Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Με Ντε Χέα... ονειρεύεται!!

Η Γιουνάιτεντ ξεπερνά τους εφιάλτες της και με τον Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια ονειρεύεται ξανά! Ο Ισπανός θυμίζει... Σμάιχελ και η Μάντσεστερ θέλει να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο γκολκίπερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος Η Γιουνάιτεντ αφήνει πίσω τον περσινό της εφιάλτη και ο Νταβίντ Ντε Χέα είναι ο άνθρωπος που δίνει τον απαιτούμενο χρόνο στον Λουίς Φαν Χάαλ να περάσει τη φιλοσοφία του. Ο Ισπανός κάνει τρομερή χρονιά, την καλύτερη του στο Νησί και διαψεύδει αυτούς που  μιλούν για μια αποτυχημένη επιλογή! Το μεσημέρι της Κυριακής ο Ντε Χέα θύμισε… Σίμαν, η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες, αλλά ο Ισπανός ήταν βράχος. Ας γυρίσουμε λίγες ώρες πίσω για να θυμηθούμε την παράσταση που έδωσε!
ADVERTISEMENT
Στο 12' έσωσε την εστία του σε μονοκόμματο του Στέρλινγκ.
Στο 24' της αναμέτρησης άπλωσε το χέρι του και νίκησε ξανά τον επιθετικό της Λίβερπουλ.
Στο 51' ο Εβανς κάνει τραγικό λάθος, ο Στέρλνινγκ βγαίνει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά και πάλι ο Ντε Χέα θα σώσει.
Στο 67' ο Στέρλινγκ βγάζει σε θέση βολής τον Μπαλοτέλι, αλλά ο Ισπανός με μια μεγάλη επέμβαση και με τη βοήθεια του δοκαριού θα κρατήσει την εστία του ανέπαφη.
Στο 81' ο Μπαλοτέλι πάλι μέσα από το κουτί έκανε το σουτ,αλλά ο Ντε Χέα μπλόκαρε.
Τέσσερα λεπτά αργότερα δεν άφησε πάλι τον Μπαλοτέλι να σκοράρει, αφού με υπέροχη επέμβαση κράτησε το μηδέν!
«Έκανε έξι αποκρούσεις σε φάσεις όπου το γκολ φαινόταν αναπόφευκτο. Θυμίζει πολύ τον Ντέιβιντ Σίμαν, κυρίως επειδή στέκεται όρθιος και είναι πολύ δύσκολο να τον νικήσεις. Ως επιθετικός θέλεις τον γκολκίπερ να… αποφασίσει για εσένα, όμως ο Νταβίντ… στέκεται στο ύψος του» ήταν το αποθεωτικό σχόλιο του Σόλσκιερ για τον Ισπανό γκολκίπερ!

Δυσκολεύθηκε, αλλά πέτυχε!
Παρά το ταλέντο του η πρώτη χρονιά του Ντε Χέα ήταν δύσκολη και σκληρή. Τα media της χώρας δεν το ανέφεραν όμως οι προπονητές του ανησυχούσαν πολύ για το γεγονός πως ένιωθε περίεργα και ότι αποζητούσε διαρκώς την Ισπανία. Δεν βοήθησε και το γεγονός πως οι γονείς του δεν ήταν τόσο υπέρ των πτήσεων. Ούτε ότι το κορίτσι του ζούσε μεταξύ Βαρκελώνης, Μαδρίτης και Μάντσεστερ.
Επίσης δεν βοηθούσαν και άλλα πράγματα. Για παράδειγμα από το πολύ μεγάλο αεροδρόμιο της Μάντσεστερ μπορείς να πετάξεις σε 12 ισπανικές πόλεις και μάλιστα απευθείας, αλλά όχι για την Μαδρίτη! Έτσι ακόμα και το ταξίδι για το σπίτι ήταν πρόκληση. Ακόμα και μέσω Λίβερπουλ όπου οι παίκτες της Γιουνάιτεντ μόνο δημοφιλείς δεν είναι. Επίσης οι κάμερες ήταν διαρκώς πάνω του… Δεν άντεξε και πολλές φορές βρέθηκε στη σκιά του Λίντενγκραντ. Ο ίδιος όμως πείσμωσε, η Γιουνάιτεντ του έδειξε πίστη, το τεχνικό τιμ έμεινε πάνω του και ο ίδιος πήρε τα πάνω του.
Πέρσι, στο λεωφορείο για το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης ένας οπαδός τον ρώτησε εάν θα πήγαινε στην Μπάρτσα. «Ποιός ξέρει;», απάντησε. Ήταν η εποχή που το όνομά του συνδεόταν με την ομάδα λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Βαλδές. Το γεγονός ότι στην Γιουνάιτεντ πήγαν στο μεταξύ και άλλοι ισπανόφωνοι ήταν κάτι που τον βοήθησε πολύ όπως είχε πει και στην πρώτη του συνέντευξη στην Αγγλία τον Μάιο. Ο Ντε Χέα κατέληξε να λατρεύεται από τους οπαδούς που τραγουδούσαν: «Όπου και εάν πας να παίρνεις πάντα τον Ντε Χέα μαζί σου». Ήλπιζαν να είναι πιο άνετος με τον καιρό... Πιο άνετος από τον Ρονάλντο που σύμφωνα με τον Κιν γκρίνιαζε για τον καιρό.

Για… τρελό deal!
Ο Νταβίντ Ντε Χέα έχει γίνει το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στο Νησί, αφού είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε ένα τρελό σερί που τρέχει η Μάντσεστερ. Χωρίς να εντυπωσιάζει με την εικόνα της, μετρά έξι διαδοχικές νίκες, φλερτάρει πλέον με την κορυφή και ο Φαν Χάαλ είναι πιο κοντά στο να χτίσει αυτό που θέλει. Ο 24χρονος γκολκίπερ, καθιερώθηκε, αποθεώθηκε, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν το μέλλον του θα είναι στο Ολντ Τράφορντ. Το συμβόλαιο του λήγει το 2016 και η Ρεάλ τον βλέπει ως τον διάδοχο του Κασίγιας. Η Μάντσεστερ είναι έτοιμη να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου (!) δίνοντας του 9 εκατ. ευρώ τη σεζόν!
Ο 24χρονος  εγκαταστάθηκε στο Τσεσάιρ. Όμως εκεί δεν είναι ούτε το σπίτι του, ούτε οι φίλοι του, αλλά ούτε και η κοπέλα του που είναι καταξιωμένη τραγουδίστρια στην Ισπανία. Η... έλξη που συνεχίζει να του ασκεί η Μαδρίτη είναι ένα θέμα όπως και το οικονομικό καθώς στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί που κερδίζουν πιο πολλά από τον Ντε Χέα. Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, η Γιουνάιτεντ βρίσκει τον παλιό, καλό και δοξασμένο εαυτό της, ο Φαν Χάαλ «χτίζει», αλλά για να είναι το οικοδόμημα στέρεο, πρέπει τα… υλικά να είναι ακριβά!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: