Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Ο Παναθηναϊκός ένας από τους λόγους που ζω»

Ο Ιταλός οπαδός του Παναθηναϊκού, Ντάβιντε Ντι Σάντε μίλησε στο gazzetta.gr για τα 1.200 χιλιόμετρα που διένυσε προκειμένου να δει μαζί με την Θύρα 13 το «τριφύλλι», το τατουάζ του, τη νέα συνάντηση του με τον Διαμαντίδη, ενώ εξηγεί γιατί λάτρεψε τους «πράσινους».
Ο Ντάβιντε Ντι Σάντε από το Άτρι της Ιταλίας δεν αποτελεί συνηθισμένη περίπτωση οπαδού. Παθιασμένος με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Παναθηναϊκό κάλυψε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης τους “πράσινους” κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.
Ο Ιταλός οπαδός εξηγεί στο gazzetta.gr από που εκπορεύεται τούτη η τρέλα.

“Άρχισα να παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό, όταν είχε στο δυναμικό του τον Νάντο Τζεντίλε, πριν από 15 χρόνια. Σεζόν με σεζόν γινόμουν πιο φανατικός.
Όταν ήρθε στην ομάδα ο Διαμαντίδης ήταν φανερό πως δεν επρόκειτο για συνηθισμένο παίκτη. Η υποστήριξη στην ομάδα μετετράπη σε αγάπη. Τολμώ να πω πως ο Παναθηναϊκός αποτελεί λόγο για να ζω”.
Ο Ντι Σάντε είδε για πρώτη φορά τον Δημήτρη Διαμαντίδη από κοντά τον περασμένο Φεβρουάριο δείχνοντας του, το τατουάζ που «χτύπησε» για χάρη του. Πριν από λίγες μέρες στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Μιλάνο, ο Ιταλός υποστηρικτής του “τριφυλλιού” συνάντησε ξανά το ίνδαλμα του.
«Ο Μήτσος (σ.σ.: Διαμαντίδης) θυμόταν το τατουάζ μου γιατί του το είχα δείξει τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρά την ήττα του Παναθηναϊκού, ήταν ως συνήθως ευγενικός. Βγάλαμε μία φωτογραφία και μου υπέγραψε αυτόγραφα”.
Ο Ντι Σάντε εξηγεί στο gazzetta.gr πως χρειάστηκε να διανύσει 1.200 χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό εν δράσει.

“Αγόρασα εισιτήριο ώστε να βρίσκομαι κοντά στη Θύρα 13 και μόλις έφτασα πήγα στο μέρος πήγα κοντά τους. Όταν είδαν το τατουάζ μου με αποθέωσαν.
Τραγουδούσα μαζί τους συνθήματα για τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια ωραία βραδιά με τα παιδιά της Θύρας 13 και δώσαμε ραντεβού για την επόμενο φορά στο ΟΑΚΑ κάτι που θα συμβεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ταξίδεψα 600 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσω στο γήπεδο και άλλα 600 για να επιστρέψω. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για τον Παναθηναϊκό, το οποίο πραγματοποίησα με κέφι και περηφάνια για τα χρώματα μας”.
Τι σημαίνει όμως, ο Παναθηναϊκός για τον Ιταλό οπαδό;
“Για μένα είναι περηφάνια, πάθος, επιθυμία να παλεύεις σε κάθε περίσταση στο γήπεδο και να κατακτάς νίκες. Λόγος για να ζεις”.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: