Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Οι κορυφαίοι στην Ελλάδα!!

Ο Ηλιάδης στους άνδρες και η Νικολαΐδου στις γυναίκες, αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2014. Συγκίνηση στη βράβευση Σαμαρά με τον μικρό Jay. Δείτε όλες τις βραβεύσεις στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ.

Οι κορυφαίοι στην Ελλάδα
Ο ΠΣΑΤ ανέδειξε τους κορυφαίους για το 2014, καθώς επίσης και ανθρώπους που προσέφεραν ή συνεχίζουν να προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Ηλίας Ηλιάδης τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση, αφού αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του τζούντο μπορεί να μην κατάφερε να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση (το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του και ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Ηλιάδης) αλλά έστειλε το μήνυμά του.

«Είναι μεγάλη χαρά για ‘μένα. Όταν είσαι ο καλύτερος αθλητής, έχεις ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Και πιστεύω ότι θα καταφέρω να κρατήσω τον τίτλο μου μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004, αφήνοντας πίσω στην ψηφοφορία τους Λευτέρη Κοσμίδη και Γιώργο Καραγκούνη.

inner

Παρόλα αυτά ο «Κάρα» ανέβηκε στη σκηνή εκπροσωπώντας την Εθνική ποδοσφαίρου, που βραβεύτηκε ως η κορυφαία ομάδα. «Σας ευχαριστώ γιατί με κάνατε να αισθανθώ ξανά έστω και για λίγο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ήταν ένα συγκινητικό καλοκαίρι για μένα. Επίσης θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια του πόλο και στην ομάδα του open water», ανέφερε για τις συνυποψήφιες ομάδες.

Στις γυναίκες, η Κατερίνα Νικολαΐδου έκανε το νταμπλ -αφού και πέρυσι αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ελλάδα- αφήνοντας πίσω τις Βάσω Βουγιούκα και Κατερίνα Στεφανίδη. Κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε ο Νίκος Γέμελος, μπροστά από τους Γιώργο Μορφέση (τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του) και Φερνάντο Σάντος.

inner

Συγκινητικές στιγμές κατά την απονομή του επάθλου «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» στον Γιώργο Σαμαρά για τη σχέση που ανέπτυξε με τον μικρό φίλαθλο Jay Beatty (από την περίοδο που αγωνιζόταν στη Σέλτικ) που ήταν ο ξεχωριστός προσκεκλημένος της σημερινής εκδήλωσης.

inner

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση), κορυφαία αθλήτρια η Στέλλα Σμαραγδή (στίβος) και κορυφαία ομάδα η εθνική τένις με αμαξίδιο (Γιώργος Λαζαρίδης-Στέφανος Διαμαντής).

inner

Στις ειδικές βραβεύσεις τιμήθηκαν…

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΤ και εξαιρετικός αθλητικός ρεπόρτερ, Πέτρος Λινάρδος.

Ο κορυφαίος σφυροβόλος με συμμετοχή σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

Οι παράγοντες Νίκος Βεζυρτζής, Άκης Μιχαηλίδης και Κώστας Χαϊτογλου, αφενός για τη στήριξή τους σε ομάδες μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, αφετέρου για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016».

Οι Γιώργος Ζαραβίνας και Δημήτρης Καφφάτος για την προσφορά τους στο χάντμπολ.

Οι Σταυρούλα Τσολακίδου, Αναστασία Αβραμίδου (σκάκι) Ελένη Κελαϊδίτη (ρυθμική γυμναστική) και Αντώνης Σάγμαλης (μηχανοκίνητος) ως ανερχόμενα ταλέντα.

H οικογένεια του Αργύρη Παπαπέτρου για τη συνεισφορά της στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο μπάσκετ.

Ο Γιάννης Χλωρός και η ομάδα μπάσκετ του Σπόρτινγκ με το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: