Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τα συν και πλην των διεκδικητών του τίτλου!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη μάχη του τίτλου και τους πρωταγωνιστές της. Όπως φαίνεται λοιπόν, το  πρωτάθλημα φέτος μπορεί να το διεκδικήσουν κι οι τρεις παραδοσιακές δυνάμεις του.
Αν και βάσει εμφανίσεων, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, δεν πρέπει να μας εκπλήξει, αν μπει στο παιχνίδι κι ο Αστέρας! Είναι εφτά πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ, αλλά σύντομα τον έχει στην Τρίπολη. Ο Αστέρας αν μπορέσει και συνεχίσει την σταθερή πορεία του, απαλλαγμένος πλέον κι από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έχει τις δυνατότητeς να μπει σφήνα και να δώσει μία πραγματικά άγρια ομορφιά στη μάχη του τίτλου.
Ξεκίνησε φέτος πρώτος τα παιχνίδια του ο Αστέρας, από τον Ιούλιο, αλλά τα φορτία της Ευρώπης όλοι τα έχουν. Ο Παναθηναϊκός έδωσε δέκα παιχνίδια κι ο ΠΑΟΚ οκτώ, ενώ τα έξι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ισοδυναμούν με...16! Και τώρα που οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες στο τρίμηνο Δεκέμβρης-Φλεβάρης θα είναι πολύ δύσκολες, θα παίξουν ρόλο κι οι αντοχές των ομάδων και πάνω απ΄όλα η ψυχή που θα βγάλουν μέσα στα παιχνίδια.
Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει ως μεγαλύτερο αβαντάζ την…βαθμολογία. Δεν έχει χάσει την πρώτη θέση από την 4η αγωνιστική κι έχουμε φτάσει ως την 13η-κι αντέχει. Η δε διαφορά του δεν είναι μικρή: τέσσερις πόντους από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Όπερ σημαίνει ότι και δύο γκέλες-ισοπαλίες να κάνει, ο Ολυμπιακός ακόμη και με νίκες δικές του στις ίδιες αγωνιστικές, δεν θα τον προσπεράσει. Σημαντικό ότι δεν κάνει χοντρές γκέλες και στις κακές του ημέρες κέρδισε στην Τούμπα τον Πανθρακικό, ενώ έχανε 1-2 και την Κέρκυρα, από την οποία ισοφαρίστηκε σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός είναι πιο μαθημένος στον πρωταθλητισμό από κάθε αντίπαλό του, έχει ρόστερ καλύτερο και με μεγαλύτερο βάθος, αλλά είναι κι ο μοναδικός που συνεχίζει στην (πάντα δύσκολη να συνδυαστεί με το πρωτάθλημα) Ευρώπη, όπου λογικό είναι να έχει φιλοδοξίες μετά από μία τόσο αξιοπρεπή τετραετία στα σαλόνια της ΟΥΕΦΑ. Από την άλλη, έχει και τη μεγαλύτερη δυνατότητα από τους άλλους να ενισχυθεί σοβαρά κατά τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Το 2-2 με τον ΠΑΣ στο 88’ στο Καραϊσκάκη ήταν σοκαριστικά άσχημο αποτέλεσμα για τα δεδομένα του.
Ο Παναθηναϊκός αθόρυβα έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα κι ειδικά αν περάσει νικηφόρα από την Ξάνθη την Πέμπτη, μπορεί να θεωρηθεί σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, υπό την έννοια ότι θα έχει το αβαντάζ ότι θα παίξει το πρωτάθλημα στο β΄γύρο στη Λεωφόρο, όπου θα υποδεχθεί και ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, έχοντας περάσει από έδρες όπως η Τρίπολη, το Αγρίνιο κι η Ξάνθη. Από την άλλη, σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει την γκέλα στο πουθενά (όπως με το 1-2 από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και το 1-1 στο ΟΑΚΑ με το Λεβαδειακό).
Όπως έχω γράψει εδώ και δύο μήνες, οπότε είχα και τις πρώτες ενδείξεις, το πρωτάθλημα, που παρεμπιπτόντως μέχρι στιγμής ελάχιστα έχει επηρεαστεί από τον παράγοντα διαιτησία, θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές. Κι αν όντως συμβεί έτσι, όλα θα είναι ανοικτά. Πολύ απλά, γιατί αν καθοριστεί τελικά από δύο-τρία ματς στο τέλος, όλα μπορεί να γίνουν.
Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να το αλλάξει αυτό. Κατά βάθος άπαντες ξέρουν ότι είναι στο χέρι του. Αλλά με όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής δεν μας δίνει καμία σιγουριά ότι θα το κάνει…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: