Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Δεν πρόκειται να ξεπεράσει κανείς τον Τζόρνταν»

Την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να φτάσει κανείς ποτέ στο επίπεδο του Μάικλ Τζόρνταν εξέφρασε ο πρώην συμπαίκτης του στους Μπουλς και νυν προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ.

«Δεν πρόκειται να ξεπεράσει κανείς τον Τζόρνταν»
Πολλοί σπουδαίοι παίκτες έχουν περάσει από τα γήπεδα του μπάσκετ, αλλά σαν τον Μάικλ Τζόρνταν ουδείς σύμφωνα με τον Στιβ Κερ, ο οποίος παράλληλα αρνείται πως η ομάδα του, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Με πατημένο το γκάζι έχουν ξεκινήσει τη σεζόν στο ΝΒΑ οι Καλιφορνέζοι, καθώς μετά τα πρώτα 23 ματς έχουν ρεκόρ 21-2 και βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης σε όλο το πρωτάθλημα. Η εντυπωσιακή τους απόδοση σε συνδυασμό με την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ τους κάνουν κάποιους να πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν το ρεκόρ 72-10 των Σικάγο Μπουλς από τη σεζόν 1995-96.

Δε συμμερίζεται όμως αυτή την άποψη ο προπονητής των «Πολεμιστών», Στιβ Κερ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας της σπουδαίας ομάδας των Μπουλς που είχε ως πρωταγωνιστές τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν. Στο ερώτημα που του τέθηκε απάντησε με έμφαση πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ομάδα του να επαναλάβει ένα ανάλογο επίτευγμα: «Ω Θέε μου, όχι. Όχι!».

«Είχαμε αυτόν τον παίκτη με το όνομα Μάικλ Τζόρνταν σε αυτήν την ομάδα. Εκείνη τη χρονιά ξεκινήσαμε με 41-3. Αν φτάσουμε σε αντίστοιχο ρεκόρ, ελάτε να το ξανασυζητήσουμε», κάλεσε τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό που θυμάμαι έντονα από εκείνη τη χρονιά, ήταν πως υπήρχαν 10 παιχνίδια που ο Μάικλ απλά αποφάσισε πως θα κερδίσουμε. Και δεν υπήρχε άλλη ομάδα στη γη που να μπορούσε να μας νικήσει. Δεν θα υπάρξει ξανά άλλος σαν αυτόν, ούτε πρόκειται να τον πλησιάσει κάποιος. Ήθελε να σπάσει το ρεκόρ των 69 νικών των Λέικερς, αποφάσισε πως θα το κάνει και το πετύχαμε. Υπάρχει μόνο ένας Μάικλ», ρίχνοντας με έμμεσο τρόπο τις σπόντες του για τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος χθες ξεπέρασε τον Τζόρνταν στη λίστα των σκόρερ στο ΝΒΑ σε απόλυτους αριθμούς στην κανονική περίοδο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: