… 200 έτοιμος και εγώ ακόμη δεν είμαι».

"Πρωτάθλημα της πλάκας και του ...Πίου!"

Με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο Στράτος Αποστολάκης για την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη της Εθνικής σήμερα το βράδυ...
"Πρωτάθλημα της πλάκας και του ...Πίου!"
Μεταξύ άλλων μίλησε στον "SentraFM":
Για το ματς με την Λιθουανία: «Πολύ πιο δύσκολο ήταν αυτό της Λετονίας γιατί εκεί θα σκοντάψουν άλλοι. Αν φοβόμαστε τη Λιθουανία στην έδρα μας τι να πω. Στραβοπατήματα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά οι στόχοι οι μεγάλοι δεν επιτρέπουν τέτοιες γκέλες και ειδικά στην έδρα σου».
Για τη δεύτερη σεζόν του Σάντος: «Πάει να παντρέψει λίγο καλύτερα τις γενιές απ' ό,τι ο Ρεχάγκελ. Δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, ενώ με τον Ρεχάγκελ αυτό ήταν πιο δύσκολο να γίνει. Νομίζω ότι έχει κρατήσει χαρακτήρα μετά το Euro 2004. Οι καινούριοι μπαίνουν κατευθείαν στο κλίμα, και της ευθύνης που πρέπει να κερδίζουν. Και οι δυο προπονητές, Ρχάγκελ, Σάντος είναι σοβαροί και δεν επιτρέπουν να χαλάσει το κλίμα και το ποδοσφαιρικό στυλ της ομάδας».
Για το αν πρέπει να διατηρήσει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού: «Απέχει το να παίξουμε επιθετικά. Και ποιοτικά δεν είναι ό,τι καλύτερο το υλικό μας. Δεν μπορούμε να παίξουμε στα ίσα μια ομάδα που έχει υποδομή, καλό πρωτάθλημα, καλούς συναδέλφους. Το ιδανικό είναι αυτό το μοτίβο. Και οι δυο προπονητές έχουν κρατήσει τα στοιχεία αυτά.
Αν θα υπάρξει χαλάρωση, θα υπάρξει καταστροφή. Τα παιδιά που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα της πλάκας, όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό βλέπεις άλλον ποδοσφαιριστή. Αν αυτοί έμεναν εδώ θα έπαιζαν στο 50% των δυνατοτήτων τους.
Το σημαντικότερο λοιπόν που κάνουν στην ΕΠΟ κι ο Φύσσας κι ο πρόεδρος είναι όλη αυτή η δουλειά που γίνεται κι εκτός γηπέδου. Η παρακαταθήκη του Ρεχάγκελ στο κομμάτι της οργάνωσης κι εκτός γηπέδου, ήταν το σημαντικότερο αβαντάζ που κέρδισε η ομάδα μετά το Euro 2004.
Εμείς πήγαμε το `96 στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Την επόμενη χρονιά η ομάδα δεν βγήκε. Εμείς εδώ πανηγυρίζαμε. Υπερεκτιμήσαμε κι εμείς και η διοίκηση αυτό που κάναμε και δεν κρατήσαμε τα στοιχεία για να χτίσουμε για την επόμενη χρονιά. Το ίδιο συνέβη και με άλλες ομάδες. Εδώ όμως υπάρχει σοβαρότητα. Είναι επικεφαλής η Ελλάδα στους ομίλους και μπορεί να παίζει με «μικρότερες» ομάδες. Δεν κάνει ένα «μαγείρεμα» ο Πιλάβιος! Έχουμε επιτυχίες. Ακόμα και στα φιλικά κερδίζει ή τουλάχιστον δεν χάνει αυτή η ομάδα».
Για τον χαρακτήρα της Εθνικής: «Καθαρά με την έλευση του ο Ρεχάγκελ έδωσε κίνητρα ποδοσφαιριστές και τώρα αυτό είναι κεκτημένο. Αυτοί που έρχονται να παίξουν κι από το εξωτερικό δεν έρχονται για να ξεφύγουν από τις προπονήσεις της Σάλκε και της Ρόμα κτλ. έρχονται και παίζουν σοβαρά».
Για την δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Αν δεν υπήρχε το συνδρομητικό να τα βλέπουμε ποιος θα πήγαινε στο γήπεδο; Όταν παίζαμε εμείς στον Παναθηναϊκό είχαμε ματς υψηλού κινδύνου, όπως αυτά με τον Ηρακλή, τον ΟΦΗ κι άλλων ομάδων, πλην των ντέρμπι. Το πρωτάθλημα είναι της πλάκας και γι αυτό έγινε χαμός με τον Πίου»!

Ψάξτε αλλού για αναπήρους!!

Οχι, δεν είναι τα 12 μετάλλια με τα οποία επέστρεψαν από το Λονδίνο. Αν και αυτός ο αριθμός έχει τη σημασία του, αφού ήταν προϊόν σχεδόν αποκλειστικά προσωπικής τους προσπάθειας, με ισχνή έως ανύπαρκτη δημόσια αρωγή. Του Στράτου Σεφτελή.
Ψάξτε αλλού για αναπήρους
Είναι μαθημένοι άλλωστε αυτοί οι άνθρωποι να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Και να τις αξιοποιούν στο έπακρο, ώστε να καλύπτουν όποιας μορφής «έλλειψη» βγει μπροστά τους. Η «έλλειψη» γι΄ αυτούς δεν είναι εμπόδιο, αλλά πρόκληση για κατορθώματα ζωής! Διδάσκουν με αυτά τα κατορθώματά τους, όχι μόνο στον αθλητισμό. Παντού!
Στους Παραολυμπιακούς κέρδισαν ξανά τον θαυμασμό. Την αναγνώριση. Μας υπενθύμισαν πως δεν είναι το όποιο πρόβλημα που μας καθηλώνει, που μας συμβιβάζει με τη μοίρα μας. Είναι, απλά, η άρνησή μας να παλέψουμε. Να προσπαθήσουμε! Είναι η τεμπελιά πνεύματος και σώματος μαζί. Πιο παλιά, τότε που λειτουργούσαν κάθε μορφής «Σπιναλόγκες» γύρω μας και μέσα μας, αυτοί αποκαλούνταν... ανάπηροι. Βλέποντας αυτούς τους ασυμβίβαστους της ζωής, το ερώτημα μπαίνει από μόνο του: Αραγε, είναι... ανάπηροι αυτοί ή όσοι -για παράδειγμα- ξυπνάνε στις 2 το μεσημέρι και τρέχουν στην καφετέρια για διπλό φρέντο, ώστε να τον έχουν παρέα στην ανάλυσή τους για την... κρίση και την ανεργία; Οι παραολυμπιονίκες μάς υπενθυμίζουν την τιτάνια προσπάθεια συνανθρώπων μας. Αυτούς που ξέρουν να χαμογελούν. Ακόμη και όταν η «μουλάρα με το 4Χ4» τους κλέβει το πεζοδρόμιο, στη βιασύνη της να αγοράσει το... συνολάκι!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Νεοναζί χτύπησαν Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία!!

Δυο Ελληνες μετανάστες στην Bεστφαλία, 35 και 51 ετών έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από νεαρούς νεοναζί.
Νεοναζί χτύπησαν Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία!
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο Έλληνες μετανάστες πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους της πόλης όταν περικυκλώθηκαν από ομάδα νεαρών ακροδεξιών οι οποίοι τους ζήτησαν να τους δείξουν αν έχουν άδεια να πουλάνε εφημερίδες.
Η ομάδα των νεαρών μελών του κόμματος NDP στη συνέχεια ξυλοκόπησε τους δύο Έλληνες κατηγορώντας τους πως πούλαγαν παράνομα εφημερίδες προκαλώντας νέες ανησυχίες στην κοινότητα των μεταναστών μιάς και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων από νεοναζί.
Πηγή: protothema.gr

"Δεν φέρθηκαν καλά στον Καραγκούνη"

