Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Λάκης: «Η εθνική έγινε ομάδα από ξέφραγο αμπέλι»

Στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, αλλά και στους Ρεχάγκελ και Σάντος αναφέρθηκε ο Βασίλης Λάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Αθανασιάδης θα πρέπει να κάνει υπομονή για να κερδίσει θέση βασικού στην εθνική.

Αναλυτικά:

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στη συνεχή παρουσία της εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις: «Μας έχει καλομάθει τα τελευταία χρόνια. Ξεκινάμε συνήθως με το δεξί, έτσι έχει γίνει και τώρα» και πρόσθεσε αναφορικά με τη φράση του Σάντος ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπορεί να νικηθεί από κανέναν αν είναι σε καλή κατάσταση: «Για να το λέει κάτι θα ξέρει. Έχω δουλέψει μαζί του. Αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Μπορεί να φαίνεται χειρότερη ομάδα από εμάς, αλλά θα πρέπει αν πολεμήσουμε για τη νίκη. Εύκολα ή δύσκολα θα έρθει».

Για την άποψη του Σάκη Τσιώλη ότι είναι άδικο ο Αθανασιάδης να μην παίζει βασικός στην εθνική: «Όποιος είναι στην εθνική είναι σε πλεονεκτική θέση και είναι από τους τυχερούς. Είτε θα παίξεις είτε όχι είναι το ίδιο. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα έρθει η στιγμή που ο Κλάους θα παίξει. Θα του δοθούν ευκαιρίες στο χέρι Αξίζει πάντως να είναι στην ομάδα. Δεν θα πρέπει να βιαστεί».

Στη συνέχεια στάθηκε στο τι έχει αλλάξει από το 2004, αλλά και στους Ρεχάγκελ και Σάντος: «Τα τελευταία χρόνια αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση από τότε είναι ότι η εθνική έγινε ομάδα από ξέφραγο αμπέλι. Ο ένας παίζει για όλους και όλοι για έναν. Και οι δύο προπονητές που πέρασαν είναι πολύ καλοί. Μπορούν να σου πάρουν το 100% των δυνατοτήτων σου. Επίσης το κλίμα είναι οικογενειακό. Ο κύριος Σάντος είναι πιο οργανωτικός. Ο κύριος Ρεχάγκελ δεν ήταν τόσο σχολαστικός στην προπόνηση. Ο προπονητής της εθνικής πρέπει να βρει τη χημεία. Τα πράγματα πάντως γενικότερα δεν ήταν χαλαρά. Μόνο στο θέμα της προπόνησης ίσχυε αυτό».

Για την άποψη που έχει σχηματίσει για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια νέα σελίδα. Θέλω να πιστεύω ότι μια νέα πνοή έχει περάσει στον ΠΑΟΚ. Πρέπει όμως να δούμε πρώτα πράξεις. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ηρεμήσει λίγο στα διοικητικά και θα βρει το δρόμο του. Ο προπονητής και η ομάδα που έχει είναι καλή».

Για τον ποιον βλέπει πρωταθλητή φέτος και για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Βλέπω τον Ολυμπιακό. Και λόγω διοικητικής ηρεμίας και λόγω ρόστερ. Βέβαια όλα θα τα δούμε στο γήπεδο. Θέλω να δω θέαμα και ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα το δούμε. Το καλό είναι ότι οι ομάδες βάζουν μικρά παιδιά από τις ακαδημίες, αλλά θέλει χρόνο αυτό».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: