Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αναχώρησε για Μαυροβούνιο ο ΠΑΟΚ!!

Το βράδυ της Τρίτης (16/12) αναμένεται να φτάσει στην Ποντγκόριτσα η αποστολή του ΠΑΟΚ, για την αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup.

Αναχώρησε για Μαυροβούνιο ο ΠΑΟΚ
Κάτι σαν… διακοπές. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προκριθεί στους «32» του Eurocup και γι’ αυτό η αναμέτρηση της Τετάρτης (17/12) κόντρα στην Μπουντούτσνοστ έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η αναχώρηση της αποστολής της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τρίτης (16/12), όπου αναμένεται να φτάσει στην Ποντγκόριτσα το βράδυ (20:50 ώρα Ελλάδας).

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών –πέραν της δεδομένης απουσίας του Κώστα Χαραλαμπίδη- και έτσι πήρε μαζί του τους: Κέβιν Λάνγκφορντ, Μιχάλη Λιάπη, Μαρκ Κάρτερ, Κώστα Κακαρούδη, Απόλλων Τσόχλα, Γιώργος Δέδα, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Θωμά Κώττα, Τζέικ Όντουμ, Τζούλιαν Βον, Τζέι Αρ Μπρέμερ και Χρήστο Σαλούστρο.

Για την προσεχή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε: «Η Μπουντούτσνοστ είναι μία πολύ καλή ομάδα, με γεμάτο ρόστερ και δύναμη κοντά, αλλά και μακριά στο καλάθι. Μας περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπουντούτσνοστ είναι ήδη στην επόμενη φάση του Eurocup, έχει την καλύτερη επίθεση στον όμιλό μας, ενώ είναι εντυπωσιακή και η παρουσία της στην Αδριατική Λίγκα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και προσοχή το παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, να μην τρέξει, να είμαστε ανταγωνιστικοί με την παρουσία μας και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Στόχος μας πάντα όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι η νίκη κι αυτό ισχύει και για τον αγώνα στο Μαυροβούνιο. Θέλουμε να κλείσουμε με όμορφο τρόπο τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια για το 2014 και σιγά σιγά να ετοιμαστούμε για μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πορεία στη διοργάνωση, τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου».

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Κώττας είπε: «Είναι θετικό για την ομάδα μας το γεγονός ότι έχουμε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη κι αυτό θα κάνουμε και σε αυτό τον αγώνα, από την στιγμή μάλιστα που γνωρίζουμε ότι έχουμε ελπίδες και για την 2η θέση του ομίλου. Η Μπουντούτσνοστ είναι πολύ καλή ομάδα, μπορεί να την κερδίσαμε με διαφορά 20 πόντων στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτός θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Έχει προκριθεί και ο αντίπαλός μας και προφανώς θα παίξει χωρίς άγχος και στην έδρα του είναι πάντα πολύ ισχυρός. Η ομάδα μου το γνωρίζει και από πέρσι. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, σύμφωνα με αυτά που μας έχουν προετοιμάσει οι προπονητές μας και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε από αυτό το παιχνίδι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ταξιδεύουν οπαδοί του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα!!

Όπως όλα δείχνουν οπαδοί του ΠΑΟΚ θα σταθούν στο πλευρό της ομάδας τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο στους Ζωσιμάδες.

Ταξιδεύουν οπαδοί του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα
Θα έχουν τους οπαδούς τους στο πλευρό τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σήμερα το πρωί άρχισε η τοποθέτηση καθισμάτων στο γήπεδο της πόλης το οποίο αποτελούσε και το μεγάλο πρόβλημα στο να οριστικοποιηθεί η παρακολούθηση της αναμέτρησης από τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης από κοντά.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα, η παραγγελία έφτασε και έτσι σήμερα το πρωί άρχισαν οι εργασίες τοποθέτησής τους.

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία δεν επέτρεπε την μετακίνηση οπαδών καθώς δεν υπήρχαν τα καθίσματα. Μετά και την εξέλιξη αυτή αναμένεται –και πάλι- το ΟΚ από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα από εδώ και στο εξής είναι να υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης-παραλάβης της εξέδρας με τις φιλοξενούμενες ομάδες που θα θέλουν να μετακινήσουν οπαδούς τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Συναγερμός» στη Βεστφαλία!!

Η τρίτη από το τέλος (!) Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής για την Bundesliga. Με Φράιμπουργκ η Μπάγερν.

«Συναγερμός» στη Βεστφαλία
Η ήττα στο Βερολίνο επανέφερε τη Ντόρτμουντ σε κατάσταση συναγερμού, αφού δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου κι έρθει η χειμερινή διακοπή, βρίσκεται ακόμη στη ζώνη υποβιβασμού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για τη 16η αγωνιστική υποδέχεται την πολύ δυνατή Βόλφσμπουργκ και με σημαντικές απουσίες. Παπασταθόπουλος και Ρόις παραμένουν στα πιτ, ενώ εκτός μάχης τέθηκε και ο Μχιταριάν. Οι «λύκοι», που βρίσκονται στο -9 από την Μπάγερν, δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο ταξίδι τους στη Βεστφαλία.

Οι νταμπλούχοι Βαυαροί, που είναι ήδη πρωταθλητές χειμώνα, έχουν θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Φράιμπουργκ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μάθει να ζει με τις απουσίες των Λαμ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Μπαντστούμπερ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η αναμέτρηση της Χόφενχαϊμ με τη Λεβερκούζεν που μάχονται για μια θέση στο Champions League, αλλά και των ιστορικών Αμβούργου και Στουτγκάρδη που μονομαχούν για τη σωτηρία. Η Σάλκε, που έχει υποχωρήσει στην έκτη θέση, φιλοξενείται από την αξιόμαχη Πάντερμπορν.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Τρίτη 16/12 (21.00)
Μπάγερν-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Στουτγκάρδη
Κολωνία-Μάιντς

Τετάρτη 17/12 (21.00)
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα
Πάντερμπορν-Σάλκε

Η επόμενη (17η)αγωνιστική:

Παρασκευή 19/12 (21.30)
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 20/12 (16.30)
Σάλκε-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ
Στουτγκάρδη-Πάντερμπορν
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία (19.30)

Κυριακή 21/12
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (16.30)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Φεύγει από την ΑΕΛ, πάει Άρη!!

Αντίστροφα για να μείνει ελεύθερος από τη Λάρισα μετράει ο Νέστορας Στεφανίδης, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη.

Φεύγει από την ΑΕΛ, πάει Άρη
Αίτημα στη διοίκηση της Λάρισας για να μείνει ελεύθερος για προσωπικούς λόγους έχει καταθέσει ο Νέστορας Στεφανίδης.

Ο 30χρονος παίκτης δεν συμμετείχε και χθες στην προπόνηση των «βυσσινί» και ισχύει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα, έχει βγει προς τα έξω η πληροφορία ότι ο έμπειρος φορ έχει βρει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Στεφανίδης φέρεται να είναι κοντά στον Άρη, αφού ο μάνατζερ και αδερφός του έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους «κίτρινους».

Υπήρξε μία μικρή διαφορά στο οικονομικό ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί και τελικά θα πέσουν οι υπογραφές.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Ανρί!!

Τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας έριξε κι επίσημα ο Τιερί Ανρί, ο οποίος αποφάσισε να ενσωματωθεί στο δυναμικό του «SkySports» σαν σχολιαστής των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ!

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Ανρί!
Τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας έριξε κι επίσημα ο Τιερί Ανρί, που με το φινάλε της θητείας του στο MLS αποφάσισε να ενσωματωθεί στο δυναμικό του «SkySports» σαν σχολιαστής των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Γάλλος επιθετικός, του οποίου το μέλλον στο χώρο του ποδοσφαίρου συζητήθηκε αρκετά τις τελευταίες μέρες λόγω της πιθανής επιστροφής του στην Άρσεναλ, βγάζει πλέον τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και βάζει τα... καλά του, προκειμένου να εμφανίζεται στην τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στο «SkySports», αναλύοντας τα ματς της Πρέμιερ Λιγκ!

Όπως το έκαναν οι Γκάρι Νέβιλ και Τζέιμι Κάραγκερ (πιο πρόσφατα από τους υπόλοιπους), έτσι και ο Ανρί ενσωματώνεται πλέον στο δυναμικό του δημοφιλούς βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

«Είμαι ευλογημένος που πέτυχα ό,τι πέτυχα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και τώρα ανυπομονώ για το νέο κεφάλαιο της καριέρας μου με το SkySports. Έχω παίξει σε ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες και τώρα ανήκω στην καλύτερη ομάδα της τηλεόρασης. Θα προσπαθήσω να κάνω τις καλύτερες δυνατές αναλύσεις για το κοινό του SkySports» ήταν τα λόγια του Τιερί Ανρί!

Τίτλοι και διακρίσεις

Σε συλλογικό επίπεδο:

Μονακό
Πρωτάθλημα Γαλλίας (1): 1996–97
Σούπερ Καπ Γαλλίας (1): 1997

Άρσεναλ

Πρωτάθλημα Αγγλίας (2): 2001–02, 2003–04
Κύπελλο Αγγλίας (3): 2002, 2003, 2005
Λιγκ Καπ Αγγλίας (2): 2002, 2004

Μπαρτσελόνα

Πρωταθλήματα Ισπανίας (2): 2008–09, 2009–10
Κύπελλο Ισπανίας (1): 2008–09
Σούπερ Καπ Ισπανίας (1): 2009
Champions League (1): 2008–09
UEFA Σούπερ Καπ (1): 2009
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (1): 2009

New York Red Bulls

MLS Supporters' Shield (1): 2013
MLS Eastern Conference (2): 2010, 2013

Σε εθνικό επίπεδο με τη Γαλλία:

Παγκόσμιο Κύπελλο: πρώτος 1998, φιναλιστ 2006
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: πρώτος 2000
Κύπελλο Συνομοσπονδιών: 2003
Διεθνές τουρνουά: King Hassan II International Cup Tournament – Μαρόκο 2000

Πηγή: england365.gr

«Συναγερμός» για Σανιά!!

Δύο εβδομάδες πριν αποκτήσει το πολυπόθητο δικαίωμα συμμετοχής, ο Σίντι Σανιά δεν έχει ακόμη άδεια παραμονής για να εκδοθεί το δελτίου και να προσφέρει πολλές λύσεις στον Άρη.

«Συναγερμός» για Σανιά
Δύο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και όλοι στον Άρη περιμένουν την ώρα που ο Σίντι Σανιά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πάουλο Κάμπο.

Ωστόσο, έχει προκύψει νέο πρόβλημα με τον Σενεγαλέζο μέσο, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η άδεια παραμονής του και ως εκ τούτου οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν καταθέσουν προς έκδοση το δελτίο του.

Συγκεκριμένα, για να μπορέσει ένας ξένος αθλητής να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική χρειάζεται η άδεια παραμονής από την υπηρεσία του αλλοδαπών. Ο Σανιά, επειδή δεν έχει επαγγελματικό συμβόλαιο και ασφάλιση σε ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, δεν έχει στα χέρια του και τη σχετική άδεια παραμονής και κατ' επέκταση δεν μπορεί να βγει το δελτίο του.

Ο 24χρονος άσος διαθέτει την κάρτα τού πολίτη από τη Γαλλία (την είχε αποκτήσει όταν εντάχθηκε στη Σεντ Ετιέν) και μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει στην Ε.Ε. σαν Γάλλος πολίτης, αλλά δεν την αναγνωρίζει το Αλλοδαπών.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει οι ιθύνοντες του Άρη να κινήσουν τις διαδικασίες και να αναγνωριστεί η κάρτα του ώστε να εκδοθεί το δελτίο του ή να βρεθεί άλλος τρόπος για να ξεπεραστεί το εμπόδιο που έχει προκύψει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εικόνα διάλυσης στη Νίκη Βόλου!!

Στη θέση του στους αγώνες που ακολουθούν με Βέροια και Παναιτωλικό παραμένει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, αλλά δύσκολα το νέο έτος θα τον βρει στον πάγκο της Νίκης Βόλου.

Εικόνα διάλυσης στη Νίκη Βόλου
Το τέλος του 2014 βρίσκει τη Νίκη Βόλου στη Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, το 2015 παραμένει άγνωστο σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται οι Θεσσαλοί.

Χθες παραιτήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. και πλέον ο Ερασιτέχνης θα αναζητήσει λύση μέσω Πρωτοδικείου.

Την ίδια στιγμή, αποχωρούν και ορισμένα στελέχη της ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας αναμένεται να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στους αγώνες με Βέροια και Παναιτωλικού, τους τελευταίους για φέτος, αφού δεν θέλει να «πουλήσει» τους παίκτες του,.

Ωστόσο, και εκείνος στη συνέχεια αναμένεται να αποχωρήσει με τους συνεργάτες του. Κάτι ανάλογο θα γίνει με τους παίκτες. Οσο για το ματς με τη «βασίλισσα του Βορρά», η αποστολή θα ταξιδέψει αυθημερόν και με έρανο στην Ημαθία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφωνία με Μπέλιτς!

Ο Νίκολα Μπέλιτς θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της Skoda Ξάνθης εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Συμφωνία με Μπέλιτς
Με έναν παλιό μας «γνώριμο» ετοιμάζεται να ενισχυθεί η Skoda Ξάνθη τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο λόγος για τον Νίκολα Μπέλιτς, τον Σέρβο εξτρέμ που είχε περάσει από Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Πλατανιά και μέχρι πρότινος έπαιζε στην Βόζντοβατς της πατρίδας του.

Εκεί είχε αγωνιστεί σε 11 ματς και είχε πετύχει ένα γκολ, όμως έχει λύσει τη συνεργασία και – όπως γράφει η SportDay – έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Ακρίτες. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

Εν τω μεταξύ, ο Γουάλας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και σήμερα θα αποφασιστεί πού θα εκτίσει την ποινή του. Στη διάθεση του Λουτσέσκου επιστρέφει ο Κλέιτον, ο οποίος εξέτισε τη δική του ποινή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Με κλειστά μάτια τον Χουάνμα»

Τις καλύτερες συστάσεις έχει ο Χουάνμα, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας.

«Με κλειστά μάτια τον Χουάνμα»
Πολύ καλή άποψη έχουν σχηματίσει στον Παναθηναϊκό για τον Χουάν Μανουέλ Μαρέρο Μονθόν, ή Χουάνμα όπως είναι εν συντομία του στόπερ της Νουμάνθια.

Ο 32χρονος αμυντικός είναι πολύ καλός φίλος με τον Νάνο, με τον οποίο έχουν τον ίδιο μάνατζερ και εκείνος έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την απόκτησή του τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Πάρτε τον με κλειστά μάτια. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, επαγγελματίας και θα ταιριάξει στο στυλ του Παναθηναϊκού», είναι η άποψη του Ισπανού μπακ για τον συμπατριώτη του κεντρικό αμυντικό.

Τον παίκτη αναμένεται να παρακολουθήσει από κοντά και ο Λεωνίδας Βόκολος, αφού δεν προτίθενται οι «πράσινοι» να αγοράσουν παίκτη από μόνο συστάσεις και DVD.

Για τον Χουάνμα κατέθεσε την άποψή του στη SportDay ο Ο Γιόν Αντερ Ουριάρτε, ρεπόρτερ της Νουμάνθια στην «Diario de Soria»: «Είναι βασικός στη Νουμάνθια. Προωθείται αρκετά και σκοράρει με ευκολία, αν και αμυντικός. Εχει καλή κοντινή πάσα και σωστές τοποθετήσεις. Κλασικό στυλ για τη Σεγούντα στην Ισπανία. Μπορεί να σταθεί και σε υψηλότερο επίπεδο. Σε σχέση με τον Νάνο που παίζει στον Παναθηναϊκό μπορώ να πω ότι είναι ίδιου επιπέδου. Είναι καλός παίκτης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Μπακς ποτέ δεν πεθαίνουν…!!

Με ένα τρίποντο του Μίντλετον στην εκπνοή το Μιλγουόκι επικράτησε 96-94 εκτός έδρας του Φίνιξ με τις... συνθήκες να μην είναι υπέρ του. Μεγάλη νίκη για το Πόρτλαντ επί του Σαν Αντόνιο με 108-95.

Οι Μπακς ποτέ δεν πεθαίνουν…
Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεχώρισε με την εμφάνισή του στο παρκέ (6π. με 2/3 βολές, 2/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 23:36)! Σαν να μην έφτανε αυτό, το Μιλγουόκι είχε και άλλη ατυχία απέναντι στο Φίνιξ.

Στο δεύτερο λεπτό της τρίτης περιόδου ο Πάρκερ τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ.

Ακόμη κι έτσι όμως οι Μπακς κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη με έναν συγκλονιστικό τρόπο. Με ένα τρίποντο του Μίντλετον στην εκπνοή το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 96-94.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ έχοντας τους… παγκίτες σε αρκετά καλή ημέρα.

Σημαντικό σημείο του αγώνα στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου όταν οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε έξι σουτ. Οι Μπακς εκμεταλλεύθηκαν αυτό αλλά και λάθη που υπέπεσαν οι γηπεδούχοι.

Στα τελευταία 41 δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν έξι καλάθια και το… σημαντικότερο το τρίποντο του Μίντλετον στην εκπνοή το οποίο καθόρισε και το αποτέλεσμα στο παιχνίδι.

Σημαντική νίκη για το Πόρτλαντ απέναντι στο Σαν Αντόνιο. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν χωρίς τους Ντάνκαν, Τζινόμπιλι (τους ξεκούρασε ο Πόποβιτς) και τον τραυματία, Πάρκερ. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι έφτασαν στην επικράτηση 108-95.

Στην πραγματικότητα, το Πόρτλαντ ποτέ δεν ένιωσε να απειλείται από το Σαν Αντόνιο. Από την αρχή του αγώνα πήρε τον έλεγχο του ρυθμού και του παιχνιδιού. Τη διατήρησε μέχρι και το τέλος και έτσι έφτασε στην νίκη.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα

Λος Άντζελες Κλίπερς – Ντιτρόιτ Πίστονς 113-91
Γκρίφιν 18, Τζόρνταν 16, Φαρμαρ 15, Ρέντικ 14 – Μικς 20, Ντράμοντ 18, Μονρό 15

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 108-95
Όλντριτζ 23, Λιλαρντ 23, Μάθιους 14 – Λεοναρντ 21, Μπέινς 15, Γκριν 12, Τζόζεφ 12

Φίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς 94-96
Μόρις 25, Τόμας 20, Γκριν 12 – Νάιτ 20, Μιντλετον 14, Πατσούλια 13, Μάγιο 12

Ατλάντα Χοκς – Σικάγο Μπουλς 93-86
Χόρφορντ 21, Μίλσαπ 17, Κόρβερ 12, Τιγκ 12 – Μπάτλερ 22, Γκίμπσον 15, Ρόουζ 14, Γκασόλ 13

Τορόντο Ράπτορς – Ορλάντο Μάτζικ 95-82
Γουίλιαμς 18, Λάουρι 17, Τζόνσον 11, Πάτερσον 10 – Χάρις 18, Γκόρντον 16, Βούτσεβιτς 13

Κλίβελαντ Καβαλιέρς – Σαρλότ Χόρνετς 97-88
Τζέιμς 27, Λαβ 22, Ίρβινγκ 16, Τόμσον 10 – Γουόκερ 24, Τζέφερσον 14, Γουίλιαμς 10

Ιντιάνα Πέισερς – Λος Άντζελες Λέικερς 110-91
Μάιλς 20, Στάκεϊ 20, Σλοαν 17, Γουέστ 12 – Μπράιαντ 21, Γιανγκ 18, Μπούζερ 13, Τζόνσον 13

Φιλαδέλφια 76ερς – Μπόστον Σέλτικς 87-105
Νόελ 19, Κάρτερ–Γουίλιαμς 13, Κόβινγκτον 13 – Όλινικ 30, Μπράντλεϊ 15, Μπας 14, Γκριν 14, *Πηγή: sport-fm.gr*

Επισπεύδεται η ενίσχυση!!

Η λευκή (0-0) ισοπαλία της ΑΕΚ με την Ερμιονίδα φανέρωσε τις αδυναμίες της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να προχωρούν άμεσα τις επαφές για την ενίσχυση του ρόστερ.

Επισπεύδεται η ενίσχυση
Η δράση φέρνει αντίδραση και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της ΑΕΚ, αφού μετά το τέλος του ισόπαλου (0-0) αγώνα με την Ερμιονίδα υπήρξε μπαράζ επαφών ανάμεσα στους ιθύνοντες της ομάδας.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι θα προχωρήσει άμεσα οι συζητήσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, ώστε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να είναι πιο δυνατή στο β’ μισό της σεζόν και οι παίκτες που θα αποκτηθούν να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα εν όψει της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς επέστρεψε χθες το βράδυ στην Αθήνα, έχει μιλήσει όπως είναι λογικό με Μπάγεβιτς και Δέλλα και από σήμερα αναμένονται αποφάσεις για προτάσεις.

Ο τεχνικός διεθυντής του «Δικεφάλου» παρακολούθησε αγώνες στην Πορτογαλία και είχε επαφές με συλλόγους της χώρας, ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμος τον Γενάρη.

Η ΑΕΚ θεωρείται σίγουρο ότι θα αποκτήσει έναν επιθετικό, ενώ θα γίνουν κινήσεις για έναν αμυντικό μέσο και έναν αριστερό μπακ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Νο1» στόχος ο Άλβες, φήμες για Λάζαρο!

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση του Ολυμπιακού τον Γενάρη, με τον Μπρούνο Άλβες να είναι σε πρώτο πλάνο. Φήμες για Χριστοδουλόπουλο, την ώρα που οι Πειραιώτες κοιτούν μόνο το πρωτάθλημα.

«Νο1» στόχος ο Άλβες, φήμες για Λάζαρο
Στους δύο αγώνες με τον Πανιώνιο και την Καλλονή έχει επικεντρωθεί ο Ολυμπιακός, ύστερα από την κλήρωση του Europa League που τον έφερε αντιμέτωπο με την Ντνίπρο.

Μέχρι τους αγώνες που θα γίνουν τον Φεβρουάριο υπάρχει αρκετός καιρός και οι Πειραιώτες έχουν αρχίσει την προεργασία για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Όπως γράφει η SportDay, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν αρχίσει ήδη τις επαφές με υποψήφιους στόχους. Ο Μίτσελ έχει κάνει τις εισηγήσεις του και ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει, με την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού να είναι σε πρώτο πλάνο.

Βασικός υποψήφιος για το κέντρο της άμυνας είναι ο Μπρούνο Άλβες. Όσον αφορά τον ακραίο φορ, στη σχετική λίστα είναι ο Λεόν και Αμραμπατ, αλλά δεν είναι και οι μοναδικοί.

Επίσης, υπάρχει φημολογία για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος δύσκολα θα φύγει από την Ιταλία, αλλά είναι μία περίπτωση που μπορεί να προχωρήσει το καλοκαίρι.

«Φρεσκάρει» την ομάδα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο και ο Μίτσελ αναμένεται να προχωρήσει σε ροτέισον στο αρχικό σχήμα.

Μάλιστα, είναι πιθανό να ξεκινήσουν ως βασικοί ο Αφελάι και ο Φορτούνης, ενώ υπάρχει το δίλημμα για την επίθεση ανάμεσα στον Μήτρογλου και τον Μπενίτες. Από την πλευρά του, ο Μανιάτης αναμένεται να επιστρέψει στη μεσαία γραμμή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπει» Ουσέρο ο ΠΑΟΚ!!

Ο Φερνάντο Ουσέρο φέρεται να βρίσκεται ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ, όπως γράψει σήμερα η SportDay.

«Βλέπει» Ουσέρο ο ΠΑΟΚ
Από την Πέμπτη το βράδυ, όταν ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, όλοι στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο παρουσιάζονται σίγουροι για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα στο μέτωπο των επαφών με υποψήφιους στόχους, τους οποίους έχουν τσεκάρει οι ιθύνοντες του συλλόγου. Ένας από αυτούς που το όνομά του συζητιέται δυνατά αυτό το διάστημα είναι ο είναι και ο Φερνάντο Ουσέρο.

Ο Ισπανός χαφ αναμένεται να αποχωρήσει από τον Αστέρα Τρίπολης και η τιμή του κρίνεται προσιτή. Εφόσον τελικά οι Θεσσαλονικείς κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει, τότε θα γίνουν και οι τελικές επαφές.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» θεωρούν ότι ο 30χρονος άσος έχει τα στοιχεία που θέλει ο Αναστασιάδη, αφού πρόκειται για για κεντρικό χαφ που τα κάνει όλα στο γήπεδο, για έναν δυναμικό ποδοσφαιριστή που προφανώς δεν θέλει και μεγάλο χρόνο προσαρμογής.

Όπως γράφει η SportDay, τα τελευταία 24ώρα συζητούν πιο έντονα την υπόθεση απόκτησης στόπερ. Η θέση που αποτελούσε τρίτη προτεραιότητα, ανεβαίνει σταδιακά και όλα δείχνουν ότι αυτό σχετίζεται και με συγκεκριμένο παίκτη που εντοπίστηκε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει τίτλο;

Ο Μιχάλης Τσόχος παρατηρεί την ομάδα του Φαν Χάαλ να χτίζει μεγάλο σερί νικών χωρίς να εντυπωσιάζει και αναρωτιέται αν παίξει καλά που μπορεί να φτάσει...
Αν δεις τα αποτελέσματα ψήνεσαι ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που έρχεται. Δευτέρα βράδυ “διπλό” στην έδρα της εξαιρετικής Σαουθάμπτον και την Κυριακή του μεσημέρι άνετο 3-0 κόντρα στην Λίβερπουλ κι' όλα αυτά μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες που είχαν προηγηθεί. Συνολικό σερί έξι νικών λοιπόν και πλέον μόνιμη θέση στην τριάδα και φαβορί για επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το “φωνάζει” πλέον και η βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και το σερί των νικών, ότι η Γιουνάιτεντ επέστρεψε. Επόμενο ζητούμενο υπάρχει; Προφανώς. Μία από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Λουίς Φαν Χάαλ μετά τη λήξη του ντέρμπι με την Λίβερπουλ είναι αν η Γιουνάιτεντ πηγαίνει για πρωτάθλημα;
Η απόστασή της σήμερα είναι στους 8 βαθμούς από την πρώτη Τσέλσι. Μεγάλη, αν σκεφτείς όμως ότι πριν 3-4 αγωνιστικές ήταν 13 και ότι συνεχώς μειώνεται τότε μπορεί να σου φανεί και μικρή. Μπορεί να την καλύψει η Γιουνάιτεντ;
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δεν γοητεύει με την απόδοσή της παρά το σερί. Αυτό είναι και καλό και κακό. Κακό γιατί χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης δύσκολα θα περάσει και την Σίτι και την Τσέλσι. Καλό, γιατί αν φτιάχνει τέτοιο σερί, χωρίς να παίζει πολύ καλά, σημαίνει ότι αν αρχίζει να παίζει πολύ καλύτερα το σερί μπορεί να διευρυνθεί...
Ο Φαν Χάαλ ακόμη πειραματίζεται. Ξαφνικά ο Φελαϊνί που ήταν προς πώληση, προς δανεισμό, κάτι τέλος πάντων για να μην τον βλέπει μπροστά του, έγινε βασικός και σιγά σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι και ο πιο σταθερός για να μην γράψω καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ο Μάτα που τον Γενάρη ήταν να φεύγει επειδή δεν χώραγε στην ίδια ενδεκάδα με τον Ντι Μαρία, βάζει το ένα γκολ πίσω από το άλλο και δίνει την μία ασίστ πίσω από την άλλη.
Ο Γιανγκ και ο Βαλέντσια βρίσκουν το ρόλο τους και είναι σημαντικός και ο Φαν Πέρσι που παίρνει συνεχόμενα ματς, φτιάχνει τη φυσική κατάσταση και την ψυχολογία του και τα γκολ έρχονται συνεχόμενα.
Ο Ρούνεϊ... παριστάνει με τεράστια επιτυχία τον “Τζόκερ”. Επιθετικός όταν λείπει ο Ρόμπιν, δεκάρι όταν χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από δημιουργία, στα πλάγια όταν οι άλλοι δεν μπορούν, ακόμη και “οκτάρι” όταν το ματς και οι ανάγκες το επιβάλλουν. Παντού καλός, παντού αρχηγός, παντού ηγέτης. Είναι να απορείς με τον Σερ Αλεξ που είχε εκτιμήσει ότι “αυτός τελείωσε ποδοσφαιρικά, να φεύγει...”, είναι (αν είσαι οπαδός της Γιουνάιτεντ...) ο μόνος λόγος να θυμάσαι τον Ντέιβιντ Μόγιες που τον κέρδισε, τον επανέφερε, τον άφησε
σπουδαία... κληρονομιά στον επόμενο.
Υπάρχουν κι' άλλοι που περιμένουν... Ο Ντι Μαρία για παράδειγμα, ο Αντερ Ερέρα επίσης, ο Φαλκάο ακόμη περισσότερο και ποιος ξέρει ποιος άλλος μπορεί να μας προκύψει νέος Φελαϊνί...
Οι ομάδες του Φαν Χάαλ παραδοσιακά αργούν να παίξουν καλά. Στη Γιουνάιτεντ τα αποτελέσματα ήρθαν νωρίτερα και από το καλό ποδόσφαιρο, κι' αν στο επόμενο διάστημα κάνει και αυτό την εμφάνισή του, τότε ασφαλώς και η Γιουνάιτεντ έχει τις πιθανότητές της, διότι εκτός των άλλων έχει κι' ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
Το “ένα ματς την εβδομάδα” βοήθησε την περσινή σεζόν την Λίβερπουλ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Την ίδια ώρα που η Σίτι θα προσπαθεί να ξεπεράσει το... εμπόδιο Μπαρτσελόνα, την ίδια ώρα που η Τσέλσι και ο Μουρίνιο θα παίζει τα ρέστα του κόντρα στον Ιμπραήμοβιτς, οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ξεκουράζονται και ο Φαν Χάαλ θα σχεδιάζει με προσοχή το επόμενο ματς με την ΚΠΡ, την Αστον Βίλα και την Μπέρνλι.
Και υπάρχει και κάτι ακόμη. Από εδώ και στο εξής η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίζει με την ψυχολογία ότι η δουλειά έγινε, και ο στόχος της επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη επιτευχθεί, ενώ η Τσέλσι και η Σίτι με την πίεση και το βάρος ότι η πρώτη θέση είναι η επιτυχία, η δεύτερη τίποτα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο θαυματοποιός Μάρκους Βάιντσιρλ!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον Μάρκους Βάιντσιρλ και την εξαιρετική του δουλειά στην Άουγκσμπουργκ. Υπάρχουν αυτοί που απλά είδαν το αποτέλεσμα. Υπάρχουν εκείνοι που είδαν την γενική εικόνα. Υπάρχουν και εκείνοι που είδαν το ματς ως σύνολο. Η Μπάγερν διέλυσε με 4-0 την Άουγκσμπουργκ, όμως μετά από τέτοιες ήττες η αναγνώριση είναι ακόμη σημαντικότερη.
ADVERTISEMENT
«Όλοι είδαμε γιατί ο Μαρκους και η ομάδα του βρίσκονται στην 3η θέση», δήλωσε ο Γκουαρδιόλα μετά το ματς. Το τελευταίο διάστημα – όσοι τα καταφέρνουν – δυσκολεύουν την Μπάγερν μόνο για ένα ημίχρονο. Δίπλα στις Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ προστέθηκε και η Άουγκσμπουργκ, η οποία έβαλε πολύ δύσκολα στο πρώτο 45λεπτο. Για όποιον δεν είδε το ματς οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις στο δεύτερο μέρος και μέσα σε λίγα λεπτά η διαφορά δυναμικότητας έγινε εμφανής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, όμως, οι μικροί της Βαυαρίας έχουν διανύσει τέτοια απόσταση, που από πολλούς θεωρείται αδιανόητη. Και φυσικά «ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας είναι ο Μάρκους Βάιντσιρλ», όπως έγραψε και το Spiegel. Ακόμη ένας από τη νέα γενιά Γερμανών προπονητών, που είναι από τα πιο hot ονόματα. Όλοι οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με καλύτερες προϋποθέσεις (πχ Τούχελ, Κέλερ, Γκίσντολ), όμως ο 39χρονος τεχνικός, ο μικρότερος στην Bundesliga, έχει εντυπωσιάσει.
Το 2005 ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον ανάγκασε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 29 ετών και άμεσα πήρε θέση βοηθού στην Ρέγκενσμπουργκ, την οποία τελικά ανέλαβε το 2008. «Πήδηξα στα βαθιά, κρύα νερά, κολύμπησα και δεν χάθηκα», είχε αποκαλύψει στο Οberpfalz. Και τι κολυμβητής αποδείχθηκε.

Η σεζόν 2011-12 αποδείχθηκε το ορόσημο. «Είμαστε φιλόδοξοι, όμως δεν πρέπει να βγάζουμε προς τα έξω συγκεκριμένους στόχους. Η άνοδος θα είναι θαύμα και δε θα πρέπει να την αναγάγουμε σε στόχο», είχε πει τον Σεπτέμβριο του 2011. Τελικά η Ρέγκενσμπουργκ τερμάτισε στην 3η θέση της 3. Liga και στα μπαράζ με την Καρλσρούη κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη κατηγορία! Ο ίδιος επέμεινε στον χαρακτηρισμό «θαύμα» μέχρι το τέλος. Άλλωστε, τα είχε καταφέρει με μπάτζετ 1,5 εκατ. ευρώ, από τα μικρότερα στην κατηγορία.
Η ξαφνική αποχώρηση του Γιος Λουχουκάι από την Άουγκσμπουργκ στο τέλος εκείνης της σεζόν, τον έφερε από τους πρώτους υποψήφιους για τον πάγκο των Βαυαρών. Η διοίκηση αιφνιδιάστηκε, όμως όλοι γνώριζαν ότι ο Βάιντσιρλ ήταν για παραπάνω. «Ο προπονητής πρέπει να αρπάξει αυτή την ευκαιρία», είχε πει ο τερματοφύλακας Μίχαελ Χόφμαν.
Έμαθε να δουλεύει με περιορισμένους πόρους και έφερε την Άουγκσμπουργκ για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 3η θέση της Bundesliga πριν λίγες ημέρες με το δεύτερο μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία (μόνο η Πάντερμπορν έχει μικρότερο). «Ο μεγάλος άγνωστος», είχε γράψει το φθινόπωρο του 2012 το Sport1 για τον Βάιντσιρλ, όταν έκανε το μεγάλο βήμα. «Νέο κόσμο» είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος την Bundesliga, όμως κατάφερε τη σεζόν 2012-13 να βρεθεί στην 4η θέση στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων στο Kicker για τον καλύτερο προπονητή, βραβείο που τελικά κατέκτησε την επόμενη, μαζί με το αντίστοιχο βραβείο του περιοδικού 11Freunde και της λίγκας.

Η πρώτη του σεζόν ξεκίνησε και συνεχίστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τους Βαυαρούς στη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις 9 βαθμούς. Η διοίκηση, όμως, δεν πήρε βιαστικές αποφάσεις και ο τεχνικός διευθυντής Ρόιτερ τον στήριξε. Το αποτέλεσμα; Στο τέλος της σεζόν η 15η θέση με 33 βαθμούς. Τη μεγαλύτερη διαφορά την έκανε η αλλαγή συστήματος σε 4-1-4-1. Ξαφνικά, οι παίκτες του απελευθερώθηκαν και όχι μόνο άρχισαν να παίρνουν αποτελέσματα, αλλά το έκαναν παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. «Μικρό θαύμα» είχε χαρακτηρίσει την παραμονή το Spiegel. Ποιος να το πίστευε;
Κάποια στιγμή τον ρώτησαν και για το σύστημα, που είναι εφάμιλλο με εκείνο το Γκουαρδιόλα και το αν ο Καταλανός αποτελεί πρότυπο για τον ίδιο. Η απάντηση του Βάιντσιρλ δείχνει τόσο την αυτοπεποίθηση όσο και την εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. «Είναι εκπληκτικός προπονητής, όμως δεν έχω κανένα πρότυπο».
«Είναι ο καλύτερος προπονητής στον δεύτερο γύρο» είχε πει ο Γίργκεν Κλοπ τον Απρίλιο του 2013. Η Άουγκσμπουργκ ήταν η 7η καλύτερη στον δεύτερο γύρο και από τότε σταθεροποιήθηκε, για να πλησιάσει στην έξοδο στην Ευρώπη πέρυσι (τερμάτισε 8η) και να το παλεύει και φέτος. Με ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις. Πως, όμως, τα έχει καταφέρει;
Η ερώτηση μοιάζει απλοϊκή, όμως μόνο τέτοια δεν είναι. Ο Βάιντσιρλ συνδυάζει με μοναδικό τρόπο συστατικά, όπως δε συμβαίνει σε καμία άλλη ομάδα στην κατηγορία. Γι’ αυτό και ξεχωρίζει. Η ομάδα του έχει το δικό της στιλ και δεν προσπαθεί να αντιγράψει κανέναν. Συνοχή, ταχύτητα, δύναμη. «Έχουμε φτιάξει μία ομάδα σε απόλυτη αρμονία», είχε αποκαλύψει ο τεχνικός της Άουγκσμπουργκ στην Welt. Οι παίκτες του είναι εξαιρετικοί στην αντεπίθεση και... λυσσασμένοι στην άμυνα.
«Λόγω ηλικίας οι σκέψεις μου είναι πολύ πιο κοντά σε αυτές των ποδοσφαιριστών. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα», είχε αποκαλύψει ο Γερμανός τεχνικός, πριν βρεθεί στην Bundesliga. Φυσικά, τον βοήθησε και ο χαρακτήρας του. «Όταν δεν υπάρχουν χρήματα, πρέπει να είσαι δημιουργικός», είπε στην Süddeutsche. «Προσγειωμένος λάτρης της περιπέτειας», έγραψε το Tagesspiegel, καθώς ποτέ δεν μιλάει για την υπέρβαση. Πάντα οι στόχοι είναι κατώτεροι των προσδοκιών. Μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως βαρετό, όμως είναι μέρος της φιλοσοφίας του. Η Άουγκσμπουργκ είναι με διαφορά η πιο «προσγειωμένη» ομάδα στην Bundesliga.

Το προπονητικό κέντρο των Βαυαρών είναι μουντό μέρος, κάπου στη βιομηχανική πλευρά της πόλης. Μία από τις πιο γνωστές, πλέον, ιστορίες στο γερμανικό ποδόσφαιρο είναι η ατάκα: «Δεν υπάρχει κάτι να γελάσω. Δεν είναι χώρος διασκέδασης εδώ». Είναι η απάντηση του Βάιντσιρλ σε ερώτηση οπαδού για ποιο λόγο είναι πάντα τόσο... κατσούφης!
Τον Απρίλιο του 2013 η Άουγκσμπουργκ έπαιξε στο Ντόρτμουντ με την Μπορούσια. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή πριν το ημίχρονο, όμως όταν ο Φογκτ έκανε το 1-2 (44'), δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον Βάιτσιρλ, που καθόταν ανέκφραστος στον πάγκο. Τελικά, οι Βαυαροί ηττήθηκαν με 4-2, όμως όλοι είχαν μείνει με την απορία.
«Δεν ήμουν ικανοποιημένος με το παιχνίδι μας νωρίτερα», αποκάλυψε στη συνέντευξη τύπου και όλοι άρχισαν σιγά-σιγά να καταλαβαίνουν ότι πέρα από την εικόνα που έβγαινε προς τα έξω, είναι τελειομανής. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο, που να μας στενοχωρεί», είχε πει μετά την ισοπαλία στο Ανόβερο, με την οποία η Άουγκσμπουργκ είχε ανέβει στην 6η θέση τον Μάρτιο του 2014.
Η πειθαρχία είναι κάτι για το οποίο έχει αρχίσει να φημίζεται. Όταν πρωτοξεκίνησε ουσιαστικά τελείωσε τον τερματοφύλακα Αμσίφ, ο οποίος άργησε να επιστρέψει για την προετοιμασία και στη συνέχεια τον Μπαντσέ, που είχε αργήσει στην προπόνηση πριν από ένα ματς με την Χόφενχαϊμ. Όμως, είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους και είναι πάντα κοντά τους.
Όταν ήταν στην Ρέγκενσμπουργκ είχε βάλει 500 ευρώ από την τσέπη του, ενώ πήρε τηλέφωνο τους χορηγούς, προκειμένου να γίνει η προπόνηση όπως την ήθελε σε άλλο γήπεδο, ενώ η FAZ είχε χαρακτηρίσει την Άουγκσμπουργκ «εργοστάσιο των ονείρων». Αναφερόταν στο γεγονός ότι στους Βαυαρούς παίζουν βασικοί παίκτες που πιθανότατα δε θα έβρισκαν θέση στα ρόστερ των υόλοιπων ομάδων της Bundesliga. Ο Βάιντσιρλ παίρνει πάντα το καλύτερο από όλους. Σε όλα αυτά προσθέσθε και τη δική του προσαρμοστικότητα, αλλά και την εξέλιξη που έχουν οι παίκτες στα χέρια του (Χαν, Οστρτσόλεκ) όπως και το γεγονός ότι όσες μεταγραφές έχει εισηγηθεί, έχουν βγει.

«Είναι από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία», είχε πέρυσι ο Γκουαρδιόλα, ενώ φέτος ο Τσίνμπαουερ εκθείασε τις ικανότητές του στην τακτική μετά την ήττα του Αμβούργου με 2-1 στο τέλος.
Ο «θαυματοποιός», όπως τον χαρακτήρισε η Welt, Βάιντσιρλ έχει μετατρέψει μία ομάδα που κάθε καλοκαίρι είναι με το ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία, σε πρωταγωνίστρια. Ο «αναπάντεχος συγγραφέας παραμυθιών», όπως έγραψε το Sport1 έχει να γράψει και άλλα κεφάλαια... Έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό του πριν λίγους μήνες μέχρι το καλοκαίρι του 2017, το μεγάλο ερώτημα, όπως το έθεσε και η Süddeutsche, είναι ένα: «για πόσο ακόμα θα κάθεται στον πάγκο ο Βάιντσιρλ;». Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, η Άουγκσμπουργκ θα παραμένει η πιο συναρπαστική ομάδα στην κατηγορία...
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Και το Κέρκυρα-Ολυμπιακός στα ύποπτα»

Το παιχνίδι Κέρκυρα-Ολυμπιακός, είναι το νέο ματς που έστειλε η UEFA στη ΕΠΟ, με βάση την έκθεση της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar.
Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ», το παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Ολυμπιακό (0-4 29/11/2014) για τη 12η αγωνιστική της Superleague, εστάλη από την UEFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως ύποπτο, επισημαίνοντας με βάση την έκθεση της Sportradar, πως υπήρξε στοιχηματισμός στο handicap και στο over υπέρ του Ολυμπιακού, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 0-1.
Τα άλλα πέντε παιχνίδια της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου που εστάλησαν στην αθλητική εισαγγελία Αθηνών είναι:
20/9/2014, 4η αγωνιστική, Ολυμπιακός – Βέροια 3-0
23/9/2014, Κύπελλο, Ηρακλής Ψαχνών – Ατρόμητος 0-1
18/10/2014, 7η αγωνιστική, Εργοτέλης – Ολυμπιακός 2-3
26/10/2014, 8η αγωνιστική, ΠΑΟΚ – Βέροια 4-1
9/11/2014, 10η αγωνιστική, Ολυμπιακός – Πανθρακικός 5-1
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ο Παναθηναϊκός ένας από τους λόγους που ζω»

Ο Ιταλός οπαδός του Παναθηναϊκού, Ντάβιντε Ντι Σάντε μίλησε στο gazzetta.gr για τα 1.200 χιλιόμετρα που διένυσε προκειμένου να δει μαζί με την Θύρα 13 το «τριφύλλι», το τατουάζ του, τη νέα συνάντηση του με τον Διαμαντίδη, ενώ εξηγεί γιατί λάτρεψε τους «πράσινους».
Ο Ντάβιντε Ντι Σάντε από το Άτρι της Ιταλίας δεν αποτελεί συνηθισμένη περίπτωση οπαδού. Παθιασμένος με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Παναθηναϊκό κάλυψε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης τους “πράσινους” κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.
Ο Ιταλός οπαδός εξηγεί στο gazzetta.gr από που εκπορεύεται τούτη η τρέλα.

“Άρχισα να παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό, όταν είχε στο δυναμικό του τον Νάντο Τζεντίλε, πριν από 15 χρόνια. Σεζόν με σεζόν γινόμουν πιο φανατικός.
Όταν ήρθε στην ομάδα ο Διαμαντίδης ήταν φανερό πως δεν επρόκειτο για συνηθισμένο παίκτη. Η υποστήριξη στην ομάδα μετετράπη σε αγάπη. Τολμώ να πω πως ο Παναθηναϊκός αποτελεί λόγο για να ζω”.
Ο Ντι Σάντε είδε για πρώτη φορά τον Δημήτρη Διαμαντίδη από κοντά τον περασμένο Φεβρουάριο δείχνοντας του, το τατουάζ που «χτύπησε» για χάρη του. Πριν από λίγες μέρες στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Μιλάνο, ο Ιταλός υποστηρικτής του “τριφυλλιού” συνάντησε ξανά το ίνδαλμα του.
«Ο Μήτσος (σ.σ.: Διαμαντίδης) θυμόταν το τατουάζ μου γιατί του το είχα δείξει τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρά την ήττα του Παναθηναϊκού, ήταν ως συνήθως ευγενικός. Βγάλαμε μία φωτογραφία και μου υπέγραψε αυτόγραφα”.
Ο Ντι Σάντε εξηγεί στο gazzetta.gr πως χρειάστηκε να διανύσει 1.200 χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό εν δράσει.

“Αγόρασα εισιτήριο ώστε να βρίσκομαι κοντά στη Θύρα 13 και μόλις έφτασα πήγα στο μέρος πήγα κοντά τους. Όταν είδαν το τατουάζ μου με αποθέωσαν.
Τραγουδούσα μαζί τους συνθήματα για τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια ωραία βραδιά με τα παιδιά της Θύρας 13 και δώσαμε ραντεβού για την επόμενο φορά στο ΟΑΚΑ κάτι που θα συμβεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ταξίδεψα 600 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσω στο γήπεδο και άλλα 600 για να επιστρέψω. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για τον Παναθηναϊκό, το οποίο πραγματοποίησα με κέφι και περηφάνια για τα χρώματα μας”.
Τι σημαίνει όμως, ο Παναθηναϊκός για τον Ιταλό οπαδό;
“Για μένα είναι περηφάνια, πάθος, επιθυμία να παλεύεις σε κάθε περίσταση στο γήπεδο και να κατακτάς νίκες. Λόγος για να ζεις”.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μιρίν και οι άλλες λύσεις!!

Ο νεαρός Μιρίν παραμένει στα υπ' όψιν για τον Ολυμπιακό για το κέντρο της άμυνας για τον Γενάρη. Εκτός από τον Ιβηρική και την Γαλλία συνεχίζεται το... σκανάρισμα σε Σουηδία.
Ο 23χρονος δεξιοπόδαρος στόπερ που ανήκει στην Μονακό είναι ένας παίκτης που έχει αρκετούς... θαυμαστές στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ο ύψους 1.87 άσος που έχει χριστεί διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Γαλλίας, διαθέτει ταλέντο και ικανότητες όμως η... ένσταση έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έχει τόσο μεγάλη εμπειρία. Ωστόσο ο Ισιμάτ Μιρίν είναι μία λύση που συνεχίζει να είναι στο ερυθρόλευκο μικροσκόπιο για το κέντρο της άμυνας. Σε μία θέση όπου υπάρχει ακόμα ως επιλογή η λύση του Άλβες.
Από εκεί και έπειτα ξέχωρα από την Ιβηρική και την Γαλλία η αγορά της Σουηδίας εξακολουθεί να μην περνάει απαρατήρητη για τον Ολυμπιακό. Εκτός από τους Ελάντερ, Ρικαρντίνιο και Ρόζενμπεργκ υπάρχουν και επιλογές όπως του μεσοεπιθετικού της Μάλμε, Έμιλ Φόρσμπεργκ ή του κεντρικού αμυντικού της ΑΙΚ, Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς (σ.σ. ενός παίκτη που είναι κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου). Στον πειραϊκό σύλλογο αυτήν την περίοδο γίνονται και... ζυμώσεις και συζητήσεις για τα μεταγραφικά. Σημαντικό ρόλο θα παίξει κυρίως το πόσοι και ποιοί τελικώς θα φύγουν τον Γενάρη (εκτός από τον Αμπιντάλ).
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Γιορτή για την ομάδα μας»

Στον arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Δωτιέα Αγιάς, Σωτήρης Αντωνίου και μίλησε για την κλήρωση της ομάδας του με τον Άρη για τον θεσμό του κυπέλλου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την κλήρωση: «Είναι η καλύτερη δυνατή κλήρωση για τον σύλλογο μας. Μόνο το μέγεθος του Άρη φτάνει. Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι, είμαστε χαρούμενοι όλοι στην περιοχή και όλοι οι ποδοσφαιριστές μου είναι ευχαριστημένοι. Το φαβορί είναι ο Άρης όμως το κίνητρο είναι μεγάλο. Είναι μια μεγάλη γιορτή για εμάς και περιμένουμε. Έχουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές και θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα».
Για το πρωτάθλημα της Γ” εθνικής: «Είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Πλέον, δεν υπάρχει Δ” εθνική, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες καθώς στην Β” υπάρχει θέμα με τις αδειοδοτήσεις. Οι πιο πολλές ομάδες βασίζονται στην δύναμη και στη φυσική κατάσταση. Τόσο ο πρώτος όμιλος όσο και ο δεύτερος είναι πολύ δύσκολοι με πολύ καλές ομάδες. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και αρκετά αδικημένο. Αν δεν υπήρχε φέτος ο Άρης και πέρυσι η ΑΕΚ δεν θα είχε καθόλου προβολή».
Για την προπονητική του καριέρα: «Πήραμε μια άνοδο με την Καλλονή και στην Ά και στην Β”. Επίσης, ήμουν στον Πανηλιακό και έναν μήνα στην Παναχαική. Βέβαια, το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει κρίση και το νεαρό της ηλικίας μου δυσκολεύει το να με πάρει κάποια ομάδα. Είμαι στην Αγιά, την γενέτειρα μου, είμαστε μια ομάδα σκληροτράχηλη με 8 παιχνίδια αήττητοι. Δεν κάναμε το ιδανικό ξεκίνημα όμως σιγά – σιγά βρίσκουμε τα πατήματα μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα στη Τούμπα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας, Παναγιώτης Ζορμπάς και μίλησε για την ήττα της ομάδας από τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την εμφάνιση της Κέρκυρας: «Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν λίγο άτυχοι όμως είχαμε καλή εικόνα. Στο πρώτο ημίχρονο κλείσαμε χώρους και βγήκαμε στη κόντρα. Όσο περνούσε ο χρόνος είδαμε πως μπορούσαμε να βρούμε χώρους, ο ΠΑΟΚ μας πίεσε, προηγήθηκε στο σκορ, βάλαμε δεύτερο σέντερ φορ, φτάσαμε στην ισοφάριση και το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Στο δοκάρι ήμασταν άτυχοι. Κάναμε πολλές φάσεις και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Τους βαθμούς που χάσαμε πιστεύω θα τους πάρουμε αλλού».
Για την σύγκριση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού: «Δεν είχα παίξει σε εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γιατί είχα μια υποχρέωση με τον στρατό. Είχαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».
Για την φετινή Σούπερ Λιγκ:«Είναι καλό να πηγαίνουν πολλές ομάδες για τον τίτλο. Θα κριθεί το πρωτάθλημα στο τέλος, στα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες. Όποιος παίρνει βαθμούς και εντός και εκτός θα πάρει το πρωτάθλημα. Φαίνεται πως πλέον αυτό δεν είναι εύκολο. Είδαμε τα Γιάννενα πήραν ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και η Ξάνθη κέρδισε τον ΠΑΟΚ».
Για τα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ με ΠΑΣ Γιάννενα και Λεβαδειακό: «Είναι πολύ σημαντικά ματς. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ και πάρει τις δυο νίκες θα είναι το φαβορί».
Για την άμυνα του ΠΑΟΚ:«Τους 3 στόπερ τους άλλαξε γρήγορα ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Εμείς παίξαμε έξυπνα και προσπαθήσαμε να βγούμε με γρήγορες φάσεις στην επίθεση. Βρήκαμε τα κενά στην άμυνα και χτυπήσαμε».
Για το αν μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα η Κέρκυρα: «Μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα χθες ενώ χάσαμε και από τον Ατρόμητο στο 92′. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Εργοτέλη και είναι πολύ σημαντικό. Κοιτάμε μπροστά. Όλα τα ματς είναι δύσκολα φέτος».
Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε: «Μου άρεσε πάρα πολύ ο Περέιρα που είναι πολύ ποιοτικός και ο Ρατς που μόλις μπήκε έκανε πολύ ωραίες σέντρες και άλλαξε το παιχνίδι».
Για τον Παναγιώτη Γλύκο: «Ο Γλύκος έκανε τρομερές αποκρούσεις. Ήταν εξαιρετικός».
Για την φάση όπου υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ: «Είχα καταλάβει πως δεν ήμουν οφσάιντ γιατί κρατήθηκα και περίμενα την φάση. Έγινε ένα λάθος αλλά συνεχίζουμε».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ήθελε να μάθει τα πάντα ο Παπαθανασάκης»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Λάζαρος Καλαιτζίδης και σχολίασε την έλευση του Σπύρου Παπαθανασάκη στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
 «Ο κ. Παπαθανασάκης ήρθε στη Θεσσαλονίκη, βρεθήκαμε στη Μίκρα και ενδιαφερόταν να μάθει τα πάντα. Ήθελε να δει την Κ20 και βρέθηκε και με τον Σάββα Κωφίδη. Έχω εκπλαγεί με την αγάπη που δείχνει για τον Ηρακλή. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. Δεν ξέρω που θα ήμασταν αν δεν ήταν εδώ. Πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα του».
Για τις ζημιές στα αποδυτήρια από τις βροχές:
«Ενημερώθηκε για τα πάντα και είπε πως όλα θα διορθωθούν. Ήδη κάλεσε τον μηχανικό του κτηρίου. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο, είναι τελειομανής και θέλει να διορθώσει τα πάντα. Μαζί ήταν και ο γιος του που ήθελε να πάει στη προπόνηση της πρώτης ομάδας».
Για τα παιχνίδια με Ζάκυνθο και Λαμία:
«Πρέπει ο κόσμος να έρθει στον Ηρακλή και να είναι κοντά στην ομάδα. Ο Ηρακλής πρέπει φέτος να αλλάξει κατηγορία. Χρειάζεται να κερδίσουμε για να είμαστε καλά. Μετά παίζουμε με την Λαμία και θέλουμε νίκες. Είμαστε καλύτεροι και αν ο Ηρακλής παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, δεν θα έχει πρόβλημα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Είμαστε μια οικογένεια»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Δημήτρης Γκίνο και μίλησε για την ισοπαλία των «Κίτρινων» με τον Πανσερραϊκό αλλά και την δύσκολη συνέχεια της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό:
«Δεν μας ικανοποίησε το αποτέλεσμα απολύτως γιατί ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο και αξίζαμε την νίκη. Δεν μπορείς να τα βάλεις με την τύχη. Ήταν μια δύσκολη έδρα σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο αλλά προσπαθήσαμε».
Για τα 2 γκολ που δέχθηκε ο Άρης:
«Ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος μέσα στο παιχνίδι. Τα λάθη μας θα τα αναλύσουμε στο βίντεο».
Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:
«Η κάθε κατηγορία έχει τις δυσκολίες της. Το πρωτάθλημα έχει πολύ καιρό μπροστά του και ο Άρης θα καταφέρει να ανέβει».
Για την συνέχεια στον Άρη:
«Πρέπει να νικάμε σε κάθε παιχνίδι και αν νικάει και η Καβάλα, περιμένουμε να την συναντήσουμε, να την κερδίσουμε και να την περάσουμε».
Για το παιχνίδι με την Θύελλα Φιλώτα:
«Κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Όποιος παίζει με εμάς θέλει να δείξει πως μπορεί να ανταγωνιστεί τον Άρη. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο πως μπορούμε να κερδίσουμε».
Για την αποβολή του Σουνά:
«Δεν καταλάβαμε καν τι έκανε ο διαιτητής. Ο Σουνάς πήγε απλά να παίξει το παιχνίδι γρήγορα και δεν καταλάβαμε γιατί πήρε κόκκινη κάρτα. Ο αντίπαλος δημιούργησε μια αψιμαχία και θα έπρεπε αυτός να αποβληθεί».
Για τις αλλαγές που έχει φέρει ο Κάμπος:
«Ο κ. Κάμπος μας έχει δώσει άλλη ψυχολογία, άλλο αέρα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Σιγά – σιγά παίζουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο».
Για τον κόσμο του Άρη:
«Ο κόσμος είναι πολύ πικραμένος και είναι απίστευτο που έρχονται τόσοι ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε όλους δίπλα μας».
Για το κλίμα στην ομάδα:
«Έχει φτιάξει το κλίμα στην ομάδα. Ο κ. Κάμπος μας έχει δέσει και μας έχει δώσει την δική του φιλοσοφία. Είμαστε μια οικογένεια και προσπαθούμε για το καλύτερο».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ήμουν σαν χαμένο παιδί»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Τάκης Παντέλης.
Μίλησε για την βράβευση του στο γήπεδο της Τούμπας, την νίκη του «Δικεφάλου» επί της Κέρκυρας αλλά και τις ελπίδες που έχει η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να πάρει το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την βράβευση του:
«Θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η νύχτα. Πάτησα το πόδι μου μετά από 28 χρόνια στη Τούμπα. Το χειροκρότημα με συγκίνησε πάρα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ενέργεια που έκανε. Ήμουν σαν χαμένο παιδί και θυμήθηκα όλες τις όμορφες στιγμές. Δύσκολα ανεβαίνω στην Θεσσαλονίκη και είχα πάρα πολύ καιρό να έρθω στη Τούμπα. Αυτό που ένιωσα δεν περιγράφεται».
Για το πρωτάθλημα που είχε πάρει με τον ΠΑΟΚ:
«Ένας ποδοσφαιριστής όταν σηκώνει τίτλο μένει όσα χρόνια και να κάτσει. Αν δεν είχαμε πάρει τίτλο θα ήμουν ένας περαστικός απλά. Τα 5 χρόνια στον ΠΑΟΚ ήταν τα καλύτερα της ζωής μου».
Για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα:
«Το κακό είναι πως δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες παίκτες. Ο Άγγελος πιστεύει πως θα πάρει τα πρωτάθλημα και ας μην έχει βάθος και αλλαγές. Όταν η ομάδα αποκλείστηκε από την Ευρώπη εγώ είπα πως καλύτερα που έγινε αυτό. Πονάει αλλά ας αποκλειστούμε και από το κύπελλο αν χρειαστεί. Αν περάσει η ομάδα από τα Γιάννενα και την Λειβαδιά μετά μπορεί να πετύχει. Θα έχει 15 μέρες ξεκούρασης και θα γίνουν και κάποιες μεταγραφές. Πιστεύω πως ο Άγγελος έχει δηλώσει τι θέλει και δεν κάνει τίποτα στη τύχη. Είναι έργο Άγγελου η ομάδα. Αν δεν ήταν αυτός ο προπονητής η ομάδα δεν θα ήταν πρώτη».
 Για τον Γλύκο:
«Τον Παναγιώτη Γλύκο πρέπει να τον στηρίζει ο κόσμος και θα είναι 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Χθες ήταν πάρα πολύ καλός όπως ήταν και με τον Ολυμπιακό. Απλά, έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του και άκουγα τον κόσμο να παραπονιέται όταν έβγαινε. Φέτος έχει καταλάβει πως είναι ο βασικός τερματοφύλακας και θα βελτιωθεί και άλλο. Είναι πάρα πολύ καλός».
Για το πώς είχε πάρει η ομάδα του το πρωτάθλημα:
«Μέσα στη Τούμπα είχαμε πάρει όλα τα παιχνίδια και είχαμε και 3-4 διπλά. Ένα από τα διπλά ήταν με την Παναχαϊκή που θα έπρεπε να χάναμε 3- 0 στο ημίχρονο και τελικά στο δεύτερο ημίχρονο κερδίσαμε 0-3. Φέραμε ισοπαλία με την ΑΕΚ και κερδίσαμε και τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, η διαφορά ήταν πως εμείς ήμασταν όλοι Έλληνες. Οι ξένοι δεν ξέρουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός για τον ΠΑΟΚ».
Για την Κέρκυρα:
«Η Κέρκυρα είχε πάρα πολύ καλή ομάδα και αναρωτιέμαι πως χάνει στην έδρα της. Κάποιοι παίκτες έκαναν την διαφορά και έφεραν την νίκη».
Για το τι κάνει τώρα:
«Εδώ και μια 5ετια ασχολούμαι με τους τερματοφύλακες. Φέτος, ασχολούμαι με τους Κ17 τερματοφύλακες του Απόλλων Σμύρνης και ίσως πάρω και τους τερματοφύλακες της Κ20».
*Πηγή: arenafm.gr*

Οι πόρτες ανοίγουν και πάλι για τους ανέργους!

Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 ανοίγει και πάλι τις πόρτες στους άνεργους συμπολίτες μας και τους καλεί στο Καυτανζόγλειο στάδιο για αναμετρήσεις με την Ζάκυνθο την Τετάρτη 17/12, ώρα 16:00 και με την Λαμία την Κυριακή 21/12, ώρα 16:00.
Πιο συγκεκριμένα, η  ΠΑΕ Ηρακλής 1908 και προσωπικά ο πρόεδρος της κ. Σπύρος Παπαθανασάκης αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και προσπαθούν με την πρωτοβουλία αυτή να προσφέρουν μια ευκαιρία για διασκέδαση σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη ίσως περισσότερο από όλους τους άλλους και χρειάζονται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας.

Από 5 ευρώ με Θύελλα!

Ανακοίνωση εξέδωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη όπου ενημερώνει το κόσμο της ομάδας για τις τιμές των εισιτηρίων στον αγώνα με την Θύελλα Φιλώτα (17/12 – 15:00).
Η σχετική ανακοίνωση:
Σε κυκλοφορία θα τεθούν την Τετάρτη (17/12) το μεσημέρι (13:00) τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Θύελλα Φιλώτα (15:00) στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 10 ευρώ στη θύρα 2, 15 ευρώ στη θύρα 9 και 20 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων).
Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου, καθώς και από το πρώην ARIS Mobile.
** Ενημερώνουμε τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της αναμέτρησης με τηΘύελλα Φιλώτα οι πόρτες του γηπέδου θα παραμείνουν κλειστές. Εξαιρούνται οι σοβαροί λόγοι έκτακτης ανάγκης.
Υπενθύμιση για τα καρτελάκια του πακέτου εισιτηρίων
Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ενημερώνει τους κατόχους του πακέτου εισιτηρίων της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, που δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη το καρτελάκι τους, ότι μπορούν το παραλάβουν -προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς του- αύριο, Τρίτη, από τις 10:00 έως τις 17:00 και την Τετάρτη, την ημέρα του αγώνα με την ομάδα της Φλώρινας, από τις 10:00 έως τις 12:30 από τα γραφεία του Ποδοσφαιρικού Τμήματος (πρώην ΠΑΕ ΑΡΗΣ), επί της οδού Αλκμήνης.

«Στο FIFA κερδίζω τον Αγκουέρο»

Ο Λιονέλ Μέσι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανέβασε φωτογραφία με τον φίλο του, Αγκουέρο τονίζοντας πως μπορεί να τον νικάει στο FIFA, αλλά θα στο γήπεδο  δεν ξέρει ακόμα.
«Ανυπομονώ να παίξω στον επόμενο γύρο του Champions League. Θα είναι πολύ ωραίο να αντιμετωπίσω τον καλό μου φίλο, Σέρχιο Αγουέρο, που πάντα τον κερδίζω στο FIFA, αλλά ας δούμε τι θα γίνει στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σταρ της Μπαρτσελόνα.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Την Παρί ήθελε ο Μουρίνιο»

Ο γραμματέας της Τσέλσι, Νταβίντ Μπάρναρντ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε τόνισε πως πόθος του Μουρίνιο ήταν οι «μπλε» να βρεθούν αντιμέτωποι με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
«Προφανώς η Παρί είναι γνωστή σε εμάς, επειδή παίξαμε μαζί τους και στα προημιτελικά πέρσι και έχουν και τον Νταβίντ Λουίζ. Ξέρω ότι ο Ζοσέ είπε πριν την κλήρωση ότι θα ήθελε την Παρί Σεν Ζερμέν για τους οπαδούς μας και είχε δίκιο. Νομίζω ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα που παίζουμε το πρώτο αγώνα εκτός έδρας, τουλάχιστον θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο ματς»
*Πηγή: arenafm.gr*

Χαβίτο: «Περίμενα καλύτερο τον ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Χαβιέ Χαβίτο και αναφέρθηκε στο χθεσινό ματς της Κέρκυρας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Είχε πολλές αλλαγές και οι παίκτες φάνηκαν κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Περίμενα καλύτερο τον ΠΑΟΚ. Τελικά, όμως, έστω κι έτσι μας κέρδισε. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μας να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Θα είναι δύσκολη η συνέχεια για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς καθώς έχει μπροστά του ακόμη πολλά και δύσκολα παιχνίδια».

Για το ματς Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες που πλησιάζει: «Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως, με τη νίκη επί της Καλαμαριάς έχουμε πολλές ελπίδες και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Για τον Άρη: «Διανύει μια δύσκολη περίοδο. Είναι στη Γ’ Εθνική με οικονομικά προβλήματα, όμως, έχει και πολύ κόσμο. Πιστεύω ότι με τον καιρό θα ξεπεράσει τα προβλήματά του, θα ανεβεί και θα γίνει ξανά αυτός που ήταν. Ο Άρης είναι μια σημαντική ομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι καλό να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χαβιέ Χαβίτο στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Γρηγορίου: «Έχει τα φόντα να διεκδικήσει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αγωνιστικότητα της Κέρκυρας στα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται οτιδήποτε θέλει, το τι μπορεί να έχουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός μεταξύ τους, εμάς σαν Κέρκυρα μας αφήνει απ’ έξω και πολύ περισσότερο εμένα προσωπικά. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, είχαμε καλή παρουσία στο α’ μέρος και από την στιγμή που βρεθήκαμε στο 50’ να χάνουμε με 0-2 εκεί τελείωσε το ματς για μας και συνειδητά και υποσυνείδητα γιατί ακολουθούσε το ματς με τον Πανιώνιο. Αν ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με 2-0 είτε στο 50’ είτε στο 60’  και ήταν τέτοια η εξέλιξη του παιχνιδιού, επειδή το ρόστερ μας είναι τέτοιο, θα γινόταν κάτι αντίστοιχο και χθες. Εμείς αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια το ίδιο και αυτή είναι φιλοσοφία και η δική μου και της διοίκησης».

Για την δυνατότητα του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο: «Όταν ακόμη και στην κακή του, υποθετικά, μέρα μπορεί να κερδίζει και βγάζοντας, πλέον, τον στόχο της Ευρώπης από την καθημερινότητά του, έχει την ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να κοιτάξει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει και το EuropaLeague. Νομίζω ότι έχει τα φόντα να το διεκδικήσει και μακάρι να συμβεί αυτό για το καλό του ποδοσφαίρου, να δούμε διεκδικητές ως το τέλος και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό για να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να υπάρχει ενδιαφέρον και σε εμάς και σε εσάς».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μιχάλη Γρηγορίου στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Στην καλύτερη ενδεκάδα του Europa League ο Κλάους!!

Στην καλύτερη ενδεκάδα του Europa League για την φάση των ομίλων, βρίσκεται ο Στέφανος Αθανασιάδης. Μια σημαντική διάκριση για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ που έκανε μεγάλα παιχνίδια...

Η επιλογή τους αυτή είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς ο Κλάους αυτή τη στιγμή είναι στην δεύτερη θέση των πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης με έξι γκολ πίσω από τον Άλαν της Σάλτσμπουργκ που έχει πετύχει 8 τέρματα.

Αναλυτικά η ενδεκάδα:

Dusan Kuciak (Legia Warszawa) – Matteo Darmian (Torino FC), Leighton Baines (Everton), Danilo D’Ambrosio (Inter Mediolan) – Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Gokhan Tore (Besiktas Stambuł), Claudio Beauvue (EA Guingamp), Lior Refaelov (Club Brugge) – Alan, Jonathan Soriano (obaj Red Bull Salzburg), Stefanos Athanasiadis (PAOK Saloniki).
*Πηγή: metrosport.gr*

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον ορισμό Βοσκάκη στα Γιάννενα!!

Η αναφορά της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ για τον ορισμό του διαιτητή από τον σύνδεσμο Ρεθύμνου στο παιχνίδι του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννενα


Αναλυτικά:

Ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) είναι η επιλογή της ΚΕΔ για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ της Πέμπτης. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Βέρρης (Λέσβου) και Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε οΜιχάλης Κουτσιάυτης (Άρτας) και Παρατηρητής Διαιτησίας ο Χρήστος Γενναίος (Αθηνών).

Ο 35χρονος Κρητικός “σφυρίζει” στην  Superleague από τη σεζόν 2009-10 (7 ματς, κανένα του ΠΑΟΚ). Τη σεζόν 2010-11 έπαιξε δυο φορές τον Δικέφαλο (ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη 2-1, ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0). Τη σεζόν 2011-12 ήταν διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0 και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2. Την επόμενη χρονιά (12-13) ήταν στοΚέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0, Άρης-ΠΑΟΚ 2-2, ΠΑΟΚ-Βέροια 2-0, ενώ πέρυσι “σφύριξε” τα:Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0 και ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1. Τη φετινή σεζόν έχει διαιτητεύσει σε 3 ματς (Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-3, Πανιώνιος-Καλλονή 0-2 και Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1).

Στην καριέρα του ήταν διαιτητής σε ματς του ΠΑΟΚ δυο φορές και στο Κύπελλο (ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 2010, Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ 0-3 λ.δ. 2011). Συνολικά έχει παίξει σε 51 ματς Superleague, 15 ματς Football League, 21 Football League 2 και 7 ματς Κυπέλλου Ελλάδος.

«Ο Άρης βρίσκει ρυθμό και θα τα πάει καλύτερα» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη Ηλίας Προβατίδης και αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πιστεύω πως χθες σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο κάναμε ένα καλό παιχνίδι, είχαμε καλές μεταβιβάσεις, πετύχαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και εν συνεχεία δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα. Πιστεύω πως αν αντιδρούσαμε νωρίτερα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Παρόλα αυτά πιστεύω η ομάδα βρίσκει ρυθμό και θα πάει καλύτερα στην συνέχεια».

Για την συνεισφορά του Πάουλο Κάμπος: «Ο κ. Κάμπος μας έχει βοηθήσει με την εμπειρία του, είμαστε πολύ καλά σε θέματα τακτικής, σε θέματα προπόνησης και τα καλύτερα έπονται».

Για τα φημολογούμενα οικονομικά προβλήματα και το κατά πόσον επηρεάζουν: «Δεν νομίζω. Οι ποδοσφαιριστές όταν μπαίνουν να παίξουν ένα παιχνίδι δεν σκέφτονται οικονομικά προβλήματα. Στο παιχνίδι μέσα δεν τα σκέφτεσαι αυτά, το μόνο που θέλεις είναι η νίκη. Αν και δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα σε αυτόν τον τομέα. Πιστεύω πως έχουμε βρει ρυθμό σε όλους τους τομείς και συνεχίζουμε δυνατά».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ηλία Προβατίδη στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Χωρίς Παπαθανασάκη στην Ε.Ε.Α!

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Αθήνα λόγω ομίχλης που επικρατούσε από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο στην Ε.Ε.Α βρίσκονται οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ηρακλής.

Μπορεί ο Σπύρος Παπαθανασάκης να μην μπόρεσε να μεταβεί στην Αθήνα, λόγω ομίχλης που δεν επέτρεψε τις πτήσεις να απογειωθούν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία, ωστόσο οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ηρακλής, Δημήτρης Βαγιάκος και Στέφανος Τσιμικάλης, είναι στα γραφεία της Επιτροπής και θα εκπροσωπήσουν τον Ηρακλή στην υπόθεση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φάκελος με το συνολικό πλάνο επένδυσης του Σπύρου Παπαθανασάκη στον Ηρακλή έχει κατατεθεί από τους νομικούς, ενώ η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να βγει μέχρι το τέλος του 2014.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ανακοινώθηκαν οι κορυφαίοι του ιταλικού ποδοσφαίρου!!

Μέσω της ψήφου των προπονητών, των ποδοσφαιρικών και των δημοσιογράφων, αναδείχτηκαν τη Δευτέρα οι κορυφαίοι του ιταλικού ποδοσφαίρου για το χρονιά που φεύγει σε μερικές μέρες.

Ανακοινώθηκαν οι κορυφαίοι του ιταλικού ποδοσφαίρου
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο και το «παρών» έδωσαν πρόεδροι, προπονητές και ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Serie A, με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους να κατακτά τη «μερίδα του λέοντος» στα βραβεία.


Η καλύτερη 11άδα του 2014:

Καλύτερος τερματοφύλακας: Μπουφόν (2ος ο Χαντάνοβιτς, 3ος ο Ρέινα).
Καλύτερος αριστερός μπακ-χαφ: Ασαμόα (2ος ο Ντε Σίλιο, 3ος ο Πασκουάλ).
Καλύτερος κεντρικός αμυντικός: Μπαρτσάλι (2ος ο Καστάν, 3ος ο Μπονούτσι).
Καλύτερος κεντρικός αμυντικός: Μπενάτια (2ος ο Κιελίνι, 3ος ο Αστόρι).
Καλύτερος δεξιός μπακ-χαφ: Νταρμιάν (2ος ο Μαϊκόν, 3ος ο Λιχτστάινερ).
Καλύτερος δεξιός μέσος: Πογκμπά (2ος ο Πιάνιτς, 3ος ο Καντρέβα).
Καλύτερος κεντρικός χαφ: Πίρλο (2ος ο Μπόρχα Βαλέρο, 3ος ο Ναϊνγκολάν).
Καλύτερος αριστερός μέσος: Βιδάλ (2ος ο Κουαδράδο, 3ος ο Ντε Ρόσι).
Καλύτερος κεντρικός επιθετικός: Ιγκουαΐν (2ος ο Τσέρτσι, 3ος ο Ρόσι).
Καλύτερος δεξιός επιθετικός: Ιμόμπιλε (2ος ο Τότι, 3ος ο Τόνι).
Καλύτερος αριστερός επιθετικός: Τέβες (2ος ο Ιτούρμπε, 3ος ο Ζερβίνιο)


Ο Ντανιέλε Ρουγκάνι ανακηρύχτηκε ο καλύτερος νέος της περυσινής Serie B, ο Νίκολα Ριτσόλι ως ο καλύτερος διαιτητής και η Μελανία Γκαμπιαντίνι, αδερφή του Μανόλο της Σαμπντόρια, ως η καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστής.

Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Αντόνιο Κόντε, καλύτερος ποδοσφαιριστής ο Αντρέα Πίρλο και καλύτερη ομάδα η «Γηραιά Κυρία». *Πηγή: sport-fm.gr*

Παραιτήθηκε το ΔΣ της Νίκης Βόλου!

Οι διοικητικές εξελίξεις στη Νίκη Βόλου συνεχίζονται με «καταιγιστικούς» ρυθμούς, αφού τη Δευτέρα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους όλα τα μέλη του νυν ΔΣ των Θεσσαλών.

Παραιτήθηκε το ΔΣ της Νίκης Βόλου
Ο Ανδρέας Πάτσης έστειλε την απόφαση στη ΦΕΚ για να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Ο μόνος που παρέμεινε κανονικά στη θέση του είναι ο Άκης Κουντούρης, ώστε να υπάρχει ένας εκπρόσωπος της ΠΑΕ για να μπορούν να δοθούν οι μετοχές στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Αν δεν εμφανιστεί κάποιος τις επόμενες μέρες, τότε οι μετοχές πάνε αυτόματα στα χέρια των ανθρώπων της Ερασιτεχνικής και η τελευταία θα υποδείξει τη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Λούμπι ο Πανελευσινιακός!

Κοντά στην απόκτηση του Κερτ Λούμπι βρίσκεται ο Πανελευσινιακός, αφού οι δυο πλευρές αναμένεται να «δώσουν τα χέρια» τις επόμενες μέρες.

Κοντά σε Λούμπι ο Πανελευσινιακός
Οι «σταχυοφόροι» βρίσκονταν στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Μάικλ Ερικ που «μετακόμισε» στην Μπρίντιζι, και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.sport-gm.gr, έχουν προχωρήσει τις επαφές τους με τον πρώην σέντερ του Περιστερίου, ο οποίος αγωνίστηκε στους «πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» το 2010-2011.

Ο 30χρονος παίκτης αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Τέλεκομ Μπον, με την οποία συμμετείχε στην πρώτη φάση του φετινού Euro Cup, ενώ την περυσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Πρόκομ Τρεφλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα κολυμβητήρια έκλεισαν, προπόνηση πλέον στην… μπανιέρα τους!

Οπως σας είχε ενημερώσει σχετικά το WaterPoloLive, η διοίκηση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κλείσει τις 50άρες πισίνες του Ποσειδωνίου κι Εθνικού Κολυμβητηρίου.

Τα κολυμβητήρια έκλεισαν, προπόνηση πλέον στην… μπανιέρα τους
Ετσι οι ομάδες όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου της πόλης έμειναν με μια 50άρα κλειστή στο Ποσειδώνιο και με μια 25άρα στο Εθνικό. Οποιος θέλει πιο εντατική προπόνηση, στην… μπανιέρα του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί ένα κονδύλι 200.000 ευρώ είτε από την Πολιτεία είτε από τους συλλόγους ως χαράτσι. Επειδή, όμως, τίποτα από τα δύο δε θα γίνει, καλή… Άνοιξη στα κολυμβητήρια.

Πηγή: Waterpololive.gr

«Νοκ άουτ» ο Πέροβιτς!

Άσχημα μαντάτα προέκυψαν στην Ενισέι με την περίπτωση του Κόστα Πέροβιτς.

«Νοκ άουτ» ο Πέροβιτς
Ο Σέρβος διεθνής σέντερ της ρωσικής ομάδας θα αναγκαστεί να μείνει εκτός παρκέ για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο πρώην σέντερ της Μπαρτσελόνα και του ΝΒΑ αντιμετωπίσει πρόβλημα στο γόνατο και θα χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο για να το ξεπεράσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανάγινε «καταραμένο»…!!

Η λέξη «καταραμένο» επέστρεψε τη Δευτέρα για το «Ριαθόρ», αφού η Λα Κορούνια νίκησε 1-0 την Ελτσε στο ντέρμπι ουραγών της 15ης αγωνιστικής της Primera Division και πήρε «ανάσα» για την παραμονή της.

Ξανάγινε «καταραμένο»…
Η Λα Κορούνια επικράτησε 1-0 της Ελτσε στο «Ριαθόρ», στο ντέρμπι ουραγών της 15ης αγωνιστικής της Primera Division και πήρε «ανάσα» παραμονής στην κατηγορία, αφού βρέθηκε στο +2 από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στη δεύτερη κατηγορία. Έτσι, άφησε την αντίπαλό της στην τελευταία θέση να αγωνιά για την επιβίωσή της, έχοντας να νικήσει για πέντε ματς πλέον και από τη μοναδική της επιτυχία με 2-1 επί της Εσπανιόλ στις 2 Νοεμβρίου.

Πάντως, οι πρωταθλητές του 2000 ήταν ανώτεροι και νίκησαν δίκαια, έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη τη διάρκειά της. Ο Φαρίνα σημείωσε το μοναδικό γκολ με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή στο 22’, ενώ οι «ντεπορτιβίστας» είχαν και δοκάρι στο 78’.


ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Φαμπρίτσιο, Χουανφράν, Λόπο, Σίντνεϊ, Λουϊζίνιο, Μπεργκαντίνιος, Μεντούνιανιν (66’ Βιλκ), Ροντρίγκεθ, Φαρίνα (57’ Χουάν Κάρλος), Καβαλέιρο, Τοτσέ (87’ Ινσούα)

ΕΛΤΣΕ: Τούτον, Σουάρεθ, Ρόκο, Λομπάν, Σίσμα, Χοσέ Ανχελ (55’ Πάσαλιτς), Μοσκέρα, Ροντρίγκες (79’ Νίγκεθ), Βίκτορ (73’ Ερέρα), Φαχρ, Τζόναθας



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/12
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(39' Βερζά - 34' Ίσκο, 42' Μπέιλ, 81', 88' Κριστιάνο)

Σάββατο 13/12
Χετάφε-Μπαρτσελόνα 0-0

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 3-0
(13', 34' Φεγκουλί, 36' Πιάτι)

Κόρδοβα-Λεβάντε 0-0

Μάλαγα-Θέλτα 1-0

Κυριακή 14/12
Εσπανιόλ-Γρανάδα 2-1
(34’ Καϊσέδο, 90’ Στουάνι - 61’ Αράμπι)

Σεβίλλη-Εϊμπάρ 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 0-1
(85' Βιέτο)

Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο 1-1
(2' Βέλα - 61' Ντε Μάρκος)

Δευτέρα 15/12
Λα Κορούνια-Έλτσε 1-0
(22' Φαρίνα)


Η επόμενη (16η) αγωνιστική:

Παρασκευή 19/12
Θέλτα – Αλμερία (21.45)

Σάββατο 20/12
Μπαρτσελόνα – Κόρδοβα (17.00)
Λεβάντε – Σοσιεδάδ (19.00)
Εϊμπαρ – Βαλένθια (21.00)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Εσπανιόλ (23.00)

Κυριακή 21/12
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (13.00)
Γρανάδα-Χετάφε (18.00)
Έλτσε-Μάλαγα (20.00)
Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Τετάρτη 4/2
Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρωταθλητές οι παικταράδες του Θρύλου»

Τους παίκτες του Ολυμπιακού, Ντάρντεν, Λοτζέσκι από την ομάδα μπάσκετ και Κασάμι από αυτή του ποδοσφαίρου, ευχαρίστησε ο Σταύρος Ελληνιάδης, για την παρουσία τους στην εκδήλωση «Fit Kids Run».

«Πρωταθλητές οι παικταράδες του Θρύλου»
Ο Ολυμπιακός νίκησε (73-56) τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη, αλλά χθες, Κυριακή (14/12), Ματ Λοτζέσκι και Τρεμέλ Ντάρντεν είχαν και άλλες δουλειές.

Υπό την έννοια ότι εκπροσώπησαν τους Πειραιώτες στην εκδήλωση «Fit Kids Run», που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, τις «4 Moms» και την Ελένη Πετρουλάκη. Εκατοντάδες παιδιά βρέθηκαν στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, έτρεξαν και χάρηκαν αυτή την σπουδαία εκδήλωση.

Ήταν ο τρίτος αγώνας δρόμου, που έγινε στον Πειραιά, θα ακολουθήσουν κι άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το «3 on 3», που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο λιμάνι της πόλης.

Στο event αυτό ήταν επίσης και ο Παϊτίμ Κασάμι, με τον Σταύρο Ελληνιάδη, πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, να γράφει στο facebook: «Οι παικταράδες του Θρύλου μας τίμησαν με την παρουσία τους, ευχαριστούμε Λοτζέσκι, Ντάρντεν και Κασάμι, ευχόμαστε τον Ιούνιο πρωταθλητές».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… ξελιγώθηκε!


Καιρό «ζαχάρωνε» με τη νίκη, όμως συνέχεια κάτι στράβωνε. Τελικά, η επίσκεψη της ΚΠΡ στο «Γκούντισον Παρκ» αποδείχτηκε ευεργετική για την Έβερτον, που έφτασε -με σκόρερ και τον Μιραλάς- άνετα στο 3-1.

Επιτέλους… ξελιγώθηκε
Τον δρόμο προς τις νίκες ξαναβρήκε η Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά», στο ματς που έκλεινε την 16η αγωνιστική της Premier League, επικράτησαν 3-1 κόντρα στην ΚΠΡ και πανηγύρισαν τρίποντο μετά από τρία ματς αποχής.

Το σκορ στο ματς άνοιξε ο Μπάρκλεϊ στο 33ο λεπτό. Λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια, ο Κέβιν Μιραλάς έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, κάνοντας το 2-0 στο 43’. Τη νίκη «κλείδωσε» ο Νέισμιθ βρίσκοντας δίχτυα στο 53’. Για τους φιλοξενούμενους, ο Μπόμπι Ζαμόρα σημείωσε το γκολ της τιμής στο 80’.

Έτσι, η Έβερτον πήρε μεγάλη «ανάσα» φτάνοντας τους 21 βαθμούς και την Λίβερπουλ στην 10η θέση. Αντίθετα, η ΚΠΡ, που έμεινε για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς χωρίς συγκομιδή, έμεινε στους 14 και την 18η.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο, 13/12

Μπέρνλι-Σαουθάμπτον 1-0
(73’ Μπαρνς)

Τσέλσι-Χαλ 2-0
(7’ Αζάρ, 68’ Κόστα)

Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ 1-1
(11’ ΜακΆρθουρ - 13’ Κράουτς)

Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1
(40’ Λάμπαρντ)

Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ 1-1
(22’ πεν. Γκόμες - 29’ Ντάουνινγκ)

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα 1-0
(72’ Γκάρντνερ)

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 4-1
(15', 58' Zιρού, 54' 88' Καθόρλα - 63' Αγιόθε)

Κυριακή, 14/12

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 3-0
(12’ Ρούνεϊ, 40’ Μάτα, 71’ Φαν Πέρσι)

Σουόνσι-Τότεναμ 1-2
(48’ Μπονί - 4’ Κέιν, 89’ Έρικσεν)

Δευτέρα, 15/12

Έβερτον-ΚΠΡ 3-1
(33' Μπάρκλεϊ, 43' Μιραλάς, 53' Νέισμιθ - 80' Ζαμόρα)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 20/12 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Άστον Βίλα-Μαν. Γιουνάιτεντ
Χαλ Σίτι-Σουόνσι
ΚΠΡ-Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον-Έβερτον
Τότεναμ-Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ-Λέστερ

Κυριακή, 21/12

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (15:30)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 22/12

Στόουκ Σίτι-Τσέλσι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει… ζωή στην Ίντερ!!

Επιτέλους χαμόγελα στην Ίντερ! Ύστερα από πέντε ματς που αγνοούσαν τι εστί τρίποντο, οι «νερατζούρι» πέρασαν απ’ την έδρα της Κιέβο (2-0) και δεν έχασαν την επαφή τους με τις ευρωπαϊκές θέσες.

Υπάρχει… ζωή στην Ίντερ! (video)
Δεν είναι δα και τόσο «τελειωμένη» η Ίντερ! Οι παίκτες του Μαντσίνι -πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ως τεχνικός της ομάδας- επικράτησαν σχετικά εύκολα 2-0 της Κιέβο και ύστερα από πέντε αγώνες... απογοήτευσης, το χαμόγελο επανήλθε στα χείλη τους.

«Τρελό» ρυθμό είχε το ματς στα πρώτα του λεπτά, με την Κιέβο να μην κλείνεται, να απειλεί δις τον Χαντάνοβιτς (ειδικά το ένα πολύ δύσκολο), αλλά… φαινόταν πως οι φιλοξενούμενοι είχαν τον τρόπο να δημιουργήσουν εστίες… φωτιές στους αντιπάλους τους.
Κι όταν αυτοί δε μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα απ’ την άμυνά τους, ήρθε ο Κόβατσιτς στο 19’ ανοίξει το σκορ για την Ίντερ και να θέσει τις βάσεις της νίκης.

Και μπορεί οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος να μπήκαν με διάθεση να ισοφαρίσουν, ωστόσο πάνω στην… πίεσή τους, ήρθε ο Ρανόκια με ωραίο γυριστό να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το τελικό 0-2. Άλλωστε στα εναπομείναντα περίπου 35 λεπτά, οι μετέπειτα νικητές δεν επέτρεψαν σχεδόν καμία απειλή και μάλλον εύκολα πήραν τους τρεις βαθμούς, που τους ανέβασε στους 20 και παράλληλα υποχρέωσαν την Κιέβο στην πρώτη της ήττα ύστερα από πέντε ματς.



Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 13/12


Παλέρμο-Σασουόλο 2-1
(3’ Ριγκόνι, 90’+3’ Μπελότι - 85’ Παβολέτι)

Λάτσιο-Αταλάντα 3-0
(51’, 71’ Μάουρι, 81’ Λούλιτς)

Κυριακή, 14/12

Γιουβέντους-Σαμπντόρια 1-1
(12’ Εβρά-51’ Γκαμπιαντίνι)

Τζένοα-Ρόμα 0-1
(40' Ναϊνγκολάν)

Πάρμα-Κάλιαρι 0-0

Ουντινέζε-Βερόνα 1-2
(31' Ντι Νατάλε- 45'+2' Τόνι, 46' Χριστοδουλόπουλος)

Τσεζένα-Φιορεντίνα 1-4
(60’ αυτ. Σάβιτς - 44’ Βαλέρο, 47’ Σάβιτς, 79’ Ροντρίγκεζ, 90+3’ Ελ Χαμνταουί)

Μίλαν-Νάπολι 2-0
(6’ Μενέζ, 52’ Μποναβεντούρα)

Δευτέρα, 15/12

Έμπολι-Τορίνο 0-0

Κιέβο-Ίντερ 0-2
(19' Κόβατσιτς, 55' Ρανόκια)

Η επόμενη αγωνιστική (16η):

Πέμπτη, 18/12

Κάλιαρι-Γιουβέντους (20:00)
Νάπολι-Πάρμα (22:00)

Σάββατο, 20/12

Σασουόλο-Τσεζένα (19:00)
Ρόμα-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 21/12

Βερόνα-Κιέβο (13:30)
Αταλάντα-Παλέρμο (16:00)
Φιορεντίνα-Έμπολι (16:00)
Σαμπντόρια-Ουντινέζε (16:00)
Τορίνο-Τζένοα (16:00)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Το αβάσταχτο βάρος του Κόμπι!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο sport-fm.gr για τις άδικες για τον Κόμπι Μπράιαντ συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν και το πόσο επηρέασαν τον ηγέτη των Λέικερς στην καριέρα του.

Το αβάσταχτο βάρος του Κόμπι
Το μπάσκετ είναι το άθλημα όπου οι αριθμοί αποτυπώνουν περισσότερα πιστά από οποιοδήποτε άλλο την αλήθεια. Όμως η στατιστική είναι ταυτόχρονα και ένας μάλλον εύκολος τρόπος να πει κανείς ψέματα ή να παρουσιάσει την πραγματικότητα όπως ο ίδιος θέλει. Έτσι μπορεί ο Κόμπι Μπράιαντ να είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ ξεπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν, αλλά τα κατάφερε παίζοντας ήδη για πέντε περισσότερες σεζόν, πάνω από 6.500 αγωνιστικά λεπτά και σχεδόν 240 συμμετοχές επιπλέον, με πολύ παραπάνω επιθετικές προσπάθειες και βολές, αλλά και πολύ μικρότερα ποσοστά ευστοχίας. Θα μπορούσαμε ταυτόχρονα να αραδιάσουμε τα ατομικά τους βραβεία και τα δαχτυλίδια τους και θα βλέπαμε πως κι εκεί ο «Air» είναι πολύ μπροστά.

Η πραγματική σύγκριση των δύο, ωστόσο, δεν πρέπει να γίνεται βάσει αριθμών, βραβείων ή τίτλων. Αφενός μεν γιατί δεν συνέπεσαν στην ίδια εποχή, καθώς όταν ο Τζόρνταν έκανε τα τελευταία του βήματα στον… αέρα, ο Κόμπι ήταν στην πρώτη του νιότη κι αφετέρου γιατί αν κάναμε απογραφή δαχτυλιδιών θα βγάζαμε ανώτερο τον «τίμιο» μεν, πλην όμως ουδέποτε παίκτη πρώτης γραμμής, Ρόμπερτ Χόρι, και θα αγνοούσαμε θρύλους όπως οι Μπέιλορ, Μαλόουν, Γιούιν και Μπάρκλεϊ που έμειναν με «γυμνά» δάχτυλα.

Για όσους αξιώθηκαν από τον μπασκετικό Θεό να γίνουν μάρτυρες του «μεγάλου» στην εποχή της ακμής του, δεν τίθεται ερώτημα πως ο Τζόρνταν είναι ο καλύτερος επί γης εκπρόσωπός του και φυσικά ούτε καν ζήτημα σύγκρισης με κανέναν άλλο παίκτη, ποτέ στην ιστορία! Ακόμη κι αν τον ξεπεράσουν ο Λεμπρόν, ο Ντουράντ ή οποιοσδήποτε άλλος, μοιάζει απίθανο να πλησιάσει έστω κάποιος εξ αυτών την τελειότητα με την οποία ευλογήθηκε ο MJ και με τη σειρά του ευλόγησε ο ίδιος το μπάσκετ. Άριστος αθλητής, ακούραστος εργάτης, αστείρευτα ταλαντούχος επιθετικά, συνεπέστατος επιθετικά, αληθινός ηγέτης, που ενέπνεε ταυτόχρονα σεβασμό στους συμπαίκτες και ταυτόχρονα δέος και φόβο στους αντιπάλους του.

Είναι κατανοητό γιατί γίνονται συγκρίσεις με τον Κόμπι Μπράιαντ. Πέρα από την αγωνιώδη προσπάθεια του marketing να βρει τον επόμενο Μάικλ Τζόρνταν, όταν εκείνος αποφάσιζε δις στο ζενίθ της καριέρας του να αποσυρθεί, ο… διάδοχος είχε περίπου το ίδιο παράστημα, περίπου τις ίδιες πλαστικές κινήσεις, περίπου τα ίδια αθλητικά προσόντα, κατέκτησε περίπου τα ίδια πρωταθλήματα, πλέον έχει περίπου τους ίδιους πόντους, μέχρι και… περίπου τον ίδιο αριθμό στη φανέλα. «Περίπου» όμως, όχι ακριβώς! Μάλλον πρόκειται για την καλύτερη απομίμηση του Air από τις χιλιάδες-από παιδάκια στις αλάνες, μέχρι επαγγελματίες παίκτες-που προσπάθησαν να τον ξεπατικώσουν. Όμως η αυθεντία ήταν μία και το πρωτότυπο ποτέ δεν ξεπερνιέται.

Προς Θεού, ουδείς τολμά να υποτιμήσει τον Κόμπι Μπράιαντ. Τιμή και δόξα για τα κατορθώματά του, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, αλλά και τις αναρίθμητες όμορφες στιγμές που χάρισε στο κοινό που είχε στερητικό σύνδρομο όταν ο Τζόρνταν συνταξιοδοτήθηκε. Μάλλον όμως αυτό το βάρος της σύγκρισης με τον ασύγκριτο να μην επέτρεψε ποτέ στον Κόμπι να γίνει ακόμη καλύτερος από ό,τι έχουμε δει, ο καλύτερος που θα μπορούσε να γίνει βάσει του ταλέντου του. Ο Φιλ Τζάκσον κάποτε είχε δηλώσει πως δεν έχει γνωρίσει πιο ανταγωνιστικό τύπο από τον Κόμπι. Κι ένας τέτοιος χαρακτήρας, που θέλει να είναι πάντα ο πρώτος, δεν μπορεί παρά να επηρεάστηκε από τις συγκρίσεις με τον Τζόρνταν που σίγουρα θα έφτασαν στα αυτιά του. Η εμμονή αυτή μάλλον λειτούργησε αρνητικά για τον Κόμπι, που συχνά δείχνει να παίζει περισσότερο για τους αριθμούς του παρά για την παραπαίουσα ομάδα του. Κάτι που δεν μπόρεσε κανείς ποτέ να προσάψει στον Τζόρνταν.

Η ουσία είναι η εξής: ο MJ έθεσε τον πήχη σε απλησίαστα για οποιονδήποτε θνητό ύψη. Βάζοντας οποιονδήποτε, Κόμπι, Λεμπρόν ή άλλον, σε αυτή τη διαδικασία σύγκρισης, απλώς τον αδικούμε. Γιατί κάποιος μπορεί να μην είναι ή να μη γίνει ποτέ ο κορυφαίος που υπήρξε, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως είναι σπουδαίος. Ας αξιολογήσουμε, λοιπόν, τον Κόμπι και κάθε Κόμπι για αυτά που πέτυχε κι όχι για όσα δεν κατάφερε να κάνει όπως ο Τζόρνταν. *Πηγή: sport-fm.gr*