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος τα "χώνει" στον Παναθηναϊκό για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον Γιώργο Καραγκούνη. "Δεν του άξιζε αυτό το φινάλε", δήλωσε.
"Δεν φέρθηκαν καλά στον Καραγκούνη"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου στον "Sentra":
Για την Εθνική ομάδα: «Είναι το «κάτι άλλο» για έναν ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα της. Η εθνική πλέον είναι μία υπολογίσιμή δύναμη τόσο στην Ευρώπη όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα συγκριτικά πάντα με την ποιότητα του πρωταθλήματος. Υπάρχει μία τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον. Πλέον η ομάδα έχει «μέταλλο» κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι κόντρα στη Λετονία, στο οποίο φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα γύριζε».
Για το εάν υπάρχει ταλέντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχει φουρνιά νέων η οποία μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός από τη φουρνιά, υπάρχει το ταλέντο που αν δουλευτεί σωστά, μπορεί να φέρει αποτελέσματα, τόσο για τις ομάδες όσο και για την Εθνική ομάδα».
Για τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό: «Όσο νωρίτερα πηγαίνουν στο εξωτερικό τόσο νωρίτερα ανοίγουν τα μάτια τους, εκεί βρίσκουν λιγότερη πίεση και καλύτερες συνθήκες προπόνησης».
Για τις διαφορές των συνθηκών στην Ελλάδα με το εξωτερικό: «Όσοι είδαν τις συνθήκες προπόνησης εκεί καταλαβαίνουν τη διαφορά. Εάν το ταλέντο του Έλληνα συνδυαζόταν με τις συνθήκες τις Αγγλίας, τότε οι Έλληνες θα ήταν από τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη».
Για την πορεία της Εθνικής από το 2004 μέχρι σήμερα: «Η ομάδα από το 2004 μέχρι τώρα έχει καταφέρει να πάει σε άλλες τέσσερις διοργανώσεις και ο κόσμος πρέπει να στηρίζει την ομάδα. Δεν είναι μόνο το εισιτήριο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γεμίσει ένα γήπεδο. Είναι μία διέξοδο, ένα κίνητρο να πάει κανείς με την οικογένεια του στο γήπεδο».
Για το κλειδί στη αναμέτρηση με την Λιθουανία: «Εάν κρατήσεις το μηδέν πίσω, αυτομάτως αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή το σημερινό παιχνίδι».
Για τον Καραγκούνη: «Μιλάμε με το Γιώργο συχνά, είναι όνειρο για ένα ποδοσφαιριστή ακόμα και σε αυτή την ηλικία να ζήσει τη μαγεία της Premier League. Το γεγονός ότι προπονητής της Φούλαμ είναι ο Μάρτιν Γιολ, βοηθά τον Γιώργο να πάρει τις ευκαιρίες του από εκεί και πέρα είναι δικό του θέμα να τις αρπάξει από τα μαλλιά και να μεγαλουργήσει και να παίξει όσο αντέχουν τα πόδια του. Είμαι χαρούμενος σαν να είμαι εγώ στη θέση του».
Για τις πρώτες αντιδράσεις του Καραγκούνη: «Δεν σταμάτησε τα τηλέφωνα, τόσο σε εμένα όσο και στον Νταμπίζα. Μίλησα με αρκετά παιδιά από την Φούλαμ και δεν μου έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την απόκτηση του Καραγκούνη».
Για το τρόπο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Δεν άξιζε αυτό το φινάλε σε ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, η αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και ο τρόπος που του φέρθηκαν».
Για το επίπεδο του Πανηλειακού: «Δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που άφησα, όταν έφυγα. Η ομάδα βρίσκεται στην Γ' Εθνική με έναν πρόεδρο που παλεύει μόνος του. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας. Θεωρώ ότι, ότι αξίζει κανείς στο τέλος θα το πάρει με πολύ δουλειά και συνεχή προσπάθεια».

Βόμβα, έτοιμη να εκραγεί!!

Αδυναμία να κατέβει στο πρωτάθλημα λόγω έλλειψης χρημάτων είναι πολύ πιθανό να δηλώσει ομάδα της Α1!
Βόμβα, έτοιμη να εκραγεί!
Τα οικονομικά προβλήματα είναι γνωστά και τεράστια σε όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού. Οι περισσότερες ομάδες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους σε τούτους του απίστευτα δύσκολους καιρούς, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι όλες θα τα καταφέρουν. Ακόμη κι αν μιλάμε για επίπεδο… πρώτης κατηγορίας.
Ομάδα της Α1, λοιπόν, είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι και να μην κατέβει στο νέο πρωτάθλημα! Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε κανονικά τον προγραμματισμό της σεζόν και έφτιαξε το ρόστερ της, φαίνεται ότι δεν μπορεί τελικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Είναι σίγουρα λυπηρό, μιας και πρόκειται για ιστορικό σωματείο της δυτικής Aττικής, όμως η έλλειψη χρημάτων έχει δέσει τα χέρια των ανθρώπων της. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, φως δεν φαίνεται από πουθενά και ως εκ τούτου η μοιραία απόφαση ολοένα και πλησιάζει.
Θα πρόκειται ασφαλώς για ένα μεγάλο πλήγμα στο πρωτάθλημα της Α1, αν τελικά η συγκεκριμένη ομάδα δηλώσει αδυναμία να συμμετέχει στο προσεχές πρωτάθλημα.


πηγή: sportdog.gr