Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κεφάλαια εξ Ανατολών στην ΑΕΚ;

Ούτε απευθείας από τον Κιθ Χάρις και πολύ περισσότερο ούτε από τον Δημήτρη Βιντιάδη, θα έρθει η πολυπόθητη λύση (χρηματοδότησης) για την ΑΕΚ.
Κεφάλαια εξ Ανατολών στην ΑΕΚ;
Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, το τελευταίο διάστημα, από τους ανθρώπους της ΠΑΕ εκφράζεται η αισιοδοξία πως σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση αλλαγής σελίδας στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Με αιχμή του δόρατος την Seymour Pierce, αλλά τα κεφάλαια να προέρχονται πιθανότατα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία, Καζακστάν, ίσως και Αζερμπαϊτζάν).
Ελπιδοφόρα χαρακτηρίζονται τα μηνύματα και από το περιβάλλον του Δημήτρη Βιντιάδη, παρότι ο γιος του ιδιοκτήτη της Niva Shipping Ltd, αποφεύγει επιμελώς να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας όπως ο… διάολος το λιβάνι. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και 25 μέρες που έχει δημοσιοποιηθεί η ιστορία, δεν κυκλοφορεί ούτε μια φωτογραφία του Βιντιάδη junior. Και μονάχα ένα κεφαλάκι του πατέρα Βασίλη Βιντιάδη.
Πως έχουν όμως μέχρι στιγμής τα δεδομένα; Πάμε να τα καταμετρήσουμε:
1) Η πρόθεση του Δημήτρη Βιντιάδη, ο οποίος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Σταύρο Αδαμίδη και με μέλος των Supporters που είναι και στο ΔΣ της ΠΑΕ, είναι να μπει στην ΑΕΚ και να τη βοηθήσει να «ανασάνει». Ωστόσο μόνος του αδυνατεί να το πράξει και για αυτό περιμένει να του… τείνει ο Κιθ Χάρις χείρα βοηθείας, είτε μέσω της «Seymour Pierce», είτε μέσω ενός άλλου επενδυτή από το εξωτερικό.
2) Από τις συζητήσεις που έκανε με τον Δημήτρη Βιντιάδη τον Απρίλιο ο Γιάννης Βούρος, προέκυπτε σαφέστατα ότι από μόνος του ο 30χρονος εφοπλιστής δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ για την ΑΕΚ.
3) Ο Κιθ Χάρις από την πλευρά του βρίσκεται στη μέση ενός μεγάλου deal. Μπορεί στην Ελλάδα αρκετά μέσα να αναφέρουν ότι ασχολείται καθημερινά με την ΑΕΚ, όμως δυστυχώς για τους «κιτρινόμαυρους» η «Ένωση» δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητά του.
4) Το deal το οποίο απασχολεί τον πρόεδρο της ανεξάρτητης επενδυτικής τράπεζας που εδρεύει στην Αγγλία ενδεχομένως να είναι η υπόθεση πώλησής της. Αξίζει να αναφέρουμε πως τις τελευταίες μέρες ο Χάρις δεν είναι στα γραφεία της εταιρείας και βρίσκεται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου!
5) Για τη «Seymour Pierce», υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες που έχουν έδρα την Ουκρανία και το Καζακστάν (μάλιστα προ καιρού η Telegraph είχε σχετικό ρεπορτάζ). Στην Ελλάδα υπάρχει έντονη φημολογία πως τα… λυτρωτικά κεφάλαια θα έρθουν από το Αζερμπαϊτζάν!
6) Τα στοιχεία του «δικεφάλου» βρίσκονται και στα χέρια του Χάρις, ωστόσο εξετάζονται από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της «Seymour Pierce», τα οποία πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να περιμένουν πρώτα την απόφαση του μεγάλου αφεντικού. Όταν αυτό επιστρέψει στη βάση του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: