Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ρομπέρτο Μαντσίνι-Πιστεύω στους παίκτες μου πολύ

Ήταν ένας από τους αμέτρητους γόηδες του «καμπιονάτο». Σαν ποδοσφαιριστής, αποτελούσε τον τρόμο των αντιπάλων αμυντικών. Κανονιέρης από τους λίγους. Ακολούθησε μεγάλη καριέρα με την Σαμπντόρια, ενώ αγαπήθηκε πολύ και από τους οπαδούς της Λάτσιο. Ο Τζιανλούκα Βιάλι έκανε λόγο για τον καλύτερο παρτενέρ στην επίθεση. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν ήταν από τους ανθρώπους που προκαλούσαν με την συμπεριφορά του. Προτιμούσε να μιλάει μέσα στο γήπεδο και ανεμίζοντας την (must τότε) χαίτη του να δημιουργεί τάσεις παραφροσύνης στον γυναικείο πληθυσμό. Τα χρόνια πέρασαν. Ο Μαντσίνι ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή και οι ομάδες που του πρόσφεραν δουλειά στον πάγκο ήταν αυτές που τον γνώριζαν αρκετά καλά. Αγαπητός άλλωστε στον κόσμο, άρχισε να καθιερώνεται ως πρώτος προπονητής στην Λάτσιο, πριν μετακομίσει στο Μιλάνο και την Ίντερ. Το Calciopolis του έδωσε το δικαίωμα να παίζει σχεδόν. μόνος του με τους «νερατζούρι» και η απολύτως λογική συνέπεια αυτού, ήταν να βγαίνει πρώτος. Αμφισβητήθηκε έντονα. Αρκετοί θεώρησαν ότι στις πλάτες του Μοράτι έφτιαξε όνομα και τελικά ο Ζοσέ Μουρίνιο του «έφαγε» την θέση. Το ταξίδι στην Αγγλία δεν ήταν άγνωστο γι΄ αυτόν. Είχε κρεμάσει άλλωστε τα παπούτσια του στην Λέστερ. Τώρα ο Μαντσίνι έχει μία ακόμη μεγάλη πρόκληση. Να οδηγήσει στις επιτυχίες την Μάντσεστερ Σίτι. Η φετινή σεζόν είναι αλήθεια πως αφήνει αισιόδοξα μηνύματα. Λεφτά υπάρχουν. το θέμα πια είναι η διαχείριση από τον Μαντσίνι.
-Κ. Μαντσίνι τι θα κρατήσετε από το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη;
«Το αποτέλεσμα. Αυτό κρατάμε πάντα και με βάση αυτό προχωράμε. Το 0-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς και την Πέμπτη θα έχουμε την δεύτερη αναμέτρηση».
-Η Σίτι εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί;
«Πιστεύω πως ναι. Οι πιθανότητες είναι 55% – 45% υπέρ μας. Όμως δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Θέλαμε να σκοράρουμε στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη γα να είναι κάπως ευκολότερα τα πράγματα. Πιστεύουμε πάντως ότι στην έδρα μας θα τα καταφέρουμε».
-Περιμένατε τον Άρη να είναι δυνατός;
«Γνωρίζαμε πως πέρασε από έναν δύσκολο όμιλο. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη. Ο Άρης έχει φανατικό κοινό και θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Περιμέναμε κάτι καλύτερο».
-Τι σας προκάλεσε θετική εντύπωση στον Άρη;
«Είχε καλή αμυντική λειτουργία. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες όμως δεν είχαμε σε καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες. Ο Άρης έκλεισε τους διαδρόμους, έτρεξε πολύ στο γήπεδο και μας δημιούργησε πρόβλημα».
-Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο;
«Φανταστική. Ξέραμε ότι στην Ελλάδα είναι πάντοτε «καυτή» η ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί του Άρη βοηθούν πολύ την ομάδα τους και νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την παράδοση που έχει δημιουργηθεί εδώ στην Θεσσαλονίκη».
-Πως περιμένετε να είναι ο αγώνας του Μάντσεστερ;
«Διαφορετικός. Ελπίζω προς το καλύτερο για την δική μου ομάδα. Εκεί θα έχουμε το δικό μας κοινό. Ξέρουμε ότι ο Άρης θα προσπαθήσει να αμυνθεί καλά, όμως κι εμείς θα πετύχουμε γκολ. Πιστεύω στους παίκτες μου πολύ». Πηγη Μetrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: