Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κανώτας: «Το άρθρο 99 μπορεί να είναι η σωτηρία»

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, ανέλυσε τις λεπτομέρειες του άρθρου 99 στο οποίο επιδιώκει να υπαχθεί η ΠΑΕ Άρης, μετά από σχετική απόφαση και της Κοινωνίας Μελών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis»:

Αρχικά είπε: «Το να μπεις στο άρθρο 99 μερικές φορές είναι σωτηρία. Δεν θα υπήρχε ο μπασκετικός ΠΑΟΚ χωρίς αυτό το άρθρο. Εφόσον έχει τις προϋποθέσεις ο Άρης θα είναι καλό να πάει. Η βασική προϋπόθεση είναι μία. Να μπορεί να συνδιαλλαγεί με το 51% των πιστωτών του».

Για το τι ισχύει με τους πιστωτές και τις λεπτομέρειες της υπαγωγής: «Αν πουν ναι οι πιστωτές θα πάρουν τα λεφτά τους κουρεμένα σε κάποιες δόσεις. Για να γίνει αυτό το πράγμα υπάρχει ένα μεγάλο κόστος των πιστωτών που ανήκει στην Εφορία. Αν το ποσό είναι μεγαλύτερο στην Εφορία δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Για να διευθετήσεις ποσά με την Εφορία είναι πάρα πολύ δύσκολο. Κούρεμα η Εφορία δεν μπορεί να κάνει. Αυτά τα ξέρουν στον Άρη, ξέρουν τι χρωστάν. Αν κατορθώσουν να χρωστάν περισσότερα σε τρίτους, θα σωθούν».

Για το τι ισχύει σε περίπτωση που πιστωτής δεν δεχθεί τον διακανονισμό και για το χρόνο που κερδίζει η εκάστοτε ΑΕ σε περίπτωση υπαγωγής: «Παλιά με εμάς πριν από 1,5 χρόνο θα περίμενε κανείς παραπάνω για να πάρει το ποσό του, δηλαδή τον 5ο χρόνο. Τώρα υπάρχει ένας υποχρεωτικός διακανονισμός. Πρέπει να κοιτάξουν πριν προχωρήσουν ότι έχουν το 51% τουλάχιστον οκ. Από το άρθρο και μετά ηρεμείς. Από κει και πέρα κερδίζεις 3-4χρόνια. Αλλά πρέπει να πληρώνεις κιόλας. Επιπλέον θα πρέπει να αποδείξεις στο δικαστήριο ότι θα έχεις να πληρώνεις. Γίνεται συνδιαλλαγή με τον κάθε πιστωτή χωριστά. Πρέπει να βγάλεις ένα συνολικό νούμερο των όσων πρέπει να δώσεις που θα σου χαρίσει βιωσιμότητα».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: