Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστό μέχρι Δευτέρα 21 Φλεβάρη 2011

Το blog θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, λόγω σοβαρών υποχρεώσεων των συντελεστών. Ο Στέλιος Γελαστός και οι συνεργάτες του σάς εύχονται ένα όμορφο και δημιουργικό διήμερο!!!

«Διαμάντι» αξίας 95 εκατομμυρίων στη Σάο Πάολο!

Στα 95,3 εκατομμύρια ευρώ κοστολόγησαν οι άνθρωποι της Σάο Πάολο τον ανερχόμενο αστέρα τους, Λούκας, που έλαμψε στο πρόσφατο πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής.

Ο φέρελπις Βραζιλιάνος, ενδιαφέρει πολύ τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης οι οποίες σχεδίαζαν να κινηθούν για την απόκτηση του στο προσεχές μέλλον. Έτσι, για να αποφύγουν μια ενδεχόμενη αποχώρηση οι διοικούντες τον βραζιλιάνικο σύλλογο, έβαλαν «διαστημική» ρήτρα στον 18χρονο, ύψους 95,3 εκατομμυρίων.

Ο Λούκας, έχει συμβόλαιο με τους «πρωτευουσιάνους», μέχρι το 2015. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια.

Με τα νέα δεδομένα, η Γιουνάιτεντ θα κινηθεί για την απόκτηση του Τζακ Ρόντγουελ από την Έβερτον, που έχει πολύ χαμηλότερη εμπορική αξία (15 εκατομμύρια).

Δοκίμασε «Σάλπι» και «Μούσλι»

Τα λάθη δεν επιτρέπονται στον επαναληπτικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να τα περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό. Ο Χάβος αποφάσισε να μη ρισκάρει και να παρατάξει τους απόλυτα έτοιμους για το «Λουζνίκι».
Τα λάθη αλλά και τα ρίσκα που πήραν την Πέμπτη (17/2) στον ΠΑΟΚ ήταν πολλά και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ο επαναληπτικός με τους Μοσχοβίτες πλησιάζει και στον Δικέφαλο αποφάσισαν οι επιλογές να είναι πιο νορμάλ, για να μπορέσει η ομάδα να κοιτάξει στα μάτια τους Ρώσους και να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε σχέση λοιπόν με το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στο δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Λουζνίκι». Στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, ο Μάκης Χάβος δοκίμασε ένα σύστημα πιο επιθετικό, 4-4-2 με τον Μουσλίμοβιτς δίπλα στον Σαλπιγγιδη.
Κάτω από δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, στα αριστερά ο Λίνο, στα δεξιά ο Σνάουτσνερ και στο κέντρο της άμυνας οι Κοντρέρας-Τσιρίλο. Σε θέση αμυντικού μέσου δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία επέστρεψε ο Τσουκαλάς. Στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Βιεϊρίνια και στο δεξί ο Ελ Ζαρ, ενώ η δυάδα της επίθεσης αποτελούνταν από Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς.

Κάηκε… η Τσέλσι!

Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε η Τσέλσι, που έχασε 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι από την Έβερτον και δεν κατάφερε να προκριθεί στον 5ο γύρο του FA Cup. Χωρίς σκορ η κανονική διάρκεια, με τον Λάμπαρντ να σκοράρει στο 104’ της παράτασης και τον Μπέινς να ισοφαρίζει στο 119’ στέλνοντας το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα».

Μετά το 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ», Τσέλσι και Έβερτον οδηγήθηκαν σε ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «μπλε» παρότι υπερείχαν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, δημιούργησαν ευκαιρίες και είχαν ένα δοκάρι μετά από «καραμπόλα» (σε ενέργεια του Λάμπαρντ παρενεβλήθηκε ο Τζαγκέλκα), δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια.

Στο 104’ του έξτρα χρόνου, ο Ανελκά γύρισε παράλληλα στην περιοχή, με το κακό κοντρόλ του Ντρογκμπά να μετατρέπεται σε ιδανική ασίστ για τον αρχηγό των «μπλε» που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Μπέινς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 119’, έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτες της Έβερτον ήταν πιο προσεκτικοί, εξασφαλίζοντας μια θέση στους «16» του FA Cup, εκεί που τους περιμένει η Ρέντινγκ.

Η σειρά των πέναλτι:

1-0 Λάμπαρντ
Αστοχεί ο Μπέινς
2-0 Ντρογκμπά
2-1 Τζαγκέλκα
Αστοχεί ο Ανελκά
2-2 Αρτέτα
3-2 Εσιέν
3-3 Χάιτινχα
Αστοχεί ο Κόουλ
3-4 Φ. Νέβιλ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Τέρι, Κόουλ, Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Μίκελ (46’ Εσιέν) Λάμπαρντ, Μαλουντά (91’ Ανελκά), Ραμίρες, Ντρογκμπά, Καλού.

Έβερτον (Άλεξ ΜακΛίς): Χάουαρντ, Τζαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, Κόουλμαν, Φ. Νέβιλ, Οσμάν (95’ Χάιτινχα), Αρτέτα, Κέιχιλ (70’ Μπιλιαλέντινοφ), Φελαϊνί, Μπέκφορντ (80’ Ανιτσέμπε).

Γήπεδο: «Στάμφορντ Μπριτζ»
Θεατές: 41,113

Ντου στο «Καραϊσκάκη»!

Μικροένταση δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Μερίδα οπαδών των «ερυθρόλευκων» επιχείρησε να μπει χωρίς εισιτήρια -και με τη… γνωστή τακτική του «ντου»- στο γήπεδο και αρχικά το κατάφερε.

Αμέσως μετά την είσοδό τους, ωστόσο, στις θύρες 2, 15 και 16, η ασφάλεια του γηπέδου κινητοποιήθηκε και «απειλώντας» τους πως -αν δεν αποχωρήσουν- θα παρέμβουν τα ΜΑΤ, τους ανάγκασε να περάσουν ξανά εκτός γηπέδου.

Κέρδισε και ελπίζει η Νίκη

Μεγάλη νίκη πέτυχε στο «Παντελής Μαγουλάς», η Νίκη Βόλου αφού επικράτησε με 2-1 της Κοζάνης στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Football League 2.

Η ομάδα του Βόλου κέρδισε δίκαια τους Κοζανίτες στην τελευταία ουσιαστικά ευκαιρία της και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου. Τα γκολ για τους Βολιώτες, πέτυχε ο Μπουσινάκης, στο 44΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και με σουτ στο 54΄. Στο 73΄μείωσε η Κοζάνη χάρη σε αυτογκόλ που σημείωσε Τσερκέζος.

Αναλυτικά το ματς:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΚΟΖΑΝΗ 2-1
(44', 54' Μπουσινάκης φάουλ & σουτ - 73' αυτ Τσερκέζος)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπόρτζαρης (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναγνωστόπουλος, Καμζόλας (Αχαΐας)

Η «Βασίλισσα» φώναξε παρούσα!

Πολύ σημαντική νίκη (1-0) για την αποφυγή των Play-out,  πέτυχε η Βέροια επί του Πιερικού στο ντέρμπι της Μακεδονίας, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 23ης αγωνιστική ημέρας της Football League.

Η «Βασίλισσα του Βορρά» ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε στη νίκη. Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα, πέτυχε ο Κουτσοσπύρος λίγα λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο (44΄).

Στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε τίποτα, και η Βέροια πήρε την πολύ σημαντική από βαθμολογικής άποψης νίκη.

Με τους τρεις βαθμούς αυτούς, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έφτασε τους 28 βαθμούς. Αντίθετα οι Κατερινιώτες, με την ήττα αυτή, συνεχίζουν να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη των Play-out.


Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Σαμαράς, Τσιάτσιος, Καλογέρης, Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Κουτσοσπύρος, Καλτσάς.

Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Χατζής, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Μιλόσκοβιτς, Πουλάκος, Κοντέων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Παπαδήμας, Ρηγόπουλος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δήμου, Κοντέων
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ρομπέρτο Μαντσίνι-Πιστεύω στους παίκτες μου πολύ

Ήταν ένας από τους αμέτρητους γόηδες του «καμπιονάτο». Σαν ποδοσφαιριστής, αποτελούσε τον τρόμο των αντιπάλων αμυντικών. Κανονιέρης από τους λίγους. Ακολούθησε μεγάλη καριέρα με την Σαμπντόρια, ενώ αγαπήθηκε πολύ και από τους οπαδούς της Λάτσιο. Ο Τζιανλούκα Βιάλι έκανε λόγο για τον καλύτερο παρτενέρ στην επίθεση. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν ήταν από τους ανθρώπους που προκαλούσαν με την συμπεριφορά του. Προτιμούσε να μιλάει μέσα στο γήπεδο και ανεμίζοντας την (must τότε) χαίτη του να δημιουργεί τάσεις παραφροσύνης στον γυναικείο πληθυσμό. Τα χρόνια πέρασαν. Ο Μαντσίνι ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή και οι ομάδες που του πρόσφεραν δουλειά στον πάγκο ήταν αυτές που τον γνώριζαν αρκετά καλά. Αγαπητός άλλωστε στον κόσμο, άρχισε να καθιερώνεται ως πρώτος προπονητής στην Λάτσιο, πριν μετακομίσει στο Μιλάνο και την Ίντερ. Το Calciopolis του έδωσε το δικαίωμα να παίζει σχεδόν. μόνος του με τους «νερατζούρι» και η απολύτως λογική συνέπεια αυτού, ήταν να βγαίνει πρώτος. Αμφισβητήθηκε έντονα. Αρκετοί θεώρησαν ότι στις πλάτες του Μοράτι έφτιαξε όνομα και τελικά ο Ζοσέ Μουρίνιο του «έφαγε» την θέση. Το ταξίδι στην Αγγλία δεν ήταν άγνωστο γι΄ αυτόν. Είχε κρεμάσει άλλωστε τα παπούτσια του στην Λέστερ. Τώρα ο Μαντσίνι έχει μία ακόμη μεγάλη πρόκληση. Να οδηγήσει στις επιτυχίες την Μάντσεστερ Σίτι. Η φετινή σεζόν είναι αλήθεια πως αφήνει αισιόδοξα μηνύματα. Λεφτά υπάρχουν. το θέμα πια είναι η διαχείριση από τον Μαντσίνι.
-Κ. Μαντσίνι τι θα κρατήσετε από το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη;
«Το αποτέλεσμα. Αυτό κρατάμε πάντα και με βάση αυτό προχωράμε. Το 0-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς και την Πέμπτη θα έχουμε την δεύτερη αναμέτρηση».
-Η Σίτι εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί;
«Πιστεύω πως ναι. Οι πιθανότητες είναι 55% – 45% υπέρ μας. Όμως δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Θέλαμε να σκοράρουμε στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη γα να είναι κάπως ευκολότερα τα πράγματα. Πιστεύουμε πάντως ότι στην έδρα μας θα τα καταφέρουμε».
-Περιμένατε τον Άρη να είναι δυνατός;
«Γνωρίζαμε πως πέρασε από έναν δύσκολο όμιλο. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη. Ο Άρης έχει φανατικό κοινό και θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Περιμέναμε κάτι καλύτερο».
-Τι σας προκάλεσε θετική εντύπωση στον Άρη;
«Είχε καλή αμυντική λειτουργία. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες όμως δεν είχαμε σε καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες. Ο Άρης έκλεισε τους διαδρόμους, έτρεξε πολύ στο γήπεδο και μας δημιούργησε πρόβλημα».
-Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο;
«Φανταστική. Ξέραμε ότι στην Ελλάδα είναι πάντοτε «καυτή» η ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί του Άρη βοηθούν πολύ την ομάδα τους και νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την παράδοση που έχει δημιουργηθεί εδώ στην Θεσσαλονίκη».
-Πως περιμένετε να είναι ο αγώνας του Μάντσεστερ;
«Διαφορετικός. Ελπίζω προς το καλύτερο για την δική μου ομάδα. Εκεί θα έχουμε το δικό μας κοινό. Ξέρουμε ότι ο Άρης θα προσπαθήσει να αμυνθεί καλά, όμως κι εμείς θα πετύχουμε γκολ. Πιστεύω στους παίκτες μου πολύ». Πηγη Μetrosport

Φοβάται την… ξεφτίλα ο Πελέ!

Σοβαρές ανησυχίες για το κατά πόσο η Βραζιλία θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 εξέφρασε ο Πελέ. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως φοβάται το ενδεχόμενο η πατρίδα του να ντροπιαστεί διεθνώς.

«Διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο διότι έχουμε την υποχρέωση να διοργανώσουμε ένα σπουδαίο Μουντιάλ. Αυτό περιμένουν όλοι από εμάς, αλλά δυστυχώς όλα τα έργα έχουν καθυστερήσει», τόνισε ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενέστερα στην περίπτωση του Σάο Πάουλο, πόλη στην οποία θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας της διοργάνωσης.
Η αρμόδια επιτροπή της FIFA έκρινε ακατάλληλο στο «Μορούμπι» και ζήτησε την κατασκευή νέου γηπέδου, όμως ήδη το πρότζεκτ έχει μείνει πολύ πίσω.

Παράλληλα, ο Πελέ αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει με καθυστερήσεις σε έργα υποδομής, όπως η ανακατασκευή των αεροδρομίων, τα οποία δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση.

Η μέρα που άλλαξε η ιστορία της Μίλαν


Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια, από τότε που η Μίλαν πέρασε στα χέρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. .
Μέχρι να αναλάβει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μίλαν, ήταν μια μέτρια ομάδα που ανεβοκατέβαινε κατηγορίες. Αυτή ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Άγγλου επιθετικού, Τόνι Γούντκοκ βασικού μέλος της Νόττινχαμ Φόρεστ όταν εκείνη μεσουρανούσε κατακτώντας δυο Πρωταθλητριών στα τέλη της δεκαετίας του 70’. Όταν του ήρθε πρόταση από τους «ροσονέρι» είπε την εξής ατάκα: «Προτιμώ να πάω σε μια ομάδα με φιλοδοξίες και όχι σε ένα μέτριο κλαμπ που ανεβοκατεβαίνει κατηγορίες».
Μέχρι την έλευση του Μπερλουσκόνι, η Μίλαν μετρούσε δύο  Κύπελλα Πρωταθλητριών. Από το 1989 μέχρι το 2007 κατάφερε να προκριθεί σε οκτώ τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει τους πέντε.
Δεν είναι λίγο πράγμα για μια ομάδα μέσα σε διάρκεια 18 χρόνων να κατακτά τόσους ευρωπαϊκούς τίτλους και να γίνεται φόβητρο για τις υπόλοιπες. Παίκτες παγκοσμίου κλάσεως έρχονται κατά κύματα, βοηθώντας τον σύλλογο στην προσπάθεια του να γίνει ένας απο τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.
Σήμερα οι «ροσονέρι» μετρούν τους περισσότερους Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους τίτλους 18 τον αριθμό, μαζί με την Μπόκα Τζούνιορς αναγνωρισμένους από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ.
Μερικά από τα ονόματα που έφερε ο Καβαλιέρε στο Μιλάνο:
Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ρούντ Γκούλιτ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Φράνκ Ρίκαρντ, Μάρκο Σιμόνε, Αντρέι Σεφτσένκο, Κλάρενς Ζέεντορφ, Μανουέλ Ρούι Κόστα, Αντρέα Πίρλο, Αλεσάντρο Νέστα, Κακά, Μάρκος Καφού, Κάρλο Αντσελότι, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, Όλιβερ Μπίρχοφ, Φιλίπο Ιντσάγκι, Ροναλντίνιο, Ριβάλντο και πολλοί άλλοι…
Τίτλοι
Στα 25 χρόνια θητείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην θέση του προέδρου, η Μίλαν έχει κατακτήσει 26 τίτλους.
Αναλυτικά:
Πρωτάθλημα Ιταλίας: (7) 1987-88, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1995-96, 1998-99, 2003-04.
Κύπελλο Ιταλίας: (1) 2002-03.
Σούπερ Καπ Ιταλίας: (5) 1988, 1992, 1993, 1994, 2004.
Κύπελλο Πρωταθλητριών/ Champions League: (5) 1988-89, 1898-90, 1993-94, 2002-03, 2006-07.

Αναβολές στο Νησί

Η κακοκαιρία που πλήττει το Νησί με τις ισχυρές βροχοπτώσεις έχει γίνει αιτία να αναβληθούν ήδη παιχνίδια στις μικρές κατηγορίες τόσο της Αγγλίας όσο και της Σκωτίας.
Πιο συγκεκριμένα στη «Λιγκ 1» αναβλήθηκε ο αγώνας της Ρότσντεϊλ με τη Σαουθάμπτον, στη «Λιγκ 2» ο αγώνας της Ρόδεραμ με τη Σριούσμπερι και στην Κόνφερενς το ματς της Ράσντεν με την Μπαθ Σίτι.
Στη Σκωτία αναβολές έχουμε μέχρι στιγμής στην «Ντιβίζιον 1» και στο παιχνίδι της Ντανφέρμλιν με τη Ρος Κάουντι, στην «Ντιβίζιον 2» στην αναμέτρηση της Φόρφαρ με την Έιρ και στην «Ντιβίζιον 3» στον αγώνα της Αρμπρόουθ με την Κλάιντ.
Όπως είναι λογικό και σε άλλα ματς η κατάσταση για το αν θα γίνουν είναι ρευστή και ίσως μέχρι το απόγευμα να υπάρξουν και περισσότερες αναβολές.

Οι αναβολές ανά κατηγορία:

Α’ ΑΓΓΛΙΑΣ
Ρότσντεϊλ – Σαουθάμπτον

Β’ ΑΓΓΛΙΑΣ
Ρόδεραμ – Σριούσμπερι

ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ
Ράσντεν – Μπαθ Σίτι

Α’ ΣΚΩΤΙΑΣ
Ντάνφερμλιν – Ρος Καόυντι

Β’ ΣΚΩΤΙΑΣ
Φόρφαρ – Έιρ

Γ’ ΣΚΩΤΙΑΣ
Αρμπρόουθ – Κλάιντ

Επεισόδια στα Ιλίσια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο των Ιλισίων όπου στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον Ηλυσιακό και την ΑΕΚ για την 18η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Ομάδα ατόμων χωρίς διακριτικά βγήκαν από το πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή και άρχισαν να πετούν μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ. Την ίδια ώρα, προσέρχονταν στο γήπεδο οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι δέχθηκαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Λίγο αργότερα μπήκαν φωτιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το γήπεδο.

Αντσελότι ο αντί-Ρανιέρι

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο πρώτος στόχος της Ρόμα για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η νέα διοίκηση της ιταλικής ομάδας θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές το ερχόμενο καλοκαίρι και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Ιταλός τεχνικός της Τσέλσι είναι ο υποψήφιος να διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία.
Η εφημερίδα «Corriere dello Sport» υπογραμμίζει πως η νέα διοίκηση σκοπεύει να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις στον Αντσελότι για να εργαστεί με άνεση στο «Ολίμπικο», ενώ συμπληρώνει πως η συμφωνία μαζί του θα συνοδευτεί με την πραγματοποίηση τεσσάρων μεγάλων μετεγγραφών, που θα δυναμώσουν αισθητά το ρόστερ των «λύκων» της «αιώνιας» πόλης.

Έλενα Ασλάνη, νίκα στο λιμάνι!

Σέξι μοντέλο, «καυτή» DJ, Παναθηναϊκός, θαυμάστρια του Γιούρκα και πρώην του Μπελούτσι! Ο λόγος για την Έλενα Ασλάνη, η οποία δηλώνει αιώνια πιστή στο «τριφύλλι».
Έλενα Ασλάνη, νίκα στο λιμάνι! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

«Βλέπει» Φάμπρεγκας στην Μπαρτσελόνα ο Μέσι

Την άποψη του για τον Σεσκ Φάμπρεγκας και την επιστροφή του στη Βαρκελώνη, εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός τόνισε ότι είναι βέβαιος πως ο άσος των «κανονιέρηδων» θα κάνει αυτό που νιώθει η… καρδιά του.

«Νομίζω πως στο τέλος ο Σεσκ θα κάνει αυτό που θέλει. Είμαι σίγουρος ότι θέλει να έρθει στην Βαρκελώνη, επειδή έχει καταλάβει πως εδώ είναι η μοναδική ομάδα με την οποία μπορεί να κερδίσει», ανέφερε ο Μέσι σε ισπανικά Μέσα, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε αναπόφευκτη την εν λόγω κίνηση.

Ωστόσο, ο Φάμπρεγκας πολύ σύντομα θα επισκεφτεί το Καμπ Νου (8/3), λόγω του δεύτερου αγώνα της φάσης των «16» του Champions League.

Ψάχνει βαθμούς στον Βόλο

Eτοιμος για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό είναι ο Ηρακλής , καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα, πέρα από την απουσία του τιμωρημένου Χοσέμι.

Οι «κυανόλευκοι» προπονήθηκαν για τελευταία φορά σήμερα στην Μικρα και αναχώρησαν για τον Βόλο. Τόσο ο Ηλιάδης οσο και ο  Ρόμπερτ Σζοτ, έμειναν εκτός αποστολής αφού δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Ο Γιώργος Παράσχος πήρε μαζί του στον Βόλο 18 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους  :Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κανακούδης, Λίμα, Αραμπατζής, Μάρα, Καϊτά, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Ντάνι, Μαχόπ, Ρόμπλες, Βουτσιάς, Στάμου, Ζερκά, Γιάκομπ, Επαλέ, Σολτάνι.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στην Ρωσσία

Ανακοινώθηκε από την ΤΣΣΚΑ το πρόγραμμα των συνεντεύξεων για την αναμέτρηση της Τρίτης στο Europa League.

Η ρωσική ομάδα θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στις  21 του μηνός .Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο Λεονίντ Σλούτσκι και ο  Ντεϊβίντας Σεμπέρας θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου στις 10.30 ώρας Ελλάδας το πρωί της Δευτέρας. Θα ακολουθησει η τελευταία προπόνηση της ΤΣΣΚΑ στο "Λουζνίκι".

Η συνέντευξη Τύπου του Μάκη Χάβου και ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας θα γίνει στην αίθουσα Τύπου του Λουζνίκι στις 16.30. Λίγο αργότερα είναι προγραμματισμένη η τελευταία προπόνηση του "Δικεφάλου" πριν το ματς της Τρίτης .

Μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης ο Ντάνι Άλβες

Πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, δείχνει να είναι ο Ντάνι Άλβες σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Οι «μπλαουγκράνα» είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την παρουσία του Βραζιλιάνου και θέλουν να τον κρατήσουν για χρόνια στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της El Mundo Deportivo  το συμβόλαιο του δεξιού αμυντικού της Μπάρτσα, λήγει τον Ιούνιο του 2012 και τόσο εκείνος, όσο και η διοίκηση της ομάδας, θέλουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Το μόνο που απομένει, είναι η τελική επαφή του Άλβες με τους ιθύνοντες του συλλόγου για την τελική συμφωνία.

Λέτσε, όπως λέμε… Ίντερ

Να μην υποτιμήσουν την Λέτσε και να αγωνιστούν με το πάθος που επέδειξαν στον αγώνα με την Ίντερ ζήτησε από τους παίκτες του ο προπονητής της Γιουβέντους, Λουίτζι ντελ Νέρι.

Οι τεχνικό των «μπιανκονέρι» χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής ως κομβική για την συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του στο ιταλικό πρωτάθλημα, ελπίζοντας να δει μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή κόντρα στους «νερατζούρι» την περασμένη εβδομάδα.

«Η Λέτσε είναι ένα σημαντικό ‘σταυροδρόμι’ για εμάς, γι’ αυτό το λόγο ελπίζω ότι θα παίξουμε όπως κόντρα στην Ίντερ, καθώς κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Ντελ Νέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι.

«Η ομάδα απέκτησε και πάλι ποιότητα μετά την ανάρρωση αρκετών τραυματιών μας, ενώ όσον αφορά τη φιλοσοφία μας, πρέπει να έχουμε τη συμπεριφορά που δείξαμε κόντρα στην Ίντερ», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Χάνει τη ρεβάνς ο Χαλκιάς

Με μια πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η σύντομη προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον σημαντικό αγώνα ρεβάνς που θα δώσει την Τρίτη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 36χρονος τερματοφύλακας, Κώστας Χαλκιάς δεν συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση, καθώς το οίδημα στον δικέφαλο του προκαλεί μία ενόχληση. Έτσι κρίθηκε καλύτερο να μην ταξιδέψει καν στη Μόσχα. Στη θέση του θα παίξει ο Κρέσιτς, ενώ στον πάγκο θα βρίσκεται ο Κουτζαβασίλης.
Την ίδια ώρα, ο Βιτόλο έκανε σήμερα ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους. Θα ταξιδέψει στη Μόσχα κι εκεί θα αποφασιστεί αν θα παίξει. Ο φόβος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι ότι ο συνθετικός τάπητας του Λουζνίκι, δημιουργεί άλλου είδους επιβάρυνση, ειδικά σε έναν ποδοσφαιριστή ταλαιπωρημένο και χωρίς πολλές προπονήσεις στα πόδια του.
Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης (σε συνθετικό γήπεδο για καλύτερη προετοιμασία), ο Χάβος ανακοίνωσε τους 20, που θα πετάξουν αύριο το πρωί για τη Μόσχα. Αυτοί είναι οι Κρέσιτς, Κουτζαβασίλης, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.
-15 βαθμούς στη Ρωσία
Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι γνωστοποίησαν το αυριανό πρόγραμμα. Στις 17.30 είναι προγραμματισμένη η προπόνηση του ΠΑΟΚ στο Λουζνίκι, ενώ στις 18.00 θα δώσουν συνέντευξη τύπου ο Μάκης Χάβος κι ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.
Αύριο το πρωί στη Μόσχα, ο ΠΑΟΚ θα βρει θερμοκρασία -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη μέρα του αγώνα, η μετεωρολογική υπερησία προβλέπει θερμοκρασία από -16 μέχρι -25 βαθμούς.

Χωρίς Κόκε στο Περιστέρι

Μετά την πρωινή προπόνηση του Άρη, ο Γιάννης Μιχαλήτσος ανακοίνωσε τους 20 ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του στο Περιστέρι για τον κρίσιμο αγώνα με τον Ατρόμητο (
Έκτος έμεινε όπως αναμενόταν ο Σέρχιο Κόκε, οι τιμωρημένοι Φατί, Μίσελ και οι Κουλουχέρης (ενσωματώθηκε στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας από σήμερα), Χουάνμα, Οικονομόπουλος, Αγτζίδης, Μπουγαίδης, Αραβίδης, Αγγελούδης.
Πιο συγκεκριμένα την αποστολή αποτελούν οι : Σηφάκης, Βελλίδης, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Τόχα, Μενδρινός, Οριόλ, Πρίττας, Μπομπαντίγια, Σακάτα, Τσέζαρεκ, Πορτίγια, Παπαζαχαρίας, Τσεζνάουσκις, Καστίγιο, Ντανίλο Περέιρα, Κασναφέρης, Κατίδης.

Μπήκε ο Σολτάνι στην αποστολή

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για τον αυριανό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου (15:00 Live από το Αθλητικό Metropolis, 95,5).
Ο κ. Γιώργος Παράσχος δεν έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Χοσέμι, αλλά στην αποστολή μπήκε ο Καρίμ Σολτάνι, παρόλο που έχασε κάποιες προπονήσεις μεσοβδόμαδα. Επίσης δεν υπολογίζονται οι Γιώργος Κατσικάς (ρήξη χιαστών, εκτός μέχρι το τέλους της περιόδου), Στέλιος Ηλιάδης και Ρόμπερτ Σζοτ, που ακολουθούν ατομικούς ρυθμούς και τον ασθενή Ηλία Μέλκα.
Αναλυτικά οι 20 ποδοσφαιριστές για την αποστολή του Βόλου, από τους οποίους, πριν το παιχνίδι, θα κοπούν δυο:
Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κανακούδης, Λίμα, Αραμπατζής, Μάρα, Καϊτά, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Ντάνι, Μαχόπ, Ρόμπλες, Βουτσιάς, Στάμου, Ζερκά, Γιάκομπ, Επαλέ, Σολτάνι.

Μπομπαντίγια: «Θέλω να μείνω»

Την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Άρη εξέφρασε ο Ραούλ Μπομπαντίγια. Ο Αργεντινός επιθετικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έως τώρα παρουσία του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και συμπλήρωσε πως είναι έτοιμος να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, εντός του αγωνιστικού χώρου.
Ο Μπομπαντίγια τόνισε στην εφημερίδα «Super Aris»: «Ο Άρης είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου εδώ για χρόνια. Ακόμα δεν είμαι απόλυτα έτοιμος και δεν έχετε δει τον πραγματικό Μπομπαντίγια. Νιώθω, όμως, τεράστια όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής και κόντεψα να σκάσω βλέποντας αυτή την ατμόσφαιρα. Αυτό που γίνεται στο γήπεδό μας ''ανασταίνει'' και νεκρούς».
Στην συνέχεια, τόνισε για τη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι: «Θα είναι μια πραγματική μάχη. Ένας πόλεμος. Το 0-0 μπορεί να μην είναι το καλύτερο εντός έδρας αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι και άσχημο. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε την πρόκριση».

Δύσκολα θα ταξιδέψει στη Μόσχα ο Χαλκιάς

Ο Ελληνας τερματοφύλακας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και ανάλογα με το αποτέλεσμά της ο Μάκης Χάβος θα πάρει την τελική απόφαση. Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι με το μέρος του Χαλκιά ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει ένα αιμάτωμα στο δικέφαλο (ζημιά που τον ανάγκασε να γίνει αλλαγή και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο).
Εν τω μεταξύ, η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ επί ελληνικού εδάφους, αυτή του Σαββάτου, θα διεξαχθεί σε γήπεδο με πλαστικό χόρτο στη Μίκρα έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές να συνηθίζουν τις συνθήκες που θα συναντήσουν στη Μόσχα.
Σε γήπεδο με πλαστικό χόρτο θα διεξαχθεί και η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Ρωσία (την Κυριακή). Το γήπεδο θα επιλέξει ο Παντελής Κωνσταντινίδης ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Μόσχα.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε τερέν με πλαστικό χόρτο είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ.

Το μυαλό στο Περιστέρι

Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στρέφεται η προσοχή τεχνικής ηγεσίας και παικτών στον Άρη. Οι «κίτρινοι» γνωρίζουν πως η αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνουν για κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος προσπαθεί να τονίσει στους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους τον επαναληπτικό αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι για το Europa League, καθώς η αναμέτρηση του Περιστερίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο Άρης δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών και καλείται να φύγει από την Αθήνα με το ροζ φύλλο αγώνα, που θα του δώσει και την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση για τη ρεβάνς με τους «πολίτες». Ο Μιχαλήτσος δεν υπολογίζει για τον αγώνα της 23ης αγωνιστικής στους Φατί, Μίσελ και Κόκε.
Το 4-2-3-1 αναμένεται να διατηρηθεί, με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ρονάλντο και Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Οι Βανγκέλι και Νέτο θα αγωνιστούν στα άκρα της άμυνας, με τους Πρίττα και Πορτίγια να παίρνουν θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ως αμυντικοί μέσοι. Οι Τόχα, Σακάτα και Καστίγιο θα αγωνιστούν στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μπομπαντίγια.

Σοκ σε αγώνα παίδων

Την τελευταία του πνοή άφησε 42χρονος πατέρας νεαρού ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για το τουρνουά παίδων, ο άτυχος άνδρας υπέστη έμφραγμα και κατέρρευσε στις εξέδρες. Οι γιατροί που βρίσκονταν στο γήπεδο δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι και έτσι ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η αναμέτρηση των δυο ομάδων ακυρώθηκε αμέσως μετά το άτυχο συμβάν.

Μπαμ με Σίλβα η Ατλέτικο

Το μεγάλο μπαμ με την απόκτηση του Νταβίντ Σίλβα θα προσπαθήσει να κάνει το καλοκαίρι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ισπανός διεθνής άσος δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στη Μάντσεστερ Σίτι και ψάχνεται να επιστρέψει στην πατρίδα του.Ο Σίλβα μετά τις πρώτες εβδομάδες προσαρμογής αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Σίτι, αλλά ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να συνηθίσει τον καιρό. Ο Σίλβα προέρχεται από τα Κανάρια Νησιά, όπου το χειμώνα συνήθως η θερμοκρασία είναι στους 23 βαθμούς περίπου και ο ίδιος το καλοκαίρι δεν ήθελε να αποχωρήσει από την Ισπανία, αλλά η Σίτι ήταν η μοναδική ομάδα που μπορούσε να διαθέσει τα λεφτά που ζητούσε η Βαλένθια.

Η Ατλέτικο έχει προσπαθήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν να αποκτήσει τον 25χρονο άσο, χωρίς όμως επιτυχία, και ελπίζει η τρίτη φορά να είναι η «φαρμακερή». Βέβαια, επειδή ο Σίλβα δεν θα έρθει φθηνά, οι «ροχιμπλάνκος» το καλοκαίρι θα βγάλουν στο σφυρί αρκετούς ποδοσφαιριστές, για να μπορέσουν να γεμίσουν τα ταμεία τους και να μπορέσουν να τον αποκτήσουν.

Ακαδημίες στο «σπίτι» της Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα!

Οι πρώτες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα εκτός Ισπανίας είναι γεγονός! Και που είναι; Μόλις δυο χιλιόμετρα από το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι!!!

Σαν να λέμε, «άνοιξε χασάπης δίπλα στο χασάπη», ένα πράμα... Διότι θα φαγωθούν, και αυτό είναι σίγουρο...

Οι ακαδημίες πάντως θα αποτελούνται από παιδιά 6 έως 16 ετών και αν υπάρχει κάποιος κερδισμένος από αυτή την υπόθεση είναι ένας! Ούτε η «Μπάρτσα», ούτε η Τσέλσι! Αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ... Που δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι στην Βαρκελώνη να τσεκάρει τα «κελεπούρια» των «μπλαουγκράνα».

Σερ Άλεξ: «Παίρνει ματς μόνος του ο Νάνι»!

Με εξαιρετικά λόγια για τον Νάνι και την βελτίωση που έχει κάνει φέτος μίλησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Παράλληλα ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε την άποψη του ότι ο Νάνι κατάφερε να προσαρμοστεί  πιο γρήγορα στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ σε σχέση με τον  Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήθελε τον χρόνο του.

««Είναι παίκτης που παίρνει ματς μόνος του. Δημιουργεί ευκαιρίες και σκοράρει συχνά. Εναντίον της Σίτι είχε εφτά τελικές προσπάθειες και είναι μεγάλος αριθμός για έναν παίκτη που παίζει στα άκρα. Και ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι σαν αυτό. Δείχνει ωριμότητα πλέον» τόνισε αρχικά ο Φέργκιουσον και συνέχισε: «Ο Ρονάλντο ήταν φανταστικός. Είναι από τους παίκτες που μένουν στην ιστορία. Του πήρε όμως χρόνο να προσαρμοστεί στον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού και να βελτιώσει το παιχνίδι του. Ο Νάνι το κατάφερε πιο γρήγορα αυτό».

Φωτο ημερας

Μας έχει μπερδέψει αυτή η Ρένια. Είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Κοντά στην απόκτηση του Κοντοέ βρίσκεται η ΑΕΚ

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Γιάννη Κοντοέ βρίσκεται η ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του 24χρονου αμυντικού του Πανιωνίου εκπνέει το καλοκαίρι και η Ένωση έχει προσεγγίσει τον παίκτη προκειμένου να τον κλείσει από τώρα.

Ο Κοντοές αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά κυρίως χρησιμοποιείται ως ακραίος μπακ. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου και αφού έκανε το... αγροτικό του σε μικρότερες κατηγορίες, επέστρεψε στην πλατεία το 2007. Από τότε μέχρι σήμερα έχει καταγράψει με τα κυανέρυθρα 56 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ προχωρά σε αυτή την κίνηση με γνώμονα την ενίσχυσή της στα άκρα της άμυνας όπου παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και ο Κοντοές είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει λύσεις.

Μουρίνιο: «Αν δεν με απολύσουν, θα μείνω»

Τη διάθεσή του να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο τεχνικός των «μερένχες» υποστήριξε επίσης πως δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ιταλία, για λογαριασμό της Γιουβέντους, από τη στιγμή που ήταν προπονητής της Ίντερ.

«Αν δεν με απολύσουν, θα μείνω» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός στο ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Cope”, για να προσθέσει: «Όταν υπέγραψα συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, στόχος μου ήταν να το εξαντλήσω. Όταν αφήνεις μια ομάδα, όπως η Ίντερ, για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν το κάνεις μόνο για ένα χρόνο. Θέλω να μείνω και αν όλοι μείνουμε προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο, δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην συμβεί αυτό».

Ερωτηθείς για τον αν θα μπορούσε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποια αντιπάλου της Ίντερ, απάντησε: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάτσω στον πάγκο της Γιουβέντους, ενώ ήμουν προπονητής της Ίντερ, αφού άφησα ένα κομμάτι του εαυτού μου».

Με τον κόσμο στο πλευρό του στο Βόλο

Όπως στις Σέρρες, που ήταν το τελευταίο ματς εκτός έδρας, στο οποίο ο Ηρακλής είχε τον κόσμο στο πλευρό του, έτσι και στο Βόλο. Βέβαια, στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό η ομάδα των Σερρών είχε αθετήσει το λόγο της για την ανταποδοτικότητα και δεν έδωσε επίσημα εισιτήρια στην ΠΑΕ Ηρακλής. Ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε επισήμως εισιτήρια. Ο Ηρακλής θα έχει 1.000 εισιτήρια στη διάθεση του εκ των οποίων τα 500 εστάλησαν ήδη στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έχουν ήδη στείλει το μήνυμα τους μέσω του διαδικτύου αναφορικά με το αυριανό παιχνίδι. «Η ομάδα μας χρειάζεται, γι’ αυτό μπαίνουμε στα πούλμαν, να φέρουμε το διπλό. Αλλά και να μη μας χρειαζόταν, πάλι εκεί θα ήμασταν! Ώρα αναχώρησης στις 8 το πρωί της Κυριακής και κόστος εκδρομής 15 ευρώ», τονίζει χαρακτηριστικά η «Αυτόνομη Θύρα 10».
Οι εγγραφές για την εκδρομή έχουν ολοκληρωθεί, αφού η προθεσμία έληξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι «Blue Boys», που επίσης διοργανώνουν εκδρομή για την πόλη της Μαγνησίας. «Αφήνουμε τα άσχημα αποτελέσματα στην άκρη γιατί εμείς μάθαμε να κερδίζουμε σε όλες τις έδρες…», τονίζουν με νόημα στην σχετική ανακοίνωση τους.
Επομένως, ο κόσμος θα κάνει εκ νέου το καθήκον του. Για μία ακόμη αναμέτρηση, θα βρεθεί στο πλευρό των παικτών του Παράσχου. Φυσικά, θέλουν και περιμένουν να έρθει το «διπλό». Στο Βόλο, θα υπάρχει εκδοτήριο για λογαριασμό των φιλάθλων του Ηρακλή.

Εξετάζει Σισόκο ο Μουρίνιο

Για την απόκτηση του Μοχάμεντ Σισόκο φέρεται να ενδιαφέρεται η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Marca» ο μέσος από το Μάλι αρέσει πολύ στον Ζοζέ Μουρίνιο. Μάλιστα αναφέρεται πως οι Μαδριλένοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα ποσό που θα φθάνει τα επτά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να πείσουν τη Γιουβέντους να τον παραχωρήσει.

Ματζουράκης: «Θα κερδίσει ο πιο τυχερός»

Στον παράγοντα τύχη στάθηκε ο Γιάννης Ματζουράκης, μιλώντας για το σημερινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο Έλληνας προπονητής αναλύοντας το παιχνίδι, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους σε άμυνα και κέντρο και τους «πράσινους» σε επίθεση.

Για τη σημασία του ντέρμπι:
«Είναι το ντέρμπι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Είναι οι δύο ομάδες που δίνουν πιο συχνά τη μάχη για τον τίτλο. Ανάμεσα σε όλα τα ντέρμπι αυτό είναι το πρώτο».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο αντιπάλων:
«Οι δύο ομάδες παρουσιάζονται με καλή ισορροπία στην ομοιογένεια. Κυρίως στα προβλήματα. Λίγο-πολύ καμία δεν έχει. Θα χρησιμοποιηθούν οι παίκτες που έπαιζαν όλον τον τελευταίο καιρό και θα έχουν ομοιογένεια. Δεν θεωρώ ότι ο Μπουμσόνγκ ήταν κάποιος που ήταν σταθερά στην 11άδα, κυρίως στις αρχές της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει πιο σταθερή αμυντική συμπεριφορά, αν και τελευταία έχει βελτιωθεί και ο Παναθηναϊκός σε αυτόν το τομέα. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί συνεχώς την ίδια αμυντική τετράδα, ενώ ο Παναθηναϊκός κάνει πιο πολλές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός δεχόταν εύκολα τα γκολ στις αρχές, κάτι που έχει αλλάξει στα τελευταία ματς.

Στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός παρουσιάζει και εκεί μεγαλύτερη σταθερή, αν εξαιρέσουμε κάποιους τραυματισμούς, αντίληψη, χρησιμοποιώντας σχεδόν πάντα την ίδια τριάδα στα τελευταία 10 ματς. Εκεί βέβαια έχουν τα λιγότερα προβλήματα και οι δύο ομάδες. Και σε αυτή τη γραμμή θεωρώ ότι υπερέχει ο Ολυμπιακός. Η ομοιογένεια είναι ταυτόσημη με την εμπειρία, είτε αυτή είναι χρόνων, είτε παιχνιδιών. Είναι ένα στοιχείο που μετράει πολύ στα μεγάλα ματς.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού παρουσιάζεται στην επίθεση. Στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είχε μια συγκεκριμένη και πολύ καλή συνταγή. Έπαιζε 4-2-3-1 με Μιραλάς στην κορυφή και είχε καλή λειτουργία, με σχετικά καλή ταχύτητα, ενώ ήταν και απρόβλεπτος. Γι’ αυτό είχε και τα περισσότερα γκολ. Τώρα κάνει πιο πολλές αλλαγές και ο Μιραλάς που έχει αποδειχθεί δεινός σκόρερ, μετατοπίζεται στα άκρα. Στο ματς με τον Άρη πήρε μια πάσα καταπληκτική, αλλά επειδή ήταν στα πλάγια, μακριά από την εστία έχασε τη φάση. Με βάση την εικόνα, τότε και τώρα, ήταν καλύτερος στις αρχές με τον Μιραλάς στην κορυφή, απ’ ό,τι τώρα. Αφήνει ερωτηματικά η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός παρότι δεν έχει πρόβλημα στην ομοιογένεια γενικώς, έχει λιγότερη σταθερή συμμετοχή παικτών. Τελευταία έχει αρχίσει και δείχνει βελτιωμένη εικόνα και έχει περισσότερη υπομονή να αλλάξει την μπάλα. Στον πρώτο γύρο, επειδή ήταν πιο ενισχυμένη η προσωπικότητα του Σισέ, όλοι έψαχναν αυτόν. Αυτή βιασύνη αφαιρεί άλλους μηχανισμούς και φέρνει προβλεψιμότητα, η οποία ήταν η κύρια αδυναμία του. Η προσπάθεια βελτίωσης του καινούργιου προπονητή φαίνεται. Έχει περισσότερες ιδέες στο παιχνίδι του και σκοράρει πιο εύκολα. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να έχουν διεισδυτικούς μηχανισμούς. Σε αυτό το σημείο νομίζω ότι υπερέχει ο Ολυμπιακός».

Για το πού θα κριθεί το ματς:
«Το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Το ντέρμπι εξαρτάται από την τύχη. Όποια από τις δύο έχει μεγαλύτερη τύχη θα νικήσει. Όποια φτάσει πρώτη στο γκολ έχει και το προβάδισμα, αφού έχουν και οι δύο την εμπειρία να κρατήσουν το προβάδισμα».

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ !!!
Πλουσιο το σημερινο κουπονι, παμε να δουμε τη επιλεξαμε...
Το μεσημερι θα κρατησουμε το OVER 2,5 του Αμβουργου κοντρα στη Βερντερ Βρεμης. Το Αμβουργο στο εξ αναβολης ντερμπι με την Σαν Παουλι την Τεταρτη ηττηθηκε εντος εδρας με 0-1 χανοντας την ευκαιρια να ανεβει ψηλοτερα στην βαθμολογια. Η Βερντερ παραμενει σε δυσχερη θεση καθως εχει να γευτει την νικη εδω και τεσσερα ματς. Πυστευω οτι θα γινει ενα ανοιχτο ματς καθως και οι δυο ομαδες χρειαζονται βαθμους. Παμε λοιπον να σπασουμε το σερι του Αμβουργου που εχει πεντε συνεχομενα UNDER 2,5.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ : OVER 2,5 (1,62).
Παμε στο απογευματινο Ιταλικο ματς εκει που η Μπολονια υποδεχεται τη Παλερμο. Η Μπολονια εχασε απο την Σαμπντορια με 3-1 και ετσι εσπασε το μικρο σερι των τριων αγωνων. Η Παλερμο αν και προηγηθηκε δυο φορες κοντρα στην Φιορεντινα τελικα εχασε με 2-4. Αν και θα ληψει ο Πινιγια (5 γκολ), υπαρχει ο Παστορε στους Σικελους και απο την Μπολονια εχουμε τον Ντι Βαιο.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ : G-G (1,60)
Το βραδυ στην Ολλανδια η Γκρονινγκεν θα υποδεχτει την Ροντα. Οι γηπεδουχοι πηραν την ισοπαλια στην εδρα της Ντε Γκρααφστσαπ και ετσι εχουν μαζεψει επτα βαθμους στα τρια τελευταια ματς. Η εβδομη Ροντα δεν βρισκεται και στην καλητερη κατασταση αν και πηρε την ισοπαλια κοντρα στον Αγιαξ με τυχερο τροπο (απο 0-2 και χαμενο πεναλτι το Αγιαξ στο 89'). Η Γκρονινγκεν εχει την δευτερη καλητερη επιθεση μετα την Αιντχοφεν. Θα κρατησω το OVER 2,5 καθως και η Ροντα μπορει να σκοραρει.
ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ : OVER 2,5 (1,50).
Θα κλεισουμε την τετραδα μας με το G-G στο ματς της Σαραγοσας. Η Ατλεντικο ερχεται απο αδικη ηττα κοντρα στη Βαλενθια και θελει οποσδηποτε τους τρεις βαθμους. Η Σαραγοσα απο την αλλη θελει περισσοτερο τους βαθμους καθως απεχει μολις ενα ποντο απο την επικινδηνη ζωνη του υποβιβασμου.
ΣΑΡΑΓΟΣΑ : G-G (1,57)

1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΑΜΒΟΥΡΓΟ : OVER 2,5 (1,62)
ΜΠΟΛΟΝΙΑ : G-G (1,60)
ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ : OVER 2,5 (1,50)
ΣΑΡΑΓΟΣΑ : G-G (1,57)
(ΑΠΟΔ.ΤΕΤΡΑΔΑΣ 6,10)

2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ : 1 (2,10)
ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ : 1 (2,20)
ΛΑΝΣ : 1 (2,10)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 9,70)

3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΓΓΛΙΚΗ)
ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ : OVER 2,5 (1,60)
ΤΣΑΡΛΤΟΝ : OVER 2,5 (1,65)
ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ : G-G (1,60)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 4,23)

4η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ)
ΑΛΜΠΙΝΟΛΕΦΕ : Χ (2,85)
ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ. : Χ (3,20)
ΛΟΡΙΑΝ : Χ (3,10)
ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ : Χ (3,20)
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4)

5η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΚΟΡΑΚΙ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ : 3-1 (11,00)

6η ΠΡΟΤΑΣΗ (Ο ΠΟΝΗΡΟΣ)
ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ - ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ : 2ημ-1τελ (27,50)

Καλη τυχη σε ολους !!!

Γκλεν Τζόνσον: «Θα περάσει η Λίβερπουλ»

Πεπεισμένος ότι η Λίβερπουλ θα περάσει στην επόμενη φάση του Europa League εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γκλεν Τζόνσον.

Ο δεξιος μπακ των «Κόκκινων» στάθηκε στο πρώτο παιχνίδι με την Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία (0-0), ενώ αναφέρθηκε και για τον επαναληπτικό του «Άνφιλντ», εκεί όπου η ομάδα του θα τα δώσει όλα για το αποτέλεσμα πρόκρισης...

«Θα ήμασταν περισσότερο χαρούμενοι αν είχαμε νικήσει εκτός έδρας, όμως πάλι καλά που δεν δεχτήκαμε γκολ. Επομένως δεν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα του κόσμου. Νομίζω ότι έχουμε αυτοπεποίθηση και μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στους οπαδούς μας και με μερικούς από τους παίκτες να επιστρέφουν θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί», τόνισε ο Άγγλος άσος.

Tenorio - Στοίχημα ...

Επιμέλεια - Tenorio.

Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.


Τεράστιο το πρόγραμμα τού Σαββατοκύριακου, με όχι ιδιαίτερα πολύ καλά ζευγαρώματα καί αποδόσεις που να ελκύουν την στήλη.Εμείς θα κάνουμε την προσπαθειά μας καί όπου μας βγάλει.Έχω την εντύπωση πως αυτήν την περίοδο καί τετραπλή να παίξουμε πάλι από έξω θα βγούμε.Δεν μασάμε, αγωνιστές είμαστε, καί δεν το βάζουμε κάτω όσες καί ανάποδες να έρθουν.




Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι υπάρχει γιά σήμερα.


Lens - Sochaux  (1)

Τραγική παρουσιάζεται στα εκτός έδρας παιχνίδια η Sochaux, από της χειρότερες ομάδες στην κατηγορία μακριά από το σπίτη της.Mετρά 1 μόλις νίκη σε 11 παιχνίδια, με 9 ήττες καί μία ισοπαλία.Η γενική της φόρμα δεν είναι καλή  μιάς καί μετρά 5 ήττες στα τελευταία 6 μάτς.

Πολύ μεγαλύτερη η ανάγκη βαθμών για την γηπεδούχο Lens, πού αν θέλει να μην έχει περιπέτειες με τν παραμονή της στη κατηγορία. Μπορει να τα καταφέρει καθώς δείχνει να είναι σαφώς σε καλύτερη αγωνιστική φόρμα σε σχέση με την Sochaux.Εντός έδρας η Lens μετρά 1 μόλις ήττα στα τελευταία 8 παιχνίδια.

Στα σύν γιά εμάς πού θα επιλέξουμε Lens είναι καί η παράδοση μεταξύ των δύο αντιπάλων.Σε 10 αναμετρήσεις ανεξαρτήτου έδρας, η Lens μετρά 8 νίκες 1 ισοπαλία καί μόλις 1 ήττα., με απολογισμό τερμάτων 20/7.

Επιλογή ο άσος της Lens σε απόδοση (2,20)



Germinal - Kortrijk  (1)

Bαθμολογικά βολεμένη φαίνεται να είναι η Kortijk, η οποία δεν δείχνει να διεκδικεί κάτι από την ζωή της.Δεν είναι σε καθόλου καλή φόρμα , αφού μετρά 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια, μάλιστα η 3 ήττες είναι σερί.

Η Germinal όχι ότι καί αυτή κάνει παπάδες αλλά όσο να ναι βρίσκεται κάπως σε πιό καλή αγωνιστική κατάσταση.Έχει άμεση την ανάγκη της νίκης καθώς είναι μία ανάσα από την πρώτη ομάδα πού πέφτει.

Θα ρισκάρουμε στην ανάγκη βαθμών πού έχει η Germinal καί θα επιλέξουμε το άσο σε απόδοση (2,20)


Zaragoza - Atletico Madrid  (1)

Τα μαύρα της τα χάλια έχει στην κυριολεξία η Atletico , κατήφορος χωρίς αρχή καί τέλος.4 σερί ήττες αυτό τα λέει όλα για το πόσο χάλια είναι.Δεν έχω να πω κάτι άλλο για την Atlético τα έχουμε πεί χιλιάδες φορές, δεν την έχω σε καθόλου εκτίμηση.

Η Zaragoza κάνει προσπάθεια για να αποφύγει από της χαμηλές θέσεις, καί με εξαίρεση την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής γενικώς το παλεύει το θέμα.

Σε κακό χάλι η Atletico, μεγαλύτερη η ανάγκη των βαθμών για την Zaragoza , θα επιλέξουμε τον άσο σε απόδοση (2,70). Καί ο θεός βοηθός όταν μπλέκεται στην υπόθεση καί η Atlético.



Racing Club - Boca Juniors  (2)

Nίκη ναι μέν στο ξεκίνημα για την Racing, αλλά τραγική η είδηση του πολύ σοβαρού τραυματισμού τού καλύτερού της παίκτη καί ηγέτη Moreno, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης περίπου για 6 μήνες.Οδυνηρή ήττα στην πρεμιέρα για την Boca, η οποία άρπαξε εντός έδρας μάλιστα μιά ξεγυρισμένη 4άρα από την Godoi Cruz.

Έχω σαν αρχή τα μεγαθήρια να τα παίζω σχεδόν πάντα σε τέτοιες αποδόσεις, τελείως διαφορετικό παιχνίδι αυτό καί η Boca θεωρώ πως έχει τα φόντα να περάσει με νίκη.

Χωρίς πολλά θα έχριζα φαβορί την Boca.Στις επιλογές μου το διπλό σε απόδοση (2,50)



Chivas Guadalajara - Pachuca   (1)

Δεν παρουσιάζουν κάτι το σπουδαίο καί οι δύο ομάδες, σε λίγο καλύτερη κατάσταση δείχνει να είναι η Chivas.Πρώτη νίκη έπειτα απο αυτήν της πρεμιέρας γιά την Pachuca πού δεν έθελξε θα λέγαμε με την αγωνιστική της παρουσία.

Βασικά εδώ γουστάρω την Chivas είναι από της ομάδες που συμπαθώ στο Μεξικό.Θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο γιά την νίκη, καθώς εντός έδρας όχι ότι καί είναι κάτι σούπερ αμάν, αλλά μεταμορφώνεται προς το καλύτερο ως προς την αγωνιστική της συμπεριφορά σε σχέση με τα εκτός.Αυτό μού είπε καί ο φίλος μου ο Rodrigo από το Μεξικό πού μιλήσαμε εχτές, εντός η εικόνα της είνα καλύτερη, άντε να δούμε.

Επιλογή ο άσος της Chivas σε απόδοση (2,15)




Στη σούμα, σε σύστημα με ζητούμενα : Lens - Germinal - Zaragoza - Boca Juniors - Chivas Guadalajara.




Kαλά να είστε, καλά να περνάτε , τα σέβη μου ...

Κανονικά το ματς του Ηρακλή

Κανονικά θα διεξαχθεί τελικά η προγραμματισμένη για τις 17:00 αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Κολοσσό Ρόδου, καθώς οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να φτάσουν στο «νησί των ιπποτών». Υπενθυμίζεται πως η αποστολή ήταν να πετάξει χθες το βράδυ για τη Ρόδο, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, όμως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της πτήσης.

ΠΑΟΚ-Με όπλο τις αντεπιθέσεις

Την ταχύτητα των παικτών του θέλει να εκμεταλλευτεί στη Μόσχα ο Μάκης Χάβος. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός θέλει η ομάδα του να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και για αυτό τον λόγο καταστρώνει ειδικά πλάνα για τους Αντελίνο Βιεϊρίναι και Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Οι δυο ποδοσφαιριστές του «Δικέφαλου» του Βορρά θα κληθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο γήπεδο της Τούμπας, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.
Η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ προβληματίζεται για τα σημάδια κόπωσης που παρουσιάζει ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μέσος φαίνεται να χρειάζεται ξεκούραση, όμως δεν τίθεται θέμα μη χρησιμοποίησής του στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Βίκτορ Βιτόλο αναμένεται να είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση συγκριτικά με το πρώτο ματς και σε αυτό ποντάρει ο Χάβος για τη ρεβάνς του «Λουζνίκι» της Μόσχας.
Τέλος, δεκτό αναμένεται να γίνει το αίτημα της διοίκησης του «Δικέφαλου» του Βορρά για αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Μόσχα είναι αρκετά δύσκολες και αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις της διοίκησης. Παίκτες και τεχνική ηγεσία θα προσπαθήσουν να εγκλιματιστούν, όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτές τις συνθήκες, προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στη ρεβάνς για το Europa League.

Μακριά από το ντέρμπι

Με δυο αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος σε Τρίπολη και Καβάλα. Αρχικά, στις 17:15 και σε απευθείας μετάδοση από το Novasports 2, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την Κέρκυρα με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι θέλουν το «τρίποντο» για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ από την πλευρά τους οι Φαίακες ψάχνουν τη νίκη, που θα τους εξασφαλίσει κατά πολύ την παρουσία τους και τη νέα σεζόν στην Super League.
Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, η Καβάλα υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Πανσερραϊκό (19:30 Novasports 2). Οι «αργοναύτες» ψάχνουν τη νίκη για να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την συμμετοχή τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Τα «λιοντάρια» από την πλευρά τους, θέλουν μόνο το «τρίποντο» στην απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν για την σωτηρία.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της 23ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με το μεγάλο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/2
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα (17:15 Novasports 2)
Καβάλα-Πανσερραϊκός (19:30 Novasports 2)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30)
Κυριακ, 20/2
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής (15:00 Novasports 2)
Ατρόμητος-Άρης (17:15 Novasports 2)
ΑΕΚ-Πανιώνιος (19:30 Novasports 1)
SKODA Ξάνθη-Λάρισα (19:30)
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Το(ν) τελειώνει

Έτοιμος να τελειώσει την υπόθεση τίτλος, αλλά και να θέσει εκτός «μάχης» και τον Παναθηναϊκό είναι ο Ολυμπιακός (19:30). Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, προκειμένου να αυξήσουν τη διαφορά τους από τον «αιώνιο» αντίπαλο στο +10 και ουσιαστικά να πανηγυρίσουν από τώρα τον τίτλο του εφετινού πρωταθλητή.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ζητήσει προσοχή και συγκέντρωση από τους παίκτες του, καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, προκειμένου να έρθει η νίκη και ο 38ος τίτλος του πρωταθλητή. Ο Ισπανός τεχνικός θα διατηρήσει το 4-4-1-1 το οποίο χρησιμοποιεί από την αρχή της σεζόν, στηριζόμενος στην ενδεκάδα που παρέταξε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η οποία έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με το «διπλό».
Ο Πάρντο θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Τοροσίδης θα πάρει τη θέση του Μανιάτη στα δεξιά της άμυνας, ενώ ο Ρ. Μπράβο θα αγωνιστεί στα αριστερά. Οι Ιμπαγάσα και Μοντέστο θα είναι οι δυο κεντρικοί χαφ, με τους Μιραλάς και Ριέρα στις πτέρυγες. Ο Φουστέρ θα αγωνιστεί σε θέση επιτελικού μέσου, με τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Η «καυτή» διάδοχος της Naomi Campbell!

Είναι 26 χρόνων, από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και ονομάζεται Jessica White. Θεωρείται η διάδοχος της Naomi Campbell και το γιατί μπορείτε να το διαπιστώσετε στην «καυτή» φωτογράφιση που έκανε πρόσφατα για το «Sports Illustrated Swimsuit».

Επεισόδιο με Μπερνς

Ενταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ανάμεσα στον Νέιθαν Μπερνς και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ντίνο Παπαποστόλου. Κατά πληροφορίες, υπήρξε έντονη διένεξη και λογομαχία ανάμεσα στους δύο άνδρες, για αιτία που δεν έγινε κατανοητή στους υπόλοιπους παίκτες. Το θέμα έληξε βέβαια, αλλά δημιούργησε ένταση στα Σπάτα έπειτα από καιρό.
Τυπικό θεωρούν στην ΑΕΚ το ζήτημα της συγκέντρωσης υπογραφών από τους παίκτες, που θα χρησιμοποιηθούν στην αδειοδότηση της νέας σεζόν. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δόθηκαν τα έγγραφα από τους περισσότερους «κιτρινόμαυρους». Κατά αξιόπιστες πηγές, έχουν μείνει μόνο τρεις παίκτες που δεν υπέγραψαν ακόμα.
Αυτοί φέρεται πως είναι ο Σεμπαστιάν Σάχα που ζήτησε κάποιες περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά και οι συμπατριώτες του Μπλάνκο και Σκόκο που ήθελαν να συνεννοηθούν με τους μάνατζέρ τους πριν δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Και για τους τρεις, πάντως, φαίνεται πως το θέμα είναι τυπικό και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Είναι πολλά τα λεφτά... UEFA!

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι και ο ομόλογός του στην Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, άσκησαν κριτική για τις «τσουχτερές» τιμές των εισιτηρίων στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί φέτος στο Γουέμπλεϊ.
Το γεγονός αυτό μεταφέρει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην UEFA, που δουλεύει μαζί με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας πάνω στο θέμα και έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ποδοσφαίρου, Μάικλ Μπράνσκιλ, που είχε χαρακτηρίσει τις τιμές ως «απόλυτα εξοργιστικές και προκλητικές».
«Είναι πάρα πολλά λεφτά. Η UEFAθέλει να βγάλει χρήματα, όμως αυτό είναι υπερβολικό. Ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα χαμηλώσει τις τιμές, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνει», ανέφερε ο Αντσελότι, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Βενγκέρ, που θεωρεί ότι τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου θα πρέπει τα εισιτήρια να είναι σε ποσά που θα «αντέχουν» οι οπαδοί.
Η απάντηση της UEFA στις κριτικές ήταν πως οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν ελάχιστα σε σχέση με τον περσινό τελικό στο «Μπερναμπέου». Να σημειωθεί ότι τα φθηνότερα εισιτήρια είναι στις 176 λίρες και τα ακριβότερα φτάνουν ακόμα και τις 326!

Οι δοκιμές του Χιμένεθ

Αναποφάσιστος είναι ο Μανόλο Χιμένεθ όσον αφορά το σχήμα που θα παρατάξει κόντρα στον Πανιώνιο. Η επιθετική γραμμή, ο παρτενέρ του Δέλλα στην άμυνα αλλά και η ανάπτυξη προβληματίζουν τον προπονητή της ΑΕΚ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναποφασιστικότητας του Ανδαλουσιανού τεχνικού, είναι ότι άλλαξε πέντε φορές το σχήμα και τελικά στο δίτερμα χρησιμοποίησε το 4-2-3-1. Επίσης έδειξε να σκέφτεται να παρατάξει τους καλύτερους επιθετικούς που έχει αφού εκτός του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Ναμπίλ Μπαχά δεν αποκλείεται να προσθέσει σε αυτούς και τους Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο.
Άλλος ένας πονοκέφαλος για τον Ισπανό προπονητή είναι το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Τραϊανού Δέλλα. Στο διπλό πάντως αντικατέστησε τον ντεφορμαρισμένο Κώστα Μανωλά, με τον Νταβίντ Ματέος και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ο 23χρονος Ισπανός δίπλα στον «κολοσσό».
Βάρος στην ανάπτυξη από τα αμυντικά χαφ
Στην ανάπτυξη έδωσε βάρος ο Μανόλο Χιμένεθ στις ασκήσεις τακτικής, μια και εκεί διαπιστώνει ο Ισπανός τεχνικός το πρόβλημα της «Ένωσης».
«Τα κεντρικά χαφ είναι που πρέπει να υποδέχονται την μπάλα από την άμυνα. Θα πρέπει να βρίσκετε τρόπο να δίνετε με ασφάλεια την μπάλα» τόνισε ο Χιμένεθ στους παίκτες, αφού επιθυμεί η μπάλα από την άμυνα να φτάνει στους αμυντικούς χαφ κι από εκεί στην επίθεση». Στη συνέχεια επίστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του «Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος έχει βελτιωθεί τελευταία».

Νίκησαν οι… μικρότεροι

Αν και λιγότερο έμπειροι οι  πρωτοετείς (rookies) επικράτησαν με σκορ 148-140  των δευτεροετών (sophomores) στην πρώτη αναμέτρηση του All Star Game. Οι Τζον Γουόλ και  ΝτεΜάρκους Κάζινς να μοιράστηκαν το βραβείο του MVP. Ο πλέι μέικερ των Ουίζαρντς, νούμερο 1 στα ντραφτ του 2010, είχε 12 πόντους και 22 ασίστ, ενώ ο σέντερ των Κινγκς 33 πόντους και 14 ριμπάουντ κλέβοντας την παράσταση από τον Μπλέικ Γκρίφιν που είχε 14 πόντους.

Rookies: Γκρίφιν 14, Φιλντς 15, Κάζινς 33 (14 ριμπ.), Νιλ 20, Γουόλ 12 (22 ασίστ), Φέιβορς 9, Τζόνσον 25, Μπλέντσοου 6, Μονρό 4.

Sophomores: Γκίμπσον 8, ΝτεΡόζαν 14, Μπλερ 28 (15 ριμπ.), Κάρι 13, Μάθιους 15, Τζένινγκς 8, Ιμπάκα 14, Χάρντεν 30, Χόλιντεϊ 10.

Η τριπλέτα που τον έχει «σκοτώσει»

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια και οι παίκτες με μεγάλη εμπειρία σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν είναι πάρα πολλοί. Ωστόσο, τρεις εξ αυτών ξέρουν πως είναι να σκοράρεις εναντίον του «αιώνιου» αντιπάλου.

Οι Τζιμπρίλ Σισέ, Κώστας Κατσουράνης και Σίντνεϊ Γκοβού έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε αναμετρήσεις εναντίον των «ερυθρόλευκων» και έχουν οδηγήσει τις ομάδες του με αυτά σε σημαντικές νίκες επί του Ολυμπιακού.

Ο Γάλλος αρχισκόρερ του «τριφυλλιού» τα τελευταία δύο χρόνια είναι αυτός που το έκανε πιο πρόσφατα και ο μοναδικός φορώντας τη φανέλα των «πράσινων». Ο Σισέ με τα δύο γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής και της νίκης με 2-1 επί των Πειραιωτών και επιθυμεί να δώσει συνέχεια και στο Καραϊσκάκη.

Τρία με δύο ομάδες

Ωστόσο, ο αρχισκόρερ στα ματς εναντίον του Ολυμπιακού από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Πατρινός μέσος έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τόσο με την Παναχαϊκή, όσο και με την ΑΕΚ και πλέον ψάχνει ένα γκολ και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τον Μάιο του 2005 ο «Κατσούρ» είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της Παναχαϊκής στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε με 5-1. Τον Μάρτιο του 2003 όμως πήρε γλυκιά εκδίκηση καθώς στο 90ό λεπτό σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 2-1 μέσα στη Ριζούπολη. Δύο χρόνια αργότερα σκόραρε και πάλι εκτός έδρας με τη φανέλα της ΑΕΚ, αυτή τη φορά μέσα στο Καραϊσκάκη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 με πέναλτι.

Νίκη ευρωπαϊκή

Ο τρίτος από τον Παναθηναϊκό που έχει πετύχει γκολ εναντίον των «ερυθρόλευκων» είναι ο Σίντνεϊ Γκοβού. Στις 19 Οκτωβρίου του 2005 με τη φανέλα της Λιόν ο Γάλλος σκόραρε στη φάση των ομίλων του Champions League, δίνοντας μάλιστα τη νίκη στην ομάδα του. Η Λιόν είχε προηγηθεί με τον Ζουνίνιο, ο Καφές ισοφάρισε στο 84’ αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο «Σιντ» υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε μία από τις πολλές εκτός έδρας ευρωπαϊκές του ήττες.

Δεν μιμούμαστε την Μπαρτσελόνα!

Τις κατηγορίες πως η Άρσεναλ αντιγράφει το στυλ τακτικής της Μπαρτσελόνα, αρνήθηκε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός παραδέχτηκε πως οι «μπλαουγκράνα» είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, ωστόσο ο ίδιος επιθυμεί η ομάδα του να παίζει με το δικό της τρόπο.

«Προσπαθούμε να τους πλησιάσουμε, αλλά ποτέ δεν αντιγράφουμε κανέναν, πάντα προσπαθούμε να παίζουμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Δεν με απασχολεί να με κατηγορούν για αυτό, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου να συνεχίσει να γίνεται πιο ισχυρή σε κάθε αγώνα», τόνισε ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», ο οποίος συμπλήρωσε,

«Σέβομαι την Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο».